Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Börshajen podcast

Börshajen podcast

I Börshajens podcast kommer Andra Farhad varje vecka att träffa en gäst och ställa alla frågor du alltid undrat om privatekonomi. Investeringar, sparande, boendeekonomi, pension och mycket, mycket mer!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

borshajen.nu

Avsnitt

#10: Catrin Jansson, aktieförvaltare

I det tionde avsnittet av Börshajen podcast träffar Andra Farhad förvaltaren Catrin Jansson som ansvarar för småbolagsfonden hos Enter Fonder. Hur gör egentligen en förvaltare när de väljer ut bolag? Vilka är de viktigaste faktorerna?

Lär dig mer på Börshajen

2019-01-21
Länk till avsnitt

#9: Philip Haglund, fotbollsproffs och startup-vd

För många är han känd som fotbollsproffset Philip Haglund med ett förflutet i Hammarby och IFK Göteborg men hans stora hjärtefråga är att lära barn och unga att hantera pengar. I ett alltmer kontantlöst samhälle är det bara en av tio unga som kan hantera pengar på det sättet som krävs. Som vanligt hittar ni Andra Farhad vid mikrofonen.

2019-01-07
Länk till avsnitt

#8: Therese Lundstedt, finans-vd

Lagom till julafton släpper vi det åttonde avsnittet av Börshajen podcast med den alltid lika sprudlande Therese Lundstedt. Som vd på Aktieinvest och före detta vd på Unga Aktiesparare har Therese samlat på sig en erfarenhet utöver det vanliga. När det kommer till aktier finns det ingen som gör det lika enkelt och begripligt som Therese. Det pratas hållbarhet, aktier och julrim tillsammans med mycket annat som du måste veta inför 2019.

2018-12-20
Länk till avsnitt

#7: Berit Behring, bank-vd

I det sjunde avsnittet av Börshajen podcast träffar vi Berit Behring som är vd för Danske Bank Sverige. Vad kan du egentligen förvänta dig av din bank? Vilka krav kan du ställa? Varför byter vi bank så sällan? Hur går det till vid penningtvätt? Berit svarar på alla frågor du undrat om en bank.

2018-12-13
Länk till avsnitt

#6: Claes Dahlbäck, näringslivstopp

I det sjätte avsnittet av Börshajen podcast träffar vi en av Sveriges mest erfarna profiler inom näringslivet: Claes Dahlbäck. Redan som 30-åring blev han vd för Investor, han har suttit i styrelsen för Goldman Sachs och än idag finner han stor glädje i att göra affärer. Claes berättar om sina misstag, sina framgångar och hur det är att jobba så nära en av Sveriges mest inflytelserika familjer i form av Wallenberg.   

2018-12-06
Länk till avsnitt

#5: Sandra "Framtidsfeministen" Bourbon, investerare

I avsnitt fem av Börshajen podcast får Andra Farhad besök av Sandra "Framtidsfeministen" Bourbon. Varför presterar jämställda bolag bättre? Vad är den optimala fördelningen mellan kvinnor och män för att det ska gynna prestationen i bolaget? Det och mycket mer i avsnitt fem av Börshajen podcast!

2018-11-29
Länk till avsnitt

#4: Elin Helander, forskningschef

Kognitionsvetaren och hjärnforskaren Elin Helander är fjärde gästen i Börshajen podcast. Hur fungerar hjärnan när vi ska ta beslut gällande sparande? Varför söker vi snabba belöningar? Varför är det så svårt att få empati för sitt framtida jag? Det och mycket mer kommer du lära dig den här veckan tillsammans med Andra Farhad. 

2018-11-22
Länk till avsnitt

#3: Claudia Wörmann, boendeekonom

I avsnitt tre av Börshajen podcast träffar Andra Farhad boendeekonomen Claudia Wörmann. Hur fungerar egentligen amorteringskravet, är det köparens marknad, ska man ha rörlig eller bunden ränta? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Börshajen podcast. 

2018-11-15
Länk till avsnitt

#2: Ann Grevelius, entreprenör

Avsnitt två av Börshajen Podcast gästas av Ann Grevelius, entreprenör, ängelinvesterare, styrelseproffs och före detta fondchef. Vi pratar om hur du väljer fond i fonddjungeln. Hur ska man tänka och vilka olika typer av fonder borde du ha för att få den bästa riskspridningen? Vad ska du tänka om årets fondvinnare? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Börshajen Podcast som leds av Andra Farhad. 

2018-11-08
Länk till avsnitt

#1: Johanna Kull, sparekonom

Ni har väntat och vi har väntat men nu är äntligen första avsnittet av Börshajen podcast här. Andra Farhad kommer i varje avsnitt att träffa en gäst och ställa alla de frågor ni alltid undrat över när det gäller er privatekonomi. I det första avsnittet kan vi stolt presentera sparekonomen Johanna Kull som varje dag kämpar för småspararnas rättigheter. Hur tar du första steget? Vilka misstag ska du undvika? Hur stor buffert behöver du? Hur värderar du en aktie? Det och mycket mer kommer du få lära dig! 

2018-11-01
Länk till avsnitt

Teaser Börshajen podcast

[]
2018-10-31
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.