Sveriges 100 mest populära podcasts

Utan dig

Utan dig

Utan dig är en podcast där vi pratar om förluster, och framförallt förlusten av våra barn. Vi har även några specialavsnitt som handlar om annat, men fortfarande inom samma ämne.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/utan-dig-podcast

Avsnitt

40. Noel

När Noel föddes märkte man att han hade olika avvikelser. Noel var i behov av regelbundna blodtransfusioner, och hade även andningsproblematik vilket förvärrades när han blev sjuk. Föräldrarna fick också veta att Noel hade en intellektuell funktionsnedsättning. Mamma Carolina berättar om Noel och hans färgglada personlighet. Noel blev 9 år. 

Musik i avsnittet:
Linn Maria - Prins Noel
Peter LeMarc - Handens fem fingrar

2021-10-07
Länk till avsnitt

39. Lisa

När Lisa hamnade i "drogvärlden" förändrades hela familjens liv. Mamma Cilla berättar om hur det var att under flera år leva med oron över att inte veta var hennes dotter Lisa befann sig, och om hon ens levde. I september 2020 hittas Lisa medvetslös på en toalett i centrala Stockholm. Hon hade tagit en överdos och mamma Cilla kommer aldrig att få veta om det var med flit eller inte.

Musik i avsnittet:
Renaida - Ett andetag i taget
Danny Saucedo - Brinner i bröstet

2021-09-23
Länk till avsnitt

38. Framtidsplanerna

Vi utvecklar Utan dig! I detta avsnitt pratar vi om våra framtidsplaner. Teamet har ökat med en till person, Isoldés mamma Helena. Vi vill öka medvetenheten kring sorg, vara en plattform där man hittar det man kan behöva när man möts av sorg. Lyssna för att höra mer. Och välkommen till en ny säsong. Nu kickar vi igång hösten!
Musik i avsnittet: Molly Sandén & Newkid - Utan dig
Puff Daddy feat. Faith Evans & 112 - I'll be missing you

2021-09-09
Länk till avsnitt

37. Frågestund

SOMMARAVSLUTNING
I detta avsnitt svarar vi på era frågor, berättar om oss själva och tankar kring podcasten.

Musik i avsnittet:
Tusse - Jag tror på sommaren
Bianca Ingrosso - Blomstertid

2021-07-08
Länk till avsnitt

36. Ellas hjältar

När Catja blev sjuk märkte hon att hennes dotter Ella tyckte det var svårt och läskigt att närma sig henne. Då bestämde sig Catja för att hon ville låta Ella träffa någon annan som var allvarligt sjuk, i förhoppning om att det skulle kännas mindre ensamt och läskigt för hennes dotter. Ella fick träffa cancersjuka Hampus, och på den vägen startade det som idag blivit en insamlingsstiftelse där Catja och Ella med ett stort team bakom sig hjälper familjer med allvarligt sjuka barn.

Musik i avsnittet:
Mariah Carey - Hero
Benjamin Ingrosso - Smile 

2021-06-24
Länk till avsnitt

35. Alexander

Trots att mamma Hanna bad flertalet gånger om att bli igångsatt, blev hon inte lyssnad på. Denna graviditet var hennes fjärde, och hon kände sin kropp väl och visste hur hennes förlossningsförlopp brukade te sig. Ändå blev hon hemskickad. Till slut fick hon tid för igångsättning, men när dagen kom var det redan försent. Deras lilla son Alexander hade dött i Hannas mage bara några timmar innan de kom in till sjukhuset.

Musik i avsnittet:
Edvin Berg - I will be here
Jill Jonsson - Kärleken är

2021-06-10
Länk till avsnitt

34. Isoldé

Familjen var komplett. Lillebror skulle komma till världen och Helena och Eriks två flickor sover över hos mormor och morfar medan föräldrarna är på förlossningen och välkomnar sin son Francis. Helena är lycklig och i bebisbubblan när hon plötsligt får ett samtal. Erik ringer och berättar att det är allvarligt med deras yngsta dotter Isoldé. Helenas första fråga är om hon är död, men Erik kan inte svara på det, utan berättar att de är på väg med ambulans till sjukhuset. Väl där konstateras att Isoldé är död. Hon har dött av syrebrist och värmeslag efter att ha sovit ensam i en gäststuga hos sin mormor och morfar, med värmefläkt och elelement på hela natten. Isoldé blev 1 år och 7 månader.

