Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Börshajen podcast

Börshajen podcast

I Börshajens podcast kommer Andra Farhad varje vecka att träffa en gäst och ställa alla frågor du alltid undrat om privatekonomi. Investeringar, sparande, boendeekonomi, pension och mycket, mycket mer!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

borshajen.nu

Avsnitt

#46: Ludwig Pettersson, VD Savelend

Ludwig Petterson är tillbaka i podden! Andra och Ludwig pratar om att investera i P2P, fördelar, risker, vad man kan förvänta sig för avkastning och Ludwig avslöjar en liten hemlighet.

2021-02-25
Länk till avsnitt

#45: Josefin Landgård, entreprenör och ängelinvesterare

I detta avsnitt av Börshajenpodden möter Andra Farhad entreprenören och affärsängeln Josefin Landgård. Det pratas entreprenörskap, investeringar, framtidsspaningar och CBD.

2021-02-11
Länk till avsnitt

#44: Henrik Milton, Global Fund Manager, Coeli Global AB

Detta avsnitt gästas av förvaltaren Henrik Milton på Coeli. Vi pratar om globalfonder, trender och varför man ska äga storbolag. Dessutom lär Henrik oss hur man väljer ut vinnarbolagen. 

2021-01-28
Länk till avsnitt

#43: Rickard Lyko, vd Lyko

I detta avsnitt av Börshajenpodden möter Andra Farhad ägaren bakom framgångssagan Lyko - Rickard Lyko. Andra och Rickard pratar om digitalisering, e-handel, hur man som investerare ska tänka samt vilka risker det finns. 

2021-01-14
Länk till avsnitt

#42: Emil Hansson, vd Rocker

Börshajen podcast gästas av Emil Hansson, vd på Rocker. 

I samarbete med Rocker.

2020-06-29
Länk till avsnitt

#41: Katarina Gospic, hjärnforskare

Börshajen podcast gästas av hjärnforskaren Katarina Gospic som förklarar hur din hjärna fungerar när det kommer till sparande. Precis som vanligt hittar du Andra Farhad tillsammans med sin sidekick Oscar Hyléen bakom mikrofonen. 

2020-06-15
Länk till avsnitt

#40: Andra Farhad och Oscar Hyléen

Specialavsnitt av podden där Andra Farhad och Oscar Hyléen ger sin syn på ekonomin och siar om framtiden. 

2020-06-01
Länk till avsnitt

#39: Daniel Paris, framtida börshaj

I veckans avsnitt av Börshajen podcast är det omvända roller. Andra och Oscar ger influencern Daniel Paris en lektion i hur man inleder sin investeringskarriär och han ställer frågorna som alla nybörjare undrat. 

2020-05-18
Länk till avsnitt

#38: Zeina Mourtada, matbloggare

I veckans avsnitt av Börshajen podcast får ni lära er att laga den bästa och billigaste maten. Ett ypperligt sätt att spara pengar! Med Andra Farhad och Oscar Hyléen. 

2020-05-04
Länk till avsnitt

#37: Camilla Tullberg Wengholm, begagnatexpert

Börshajen podcast gästas av begagnatexperten Camilla Tullberg Wengholm som delar med sig av sina bästa tips på hur du kan maxa dina affärer när du köper och säljer begagnat. 

2020-04-20
Länk till avsnitt

#36: Pia-Lotta Svensson, mäklare

Börshajen podcast gästas av den rutinerade mäklaren Pia-Lotta Svensson som berättar hur du ska agera om du vill köpa eller sälja bostad just nu. 

2020-04-13
Länk till avsnitt

#35: Johanna Kull, sparekonom

Börshajen podcast gästas av outtröttlige Johanna Kull som dag efter dag kämpar för småsparare, ännu mer i kristider. Lyssna på när Andra och Oscar frågar Johanna allt om hur du ska agera just nu.

