Sveriges 100 mest populära podcasts

Resumé Debrief

Resumé Debrief

Allt kommunicerar! Eller? Här pratar vi om aktuella frågor inom reklam och kommunikation tillsammans med spännande gäster från branschen. Högt och lågt, analyserande och diskuterande. Och så har vi kul också.Programledare Amanda TörnerAnsvarig utgivare Yasmine WinbergProducent Julia SiwertzKontakt redaktionen: [email protected] podcast från Bonnier News.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/109694/resume-insikt

Avsnitt

Så driver data musikindustrin, kritik mot den pampiga julreklamen och en tre-sekunders-influencer

Kreativitetskrisen och de tuffa ekonomiska tiderna har slagit hårt mot reklambranschens inhousebyråer. Hur ser framtiden för inhouse egentligen ut? Det talas det om i det senaste avsnittet av Debrief. Reporter Alicia Price tycker Black Friday aldrig har känts mer passé och undrar hur länge reafesten kommer pågå. Redaktör Billy Andersson spanar om hur musikindustrin varit föregångare i arbetet med dataanalys och berättar om Englands mest älskade julkampanj, som hade en i princip obefintlig budget. Programledare Amanda Törner undrar vad Procter & Gambles advokater skrämde Estrid med, och fascineras av en kinesisk influencers metoder. 
2023-12-01
Länk till avsnitt

Siduri Poli om lärdomarna från Changers Hub, därför har fejk blivit status och pr-effekten av Årets julklapp

Siduri Poli, grundare av Changers Hub och utnämnd till en av näringslivets superkommunikatörer, berättar om hur innovationshuset gått till väga för att nå ut till målgruppen unga vuxna. Hon delar också med sig av sin syn på kommunikationen som verktyg till att uppnå större mångfald i näringslivet, och berättar hur det gick till när hon blev inbjuden till Vita huset av president Joe Biden. Dessutom: därför har det blivit status att köpa fejk, byråernas bristande förmåga att kommunicera och Årets julklapp genom åren ? vem minns VR-headsetet eller spikmattan?
2023-11-24
Länk till avsnitt

Fetaste plånböckerna i branschen, campa för en goodiebag och därför borde fler myggas av

Årets löneliga är avgjord och tack vare det vet vi vilka chefer som har fetast plånbok i reklambranschen. Redaktör Andreas Rågsjö-Thorell har funderat på om fler borde myggas av tidigare och tar upp Jan Myrdal som ett talande exempel. Reporter Hannes Dükler trendspanar om populärkulturella referenser i reklam och undrar vilken funktion dessa fyller för varumärken. Programledare Amanda Törner fascineras av hysterin kring Lykos nya flaggskeppsbutik ? vad betyder det egentligen att unga människor är redo att campa på Sergels torg i jakten på en goodiebag?
2023-11-17
Länk till avsnitt

Därför ligger historien i tiden, mediechefernas locket på-strategi och Estrids utspel mot Gillette

Anders Sjöman, kommunikationschef på Centrum för Näringslivshistoria, berättar om varför historiebruk är så mycket mer än nostalgi, om hur företag kan jobba med sin historia som en strategisk tillgång och tar upp inspirerande case som Ikea, Ica och Swedbank. Dessutom: mediechefernas locket på-strategi, kalenderårets bästa matdagar och Estrids utspel mot Gillette. 
2023-11-10
Länk till avsnitt

Rebranding av läslovet, Oobah Butlers senaste samtidstrollning och Resumés varumärkesproblem

Den negativa lästrenden är bruten och programledare Amanda Törner undrar om det därför är dags för nästa rebranding av höstlovet. Glöm läslovet ? dags att införa AI-lovet, trygghetslovet eller mindfulnesslovet? Redaktör Andreas Rågsjö-Thorell har grävt där han står och är rädd att Resumé har ett varumärkesproblem, för så måste det väl vara om inte ens tidningens tidigare chefredaktörer har koll på vad vi bevakar numera? Redaktör tillika utrikeskorre Billy Andersson debriefar det senaste från resten av världen, såsom Oobah Butlers senaste trollning av samtiden och filmen ?Dumb Money? om Gamestophärvan. 
2023-11-02
Länk till avsnitt