Musik i avsnittet:
Blinka lilla stjärna
Lilla snigel

2021-05-27
Länk till avsnitt

33. Ida

Pappa Leif och dottern Ida hade äntligen börjat arbeta tillsammans, på ett ställe där de hjälpte kvinnor som varit utsatta. Ida trivdes med sitt jobb, och fortsatte att arbeta trots svåra smärtor i ryggen. Pappa Leif var bortrest, och försökte få tag i Ida en kväll men utan resultat. Dagen efter började onda aningar sprida sig i kroppen, och Leif ringde polisen för att be dem åka hem och titta till Ida. Där hittades hon död i sin säng. Hon hade dött av en överdos av morfin.

Musik i avsnittet:

Ken Ring, Linnea Samia Khalil- Du och jag
Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the rainbow

2021-05-13
Länk till avsnitt

32. Siri

Siri sitter i bilen med sin pappa och lillebror, på väg hem från sin farmor och farfar. Hon får välja vilken musik som spelas på radion och är glad och lycklig. Pappa, som kör bilen, uppmärksammar en mötande bil som kör på fel sida av vägen. Pappan gör allt i sin makt för att väja för bilen som kommer mot dem i hög hastighet. Men det går inte att väja, och bilen kör rakt in i dem. Mamma Felicia berättar att föraren i den andra bilen kört onykter och i alldeles för hög hastighet. Bilen kör rakt in i passagerarsidan och Siri dör omedelbart i olyckan. Siri blev 5 år.

Musik i avsnittet:
Darin- En säng av rosor
Jawsh 685, Jason Derulo- Savage Love

2021-04-29
Länk till avsnitt

31. Miriam

Efter tre års väntan och längtan visade sig äntligen ett plus på graviditetsstickan. Äntligen skulle Camilla och Petter få bli föräldrar. Tankarna om att det var för bra för att vara sant gick inte att släppa och när det under rutinultraljudet visade sig att bebisen var väldigt liten, växte sig oron ytterligare. En vecka innan beräknad födsel föddes lilla Miriam med ett planerat kejsarsnitt och hon kommer ut mer sjuk än föräldrarna hade trott.

Musik i avsnittet:
Donna Taggart- jealous of the angels
Selah- I will carry you

2021-04-15
Länk till avsnitt

30. Felix

På morsdag, den 31 maj 2020, ringer dörrklockan hemma hos mamma Jennie och hennes familj. Äldsta sonen Lukas som då var 18 år gammal, öppnar dörren och där står polisen.
Hela familjen förstår att det är något allvarligt och alldeles fruktansvärt som hänt, och polisen bekräftar att Jennies yngsta son Felix, 16 år gammal, har dött. Han var med i en bilolycka och var en av fyra pojkar som omkom direkt vid olycksplatsen. Jennie berättar om chocken, traumat och hennes sorgbearbetning.

Musik i avsnittet:
Thomas Stenström- ser du månen där du är ikväll?
Nolan Neal- Send me a butterfly

2021-04-01
Länk till avsnitt

29. Syskonstödjare Kerstin

När ett barn blir svårt sjukt eller dör, kan det vara så att barnets syskon känner sig lite bortglömda eller bortprioriterade. Det hamnar mycket fokus kring det barn som är sjukt eller dött, och det kanske inte finns så mycket rum för de andra barnen i familjen. Det är där Kerstin @syskonkerstin kliver in. Hjälper föräldrarna med att se de andra barnen. Kerstin jobbar som barnspecialistsjuksköterska på Lilla Erstagården, och även som syskonstödjare via Barncancerfonden. I detta avsnitt berättar Kerstin om sitt jobb. Hon svarar även på våra och våra lyssnares frågor.
Och glöm inte! Låt barnen vara deras egen person och inte ?det sjuka/döda barnets syskon?. Låt barnet ha huvudrollen i sitt eget liv ??

