Sveriges 100 mest populära podcasts

Placerapodden

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm. Programledare är Ellinor Beckett, Karl Lans och Pär Ståhl Twitter: @EllinorBeckett @KarlLans & @par_stahl

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

placera.se

Avsnitt

Redaktionspodden: Därför är uppgången uthållig

Denna vecka pratar Lars Frick, Pär Ståhl och Karl Lans om varför vi sett börsbotten, halvledare, fastighetsaktier, energikrisen och en nordamerikansk begravningsplatsaktie.
2022-08-05
Länk till avsnitt

Hur uthålligt är sommarrallyt?

Äntligen ett sommarrally på börsen men är det vändpunkten eller bara en paus i nedgången. Det pratar Martin Blomgren och Pär Ståhl om i veckans Redaktionspodd, där vi även går i genom favoriterna inför augusti och vilka affärer vi själva gjort under sommaren.
2022-07-29
Länk till avsnitt

Placera djupdyker i veckans inflationsstatistik

Placeras Pekka Kääntä och Pär Ståhl djupdyker i veckans inflationsstatistik. Pekka ger sin syn på kommande recessionshot och när i tiden centralbankerna slutar höja räntorna, vilket sannolikt får fart på börserna.
2022-07-15
Länk till avsnitt

Effektiviseringsvinnare och inverterade räntekurvor

Denna vecka pratar Pär Ståhl, Pekka Kääntä, Adriana Valladare och Börsveckans Lars Frick framtida effektiviseringsvinnare inom el- och vattensektorn, var vinnarna finns inom hälsovårdssektor samt recessionsrisk och inverterade räntekurvor.
2022-07-08
Länk till avsnitt

Aktierna som ska slå börsen

Denna vecka pratar Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Karl Lans om hur man hittar vinnaraktier, positiva företag och negativa konsumenter, de bästa och sämsta aktierna i år, månadens aktier och varför fastighetssektorn borde komma tillbaka.
2022-07-01
Länk till avsnitt

Sill, sommarbörs och diversifiering

I veckans redaktionspodd diskuterar vi om man ska köpa aktier till sillen och sälja till kräftorna, fördelen med diversifiering och Ludvig berättar om sin shoppinglista. Med Adriana Valladares, Ludvig Löngårdh, Pär Ståhl och Martin Blomgren.
2022-06-23
Länk till avsnitt

Sundling: För tidigt att gå in i cykliskt

Det är för sent att gå in i defensivt, men för tidigt att köpa cykliska aktier tror Handelsbankens aktiestrateg Mattias Sundling, som ser bättre möjligheter inom bank just nu. I podden förklarar han också varför Handelsbanken har ändrat tidshorisonten på sina aktieråd.
2022-06-21
Länk till avsnitt

Har Fed tagit död på Tina?

I veckans redaktionspodd diskuterar vi om Fed tog död på Tina med sin räntehöjning, hur tuff en recession kan bli, comebacken för kinesisk e-handel och vi avtäcker våra shoppinglistor med intressanta aktier. Med Martin Blomgren, Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Pekka Kääntä och Pär Ståhl.
2022-06-17
Länk till avsnitt

Vi förbereder en shoppinglista

Rockader på Riksbanken, nya bud på börsen, SAS buklandning och en shoppinglista med aktier. Allt detta och mer därtill i veckans redaktionspodd med Pär Ståhl, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.
2022-06-10
Länk till avsnitt

Därför funkar inte dippköp längre

Globalförvaltarna Henrik Andersson och Lars Johansson från Didner & Gerge intervjuas av Karl Lans och Pär Ståhl om nya normalvärderingar, varför dippköp är vanskligt nu, aktier som inte skapar rubriker och varför kanadensiska och indiska aktier är särskilt intressanta.
2022-06-08
Länk till avsnitt

Rean på kvalitetsbolag har börjat

I veckans redaktionspodd letar vi köplägen i kvalitetsbolag, tar tempen på konjunkturen, tittar djupt i ölglaset och kastar lystna blickar på Parisbörsen. Med Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä.
2022-06-03
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Det är nu man hittar tenbaggers

Denna vecka pratar Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Pär Ståhl och Pekka Kääntä om positiva börser, räntor, tillväxtaktier, cybersäkerhet, milljöteknikbolag, varför Karl förberett sig för ett björnmarknadsrally och Pekkas stora kassa.
2022-05-27
Länk till avsnitt

