Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Placerapodden

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm. Programledare är Jesper Norberg och Pär Ståhl Twitter: @EkonomiJesper & @par_stahl

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

placera.se

Avsnitt

"Därför ska man ha hög likviditet nu" (v29)

Placeras Karl Lans och Fredrik von Schantz öppnar varandras depåer, synar innehållet och ställer frågor om respektives aktiepositioner. Det visar sig att deras strategier skiljer sig ofantligt mycket åt, men avkastningen i år är ungefär densamma. Den ena tror på att köpa billigt och den andre på att köpa bolag som växer snabbt. Dessutom avslöjar de aktien de aldrig skulle sälja, varför det kan var bra med hög likviditet nu och varför det trots allt kan vara köpläge i tyska bilaktier snart.
2019-07-17
Länk till avsnitt

Euforin i Båstad

TV: Placera har varit på plats under Kapitalmarknadsdagarna i Båstad där fokus har var på fastighetssektorn. Här har vi samlat intervjuerna från Båstad: Del 1: Albin Sandberg, fastighetsanalytiker på Kepler Cheuvreux ger sin bild av fastighetssektorn och hur han ser på sektorns förutsättningar på börsen framöver. Del 2: Alfred Bergs fastighetsförvaltare Jonas Andersson berättar om sina intryck från fastighetsdagarna i Båstad och hur han ser på sektorn. Jonas avslöjar dessutom vilken favoritaktie han har i sektorn. Del 3: Wiveca Jannegren, chef för Large Real Estate på Danske Bank ger sin syn på finansieringsmöjlighterna för fastighetsbolagen. Dessutom pratar vi om finansieringstrender, risker för sektorn och investerarnas riskaptit. Del 4: Tillsammans med Företagarnas vd Günther Mårder sammanfattar vi årets fastighetsdagar i Båstad. Svenska fastighetsbolag sticker ut jämfört med internationella kollegor och fastighetssektorn är fortsatt stark. Men det finns moln på himlen.
2019-07-13
Länk till avsnitt

Aktierna som kan överraska i Q2

TV: Under kommande veckor presenterar bolagen sina halvårsrapporter. Niklas Wellfelt från Ålandsbanken är i studion för att ge sin syn på vad vi kan förvänta oss under rapportperioden.
2019-07-04
Länk till avsnitt

"Det är då du kan tjäna pengar"

TV: Hur blir börssommaren och vad är viktigast att hålla koll på? Catellas förvaltare Martin Nilsson presenterar tre saker som han fokuserar på under sommaren: räntan, investerarnas positionering och skogen.
2019-07-03
Länk till avsnitt

Då är det dags att köpa spelbolagen (Bonusavsnitt)

Spelbolagen inom betting på Stockholmsbörsen har pressats hårt av nya regleringar och hårdare konkurrens samtidigt har många fondbolag av etiska skäl valt att sälja sina innehav. Hur ska spelbolagsinvesterare tänka och vad finns det för olika typer av bolag på börsen? Placeras Karl Lans intervjuar spelbolagsexperten Peter Hedlund från tidningen Börsveckan.
2019-07-02
Länk till avsnitt

Sverigebilden i Kina: "Svenska företag är supernaiva" (v. 27)

Sverige har många bra teknikbolag och är supernaiva. Det är bilden av svenska företag i Kina, enligt oberoende Kinaexperten Kristina Sandklef. I Silicon Valley är det ingen som tar emot kinesiska pengar längre. I Sverige är det en helt annan ton. Podden handlar också om handelskriget mellan Kina och USA. ?Handelskriget mellan USA och Kina handlar om väldigt mycket mer än bara tullar. Det är ett krig mellan två supermakter. Det som Trump vill är att tvinga Kina till ekonomiska reformer?, säger Kristina. Med ekonomiska reformer kommer Kina att behöva ett annat juridiskt system som värnar äganderätten. "Får landet ett annat juridiskt system så är steget inte så långt till ett annat politiskt system. Det var detta som många av oss som hoppades på i slutet av 1990-talet. Nu har utvecklingen gått åt fel håll." Utöver det vill USA inte släppa fram Kina som teknikledare. Samtidigt har Kina målet att 2049 vara världsledande inom teknik. "USA är inte villiga att lämna över ledartröjan för tekniken och det kanske vi ska vara glada över med tanke på att Kina får George Orwells 1984 att blekna i jämförelse." Utöver handelskrig och supermakternas kamp pratar vi om relationerna mellan Sverige och Kina och varför Sverige borde satsa mer på vinterturism för kineser, varför Pekingmannens tand finns i Stockholm och varför ICA:s müsli är en storsäljare i Kina.
2019-07-01
Länk till avsnitt