Fotnot. På ett ställe nämns det att det är ca 80 barn som dör i cancer varje år, det stämmer inte utan det är ca 50-60 barn i Sverige som dör i cancer varje år.

Musik i avsnittet:
Mattias Timander - Turist i sig själv (och Kiruna)
Mattias Timander - Sättning

2021-03-11
Länk till avsnitt

28. Olivia & Oliver

Madelene är mamma till 8 barn och 2 av dem bor i himlen.
I avsnittet berättar hon om sin fjärde graviditet och hur det var när hennes lille bebis, Olivia, föddes 5 veckor för tidigt. Olivias förlossning var över på 4 minuter och blev dramatisk eftersom Olivia inte andades när hon kom ut. Madelene var livrädd att hennes nyfödde bebis skulle dö, men allt gick bra och läkarna förklarade att det inte fanns något att oroa sig över. Trots det kunde hon inte släppa den gnagande oron som hon hade och tyvärr visade det sig att oron stämde. Första natten hemma för Olivia , vaknar mamma och märker att hon inte andas och är väldigt slapp i kroppen.

Under graviditet nummer sex får Madelene veta att hon väntar en liten pojke, en liten Oliver. Men under rutinultraljudet får de besked att han saknar skallben och storhjärna. Läkarna berättar att Oliver har 0 % chans att överleva.

Musik i avsnittet:
Jon Henrik Fjällgren - Daniels jojk
Gerrit Hofsink - Still

2021-02-25
Länk till avsnitt

27. Mini & Otis

Pappa Jonas berättar om hur det är att vara fyrbarnspappa , men att endast ha två barn i livet. Lillasyster Mini dog i magen i vecka 19. Senare samma år blev mamma Ida gravid igen. Det visade sig vara enäggstvillingar och graviditeten var en berg och dalbanan av känslor fyllda med lycka och rädsla. Under en rutinkontroll i vecka 32 visade ultraljudet endast ett hjärtljud. Otis har dött i magen och några veckor senare föds tvillingarna, men bara en utav dem fick följa med hem.

Musik i avsnittet:
Sarah Dawn Finer- Kärleksvisan
Cornelis Vreeswijk- Sommarkort

2021-01-21
Länk till avsnitt

26. Konstiga och olämpliga kommentarer

"Tiden läker alla sår" , "Det finns en mening med allt" , "Tur att ni har era andra barn" - dessa och många andra konstiga och olämpliga  kommentarer våra vi och våra lyssnare fått, diskuterar vi i detta avsnitt.

Musik i avsnittet:
Newkid- Du måste finnas
Enya- We wish you a merry christmas

2020-12-17
Länk till avsnitt

25. Emma A

När Emma fyllde tre år fick hon tre saker, en ny cykel en ny säng och hjärncancer. I avsnittet berättar Pappa Micke om sin dotter som aldrig klagade trots allt hon fick genomlida. Man testade alla typer av behandlingar och familjen åkte även utomlands för att få hjälp. Men ingenting hjälpte och efter ungefär tre års kämpande orkade inte Emma mer.

Musik i avsnittet:
Super simple songs- Sweet dreams
Depeche Mode- Precious

2020-12-03
Länk till avsnitt

24. Lovisa

När Lovisa gick i 8:an visade det sig att hon hade en kronisk inflammation i tarmen. Därefter började ett liv fyllt med sjukhusbesök parallellt med tuffa äventyr och resor.
Tarmsjukdomen ledde till kronisk leversjukdom och under kontrollerna av levern upptäcktes det att Lovisa hade gallgångscancer. Ingen operation hjälpte och Lovisa dog 35 år gammal.
Mamma Marianne berättar om sin glada dotter och delar även med sig av hur det är att arbeta inom SABH , hemsjukvård, och hur det är att arbeta med personer som är allvarligt sjuka.