Fonden som investerar i de hetaste finansmarknadstrenderna

CTA-förvaltaren Mikael Stenbom på RPM berättar för Placeras Pär Ståhl vilka trender på finansmarknaden som varit starkast i år och var fonden tjänast mest pengar. Mikael Stenbom förklarar också varför han tror att flera av trenderna kan bestå de närmaste åren.
2022-05-24
Länk till avsnitt

Gröna skott i björnmarknaden

I veckans redaktionspodd diskuterar vi investerarnas rekordpessimism, riktkursrabatter på Stoxx 600 index och möjligheter att hitta framtida vinnare när det är som mörkast. Med Karl Lans, Martin Blomgren och Pär Ståhl.
2022-05-20
Länk till avsnitt

Faktorerna som kan sänka inflationen

Placeras Makropodd har bjudit in Jesper Hansson, chef för avdelning för penningpolitik på Riksbanken, för att diskutera tillväxt, inflation och räntor. Dessutom varför den svenska kronan kanske inte är så ?undervärderad?.
2022-05-19
Länk till avsnitt

Hälsovårdsaktierna som platsar i fonden

Fonditas förvaltare Janna Haahtela intervjuas om hälsovårdsaktierna som gått starkast respektive svagast i nedgången, vilka delar av sektorn de tror mest på nu och svenska hälsovårdsaktierna hon gillar mest.
2022-05-17
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Dags för ett björnrally?

I veckans redaktionspodd dyker vi ned i årets förlorarlista, surar över dyra fabriker, synar dejtingmarknaden och frågar oss om ett nytt björnrally står för dörren. Med Karl Lans, Martin Blomgren och Ludvig Löngårdh.
2022-05-13
Länk till avsnitt

Så gör Winston Håkanson i börsraset

Placeras Karl Lans intervjuar börslegendaren Winston Håkanson om hans placeringsfilosofi, köpfavoriten just nu, orientalisk tobak och aktien han kan rekommendera änkor och faderslösa.
2022-05-10
Länk till avsnitt

Blecher: Blir värre innan det blir bättre

Simon Blecher på Carnegie Fonder gästar Placerapodden och berättar om några av sina favoritcase just nu, varför han gillar avknoppningar, hur han själv agerar när börsen faller och varför det kan bli värre på börsen innan det blir bättre igen.
2022-05-10
Länk till avsnitt

Våga omfamna börsens volatilitet

I veckans redaktionspodd går vi igenom Feds vägval, höga huspriser och låga värderingar, e-handelskollapsen och varför man bör omfamna volatiliteten på börsen. Med Martin Blomgren, Pekka Kääntä, Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Karl Lans.
2022-05-06
Länk till avsnitt

Börsraset ger äntligen bra köplägen

Värdeinvesteraren och wienaren Andreas Wosol som är Head of European Equity Value på Amundi intervjuas om varför det är nu man ska leta köplägen, svenska bankaktien han älskar och varför raset gör att techaktier börjar bli alltmer intressanta även för långsiktiga värdeinvesterare.
2022-05-05
Länk till avsnitt

Roos: Råvarubolag kan vara nästa bubbla

Börsen befinner sig i den sämsta av världar och råvarusektorn kan vara nästa bubbla att spricka. Samtidigt finns det fler intressanta investeringscase än på länge, båda långa och korta, säger Stefan Roos på Origo Fonder när han gästar Placerapoddens Martin Blomgren.
2022-05-04
Länk till avsnitt

Teknikfrossa och börsgodis

Börsen har varit sur i april men det finns alltid godbitar att hitta. I veckans redaktionspodd letar Pär Ståhl och Martin Blomgren placeringar som står emot när det blåser, synar Twitters inverkan på Tesla och den pågående rapportperioden.
2022-04-29
Länk till avsnitt

Rapportvinnare och ränteoro

I veckans redaktionspodd diskuterar Martin Blomgren, Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Pär Ståhl - kommande räntehöjningar från Fed och Riksbanken, rapportvinnare och kurskollapsen i Netflix.
2022-04-22
Länk till avsnitt

Fallgropar och favoritaktier inför rapporterna

Fallgropar i den kommande rapportperioden, varför Sandvik slår SKF, Nordens aktiedrottning och hur fondförvaltare agerar under rapportdagarna. I detta avsnitt av Placerapodden gästas Martin Blomgren av förvaltarna Lotta Faxén och Peter Lagerlöf från Lannebo Fonder.
2022-04-19
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Båtar, lyx, spelbolag och herrelösa aktier

