Sveriges 100 mest populära podcasts

Utan dig - Äg din sorg!

Utan dig - Äg din sorg!

Utan dig är en podcast där vi pratar om sorg och förluster. Vi är två änglamammor som delar med oss av våra egna erfarenheter av att förlora ett barn. I podcasten gästas vi också av personer som berättar om deras upplevelser av att förlora en älskad. Det är viktigt för oss att sprida kunskap och förståelse, och vi vill göra sorg och död mindre tabubelagt - och glöm inte! Du äger din sorg!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podcasters.spotify.com/pod/show/utan-dig-podcast

Avsnitt

114. Rafael - Leukemi

Rafael njöt av en fin semester i Grekland tillsammans med familjen, ända till han började få feber och känna sig sjuk. Efter hemresan  konstaterades det att Rafael hade fått covid.  Men läkarna tog fler prover för de tyckte att hans symptom inte var förklarliga till endast covid. Rafaels öga hade börjad svullna och kort därefter blev föräldrarna inkallade till ett gemensamt möte på sjukhuset. Redan då anade de oro  inför vad som skulle sägas under mötet. 


Oron var befogad. Familjen fick information om att man hade konstaterat att Rafael var  sjuk i leukemi (blodcancer). Trots det tuffa beskedet fick familjen en positiv prognos gällande behandlingen . 

Enligt läkarnas plan så var Rafael en frisk pojke utan några underliggande sjukdomar, vilket gav hopp om att behandlingen skulle gå som planerat och att Rafael skulle bli en av de 85-90 % av alla drabbade Leukumi barn som klarar av behandlingen fint. 

Det pratades aldrig om de 10-15% som skulle kunna drabba Rafael, alltså komplikationer, bakterier eller återfall. 


Rafael avled 27 dagar efter att han fick sin sjukdomsdiagnos. Han fick hjärnhinneinflammation, något som lärkarna  tyckte var otroligt unikt.  


Det är viktigt för Rafaels föräldrar att det ska pratas mer om riskerna kring cancerdiagnoser med hög tillfrisknadprocent. 

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-06-13
Länk till avsnitt

113. Charlie och Robin - Mopedolycka och överdos

När man förlorat ett barn tror man att det aldrig kan hända igen. När man förlorar två av sina barn tror man att man kan förlora allt. Detta hände Lotta.


Lotta är mamma till tre söner och en bonusdotter. I avsnittet berättar hon om sin sorg, kärlek och maktlöshet som hon fått genomlida efter förlusten av sina två söner, mellansonen Charlie och den äldsta sonen Robin.

Charlie dog 2007 i en mopedolycka, och Robin dog till följd av ett pillermissbruk år 2019


Charlie brukade oftast cykla eller gå. Men den här januaridagen tog han sin moped till flickvännen. Eftersom han var nykär gick mamma Lotta med på att han fick komma hem lite senare än vanligt. Men när klockan blev allt mer började föräldrarna oroa sig. De ringde men fick inget svar, så då hörde de av sig till flickvännens föräldrar som bekräftade att han hade åkt hem som han skulle. Då bestämde sig Charlies pappa för att ta bilen och åka och titta efter honom, tillsammans med flickvännens pappa som åkte från motsatt håll. De möttes vid en korsning där de skett en olycka mellan en moped och en bil. Charlies moped. Charlie överlevde inte, han bröt nacken i olyckan.


Efter sin lillebrors död började Robin äta insomningstabletter och ångestdämpande. Det var startskottet på ett långt pillermissbruk. Föräldrarna valde att gå skilda vägar och till följd av sorgen hamnade Lottas man i ett alkoholmissbruk, och fyra år efter att Charlie dog fick pappan en stor hjärnblödning och hans liv gick inte att rädda.

Robin blev allt mer instängd och han började ta allt mer olika tabletter. Lotta kämpade för att han skulle gå bra hjälp och det var många turer till sjukhus, orosanmälningar och massor av kontakt med olika instanser. Robin ville bli frisk och blev inlagd på behandlingshem, men tyvärr resulterade det bara i att pillren byttes ut mot andra tunga mediciner. Till slut orkade inte Robins kropp längre, han dog hemma i köket av ett hjärtstopp.


