Sveriges 100 mest populära podcasts

Hair Talks

Hair Talks

En podd av Frisörföretagarna som handlar om hår. Vi kommer beröra allt inom hårbranschen. Innehåll i produkter, träffa intressanta personer, prata om ekonomi, kundservice, koncept, framtiden etc etc..

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hair-talks.simplecast.com

Avsnitt

Höstinspiration med Vanessa Leporati

Mörkare tider är på ingång men frisörbranschen ser desto ljusare ut. I veckans avsnitt snackar vi framtid, inspiration och behovstrappor med affärscoachen Vanessa Leporati. Varför är det så viktigt att kunna kombinera kreativitet med business och hur bygger man ett starkt team som uppträder professionellt? Frågorna är många och Vanessa sitter på både idéer och svar - Välkomna! 

2021-09-09
Länk till avsnitt

Grazette of Sweden - En historisk jätte

Hans Algeskog är den före detta mattförsäljaren som tog steget in i skönhetsbranschen och grundade bolaget Grazette. I veckans avsnitt tar Hans med oss på en historisk resa och bjuder på insikter och framtidsspaningar från en bransch i ständig rörelse. Givetvis får vi också ta del av det högaktuella beslutet att Grazette nu blir en del av Lyko - Välkomna!
2021-08-26
Länk till avsnitt

Allt om manlig hårdvård med Nils Johannesson

Nils Johannesson är herrfrisören som vill slå ett slag för manlig hårvård. I veckans avsnitt delar han med sig av sin mångåriga kunskap inom branschen och bjuder på allt från historia, säljtips och trendspaningar. Tillsammans reder vi också ut vad som egentligen är skillnaden mellan en herrfrisör och en barberare?
2021-08-12
Länk till avsnitt

Sommarprat 4: Creative Headz - Ett imperium tar form

Systrarna Jossan och Nattis Akgun bakom framgångssagan Creative Headz avslutar årets sommarprat med en minst sagt inspirerande resa. I dagens program får du ta del av hur en salong blev 13 och hur systrarna kämpat för att tillsammans bygga ett av Sveriges starkaste salongskoncept.
2021-07-29
Länk till avsnitt

Sommarprat 3: Sophia Aronsson - Att födas i fel kropp, söka svar och finna ro

Sophia Aronsson är frisör, salongsägare och deltagare i Robinson 2021. I dagens program berättar Sophia öppenhjärtigt om hur det är att födas i fel kropp och att stora delar av livet söka kickar och bekräftelse för att slutligen finna sig själv på en öde ö i Norrlands skärgård.
2021-07-22
Länk till avsnitt

Sommarprat 2: Susanna Ahl - Frisören som fick en dödsdom och valde livet

Susanna Ahl har yrket i blodet och är dessutom tillverkad inne på sin mammas salong. Idag driver hon salong På Hörnet i Uddevalla samtidigt som hon kämpar med en obotlig sjukdom. Julen 2018 upptäcktes en elakartad cancertumör i Susanna Ahls hjärna och i dagens sommarprogram får du ta del av hennes resa och höra mer om hur hennes kämparglöd fått henne att borste från allt det hemska och istället välja livet.
2021-07-15
Länk till avsnitt

Sommarprat 1: Dani Abunar - Världmästare och ägare till Victor Noblesse

Hairtalks sommarprat är tillbaka och först ut har vi ingen mindre än Dani Abunar som är världsmästare inom frisöryrket. Dani som växte upp och började sin karriär i småländska Älmhult tar oss med på sin livsresa och vi får bland annat ta del av hans tid som saxförsäljare i London, hur han blev lurad och utblottad av en affärskollega, tävlingar, affärsidén bakom Victor Noblesse och mycket mycket mer - välkomna!
2021-07-08
Länk till avsnitt

