Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Konspirationsteorier

Konspirationsteorier

Har du någonsin tänkt tanken att det kanske finns en annan version av verkligheten? För det har vi - och i podden Konspirationsteorier kommer vi att berätta allt från mystiska sammanträffanden till alternativa teorier. Allt för att ditt konspirationsälskande sinne ska vakna till liv! Välkommen att lyssna på podden som får dig att ifrågasätta allt det du varit helt säker på - tillsammans med Viviann Le och Aida Engvall.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Avsnitt

44. Vilka byggde pyramiderna? Del 1: Aliens

Det är fortfarande osäkert hur Pyramiderna i Giza byggdes. Varenda sten i Cheopspyramiden visar på en kuslig exakthet. Är pyramiderna fantastiska verk, gjorda av tusentals, hårt arbetande händer? Eller kommer dem från en tid då en mer avancerad civilisation fanns här på jorden? Lyssna på första delen: Aliens byggde pyramiderna!
2020-09-18
Länk till avsnitt

43. Vad hände med Kris Kremers & Lisanne Froon?

Den 1 april 2014 beger sig Kris Kremers och Lisanne Froon ut på en vandring i Panamas djungel. Några månader senare hittas deras kvarlevor, och än idag har man inte kunnat fastställa dödsorsaken. Sedan 2014 har mysteriet i Panama lett till mycket spekulationer - vad hände egentligen med tjejerna?
2020-09-11
Länk till avsnitt

42. Hålls Britney Spears fången? #FreeBritney

Britney Spears är en av de största artisterna i pophistorien. 2007 hade hon ett mentalt sammanbrott, och sedan dess har hon varit omyndigförklarad. Tretton år senare står hon hemma och dansar på video - som om ingenting har hänt. Kampanjen #FreeBritney gick viral och konspirationsteorin var ett faktum! Är 38-åriga Britney fortfarande omhändertagen på grund av psykisk ohälsa, eller kan hon vara manipulerad, kontrollerad och utnyttjad?
2020-09-04
Länk till avsnitt

41. Frimurarna

Frimurarorden är ett utav världens mest kända, hemliga sällskap. Men vad pågår egentligen i logen, bakom stängda dörrar? Såklart finns det massvis med konspirationsteorier. Från att ha haft en hög status och byggt storartade byggnader - till teorier om förfalskade månlandningar, mord på USA:s föredetta president John. F. Kennedy och en plan att ta över regeringar.
2020-07-03
Länk till avsnitt

40. Mandelaeffekten

Har du haft ett starkt minne av en händelse, som senare visade sig ha inträffat på ett helt annat sätt? Det finns massvis med teorier kring varför mandelaeffekten inträffar...kanske förflyttades du tillfälligt till ett parallellt universum eller en ny tidslinje? I avsnittet diskuterar vi allt från flervärldstolkningen av kvantmekaniken - till Nelson Mandela, Snövit och Pikachu!
2020-06-26
Länk till avsnitt

39. Vad hände vid Djatlovpasset?

Natten mellan den 1 och 2 februari 1959 dör nio skidåkare under mystiska omständigheter i norra Uralbergen. Vi vet ännu inte vad som hände under resan.. Varför övergav alla nio tältet i bara underkläder och hur fick vissa i gruppen så märkliga kroppsskador? I avsnittet får du höra alla spännande konspirationsteorier om ufos och militärbaser.
2020-06-19
Länk till avsnitt

38. Den globala massövervakningen (En sann konspirationsteori)

År 2013 avslöjade visselblåsaren Edward Snowden ett olagligt, globalt övervakningssystem som USA byggt upp. En system som tillät en regering samla in hela världens digitala kommunikation och föra permanenta register över alla människors liv. Det har funnits hundratals med konspirationsteorier om spionaget, men är det egentligen över?
2020-06-12
Länk till avsnitt

37. Är jorden platt?