Musik i avsnittet:
Håkan Hellström- Din tid kommer
Lars Winnerböcks låt Kom ihåg mig, framförd av Lovisas vän.

2020-11-19
Länk till avsnitt

23. Alice

En vecka innan beräknad födsel märker mamma Sofia att rörelserna i magen minskat. Hon får skjuts av en nära vän till sjukhuset för att kontrollera bebisen i magen och får då bekräftat att bebisen är död.
Den första tanken för Sofia var att inte genomgå en vaginal förlossning. Men efter övertygelse bestämmer hon sig för att försöka endå. Det blev en väldigt fin och betydelsefull förlossning av deras lilla dotter Alice.

Musik i avsnittet:
Sonja Aldén- Till en ängel

2020-11-07
Länk till avsnitt

22. Regnbågarna

Ett barn som föds efter att man har förlorat ett barn brukar kallas för regnbågsbarn. En symbolik av att någonting vackert kommer efter någonting fruktansvärt. Det kan också förknippas med att regnbågen sammanflätar himlen och jorden.

I avsnittet om regnbågarna berättar vi om vår första tid med våra små bebisar och våra känslor , tankar lyckan och oron.

Musik i avsnittet:
Jasmine Thompson- You are my sunshine
Spice girls- Mama

2020-10-22
Länk till avsnitt

21. Gravidavsnitt

Avsnittet vi drömt och pratat om är äntligen ute! Tänk att det vi hoppades på blev sant. Vi förlorade ett av våra barn nästan samtidigt och därefter blev vi även gravida nästan samtidigt. Vi har delat tankar, oro , förväntningar och många olika sorters rädslor med varandra.

Att vara gravid igen efter att man förlorat ett barn är något alldeles speciellt. Väldigt mycket olika sorters känslor och man tar ingenting för givet.
I avsnittet pratar vi mycket om allt detta, och svarar på frågor från våra lyssnare.

Musik i avsnittet:
Jamie Grace - If you only knew
Idas sommarvisa

2020-07-02
Länk till avsnitt

20. Lennox

Lilla Lennox hade bråttom ut till världen och föddes med ett litet leende på läpparna så tidigt som i vecka 23 + 4. Hans födsel blev dramatisk och han hade navelsträngen runt halsen så länge att blodcirkulationen slutade att fungera. Senare samma dag konstaterade läkarna att det inte gick att rädda hans liv och de stängde av alla hjälpmedel som höll honom levande.
I avsnittet berättar mormor och moster hur det är att känna dubbel sorg. Vi pratar också om hur det är att vara anhörig till den som drabbas av att förlora ett barn och vad man kan ge för stöd.

Tyvärr är ljudkvalitén något sämre i detta avsnitt eftersom vi spelade in via länk.

Musik i avsnittet:
Shirley Clamp- Jag fick låna en ängel
Sarah Dawn Finer- Kärleksvisan

2020-06-18
Länk till avsnitt

19. Filip

Cattis var gravid med sitt tredje barn och graviditeten hade gått bra. Förlossningen var den smidigaste av hennes tre och familjen var lyckliga. Filip rosslade och var lite blåaktig, men det var inget som barnmorskan tyckte var avvikande. När efterkontrollen gjordes såg man att Filip saknade ett analhål. Läkare kallades in och man tar med sig Filip till ett akutrum. Fler läkare kommer, och senare får man veta att det är väldigt kritiskt. Det framkommer att Filip har flera avvikelser. Familjen flyttas till ett annat sjukhus där han vårdas fram till att han dör en vecka gammal.

Musik i avsnittet:
Carola - Jag säger godnatt
Sonja Aldén - Vila tryggt

2020-06-04
Länk till avsnitt

18. Frida

Under rutinultraljudet fick föräldrarna veta att bebisen i magen hade ett hjärtfel. Allvarligheten gick inte att säga till en början, men senare fick man veta att hon hade ett enkammarhjärta. Föräldrarna åkte till Göteborg för att föda henne nära hjärtspecialisterna där. Moster Hanna och mormor Maria berättar om Fridas första tid i livet, sjukhustiden och senare när Frida dog 3,5 månad gammal.