I avsnittet pratar vi om boken "Aldrig ska jag sluta älska dig Charlie", som mamma Lotta skrivit. Kontakta Lotta på Instagram @lottasparadis om du är intresserad av boken.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-05-30
Länk till avsnitt

112. Vera - Traktorolycka

En fin sommardag i mitten på juni sommaren 2023, var skörden i full gång på gården hemma hos familjen West.

Barnen i familjen hade varit borta så föräldrarna kunde lägga allt fokus på arbetet med skörden, men kom hem på eftermiddagen och alla tog en gemensam paus och fika. Därefter var vardagsbestyren i full gång igen. Vera var familjens yngsta dotter, och hon stormtrivdes med allt som hände på gården. Hon var också glad över att få bada i den lilla poolen som skulle fyllas med vatten senare samma dag. Något som aldrig skulle hinna ske.


Efter fikapausen gick mamma Paulina ut till traktorn för att ordna med fodret till djuren. Kort därefter hörde pappa Charlie ett gallskrik från sin fru. Ett skrik som aldrig tog slut. Ett skrik som han kommer minnas resten av livet.


Vera dog hemma på gården den 18 juni 2023, 3,5 år gammal.


I avsnittet berättar Charlie att han gärna skulle vilja komma i kontakt med andra pappor som bär på liknande förluster.

Det går bra att skriva till Charlie på instagram, där heter han @bondeniasang , eller så kan ni skriva till oss @utandig.ab så förmedlar vi kontakten.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-05-16
Länk till avsnitt

111. Ella - Neuroblastom och hjärnblödning

När Ella endast var 15 månader gammal fick hon cancerdiagnosen neuroblastom, och familjen började kriga för Ellas överlevnad. Det var en tuff tid med massor av olika behandlingar som ledde till att Ella konstaterades fri från sin cancer hösten 2020. Mamma Linda kunde endå inte slappna av, det kändes som att hon gick och inväntade nästa bomb. Men tillslut tog hon modet till sig och vågade lita på att lyckan vänt och beställde julklappar till Ella. Något som hon knappt vågat drömma om att göra. Lyckan vände dock snabbt.

Efter en lekdag fylld med skratt och bus tillsammans med kusinen började Ella klaga över huvudvärk. Kort därefter kördes hon akut till sjukhus där det konstaterades att Ella fått en hjärnblödning, och hennes liv gick inte att rädda. Ella dog den 16 november 2020, 2,5 månad innan sin 3 årsdag.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-05-03
Länk till avsnitt

110. Agnes- mördades på arbetsplats

Agnes var en omtänksam och kramgo 19-årig tjej som nyss tagit studenten och var redo för vuxenlivet. Hon stormtrivdes i sin nya egna lägenhet och på det nyöppnade LSS-boendet där hon arbetade.


En vanlig arbetsdag i november 2022 hände det som inte får hända. Agnes blev knivhuggen till döds utav en av de boende.

Mördaren har blivit åtalad för mordet och vid inspelningstillfället av detta avsnitt går Agnes mamma i väntan på att åtal eventuellt ska väckas mot företaget som var Agnes arbetsgivare.


Förutom sorgen och förtvivlan efter sin dotter delar mamma Maria med sig om fina minnen tillsammans med Agnes. Och vi pratar även om stöd i sorg och inte minst all kärlek som Agnes spred omkring sig - och fortsätter att göra trots att hon inte längre lever.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-04-18
Länk till avsnitt

109. Ida - Lever med ALS

Ida har varit en äventyrslysten och levnadsglad tjej hela sitt liv. Något som även utstrålade via skärmen när vi spelade in detta poddavsnitt digitalt med henne, trots att hon är dödligt sjuk i ALS.


Till en början trodde Ida och hennes läkare att hennes symptom berodde på stress. Men när hon inte längre kunde gå nedför en trappa började hon misstänka det värsta och sedan var det ett faktum. I April 2023 diagnostiserades Ida, då endast 35 år gammal, med ALS.


