Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Vera & Nelly - Världen är vårt ostron

Vera & Nelly - Världen är vårt ostron

Dunderduon bestående av Nelly Kronstrand och Vera Hotsauce kör säsong 2 - Summer Edition av succepodden Världen är vårt ostron. Vi avhandlar våra världshändelser och berättar om vad som händer bakom kulisserna på klubbarna, med kärleken, under eventsen, i Stockholm, där vi plockar pärla efter pärla som bjuds i vårt fantastiska ostron vi kallar livet. Förutom att kändis- och artistgäster besöker oss, bjuder vi varje vecka in en Dude som får hjälpa till med Veckans Dilemma - en knepig situation om livet och kärleken inskickad av er. Maila oss på veranelly@trombmedia.se!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

bichoproductions.libsyn.com/website

Avsnitt

S2E12. Kvaddade hyrbilar och dags för bikt.

Genom sambolivet i den grekiska övärlden har ostronen upptäckt fler egenheter hos varandra - både gulliga och lite äckliga. De har clubbat, kändisspottat och tvingats lämna tillbaka två kvaddade hyrbilar, som de själva inte hyrt. Det avhandlas grekiska ?intimkontakter? med bebisolja, överromantik och kärleksförklaringar. Ostronen, som vill lämna gammalt groll bakom sig, biktar sig. Även lyssnarnas värsta synder läses upp. De bjuder även på de bästa Mykonostipsen från både kända och okända. Missa inte det allra sista avsnittet av säsong 2 - Summer Edition/Greklands Edition. 

2019-08-06
Länk till avsnitt

S2E11. Jagade i gränderna

Efter en greklandsvecka ihop har Vera och Nelly upptäckt nya egenheter hos varandra, som gjort att de båda har frågat sig ?vem är det där människan egentligen??. Ostronen har haft sitt livs roligaste utekväll där Nelly dansade sönder ett glasbord och Vera medlade i slagsmål - varpå de kände sig tvungna att springa från polisen. Det handlar om impulser, tatueringar och nipple-piercings. Veckans dilemma är igenkänning på hög nivå för det handlar om att inte ha några vänner i klassen. Och slutligen - vem är den eventuellt tredje poddaren i rummet?

2019-07-30
Länk till avsnitt

S2EX. 100 Procent

I den tårdrypande (nåja) säsongsavslutningen är Vera i färd med att packa upp från ?08-invationen av Visby? för att packa nytt för att åka och hälsa på Nelly i Grekland. Saknaden är stor. Nelly har fått påhälsning av familjett, som bland annat har lyckats hitta medelhavets enda isbar - där alla måste klä sig i neonfärgade pälsar. Tjejerna brister ut i spontan skönsång (nåja) när Vera grattar Nelly till höstens stora förändring. Vad ska hon göra? Dilemmat är det svåraste hittills och apropå svårt - blir det för svårt att hålla sig från att ge de älskade lyssnarna en bonuspresent?

2019-07-23
Länk till avsnitt

S2E9. Who run the world? GIRLS!

Vera är på Stockholmsveckan på Gotland och har sovit med någon hemlig på en luftmadrass och inte i sin egen säng. Nelly har haft en konstig vecka på Syros med "Mr Gray? och känner sig lite nere när hon nu är tillbaka på Mykonos för att söka nytt jobb. Det pratas om otrohet, breakups, det optimala förhållandet och att både Vera och Nelly hellre skulle vilja att deras X skulle vara ingenting än just X. Vera gör ett ökentest på Nelly och dilemmat handlar om att kompisen alltid super sig för full.

2019-07-16
Länk till avsnitt

S2E8. Det gör så ont.

Vera berättar någonting smärtsamt och sorgligt. Nelly tröstar, tröstar och tröstar. Vera tipsar om hur man slipper Camel-Toe, var man gör av tampongtråden, delar spiralerfarenheter, menskoppar och är Nelly skyldig till en smitningsolycka? Båda ger sig på att lära sig nya, sjukt svåra språk och denna gång är en manlig Dilemma-lösare på plats igen - ingen mindre än Merchendise-kungen och Turnéledaren Carmelo Eismann!

