Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

RÄDSLAN

RÄDSLAN

RÄDSLAN är en podd om skräck och psykologi med Jack och Linnea Werner.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

rädslan.se

Avsnitt

Vår kompis värsta FOMO-historia

När vi är rädda att missa det roliga blir vi dummare på fyllan, mår dåligt av våra skärmar och riskerar bli blåsta på tiotusentals kronor. I säsongsavslutningen av RÄDSLAN pratar Jack och Linnea om FOMO, och hur man kanske kan slippa det. Tack för att ni har lyssnat den här säsongen, och hoppas vi hörs i sommar eller i höst igen! Ni når oss på hej@rädslan.se, och vår hemsida heter rädslan.se. 

2019-05-31
Länk till avsnitt

Att släpa runt på skam

En lyssnare berättar om hur hon begränsas av en ständig rädsla att omgivningen ska döma henne för hennes kropp, och Jack och Linnea pratar om hur skammen fungerar och styr oss ? och vad det är som lett till att vi känner den. Mejla oss på hej@rädslan.se, eller besök vår hemsida: rädslan.se.

2019-05-24
Länk till avsnitt

Att bli påkörd av en stor mörkröd bil

Tänk på ett ögonblick då någonting skrämmande plötsligt inträffade. Hur ser ditt minne av händelsen ut? Jo, det är präglat av en uppsjö olika psykologiska effekter. Och i veckans RÄDSLAN går Jack och Linnea igenom dem alla. Mejla oss jättegärna på hej@rädslan.se, och besök vår hemsida: rädslan.se.

2019-05-17
Länk till avsnitt

Kvinnan som inte kan bli rädd

S.M. är en amerikansk kvinna. Det enda vi vet om henne är att hon är fysiskt inkapabel att känna rädsla. Bland psykologer är hon en kändis: man studerar henne i utbildningen och hennes case har avhandlats i program efter program. Jack och Linnea pratar om hur hennes liv ser ut, och om det kanske faktiskt är bättre än vårt. Mejla oss på hej@rädslan.se och besök vår hemsida: rädslan.se.

2019-05-03
Länk till avsnitt

Äcklade kvinnor i grupp ? om vaccinskepsis

Vissa konspirationsteorier konsumerar vi mer som underhållning, medan andra faktiskt har en praktisk påverkan på vår omvärld. Till de sistnämnda hör vaccinskepsisen ? en bristande tilltro till omvärlden som kan få praktiska och rätt ruggiga konsekvenser. Jack och Linnea pratar om vad det kan beror på, och hur man kanske kan bemöta det. Mejla oss på hej@rädslan.se, och gå in på vår hemsida: rädslan.se.

2019-04-26
Länk till avsnitt

Varför är Creepypoddens läskigaste avsnitt läskiga?

Rädslan är en podd om skräck och psykologi, och hittills har vi använt psykologin för att förstå skräcken. Nu tänkte vi tvärtom ? att prova använda skräcken för att förstå psykologin ? och vad finns det för bättre utgångspunkt än den där jättestora podden den ena av oss driver? Alltså pratar Jack och Linnea om Creepypodden i det här avsnittet. Om ni vill mejla oss går det bra: hej@rädslan.se. Vår hemsida heter rädslan.se.

2019-04-19
Länk till avsnitt

Klimatförnekare, a.k.a rädda rika gubbar

Den som äger mycket har mycket att förlora, varför de som ivrigast förnekar klimatförändringarna också generellt är de vars livsstil orsakar dem. Jack och Linnea suckar över the usual suspects, men funderar också på hur stora skurkar de själva egentligen är. Mejla oss på hej@rädslan.se, och gå in på vår hemsida: rädslan.se.

2019-04-05
Länk till avsnitt

KONSPIRATIONSTEORIER!

Vad har rädsla med konspirationsteorier att göra? Gör de enorma berättelserna om gränslös ondska oss... mindre rädda? Jack och Linnea försöker förstå saker som är väldigt svåra att förstå. Mejla oss på hej@rädslan.se, och besök vår hemsida: rädslan.se.

2019-03-29
Länk till avsnitt

Donald Trumps blodiga vandringssägen: om främlingsfientlighet

Och vad har den berättelsen med det fruktansvärda terrorattentatet i Christchurch på Nya Zeeland att göra? Jack och Linnea pratar om främlingsfientlighet, rasism, och när det ena övergår till det andra. Vår hemsida: rädslan.se. Vår mejl: hej@rädslan.se.

2019-03-22
Länk till avsnitt

Att öva på berättelsen om sin död ? om flygrädsla

Flygolyckor, bränsleekonomi och den stora hemligheten som gör att rädslan egentligen är rationell: i veckans avsnitt pratar Jack och Linnea om flygrädsla. Vår hemsida är rädslan.se, och ni når oss på mejladressen hej@rädslan.se. Mejla frågor och tankar!

2019-03-15
Länk till avsnitt

Snoppstölder, jamande nunnor och en skola på Lidingö: om masshysterier

Jack och Linnea pratar om masshysterier, hur de fungerar och hur de yttrat sig genom historien. Vår hemsida heter Rädslan.se, och vår mejl är hej@rädslan.se.

2019-03-08
Länk till avsnitt

Terrorister VS. Brunnsgubbar

Jack och Linnea försöker ta reda på om vi är mer rädda idag än vi var förr i tiden. Vår hemsida heter Rädslan.se, och vår mejl är hej@rädslan.se.

2019-03-01
Länk till avsnitt

Spyor, hundar och konstiga hål ? om fobier

Jack och Linnea pratar om hur vi är byggda för att veta vad som är farligt, och hur det ibland spårar ur. Vår hemsida heter Rädslan.se, och vår mejl är hej@rädslan.se.

2019-02-22
Länk till avsnitt

I pushnotisernas våld

Jack och Linnea pratar om journalistik som skräms, hur vår fruktan gör samhället otryggare och knarkare på Los Angeles gator. Vår hemsida heter Rädslan.se, och vår mejl är hej@rädslan.se.

2019-02-15
Länk till avsnitt

RÄDSLAN: Varför dras vi till skräck?

Varför är det så oemotståndligt att bli rädd? Jack och Linnea pratar om psykologin och upplevelsen. Vår hemsida heter Rädslan.se, och vår mejl är hej@rädslan.se.

2019-02-05
Länk till avsnitt

RÄDSLAN: Välkommen till podden!

Det här är presentationsavsnittet av podden RÄDSLAN, där Jack och Linnea Werner pratar om skräck och psykologi. Vår hemsida heter Rädslan.se, och vår mejl är hej@rädslan.se.

 

2019-02-05
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.