2020-04-06
Länk till avsnitt

#34: Frida Bratt, sparekonom

Börshajen podcast gästas av sparekonomen Frida Bratt som reder ut begreppen i corona-tider och ger dig tipsen du inte vill vara utan i rådande tillstånd. Podden görs i samarbete med Rocker och vid rodret är Andra Farhad och Oscar Hyléen. 

2020-03-31
Länk till avsnitt

#33: Mohammed Salih, #börsenföralla

Mohammed Salih har skapat en stor följarskara på sitt instagramkonto Mohammedsvagtillmiljonen där han varje dag inspirerar och hjälper människor att förstå att börsen är för alla. Lyssna och bli inspirerad. Börshajen podcast görs i samarbete med Rocker. 

2020-03-17
Länk till avsnitt

#32: Oscar Hyléen, sparnörd

Börshajen podcast är tillbaka med en ny partner, Rocker, och gästas i första avsnittet av sparnörden Oscar Hyléen. Avsnittet ger dig så många tips att du kommer klara dig livet ut! 

2020-02-25
Länk till avsnitt

#31: Henrik Mitelman, oberoende analytiker

Börshajen podcast gästas av den sprudlande Henrik Mitelman som ger sin syn på världsekonomin. Gästar gör också vår huvudpartner Verisec, och deras vd Johan Henriksson, för att berätta mer om Sveriges nya e-legitimation FrejaeID

2020-01-14
Länk till avsnitt

#30: Ludwig Pettersson, P2P-expert

Börshajens podcast gästas av Ludwig Pettersson som är expert på peer-to-peer-investeringar. Avsnittet är sponsrat av Verisec. Läs mer om deras e-legitimation på FrejaeID.com 

 

2019-12-18
Länk till avsnitt

#29: Tradingmamman, daytrader

Vi gästas av Tradingmamman i avsnitt 29 av Börshajen podcast. Ta också en titt på Sveriges nya e-legitimation Freja eID, tillika poddens huvudpartner. 

2019-12-11
Länk till avsnitt

#28: Tove Zander, ekonomiprofil

Börshajen podcast gästas av Tove Zander som varje dag kämpar för rätten till kunskap om ekonomi i allmänhet och aktier i synnerhet. Besök gärna vår huvudpartner Verisec och ladda ner deras e-legitimation Freja eID

2019-11-27
Länk till avsnitt

#27: Tuva Palm, Ängelinvesterare

[]
2019-11-06
Länk till avsnitt

#26: Monica Sjödin, Entreprenör och ekonomientusiast

Börshajen podcast är tillbaka med den alltid lika sprudlande Monica Sjödin. Lyssna och bli inspirerad inför höstens utmaningar. Glöm inte haffa din biljett till Göteborg, Börshajen Academy kommer till stan!  

Detta avsnitt gör i samarbete med vår nya huvudpartner Verisec.

2019-10-16
Länk till avsnitt

#25: Ulrika Enhörning, Europafondförvaltare

[]
2019-08-20
Länk till avsnitt

#24: Erik Wennstam, privatekonomiexpert

Dagens gäst i Börshajen podcast är gymnasieläraren som tröttnade på att ungdomar inte får lära sig mer om privatekonomi i skolan. Med sin bok ?Du och dina pengar ? den enkla vägen till bättre ekonomi? ville Erik Wennstam skriva den bok han själv hade velat läsa som ung och inspirera fler till en bättre ekonomi. Lyssna och lär och besök gärna borshajen.nu

2019-08-06
Länk till avsnitt

#23: Erika Lundquist, Private Banking-chef

I samarbete med SEB Private Banking har Börshajen Podcast träffat Erika Lundquist som är chef för Private Banking-delen på SEB. Hur mycket pengar måste man egentligen ha för att bli en del av private banking? Vad får man som förmögenhetskund? Och vilka tips ger Erika för att du ska kunna bygga din egen framgång? Det och mycket mer i avsnitt 23 när vi försöker avmystifiera private banking. 