På spaning med Skoglund, del 11

TV: Det är säsongsavslutning för ?Spaning med Skoglund.? Tillsammans med Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund analyserar vi säsongen och hur vårens råd och rekommendationer har utvecklats. Under programmet går vi igenom utfallet för aktierna som vi har pratat om under våren.
2019-06-26
Länk till avsnitt

"Aktien är som ett kinderägg"

TV: I dagens program får vi besök av Anna Strömberg från Catella för att prata om hållbara investeringar. Anna förvaltar Catella Sverige Aktiv Hållbarhet. I programmet berätta hon om vilka teman och aktier hon investerar i och vilka aktier som exkluderas från fonden.
2019-06-24
Länk till avsnitt

Det är en ren och skär kapitulation

TV: Tillsammans med Jonas Olavi från Alfred Berg tar vi temperaturen på aktiemarknaden. Vi tittar på hur investerarna allokerar inför sommaren och på olika flöden. Dessutom delar Jonas med sig av sina sommartankar och vilka aktier han föredrar i dagens klimat.
2019-06-19
Länk till avsnitt

Ännu ingen bubbla på marknaden (v. 25)

I veckans Placerapodden får vi besök av Mikael Lundström från Evli Bank. Mikael förvaltar fonderna Evli Corporate Bond och Evli High Yield. I podden berättar Mikael om den europeiska marknaden för företagsobligationer. Mikael berättar dessutom om några av hans största innehav i fonden. Under samtalet tar vi upp flera frågeställningen som berör marknaden för företagsobligationer: Skillnaden mellan fonderna High Yield och Corporate Bond Hur har tillväxten sett ut på marknaden under 2000-talet? Hur påverkar negativ ränta marknaden och vad händer om räntorna börjar att stiga? Hur stor är korrelationen mellan företagsobligationer och aktier? Finns det bubblor i marknaden och i så fall var någonstans? Hur står sig den nordiska marknaden mot andra marknader i Europa? Hur ser Mikaels investeringsprocess ut? Vilka sektorer föredrar Mikael? Mikael berättar dessutom om några av hans större investeringar i fonden, bland annat Storebrand, Huhtamäki och Intrum.
2019-06-18
Länk till avsnitt

USA-förvaltarens favoritaktier

TV: Handelsbankens USA-förvaltare Joakim By besöker studion för att berätta om sin senaste investerarresa till USA. Joakim berättar om sju starka teman och sju amerikanska småbolagsaktier som gynnas av trenderna.
2019-06-17
Länk till avsnitt

Småbolags-Johans uppköpskandidater

TV: Johan Thorén på Strand Kapitalförvaltning är tillbaka i studion. Dagens aktietema är strukturaffärer. Varför börsnoteras inte flera företag och kommer den svaga svenska kronan leda till flera uppköp från börsen? Dessutom delar Johan med sig av aktier som han tror kan bli aktuella för uppköp.
2019-06-13
Länk till avsnitt

Sol, vind och vatten (v. 24)

Placerapodden får besök av Alexander Jansson, vd och förvaltare på CB Fonder. Alexander berättar om globalfonden Save Earth Fund som fokuserar på förnybar energi, miljöteknik och vatten. Under samtalet pratar vi om flera av aktierna i fonden. Bland utländska aktier (från ca 7.35min) diskuteras bland annat American Water Works, Danaher, Halma och Umicore. Vi pratar även om några av fondens nordiska innehav (från ca 40min): Här nämns bland annat Alfa Laval, Nibe, Tomra och Vestas.
2019-06-12
Länk till avsnitt

Erik Selin: "För många fastighetsbolag"

TV: På spaning med Skoglund är tillbaka. I detta avsnitt får Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund sällskap av Balders vd Erik Selin. Det blev ett samtal om börsen, fastighetssektorn och Eriks investeringar. Under samtalet pratar vi om flera aktier inom fastighetssektorn. Vi pratar bland annat om Balder och Sagax. Dessutom pratar vi om Eriks investeringar i Collector och Balco.
2019-06-11
Länk till avsnitt