Vad hände med de exklusiva frisörprodukterna - del 2

För några veckor sedan träffade vi salongsägaren Paula som tröttnat på att exklusiva salongsprodukter börjat dyka upp i näthandeln och att det försvårar frisörens säljarbete. Denna vecka får hon svar på tal när vi träffar åsiktsmaskinen Peter Andersson som driver leverantörsföretaget Session och han menar på att det är frisörerna som måste steppa upp och ta ansvar över sin försäljning, verksamhet och sitt resultat. Ja den här debatten vill ni inte missa - Välkomna!
2021-06-24
Länk till avsnitt

Hälsotips och avfall för oss frisörer

I veckans avsnitt träffar vi Kristina som är expert inom hälsa och självklart suger vi ur henne all info om hur vi inom frisörbranschen kan tänka för att få bättre koll på vår insida och vad vi stoppar i oss. Sen träffar vi också Amanda som är specialist på farligt avfall för att försöka finna ännu mer klarhet i vilka miljöregler det är som gäller och som tur är snackar Amanda frisörernas språk - välkomna!
2021-06-10
Länk till avsnitt

Att jobba säkert och ta strid mot orimliga inspektionsfakturor

Sara Eriksson fick en faktura på 37 000 kronor efter en inspektion på sin salong - är det rimligt? Svaret är självklart nej! I dagens avsnitt får du höra hennes berättelse om hur kommunen debiterade varje enskild hyrstol på salongen efter en inspektion och hur hon sedan tog strid för rättvisans sak. Dessutom får vi besök av två arbetsmiljöexperter som tagit fram en guide för hur du som frisör skall jobba för att få en mer hållbar och hälsosam tillvaro - välkomna!
2021-05-27
Länk till avsnitt

Vad hände med de exklusiva frisörprodukterna?

Paula är salongsägaren som tröttnat på att frisörernas produkter börjat dyka upp hos nätjättar, klädbutiker och apotek. I veckans avsnitt får hon prata fritt om sin syn på den utveckling som skett de senaste 20 åren - Vilka krav kan vi börja ställa på leverantören och finns det överhuvudtaget någon framtid för salongsförsäljningen? Dessutom ringer vi upp stjärnfrisören Dani Abunar som genom åren haft täta samarbeten med leverantörsföretagen - vad har han för syn på saken? Välkomna!
2021-05-13
Länk till avsnitt

Så överlever vi Coronakrisen

Alla drabbades vi på ett eller annat sätt när pandemin slog ner som en bomb 2020. Någon som verkligen fått smaka på krisen är Anna Bimby Elfström som driver totalt 11 salonger på allt från små gågator till stora gallerior. I veckans avsnitt får vi ta del av Annas historia och få en inblick i hur det känns att ligga sömnlös, sälja sitt hus, jaga politiker och permittera personal. Men trots den tuffa tiden är det en positiv Anna vi möter som på ett sprudlande sätt delar med sig av både insikter och handfasta tips, detta vill ni inte missa - Välkomna!
2021-04-29
Länk till avsnitt

SoMe-skola och farligt avfall

Instagram, TikTok, Facebook och YouTube - det gäller att finnas där kunden finns! Någon som vet allt om detta är Michael Barcefer från Michael & Frisörerna som kommer förbi studion för att lära oss att bli virala frisörer och hur man lockar kunder till salongen. Dessutom fortsätter vi att söka svar på frågan kring hur du som frisör skall hantera ditt miljöfarliga avfall på ett korrekt sätt och till vår hjälp har vi experten Peter Jansson med oss på länk - välkomna!
2021-04-15
Länk till avsnitt

Vinnarna av årets frisörföretag 2020

Salong Tingeling i Skövde kammade hem den ärofyllda titeln årets frisörföretag 2020. Men vilka är det som döljer sig bakom namnet? I det här avsnittet delar Åsa och Heidur med sig av sin 30åriga relation och framgångsfakturerna bakom salong Tingeling. Hur tänker dom kring produktförsäljning? Varför har dom bannlyst hyr-stolar och hur orkar man ladda om efter ett nederlag? Tipsen är många så ta fram papper och penna - välkomna!
2021-04-01
Länk till avsnitt