Amanda Oxell om Svenskarna och internet, Wednesday och AI

Debrief gästas av Amanda Oxell, digital strateg på Narva, grundare av Annonsrådet och nyligen utnämnd till en av pr-branschens 25 mest innovativa personer. Hon diskuterar Svenskarna och Internet, AI och sin favorit bland marknadsföringskampanjer på Tiktok.
2023-10-27
Länk till avsnitt

AI hjärta PR, kriskillers och en vandaliserad halloweenkampanj

Programledare Amanda Törner och reporter Alicia Price pratar om hästkuppen mot Foodora, om en vandaliserad Halloween-kampanj och om världens enklaste varumärke. Alicia debriefar kullen hon är redo att dö på: att det inte finns något Nobelpris i ekonomi, och konstaterar att utmärkelsen lider av ett varumärkesproblem. Dessutom går de igenom Chat GPT:s mer eller mindre kreativa förslag på namn till Resumés artikelserie om hur man överlever den ekonomiska krisen. 
2023-10-20
Länk till avsnitt

Günther Mårder om kommunikationens status i näringslivet, detta har hänt i McCann-kaoset och kontroversen kring Matilda Djerf

Günther Mårder, avgående vd för Företagarna, berättar om utmaningarna i att kommunicera om pengar i ekonomiskt tuffa tider, om statusen för kommunikationsfrågor inom näringslivet och hur han förhåller sig till epitetet ?Sveriges snålaste man?. Dessutom: kaoset kring McCann, förpackningen av feelgoodlitteratur och kontroversen kring Matilda Djerf. 
2023-10-12
Länk till avsnitt

Londons kreativa scen 2023, stöldbegärliga annonser och subliminal reklam

Viktoria Wyckman, grundare och vd av Culture Defined, berättar om vad som utmärker Londons kreativa scen 2023, om vikten av att varumärken knyter an till communities och om sin väg in i mediebranschen, som gick via Bingo Rimér. Dessutom: för gammal för Maktbarometern, stöldbegärliga annonser och subliminal reklam. 
2023-10-05
Länk till avsnitt

Ålderism, generationsskillnader och Haglöfs problem med gängkriminella

Avsnittet gästas av John Mellkvist, konsult på Kreab och Sveriges mest välkända åldersaktivist. Bland annat avhandlas styrkan och svagheterna i generationsbegreppet, och hur en arbetsgivare kan locka både unga och äldre talanger. John Mellkvist pratar också om varför det är så viktigt att prata om ålder, vad åldersmedvetet ledarskap är, och vad han har lärt sig under åren han sysslat med åldersaktivism.
2023-09-28
Länk till avsnitt

Apples varumärkesproblem, influencern som gör anspråk på romarriket och kärleken till Lantmännen

Varumärkesstrategen Håkan Olofsson har med sig två case ? techjätten Apple och den svenska försäkringsutmanaren Hedvig ? som han tycker är extra intressanta just nu. Vilka är bolagens varumärkesutmaningar och vad kan andra lära av dessa? Det analyseras i avsnittet. Dessutom: influencern som gör anspråk på att vara källan till den virala spaningen om att män ofta tänker på romarriket, och vad bottnar egentligen svenska mediers fascination för storyn i?
2023-09-21
Länk till avsnitt

Identitetskris i lågkonjunkturens spår, dumpa gen Z och cinnamon cookie butter hair

Amanda Engström, chefsstrateg på kommunikationsbyrån Prime, berättar om de största konsumenttrenderna och identitetskriserna i spåren av lågkonjunkturen och svarar på om det egentligen finns någon poäng i att vara så besatt av generationer. Dessutom: Så förpackas skönhetstrender på Tiktok, kampanjskandalen Grenade och fenomenet Barbenheimer blir b-film. 
2023-09-14
Länk till avsnitt

Caroline Thunved om kritiken mot kommunikatörerna, Kylie Jenner frontar Acne och vi översvämmas av kungacontent

Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer, berättar om hur hon ser på den senaste kommunikatörsdebatten, om kritiken mot yrkesgruppen och om vad det skakiga omvärldsläget gjort med kommunikatörernas förutsättningar. Dessutom: Acnes val av Kylie Jenner som frontfigur, varför alla skönhetsvarumärken satsar på julkalendrar och vi översvämmas av kungacontent. 
2023-09-07
Länk till avsnitt