Musik i avsnittet:
Sofie Ek - Bortom himlen
Aerosmith - I don?t want to miss a thing

2020-05-21
Länk till avsnitt

17. Kuratorn Suzanne

I nästan 10 år har Suzanne arbetat som kurator på barnhospicet Lilla Erstagården. Hur är det att jobba på ett hospice, hur orkar man möta allvarligt sjuka och döende barn varje dag? Hur fungerar sorg och hur ska man tänka när man möter personer i sorg?
Suzanne ger oss tips och råd, och svarar på frågor som vi och våra lyssnare har.

Musik i avsnittet:
Malin Hördegård - Innerlig vänskap
David Astrom - Winter waltz

2020-05-07
Länk till avsnitt

16. Angelina

Efter 9 års kamp verkade det äntligen som att allt skulle gå vägen. Alexandra var äntligen gravid och veckorna gick.
I vecka 20 vågade hon började köpa bebiskläder och fantisera om att hon äntligen skulle få bli mamma. Två veckor senare började hon blöda. Vilket visade sig vara förlossningen som hade startat, alldeles för tidigt. Bebisen levde inne i magen men det gick inte att stoppa förlossningen och de blivande föräldrarna visste att så fort bebisen skulle komma ut skulle den lilla flickan också dö. Mamma Angelina berättar hur förnedrande och förminskande det kan kännas att ens egna lilla perfekta barn räknas som ett missfall.

Musik i avsnittet:
Olle Adolphson - Det gåtfulla folket
Alphaville - Forever Young

2020-04-23
Länk till avsnitt

15. Freja

Vardagsrutinerna med förskola och arbete var igång efter mammaledigheten och efter en lång arbetsvecka såg mamma Adelia fram emot helgen tillsammans med familjen.
Istället för en fin helg blev allting en mardröm. Adelia hittade dottern Freja kall och livlös i sängen på morgonen.
När ambulanshelikoptern anländer konstateras det att Freja inte längre lever.
Hon blev endast 16 månader gammal och föräldrarna får leva vidare med ovissheten om varför Freja slutade att andas i sömnen.

Musik i avsnittet:
Flogging Molly - If i ever leave this world alive
Bobo & Gileus, Kapten röd - Om inte jag fanns

2020-04-09
Länk till avsnitt

14. Lilly

Paret Hanna och Roger var inte helt säkra på om de ville skaffa barn, men när de helt oplanerat blev gravida kände båda direkt att det var meningen att de skulle bli föräldrar. I samband med att de gjorde kub-testet i graviditetsvecka 12 överraskades de med beskedet att de väntade enäggstvillingar. Lyckan frodades ända till rutinultraljudet då de visade sig att den ena bebisen var mycket mindre än den andra.

De blivande föräldrarna förstod att det var allvarligt men hoppades in i det sista att båda bebisarna skulle växa till sig och komma ut friska och starka. Tyvärr blev det inte så. Tvillingarna Nora och Lilly föddes 12 veckor för tidigt och Lillys liv blev endast 116 dagar kort.

Musik i avsnittet:
Thåström - Stjärna som är din
Townes Van Zandt - i'll be here in the morning

2020-03-26
Länk till avsnitt

13. Eleonora del 2

När den nyblivna familjen befann sig på BB efter Eleonoras födelse började hon göra underliga rörelser. Man konstaterade även att hon var ovanligt lugn och tystlåten. Det resulterade i en mängd undersökningar och en intensiv period av ovisshet. Fem månader senare fick Eleonora sitt första epilepsianfall och i samband med det bekräftades det att Eleonora hade en svår hjärnskada. Förklaringen till Eleonoras hjärnskada visade sig vara den sällsynta diagnosen KIF1A. I Eleonoras fall var det en nymutation på genen och föräldrarna fick besked om att deras lilla dotter troligtvis skulle få en för tidig död, eftersom diagnosen gör att kroppen blir försvagad. Eleonora somnade in i närheten av sin mamma och pappa när hon var 3 år.