Är jorden egentligen en platt skiva, omgiven av en ogenomtränglig isvägg som vi kallar Antarktis? Idag pratar vi om Flat Earth!
2020-06-05
Länk till avsnitt

36. Palmemordet, del 3 av 3

Fredagskvällen den 28 februari år 1986 mördas Sveriges statsminister Olof Palme. Kan Skandiamannen, KGB, CIA eller Stay Behind ligga bakom Palmemordet? Vem kan mördaren vara?
2020-05-29
Länk till avsnitt

35. Palmemordet, del 2 av 3

I centrala Stockholm har larmcentralen fått in samtal om en skottlossning i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan. Statsministern är död och polisen inte hittar någon gärningsman. I detta avsnitt får ni höra om Sydafrikaspåret och polisspåret.
2020-05-22
Länk till avsnitt

34. Palmemordet, del 1 av 3

Den 28 februari 1986 mördas statsminister Olof Palme på öppen gata, mitt i centrala Stockholm. Vem var egentligen mannen som mördade Palme? Vart tog han vägen, och var finns han nu? Hör alla konspirationsteorier i tre delar av Palmemordet.
2020-05-15
Länk till avsnitt

33. Är Shakespeare en bluff?

I över 400 år har vi hyllat och spelat William Shakespeares pjäser. Nu ifrågasätts han av forskare, litteraturvetare och konspirationsteoretiker. Var det verkligen William Shakespeare som skrev dramerna..?
2020-03-27
Länk till avsnitt

32. Vad hände med Pan Am Flight 103?

Den 21 december 1988 ska Pan Am Flight 103 flyga från Frankfurt till New York, med mellanlandning på Heathrow i London. När flygplanet befinner sig över den skotska byn Lockerbie blir allting svart. Vad hände med Pan Am flyg 103? Och vilka är det som egentligen ligger bakom Lockerbieattentatet?
2020-03-20
Länk till avsnitt

31. Vad vet vi om 5G?

Snart rullas 5G, 5:e generationens mobilnät, ut i världen. Ett sätt som 5G skiljer sig från 3G och 4G är bland annat vilka frekvenser som det använder. 5G kommer använda högre frekvenser, och energin från dessa frekvenser kanske kan orsaka cancer. 5G sägs orsaka hälsoproblem som allt från näsblod, cancer och sterilitet, till att användas för att kontrollera oss människor.
2020-03-13
Länk till avsnitt

30. Djävulens hav

Utanför Japans kust finns en triangel som ofta klassas som en av världens mest mystiska platser. Platsen kallas Djävulens hav, eller Drakens triangel - och det finns gott om konspirationsteorier om platsen.
2020-03-06
Länk till avsnitt

29. Konspirationsteorierna om Michael Jackson

År 2011 blev Conrad Murray dömd för dråp på Michael Jackson efter att ha gett honom en överdos. Men är detta sanningen, eller kan någon eller något annat ligga bakom världsartistens död? Han kanske till och med lever.
2020-03-01
Länk till avsnitt

28. Är Greta Thunberg en tidsresenär?

Det börjar cirkulera ett svartvitt foto på en flicka på Twitter. Flickans ansikte och hår - som är i två långa smala flätor - är i princip identiska med Greta Thunberg. De är så lika så många tror att det faktiskt är Greta. Men det svartvita fotot är taget i slutet på 1800-talet, och att om personen levt idag skulle hon vara ungefär 120 år gammal. Hur går detta ihop? Om det är samma person, skulle det betyda att Greta Thunberg är en tidsresenär, som rest i tiden för att rädda jorden från klimatförstöringen.
2020-02-21
Länk till avsnitt

27. Styr reptiler världen?

Mänskligheten har kanske aldrig varit i kontroll över sitt öde. Vi har kanske alltid varit fängslade av en annan ras. En ras reptiler.
2020-02-14
Länk till avsnitt

Premiär 14/2!