Johannes Gustavsson om influencerkulturen, rädslan för Tiktok och debriefing av sex år på Resumé

Johannes Gustavsson på Infly berättar varför han tror att influencers har en viktig roll att spela ur ett samhälleligt och politiskt perspektiv, var influencerkulturen är på väg i lågkonjunkturens tecken och vad vi lärde oss av Margaux Dietz-skandalen. Dessutom: den mest minnesvärda kampanjen från de senaste sex åren, reporterjobbet man helst vill glömma och kollegan att ta med sig till en öde ö.  
2023-08-31
Länk till avsnitt

Julia Agha om Alkompis, ledighetens bokskörd och Oslos varumärkesproblem

Debrief är tillbaka efter sommaruppehållet! Det första avsnittet för höstsäsongen gästas av Julia Agha, vd på Alkompis, Sveriges största mediehus på arabiska. Hon berättar varför det är viktigt med en nyhetssajt som helt riktar sig till arabisktalande, varför annonsörer ofta missar den här stora språkgruppen och vilken roll Alkompis spelar kommunikativt i det tuffa läge Sverige befinner sig i efter koranbränningarna. Dessutom: ledighetens bokskörd, Oslos varumärkesproblem och teaser om Resumés agenda inför hösten.  
2023-08-24
Länk till avsnitt

Almedalenspecial ? lobbying, tankesmedjor och superkommunikatörer

Resumés Yasmine Winberg, Alicia Price och Amanda Törner poddar direkt från Almedalsveckan i Visby. De pratar om tankesmedjornas inflytande över politiken, byråerna med störst politisk påverkan och huruvida Almedalen någonsin kommer få tillbaka sin forna glas. Dessutom bjuder de på sina mesta Almedalenminnen och ger en inblick i hur juryarbetet inför Näringslivets 500 superkommunikatörer gick till. 
Nu tar Debrief sommaruppehåll och är tillbaka igen i slutet av augusti ? glad sommar!
2023-06-29
Länk till avsnitt

Johan Pihl om Cannes Lions, Sveriges vinstchanser i reklam-VM och couture för bönder

Debrief laddar upp inför VM i reklam tillsammans med Johan Pihl, kreatör och entreprenör med flera Cannes Lions-vinster på meritlistan. Han delar bland annat med sig av sina bästa Cannes Lions-ögonblick och berättar vad det betyder för en svensk byrå att kamma hem lejon. Dessutom: kampanjerna med vinstchans, ett försvarstal till kommunikatörer och veckans roligaste kommunikation: Kotüre, som utmanar fördomar om lantbrukare.
2023-06-15
Länk till avsnitt

Alexander Morad om Tiktok, branschens statustapp och Zlatans bästa reklaminsatser

Alexander Morad, sociala medier-expert och vd på Bright Mind Agency, sammanfattar första halvan av sociala medier-året 2023, beskriver hur Tiktok ritat om spelplanen ? och berättar hur han använder AI för att skräddarsy godnattsagor till sonen. Dessutom: reklambranschens minskade attraktionskraft och fyra möjliga vägar framåt för att höja statusen, Zlatans bästa reklaminsatser och AI-skvaller från Framtidens marknadsavdelning. 
2023-06-08
Länk till avsnitt

Yrsa Lindberg synar greenwashing, supporterkulturens dilemma och Abby Worlds svarta penna

Yrsa Lindberg, hållbarhetsstrategen bakom instagramkontot Greenwashing i Sverige, ger sin syn på varför företagen allt mer går i greenwashingfällan, Sellpygate och hur hon sätter press på de svenska modejättarna. Dessutom: trygghetstörstande generation Z, supporterkulturens kommunikationsutmaning och Abby Worlds svarta penna i D&AD. 
2023-06-01
Länk till avsnitt

Amilia Stapelfeldt om polfluencer-rollen, AI-hysteri och Bianca Ingrossos smarta drag för Caia

Amilia Stapelfeldt, polfluencer och ny Slöseriombudsman, ger sin syn på varför allt fler influencers tar sig an ämnet politik. Hon berättar hur man gör sociala medier-innehåll om politik både kul och informativt och avslöjar hur hon blev kontaktad av statsminister Ulf Kristersson som ville medverka i hennes kanaler.

