Sveriges 100 mest populära podcasts

Konspirationsteorier

Konspirationsteorier

Har du någonsin tänkt tanken att det kanske finns en annan version av verkligheten? För det har vi - och i podden Konspirationsteorier kommer vi att berätta allt från mystiska sammanträffanden till alternativa teorier. Allt för att ditt konspirationsälskande sinne ska vakna till liv! Välkommen att lyssna på podden som får dig att ifrågasätta allt det du varit helt säker på - tillsammans med Viviann Le och Aida Engvall.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/96008/konspirationsteorier

Avsnitt

PREMIÄR 14/5!

Den 14 maj är vi äntligen tillbaka, med en ny säsong fylld av spännande, läskiga och riktigt intressanta konspirationsteorier. Vill du också veta vad som verkligen hände den natten då den ryska tsarfamiljen mördades? Vad låg bakom den ovanliga och katastrofala flygplansolyckan med Spökplanet Helios Flight 522? Och finns det verkligen ett sjömonster i Loch Ness, eller gömmer sjön andra hemligheter? Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden. Facebook & Instagram: Konspirationsteorier
2021-05-07
Länk till avsnitt

Julavsnitt!

JULAVSNITT! Vi vill önska er alla en god jul! I denna julspecial går vi igenom alla teorier vi tagit upp under 2020. Vi pratar om våra tankar kring avsnitten och besvarar lyssnarfrågor. Julmys á la Konspirationsteorier!
2020-12-25
Länk till avsnitt

Estoniakatastrofen: Mörkläggningen och teorierna

I dagens avsnitt får ni höra om mörkläggningen av Estoniakatastrofen, ubåtskränkningarna på 80-talet, och teorierna om den bristande haveriutredningen. Varför har de militära vapentransporterna inte undersökts? Vem besökte Estonias lastdäck, omedelbart efter förlisningen? Och hur kan en civil fartygskatastrof omringas av sån sekretess, utan anledning..? Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden. Facebook & Instagram: Konspirationsteorier Källor: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SZ1ovvNZXqqgf7md7NUJTZMIfDBSTeC4Ef857_dUIFc/edit?usp=sharing
2020-12-11
Länk till avsnitt

Är världen verklig? Eller en version av spelet the Sims..?

Du sitter vid datorn & kör igång ditt gamla favoritspel the Sims. Skivan är något repig, men tillslut startar spelet & du nynnar med till melodin som präglat barndomen. Men det fungerar inte som förut.. Fläkten arbetar som aldrig förr, spelet är segt och några delar har försvunnit. Är vi framtidens dataspel? Lever vi i en version av spelet the Sims? Den starka koppling mellan dataspelens värld och vår egen är något som många konspirationsteoretiker använder som argument för att vi, vår värd och hela vårt universum - egentligen är ett spel. Vill du höra fler avsnitt av Konspirationsteorier? Lyssna på: Lever du i en simulation? En interaktiv konspirationsteori Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden. Facebook & Instagram: Konspirationsteorier
2020-12-04
Länk till avsnitt

Lever du i en simulation? En interaktiv konspirationsteori

Kan du lita på dina sinnen? Kan ditt medvetande beräknas genom matematiska formler? Kan hela din existens vara ettor och nollor, lagrade i en dator? I det här interaktiva poddavsnittet får du höra en konspirationsteori - med två olika slut! Du kommer ställas inför samma livsavgörande val som hackaren Neo, i filmen the Matrix. Rött eller blått piller? Vilket väljer du? Börja här. Lyssna på avsnittet. När du är klar: Gå in på Podplay, Sök på Konspirationsteorier & Lyssna vidare. Valet är ditt - Rött eller Blått? Kom ihåg att allt vi erbjuder är en annan version av verkligheten. Instagram & Facebook - Konspirationsteorier Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook där vi diskuterar teorierna från avsnitten!
2020-11-27
Länk till avsnitt

TRAILER: Har Avril Lavigne ersatts av en dubbelgångare?

Har Avril Lavigne ersatts av en dubbelgångare? Lyssna på avsnittet redan nu! Gå in på Podplay.se eller ladda ner appen Podplay i Appstore eller Google Play!
2020-11-20
Länk till avsnitt

TRAILER: Var ligger Eldorado - den förlorade staden av guld?

