Sveriges 100 mest populära podcasts

UFO-Sverige

UFO-Sverige

En podd från UFO-Sverige som behandlar ämnet ufo och närliggande ämnen ur olika perspektiv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ufo.se/index.php/om-ufo-sverige/verksamhet/uforadio

Avsnitt

107. UFO-Sverige - UFO-Expo 24

Den 25 maj är det dags för UFO-Sveriges årliga riksstämma, alltså årsmöte, och Ufo-Expo, som är vår utställning med föredrag. Den här gången i Jönköping där vi kommer att finnas på Per Brahe-gymnasiet. I det här poddavsnittet samtalar Tobias Lindgren, Thomas Michanek och Clas Svahn om vad en besökare kan förvänta sig. Och det är mycket!

2024-05-17
Länk till avsnitt

106. UFO-Sverige ? Småland

Landskapsserien fylls i dag på med Småland, som är ett landskap med en lång tradition av intressanta ufoiakttagelser. I den här podden samtalar Tobias Lindgren med sex av UFO-Sveriges fältundersökare om sju olika händelser: Victoria Tellander Andersson berättar om ett vitt rektangulärt föremål över Hestra utanför Tranås och om en cigarr som syntes i månskenet vid Sunhultsbrunn i Aneby kommun, Johan Gustavsson redogör för en observation av en märklig ring över Öja utanför Växjö, Clas Svahn ger hela bakgrunden till Sveriges mest kända ufobild, den som Lars Thörn tog i Skillingaryd den 6 maj 1971, och ger helt nya fakta i fallet, Fred Andersson bjuder på en observation i Västervik där en kvinna såg en farkost med varelser som bjöd på choklad, Jimmy Beris tar upp en händelse från en nattbuss mellan Växjö och Braås och slutligen får vi lyssna till hur Anders Berglund berättar om en observation med en bild, som till slut visade sig vara något helt annat än ett ufo.

Gillar ni det ni hör, får ni gärna berätta det för UFO-Sverige.

Mer om Skillingrydsfallet

2024-05-12
Länk till avsnitt

105. UFO-Sverige ? Närkontakterna som skakat världen

I dag blir det bokradio för hela slanten.

UFO-Sveriges ordförande tillika Sveriges flitigaste författare i genren ufoböcker, har åter kommit ut med ett praktverk ? UFO: Närkontakterna som skakat världen. Clas Svahn utvecklar tankar kring boken och dess innehåll med Tobias Lindgren, som leder samtalet.

Saknar ni ett exemplar att dagens ämne, alltså boken - UFO: Närkontakterna som skakat världen, så finns den att inhandla på Afushop.se, så slår ni även en slag för ufofrågan i Sverige.

Gillar ni det UFO-Sverige gör, finns mer information på www.ufo.se

 

2024-03-31
Länk till avsnitt

104. UFO-Sverige - Ufovågen över Vallentuna

Den 24 mars 1974 inleddes en våg av ufoobservationer över ett område utanför Vallentuna. Några av observationerna gjordes på nära håll och blev mycket omskakande. En person sa sig ha blivit ombordtagen på en okänd farkost. Tobias Lindgren diskuterar detta med ordföranden i UFOSverige, Clas Svahn, och UFO-Sveriges tidigare styrelsemedlem Håkan Blomqvist som själv var på plats under vågen. Med i programmet är också Ronnie Holmgren som gjort en dokumentärserie i poddformat om händelsen som uppmärksammas med en utställning på Vallentuna Kulturhus.   Mer om ufo och UFO-Sverige hittar ni på www.ufo.se   Mer om utställningen i Vallentuna.   Dokumentären UFO-vågen i Vallentuna   Youtubekanalen Retrobunker
2024-03-18
Länk till avsnitt

103. UFO-Sverige - Rapportåret 2023

Rapportåret 2023 gav 274 dokumenterade rapporter till Riksorganisationen UFO-Sverige.Tobias Lindgren samtalar med UFO-Sveriges Rapportansvarige Johan Gustavsson om året som gått. Statistiken kläs i siffror för de väl genomarbetade rapporterade observationer som inkommit under året. Vi pratar om hur UFO-Sveriges bedömningskriterier fungerar och att de har sin grund i J Allen Hyneks idéer om hur man ska ta sig an märkliga rapporter. I avsnittet pratar vi också om några typiska observationer som rapporterats till UFO-Sverige under 2023. 

Vi önskar alla lyssnare välkomna till podden som heter UFO-Sverige. 

Statistiken som Johan Gustavsson sammanställt hittar ni här.