Dessutom: Bianca Ingrossos remake på Jamelias Y2K-hit ?Superstar? för Caia, Håkan Hellströms udda marknadsföringsdrag och så splittrar AI-hysterin kommunikationsbranschen. 

2023-05-25
Länk till avsnitt

Så vill Asket vara en trojansk häst, Cara Delevingne frontar Vattenfall och det nya föraktet mot rikedom

Programledare Amanda Törner och reporter Nellie Pilsetnek pratar om varumärkena som vunnit på lågkonjunkturen, varför det plötsligt är kreddigt att handla på Lidl och hur det nya föraktet mot rikedom kan komma att avspeglas i marknadsföringen. Dessutom avhandlas det otippade i att den omsusade supermodellen Cara Delevingne är svenska Vattensfalls nya frontfigur.

Gäst är August Bard Bringéus, medgrundare och vd av klädvarumärket Asket som vill vara en trojansk häst i modeindustrin. Hur hanterar de dilemmat i att sälja kläder och samtidigt mana till en mer hållbar konsumtion? Hur man gör både trovärdig och intressant hållbarhetskommunikation? Och vad har han själv för relation till kläder och trender? Lyssna på avsnittet nedan för att få svar.
2023-05-19
Länk till avsnitt

Premiär för Resumés nya podd!

I premiäravsnittet av Debrief pratar programledare Amanda Törner med reporter Alicia Price om kommunikatörerna med fetast lönekuvert i myndighetssverige, varför Resumés sätt att redovisa byråtoppen i Guldägget väckte starka känslor ? och om ett doftljus med den "sanna essensen av häst".

Podden gästas också av Sharareh Hoss och Matilda Dahlman på hajpade pr-byrån Hoss Agency, som har fått en egen realityserie på TV4 Play. Vad innebär det här skyltfönstret för deras byråvarumärke? Vad tyckte kunderna om att bli filmade? Hur har Tiktoks dominans förändrat förutsättningarna för varumärken? Och vilka är egentligen ingredienserna i ett riktigt bra event? Lyssna på avsnittet för att få svar. 
2023-05-11
Länk till avsnitt

Vad lockade mest under året som gått? Resumé sammanfattar 2022

I årets sista avsnitt blickar Resumés redaktion tillbaka på vad ni läsare intresserat er för de senaste tolv månaderna, och varför. Dessutom funderar vi över om framtiden är här nu och huruvida Resumés fokus på Stockholms innerstad är rättfärdigat. 
2022-12-20
Länk till avsnitt

Branschens favoritregel under lupp ? hur ska 60/40 tolkas?

60/40-regeln, som ger råd kring hur annonsörer bör investera sina pengar, har länge varit omåttligt populär i marknadsföringsvärlden. Under hösten har den dock kommit att kritiseras och ifrågasättas från några av världens tyngsta teoretiker. Men hur har regeln använts och setts på hos företagen i den ack så komplexa verkligheten? Veckans podd gästas av Nils Andersson Wimby, avgående nordisk marknadschef på If och tidigare byråchef på Isobar, som länge intresserat sig för Les Binets arbete och delar med sig av sina erfarenheter om hur man tolkat reglerna.

? Har man föreställningen att Binet och Fields arbete ska vara ett detaljerat facit för hur man bör agera är underlaget skakigt. Samtidigt har de själva aldrig gjort anspråk på att regeln handlar om mer än mediebudgeten, där ligger det på den som tar till sig materialet att göra en bredare analys av hur materialet ska tolkas.
2022-12-12
Länk till avsnitt

Experten om fotbolls-VM i Qatar: Därför är sponsorerna tysta

I Qatar pågår fotbolls-VM för fullt, men debatten i Sverige har mest handlat om skandaler. "Vi som konsumenter kommer diskutera huruvida varumärkena 'walk the talk' eller om det handlar om woke-washing", säger forskaren Christian Koch som gästar Resumé Insikts podcast.
2022-11-28
Länk till avsnitt

Därför blev historien om Margaux Dietz Sveriges största influencerskandal

Historien om Margaux Dietz film på en utslagen man i trapphuset toppade förra veckan mediernas mest lästa-listor. Allmänheten tycktes omätlig i sitt behov av att fördöma profilen. Men varför fick just den här historien så mycket vingar? I veckans avsnitt av Resumés podcast berättar journalisten och sociala medier-experten Emanuel Karlsten om Margaux Dietz som portalfigur och vad det betyder för spridningen.
2022-11-14
Länk till avsnitt

Vad kan marknadsförare lära av tidigare lågkonjunkturer?

