Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Vin för Rookies

Vin för Rookies

För dig som älskar vin men vill få bättre kunskap om denna dryck och dess olika varianter. Vår expert Thomas Holstein är din värd i en rapp podcast där ingen fråga är för dum, ingen fråga för svår. Skål och välkomna!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vinforrookies.libsyn.com/website

Avsnitt

#7 Vinprovning hemma

Frida är sugen på att ha vinprovning hemma men är osäker på hur man går till väga och vad man bör tänka på för att den skall bli så lyckad som möjligt. Thomas, som varit på en och annan vinprovning, ger sina bästa tips.

2019-03-12
Länk till avsnitt

#6 Amarone

Pelle Hedlund, som är gäst hos Thomas i detta avsnitt, köper en och annan Amarone vid festliga tillfällen men vill veta mer om vad som är så speciellt med detta vin. Hur tillverkas det och vad passar bäst att dricka det till?

2019-02-22
Länk till avsnitt

#5 Naturvin

Naturvin är något som gästen Daniel inte har så stor koll på. För vad innebär egentligen termen "naturvin"? Hur tillverkas det, hur vet man att det är ett naturvin...och inte minst; hur SMAKAR det? Thomas ger svar på Daniels funderingar och tar även med sig en flaska naturvin att provsmaka.

2019-02-06
Länk till avsnitt

#4 Temperering

Åse är tillbaka som gäst och hon tycker det kan vara svårt att veta hur man skall tänka när det gäller vin och temperatur. Vilka metoder kan man t ex använda för få rätt temperaturer, vilka viner bör drickas kalla och vad innebär egentligen rumstempererad? Vår expert Thomas har svaren.

2019-01-23
Länk till avsnitt

#3 Nebbiolo

Daniel, som gästar detta avsnitt, har hört om den trendiga druvan Nebbiolo men vill veta mer. Vår expert Thomas förklarar bland annat vad druvans namn kommer ifrån, vilken mat som passar bäst till nebbiolo-vin och vad det är som är så karaktäristisk med vinets smak.

2019-01-17
Länk till avsnitt

#1 Champagne

Thomas lär sin gäst Jeannette vilka glas är bäst att dricka champagne ur, hur öppnar man bäst flaskan...och vilken typ av mat som passar bäst till denna dryck? Och stämmer det verkligen att bubblorna håller längre om man stoppar ner silverbestick i en öppnad flaska?

2018-12-26
Länk till avsnitt

#2 Luftning

I detta avsnitt pratar Thomas om luftning av vin tillsammans med sin gäst Åse. Hur länge skall man lufta sitt vin, skall allt vin luftas...och kan man använda en elvisp för att lufta om man har dåligt med tid?

2018-12-26
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.