I avsnittet får vi höra Ida dela med sig om hur det är att leva med sin sjukdom, men också om sorgen hon bär på över att aldrig få bli mamma. Något som de försökte med långt innan hon fick sin sjukdom.


Vi pratar också om Idas fina och viktiga arbete med insamlingen som hon driver, till förmån för ALS-forskning. Ni hittar insamlingen via hemsidan Ullacarinsstiftelse eller via Idas Instagram konto @idacarolineahlner

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-04-06
Länk till avsnitt

108. Josefine 22 år drunkning i hemmet

Mamma Johanna vaknade av hårda dunkar på ytterdörren en tidig april morgon 2020. Det var uniformerade poliser som ville komma in och Johanna fick direkt panik och förstod att någonting hemskt hade inträffat. Poliserna meddelade att dottern Josefine hade hittats avliden hemma i sin lägenhet.


Grannarna till Josefine hade larmat då de hörde otäcka ljud från Josefines lägenhet och en mordutredning startades kort efter att Josefine hittades död. Mordutredningen lades sen ner och lämnade familj och vänner med obesvarade frågor. Enligt obduktionen kunde man inte fastställa dödssättet utan endast dödsorsaken, som var drunkning. Mordutredningen öppnades sen igen men avskrevs som olyckshändelse då man inte kunde fastställa dödssätt eller knyta annan människa till det eller platsen.


Tack Josefines fina mamma Johanna för att du ville dela med dig av din förlust och mycket kring den, och tack för förtroendet att vi får vara en del i att sprida minnet av Josefine.


I avsnittet berättar Johanna om ett band som skapat många låtar till minne av Josefine , bandet heter Mt.Seaside och låtarna finns att lyssna på bland annat Spotify.


Poesiboken som Josefines kompis Fanny Nord gett ut till minne av Josefine, heter "Lost in the universe"


Josefines text som blev publicerad i USA heter "A Palette of Loss, Longing & Surrealism" går att läsa inne på newletters.org

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-03-21
Länk till avsnitt

107. Vida - Komplikationer efter ductusoperation

Sofia och hennes man fick en chock när de såg två hjärtan som slog på ultraljudet. De var inte alls redo för att få tvillingar. Men chocken lade sig och istället fokuserade de på att tvilling nummer två, Vida, behövde hållas under noga kontroller då hon var tillväxthämmad.


Hon växte inte tills sig så som man hoppades och därför blev det ett kejsarsnitt redan i vecka 27.

Tvillingtjejerna föddes friska, men små. Och både behövde vårdas på sjukhuset.


Vida genomgick en operation för att stänga sin ductus i hjärtat. Trots att operationen gått bra tillkommer komplikationer samma kväll - Vidas hjärta fylldes med lymfvätska och slutade att slå. Vida dog den 29 juni 2023, endast 27 dagar gammal.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-03-07
Länk till avsnitt

106. Matteo - MLD, Metakromatisk Leukodystrofi

Ett avsnitt om Matteo där vi gästas av hans mamma Jennie. Hon berättar för oss om hur det var när Matteo började insjukna, och hon förstod att någonting inte stod helt rätt till. Efter att hon tillslut blev lyssnad på fick Matteo undersökas ordentligt och kort därefter fick dom hans diagnos, MLD, Metakromatisk Leukodystrofi. En dödlig hjärnsjukdom som inte bara skulle ta deras barn ifrån dem utan han skulle även förlora alla sina funktioner, bland annat att inte längre kunna säga "mamma", och tillslut skulle han endast existera.

Matteo var 20 månader när han fick sin diagnos och dog den 15 februari 2023, när han var 2 år och 10 månader.