Sverige och världen rör sig mot en lågkonjunktur. När konsumenter tvingas till hårdare prioriteringar än tidigare innebär det ett lackmustest för hur bra företagen de senaste åren lyckats med sitt varumärkesarbete. Hur påverkar det här marknadsförares vardag och vad kan man egentligen lära av tidigare kriser?  "Inför lågkonjunkturen 2008 var många företag överinvesterade på varumärkeskommunikation. När de då behövde få snabb försäljning via annonsering på de då nya digitala medierna fick de enorm effekt. Den bufferten finns inte i dag", säger veckans gäst Patrik Lundberg, strateg och planner på Åkestam Holst.
2022-11-01
Länk till avsnitt

Bianca eller Greta ? identitetskris i den nya generationen

Generationsbegreppet är absolut inte någonting som alla är överens om, och allt oftare hör man att det inte längre går att segmentera målgrupper efter just generation. Skillnaderna mellan olika subgrupper i generation z är för stora, helt enkelt. Men någon som ändå talar om generationer är Katarina Graffman, doktor i kulturantropologi.

? Jag har alltid varit väldigt noggrann med att dels alltid förklara vad en generation egentligen betyder, vad det kan ge för svar, och vad problemet är när man pratar om generationer.

Att förstå sin målgrupp och hur de rättfärdigar sina beteenden är otroligt viktigt för att kunna skapa bra marknadsföring och produkter. Även när man hanterar en grupp som är så splittrad som generation z.

? Var är glappet, och hur förklarar man sina beteenden? Det glappet är väsentligt att förstå, både om man ska göra reklam eller om man ska skapa produkter, säger Katarina Graffman i podden.

2022-10-18
Länk till avsnitt

Ulf Mazur om prismarknadsföringen: ?Ibland blir man beklämd?

Ett av de mest omdiskuterade ämnena just nu är tveklöst de stigande priserna, inte minst i dagligvaruhandeln. En som har stenkoll på just matpriser är Ulf Mazur, vd på jämförelsetjänsten Matpriskollen.se. I det nya avsnittet av Insiktspodden gästar han för att prata om Resumés granskning av hur de stora matkedjorna jobbar med prismarknadsföring, som genomförts i samarbete med Market och Dagligvarunytt.
2022-10-05
Länk till avsnitt

Så medietränas en politiker

Med valrörelsen avslutad blickar vi tillbaka på hur politikerna skött sig i de mediala framträdandena och hur de medietränas. Pelle Thörnberg var tidigare programledare för Rapport och Aktuellt men har sedan 27 år tillbaka använt sin erfarenhet till att coacha politiker och företagsledare i mediehantering. Vad är egentligen ABC-tekniken, varför saknade valrörelse "glimrande ord" och vilken partiledare är egentligen bäst på att hantera dueller och intervjusituationer?
2022-09-16
Länk till avsnitt

Påverkarna E07: Kan Hanif Bali, Dyngbaggegalan och Jonas Fagerström påverka opinionen?

Hanif Bali svingar vilt på Twitter och påstås ha en trollarmé som lyder hans minsta vink (något han själv tillbakavisar).Leo Vene, mannen bakom kontot Dyngbaggegalan, är öppen med att kontots agenda är att se till att SD inte får inflytande. Jonas Fagerström (en del av trion JLC) kom plötsligt ut som Kristerssons lookalike och gav M utrymme i sina kanaler. Alla tre är påverkare i sociala medier, frågan är bara hur står påverkan de har på valresultatet? I det sista avsnittet av Resumés valserie "Påverkarna" diskuteras detta.Medverkande:Elaine Eksvärd, retorikexpert på Snacka SnyggtCamilla Gervide, grundare av BloggbevakningProgramledare: Yasmine Winberg, chefredaktör på Resumé.
2022-09-08
Länk till avsnitt