"Det är en livsstilstrend"

TV: I dagens program fokuserar vi på litium. Förvaltaren Eric Strand berättar bland annat om utvecklingen av litium och vad som kommer att driva efterfrågan på metallen kommande år.
2019-06-10
Länk till avsnitt

Så hittar han vinnarna i Indien (v. 23)

Carnegie Fonders Asien-förvaltare Gunnar Påhlson berättar om sin syn på den indiska och den kinesiska finansmarknaden. Gunnar Påhlson samtalar med Placeras två medarbetare Pär Ståhl och Pekka Kääntä.
2019-06-07
Länk till avsnitt

"Sektorn är lågt värderad"

TV: I veckan föll priset på brentolja ned under 60 dollar. I detta program fokuserar vi därför på oljemarknaden och hur oljepriset kan tänkas röra sig framöver. Dagens gäst är Dan Lindström från Proxy Fonder.
2019-06-07
Länk till avsnitt

Aktietema: Hälsovård och medtech

TV: I dagens Aktietema fokuserar vi på hälsovård och medicinteknik. Gäster är förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn från Tin Fonder. Bland annat diskuteras fem svenska medtech-par. Bland aktier som nämns är Sobi, Boule Diagnostics, Cellavision, Xvivo Perfusion, Sectra och Biogaia.
2019-06-04
Länk till avsnitt

Aktietema: Förvärvsmodeller

TV: Dags för ett nytt avsnitt av Aktietema. Dagens gäst är Oddbjørn Dybvad, förvaltare på Odin. I dagens avsnitt är aktietemat förvärvsmodeller. Varför är förvärv en viktig affärsmodell och vilka förvärvsaktier äger Oddbjørn?
2019-06-03
Länk till avsnitt

Ingen större sommaroptimism (Bonusavsnitt)

Placerapodden får besök av Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank. Maria ger sin syn på aktuella ekonomiska händelser och hur spararna bör agera utifrån rådande klimat. Under samtalet pratar vi om Marias bakgrund och hur hon ser på yrkesgruppen sparekonomer. Dessutom pratar vi om börsen, konjunkturen, handelskrig och det politiska nyhetsflödets betydelse för börsen. Vi diskuterar också om vad räntemarknaden respektive börsen säger om hur finansmarknaden mår. (Podden spelades in den 28 maj)
2019-06-03
Länk till avsnitt

Aktietema: Produktutvecklare

TV: Idag är det premiär för en ny programserie på Placera TV som vi kallar för Aktietema. Första gästen är Mattias Eriksson, förvaltare på Coeli. I premiäravsnittet är aktietemat produktutvecklare. Mattias går igenom sju aktier som gynnas av en stark produktutveckling.
2019-05-29
Länk till avsnitt

"Sällan bra att sälja i panik" (v.22)

Placerapodden får besök av Peter Lindvall, förvaltare på Kavaljer. Peter berättar om fonden Kavaljer Multi. Han ger dessutom sin syn på börsen och lyfter fram flera aktier som han gillar. Blandfonden Kavaljer Multi är upp 20 procent i år. Peter berättar om anledningen till årets uppgång och fondens investeringsfilosofi. Dessutom berättar han om sin syn på finansmarknaden och hur han ser på börsen den närmaste tiden. Bland aktier som nämns: Dometic (från 14.05 & från 29.40) Itab (från 16.40 & från 49.50) Balder (från 18.45) New Wave (från 33.03) Immunovia (från 36.28) Systemair (från 41.59) Veoneer (från 44.56) Bahnhof (från 47.35) (Podden spelades in den 20 maj)
2019-05-28
Länk till avsnitt

Så kassaskåpssäkert det kan bli

TV: Simon Blecher från Carnegie fonder och Mats Gustafsson från Lannebo fonder besöker vår studio. Det blev ett långt samtal om senaste börsoron. Dessutom diskuterade vi flera sektorer på börsen och gick igenom några av duons favoritaktier Ämnen som diskuteras i programmet är bland annat småbolag relativt storbolag, fallande massapriser och sämre konjunktur. Sektorer som nämns är bland annat verkstad, skog, bygg och fastigheter. Bland aktier som analyseras finns Volvo, Essity, NCC, Duni och Dometic.
2019-05-27
Länk till avsnitt