I avsnittet delar Jennie även med sig om hur det är att leva med sorg och trauma efter en förlust, och vikten av att sprida kunskap om sjukdomen i hopp om att hjälpa andra. Något som hon bland annat gör aktivt via sitt Instagram konto @miss.je.e


Rättelse till avsnittet:

I slutet av avsnittet pratar vi om genterapi, Jennie nämner då "ryggmärgstransplantation" men menade "benmärgstransplantation/ stamcellstransplantation"

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-02-15
Länk till avsnitt

105. Pernilla - lever med LGMD typ 2A

Pernilla lever med muskelsjukdomen LGMD typ 2A. En sjukdom som bryter ner hennes muskler. I avsnittet delar Pernilla med sig av sina upplevelser kring hur det var att få beskedet att ha en obotlig sjukdom som 12 åring, och om hur det är att leva med sjukdomen. Pernilla är just nu aktiv i att driva frågan kring dödshjälp i Sverige. Detta för att hon tidigt bestämde sig för att när sjukdomen gör hennes liv lidande och outhärdligt, ska hon själv välja att avsluta sitt liv. Vilket hon vill få rätt till att göra hemma i Sverige. 


Vid inspelnings tillfället av detta avsnitt väntade Pernilla på ett besked från socialstyrelsen kring deras beslut om Pernillas rätt till dödshjälp i Sverige (med samma metod som används i Schweiz). Många andra länder har laglig dödshjälp, även länder i Europa, och när man infört det har man nästan alltid hänvisat till individens rätt att själv bestämma. Denna rätt är inskriven i Europadomstolen och i många länders grundlagar.


Det tog Socialstyrelsen tio dagar att i ett beslut tala om att de inte får fatta det beslut Pernilla, tillsammans med jurister, bett om. Pernillas ansökan blev alltså avvisad. Det beslutet är nu överklagat till Förvaltningsrätten i Stockholm. Pernilla tycker att Socialstyrelsen gjorde det väldigt enkelt för sig genom att mer eller mindre direkt säga att det inte är deras bord. Det är alltså den fråga som nu ska prövas i Förvaltningsrätten och inte själva frågan om rätt till dödshjälp. Men Pernilla och hennes jurister ger inte upp, de är beredda på att gå till Europadomstolen om det behövs.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-02-12
Länk till avsnitt

104. Casper - Arbetsplatsolycka

Måndagen den 16 oktober 2023 var en helt vanlig dag för Casper, och han arbetade som vanligt på sina morföräldrars gård. Ett arbete som han älskade. 

Då vände allt. Casper hamnade under en ensilage bal och efter flera dagar av hopp och förtvivlan för familjen, tillsammans med Casper på sjukhuset, konstaterades det att hans liv inte gick att rädda. Flera av hans organ gick däremot att rädda, och familjen beslutade att donera flera av dem i hopp om att Casper skulle kunna rädda andra personers liv. 


I avsnittet gästas vi av Caspers storasyster Cornelia. Hon berättar om sin sorg och kärlek ur en storasysters perspektiv, och vi pratar om begravningen som ägde rum några dagar efter att vi spelade in detta avsnitt.


För att hedra Casper vill vi såklart hjälpa till att sprida information om organdonation, och ber därför våra lyssnare att gå in på socialstyrelsens hemsida för att läsa mer om donationsregistret.


https://www.socialstyrelsen.se/ansok-och-anmal/anmal/donationsregistret/

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-12-21
Länk till avsnitt

103. Abbe - Moderkaksavlossning

Abbes blivande mamma och pappa var förväntansfulla över att få bli föräldrar. Men det blev inte som de trodde och moderkakan lossnade och Abbe dog i magen. Detta hände år 1988. I avsnittet berättar pappa Peppe om sorgen efter sin första son, hur sorgen har förändrats under dessa 35 år. Vi pratar även om musiken, som varit en stor del av Peppes sorgbearbetning, inte minst genom att skapa en låt till Abbe.


I slutet av avsnittet hör vi Peppes låt "Till Abbe", som finns på Spotify och youtube.

I avsnittet pratar vi också om hans senaste låt som sonen Anton har skrivit, den heter "En Vinter Som Handlar Om Oss Två" och finns också att lyssna på nu!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-12-07
Länk till avsnitt

102. Jimmi - Fallolycka

Avsnitt 102. Jimmi , fallolycka


Frida förlorade sin man, Jimmi 37 år, i en olycka i september 2012 och stod därefter ensam kvar med sin son Einar som var 1-år gammal. Kraften i känslorna som kom med sorgen var en av de många rädslor som slog emot henne. I detta avsnitt berättar Frida om hur det var för henne att gå från ?lyckligast i världen? till en raserad otrygg värld full av rädslor: Hur skall jag klara mig ekonomiskt, Jag är rädd att det händer min son något, Jag är rädd att fastna i sorgen. Hon belyser även vikten av att prata om de rädslor som kommer med sorg, och också vikten av att inte låta rädslorna ligga i vägen för lycka.