Vissa saker sopas av bordet ganska snabbt

Valet närmar sig med stormsteg och valkampanjerna är inne i sin mest intensiva fas. I dagsläget finns det alltså en hel del att prata om i höstterminens första poddavsnitt. Resumés reportrar Nellie Pilsetnek och Amanda Törner gästas av journalisten och författaren Janne Sundling, som är en av Sveriges mest erfarna reportrar inom public affairs och pr.
2022-09-06
Länk till avsnitt

Påverkarna E06: Skandaler och utspel i valspurten

Sverigedemokraternas uppmärksammade tweets om "segertåget", Moderaternas utspel om ADHD-tester och Kalla Faktas avslöjande om bulvanupplägg för personer som vill skänka pengar till partierna.Det är valspurt 2022 och utspel och skandaler har avlöst varandra. Samtidigt finns det fortfarande många som inte bestämt sig för hur de ska lägga sin röst den 11 september. Kan utspel och skandaler påverka hur man väljer att rösta?Det diskuteras i det sjätte avsnittet av Resumés valserie Påverkarna.Medverkande är Camilla Gervide, grundare av Bloggbevakning, retorikexperten Elaine Eksvärd och Charlie Stjernberg, kriskonsult på Prime.
2022-09-04
Länk till avsnitt

Influencers tackar ja till dold politisk reklam

Kan en influencer påverka utgången av valet? Den frågan ville vi gå till botten med. Därför utgav vi oss för att vara pr-byrån Price PR som kom med ett smaskigt erbjudande, nämligen 20 000 spänn för den som kunde tänka sig att göra reklam för ett politiskt parti, en politisk fråga, utan att uppge att inlägget var betalt. Spoiler ? Många av de tillfrågade var beredda att hjälpa oss.Medverkande i detta avsnitt av podden: Thomas Nilsson och Nellie Pilsetnek, reportrar på Resumé.
2022-06-16
Länk till avsnitt

69 år och fortfarande ung i branschen

Frågan om åldersdiskriminering i reklambranschen får alltmer uppmärksamhet. Digitalisering, hög konkurrens och att branschen är storstadscentrerad är några av de förklarande faktorerna. Jerker Belvert, 69-årig art director och creative director på Gullers grupp, menar att byråerna måste bli bättre på att värdera en heterogen åldersstruktur. "Det är blandningen som är intressant och hållbar i längden. Det må vara lite dyrare nu men blir billigare i längden". Samtidigt känner han att de över 50 stundtals blir lite gnälliga.
2022-06-03
Länk till avsnitt

Påverkarna E05: Polfluencers och betald politisk reklam

Om tre månader är det val i Sverige. Under presidentvalet i USA betalade både Joe Biden och Donald Trump för influencer marketing ? men hur resonerar de svenska partierna? Och varför kan betald politisk reklam gå under radarn ? helt lagligt? Och vad är egentligen en polfluencer?I avsnitt fem av Påverkarna reder influencern Amilia Stapelfeldt ut frågorna ovan tillsammans med retorikexperten Elaine Eksvärd och Camilla Gervide, grundare av Bloggbevakning.Programledare: Yasmine Winberg, chefredaktör på Resumé.Påverkarna släpps i videoformat på Youtube där ljudspåret också går som podcast.
2022-05-31
Länk till avsnitt

Idékris, stil och kreativitet

När Andreas Karlsson vann Kycklingstipendiet tillsammans med Noah Bramme skrev juryn att duon "Med stora hjärtan och en tonträff som funkar lika bra för det livsviktiga som det helt oviktiga, för alltid har skjutit gränserna för vad som är typisk reklam." Men hur går det egentligen till när man utformar ett reklamkomcept som skjuter på gränserna? Hur får man mormor att förstå vad man jobbar med ? och genomgår den svenska branschen en kreativitetskris?
2022-05-20
Länk till avsnitt

Vad vill framtidens talanger ha?

Branschen skriker efter kreativ talang. När Resumé frågade avgångsstudenter på Berghs och Yrgo vad de ställer för krav på sina framtida arbetsgivare blev det tydligt att schysta arbetsvillkor står högt i kurs. I veckans podd diskuterar Resumé detta med Rikard Linder, kursansvarig på Berghs.
2022-05-06
Länk till avsnitt

Påverkarna E04: Margaux Partitempen ? bu eller bä?