Vi är tillbaka! En ny säsong med spännande konspirationsteorier börjar nästa fredag, 14/2!
2020-02-07
Länk till avsnitt

26. Skapade Annunaki människan?

Många har ställt sig frågan, ?hur blev människan egentligen människa?? och svaret på den frågan är kanske inte så enkel som vi lärt oss. Vi människor skapades kanske av Annunaki - aliens eller gudar som kom till jorden och gjorde oss till slavar.
2019-12-21
Länk till avsnitt

25. Fredag den 13:e

Man kan ha otur alla dagar. Men det finns egentligen bara en dag som är förknippad med otur. En dag som under lång, lång tid klassats som en vandringssägen, en folktro och ibland också en konspiration. Fredagen den 13:e!
2019-12-13
Länk till avsnitt

24. Kan The Simpsons förutsäga framtiden?

I 30 år har The Simpsons underhållit tittare över hela världen. Genom åren har serien lyckats förutspå flera händelser, som faktiskt har inträffat på riktigt. Allt från smarta klockor, till att Trump skulle bli president, att Greta Thunberg skulle hålla tal om klimatförstörelse och hur serien Game of Thrones skulle sluta. Hur är det möjligt?
2019-12-06
Länk till avsnitt

23. Är månen ihålig?

Kanske har vi blivit lurade allihop. Är månen ihålig? Vad finns där? Håller NASA och astronauterna information om månens verkliga mening, hemlig? Eller har dem också blivit lurade, av någon eller något annat? Vem vet vilken teknik utomjordiskt liv besitter. En ihålig måne kan ju faktiskt vara en perfekt plats att ha en utomjordisk bas, för att övervaka det som försiggår på jorden.
2019-11-29
Länk till avsnitt

22. Var Dag Hammarskjölds död en konspiration?

När ett flygplan med FN:s generalsekreterare, Dag Hammarskjöld, kraschar år 1961 blir alla misstänksamma. Var det en olycka eller konspiration? Idag, över 50 år senare är nästan alla överens - hans död måste utredas på nytt!
2019-11-22
Länk till avsnitt

21. Chemtrails - de förgiftade spåren efter flygplan

Frågan varför flygplan släpper ut ett vitt, långt spår har fascinerat människor länge. Men vad är det egentligen i det långa spåret? Eftersom det faktiskt finns bevis att man experimenterat med kemikalieutsläpp från flygplan i flera länder - varför skulle man ha slutat? Kan det vara så att det långvariga spåret innehåller olika, kemiska eller biologiska ämnen som används mot oss människor?
2019-10-04
Länk till avsnitt

20. Är HIV skapat av människan?

Under 1980-talet började en epidemi sprida sig; ett nytt & dödligt virus. Eftersom nästan bara homosexuella män, och afro-amerikaner drabbades av viruset, började många bli oroliga... och väldigt skeptiska. Frågor om onda baktankar och möjliga sätt som viruset kunde ha skapats började ställas i samhällen.. Hade HIV skapats av människan? Var det ett nytt biovapen?
2019-09-27
Länk till avsnitt

19. Paul McCartney är död

Den 9 november 1966 slirar en bil av vägen, och det sägs att Paul McCartney dör. Under de kommande åren som the Beatles bara växer sig större och större, börjar fans uppmärksamma dolda meddelanden i deras låtar. Dog Paul 1966? Försöker the Beatles dölja sanningen?
2019-09-20
Länk till avsnitt

18. Skolskjutningen på Sandy Hook

I Connecticut i USA hittar vi Newtown. Året är 2012 och det är en ganska vanlig fredagsmorgon i december. Än så länge vet ingen i staden att den tredje dödligaste massakern på en skola i USA kommer att inträffa här om bara några få minuter. Förutom Adam Lanza. Han vet. Han vet för att det är han som håller i vapnet. Men var massakern planerad av regeringen? Var det ett planerat dåd för att få igenom hårdare vapenlagar?
2019-09-06
Länk till avsnitt

17. Barack Obamas förfalskade födelseattest

När Barack Obama blir USA:s 44:e president finns det redan många som är skeptiska. Var Obama verkligen född i USA? Många konspirationsteoretiker menar att man förfalskade hans födelseattest för att han skulle kunna bli president.
2019-08-30
Länk till avsnitt

16. Estoniakatastrofen

En höstnatt 1994 förliste färjan Estonia på Östersjön, och av omkring 1000 passagerare så överlevde bara omkring 100 personer. Misstankarna hos allmänheten blir inte mindre ju längre tiden går - snarare uppkommer fler och fler frågetecken som den officiella utredningen inte besvarar. Vad hände egentligen med Estonia - som gjorde att hon nu ligger på havets botten med flera hundra av färjans passagerare?
2019-08-23
Länk till avsnitt