2024-02-28
Länk till avsnitt

102. UFO-Sverige - Nuläget i ufobranschen

UFO-Sverige skapar lite på ytan om vad som hänt i USA sedan podden senast tog upp ämnet.  Tobias Lindgren har idag med sig Clas Svahn som expert och samtalspartner. Vad gäller vårt avlånga land så pratar vi om vad som händer både i UFO-Sverige och om Arkivet för det oförklarade., AFU. Ny bok och en ny teveserie om ufo är också ett samtalsämne. Mer om AFU finner ni på www.afu.se och när ni är där passa på att blir sponsor precis som vi pratar i avsnittet.  Vill ni veta mer så finns massor med information på vår webbplats www.ufo.se I UFO-Sveriges webbutik finns nu även UFO-Aktuellt i digital form.

Mycket nöje.

2024-02-17
Länk till avsnitt

101. UFO-Sverige - Södermanland

Landskapsserien är tillbaka med Södermanland eller som man säger där, Sörmland. Avsnittet börjar med ett ilsket surrande objekt utanför Stjärnhov. UFO-Sverige har genomfört två projekt i det aktuella landskapet det lite större Projekt Kolmården samt Projekt Yngaren. En märklig "snusdosa" svävar över Åkers styckebruk. Ett av sjuttiotalets stora händelser med många vittnen, som går under namnet Nyköpingsfallet. Förlorad tid är en av beståndsdelarna i det sista fallet. 

Tobias Lindgren har med sig Johan Gustavsson och Thomas Michanek i årets sista episod av podden som heter UFO-Sverige.

Ni hittar oss på www.ufo.se och vill ni komma i kontakt så är [email protected] en bra start.

Mycket nöje och God Jul!!

2023-12-18
Länk till avsnitt

100. UFO-Sverige - Vi firar 100 med nytt namn!

Äntligen är avsnitt 100 klart ? och det är efterlängtat! För att fira denna milstolpe har Tobias Lindgren samlat Clas Svahn, Thomas Michanek, Fred Andersson och Jimmy Beris för att prata om spännande fall, minnen från tidigare poddar, hur UFO-Sverige arbetar, det senaste från USA och mycket annat. Nu är vi tillbaka!

2023-11-26
Länk till avsnitt

99. UFO-Sveriges Radio - RPC rapporterar

Sommaren närmar sig sitt slut och höstmörkret kryper på allt tidigare på kvällarna. Kanske görs det fler iakttagelser av märkliga ting på hösten, även om rapportcentralens Johan Gustavsson inte ser så mycket av just det i rapportstatistiken. UFO-Sverige tar emot ungefär en rapport var tredje dag innehållande händelser om ufofenomen av många olika slag. Johan Gustavsson har i avsnittet plockat fram några rapporter som inkommit under perioden. Diskussionspartner är tillika programledare och producent är Tobias Lindgren. 

www.ufo.se

2023-09-03
Länk till avsnitt

98. UFO-Sveriges Radio - Händelserik ufosommar

En amerikansk visselblåsare hävdar att han har uppgifter från personer som har insyn i vad han hävdar är hemliga försvarsprogram som har tagit hand om kraschade utomjordiska rymdskepp och dess besättning. Ligger det någon sanning i detta?

UFO-Sveriges Tobias Lindgren, Johan Gustavsson och Thomas Michanek diskuterar detta och en rad UFO-Sverigeaktiviteter. En nyligen avhållen riksstämma och annat som äger rum senare i sommar och i höst.

I inledningen gör vi åter lite reklam för UFO-Sveriges uppslagsbok som ni hittar på ufo.se.

 

 

2023-06-22
Länk till avsnitt

97. UFO-Sveriges Radio - Ett ögonvittne berättar

UFO-Sveriges Radio behandlar i det här avsnittet en inkommande rapport. Tobias Lindgren tar hjälp av Rapportcentralens Johan Gustavsson med en rapport som berättas av vittnet själv, Henrik Högild. 

Samtalet är ett exempel på hur det kan låta när man försöker komma fram till vad som skulle kunna vara orsaken till det observerade fenomenet. 

I inledningen gör vi lite reklam för UFO-Sveriges uppslagsbok som ni hittar på ufo.se. 

2023-06-11
Länk till avsnitt

96. UFO-Sveriges Radio - Därför blev vi ufointresserade 5

Vad tänker egentligen medlemmarna i UFO-Sveriges styrelse om ufo? Hur blev de intresserade? Och vad tror de om organisationens framtid? UFO-Sveriges Radio har ställt dessa frågor och många fler, till styrelse och medlemmar och fått svar som överraskar och leder till nya frågor. I dagens avsnitt intervjuar Tobias Lindgren - Christer Teike, Rickard Andersson och Clas Svahn. Ni som väntat på vad Tobias själv svarar på dess frågor får det som bonus i detta avsnitt där han intervjuas av Victoria Tellander Andersson.  