Frida delar med sig av hur hon öppnade upp hjärtat för att möta kärleken igen och hon lever idag med en ny man, som förlorat sin fru i sjukdom, Einar och två bonusbarn.


Frida erbjuder andra det stöd hon själv saknade när hon hamnade i sorg och arbetar delvis som samtalsterapeut och anordnar Sorgcirklar där människor i sorg får mötas och bearbeta sorg i mindre grupp. Läs gärna mer om hennes arbete på hemsidan och följ henne på Instagram


@sorgstod_fridahard

www.sorgstod.com

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-11-23
Länk till avsnitt

101. Suicid experten UllaKarin

I detta avsnitt gästas vi av UllaKarin, som bland annat arbetar som suicid expert.

UllaKarin besvarar frågor som vi fått av våra följare och lyssnare. Utöver det blir det ett fint och viktigt samtal som vi aldrig riktigt ville skulle ta slut. Det finns otroligt mycket viktigt att diskutera kring självmord och vi hoppas att detta avsnitt kan vara till nytta för dig som lever med psykisk ohälsa, eller är anhörig till någon drabbad.


I avsnittet pratar vi om ett häfte som UllaKarin tagit fram tillsammans med Betaniastiftelsen. Häftet heter "Sorgen efter den som inte orkade leva", och är ett stödmaterial som innehåller information och verktyg för att ta sig igenom sorgen efter självmord, oavsett hur långt personen har kommit i sin sorgeprocess.

"Sorgen efter den som inte orkade leva", går antingen att ladda ner digitalt eller beställa hem som häfte, på Betaniastiftelsens hemsida www.betaniastiftelsen.nu ,


Vi vill också tipsa er om att lyssna på podden På liv och död, där UllaKarin samtalar med olika personer som på olika sätt levt nära självmord. Podden produceras av Mind.


Nedan tipsar vi om organisationer och platser att vända sig till om man behöver hjälp eller råd kring psykisk ohälsa,


1177

Svenska kyrkan

SPES

Mind

Suicidzero

Jourhavande medmänniska

Vid akuta ärenden ska man alltid ringa 112

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-11-09
Länk till avsnitt

100. Vårt hundrade avsnitt!

Detta avsnitt spelas in samtidigt som vi håller en live-sändning på Instagram, för att fira vårt hundrade avsnitt.

Vi svarar på frågor som våra lyssnare ställt i förväg, och frågor som ställs under tiden.


Tack för att ni fortsätter lyssna på vår podcast och tipsa om oss. Det är tack vare er vi fortsätter vårt arbete!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-10-26
Länk till avsnitt

99. Molly - Självmord

I det här avsnittet gästas vi av Mollys mamma Anneli och pappa Angelito.

De delar med sig av sin dotter Molly som föddes som pojke och då hette Ludvig.


Molly hade många kämpiga år och det som hon kämpade mest med var tanken och stressen inför puberteten som närmade sig.


I avsnittet får vi höra Mollys föräldrar beskriva en driven liten entreprenör som spred glädje omkring sig trots sitt tuffa psykiska mående. Vi får också höra om hur Molly begick flera självmordsförsök, innan hon till slut ställde sig framför tåget och begick självmord den 22 maj 2023, endast 14 år gammal.


I slutet av detta poddavsnitt hör vi Molly sjunga låten Utan dina andetag.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-10-12
Länk till avsnitt

98. Signe- Hjärntumör

Ett avsnitt om Signe. Samma lilla Signe som var med sin mamma och gästade podden i avsnitt nummer 45. Då var hon livs levande och kämpade mot sin stora hjärntumör - och som hon kämpade. Nu får vi höra mamma Åsa berätta om hur det var när Signe dog och om hur det är att leva utan henne.