2019-07-10
Länk till avsnitt

S2E7. Två isprinsessor med avslitna armar

Nelly uppmuntrar Vera att hantera sina Anger Issues med Timeout-metoden. Nelly i sin tur tvingas hantera ensamheten i Grekland där ingenting fungerar som hemma i Sverige. Vera har varit i Skåne och fått en fästing på f****n och Nelly visar prov på varför hon INTE kom in på Ekonomi/ekonomi, som var hennes förstahandsval till gymnasiet. Vera vrålar rakt ut när hon får veta vad Nelly hade i meritpoäng. I dilemmat handlar det om att välja mellan kompisarna och killen.

2019-07-02
Länk till avsnitt

S2E6. Modiga flickor får kyssa vackra pojkar

Vera var modig och pratade ut med sin sambo. I farten passade hon på att prata med ett medium. Finns det nån framtid för henne och Elias? Nelly var modig och följde med några hon inte känner till en annan grekisk ö för en weekend i lyx, men var hon modig nog för hångel? Och hur gick det när Nellys brorsa hälsade på i Grekland och varför stod Nelly på Mykonos flygplats klockan 6 på morgonen och såg på privata filmer på Lindsey Lohan? Ett dilemma gör Vera så arg att hon vill kasta en stol i ansiktet på någon.
2019-06-25
Länk till avsnitt

S2E5. Heartbreak-hotell och Zoeybajs

Vart i världen har Nelly åkt för att komma över sitt break-up? Veras hjärta sväller över av moderskärlek när hon ser sin brunbrända vän över Skype, och när de jämför tillvaron får Vera avundsattacker - och vill bara lämna allt och dra hon också. Hur blev Nellys student och vem är aunt Sophie som ger det hela extra mycket Mamma Mia-vibes? Vilken kändisfamilj skulle Vera vilja bli adopterad av och är det verkligen möjligt att Will Smith är Nellys farfar?

2019-06-18
Länk till avsnitt

S2E4. Det stora breakup-avsnittet

Med darrig röst berättar Nelly vad som hände där för tre veckor sedan efter en utekväll och Vera håller hennes hand hårt. Det är tagit slut mellan Nelly & Valter. Av en slump blev Nelly, Vera och Veras bästavän dumpade alla tre inom loppet av 48 timmar. Förhållandeproffset Vera avslöjar de bästa knepen för att överleva ett break-up. Även ärligt om bästa maten i LA, och var alla artister bor. Avsnittet är avklätt och ibland sorgligt, men tillslut dansar dom vidare i livet.

2019-06-11
Länk till avsnitt

S2E3. Jag drog henne i håret.

Nelly har haft en kaotisk skiva som slutade med utskällningar, gråt på en parkbänk och en förundrar över vad man kan göra annorlunda när vänner bråkar. Vera minns när hon var den omogna i situationen och drog en annan tjej i håret. Hårt. Gemensamt kommer tjejerna med de bästa tipsen för att bota ensamhet, och vad man ska göra i sommar. För nu är sommaren här och podden finns som er 101-guide till den bästa sommaren någonsin!

2019-06-04
Länk till avsnitt

S2E2. Inte Dante, men Ludwig!

Livet kom emellan och vår ursprungligt inbokade gäst fick förhinder i sista sekund, men vi hittade en ersättare. Och inte vilken ersättare som helst, utan en ersättare som ni, kära lyssnare, har haft ruskigt högt på önskelistan. En gäst med starka känslor som berättar om den svåra kärleken till Lucille, livets dramatiska livsfaser, att det är bättre att det gör ont än att inte känna alls, kollektivtrafikromantik, skrivande, skapande och massa annat. Vi pratar om raggning, break-up's, sorg och glädje. Helt klart vårt mest förtroliga avsnitt. Och detta med ingen mindre än Ludwig Kronstrand.

2019-05-28
Länk till avsnitt

S2E1. Härliga sommarregn

Vi är tillbaka! Säsong 2 - Summer Edition dundrar igång direkt med sommarregn, kunglig sex och näs-komplex, Nellys nya jobb och en anställningsintervjulektion för Vera. I det splitternya och återkommande inslaget Veckans Dilemma reder vi ut ett knepigt dilemma som ni har skickat in, och varje vecka tar vi hjälp av en ny cool dude. Denna gång är det ingen mindre än Nellys storebror Rasmus som hjälper till och reder ut hur kärlekens knepigheter kan lösas. Vi är äntligen tillbaka och denna säsong räddar vi er sommar!