Hör gärna av er med feedback till UFO-Sverige, gärna via [email protected]

2023-05-15
Länk till avsnitt

95. UFO-Sveriges Radio - Därför blev vi ufointresserade 4

Vad tänker egentligen medlemmarna i UFO-Sveriges styrelse om ufo? Hur blev de intresserade? Och vad tror de om organisationens framtid? UFO-Sveriges Radio har ställt dessa frågor och många fler, till styrelse och medlemmar och fått svar som överraskar och leder till nya frågor. I dagens avsnitt intervjuar Tobias Lindgren - Victoria Tellander Andersson, Anna-Michéle Wictorin och Johan Gustavsson. 

2023-05-13
Länk till avsnitt

94. UFO-Sveriges Radio - Därför blev vi ufointresserade 3

Vad tänker egentligen medlemmarna i UFO-Sveriges styrelse om ufo? Hur blev de intresserade? Och vad tror de om organisationens framtid? UFO-Sveriges Radio har ställt dessa frågor och många fler, till styrelse och medlemmar och fått svar som överraskar och leder till nya frågor. I dagens avsnitt intervjuar Tobias Lindgren - Mats Nilsson, Johan Edström och Anders Persson.

2023-05-10
Länk till avsnitt

93. UFO-Sveriges Radio - Därför blev vi ufointresserade 2

Vad tänker egentligen medlemmarna i UFO-Sveriges styrelse om ufo? Hur blev de intresserade? Och vad tror de om organisationens framtid? UFO-Sveriges Radio har ställt dessa frågor och många fler, till styrelse och medlemmar och fått svar som överraskar och leder till nya frågor. I dagens avsnitt intervjuar Tobias Lindgren - Kenth Cederborg, Mikael Karlsson och Johan Fagervall.

2023-05-08
Länk till avsnitt

92. UFO-Sveriges Radio - Därför blev vi ufointresserade 1

Vad tänker egentligen medlemmarna i UFO-Sveriges styrelse om ufo? Hur blev de intresserade? Och vad tror de om organisationens framtid? UFO-Sveriges Radio har ställt dessa frågor och många fler, till styrelse och medlemmar och fått svar som överraskar och leder till nya frågor. I dagens avsnitt intervjuar Tobias Lindgren - Håkan Ekstrand, Martina Myrtorp och Thomas Michanek. 

2023-05-06
Länk till avsnitt

91. UFO-Sveriges Radio - In & Utställningar

UFO-Sveriges Radio tar i dag upp ett antal datum av olika anledning.

Den kryptiska titeln syftar på utställningar där UFO-Sveriges exponeras för den intresserade allmänheten.

Inställningar till ufofenomenen som ser väldigt olika ut bland allmänheten, där några exempel tas upp.

Thomas Michanek och Tobias Lindgren guidar också inför  stundande riksstämman och UFO EXPO.

UFO-Sverige hittar ni på Sociala medier och på www.ufo.se

2023-03-29
Länk till avsnitt

90. UFO-Sveriges Radio - Verkligheten bakom

UFO-Sveriges Radio tar er med till ufohändelser i så vitt skilda delar av världen som Australien, Kanada och Spanien.  

Mellan 2017 och 2020 sände Sveriges Radio "Ufopodden i P3?. De flesta avsnitt baserades på information från UFO-Sverige, "Ufopodden i P3? var en dramaproduktion och man kunde därigenom dramatisera för ett högre underhållningsvärde och därmed lägga till och dra ifrån delar.

UFO-Sverige publicerade i samband med detta en serie artiklar kallade ?Verkligheten bakom? som gav den verkliga beskrivningen bakom händelserna. 

Nu har tre av dessa märkliga händelser blivit till ett avsnitt av UFO-Sveriges Radio.

I avsnittet hör ni Victoria Tellander Andersson och Tobias Lindgren.

Musiken i bakgrunden kommer från: [email protected]

Information om UFO-Sverige hittar ni på www.ufo.se

 

 

 

2023-03-27
Länk till avsnitt

89. UFO-Sveriges Radio - Ballonger?

Ballonger har länge varit och är fortfarande ett ämne för misstolkningar inom den undersökande ufologin. Ballonger finns i allsköns varianter stora som små och bara fantasin  sätter stopp för deras utformning.

Ibland är de enkla leksaker, så som dekoration på kalas eller roliga att få med sig hem från en festival.

Att se en ufoballong kan vara trevligt, men en resa med en varmluftsballong, kan bli ett minne för livet och slår säkert det mesta. 

Väderballonger har vi alla hört talas om, men har du sett någon i verkligheten?

I avsnittet för diskuterar Tobias Lindgren och Clas Svahn vad som förestått under några veckor över Amerika, men framför allt vad det är som det är som skjutits ner av amerikanska stridsflygplan. 

Är det bara ballonger eller är det något annat som gäckat i de amerikanska luftrummen?