Avsnittet finns ute redan nu! Är Eldorado bara en myt? Eller finns den försvunna guldstaden någonstans, djupt inne i Sydamerikas regnskog? Lyssna på avsnittet Eldorado - den förlorade staden av guld redan nu! Gå in på Podplay.se eller ladda ner appen Podplay i Appstore eller Google Play!
2020-11-13
Länk till avsnitt

Annunakis återkomst: del 2

Gudarna Annunaki beskrivs med en skrämmande makt. Speciellt Marduk, universums skapare och Annunakis ledare. Hans stjärna, Nibiru, sägs ha en så stark magnetisk kraft att jordens rotation kommer stanna. När Nibiru kommer - är domedagen här. Det är då Marduk kommer tillbaka - och Annunaki gör sin återkomst. Vill du höra fler avsnitt av Konspirationsteorier? Lyssna på Annunakis återkomst: del 1 Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden. Facebook & Instagram: Konspirationsteorier Lyssna på podden på Podplay och det är självklart gratis att lyssna på oss där!
2020-11-06
Länk till avsnitt

Annunakis återkomst: del 1

I forntida Mesopotamien trodde man på mäktiga gudar - som färdades över himlavalvet, skapade människan, och återvände till stjärnorna. Dom kraftfulla gudarna kallades Annunaki, och innan dom lämnade oss stod jorden i lågor, och mänskligheten förintades nästan av en förödande storm. Nu tror många att gudarna kommer tillbaka för att förinta oss, och ett potentiellt år är 2022. Innebär Annunakis återkomst mänsklighetens undergång? Vill du höra fler avsnitt av Konspirationsteorier? Lyssna på 26. Skapade Annunaki mänskligheten? Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden. Facebook & Instagram: Konspirationsteorier
2020-10-30
Länk till avsnitt

Det tidsresande flygplanet

I Juli 1955 lämnade Pan Am 914 New York, för att flyga mot Miami. Timmar blev till år, och 37 år senare dök planet upp. Berättelsen om det tidsresande flygplanet Pan Am Flyg 914 tros vara fejkad - för att lätta upp stämningen under Kalla Kriget. Men konspirationsteoretiker tror att historien är sann, och att tidsresor var den amerikanska regeringens idé om ett nytt, teknologiskt vapen. Vill du höra fler avsnitt av Konspirationsteorier? Lyssna på Podplay.se eller i Podplay-appen! Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden. Facebook & Instagram: Konspirationsteorier Mail: [email protected]
2020-10-16
Länk till avsnitt

New World Order

Politiker har pratat om New World Order i många år, för att världen behöver en förändring. Men hur blev en idé om en världslig, gemensam förbättring - en teori om maktmissbruk och världsherravälde? Hur gick det från att handla om fred, till rädsla och dominans? Konspirationsteoretiker tror att vi går mot en världsregering, vare sig vi vill eller inte. Vill du höra fler avsnitt av Konspirationsteorier? Lyssna på Podplay.se eller i Podplay-appen! Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden.
2020-10-09
Länk till avsnitt

Blev Marilyn Monroe mördad?

Det har snart gått 60 år sedan Marilyn Monroe hittades död i sitt hem. Till en början verkade det handla om ett tragiskt självmord, men mysteriet utvecklades till en konspirationsteori med oklara vittnesmål, kopplingar till presidenten och en hel del försvunna dokument. Begick Marilyn Monroe självmord? Eller blev hon kanske mördad av Kennedybröderna eller Chicagos maffia? Vill du höra fler avsnitt av Konspirationsteorier? Lyssna på Podplay.se eller i Podplay-appen! Kom ihåg att gå med i Konspirationsteorier - Eftersnack på Facebook, där vi diskuterar teorierna i podden.
2020-10-02
Länk till avsnitt

Vilka byggde pyramiderna? Del 2: Atlantis

Det är oklart hur pyramiderna i Giza byggdes. Vissa konspirationsteoretiker tror att pyramiderna byggdes av utomjordingar - andra tror att dem byggdes av människor, som kom från en kontinent som gick under för tusentals år sedan. Kontinenten kallas Atlantis, och pyramiderna är kanske beviset för att denna mytomspunna civilisation som Platon skrev om, faktiskt existerat en gång i tiden! Lyssna på andra delen: Invånare från Atlantis byggde pyramiderna!
2020-09-25
Länk till avsnitt

Vilka byggde pyramiderna? Del 1: Aliens

Det är fortfarande osäkert hur Pyramiderna i Giza byggdes. Varenda sten i Cheopspyramiden visar på en kuslig exakthet. Är pyramiderna fantastiska verk, gjorda av tusentals, hårt arbetande händer? Eller kommer dem från en tid då en mer avancerad civilisation fanns här på jorden? Lyssna på första delen: Aliens byggde pyramiderna!
2020-09-18
Länk till avsnitt

Vad hände med Kris Kremers & Lisanne Froon?