Influencern Margaux Dietz har dammat av formatet "Partitempen" inför valet 2022. Konceptet går ut på att alla partiledarna för riksdagspartierna bjuds in och intervjuas. Politiska frågor blandas med frågor som "har du Tinder?" och "vilka tre djur är du mest lik?".Bloggbevaknings grundare Camilla Gervide tycker att det här är trams ? och ett sätt att fördumma den unga målgruppen. Partitempens redaktör André Frisk, grundare av pr-byrån Wikberg & Frisk håller inte alls med ? utan menar att formatet ska underhålla ? inte vara SVT:s Agenda. Medverkar gör även retorikexperten Elaine Eksvärd.Programledare: Yasmine Winberg, chefredaktör på Resumé.
2022-04-26
Länk till avsnitt

Tvålkungens entreprenörsresa: "Att bygga bolag är som att gå i terapi"

Moss & Noors grundare Tom Flumé lämnade kommunikationsbranschen för att satsa på entreprenörsdrömmen. Nu är han aktuell som finalist i TV4:s reality "The Apprentice" Sverige och har chansen att få en investering på 1,5 miljoner kronor från Gunilla von Platen. I Resumé Insikts podcast berättar han om en resa ? från strategin via mardrömslika situationer och en hel del lärdomar.
2022-04-21
Länk till avsnitt

Påverkarna E03: Zelenskyjs sociala medier-strategi dissekeras

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har en ytterst ovanlig bakgrund för en person i hans position. Han blev känd som skådespelare och slog igenom stort i serien "Folkets tjänare". När han startade ett parti med samma namn i verkligheten röstade en klar majoritet för honom som ny president.Efter krigets utbrott har han varit extremt aktiv i sociala medier. Vad har hans mediala bakgrund för betydelse för att han når de breda massorna? Hur målgruppsanpassar man? Och vad har svenska politiker för agenda när de använder kriget för sina syften?Hampus Knutsson (krisexpert Wings PR och tidigare kommunikationschef på Moderaterna), Camilla Gervide (grundare, Bloggbevakning), Elaine Eksvärd (retorikexpert, Snacka Snyggt) och Nathalie Eriksson (sociala medier-expert) gästar programmet. Programledare: Alicia Price, Resumé.
2022-04-04
Länk till avsnitt

Mardrömsenkäten: "Mina svar har nog inget värde för något företag"

Det tog två och en halv timme för Resumés reporter Joakim Wedholm att svara på 2783 frågor. I Resumé Insikts podcast berättar han om den mest tålamodsprövande processen i hans yrkesliv som journalist. Är det dags att skrota Orvesto Konsument?
2022-04-01
Länk till avsnitt

Byråernas etiska dilemma ? vilka kunder är okej att jobba med?

Efter Rysslands invasion av Ukraina har frågan om vilka bolag svenska byråer kan jobba med aktualiserats. När Resumé ställde frågan till en lång rad svenska byråledare varierade svaren. Prime är en av byråerna som låter medarbetarna ta individuella beslut och i veckans podd gästas vi av byråns vd Malin Severin som berättar mer om hur man håller ihop en byrå när värderingsfrågorna kommer upp på bordet.
2022-03-18
Länk till avsnitt

Viralskolan: Vi försökte bli Tiktok-stjärnor

?Det här är en plattform för barn? sa många marknadsförare i början av Tiktok-sagan. Ord som man senare fick äta upp, efter att hundratals miljoner användare laddat ner appen och varumärkena vill komma in. Så hur gör man? Resumé Insikt har gjort en djupdykning i appen och försökt bli virala. Podden programleds av Julia Lundin, redaktör på Resumé Insikt och gäst är Resumés reporter Alicia Price.
2022-03-02
Länk till avsnitt

Påverkarna E02: Så bra (och dåliga) är partiledarna i sociala medier

I dag är det få svenskar som följer politikerna i talarstolen. Inte heller de klassiska torgmötena lockar fler än de allra mest inbitna. Men 95 procent av alla svenskar går att nå via sociala medier, enligt senaste undersökningen av Svenskarna och Internet. Lyckas partiledarnas satsningar på sociala medier, eller är det något som behöver än mer jobb för att tränga igenom? Och vilken roll spelar egentligen de personliga kontona?Avsnittets gäster är retorikexperten Elaine Eksvärd, sociala medier-experten Camilla Gervide och pr-esset tillika den tidigare politiska reportern Paul Ronge.Programledare: Thomas Nilsson, reporter, Resumé.Påverkarna är en webb-tv-serie som också sänds i poddformat. Det släpps en gång i månaden fram till valet. Vill du hellre titta på avsnittet? Då finns det här: https://www.youtube.com/watch?v=eDc_xSU-Z5o&t=31s
2022-02-27
Länk till avsnitt

