Sveriges 100 mest populära podcasts

Skillnadens av Sara Bäckmo

Skillnadens av Sara Bäckmo

En podcast av och med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård. Om odling av diverse, grönsaker i synnerhet. Från www.sarabackmo.se. Skillnadens handelsträdgård finns på www.skillnadens.se. Öppet fredag-söndag klockan 10-16 under våren 2023.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sarabackmo.se

Avsnitt

Penséer och paprika i januari

Kan man odla penséer för tidig vårblomning själv? Jajamen! I veckans avsnitt av Skillnadens podd gör jag en liten genomgång av hur vi odlar penséer på Skillnadens handelsträdgård. Dessutom gör jag en längre presentation av hur paprika vill bli odlad, och hoppas du kommer igång med dina sådder inom kort. 


Köp dina biljetter till mitt föredrag Mina bästa odlingstips här: https://www.sarabackmo.se/produkt-kategori/foredrag-2023/

Skillnadens podd är gjord av Sara Bäckmo - Skillnadensträdgård på www.sarabackmo.se

2023-01-29
Länk till avsnitt

Istället för växthus

Nej, du behöver inte ett växthus för att odla grymt mycket grönsaker! I veckans avsnitt ger jag förslag på olika sätt att skapa bra förutsättningar på friland, som ger extra tidig skörd. Glömde dock nämna varmbänk... Kom ihåg det som ett alternativ! Veckans samarbetspartner är härliga bokashi.se. Kika i länken här för att se rabattkod på bokashi-strö samt nya fina kranhinkarna: www.sarabackmo.se/skillnadens-erbjudanden-pa-tradgardsartiklar-2023/

Podden är gjord av mig, Sara Bäckmo. Följ min blogg på www.sarabackmo.se och besök Skillnadens handelsträdgård här: www.skillnadens.se. Öppet fredag-söndag klockan 10-16. 

2023-01-21
Länk till avsnitt

#grönajuni och vinn tunnelväxthus

Skillnadens odlingsutmaning #grönajuni har startat! Jag berättar mer om vad det är vi ska göra och uppmanar dig att dela din utmaning i sociala medier under #grönajuni. Och vet du vad? Gjordnära bidrar med ett tunnelväxthus som vi tävlar ut på Instagram under vecka 2 2023 - perfekt för dig som vill ha extra tidig skörd av många grönsaker. Passande till #grönajuni! Kika på Skillnadens Instagram för mer info. Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik har öppet fredag-söndag om du vill komma och besöka oss. Välkommen! Av och med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård - www.sarabackmo.se

Det här avsnittet sponsras av Gjordnära. Läs mer om tunnelväxthus på www.gjordnara.se.

2023-01-12
Länk till avsnitt

Nystart för podd och odling - 3 tips

Här startar ett nytt år med Skillnadens podd! Nystart för året, med tre handfasta tips till dig som känner att du måste odla något men inte orkar tänka själv på vad du ska göra. Av och med Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård - www.sarabackmo.se. Veckans öppettider på Skillnadens handelsträdgård är fredag-söndag klockan 10-16. Välkommen! 

2023-01-04
Länk till avsnitt

Skillnadens möter Johan Widing

Följ med till Bokeslundsgården i Skåne och möt Johan Widing. Johan och jag är tillsammans experter i TV4:s program En bondgård mitt i stan. Här berättar Johan mer om hur vi har jobbat med djuren du ser i tv-programmet. 

2021-11-16
Länk till avsnitt

32. Clary Öhlund i Kramfors

Möt odlaren Clary Öhlund som odlar en stor pallkrageodling i en vacker slänt utanför Kramfors. En del i Skillnadens poddvecka. Läs mer på sarabackmo.se.

2020-04-29
Länk till avsnitt

31. Jenni Bergliv i Unbyn

Möt odlaren och småbarnsmamman Jenni Bergliv, som odlar i Unbyn mellan Luleå och Boden. Ett samtal om grönsaker, småbarnsliv och livet i övrigt. Läs mer på sarabackmo.se

2020-04-28
Länk till avsnitt

30. Persikor i min trädgård

Jag får många frågor om hur det är att odla persikor i Sverige. Här berättar jag om mina träd och hur jag odlar dem. Läs mer om persikor på sarabackmo.se.

2020-04-27
Länk till avsnitt

29. Börje Remstams täckodlade paradis

Anledningen till att jag började täckodla var att jag hittade inspiration på nätet, i form av artiklar som täckodlaren Börje Remstam skrivit. Nu har jag äntligen besökt hans trädgård! Läs mer på sarabackmo.se.

2019-11-24
Länk till avsnitt

28. Tankar om ogräs

Under sommaren har jag fått inspiration till ogräsrensning och hur jag skulle kunna formulera en strategi för min trädgård. Här berättar jag mer. Följ mig på sarabackmo.se.