Vi ställer Naturvårdsverket och politiker mot väggen

I veckans avsnitt ringer vi upp naturvårdsverket för att få svar på tal om hur tankarna egentligen gått kring de nya reglerna som berör farligt avfall. Vad är egentligen farligt avfall och vad innebär reglerna för dig som frisör? Dessutom tar vi ett rejält samtal med politiker från både riksdag och regering, hur jobbar dom för att stödja utsatta företagare som tappat omsättning med anledning av pandemin. Varför tar allt sånt tid och vad har dom på sin ToDo list?
2021-03-18
Länk till avsnitt

Vinnaren av årets frisör - Alireza Mousavi

Vi träffar Alireza som tillslut kammade hem titeln årets frisör och ställer alla frågor kring vägen till vinsten. Hur har förberedelserna sett ut? Vilka samarbeten har inletts och varifrån kom inspirationen till det vinnande bidraget? Vi säger också hej då till Daniel Blomqvist som lämnar HairTalks podden efter 2 år bakom mikrofonen, vad kommer han att minnas och vad har varit dom största höjdpunkterna? - Välkomna! 
2021-03-04
Länk till avsnitt

Produkter, framtid och historien om Olaplex med Baldacci

Daniel från leverantörsföretaget Baldacci kommer förbi studion för att ge sin syn på branchen. Hur ser han på den aktuella situationen? Vad är skillnaden på en svensk och en amerikansk frisör? Hur kan vi öka vår omsättning genom att erbjuda extra behandlingar? Frågorna är många och till slut får vi också ta del av historien om hur mirakelprodukten Olaplex kom till Sverige - Välkomna!
2021-02-18
Länk till avsnitt

Kommunicera rätt och ta en riktigt bra bild

I veckans avsnitt får vi träffa Freddy Johansson som är konsult inom ledarskap och handel. Vi grottar ner oss i vilka medel som finns att ta till för att skapa ännu bättre relation och förtroende hos våra kunder. Efter det så får vi besök av ingen mindre än Hasse Nilsson från Noir som lär oss grunderna i att ta en riktigt bra hårbild. Vilken utrustning behövs? Hur stor roll spelar ljuset? och vilka fällor finns det att fastna i? Som vanligt ett fullmatat avsnitt - välkomna!
2021-02-04
Länk till avsnitt

Extra - Nyheter kring farligt avfall och ekonomiska stöd

Här kommer ett extrainsatt avsnitt från frisörföretagarna där vi reder ut de nya reglerna kring farligt avfall. Vad förväntas av dig som företagare, hur går hanteringen till och vad är egentligen farligt avfall? - här får du alla svaren! Dessutom blir det en guide kring de ekonomiska stöd som finns att söka för dig som minskat i omsättning pga av Covid-19. Välkomna!
2021-01-28
Länk till avsnitt

Framgångsfaktorer i salongsbygget

Ibland kan det vara svårt att hitta strukturen i salongsbygget. Vad skall jag egentligen lägga krut på, hur ser den perfekta hemsidan ut och vilka medel kan jag ta till för att locka kunden till salongen?I veckan avsnitt tar vi ett grepp om just detta tillsammans med John Hallberg som grundat The Salon Business, hemsidan där du som frisör kan få svar på allt som kretsar kring arbetet med att driva salong. 
2021-01-21
Länk till avsnitt

Dåtid, nutid och framtid med Headbrands

HeadBrands grundare Fredrik Gelkner kommer förbi studion för att djupdyka i frågor om branschen från en leverantörs perspektiv. Vi pratar digitalisering, att våga ta ordentlig betalt, att maximera sin arbetstid och vad det var som fick Fredrik att kasta sig in i frisörbranschen efter ett möte på en salong för 10 år sedan.
2021-01-07
Länk till avsnitt

Återbesöket - hur har ni haft det?