Och hur kommer det sig att fler små objekt dyker upp precis just nu?

 

2023-02-20
Länk till avsnitt

88. UFO-Sveriges Radio - Rapportåret 2022

Rapportåret 2022 gav 241 dokumenterade rapporter till Riksorganisationen UFO-Sverige, vilket är cirka 15% färre än året innan.

Thomas Michanek och Tobias Lindgren samtalar med UFO-Sveriges Rapportansvarige Johan Gustavsson om året som gått. Statistiken kläs i siffror för de väl genomarbetade rapporterade observationer som inkommit under året. Hur systemet med olika graderingar av de olika kategorierna som UFO-Sverige använder i sin slutliga bedömning av rapporter förklaras.  

En ny bedömningskategori infördes under året som gått och en av rapporterna hamnade i den kategorin efter slutlig bedömning. Den och flera rapporter diskuteras i UFO-Sveriges Radios andra avsnitt för säsongen. 

Vi önskar alla nya lyssnare välkomna och hoppas även att ni trogna lyssnare följer med på resan med UFO-Sverige även 2023. 

2023-02-06
Länk till avsnitt

87. UFO-Sveriges Radio - 2022 Annual Report on UAP

Så kom den då, ordentligt försenad och med titeln ?2022 Annual Report on Unidentified Aerial Phenomena?. Alltså den amerikanska underrättelsemyndigheten ODNI:s efterlängtade andra rapport om de uforapporter som undersökts av det nyinrättade ufokontoret AARO. 

Återigen en ganska tunn rapport vars budskap är att  247 nya rapporter, från främst amerikanska militära piloter, kommit in till AARO sedan sommaren 2021 och att 119 andra har hittats i dokument eller på andra sätt kommit till AARO:s kännedom. 

Tyvärr får inte veta hur många som har klarats upp eller hur många som förblivit oidentifierade. Inte heller pekas någon makt ut som ansvarig och inte får vi veta något om hur många av rapporterna som gjorts på radar och med blotta ögat samtidigt. 

Tobias Lindgren ställer frågorna och Clas Svahn ger er svaren och reder ut begreppen i UFO-Sveriges Radio.

Gillar det ni hör bidra gärna med tumme på våra sociala medier.

2023-01-17
Länk till avsnitt

86. UFO-Sveriges Radio - 88 sidor om ufo

Alla ufoobservationer som kommer in till UFO-Sveriges Rapportcentral publiceras i vår tidskrift Rapport-Nytt. Både den och UFO-Aktuellt har precis utkommit med sista numret för året, vilket uppmärksammas i detta avsnitt.

Tobias Lindgren och Thomas Michanek leder er genom tidskrifternas innehåll och berättar bland annat hur några uforapporter ser ut i sin ursprungliga form.

Vår förhoppning är att detta skall göra er alla ännu mer nyfikna på att läsa mer. Varför inte redan nu påbörja eller förnya en prenumeration av Sveriges ledande ufotidskrifter. 

Vi vill också passa på att önska alla ett Gott Nytt År!

2022-12-29
Länk till avsnitt

85. UFO-Sveriges Radio - UFO SWEDEN

Archives for the Unexplained och UFO-Sverige är inspirationen till den nya storfilmen UFO SWEDEN.

Crazy Pictures i Norrköping har arbetat med filmen sedan hösten 2018 och nu går den upp på biografer över hela landet.

UFO-Sveriges Clas Svahn och Tobias Lindgren pratar om vårt och AFUs bidrag, filmen som sådan och bakgrunden till det som är julens stora äventyrsfilm.

2022-12-22
Länk till avsnitt

84. UFO-Sveriges Radio - Märklighetsfaktor Julspecial

Märkligt nog korsas våra vägar ingen, UFO-Sveriges Radio och Märklighetsfaktorn med Fred Andersson och Jimmy Beris. 

Tobias Lindgren tar reda på varifrån de fått sitt utmärkta namn på sin podd.

Märkligheter i vinter och juletid berättar vi om i avsnittet, som även innehåller juklappstips och andra spännande och intressanta rekommendationer.

Och så lite om UFO-Sverige som sig bör.

God Jul och mycket nöje! 

2022-12-19
Länk till avsnitt

83. UFO-Sveriges Radio - Märklighetsfaktor 7

Fall med märkliga varelser är temat för sjunde avsnittet i serien Märklighetsfaktor. Ett av fallen utspelar sig i Kina, vilket får ses som ovanligt i sig. Två andra fall involverar bortföranden, och det ovanliga här är att vittnena tagit fotografier av de påstådda varelserna.

Båda dessa fall blev uppmärksammade på sin tid i respektive land, och även inom den internationella ufologin. Det ena fallet inträffade i Ilkley Moor i England den 1 december 1987 (alltså för exakt 35 år sedan), och det andra fallet inträffade utanför Barcelona i Spanien den 21 juli 1985. 