Galna direktavkastningar och låga värderingar i Ryssland (v. 21)

Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar Peter Elam Håkansson som grundat fondbolaget East Capital. Peter berättar bland annat hur det gick till när han började investera i Ryssland på 1990-talet, om sina absolut bästa investeringar och varför det nu går att hitta galna direktavkastningar tillsammans med låga värderingar på Moskvabörsen och vad som skulle kunna vända utvecklingen i Ryssland. Under de senaste veckorna har sanktionerna mot Ryssland börjat lätta. Moskvabörsen tillhör årets vinnare och rubeln har återtagit förlorad mark och är en av de valutor som varit allra starkast under 2019. "Sanktionerna är inte hållbara och vi tror att sanktionerna kommer att lätta ytterligare framöver", säger Peter Elam Håkansson. Han är också övertygad om att både Ryssland och EU kommer att närma sig varandra under de kommande tio åren. Något som skyndar på utvecklingen är att USA blir allt mer oberäkneligt. Vi pratar också om hur Peter kom på att investera i Östeuropa och hur det gick till att investera i Östeuropa på 1990-talet. Podden även handlar en del om andra Östeuropeiska tillväxtmarknader som Rumänien, Baltikum och Georgien och Kina.
2019-05-23
Länk till avsnitt

Hit flödar kapitalet

TV: Pär Ståhl har full koll på aktiemarknadens kapitalflöden. Fondförvaltarna ser risker och har säkrat portföljerna i lika stor utsträckning som vid finanskrisen, enligt Bofa. Fredrik von Schantz gissar på sex snabbväxande bolag ditt pengarna fortfarande strömmar.
2019-05-20
Länk till avsnitt

På spaning med Skoglund, del 9

TV: Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund är tillbaka i studion med nya aktiespaningar. Denna vecka fortsätter vi att fokusera på rapportperioden. Både ris och ros i rapportutfallen..
2019-05-17
Länk till avsnitt

Makrosnack om dödsfällor

TV: Macrobonds chefekonom Roger Josefsson är tillbaka i studion för att diskutera makro. I dagens program fokuserar vi på Sverige och svensk produktivitet. Hur besvärlig är situationen och vad kan göras för att förbättra förutsättningarna?
2019-05-16
Länk till avsnitt

"Vi finns gärna överallt" (v. 20)

I veckans Placerapodden får Jesper Norberg besök av Ebba Ljungerud som är VD på Paradox Interactive. Det blev ett samtal om spelutveckling, den senaste delårsrapporten, spelmarknaden, distribution, konkurrens och mycket, mycket mer.
2019-05-15
Länk till avsnitt

På spaning med Skoglund, del 8

TV: Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund är tillbaka i studion med nya aktiespaningar. Denna vecka fortsätter vi att fokusera på rapportperioden. Bland annat pratar vi om en fin rapport från Sweco.
2019-05-10
Länk till avsnitt

Så bygger du en portfölj med exotiska aktier (v. 19)

Placeras Karl Lans pratar tillväxtmarknadsaktier med Gustav Jonsson som är känd från bloggen Gustavs aktieblogg där han skriver om hur man som småsparare kan investera direkt i exotiska marknader. Podden tar bland annat upp varför forna Brittiska kolonier kan vara en bra plats att investera i, varför kinesiska konsumenter älskar Nya Zeeländsk mjölk, Svedbergs Sydafrikanska jättemotsvarighet, vad det finns för samband mellan indonesiska banker och tejptillverkare och sambandet mellan betongmaskiner och e-handel.
2019-05-09
Länk till avsnitt

Nu gör bolaget allting rätt

TV: Catellas förvaltare Martin Nilsson gör debut i Placeras studio. Börsen, råvarupriser, verkstad och en småbolagsfavorit står på agendan. Dessutom pratar vi om börsreaktionen på förnyad tulloro.
2019-05-06
Länk till avsnitt

På spaning med Skoglund, del 7

TV: Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund är tillbaka i studion med nya aktiespaningar. Denna vecka fortsätter vi att fokusera på rapportperioden. Dessutom svarar Fredrik på en tittarfråga.
2019-05-03
Länk till avsnitt