Siffertrix, skönmålning och sekretess som strategi ? så vaktar Polisen sitt varumärke

Tilltalande bilder, missvisande statistik och rutinartade sekretesstämplingar. Så beskriver forskare och experter polisens kommunikation ? och vittnar om risker med en form av varumärkesbyggande som är direkt systemhotande. I detta avsnitt bjuder vi in reportern Joakim Wedholm som i fem delar granskat polisens varumärkesarbete och fått fram bekymrande fakta.
2022-02-17
Länk till avsnitt

Påverkarna E01: Kan en influencer avgöra valet?

Therese Lindgren har en miljon följare på Instagram. Greta Thunberg har 14 miljoner. Magdalena Andersson (S) har 70 000 och rivalen Ulf Kristersson (M) har 90 000. Vad händer när influencers inser att de inte behöver stå intill politikerna och nicka, utan i stället använda sin makt i sociala medier för eller emot specifika partier. I det första avsnittet av Resumés valserie ?Påverkarna? diskuteras det maktskifte som digitaliseringen har inneburit. Och hur influencers och politiker närmar sig varandra. Experter i avsnittet är Elaine Eksvärd (Snacka Snyggt) och Camilla Gervide (Bloggbevakning). Programledare: Yasmine Winberg (Resumé).Påverkarna är en webb-tv-serie som också sänds i poddformat. Det släpps en gång i månaden fram till valet. Vill du hellre titta på avsnittet? Då finns det här: https://www.youtube.com/watch?v=R_VT1691w8A&t=4s
2022-02-08
Länk till avsnitt

Skönhetsbluffen ? så luras unga kvinnor av företag som Glossybox och Goodiebox

Glossybox och Goodiebox påstår att kunderna får exklusiva produkter till en månadskostnad på dryga hundralappen. Men flera av leverantörerna bakom produkterna tycks vara rena brevlådeföretagen med tveksamma affärsmodeller. Resumé har tittat på ett fenomen där alla vinner. Förutom kunderna.På grund av sjukdom så spelar vi in dagens podd på distans vilket gör att ljudet inte är lika krispigt som vanligt. Vi hoppas kunna vara tillbaka i studion om nån vecka och hoppas ni har överseende med ljudkvaliteten.
2022-02-04
Länk till avsnitt

Välkommen till marknadschefernas silly season

2021 års transferfönster är stängt och vi har kartlagt hur marknadscheferna rört sig. Resultatet? Många har valt ? eller inte valt (läs: fått dojan) ? att ge sig av. Totalt rör det sig om 64 tunga marknadschefer som förra året bytte jobb och arbetsgivare. Mer än en i veckan alltså. När Resumé Insikt kartlägger hur länge marknadscheferna hos Sveriges 100 största annonsörer sitter på sina poster landar medianen på 2,5 år. Storannonsörerna har i genomsnitt haft knappt två marknadschefer de senaste fem åren. På Åhléns, som är värst i klassen, har man avverkat fem på lika många år. Vilka konsekvenser kan det här få för bolagens strategi och riktning? Hanna Riberdahl, vd Sveriges Annonsörer och tidigare marknadschef på K-Rauta, gästar veckans podd.
2022-01-20
Länk till avsnitt

När kommunikatörerna helt plötsligt blir hållbarhetsproffs

De snackar om ?nettonoll?, ?klimatvänlig? och att ?bidra till en bättre värld?. Vissa av dem har fällts för vilseledande miljöpåståenden. Vi synar några av företagen som har en kombinerad hållbarhets- och kommunikationschefsroll. En roll som experter lyfter fram som problematisk, eftersom den kan leda till greenwashing. Programledarna Thomas Nilsson och Julia Lundin guidar lyssnarna igenom den senaste granskningen i årets sista poddavsnitt.
2021-12-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.