2019-07-23
Länk till avsnitt

#22: Mia Ingelström, ekonomi-PT

Mia Ingelström är gäst 22 i Börshajen podcast och beskriver sig som en personlig tränare inom ekonomi. Hon lämnade sitt heltidsjobb för att satsa helhjärtat på sin stora passion för att ge fler - och inte minst sig själv - ett rikare liv. Idag i Börshajenpodden för att prata skuld och skam, kvinnligt ägande och för att berätta för er att känslor och ekonomi inte hör ihop.

2019-07-09
Länk till avsnitt

#21: Marcus Hernhag, aktieproffs

Marcus Hernhag kallar sig för aktieskribenternas Tjuren Ferdinand och har skrivit ett flertal böcker om aktier, bland annat boken Den enkla vägen att lyckas med aktier. I avsnitt 21 av Börshajen podcast ger Marcus sina bästa tips på hur du kan lyckas med dina investeringar. 

2019-06-25
Länk till avsnitt

#20: Fredrik Wester, styrelseordförande Paradox

Fredrik Wester är tidigare vd och numera styrelseordförande på heltid för ett av Sveriges mest framgångsrika gamingföretag. Vi pratar om Paradox Interactive, som han 2004 köpte för 1 krona, men då ingick också skulder på ett par miljoner kronor. Sedan dess har mycket hänt och Paradox har idag ett börsvärde på 15 miljarder kronor. Nu är han med oss i avsnitt 20 av Börshajen podcast för att prata just om gaming som investering.

2019-06-11
Länk till avsnitt

#19: Ulf Ahrner, prutexpert

Ulf Ahrner är en passionerad expert på vardagssparande och på hur man konsumerar med minimal värdeförlust. Han är den framgångsrika entreprenören som lever i Kampradsk anda och skyr onödiga avgifter, nollräntor och dolda kostnader som pesten.  Det har gjort honom till ett proffs på hur man prutar - om det och mycket mer får du höra i avsnitt 19 av Börshajen podcast.

2019-05-28
Länk till avsnitt

#18: Frida Bratt, sparekonom

Veckans gäst i Börshajen podcast har ett långt förflutet som reporter, krönikör och privatekonomiexpert på Expressen. Tidigare har hon arbetat som krönikör och redaktör inom privatekonomi samt varit nyhetschef på Svenska Dagbladet Näringsliv, redaktör och reporter på Dagens Nyheter samt privatekonomireporter på Avanzas ekonominyhetssajt Placera.se. Numera är hon sparekonom på Nordnet. Hör hennes filosofi och Andra Farhads tankar i avsnitt 18 av Börshajen podcast.

2019-05-14
Länk till avsnitt

#17: Marcus Fridell, investerare

Marcus Fridell är daytradern som har skrivit en bok om hur man kan bygga en förmögenhet genom att investera i investmentbolag. Hur kommer det sig att en daytrader skriver en bok om raka motsatsen, investmentbolag? Varför är investmentbolag ett superbt alternativ i din portfölj? Är du en bättre investerare än Fredrik Lundberg? Det och mycket annat får du svar på när Andra "Börshajen" Farhad gästas av Marcus Fridell i Börshajen podcast!

2019-04-30
Länk till avsnitt

#16: Robert Andersson, börs-vd

I avsnitt 16 av Börshajen podcast gästas Andra Farhad av Robert Andersson som är vd- och koncernchef för Enlabs sedan mitten av april förra året. Han har lång erfarenhet av ledande positioner inom olika företag, bland annat som vd för Catena Media och River. Innan dess jobbade han på spelutvecklaren DICE och han är även styrelseordförande i spelutvecklaren Isbit games. 

Hur ser Robert på etik- och moralfrågor när det gäller investeringar i spelbolag? Det och mycket mer kommer du få lyssna till i veckans avsnitt av Börshajen podcast. 