Båtar, vin, lyx och spel. I veckans redaktionspodd utforskas det ljuva livet - med Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Pär Ståhl, Martin Blomgren och Börsveckans Lars Frick.
2022-04-14
Länk till avsnitt

Så investerar man i gröna metaller

Atlant Fonders Mattias Gromark intervjuas om vilka gröna metaller som ser mest lovande ut, den enorma prisuppgången i litium, kanadensiska gruvaktier och varför så få nya gruvor öppnas i Sverige.
2022-04-12
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: fondvinnare, streamingjättar och räntehökar

I veckans redaktionspodd går Disney och Viaplay upp i ringen, vi skådar amerikanska räntefåglar, synar årets fondvinnare och går igenom våra egna affärer. Med Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och Pär Ståhl.
2022-04-08
Länk till avsnitt

Aktierna som skyddar mot inflationen

Humle Fonders småbolagsförvaltare Petter Löfqvist intervjuas om varför han sålt SBB, bolagen han köpt för att skydda fonden mot inflationen, bottenfisken och varför Norrlands största techbolag hamnat i fonden.
2022-04-07
Länk till avsnitt

Kommande vinnarna inom förnyelsebara aktier

DNB-förvaltaren Stian Melhus Ueland intervjuas av Placeras Pär Ståhl och Karl Lans om fonden Renewable Energy. Varför han ser likheter mellan senaste nedgången i cleantech och it-kraschen år 2000, norska aktien han tror mest på och varför han så gärna äger Nibe.
2022-04-04
Länk till avsnitt

Så agerar vi i björnrallyt

I veckans redaktionspodd dissekerar vi inverterade räntekurvor, deppiga konsumenter, månadens aktieval och hur vi själva agerar i börsåterhämtningen. Med Pekka Kääntä, Karl Lans, Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren.
2022-04-01
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Här biter inflationen på börsen

I veckans redaktionspodd går vi igenom inflationsvinnare och förlorare, biltvättar, stora däckaffärer, vinstvarnare och deklarationstips. Med Placeras Ellinor Beckett, Martin Blomgren och Karl Lans samt Lars Frick från Börsveckan.
2022-03-25
Länk till avsnitt

Aktierna som alltid klarar sig

Placeras Pär Ståhl och Karl Lans intervjuar förvaltaren Jonas Skilje från PriorNilsson om fonden Smart Global som enbart satsar på bolag som höjt utdelningen varje år under minst femton år, varför de hittar så få bolag i Sverige och varför de äger så lite cykliskt och tech.
2022-03-23
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Hetaste branschen att investera i nu

Ytterligare en börsvecka har passerat och Placera har spelat in ännu en redaktionspodd. Martin Blomgren, Pekka Kääntä, Ellinor Beckett, Ludvig Löngårdh, Pär Ståhl och Karl Lans pratar om veckans jätteskutt på börsen och en het och en sval sektor. Dessutom får Pekka bakläxa och Pär svarar på lyssnarkritik.
2022-03-18
Länk till avsnitt

Ny bok: ?Var inte för optimistisk på börsen?

Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar bokaktuella Erik Sprinchorn och Cristofer Andersson om börsutvecklingen, lärdomar, börsfilosofi och varför börsen inte är ett end game där man krossar den sista bossen. Boken Livet börsen och allting släpps den 25:e mars och går att förbeställa på PUG förlag.
2022-03-17
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: början eller slutet på nedgången?

Är vi i början eller slutet av björnmarknaden, kommer Ryssland att ställa in betalningarna, vad gör Fed och vad gör vi själva på den skakiga marknaden. Frågor som avhandlas i denna redaktionspodd med Pekka Kääntä, Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Karl Lans och Ludvig Löngårdh.
2022-03-11
Länk till avsnitt

Podd: Allt du behöver veta om oljekrisen

I detta avsnitt av Placerapodden gästar råvaruanalytikern Christian Kopfer från Handelsbanken och pratar om läget på oljemarknaden, varför det skenande oljepriset har så stor betydelse för världsekonomin och vad som kan få priserna att stiga ännu mer.
2022-03-08
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Krigets följder på börserna

Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Peter Hedlund och Karl Lans följderna av ryska angreppet på Ukraina i form av: stigande energipriser, rekordhöga vetepriser, drabbade bolag, blankarattacken på SBB och hur man skyddar sig från inflationen.
2022-03-04
Länk till avsnitt