HairTalks egna jultomte Daniel Blomqvist tar återigen upp telefonen för att säga hej till branschen. Denna vecka blir det små nedstamp hos tidigare gäster och tillsammans tar vi farväl av 2020 och blickar fram mot 2021. Vad finns det för planer för det nya året och vad kommer vi ta med oss från 2020 in i framtiden?
2020-12-22
Länk till avsnitt

Från norr till söder - Vi tar tempen på frisörbranschen

Daniel tar upp telefonen för att snacka business med olika företagare runt om i landet. Hur har det här mörka året påverkat oss, hur har andra gjort för att göra det bästa av situationen och ser vi någon skillnad svenska städer emellan? Allt detta och givetvis en massa gött frisör snack i veckans HairTalks.
2020-12-10
Länk till avsnitt

Miljö och Corona med Johan Hellström

Den ljuvliga Johan Hellström är tillbaka i studion för att denna gång prata lite allvar. Johan som har ett brinnande engagemang för miljöfrågor tar oss igenom nya regler, rekommendationer och förhållningssätt. Med Johans hjälp följer vi också upp förra veckans samtal kring covid19 - hur har Johan agerat i frågan, hur bör du tänka och vilken hjälp finns att få? Det och mycket annat i veckans avsnitt, häng med!
2020-11-23
Länk till avsnitt

Det aktuella läget

Covid19 är inne i sin andra våg och det påverkar såklart alla frisörer. Men vad är det egentligen som gäller och vilka åtgärder bör du ta till när FHM nu kommit med nya restriktioner? Dessutom är det nya avtalet under förhandling, naturvårdsverket har satt upp regler för hanteringen av kemikaliskt avfall och enskilda näringsidkare kan nu söka stöd - På plats i studion för att guida dig genom alla nyheter har vi frisörföretagarnas VD Ted Gemzell.
2020-11-10
Länk till avsnitt

Allt om saxen del 2

Vi fortsätter prata om det viktigaste verktyget vi har - saxen. Andy från hårgänget kommer förbi studion och djupdyker i stål, kullager och skruvar. Varför skall du till exempel undvika olja, hur förvarar du saxen på bästa sätt och kan en sax ge dig en gratis jägermeister? Ja lyssna och lär!
2020-10-29
Länk till avsnitt

Allt om saxen

Vi nördar in oss på saxar tillsammans med Arne från LB saxservice . Här får du svar på allt du någonsin undrat - Hur skall du förvara saxen? Vad kan du själv göra för att förlänga saxens livslängd? Vågar man röra skruven? Och vad är egentligen risken med sax över kam? Lyssna och lär!
2020-10-15
Länk till avsnitt

Hårersättning för män

Det som förr kallades tupé och såg ut som ett dött marsvin har idag utvecklats och blivit toppmodern hårersättning som är omöjlig att upptäcka. Tillsammans med Hedda Olsson från Carl M Lundh tar vi oss en närmare titt på nya tekniker och vad som troligtvis inom en snar framtid kommer kännas lika naturligt som extensions.
2020-10-01
Länk till avsnitt

Fördomar och fakta kring texturerat hår

Vi djupdyker i texturerat hår tillsammans med Sarah Åsard från Urban Hair. Vad finns det för utmaningar, vilka produkter skall jag använda och får jag säga afrohår? Frågorna är många och fördomarna lika så men i veckans avsnitt avhandlar några av dom.
2020-09-17
Länk till avsnitt

Att lukta gott och slå hål på mansidealet med Iman Khalaf

Frisören, barberaren och åsiktsmaskinen Iman Khalaf gästar studion. Vi pratar om den manliga nidbilden, att behandla elever som slavar och givetvis en hel del om det egna varumärket noberu vars sortiment absolut inte luktar granbarr och diesel.
2020-09-03
Länk till avsnitt

