Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Politikpodden

Politikpodden

Få koll på veckans viktigaste snackisar inom svensk politik. Med Malin Roos och inbjudna gäster. En podd från Expressen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

expressen.se

Avsnitt

6. Varför rycker det i Hanif Bali att kryssa Skyttedal?

"Federgate" och "Skyttegrav" ? nu är det väl tvärkört för en framtida Allians? Vad har Moderaterna emot SVT:s Agenda och Vinterstudion? Och vad är en 3D-klitoris? Det får man veta när man lyssnar på Politikpodden med Malin Roos, som den här veckan gästas av Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen och Hanif Bali, moderat riksdagsledamot och åsiktsmaskin.

2019-05-14
Länk till avsnitt

5. "Håkan Juholt är julvärd inom fem år"

GAL och TAN på gemensam EU-turné, men hur landar Jan Björklunds låtsasboxande med Jimmie Åkesson hos väljarna? Av alla problem i Moderaternas kris-cocktail, vilken är Ulf Kristerssons värsta huvudvärk? Är det i själva verket Anna Kinberg Batra som går igen?

Veckans gäster Karin Olsson, kulturchef på Expressen och Patrik Kronqvist, biträdande politisk redaktör på Expressen går i veckans avsnitt av Politikpodden till botten med krisen inom M. Och så bjuds det på väderrapport från Sveriges ambassadör i Island ? Håkan Juholt.

2019-05-07
Länk till avsnitt

4. "Fridolin skulle passa bättre i Socialdemokraterna"

Vart någonstans tågar egentligen vänstern på arbetarrörelsens stora dag den 1 maj? Vilket blir Gustav Fridolins eftermäle när MP väljer nytt språkrör? Vem BLIR ens det nya språkröret? Och "Make EU Lagom Again"? Vadå lagom? Hur tänkte KD i valkampanjen? Med Malin Roos, Anna Dahlberg och Daniel Suhonen.

2019-04-30
Länk till avsnitt

3. Varför retar Greta Thunberg gallfeber på högern?

Påven och Barack Obama hyllar henne ? men från högerhåll viner kritiken kring Greta Thunbergs klimatengagemang. Dessutom: har Anna Maria Corazza Bildt rätt i att Moderaterna är ett gubbvälde? Och vad säger Demoskops mätning om väljarsympatierna inför EU-valet? Med Malin Roos, Torbjörn Nilsson och Ulrica Schenström.

2019-04-24
Länk till avsnitt

2. Nyamko Sabunis Vasalopp mot partiledarposten

Vem har störst chans att ta över Liberalerna? Gör Stefan Löfven rätt som dissar Almedalen? Och vem tycker Jan Guillou i dessa påsktider är politikens häxa och hare? Med Malin Roos, Viktor Barth-Kron och Karin Olsson.

2019-04-16
Länk till avsnitt

1. Ebba Busch Thors kräksjuka barn och ryska glosor

Är partiledaren den nya influencern? Vad får Stefan inte glömma att säga till Vlad? Vilken rookie kommer att skrälla i EU-valet? Med Malin Roos, Anna Dahlberg och Karin Olsson. Och Leif GW Persson om KD-haussen.

2019-04-09
Länk till avsnitt

Trailer: Ny podd om veckans snackisar i svensk politik

Få koll på veckans viktigaste snackisar inom svensk politik. Med Malin Roos och inbjudna gäster. En podcast från Expressen.

2019-04-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.