Den 1 april 2014 beger sig Kris Kremers och Lisanne Froon ut på en vandring i Panamas djungel. Några månader senare hittas deras kvarlevor, och än idag har man inte kunnat fastställa dödsorsaken. Sedan 2014 har mysteriet i Panama lett till mycket spekulationer - vad hände egentligen med tjejerna?
2020-09-11
Länk till avsnitt

Hålls Britney Spears fången? #FreeBritney

Britney Spears är en av de största artisterna i pophistorien. 2007 hade hon ett mentalt sammanbrott, och sedan dess har hon varit omyndigförklarad. Tretton år senare står hon hemma och dansar på video - som om ingenting har hänt. Kampanjen #FreeBritney gick viral och konspirationsteorin var ett faktum! Är 38-åriga Britney fortfarande omhändertagen på grund av psykisk ohälsa, eller kan hon vara manipulerad, kontrollerad och utnyttjad?
2020-09-04
Länk till avsnitt

Frimurarna

Frimurarorden är ett utav världens mest kända, hemliga sällskap. Men vad pågår egentligen i logen, bakom stängda dörrar? Såklart finns det massvis med konspirationsteorier. Från att ha haft en hög status och byggt storartade byggnader - till teorier om förfalskade månlandningar, mord på USA:s föredetta president John. F. Kennedy och en plan att ta över regeringar.
2020-07-03
Länk till avsnitt

Mandelaeffekten

Har du haft ett starkt minne av en händelse, som senare visade sig ha inträffat på ett helt annat sätt? Det finns massvis med teorier kring varför mandelaeffekten inträffar...kanske förflyttades du tillfälligt till ett parallellt universum eller en ny tidslinje? I avsnittet diskuterar vi allt från flervärldstolkningen av kvantmekaniken - till Nelson Mandela, Snövit och Pikachu!
2020-06-26
Länk till avsnitt

Vad hände vid Djatlovpasset?

Natten mellan den 1 och 2 februari 1959 dör nio skidåkare under mystiska omständigheter i norra Uralbergen. Vi vet ännu inte vad som hände under resan.. Varför övergav alla nio tältet i bara underkläder och hur fick vissa i gruppen så märkliga kroppsskador? I avsnittet får du höra alla spännande konspirationsteorier om ufos och militärbaser.
2020-06-19
Länk till avsnitt

Den globala massövervakningen (En sann konspirationsteori)

År 2013 avslöjade visselblåsaren Edward Snowden ett olagligt, globalt övervakningssystem som USA byggt upp. En system som tillät en regering samla in hela världens digitala kommunikation och föra permanenta register över alla människors liv. Det har funnits hundratals med konspirationsteorier om spionaget, men är det egentligen över?
2020-06-12
Länk till avsnitt

Är jorden platt?

Är jorden egentligen en platt skiva, omgiven av en ogenomtränglig isvägg som vi kallar Antarktis? Idag pratar vi om Flat Earth!
2020-06-05
Länk till avsnitt

Palmemordet, del 3 av 3

Fredagskvällen den 28 februari år 1986 mördas Sveriges statsminister Olof Palme. Kan Skandiamannen, KGB, CIA eller Stay Behind ligga bakom Palmemordet? Vem kan mördaren vara?
2020-05-29
Länk till avsnitt

Palmemordet, del 2 av 3

I centrala Stockholm har larmcentralen fått in samtal om en skottlossning i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan. Statsministern är död och polisen inte hittar någon gärningsman. I detta avsnitt får ni höra om Sydafrikaspåret och polisspåret.
2020-05-22
Länk till avsnitt

Palmemordet, del 1 av 3

Den 28 februari 1986 mördas statsminister Olof Palme på öppen gata, mitt i centrala Stockholm. Vem var egentligen mannen som mördade Palme? Vart tog han vägen, och var finns han nu? Hör alla konspirationsteorier i tre delar av Palmemordet.
2020-05-15
Länk till avsnitt

Är Shakespeare en bluff?

I över 400 år har vi hyllat och spelat William Shakespeares pjäser. Nu ifrågasätts han av forskare, litteraturvetare och konspirationsteoretiker. Var det verkligen William Shakespeare som skrev dramerna..?
2020-03-27
Länk till avsnitt

Vad hände med Pan Am Flight 103?