2019-05-21
Länk till avsnitt

10. Noel Flike på besök

Sista avsnittet för säsongen gästas tjejerna av den hemliga gästen: nämligen ingen mindre än NOEL FLIKE!!! Noel berättar om första gången han och Nelly träffades genom en brinnande soptunna, och Vera lyckas få Noel att berätta om sin nya kärlek. Säsongens sista avsnitt är tyvärr här, men plåstret på såren heter Noel Flike.

2019-05-07
Länk till avsnitt

9. Vintern rasar

Nelly har suttit fast i Amsterdam där de ser annorlunda på söt rök, och Vera har varit med om ett fruktansvärt tass-trauma. Nickel-allergi möter örsnibbs-rapp, och hur ont det kan göra att bli lämnad av den man älskar. Dessutom tar Nelly upp någonting riktigt, riktigt prassligt ur väskan som får Vera att nästan ramla av stolen?

2019-05-01
Länk till avsnitt

8. Hemmaskräck

Vera kommer på det geniala knepet att använda vax-stripps för att fightas med inkräktare, medan Valter är i Köpenhamn och Nelly är livrädd för att sova själv i lägenheten. Vera har varit på en helvetes resa i Sestriere där hon träffade 8 år äldre mannen Kid från Tjuvjakt och berättar om deras romans. Tillslut ställs den filosofiska frågan: säger man en propell eller ett propeller?

2019-04-23
Länk till avsnitt

7. Det stora Felix Sandman-avsnittet

Den här veckan gästas Vera & Nelly - världen är vårt ostron av den talangfulla, supermysiga och pratglada Felix Sandman. I avsnittet diskuteras allt från Felix fina hy till hans nya Netflixs aktuella tv-serie baserat på den storsäljande boken Störst av allt. Tjejerna sätter även Felix på plats angående hans idol Michael Jackson. Njut!!!!

2019-04-16
Länk till avsnitt

6. Bäst i test

I veckans avsnitt levde Vera livet på fredagen, och Nelly fick en panikångestattack på lördagen. Vera och Nelly har gästat Kakan Hermanssons pod "Under huden" och tror numera att alla deras pod-önskningar nu kommer slå in. Vera vill döpa om sig till ?Suzan Blanchard in Monaco? och Nelly är i ett alternativt universum bästavän med Karli från Finland.

2019-04-10
Länk till avsnitt

5. Min chef va ett fyllo

I avsnitt 5 av podden ?Vera & Nelly - Världen är vårt ostron? klagar Nelly på folk som dansar runt julgranen och Vera ber om ursäkt till de kristna - och till Wild kids tittare. Sen tar de båda upp felet på vuxna som låter deras barn spela krigsspel. Och såklart har Nelly käkat middag med en kändis igen.

2019-04-02
Länk till avsnitt

4. Flintar och Estetfeminister

I veckans avsnitt pratar Vera om hur hon blev magsjuk när hon giggade i London och Nelly kan fortfarande inte ta körkort. Som vanligt får du hänga med när tjejerna spyr ur sig sina tankar: allt från estet-feministernas icke-feminism till mäns blanka flintskallar. Till sist besvarar Nelly frågan alla har ställt: Vad tycker Ludwig om Nelly och Valters relation?

2019-03-26
Länk till avsnitt

3. Hemma hos Diplo

Denna vecka reds det ut både det ena och det andra. Oskulder, mens och signade basketbollar hos världsstjärnor

2019-03-19
Länk till avsnitt

2. Jag är solen

I veckans avsnitt pratas det om allt från det stora antalet gånger Vera varit otrogen till att Chris från Devetdu har en cruch på Nelly. Det pratas även om tjejernas pojkvänner och dricks en heldel cava. Vera & Nelly - världen är vårt ostron är tillbaka ännu en onsdag. Säg till en vän att säga till en vän

2019-03-12
Länk till avsnitt

1. Världen är vårt ostron

Välkommen till premiär-avsnittet av våran helt sprillans nya podd Vera & Nelly världen är vårt ostron. Enjoy

2019-03-06
Länk till avsnitt

Trailer Vera & Nelly

Dunderduon bestående av 18-åringarna Nelly Kronstrand och Vera Hotsauce är med podd. Världen är vårt ostron handlar om vår värld där vi berättar om vad som händer bakom kulisserna på klubbarna, med kärleken, under eventsen, i Stockholm, där vi plockar pärla efter pärla som bjuds i vårt fantastiska ostron vi kallar livet.

2019-02-27
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.