Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

The fagelpodden's Podcast

The fagelpodden's Podcast

En intervjubaserad podd med fågelskådare för fågelskådare!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fagelpodden.podbean.com

Avsnitt

Susanne Nylund Skog

Vi möter etnologen, berättelseforskaren, fågelskådarskådaren Susanne Nylund Skog som skrivit boken om fågelskådare! "Samlare, jägare och andra fågelskådare". Hon delar med sig av hennes syn på fågelskådare som fenomen utifrån att analyserat mängder av berättelser från skådare runtom i vårt avlånga land. Om samlandets ädla konst, chocken över kryssberättelserna, om ekoskådaren, naturnjutaren, den koloniala reseberättelsen med mera!

 

16:45 in startar själva boksnacket

2021-02-13
Länk till avsnitt

Olga Nadeina och Mikael Ohlson

Ettan och tvåan på Sverigelistan 2020, Olga Nadeina och Mikael Ohlson! De delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter från året och så klart lite annat smått och gott. 

7:20 Faktaruta

29:20 Kryssåret 2020

2021-01-17
Länk till avsnitt

Patrik Olofsson

Rovfåglar och ugglor special! Med fotografen, filmaren och naturentusiasten Patrik Olofsson, författare till bland annat böckerna Kroknäbbarnas tid och Eldögon, om Sveriges rovfåglar och ugglor. Tid för intressanta möten och spännande historier!

2020-10-11
Länk till avsnitt

Yvonne Blombäck - Ordförande Club300

Ett samtal med Sveriges första kvinnliga ordförande i Club300!

Som vanligt ett samtal om stort och smått. Drivkrafter, drömmar, 300 krysset, dragrätt, birdalarm, rollen som ordförande och gamdrömmar om Gibraltar, mm mm.

Mycket nöje!

2020-09-03
Länk till avsnitt

Big Year WP med Claes, Mårten och Erik

VP trion tar oss med på den fantastiska resan 2017 då de skulle hinna se så många arter som möjligt i regionen. Det blir allt mellan magisk skådning vid Uralbergen i öst, dippar från Azorerna i väst, trafikkaos i Nouakchott i syd och alkparadis på Svalbard i norr. 

Länk till deras blogg: http://bigyearwp.hyber.org/

2020-08-10
Länk till avsnitt

#3 Eva Stenvång Lindqvist

Fick mig ett underbart samtal med en legend inom den svenska skådarsfären. Vad annat kan man säga om en kvinna som varit med och skapat en nationellt kvinnligt nätverk för fågelskådare men också varit med och skrivit en kritikerrosad bok om fågelskådning, "Börja skåda fågel" och mycket mycket mer. Vi bjuds på en härlig resa genom hennes femtioåriga engagemang och intresse i fågelskådningens tecken.

2020-05-18
Länk till avsnitt

Bertil Svensson

Dags att få en pratstund med Sveriges meste kryssare, närmare 475 stycken, Bertil Svensson! Det blir ett samtal om favoritarterna, några tunga dippar, tips till nybörjarkryssaren, drömarten att se i Sverige och mycket mycket mer. 

2020-04-30
Länk till avsnitt

Kent-Ove Hvass

Premiäravsnitt med en skådarprofil med Hornborgarsjön som hemmalokal.Ett samtal som berör amurfalk, dvärgspov, pilgrimsfalk, längtan efter Afrika, exakt när det är bäst att besöka Hornborgarsjön, vars evenemang drabbats hårt av corona. Engagemanget i Skövde Fågelklubb, Birdlife Sweden och favoritskådarön i Norge. Dessutom egna betraktelser om Öland och Betelgeuse.

2020-04-30
Länk till avsnitt

1. Teaser

Nu lanseras Fågelpodden. En podd för skådarintresserade som främst baseras på intervjuer av skådarentusiaster.

2019-07-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.