Musik i avsnittet:
Laleh - Goliat
Astrid Lindgren - Vargsången

2020-03-12
Länk till avsnitt

12. Eleonora

När den nyblivna familjen befann sig på BB efter Eleonoras födelse började hon göra underliga rörelser. Man konstaterade även att hon var ovanligt lugn och tystlåten. Det resulterade i en mängd undersökningar och en intensiv period av ovisshet. Fem månader senare fick Eleonora sitt första epilepsianfall och i samband med det bekräftades det att Eleonora hade en svår hjärnskada. Förklaringen till Eleonoras hjärnskada visade sig vara den sällsynta diagnosen KIF1A. I Eleonoras fall var det en nymutation på genen och föräldrarna fick besked om att deras lilla dotter troligtvis skulle få en för tidig död, eftersom diagnosen gör att kroppen blir försvagad. Eleonora somnade in i närheten av sin mamma och pappa när hon var 3 år.

Musik i avsnittet:
Laleh - En stund på jorden
Laleh - Some die Young

2020-02-27
Länk till avsnitt

11. Emma

Äntligen skulle Katalin få bli mamma för första gången. Den 19 mars 1992 föds hennes dotter. Några timmar senare märker man att lilla Emma är alldeles lila. Det blir fullt pådrag och Emma får tillsammans med sina föräldrar åka till ett annat sjukhus. Där konstateras det att Emma har ett allvarligt hjärtfel som inte går att operera. Familjen gör allt för att skapa fina minnen tillsammans innan Emma dör en vecka gammal.

Musik i avsnittet:
Carola - Jag vill alltid älska
Sonja Aldén - I din himmel

2020-02-13
Länk till avsnitt

10. Lucas

?Tutelitut tutelitut tuttut tuttut tuttut? Glassbilsmelodin, en melodi de allra flesta associerar till något glatt, gott och barndom. Det gjorde mamma Suzzie och storasyster Emilia också, ända fram till den där ödesdigra sommardagen då deras älskade Lucas på två år blev påkörd av glassbilen när han var hemma hos sin farmor och farfar.

Musik i avsnittet:
Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel
The Band Perry - If I Die Young

2020-01-30
Länk till avsnitt

9. Agnes och funkisfamiljen

Agnes födsel var kritisk och man konstaterade att hon saknade en del av hjärnan. Vi får höra mamma Anna Pella berättar om hur det är att ha en dotter som inte kan någonting - enligt andras sätt att värdera livet. Anna Pella arbetar bland annat med att föreläsa om hur det är att vara "funkismamma" och har även skrivit barnboksserien "funkisfamiljen" som baserar sig på deras familj.

Musik i avsnittet:
Mindy Gledhill- All about your heart
Johann Sebastian Bach, Ross Pople

2020-01-16
Länk till avsnitt

8. Isac

Lillebror Isac var mycket efterlängtad och han hade bråttom ut till världen. Han skrek inte vid födseln, var väldigt trött och ville inte äta. Detta resulterade i många sjukhusbesök där man tyvärr inte hittade någon förklaring till Isacs avvikelser. I avsnittet får vi höra mamma Maria beskriva hur föräldrarna tampades med att försöka få ihop en vardag med sina pojkar, samtidigt som lillebror blev allt mer sjuk. Efter ett konstaterat hjärtfel förstod de att de hade fått Isac på lånad tid.

Musik i avsnittet:
Lisa Nilsson - Handens fem fingrar
Eric Clapton - Tears in heaven

2019-12-22
Länk till avsnitt

7. Mathias

Mathias var som vilken annan 18-åring som helst. Han hade sommarlov och längtade efter studenten. En sommardag började han känna sig sjuk och fick hög feber. Han åkte tillsammans med sin mamma till vårdcentralen som konstaterade sommarinfluensa. Ett dygn senare dog Mathias i familjens sommarstuga. Det vårdcentralen trodde var influensan visade sig istället vara meningokocker och sepsis.