Färg, form och storytelling med Noir Stockholm

Hasse Nilsson är frisör och grundare av Noir Stockholm men själv kallar han sig Creative Director. Vad innefattar egentligen den titeln? Varför är det viktigt att en produkt har en story och hur kan vi attrahera fler folk till branschen? Tillsammans med Daniel får vi ta del av Hasses historia och finna svar på flera spännande frågor.
2020-08-20
Länk till avsnitt

Ta kontroll över din ekonomi

Daniel och Ted reder ut vilka vägar som finns att gå för att få fullständig kontroll över din ekonomiska situation. Vad kan du själv göra, vad bör du ta hjälp med och hur fungerar en budget? Det och mycket mer i veckans Hairtalks.
2020-08-06
Länk till avsnitt

Sveriges internationella stjärna ? Joakim Roos

Joakim Roos är den internationella stjärnan som gjort sig ett namn framförallt i Asien där han utbildat generationer av frisörer, startat upp skolor och tävlat på dom stora scenerna. Med gedigen erfarenhet lotsar han oss fram genom sin livshistoria och berättar om frisöryrkets kulturella skillnader på global nivå.
2020-07-23
Länk till avsnitt

Branschens Grand Old Lady ? Gunilla Gustafsson

Gunilla Gustafsson är kvinnan med många strängar på sin lyra. Inom frisörbranschen har hon tävlat, utbildat, skrivit böcker, doktorerat och mycket mycket mer. I veckans sommar avsnitt av hairtalks får du följa hennes resa från lärling hos herr Wagner till att bli frisör sveriges egen grand old lady.
2020-07-16
Länk till avsnitt

Syskonen Greger och Gunilla från Bergfeldts frisörer

Syskonen Greger och Gunilla Bergfeldt har erövrat Småland och skapat sig ett rykte över hela landet. Med yrket i blodet driver dom inte mindre än fem framgångsrika salonger och har vunnit flera priser på både kommunal och nationell nivå. Här får vi följa resan från praktikplatsen på mammas salong via Chicago och Gävle till framgångsrikt entreprenörskap.
2020-07-09
Länk till avsnitt

Drottningen av Balayage - Marielle Ecklund

Marielle har gjort kometkarriär och klassas idag som en av Sveriges vassaste frisörer. I vårt första sommarprogram får du följa hennes inspirerande resa från New York via strandsalongerna i Kalifornien till att idag driva eget företag som lockar kunder från hela Sverige.
2020-07-02
Länk till avsnitt

Företagandets fördelar och fällor med Günter Mårder

Vi fortsätter prata ekonomi och tar ett extra grepp kring företagandet. Varför är det egentligen så dyrt att anställa, har du råd att vara mammaledig och vad händer med ditt företag när du försvinner ett helt år? Vi reder ut frågorna tillsammans med sanningssägaren och tillika VDn för företagarna ? Günter Mårder.
2020-06-25
Länk till avsnitt

Money Talks med Charlie Söderberg

Ekonomiexperten Charlie Söderberg känd från bl.a. lyxfällan gästar podden och spräcker hål på myten om att ekonomi skulle vara krångligt. Charlie bjuder också på tips och tricks för ett rikare liv och vad som enligt honom är frisörens viktigaste uppgift.
2020-06-11
Länk till avsnitt

Så klarar vi krisen del 2 - Leverantören

Mindre kemikalier, mer näthandel och utbildning via länk är bara några av effekterna av den rådande situationen. Men hur ser man egentligen på krisen från leverantörssidan och vilken hjälp kan du som frisör få från din leverantör? Detta och mycket annat i del 2 av ?Så klarar vi krisen?
2020-05-28
Länk till avsnitt

Så klarar vi krisen

Efter den 16e mars har ingenting varit sig likt i frisörbranschen. Men hur hanteras coronakrisen av salongsägarna? I veckans avsnitt slår vi oss ner med Mattias Ehlin & Marina Holland som delar med sig av insikter, tankar och idéer.
2020-05-14
Länk till avsnitt