Den 21 december 1988 ska Pan Am Flight 103 flyga från Frankfurt till New York, med mellanlandning på Heathrow i London. När flygplanet befinner sig över den skotska byn Lockerbie blir allting svart. Vad hände med Pan Am flyg 103? Och vilka är det som egentligen ligger bakom Lockerbieattentatet?
2020-03-20
Länk till avsnitt

Vad vet vi om 5G?

Snart rullas 5G, 5:e generationens mobilnät, ut i världen. Ett sätt som 5G skiljer sig från 3G och 4G är bland annat vilka frekvenser som det använder. 5G kommer använda högre frekvenser, och energin från dessa frekvenser kanske kan orsaka cancer. 5G sägs orsaka hälsoproblem som allt från näsblod, cancer och sterilitet, till att användas för att kontrollera oss människor.
2020-03-13
Länk till avsnitt

Djävulens hav

Utanför Japans kust finns en triangel som ofta klassas som en av världens mest mystiska platser. Platsen kallas Djävulens hav, eller Drakens triangel - och det finns gott om konspirationsteorier om platsen.
2020-03-06
Länk till avsnitt

Konspirationsteorierna om Michael Jackson

År 2011 blev Conrad Murray dömd för dråp på Michael Jackson efter att ha gett honom en överdos. Men är detta sanningen, eller kan någon eller något annat ligga bakom världsartistens död? Han kanske till och med lever.
2020-03-01
Länk till avsnitt

Är Greta Thunberg en tidsresenär?

Det börjar cirkulera ett svartvitt foto på en flicka på Twitter. Flickans ansikte och hår - som är i två långa smala flätor - är i princip identiska med Greta Thunberg. De är så lika så många tror att det faktiskt är Greta. Men det svartvita fotot är taget i slutet på 1800-talet, och att om personen levt idag skulle hon vara ungefär 120 år gammal. Hur går detta ihop? Om det är samma person, skulle det betyda att Greta Thunberg är en tidsresenär, som rest i tiden för att rädda jorden från klimatförstöringen.
2020-02-21
Länk till avsnitt

Styr reptiler världen?

Mänskligheten har kanske aldrig varit i kontroll över sitt öde. Vi har kanske alltid varit fängslade av en annan ras. En ras reptiler.
2020-02-14
Länk till avsnitt

Premiär 14/2!

Vi är tillbaka! En ny säsong med spännande konspirationsteorier börjar nästa fredag, 14/2!
2020-02-07
Länk till avsnitt

Skapade Annunaki människan?

Många har ställt sig frågan, ?hur blev människan egentligen människa?? och svaret på den frågan är kanske inte så enkel som vi lärt oss. Vi människor skapades kanske av Annunaki - aliens eller gudar som kom till jorden och gjorde oss till slavar.
2019-12-21
Länk till avsnitt

Fredag den 13:e

Man kan ha otur alla dagar. Men det finns egentligen bara en dag som är förknippad med otur. En dag som under lång, lång tid klassats som en vandringssägen, en folktro och ibland också en konspiration. Fredagen den 13:e!
2019-12-13
Länk till avsnitt

Kan The Simpsons förutsäga framtiden?

I 30 år har The Simpsons underhållit tittare över hela världen. Genom åren har serien lyckats förutspå flera händelser, som faktiskt har inträffat på riktigt. Allt från smarta klockor, till att Trump skulle bli president, att Greta Thunberg skulle hålla tal om klimatförstörelse och hur serien Game of Thrones skulle sluta. Hur är det möjligt?
2019-12-06
Länk till avsnitt

Är månen ihålig?

Kanske har vi blivit lurade allihop. Är månen ihålig? Vad finns där? Håller NASA och astronauterna information om månens verkliga mening, hemlig? Eller har dem också blivit lurade, av någon eller något annat? Vem vet vilken teknik utomjordiskt liv besitter. En ihålig måne kan ju faktiskt vara en perfekt plats att ha en utomjordisk bas, för att övervaka det som försiggår på jorden.
2019-11-29
Länk till avsnitt

Var Dag Hammarskjölds död en konspiration?

När ett flygplan med FN:s generalsekreterare, Dag Hammarskjöld, kraschar år 1961 blir alla misstänksamma. Var det en olycka eller konspiration? Idag, över 50 år senare är nästan alla överens - hans död måste utredas på nytt!
2019-11-22
Länk till avsnitt

Chemtrails - de förgiftade spåren efter flygplan

Frågan varför flygplan släpper ut ett vitt, långt spår har fascinerat människor länge. Men vad är det egentligen i det långa spåret? Eftersom det faktiskt finns bevis att man experimenterat med kemikalieutsläpp från flygplan i flera länder - varför skulle man ha slutat? Kan det vara så att det långvariga spåret innehåller olika, kemiska eller biologiska ämnen som används mot oss människor?
2019-10-04
Länk till avsnitt

Är HIV skapat av människan?

