Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Skillnadens av Sara Bäckmo

Skillnadens av Sara Bäckmo

En podcast om livet som Sara; i en älskad familj, i trädgården, i yrkeslivet och i kroppen, här på landet och tillsammans med finaste vännerna. Från sarabackmo.se.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sarabackmo.se

Avsnitt

24. Podcast: Marie och Tora Mandelmann om att odla tillsammans

Hur ger man sina barn lust att odla? Enligt Tora Mandelmann var det föräldrarnas fria tyglar som gav henne möjlighet att upptäcka och utforska. Odlingen var en lek, som blev en passion. Nu är trädgården på Djupadal hennes arbetsplats. Hör ett samtal med Tora och Marie Mandelmann om att odla med barn - stora och små. Av Sara Bäckmo.

2019-07-31
Länk till avsnitt

23. Samla gräsklipp

Gräsklipp är kanske det viktigaste i min trädgård för att tillföra näring till jorden. Följ med en kort sväng till kyrkogårdens gräsklippshög. En podcast från sarabackmo.se.

2019-07-23
Länk till avsnitt

22. Jobbardag med vänner

Vi provar ett nytt koncept med att jobba i varandras trädgårdar. Följ med när vännerna hugger i! Med Katinka Schartau, Eva Haraldsson, Friederike Hector, Ninnie Edheimer och Sara Bäckmo. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-07-13
Länk till avsnitt

21. Vatten i MaryAnns Oasen på Åsen

Följ med hem till MaryAnn Fargo utanför Nyköping. Avsnittet handlar om vattning och hållbar trädgård. Följ MaryAnn i sociala medier på Oasen på Åsen. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-07-09
Länk till avsnitt

20. Fem grönsaker jag måste så pronto

Som en uppföljning till förra veckans avsnitt om sommarsådder kommer här fem grönsaker jag måste akut-så nu för att få skörd att njuta av senare. Från sarabackmo.se.

2019-07-04
Länk till avsnitt

19. Sommarsådd

Följ med på en tur bland mina sommarsådder och hör vad jag ser fram emot nu när det blir juli. Massor av sådder står på tur! Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-06-29
Länk till avsnitt

18. Q&A om fröer med Veronica och Michael från Impecta

Många av er som lyssnar har frågor om fröer. Här har jag bett Veronica Gårdestig, VD på Impecta, och Michael Karlsson, vice VD på samma företag, att hjälpa mig svara på era frågor. Impecta är en fröbutik på nätet (impecta.se) och deras fröer finns också i vissa trädgårdsbutiker. Mer om min trädgård kan du läsa på sarabackmo.se.

2019-06-25
Länk till avsnitt

17. Snigeltur med prat om gödsel

Några tankar om att fortsätta gödsla på sommaren, under kvällens trädgårdsrunda/snigelrunda. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-06-19
Länk till avsnitt

16. En kvällsrunda juni 2019

Följ med mig ut i trädgården tisdag kväll den 4 juni 2019. Jag berättar hur jag förberett odlingen inför sommaren och delar tankar på sånt jag bryr min hjärna med just nu. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-06-05
Länk till avsnitt

15. Grönsaksodling för nybörjare - Växthus

Detta är den tolfte och sista delen i serien Grönsaksodling för nybörjare. Här delar jag mina bästa tips om växthus. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-06-01
Länk till avsnitt

14. Grönsaksodling för nybörjare - Starta på hösten

I den elfte delen av Grönsaksodling för nybörjare delar jag mina bästa tips för att starta kommande års odling redan på senhösten och vintern. Då sprids arbetet ut fint på året och det går ofta att skörda tidigare. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-05-10
Länk till avsnitt

13. Grönsaksodling för nybörjare - Kompost

Det är underbart att se köksavfall och trädgårdsskräp förvandlas till fin och användbar jord. I det här avsnittet delar jag mina tankar om att kompostera på ett smart sätt. Läs mer på www.sarabackmo.se.

2019-04-21
Länk till avsnitt

12. Grönsaksodling för nybörjare - Skörd

Det finns massor av knep för att skörda smart i sin trädgård, trots att det till en början ser ut att bli en pärs att ta hand om allt. Här delar jag mina bästa tips. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-04-02
Länk till avsnitt

11. Grönsaksodling för nybörjare - Förläng säsongen

Det här är en liten guide till hur du kan förlänga skördesäsongen i din trädgård med enkla knep. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-03-13
Länk till avsnitt

10. Grönsaksodling för nybörjare - Vattna

Att vattna är ett arbete som behöver göras nästan dagligen på olika sätt i köksträdgården. Mitt mål är att vattna så lite som möjligt. Det här avsnittet handlar om hur jag vattnar på sommaren. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-03-05
Länk till avsnitt

9. Grönsaksodling för nybörjare - Ogräs

Ogräs är inget kul att ha i landen, men inte heller något att vara särskilt rädd för. Det går att odla massa grönsaker trots att det finns ogräs. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-02-25
Länk till avsnitt

8. Grönsaksodling för nybörjare - Gödsel

Att gödsla i köksträdgården är ett stort kapitel. Och ibland krångligt att lista ut hur man ska göra rätt. Hör det femte avsnittet av serien Grönsaksodling för nybörjare här. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-02-19
Länk till avsnitt

7. Grönsaksodling för nybörjare - Sådd

För att vi ska kunna skörda måste vi så och plantera. Många av oss gör detta året runt på olika växtplatser. Hör mina bästa tips i nya delen av serien Grönsaksodling för nybörjare. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-02-09
Länk till avsnitt

6. Grönsaksodling för nybörjare - Skapa odlingsplats

Alla som odlar behöver någon typ av odlingsplats till grönsaker eller blommor. I den här delen av Grönsaksodling för nybörjare ger jag tips på hur olika växtplatser kan skapas för både trädgård och balkong. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-02-08
Länk till avsnitt

5. Grönsaksodling för nybörjare - Att välja grönsaker

Hör del två i serien Grönsaksodling för nybörjare, med massor av tips om vad man kan tänka på när man väljer grönsaker till sin odling. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-02-03
Länk till avsnitt

4. Grönsaksodling för nybörjare - Utrustning

Hör min artikelserie Grönsaksodling för nybörjare inläst. Del ett handlar om bra saker som behövs för att komma igång och odla. Läs mer på sarabackmo.se.

2019-01-30
Länk till avsnitt

3. Philip - om kärlek och trädgård

Möt min man! Philip Bäckmo är psykoterapeut och författare. Vi svarar på några av de frågor som ni skickat oss via www.sarabackmo.se.

2019-01-24
Länk till avsnitt

2. Djupbäddar

Vad är en djupbädd? Vad används den till? Och hur går det till att göra en? I det här avsnittet av Skillnadens berättar jag om mina djupbäddar och varför jag väljer att lägga tid på att gräva den. Mer att läsa finns på www.sarabackmo.se

2019-01-16
Länk till avsnitt

1. Ny podd och nytt trädgårdsår

I det här första avsnittet berättar jag varför jag vill göra en podd och går igenom några punkter som jag tror kan förbättra min odling 2019. Läs mer på sarabackmo.se. 

2019-01-11
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.