Tobias Lindgren och Thomas Michanek berättar om dessa märkliga händelser samt om fotona som togs, och för att ni ska kunna ta del av detta så lägger vi upp fotona i det inlägg på Facebook som vi publicerar för det här avsnittet av UFO-Sveriges radio: https://tinyurl.com/y64ux3ba

Ni får gärna reagera på fotona där, som kanske inte är riktigt så sensationella som man kunde hoppas?

2022-12-01
Länk till avsnitt

82. UFO-Sveriges Radio - RPC rapporterar

Rapportcentralen som vi förkortar RPC är ämnet för dagen. Hela tiden trillar det in rapporter med händelser innehållande ufofenomen av många olika slag och rapportcentralens Johan Gustavsson har plockat fram några färska rapporter ur höstens rapportskörd. Diskussionspartner är tillika programledare och producent är Tobias Lindgren.

www.ufo.se

 

 

2022-11-20
Länk till avsnitt

81. UFO-Sveriges Radio - Höstevenemang

Nu när hösten gjort sitt intåg anordnar UFO-Sverige två evenemang för ufo-intresserade som vill veta mer. Vi berättar om medlemsträffen i Stockholm som ägde rum 25 september och som kommer att utmynna i en ny aktiv grupp i huvudstadsområdet.    Vi ger också lyssnarna chansen att anmäla sig till UFO-Sveriges fältundersökarkurs 21-23 oktober. Allt om vad kursen handlar om förklarar Clas Svahn, Tobias Lindgren och Thomas Michanek i detta avsnitt.   Mer info om kursen kan du läsa här
2022-09-29
Länk till avsnitt

80. UFO-Sveriges Radio - Så växer AFU

Archives for the Unexplained eller på svenska Arkivet för det oförklarade, är världens största och mest välsorterade specialarkiv för det oförklarade. I arkivet finns ämnen som paranormalt, forteana, kryptozoologi och inte minst ufo, samt en mängd andra närliggande ämnen. Samlingarna omfattar böcker, tidskrifter, pressklipp, foton, filmer, bandinspelningar med mera, med mera. AFU har också ett mycket stort rapportarkiv med uforapporter, bland annat UFO-Sveriges, samt omfattande förenings- och personhistoriska samlingar. 

I avsnittet samtalar Tobias Lindgren med Clas Svahn, precis hemkommen från ytterligare en resa till Storbritannien, hur en samlingarna växer och blir ännu större. Och ett bevis på att det inte är en semestertripp när material samlas in och räddas för eftervärlden. 

Du som tycker det är spännande, viktigt och kanske vill bidra till transporten, kolla här.

 

2022-09-01
Länk till avsnitt

79. UFO-Sveriges Radio - Riksorganisationen

UFO-Sveriges Radio handlar den här gången lite om organisationen, det väl genomförda jubileet och om vår återöppnade nätbutik.  

Victoria Tellander Andersson, Rickard Andersson och Tobias Lindgren för ett samtal utifrån ett antal värdeord och där vi diskuterar kring organisationens grundläggande byggstenar och näringskällor. 

Tycker du som lyssnar att vi missat något eller kanske att vi generaliserar, hör gärna av dig med frågor, funderingar och önskemål till UFO-Sverige via någon av våra kanaler. 

 

 

 

2022-08-11
Länk till avsnitt

78. UFO-Sveriges Radio - Märklighetsfaktor 6

UFO-Sveriges Radio börjar med ett fall från Caracas, Venezuela för att ha som bas för en mycket kort diskussion kring begreppet märklighetsfaktor, som också är ämnet för dagen. Serien som nu kommit till sitt sjätte avsnitt.

Fred Andersson från podden Märklighetsfaktorn, har efterforskat ett fall från Norrland där en märklig humanoid spelar huvudrollen. Detta fick Thomas Michanek att bli intresserad och han har nu försökt gräva ännu djupare i arkiven för att hitta något mer konkret i fallet. Hör honom berätta om händelsen.

Tobias Lindgren tar oss med till 1990 och orten Kode, där en besynnerlig farkost visar sig för ett par som är ute och luftar sig i natten. Ni avgör om det här fallet är tillräckligt märkligt för att platsa bland fallen som tas upp i denna serie.

Avslutar gör Johan Gustavsson med ett egendomligt fall med många lustiga ingredienser och som involverar utomjordingar och pajer. Historien utspelar sig den 4 januari 1979 när fru Jean Hingley från orten Rowley Regis i West Midlands-regionen i England oväntat får besök av tre besynnerliga figurer med vingar. De intresserar sig mer för julgranen än de köttfärspajer som de bjuds på.

Hör gärna av er på våra sociala medier med händelser som går längre utöver det vanliga. 