Under 1980-talet började en epidemi sprida sig; ett nytt & dödligt virus. Eftersom nästan bara homosexuella män, och afro-amerikaner drabbades av viruset, började många bli oroliga... och väldigt skeptiska. Frågor om onda baktankar och möjliga sätt som viruset kunde ha skapats började ställas i samhällen.. Hade HIV skapats av människan? Var det ett nytt biovapen?
2019-09-27
Länk till avsnitt

Paul McCartney är död

Den 9 november 1966 slirar en bil av vägen, och det sägs att Paul McCartney dör. Under de kommande åren som the Beatles bara växer sig större och större, börjar fans uppmärksamma dolda meddelanden i deras låtar. Dog Paul 1966? Försöker the Beatles dölja sanningen?
2019-09-20
Länk till avsnitt

Skolskjutningen på Sandy Hook

I Connecticut i USA hittar vi Newtown. Året är 2012 och det är en ganska vanlig fredagsmorgon i december. Än så länge vet ingen i staden att den tredje dödligaste massakern på en skola i USA kommer att inträffa här om bara några få minuter. Förutom Adam Lanza. Han vet. Han vet för att det är han som håller i vapnet. Men var massakern planerad av regeringen? Var det ett planerat dåd för att få igenom hårdare vapenlagar?
2019-09-06
Länk till avsnitt

Barack Obamas förfalskade födelseattest

När Barack Obama blir USA:s 44:e president finns det redan många som är skeptiska. Var Obama verkligen född i USA? Många konspirationsteoretiker menar att man förfalskade hans födelseattest för att han skulle kunna bli president.
2019-08-30
Länk till avsnitt

Estoniakatastrofen

En höstnatt 1994 förliste färjan Estonia på Östersjön, och av omkring 1000 passagerare så överlevde bara omkring 100 personer. Misstankarna hos allmänheten blir inte mindre ju längre tiden går - snarare uppkommer fler och fler frågetecken som den officiella utredningen inte besvarar. Vad hände egentligen med Estonia - som gjorde att hon nu ligger på havets botten med flera hundra av färjans passagerare?
2019-08-23
Länk till avsnitt

Den försvunna flickan Madeleine McCann

Den 3-åriga flickan Madeleine McCann försvinner spårlöst från föräldrarna på deras familjesemester i Portugal år 2007. Idag - 12 år senare finns det fortfarande ingen som funnit ett spår som för oss närmare sanningen. Men någon ute i världen vet vad som hände med Madeleine. Någon ute i världen var den sista som såg henne.
2019-08-16
Länk till avsnitt

Tidsresenärer

Tidsresor har fascinerat människor i många, många år och innebär enkelt sagt en förflyttning framåt eller bakåt i tiden, utöver det normala tidsflödet. Och även om detta låter som en traditionsenlig genre inom sci-fi, så är det faktiskt möjligt att resa i tiden.
2019-08-09
Länk till avsnitt

Försvinnandet av Malaysia Airlines MH370

Den 8:e mars 2014 försvinner Malaysia Airlines flyg 370. Världens största sökuppdrag efter ett flygplan påbörjas, men planet är spårlöst försvunnet. Konspirationsteorier börjar florera på internet nästan direkt, och det de påstår är väldigt intressant!
2019-08-02
Länk till avsnitt

Pizzagate

Valkampanjen 2016 var intressant på flera sätt. Det var inte bara politik som diskuterades - det gick också rykten om att flera personer ur det demokratiska partiet var involverade i en pedofilring.
2019-07-19
Länk till avsnitt

Är Walt Disney nedfrusen?

Det sägs att Walt Disney ligger kryogeniskt nedfrusen. En sökning på ?Walt Disney Frozen? kunde kanske ge oss svaren. Men sedan släpptes filmen Frozen.
2019-06-28
Länk till avsnitt

MKUltra - en sann konspirationsteori

50-talet beskrivs som en lugn period i USA, men för CIA var det händelsefulla år. Då inleddes nämligen arbetet med MKUltra ? ett projekt som gick ut på att kontrollera tankar och mycket mer...
2019-04-05
Länk till avsnitt

9/11

Den 11 september 2001 drabbas USA av ett terrorattentat. Men kände USA till dem redan innan, men valde att inte förhindra det?
2019-03-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.