Årets Frisör 2019

När Eva Strömblad fick ett sms med texten "Det verkar som att vi skall till stockholm" förstod hon ingenting. Ett år senare kan hon nu titulera sig årets frisör 2019, i veckans avsnitt får du följa med på hennes resa från bild till seger. Dessutom gästas vi av Cecilia Klösel Sällberg som bjuder på all info kring tävlingen årets frisör 2020.
2020-04-30
Länk till avsnitt

Inspiration med Årets frisörföretag - People

Salongen People kammade hem den ärofyllda titeln årets frisörföretag 2019. I veckans avsnitt får vi ta del av framgångshistorien när dess grundare Marie Sevlidis gästar studion. Många tips och massor med inspiration kring konceptualisering, bygga salong och att verkligen nå ut med sitt varumärke.
2020-04-16
Länk till avsnitt

Coronakrisen - Frågor och Svar

Vi på Frisörföretagarna jobbar intensivt med att stötta våra medlemmar genom den tuffa situation som uppstått med anledning av Covid-19. Efter tusentals mail, samtal och meddelanden har vi nu plockat ut dom viktigaste frågorna och genom detta specialavsnitt reder vi ut vilken hjälp som finns att få och hur du kan gå tillväga för att söka statligt stöd.
2020-04-09
Länk till avsnitt

Utbildning & Mästarbrev

Vinnaren av titeln årets frisörlärare Lina Ressner lär oss allt om utbildningar och ger sin syn på hur vi skall jobba med trainees. Staffan Westman som är ordförande för Sveriges hantverksråd tittar in i studion och berättar hur en mästarutbildning går till.
2020-04-02
Länk till avsnitt

Hur skyddar du dig när olyckan är framme?

Tina Magnusson upptäckte en knöl i bröstet och drabbades av panik, i veckans avsnitt får du ta del av hennes resa. Kent Andersson från Alivia berättar om vilka hjälpmedel som finns att få vid ett cancerbesked. Dessutom kommer Erik Björnsund och lär oss allt om försäkringar och hur du som frisör skyddar dig mot olyckor och sjukdomar.
2020-03-19
Länk till avsnitt

Att ligga i framkant och skapa upplevelser

Vi kikar på hotellbranschen som kommit att bli ledande inom digital transformation. Vad kan vi inom frisörbranschen vinna genom att jobba på ett liknande sätt? I veckans avsnitt träffar vi Rebecca Wodajo från Clarion Collection som lär oss allt om att skapa upplevelser, hantera recensioner och att bygga lojalitet.
2020-03-05
Länk till avsnitt

Läs av kunden och öka din försäljning

Robert Blom som är expert inom begreppet försäljning ger sina bästa tips över vad du som frisör bör tänka på för att få mer klirr i kassan. Dessutom kommer Mirre Delin förbi studion och delar med sig av erfarenheter från över 30 år i branschen.
2020-02-20
Länk till avsnitt

Salongsbygge med Tomas Edlund

Varför borde produkthyllor plockas bort, Vad är ett snöbollsmöte och hur kan vi skapa en salong där du som frisör får mental vila? Svaren får du från veckans gäst - Tomas Edlund; Grundare och skapare av salongen Samotsoh.
2020-02-06
Länk till avsnitt

Att gå från leverantör till salong med Göran Grönberg

Göran Grönberg från Grönberg och partners ger oss en inblick leverantörens arbete. Hur bygger man relationen till en salong, Vad är leverantörens syn på branschen och borde en leverantör egentligen också få kalla sig arbetsförmedlare?
2020-01-23
Länk till avsnitt

E-handelsjätten Rickard Lyko ger tips på vägen

Vi startar året och avslutar vår E-handels trilogi tillsammans med Rickard Lyko. Vad ser vi för trender inom E-handel, hur beter sig kunden och varför kan aldrig en algoritm överträffa det personliga mötet i salongen? Svaren på detta får du direkt från VDn bakom sveriges ledande återförsäljare inom hårvårdsprodukter och frisörtjänster.
2020-01-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.