2022-08-03
Länk till avsnitt

77. UFO-Sveriges Radio - Uppland

Uppland är ämnet för UFO-Sveriges Radio där vi hör Clas Svahn berätta om två mycket intressanta fall. Det kända Väddöfallet, samt om en mycket märklig tingest över sjön Sottern.

Tobias Lindgren har den här gången hittat en intressant rapport som kanske inte fått den undersökning man kunnat önska, trots att den inkom till Boris Jungkvist mycket kort efter händelsen. 

Slutligen tar Johan Gustavsson med oss till Vaxholm där ett ufofall fortfarande förbryllar efter en mycket rigorös utredning och som i statistiken sticker ut med beteckningen ufo.

Diskutera gärna på UFO-Sveriges sociala medier eller varför inte önska något innehåll i UFO-Sveriges Radio till framtida avsnitt.

www.ufo.se

 

2022-07-27
Länk till avsnitt

76. UFO-Sveriges Radio - Vi firar 50 år

Riksorganisationen UFO?Sveriges firar 50?årsjubileum i Norrköping 28?29 maj 2022 med ett stort evenemang under två dagar. UFO-Expo med stor utställning där vi informerar om ufo och UFO-Sverige och visar unika föremål och mycket annat, samt håller en mängd mycket intressanta föredrag om ämnet. Vår samarbetspartner Crazy Pictures kommer också vara på plats för att berätta om sin  kommande storfilm ?UFO Sweden?, som har biopremiär julen 2022. Tobias Lindgren, Thomas Michanek och Clas Svahn berättar och informerar om allt spännande  som kommer att hända. Ni skall känna er varmt välkomna både till UFO-Sveriges Radio men framför allt till UFO-Sveriges jubileum. 

2022-05-14
Länk till avsnitt

75. UFO-Sveriges Radio - Märklighetsfaktor 5

Änglahår och annat som faller från skyarna är ämnet för femte avsnittet i serien som vi kallar för märklighetsfaktor. Tobias Lindgren och Anders Berglund berättar om märkliga händelser där jordens gravitation fångat malplacerade föremål och just änglahår, som kan liknas vid en spindeltrådsliknande substans som ibland blivit observerad i samband med ufo. Ofta har detta flyktiga ämne smält bort långt innan det har hunnit analyseras. Av någon outgrundlig anledning verkar det som att den här typen av änglahår var som populärast runt mitten av förra seklet. 

2022-04-24
Länk till avsnitt

74. UFO-Sveriges Radio - Flygledaren

Vad gör en flygledare? Den frågan och mycket annat om just flygledaryrket och arbetet får vi svar på i avsnittet. Vad har detta att göra med ufo? Tobias Lindgren söker svaret i ett möte Mats Törnvall, en erfaren flygledare.

Lyssa på flygledare kan göras på www.liveatc.net

UFO-Sveriges Radio produceras av Riksorganisationen UFO-Sverige.

Information om UFO-Sverige finns på www.ufo.se

Kontakt tas lättast via [email protected] eller på våra sociala medier.

UFO-Sveriges Rapportcentral tar emot rapporter via www.ufo.se eller på telefon: 018-555 000.

2022-04-03
Länk till avsnitt

73. UFO-Sveriges Radio - Värmland

Värmland är ämnet för UFO-Sveriges Radio där vi hör Clas Svahn berätta om värmlandsprojektet som UFO-Sverige genomförde 2002 och 2004, samt en mängd märkliga berättelser som dokumenterades under dessa två intensiva veckor.

Vi hör också Johan Gustavsson och Christian Umeland berätta om värmländska ufohändelser som de arbetat med.

Thomas Michanek avslutar avsnittet med ytterligare ett fall från Värmland.

Leder det hela gör Tobias Lindgren.

2022-03-16
Länk till avsnitt

72. UFO-Sveriges Radio - Rapportåret 2021

Rapportåret 2021 gav 282 dokumenterade rapporter till Riksorganisationen UFO-Sverige.

Thomas Michanek och Tobias Lindgren samtalar med UFO-Sveriges Rapportansvarige Johan Gustavsson om året som gått. Statistiken kläs i siffror för de väl genomarbetade rapporterade observationer som inkommit under året. Hur systemet med olika graderingar av de olika kategorierna som UFO-Sverige använder i sin slutliga bedömning av rapporter förklaras.  

En ny bedömningskategori kommer att införas och en av rapporterna som bidragit till detta diskuteras i UFO-Sveriges Radios försa avsnitt för säsongen. 

Vi hoppas ni följer med UFO-Sverige även 2022.

2022-01-21
Länk till avsnitt

71. UFO-Sveriges Radio - Året med UFO-Sverige

UFO-Sveriges Radio avrundar året med en tillbakablick. Thomas Michanek och Tobias Lindgren går igenom vad som hänt inom UFO-Sverige det gångna året.  