Så investerar man hållbart i oroliga marknader

Placeras Pär Ståhl och Karl Lans intervjuar JP Morgans förvaltare Francesco Conte om nystartade fonden Climate Change Solutions. Om hur man ska tänka när man investerar i tidigare hajpade marknader som nu fallit mycket, vilka sektorer inom hållbarhet som är mest intressanta och de bästa batteri-, vätgas- och kabelbolagen i världen. (Samtalet spelades in 23:e februari)
2022-03-02
Länk till avsnitt

Redaktionspodden om effekterna av kriget på marknaderna

Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä om vilka konsekvenser det ryska angreppet på Ukraina får på marknaderna.
2022-02-24
Länk till avsnitt

Winston: Läget påminner om oljekrisen 1973

Börslegendaren Winston Håkanson intervjuas av Placeras Karl Lans om hur han agerar i den rådande börsturbulensen, vanliga sparare har lämnat och blankarna styr marknaden, fastighetsaktierna han tror på, bästa oljeaktien och varför läget nu påminner om oljekrisen 1973.
2022-02-22
Länk till avsnitt

Så synar Peter Malmqvist rapporterna

Placerapodden gästas av börsanalytikern Peter Malmqvist, som har bevakat aktiemarknaden och granskat de svenska börsbolagens rapporter i decennier. Han berättar om hur han angriper en kvartalsrapport, redovisningsregeln som han är ensam om att älska, sin syn på resten av börsåret, likheter och skillnader mot tidigare börsnedgångar samt hur han själv placerar sina pengar.
2022-02-21
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Vägskäl på stormig börs

Börsen är stormig, inflationen drar iväg och många aktier rör sig extremt mycket. I veckans redaktionspodd går Ellinor Beckett, Pär Ståhl, Pekka Kääntä och Martin Blomgren även igenom rasen i SAS och Ericsson, onoterade investeringar och lyxiga filmtips.
2022-02-18
Länk till avsnitt

Fördomarna om onoterade aktier

Placerapodden gästas i detta avsnitt av Kristin Gejrot från Coeli, som är ansvarig för analysen av onoterade bolag. Hon slår hål på fördomarna om onoterade aktier och berättar om hur hon hittar (lönsamma) bolag innan de kliver in på börsen.
2022-02-17
Länk till avsnitt

Louise Samet: Så gör jag i börsturbulensen

Techinvesteraren Louise Samet intervjuas av Placeras Karl Lans om hur hon agerat i techkraschen på börsen.
2022-02-15
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Här finns de mest köpvärda aktierna

Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Martin Blomgren och Karl Lans om hotell-, flyg- och reseaktier, köpvärda aktier enligt teknisk analys samt bottenfisken i lyx, etiketter, fastigheter och mode.
2022-02-11
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Så bottenfiskar du inflationsvinnare

Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä om frossan på börsen och varför det inte finns något tydligt slut på den, hur man ska agera när inflationen är hög och ett spektakulärt bottenfiske. (Vi ber om ursäkt för låg ljudkvalitet.)
2022-02-04
Länk till avsnitt

Redaktionspodden: Nu går börsen in i en ny fas

Pekka Kääntä analyserar veckans fedbesked och berättar om sin succéportfölj i januarifrossan i veckans avsnitt av redaktionspodden. I övrigt avhandlas starten på rapportperioden, värderingar och aktier som trotsat nedgången. Pär Ståhl avslöjar sitt djärva köp och Martin Blomgren och Ellinor Beckett redogör för veckans bottenfiske.
2022-01-28
Länk till avsnitt

Så går aktiefusket till

Varför åker många som gör enpetare fast när algoritmhandeln kommer undan? Vem är den typiska marknadsmanipulatören och varför kan vi förvänta oss fler pump'n'dump-domar framöver? I detta avsnitt av Placerapodden gästas Ellinor Beckett av de två kammaråklagarna Jonas Myrdal och Jan Leopoldson från Ekobrottsmyndigheten.
2022-01-26
Länk till avsnitt

Aktierna vi dippköper i börsfallet

I veckans redaktionspodd går vi igenom teknikfrossan på börsen, Sandviks konjunktursignaler, Microsofts storaffär, Netflix rysarrapport, våra egna PPM-val och vilka dippköp vi har gjort i turbulensen. Veckans spanare: Pär Ståhl, Martin Blomgren, Karl Lans och Ellinor Beckett.
2022-01-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.