15. Den försvunna flickan Madeleine McCann

Den 3-åriga flickan Madeleine McCann försvinner spårlöst från föräldrarna på deras familjesemester i Portugal år 2007. Idag - 12 år senare finns det fortfarande ingen som funnit ett spår som för oss närmare sanningen. Men någon ute i världen vet vad som hände med Madeleine. Någon ute i världen var den sista som såg henne.
2019-08-16
Länk till avsnitt

14. Tidsresenärer

Tidsresor har fascinerat människor i många, många år och innebär enkelt sagt en förflyttning framåt eller bakåt i tiden, utöver det normala tidsflödet. Och även om detta låter som en traditionsenlig genre inom sci-fi, så är det faktiskt möjligt att resa i tiden.
2019-08-09
Länk till avsnitt

13. Försvinnandet av Malaysia Airlines MH370

Den 8:e mars 2014 försvinner Malaysia Airlines flyg 370. Världens största sökuppdrag efter ett flygplan påbörjas, men planet är spårlöst försvunnet. Konspirationsteorier börjar florera på internet nästan direkt, och det de påstår är väldigt intressant!
2019-08-02
Länk till avsnitt

12. Pizzagate

Valkampanjen 2016 var intressant på flera sätt. Det var inte bara politik som diskuterades - det gick också rykten om att flera personer ur det demokratiska partiet var involverade i en pedofilring.
2019-07-19
Länk till avsnitt

11. Är Walt Disney nedfrusen?

Det sägs att Walt Disney ligger kryogeniskt nedfrusen. En sökning på ?Walt Disney Frozen? kunde kanske ge oss svaren. Men sedan släpptes filmen Frozen.
2019-06-28
Länk till avsnitt

10. Den sanna konspirationsteorin

50-talet beskrivs som en lugn period i USA, men för CIA var det händelsefulla år. Då inleddes nämligen arbetet med MKUltra ? ett projekt som gick ut på att kontrollera tankar och mycket mer...
2019-04-05
Länk till avsnitt

9. 9/11

Den 11 september 2001 drabbas USA av ett terrorattentat. Men kände USA till dem redan innan, men valde att inte förhindra det?
2019-03-29
Länk till avsnitt

8. Illuminati

På 1770-talet gick flera akademiker samman för att utmana kyrkans synpunkter. Och så bildades Illuminati ? en sekt som i dag, enligt 30% av USA:s befolkning, tros styra världen.
2019-03-22
Länk till avsnitt

7. Prinsessan Dianas död

1997 dör prinsessan Diana i en mystisk bilolycka. Vad var det som egentligen hände?
2019-03-15
Länk till avsnitt

6. Area 51 - platsen för aliens och ufos

På Area 51 sägs det att den amerikanska regeringen gömmer aliens och kraschlandade ufos.
2019-03-08
Länk till avsnitt

5. Sjönk verkligen Titanic?

Sedan Titanic sjönk har stora frågetecken dykt upp. Alla med budskapet; Titanic nådde aldrig havets botten.
2019-03-01
Länk till avsnitt

4. Vem mördade presidenten?

JFK mördades 1963 av Lee Harvey Oswald. Men finns det en till mördare?
2019-02-22
Länk till avsnitt

3. Var månlandningen fejkad?

Ett litet steg för människan. Men ett STORT steg för en konspirationsteoretiker. Landade vi verkligen på månen?
2019-02-15
Länk till avsnitt

2. Överlevde Elvis sin död?

Det är över 40 år sedan Elvis Presley, the king of Rock'n'Roll, dog. Men gjorde han verkligen det?
2019-02-08
Länk till avsnitt

1. Den dödliga triangeln

Området mellan Bermuda, Florida och Puerto Rico är känt som dödens triangel - varför?
2019-02-01
Länk till avsnitt

Premiär!

Premiär för podden Konspirationsteorier! Första avsnittet kommer 1/2.
2019-01-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.