UFO-Sverige önskar ett Gott Nytt år.

2021-12-30
Länk till avsnitt

70. UFO-Sveriges Radio - Dokumentären UFO

Dokumentären ?Konspiration UFO?

Den här amerikanska dokumentären från 2021, producerad av Star Trek-regissören J J Abrams, visas på SVT Play under vintern. Originalets titel var ?UFO? men i SVT kallas den ?Konspiration UFO?.

UFO-Sverige har sett den och gör här ett försök att bidra med sina kommentarer och förklaringar.

De fyra delarna ?Mörkläggning?, ?Vittnesmål?, ?Rökridåer? och ?Sanningen?, gör det verkligen inte lätt för tevetittaren att hänga med i svängarna då bilder och personer inte alltid synkroniserar med varandra.  

Clas Svahn och Tobias Lindgren gör sitt bästa för att räta ut frågetecknen som uppstår när nya bilder och filmer visas i snabb takt dokumentären igenom. 

Det vi inte hinner ta upp i podden får ni gärna diskutera med oss i våra sociala medier.

UFO-Sveriges Radio önskar alla lyssnare en God Jul med en förhoppning om fler intressanta avsnitt framöver.

 

2021-12-18
Länk till avsnitt

69. UFO-Sveriges Radio - Möten med ufo

Möte med ufo har skett i alla tider och kan vara både små och enkla till stora om omvälvande händelser. Vi åker till vitt skilda länder för att höra vad för möten som skapats mellan människor och det okända. UFO-Sveriges evenemangsansvarige Rickard Andersson hör vi tillsammans med Tobias Lindgren i UFO-Sveriges Radio.  

2021-12-14
Länk till avsnitt

68. UFO-Sveriges Radio - Rapportcentralen Noterar 2

Rapportcentralen Noterar med Johan Gustavsson och Tobias Lindgren.

Har du sett någon märkligt på himlen som du undrar över? Om så är fallet vill UFO-Sverige gärna att du skickar in en rapport om detta med hjälp av vårt formulär på ufo.se.

Vi tar i avsnittet upp ett antal rapporter som med rapportcentralens erfarenhet kan te sig enkla, men som kan verka nog så märkliga för observatörer och vittnen i vårt avlånga land. Ofta är det rapporter som visar sig har sin förklaring i sådant som UFO-Sverige förklarat tidigare. 

UFO-Sverige tar emot alla rapporter, även den här typen, annars finns risken att intressanta händelser och observationer kan gå förlorade. Det är därför viktigt att granska även dessa och ibland behöva göra mer grundliga undersökningar av rapporter som är extra märkliga.

 

 

2021-11-02
Länk till avsnitt

67. UFO-Sveriges Radio - Fältundersökarkurs

Ämnet är UFO-Sveriges unika kurs i ufologi och hur man blir fältundersökare inom UFO-Sverige. Vi får höra mycket om kursen, dess innehåll och historia, samt röster från nya kursare och de som driver verksamheten framåt.

2021-10-24
Länk till avsnitt

66. UFO-Sveriges Radio - Märklighetsfaktor 4

Anders Berglund och Tobias Lindgren tar denna gång upp tråden i serien som fått namnet märklighetsfaktor. Fenomen som sticker ut lite i den totala mängden av rapporterade händelser.

Lite mörkare denna gång med inslag av ond bråd död, en märklig slang och en motorcykel körd av en socialist.

Diskutera gärna på våra sociala medier om ni tycker att avsnitt av den här typen är intressanta.

 

2021-09-20
Länk till avsnitt

65. UFO-Sveriges Radio - Håknäs.

Familjen Lundström observerade en märklig tingest över Håknäs, söder om Umeå den 23 augusti 1991. Avsnittet är en del i serien om ufohändelser som uppmärksammas på dess årsdag.  Ett mycket ovanligt motorbuller kunde höras och kom från ett till synes stort, cigarrformat föremål som sakta flög över huset för att snart försvinna in i ett moln.  Säkerhetspolisen undersökte observationen utan att kunna identifiera föremålet, men poängterar i sin rapport observatörernas mycket höga trovärdighet.  Clas Svahn, som vid tiden arbetade hårt för att också han förstå vad Lundströms observerat och Tobias Lindgren berättar om den märkliga missilliknande farkosten som i sakta mak gled över den lilla orten Håknäs strax efter klockan 19, för exakt 30 år sedan. 

Mer om fallet på ufo.se

2021-08-23
Länk till avsnitt

64. UFO-Sveriges Radio - Frågor och svar.

Frågor, svar och lite diskussion på det. I avsnittet rätar Johan Gustavsson och Tobias Lindgren ut några frågetecken och ger UFO-Sveriges syn på en del allmänna spörsmål och ofta kommer till UFO-Sveriges olika kanaler, så som rapportcentral, sociala medier, telefon, mejl och inte sällan när vi är ute och pratar med folk.    