Ge inte upp på aktien

TV: Carnegie fonders småbolagsförvaltare Viktor Henriksson gästar studion för att bland annat prata om dagens rapporter. Dessutom lyfter han fram en aktie med fortsatt turn-around möjligheter.
2019-05-02
Länk till avsnitt

Det är en ny match varje morgon (v. 18)

Placerapodden får besök av Niklas Wellfelt och Lars Söderfjell från Ålandsbanken. Vi fokuserar på deras börssyn och deras syn på rapportperioden. Programledare är Jesper Norberg och Pär Ståhl från Placera. Vi diskuterar flera aktier och sektorer under samtalet. Bland annat verkstadssektorn, H&M, Dometic, Investor och banker. Ungefärliga tidskoder för podden: 01:20 Sammanfattning av rapportperioden 02:57 Niklas och Lars berättar om sin bakgrund och sin syn på finansmarknaden 14:00 Lars och Niklas berättar om sin övervikt i H&M och sin syn på detaljhandel 21:09 Vi får lära oss mer om Ålandsbanken och fonderna 28:30 Niklas och Lars ger sin syn på makroläget och börsen 41:20 Bankresonemang 45:48 Varför är Lars skeptisk till relativvärdering? 47:41 Lars och Niklas syn på Riksbanken och nuvarande penningpolitik 54:45 Verkstadssektorn. Här nämns bl.a. Atlas Copco, Alfa Laval, Sandvik och Assa Abloy 59:09 Konsumentvarurbolag. Här nämns bl.a. Dometic och Husqvarna 62:33 Lars berättar om fondens största innehav Investor 66:54 Nordiska favoriter. Här nämns bl.a. Wärtsilä, UPM-Kymmene och Boliden
2019-04-30
Länk till avsnitt

Vad är det som ska bli bättre?

TV: Christian Granquist förvaltare på Lancelot och Mattias Sundling aktiestrateg på Danske Bank diskuterar börs och makro. Hur ser värderingarna ut och var befinner vi oss i konjunkturen?
2019-04-30
Länk till avsnitt

Är kursförloraren kittlande?

TV: Hur bra har rapportperioden varit? Case kapitalförvaltnings förvaltare Georg Norberg ger sin syn. Dessutom kommenterar Georg dagens rapporter från NCC och Veoneer.
2019-04-29
Länk till avsnitt

Uppköp troligt om data är bra (v. 17)

Placerapodden får besök av Mikael Svensson, förvaltare på C Worldwide Medical Small & Mid Cap. Full fokus på hälsovårdssektorn och förutsättningarna för hälsovårdsaktier på börsen. Bland aktierna som nämns i podden finns AstraZeneca, Dexcom, Exakt Sciences, Oncopeptides och Teladoc. Ungefärliga tidskoder: 00.55 Orsakerna till den svaga utvecklingen för hälsovårdsaktier i USA under 2019 08.11 Hur har Mikaels fond utvecklats 2019? Här diskuteras bl.a. Exact Sciences 11.42 Mikael berättar om sin bakgrund och om C Worldwide 15.37 Om C Worldwides hälsovårdsfonder och den kommande sammanslagningen av fonderna Medical Small & Mid Cap och Medical 21.22 Inledande diskussion om fonderna tematiska ansats. Här diskuteras bl.a. diabetes och bolagen Abbott Laboratories och Dexcom 24.30 Fondens investeringsprocess och arbetet med sitt vetenskapliga råd 26.15 Hur fonden definierar hälsovårdssektorn. Här diskuteras bl.a. Teladoc 28.26 Hur fonden resonerar kring bioteknikföretag. Här diskuteras bl.a. Celgene och Oncopeptides 37.39 Konsolideringen i branschen. Här diskuteras bl.a. Biogene, Celgene, Gilead, Insulet och Spark Therapeutics 43.19 Fortsatt diskussion om fonderna tematiska ansats. Här diskuteras bl.a. Horizon 46.49 Fondens geografiska fördelning och om svenska innehav. Här diskuteras bl.a. Irras 49.03 Ytterligare information om nya sammanslagna fonden C Worldwide Healthcare Select 52.01 Synen på hälsovårdssektorns potential framöver. Här diskuteras även möjligheterna i Kina. Här diskuteras bl.a. Astrazeneca 57.39 Mer om fondens vetenskapliga råd 59.00 Avslutande diskussion om fondens största innehav och hur investerare skall tänka kring bioteknikaktier
2019-04-24
Länk till avsnitt