2019-04-16
Länk till avsnitt

#15: Magnus Hedberg, ekonomiprofil

I avsnitt 15 av Börshajen podcast gästas Andra Farhad av Magnus Hedberg som är programledare för Lyxfällan, ett av Sveriges mest populära program. Han har under snart 20 säsonger lärt en hel nation om hur man hanterar sina pengar. Det är ingen underdrift att påstå att han har lärt fler svenskar om vikten av en månadsbudget än någon annan. I avsnittet ger Magnus dig flera viktiga grundstenar för att bygga en sund ekonomi. 

2019-04-02
Länk till avsnitt

#14: Mikael Tarnawski-Berlin, fondförvaltare

I avsnitt 14 av Börshajen podcast gästar förvaltare Mikael Tarnawski-Berlin som förvaltar Carnegie Globalfond. I podden förklarar Mikael varför en globalfond är en bra grund i portföljen, hur du med lätthet gör dina barn till miljonärer och berättar vilken strategi han använder när han investerar. 

 

Besök Börshajen för mer inspiration! 

2019-03-19
Länk till avsnitt

#13: Andreas Cervenka, prisbelönt journalist

I avsnitt 13 av Börshajen podcast träffar Andra Farhad den prisbelönta journalisten Andreas Cervenka. Efter att ha arbetat på Dagens industri grundade han år 2000 nyhetssajten Ekonomi24, som han senare vann Stora Jounalistpriset för. Inte bara en gång, utan två gånger.

Under 2010-talet profilerade han sig som en frispråkig krönikör på SvD Näringsliv, där han skrev om de senaste årens finanskriser, banker och pengar. Han har gett ut två böcker, Vad är pengar? och Vad gör en bank? Numera arbetar han för DI från Silicon Valley där han har uppdrag att skildra makten, pengarna och personerna som gör Silicon Valley till världens mest mytomspunna hot spot.

2019-03-05
Länk till avsnitt

#12: Günther Mårder, vd Företagarna

Börshajen podcast träffar Günther Mårder som är är vd på Företagarna och har tidigare varit förbundsordförande på Unga aktiesparare, vd på Aktiespararna och sparekonom på Nordnet Bank. Han är också mannen som myntade och startade hashtagen sparad krona! Lyssna och lär dig av Günthers filosofi när det gäller pengar och investeringar. 

2019-02-20
Länk till avsnitt

#11: Joel Bladh, författare

I avsnitt elva av Börshajen podcast träffar Andra Farhad Joel Bladh som är småbarnspappan som fick ett ekonomiskt uppvaknande under sin föräldraledighet. Den nya livssituationen gjorde att det kändes viktigt att börja bygga en stabil och trygg ekonomisk grund och de senaste åren har han lagt fokus på att bli ekonomiskt oberoende med målet att kunna njuta av friheten att själv disponera sin och familjens tid. Och han har lyckats rätt bra! På bara 2,5 år lyckades han spara ihop till en miljon kronor! Han har skrivit boken Bygg en förmögenhet och bloggar om hur man som privatperson kan bli ekonomiskt oberoende.

2019-02-05
Länk till avsnitt

#10: Catrin Jansson, aktieförvaltare

I det tionde avsnittet av Börshajen podcast träffar Andra Farhad förvaltaren Catrin Jansson som ansvarar för småbolagsfonden hos Enter Fonder. Hur gör egentligen en förvaltare när de väljer ut bolag? Vilka är de viktigaste faktorerna?

Lär dig mer på Börshajen

2019-01-22
Länk till avsnitt

#9: Philip Haglund, fotbollsproffs och startup-vd

För många är han känd som fotbollsproffset Philip Haglund med ett förflutet i Hammarby och IFK Göteborg men hans stora hjärtefråga är att lära barn och unga att hantera pengar. I ett alltmer kontantlöst samhälle är det bara en av tio unga som kan hantera pengar på det sättet som krävs. Som vanligt hittar ni Andra Farhad vid mikrofonen.