Musik i avsnittet:
Eric Clapton- Tears in heaven
Tristam- My friend

2019-12-05
Länk till avsnitt

6. Stella G

Dagen efter att Stella fötts märker läkaren att hon har några konstiga ryckningar för sig. Familjen skickas akut med ambulans till Halmstad. Några månader senare får familjen svar. Stella har en ovanlig genetisk avvikelse, SCN2A, vilket medför att hon är muskelsvag och har svåra kramper dagligen. Mamma Jennie berättar hur det är att leva med ett allvarligt sjukt barn, hur deras vardag ser ut och hur hon ser på framtiden.

Musik i avsnittet:
I love you - Celine Dion
Tills mitt hjärta går under - Myra Granberg

2019-11-21
Länk till avsnitt

5. Alexis

På rutinultraljudet fick mamma Leah veta att barnet i magen, hennes son, hade ett allvarligt hjärtfel. Han hade 50% chans till överlevnad. Föräldrarna bestämde sig för att fullfölja graviditeten med deras efterlängtade son. De sista veckorna innan förlossningen bodde Leah, som annars bor i Stockholm, nere i Göteborg där hjärtspecialisterna håller till. Alexis föddes, men det visade sig att han var alldeles för sjuk för att kunna opereras. Föräldrarna blev tvungna att uppleva att respiratorn som höll deras lilla son vid liv stängdes av. 

Musik i avsnittet:
Mojje- Låt ditt hjärta slå
Donna Taggart- Jealous of the Angels

2019-11-10
Länk till avsnitt

4. Stella

När Stella var 2 månader märkte mamma Sofie att det var något som inte stämde. Stella fick kramper hemma och familjen åkte akut in till Sachsska barnsjukhuset. En månad senare fick familjen veta att Stella bar på den genetiska sjukdomen Vanishing white matter. Hon blev strax över ett år gammal, och dog fridfullt mellan sina föräldrar på barnhospicet Lilla Erstagården. 

Musik i avsnittet:
Carola - Vintersång
Niyama - Yoga and relaxation

2019-10-25
Länk till avsnitt

3. Wave of light

Den 15 oktober kl. 19.00 varje år världen över, tänder tusentals personer ljus för att hedra alla bebisar som dött alldeles för tidigt. Tove Spånberg berättar om hur de planerar för Wave of light i Karlstad 2019. 

Musik i avsnittet:
Sarah Ann - Until heaven

2019-10-13
Länk till avsnitt

2. Ture

Ture var som vilken bebis som helst. När han var 6 månader gammal märkte mamma Emelie att han började tappa motorik. Efter otaliga sjukhusbesök fick familjen beskedet två månader senare. Ture skulle troligtvis inte överleva sin tvåårsdag. Föräldrarna fick då veta att han hade den dödliga, obotliga hjärnsjukdomen Krabbes. En genetisk sjukdom som föräldrarna inte visste att de var bärare av. Ture dog i mamma Emelies famn 1 år och 5 månader gammal. 

Musik i avsnittet: Blinka lilla stjärna med text och sång av Sophie Sköld

2019-10-13
Länk till avsnitt

Introavsnitt

Här berättar vi kort om vad podcasten kommer handla om.

2019-10-01
Länk till avsnitt

1. Sally

Alexandra åker ambulans akut till förlossningen. Hon är gravid i vecka 38+4. Ut kommer Sally med ett urakut snitt och hon andas inte. Det visar sig under snittet att Alexandras livmoder spruckit och Sally drabbats av syrebrist. Sally sätts i en kylbehandling i 72 timmar, och efter den konstateras det att hon drabbats av allvarliga hjärnskador. Familjen bor på ett barnhospice ända tills Sally dör på sin 4-månadersdag. 

Musik i avsnittet: Shirley Clamp ? Jag fick låna en ängel
Blinka lilla stjärna

2019-10-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.