Nytt köpbeteende gynnar aktien

TV: Origos förvaltare Stefan Roos är tillbaka i studion. Förutom att följa upp tidigare samtal om Resurs och Lindab presenterar Stefan även ett nytt innehav
2019-04-24
Länk till avsnitt

"Därför sålde vi Facebook" (v. 16)

Öhmans Victoria Lindén, hållbarhetsanalytiker, och Fredric Nyström, chef ansvarsfulla investeringar, berättar om sin syn på hållbarhetsriskerna i tech-sektorn. 01.40 Introduktion till analysen ?Hållbarhetsriskerna inom Teknologisektorn.? 03.08 Victoria och Fredric berättar om sin bakgrund och om deras arbete på Öhman fonder. 11.30 Finansmarknaden och synen på hållbarhet. 15.40 Öhmans tre fokusområden för ägarstyrning och analys. 21.15 Hur stora är riskerna för användare av sociala medier? Hur använder bolagen mängden data som samlas in? Facebook, Twitter och Amazon. 28.00 Varför Öhman fonder har avyttrat Facebook. 30.47 Hur starkt policy och dataskydd har techbolagen? Facebook, Apple 32.42 Tillväxtmarknaderna och BAT-bolagen.Tencent. 34.10 Blir det en kostsam omställning för att öka datasäkerheten och hur har annonsintäkterna påverkats av senaste årens skandaler och ?fake news?? 36.50 Datasäkerhet 38.09 Har techbolagen blivit för stora? Kommer bolagen delas upp och kommer det att ske en självreglering? Google, Apple, Tesla och Facebook. 47.46 Hur jobbar Öhman med sina investeringskriterier? 53.33 Synen på bankerna, däribland Swedbank.
2019-04-18
Länk till avsnitt

Brist på tillväxtaktier?

Brist på tillväxtaktier? by Placerapodden
2019-04-16
Länk till avsnitt

Faxén inför rapporterna

Faxén inför rapporterna by Placerapodden
2019-04-15
Länk till avsnitt

På spaning med Skoglund, del 5

TV: Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund är tillbaka i studion med nya aktiespaningar. Denna vecka fokuserar vi på kommande delårsrapporter. Dessutom bjuder Fredrik på några påskägg.
2019-04-12
Länk till avsnitt

Vinnaraktier på Kina

TV: Natalie Falkman och Patric Naeslund från Swedbank Robur besöker studion. Natalie och Patric är nyss hemkomna från Hong Kong och delar med sig av sina intryck och slutsatser från resan. Hur mår den kinesiska konsumenten och vilka aktier gynnas av pågående trender i Kina?
2019-04-11
Länk till avsnitt

Tillväxt är viktigare än värdering (v. 15)

Placerapodden får besök av Jon Hyltner och Catrin Jansson från Enter fonder. Fokus för veckans samtal är svenska aktier. Catrin och Jon berätta om sina respektive fonder och ger sin syn på flera av fondernas innehav. Bland aktierna som nämns i podden är Hexagon, Swedencare, Nolato, Arjo och Cellavision. Ungefärliga tidskoder för podden: 00.40 Catrin och Jon ger sin syn på börsen och den senaste tidens börsutveckling. 08.53 Våra gäster berättar om sin bakgrund och om Enter fonder. 12.25 Diskussion om bolagsanalys och uppdragsanalys och förvaltarnas relation till sell-side. 17.35 Om Enter Småbolagsfond (Catrin) och Enter Sverige (Jon). 27.01 Om etiska aktiefonder och hållbarhet. Här nämns bl.a. Arjo, Tomra, Nolato och BillerudKorsnäs. 35.02 Sverige är en av världens bästa aktiemarknader! 39.40 Investeringsstrategi. Här nämns bl.a. Atlas Copco, Hexagon, Cellavision och Nibe. 49.13 Största bidrag till respektive fond under 2018 och 2019. 49.49 Fastighetssektorn. Här nämns bl.a. Balder, Hembla och Wihlborgs. 54.30 Catrin berättar om sitt innehav Mips. 58.51 Flera exempel på Jon och Catrins innehav. Här nämns bl.a. Hexagon, Arjo, Troax och Swedencare.
2019-04-10
Länk till avsnitt