2019-01-08
Länk till avsnitt

#8: Therese Lundstedt, finans-vd

Lagom till julafton släpper vi det åttonde avsnittet av Börshajen podcast med den alltid lika sprudlande Therese Lundstedt. Som vd på Aktieinvest och före detta vd på Unga Aktiesparare har Therese samlat på sig en erfarenhet utöver det vanliga. När det kommer till aktier finns det ingen som gör det lika enkelt och begripligt som Therese. Det pratas hållbarhet, aktier och julrim tillsammans med mycket annat som du måste veta inför 2019.

2018-12-21
Länk till avsnitt

#7: Berit Behring, bank-vd

I det sjunde avsnittet av Börshajen podcast träffar vi Berit Behring som är vd för Danske Bank Sverige. Vad kan du egentligen förvänta dig av din bank? Vilka krav kan du ställa? Varför byter vi bank så sällan? Hur går det till vid penningtvätt? Berit svarar på alla frågor du undrat om en bank.

2018-12-14
Länk till avsnitt

#6: Claes Dahlbäck, näringslivstopp

I det sjätte avsnittet av Börshajen podcast träffar vi en av Sveriges mest erfarna profiler inom näringslivet: Claes Dahlbäck. Redan som 30-åring blev han vd för Investor, han har suttit i styrelsen för Goldman Sachs och än idag finner han stor glädje i att göra affärer. Claes berättar om sina misstag, sina framgångar och hur det är att jobba så nära en av Sveriges mest inflytelserika familjer i form av Wallenberg.   

2018-12-07
Länk till avsnitt

#5: Sandra "Framtidsfeministen" Bourbon, investerare

I avsnitt fem av Börshajen podcast får Andra Farhad besök av Sandra "Framtidsfeministen" Bourbon. Varför presterar jämställda bolag bättre? Vad är den optimala fördelningen mellan kvinnor och män för att det ska gynna prestationen i bolaget? Det och mycket mer i avsnitt fem av Börshajen podcast!

2018-11-30
Länk till avsnitt

#4: Elin Helander, forskningschef

Kognitionsvetaren och hjärnforskaren Elin Helander är fjärde gästen i Börshajen podcast. Hur fungerar hjärnan när vi ska ta beslut gällande sparande? Varför söker vi snabba belöningar? Varför är det så svårt att få empati för sitt framtida jag? Det och mycket mer kommer du lära dig den här veckan tillsammans med Andra Farhad. 

2018-11-23
Länk till avsnitt

#3: Claudia Wörmann, boendeekonom

I avsnitt tre av Börshajen podcast träffar Andra Farhad boendeekonomen Claudia Wörmann. Hur fungerar egentligen amorteringskravet, är det köparens marknad, ska man ha rörlig eller bunden ränta? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Börshajen podcast. 

2018-11-16
Länk till avsnitt

#2: Ann Grevelius, entreprenör

Avsnitt två av Börshajen Podcast gästas av Ann Grevelius, entreprenör, ängelinvesterare, styrelseproffs och före detta fondchef. Vi pratar om hur du väljer fond i fonddjungeln. Hur ska man tänka och vilka olika typer av fonder borde du ha för att få den bästa riskspridningen? Vad ska du tänka om årets fondvinnare? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Börshajen Podcast som leds av Andra Farhad. 

2018-11-09
Länk till avsnitt

#1: Johanna Kull, sparekonom

Ni har väntat och vi har väntat men nu är äntligen första avsnittet av Börshajen podcast här. Andra Farhad kommer i varje avsnitt att träffa en gäst och ställa alla de frågor ni alltid undrat över när det gäller er privatekonomi. I det första avsnittet kan vi stolt presentera sparekonomen Johanna Kull som varje dag kämpar för småspararnas rättigheter. Hur tar du första steget? Vilka misstag ska du undvika? Hur stor buffert behöver du? Hur värderar du en aktie? Det och mycket mer kommer du få lära dig! 

2018-11-01
Länk till avsnitt

Teaser Börshajen podcast

[]
2018-10-31
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.