Vi svarar gärna på fler frågor som ni skickar till [email protected] eller så är ni med och diskuterar på facebook. 

2021-08-08
Länk till avsnitt

63. UFO-Sveriges Radio - Project Hessdalen

?2009 Norwegian spiral anomaly? är inte Norges mest kända okända fenomen, eftersom det varken är norskt eller okänt.

Det som verkligen är Norges mest kända okända fenomen är det som är uppkallat efter Hessdalen. Har du hört talas om Hessdalen beror det säkert på just detta Hessdalenfenomen, som blev vida känt i början på 1980-talet.

Project Hessdalen drogs igång av systerföreningarna UFO-Norge och UFO-Sverige för att försöka bringa klarhet i vad som orsakade dessa märkliga ljusfenomen i den otillgängliga dalen i Norge.

Projektet leddes från Svensk sida av Håkan Ekstrand som vi detta avsnitt hör tillsammans med Mats Nilsson som också var med och bidrog till projektet. Programmet leds av Tobias Lindgren.

Mer information om Project Hessdalen: Hessdalen ? Världens mest kända ufofönster Project Hessdalens webbplats Wikipedia - Hessdalenfenomenet 

 

2021-07-18
Länk till avsnitt

62. UFO-Sveriges Radio - Preliminary Assesment: UAP

När den offentliggjordes på midsommaraftonens kväll hajade en och annan till över dess tjocklek, eller snarare motsatsen. Men vad står där att läsa i rapporten, Preliminary Assesment: Unidentified Aerial Phenomena. Ni hör åter igen Clas Svahn, Peo Wärring och Tobias Lindgren i UFO-Sveriges Radio där de diskuterar rapporten och dess innehåll.

2021-07-11
Länk till avsnitt

61. UFO-Sveriges Radio - UAP-Rapporten snart offentlig

UFO-Sveriges Radio briefar, eller som man säger på svenska informerar kortfattat om den mycket snart stundande rapport om UAP, Unidentified Aerial Phenomena, som amerikanska försvaret valt att kalla dessa fenomen. 

Peo Wärring, Clas Svahn och Tobias Lindgren tar upp vad som kommit fram den sensate månaden, vad som rapporten kommer eller inte kommer att innehålla. 

 

2021-06-24
Länk till avsnitt

60. UFO-Sveriges Radio - Sasquatch 3

Här kommer den tredje delen om Sasquatch med Rainer Winkler. Vill ni så kanske han återkommer i UFO-Sveriges Radio. Han har mycket mer att berätta om detta spännande och intressanta ämne.

Ja, man kan verkligen fundera över vad det är som kan gömma sig långt inne i de djupa skogarna.

Lyssnaren Fredrik skriver att det finns mycket skräp om ämnet på nätet, och att det kan vara bra att inte ta allt på allvar, men vill ändå rekommendera två poddar för er som ny blivit ännu mer intresserade.

"Om man gallrar bort skiten, så är det typ dessa två som återstår"

Sasquatch Chronicles

The facts by howtohunt.com

Tack Fredrik och alla ni andra som gillar UFO-Sveriges Radio.

2021-06-12
Länk till avsnitt

59. UFO-Sveriges Radio - Inför UAP-Rapporten

Förväntningarna är mycket höga på den rapport som den speciella utredningsgrupp som undersöker rapporter om ufofenomen inom den amerikanska militären ska lämna till kongressen. Något som är planerat att göras den 1 juni.

Vad är det här egentligen? Kommer tidsplanen att hålla? UAP inte ufo?

I UFO-Sveriges Radio det största som skett på ufofronten på länge. Peo Wärring, Clas Svahn och Tobias Lindgren har ett samtal eller kanske ett försnack inför den kommande rapporten, som så många ser fram emot. Vi reder ut en del begrepp och rätar ut några frågetecken, men också lite idéer om vad rapporten kan tänkas innehålla.  

2021-05-29
Länk till avsnitt

58. UFO-Sveriges Radio - Sasquatch 2

Spår är nämnaren för fortsättningen där Rainer Winkler och Tobias Lindgren tar vid där vi slutade i förra avsnittet om Sasquatch. Har du sett rörliga bilder på en Sasquatch, så är sannolikheten hög att det är den film som den som togs 20 oktober 1967 när Roger Pattersson och hans kollega Robert Gimlin var i Bluff Creek, Kalifornien och råkade stöta på en typisk bigfoot och till råga på allt lyckades med konststycket att få den på film. Här får vi veta ännu mer om denna ljusskygga varelse och vad Rainer Winkler säger om filmen som man idag lätt hittar på nätet. 

2021-05-26
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.