En enorm rabatt i aktien

TV: Humles förvaltare Erik Hermansson besökte studion för första gången. Det blev ett samtal om börsen, en norsk favorit och om en av årets största förlorare.
2019-04-09
Länk till avsnitt

Hel och ren på börsen (v. 14)

Denna vecka får Placerapodden besök av Anna Strömberg och Martin Nilsson från Catella. Martin och Anna berätta om sina respektive fonder och ger sin syn på börsen. Dessutom berättar Anna och Martin om flera av sina nuvarande investeringsteman. Bland aktier som nämns i podden är Tomra, Valmet, Novozymes, Thule och Troax. Ungefärliga tidskoder för podden: 00.42 Anna och Martins syn på börsutveckling under det senaste halvåret. 04.33 Om Anna och Martins bakgrund. 07.45 Om Catella fonder. 14.00 Fonden Catella Småbolag. 17.50 Fonden Catella Sverige Aktiv Hållbarhet. 24.00 Om varför hållbarhet börjar få en direkt effekt på aktieplaceringar. Här diskuteras bl.a. Tomra. 32.15 Om synen på bankerna med anledning av misstankar om penningtvätt. Här nämns bl.a. Danske Bank och Swedbank. 36.20 Anna och Martin beskriver deras investeringsstrategi. Här nämns bl.a. Electrolux & Autoliv. 42.25 Hållbara investeringar. Här diskuteras Tomra mer ingående. Dessutom nämns bl.a. BillerudKorsnäs, Valmet & Andritz. 50.10 Investeringstema "Brist på tillväxt." Här nämns bl.a. Thule, Novo Nordisk och AstraZeneca. 53.24 Investeringstema "Låg ränta for longer." Här nämns bl.a. fastighetssektorn (Nyfosa, Kungsleden och Fabege). 55.30 Investeringstema "Hållbar produktion." Här nämns bl.a. Valmet, Novozymes och Troax. 59.00 Största innehaven i respektive fond.
2019-04-03
Länk till avsnitt

På spaning med Skoglund, del 4

TV: Länsförsäkringars förvaltare Fredrik Skoglund är tillbaka i studion med nya aktiespaningar. Denna gång är temat "Kinderägg." I dagens avsnitt diskuterar vi bolag med tre attribut; tillväxt, uppköpskandidat och med låg värdering.
2019-03-29
Länk till avsnitt

Skin in the game är överlägset (v. 13)

I veckans avsnitt av Placerapodden får vi besök av Jan Petersson och Lars Källholm från Tellus fonder. Fokus ligger på fonden Tellus Investmentbolag. Jan och Lars beskriver fondens investeringskriterier och investeringsstrategi. Dessutom pratar vi om några av fondens innehav. 00.35 Tellus om deras börssyn. 03.32 Om Tellus fonder och Tellus Investmentbolag. 05.50 Investeringskriterier, investeringsstrategi och om ägarledda bolag. 17.04 LVHM 18.08 Hur fonden väljer ut teman och vilka teman som fonden följer. 19.10 Tema hållbarhet. Här nämns bl.a. Veolia och Swedish Match. 24.54 Mer om fondens investeringsteman. 26.46 Tema säkerhet. Här nämns bl.a. Veeva. 28.25 Om varför fonden för närvarande inte äger svenska aktier. Här nämns bl.a. Kinnevik och Investor. 35.04 Portföljförändringar senaste tiden. Här nämns bl.a. Lerøy Seafood, Contemporary Amperex Technology, Apple och Samsung. 43.19 TAL Education 45.16 Mer om Tellus fonder och deras syn på bl.a. placeringshorisont, avkastning och börsen. 49.54 Om Tellus Bank & Finansfond och fondens syn på läget för bankerna.
2019-03-28
Länk till avsnitt

Tre långa och tre korta aktier

TV: Aktie-Ansvars förvaltare Philip Wendt gästar studion. Philip ger sin syn på börsen såväl på kort sikt som längre sikt. Philip bjuder dessutom på en trio av korta och långa aktiecase.
2019-03-27
Länk till avsnitt

Amerikansk ränta i fritt fall

TV: Macrobonds chefekonom Roger Josefsson är på besök i studion för att analysera kronförsvagningen. Dessutom diskuteras den fallande amerikanska räntan.
2019-03-26
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.