Sveriges 100 mest populära podcasts

Skillnadens av Sara Bäckmo

Skillnadens av Sara Bäckmo

En podcast om livet som Sara; i en älskad familj, i trädgården, i yrkeslivet och i kroppen, här på landet och tillsammans med finaste vännerna. Från sarabackmo.se.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sarabackmo.se

Avsnitt

32. Clary Öhlund i Kramfors

Möt odlaren Clary Öhlund som odlar en stor pallkrageodling i en vacker slänt utanför Kramfors. En del i Skillnadens poddvecka. Läs mer på sarabackmo.se.

2020-04-29
Länk till avsnitt

31. Jenni Bergliv i Unbyn

Möt odlaren och småbarnsmamman Jenni Bergliv, som odlar i Unbyn mellan Luleå och Boden. Ett samtal om grönsaker, småbarnsliv och livet i övrigt. Läs mer på sarabackmo.se

2020-04-28
Länk till avsnitt

30. Persikor i min trädgård

Jag får många frågor om hur det är att odla persikor i Sverige. Här berättar jag om mina träd och hur jag odlar dem. Läs mer om persikor på sarabackmo.se.

2020-04-27
Länk till avsnitt

29. Börje Remstams täckodlade paradis

Anledningen till att jag började täckodla var att jag hittade inspiration på nätet, i form av artiklar som täckodlaren Börje Remstam skrivit. Nu har jag äntligen besökt hans trädgård! Läs mer på sarabackmo.se.

2019-11-24
Länk till avsnitt

28. Tankar om ogräs

Under sommaren har jag fått inspiration till ogräsrensning och hur jag skulle kunna formulera en strategi för min trädgård. Här berättar jag mer. Följ mig på sarabackmo.se.

2019-11-13
Länk till avsnitt

27. Morgon med fröer

Det första jag gör den här lördagen är en podd på morgonkvisten. Några tankar om både tv och träning innan jag börjar fingra på fröpåsarna. Från sarabackmo.se. 

2019-10-26
Länk till avsnitt

26. Mammor på vift

Varje sommar åker min vän Friederike och jag på en trädgårdsrelaterad utflykt med övernattning. I år gjorde vi vår resa i augusti. I det här avsnittet får du följa med på vår första del av resan, när vi besöker Klockaregårdens Trädgårdsbutik och sedan stickar på Skomargårdens B&B i Mariefred. Med Friederike Hector och Sara Bäckmo. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-10-02
Länk till avsnitt

25. Till barnen - frågor & svar

Det här är ett avsnitt där jag svarar på frågor från barn som på olika sätt följer Skillnadens. Det handlar om roliga växter att odla, bra saker att tänka på om man vill odla bra och hur det känns att ha en YouTube-kanal. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-09-13
Länk till avsnitt

24. Podcast: Marie och Tora Mandelmann om att odla tillsammans

Hur ger man sina barn lust att odla? Enligt Tora Mandelmann var det föräldrarnas fria tyglar som gav henne möjlighet att upptäcka och utforska. Odlingen var en lek, som blev en passion. Nu är trädgården på Djupadal hennes arbetsplats. Hör ett samtal med Tora och Marie Mandelmann om att odla med barn - stora och små. Av Sara Bäckmo.

2019-07-31
Länk till avsnitt

23. Samla gräsklipp

Gräsklipp är kanske det viktigaste i min trädgård för att tillföra näring till jorden. Följ med en kort sväng till kyrkogårdens gräsklippshög. En podcast från sarabackmo.se.

2019-07-23
Länk till avsnitt

22. Jobbardag med vänner

Vi provar ett nytt koncept med att jobba i varandras trädgårdar. Följ med när vännerna hugger i! Med Katinka Schartau, Eva Haraldsson, Friederike Hector, Ninnie Edheimer och Sara Bäckmo. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-07-13
Länk till avsnitt

21. Vatten i MaryAnns Oasen på Åsen

Följ med hem till MaryAnn Fargo utanför Nyköping. Avsnittet handlar om vattning och hållbar trädgård. Följ MaryAnn i sociala medier på Oasen på Åsen. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-07-09
Länk till avsnitt

20. Fem grönsaker jag måste så pronto

Som en uppföljning till förra veckans avsnitt om sommarsådder kommer här fem grönsaker jag måste akut-så nu för att få skörd att njuta av senare. Från sarabackmo.se.

2019-07-04
Länk till avsnitt

19. Sommarsådd

Följ med på en tur bland mina sommarsådder och hör vad jag ser fram emot nu när det blir juli. Massor av sådder står på tur! Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-06-29
Länk till avsnitt

18. Q&A om fröer med Veronica och Michael från Impecta

Många av er som lyssnar har frågor om fröer. Här har jag bett Veronica Gårdestig, VD på Impecta, och Michael Karlsson, vice VD på samma företag, att hjälpa mig svara på era frågor. Impecta är en fröbutik på nätet (impecta.se) och deras fröer finns också i vissa trädgårdsbutiker. Mer om min trädgård kan du läsa på sarabackmo.se.

2019-06-25
Länk till avsnitt

17. Snigeltur med prat om gödsel

Några tankar om att fortsätta gödsla på sommaren, under kvällens trädgårdsrunda/snigelrunda. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-06-19
Länk till avsnitt

16. En kvällsrunda juni 2019

Följ med mig ut i trädgården tisdag kväll den 4 juni 2019. Jag berättar hur jag förberett odlingen inför sommaren och delar tankar på sånt jag bryr min hjärna med just nu. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-06-05
Länk till avsnitt

3. Philip - om kärlek och trädgård

Möt min man! Philip Bäckmo är psykoterapeut och författare. Vi svarar på några av de frågor som ni skickat oss via www.sarabackmo.se.

2019-01-24
Länk till avsnitt

2. Djupbäddar

Vad är en djupbädd? Vad används den till? Och hur går det till att göra en? I det här avsnittet av Skillnadens berättar jag om mina djupbäddar och varför jag väljer att lägga tid på att gräva den. Mer att läsa finns på www.sarabackmo.se

2019-01-16
Länk till avsnitt

1. Ny podd och nytt trädgårdsår

I det här första avsnittet berättar jag varför jag vill göra en podd och går igenom några punkter som jag tror kan förbättra min odling 2019. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-01-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.