2019-11-13
Länk till avsnitt

27. Morgon med fröer

Det första jag gör den här lördagen är en podd på morgonkvisten. Några tankar om både tv och träning innan jag börjar fingra på fröpåsarna. Från sarabackmo.se. 

2019-10-26
Länk till avsnitt

26. Mammor på vift

Varje sommar åker min vän Friederike och jag på en trädgårdsrelaterad utflykt med övernattning. I år gjorde vi vår resa i augusti. I det här avsnittet får du följa med på vår första del av resan, när vi besöker Klockaregårdens Trädgårdsbutik och sedan stickar på Skomargårdens B&B i Mariefred. Med Friederike Hector och Sara Bäckmo. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-10-02
Länk till avsnitt

25. Till barnen - frågor & svar

Det här är ett avsnitt där jag svarar på frågor från barn som på olika sätt följer Skillnadens. Det handlar om roliga växter att odla, bra saker att tänka på om man vill odla bra och hur det känns att ha en YouTube-kanal. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-09-13
Länk till avsnitt

24. Podcast: Marie och Tora Mandelmann om att odla tillsammans

Hur ger man sina barn lust att odla? Enligt Tora Mandelmann var det föräldrarnas fria tyglar som gav henne möjlighet att upptäcka och utforska. Odlingen var en lek, som blev en passion. Nu är trädgården på Djupadal hennes arbetsplats. Hör ett samtal med Tora och Marie Mandelmann om att odla med barn - stora och små. Av Sara Bäckmo.

2019-07-31
Länk till avsnitt

23. Samla gräsklipp

Gräsklipp är kanske det viktigaste i min trädgård för att tillföra näring till jorden. Följ med en kort sväng till kyrkogårdens gräsklippshög. En podcast från sarabackmo.se.

2019-07-23
Länk till avsnitt

22. Jobbardag med vänner

Vi provar ett nytt koncept med att jobba i varandras trädgårdar. Följ med när vännerna hugger i! Med Katinka Schartau, Eva Haraldsson, Friederike Hector, Ninnie Edheimer och Sara Bäckmo. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-07-13
Länk till avsnitt

21. Vatten i MaryAnns Oasen på Åsen

Följ med hem till MaryAnn Fargo utanför Nyköping. Avsnittet handlar om vattning och hållbar trädgård. Följ MaryAnn i sociala medier på Oasen på Åsen. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-07-09
Länk till avsnitt

20. Fem grönsaker jag måste så pronto

Som en uppföljning till förra veckans avsnitt om sommarsådder kommer här fem grönsaker jag måste akut-så nu för att få skörd att njuta av senare. Från sarabackmo.se.

2019-07-04
Länk till avsnitt

19. Sommarsådd

Följ med på en tur bland mina sommarsådder och hör vad jag ser fram emot nu när det blir juli. Massor av sådder står på tur! Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-06-29
Länk till avsnitt

18. Q&A om fröer med Veronica och Michael från Impecta

Många av er som lyssnar har frågor om fröer. Här har jag bett Veronica Gårdestig, VD på Impecta, och Michael Karlsson, vice VD på samma företag, att hjälpa mig svara på era frågor. Impecta är en fröbutik på nätet (impecta.se) och deras fröer finns också i vissa trädgårdsbutiker. Mer om min trädgård kan du läsa på sarabackmo.se.

2019-06-25
Länk till avsnitt

17. Snigeltur med prat om gödsel

Några tankar om att fortsätta gödsla på sommaren, under kvällens trädgårdsrunda/snigelrunda. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-06-19
Länk till avsnitt

16. En kvällsrunda juni 2019

Följ med mig ut i trädgården tisdag kväll den 4 juni 2019. Jag berättar hur jag förberett odlingen inför sommaren och delar tankar på sånt jag bryr min hjärna med just nu. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-06-05
Länk till avsnitt

3. Philip - om kärlek och trädgård

Möt min man! Philip Bäckmo är psykoterapeut och författare. Vi svarar på några av de frågor som ni skickat oss via www.sarabackmo.se.

2019-01-24
Länk till avsnitt

2. Djupbäddar

Vad är en djupbädd? Vad används den till? Och hur går det till att göra en? I det här avsnittet av Skillnadens berättar jag om mina djupbäddar och varför jag väljer att lägga tid på att gräva den. Mer att läsa finns på www.sarabackmo.se

2019-01-16
Länk till avsnitt

1. Ny podd och nytt trädgårdsår

I det här första avsnittet berättar jag varför jag vill göra en podd och går igenom några punkter som jag tror kan förbättra min odling 2019. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-01-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.