Signe lurade döden flera gånger och fick ett längre liv än vad läkarna trodde, men trots det ett alldeles för kort liv. Lilla Signe dog i september 2021, då var hon endast strax över ett år gammal.


Åsa är höggravid i samband med inspelningen av detta avsnitt och hon delar med sig av tankar och känslor som hon bär på just nu i väntan på att Signes lillebror ska födas.


I slutet av avsnittet får vi höra Åsa sjunga låten "vart du än går" av Lisa Nilsson, som hon sjöng för Signe på hennes begravning.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-09-28
Länk till avsnitt

97. Theo - Hjärntumör

När Theo 7 år dog till följd av sin hjärntumör, som han kämpade mot i nästan ett helt år, hade mamma Tove bestämt att även hennes liv skulle få ta slut. Men så blev det inte. I detta avsnitt får vi höra Tove berätta om sin kärlek till sin son, hur det var att se honom kriga mot knölen och slutligen se honom ta sitt sista andetag. Tove berättar också om boken "När jag blundar är du fortfarande här", som hon skrivit. Och om hur det går att hitta kärlek till livet igen, trots att det svikit en så.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-09-14
Länk till avsnitt

96. Mamma Lizza - Äggstockscancer

Levnadsglada Lizza älskade livet och hade en förkärlek till löpningen. Efter en tid av magont fick hon beskedet att hon drabbats av äggstockscancer. Trots sitt kämpande förlorade hon kampen mot cancern i januari 2023. Lizza blev 53 år. I detta avsnitt får vi höra dottern Mirjam berätta om sin mamma och deras sista tid ihop. Mirjam berättar också om sitt driv att hjälpa andra som drabbas av denna hemska sjukdom, om Lena Wäpplings foundation (den enda privata stiftelsen som finansierar forskning om äggstockscancer), och om "Lenas lopp för livet" som Mirjam är med och anordnar i Oskarshamn denna vecka när avsnittet släpps. I avsnittet pratar vi om procentsatsen för överlevnad av äggstockscancer, och att vi ska kolla upp det närmre. Nedan kan ni läsa mer om statistiken: Den generella 5-års överlevnaden är ca 45%. Vissa källor säger 45% andra 50%. 17% 5-års överlevnad är för stadium 4 (det som Lizza hade)Det spelar otroligt stor roll om äggstockscancer upptäcks tidigt, och stadierna klassas mellan 1-4 , där överlevnaden är störst bland dem som befinner sig i stadie 1. Problemet är att pga de vaga symtomen diagnostiseras fler än 70% i sena stadier (3 och 4).

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-08-31
Länk till avsnitt

95. Sorg i sociala medier

För vår del har sociala medier stor betydelse i sorgen. Vi jobbar aktivt med våra sociala kanaler för Utan dig, så att vi kan vara till hjälp för andra och för att vi båda har känt att allt det arbetet har varit bra för vår egna sorgbearbetning. Utöver det delar vi även med oss om vår egen sorg på våra privata konton.

I dagens avsnitt delar vi med oss av våra tankar, men också vad ni har för tankar och erfarenheter kring sorg i sociala medier.

Dessutom pratar vi om barnens stundande födelsedagar och våra tankar och känslor kring dem.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-07-07
Länk till avsnitt

94. Sexologen Kalle

Ett avsnitt om sex och närhet när man befinner sig i sorg. Hur kan man ens vara sugen på sex när man har ett dödssjukt barn? Kan sorg få sexlust att försvinna för alltid? Det är några av de frågor som sexologen Kalle besvarar och diskuterar med oss i detta avsnitt.

Tack Kalle för att du ville gästa oss i detta avsnitt, och tack för att du hejar på alla oss som lever med sorg.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-06-29
Länk till avsnitt

93. Jack - Myofibrillär myopati

Lillebror Jack kom till världen efter en snabb förlossning. Tidigt märktes det att Jack inte mådde bra, men man visste inte hur allvarligt det var. Efter en lång tid på sjukhuset fick familjen veta att han led av en ovanlig och mycket allvarlig muskelsjukdom, Myofibrillärmyopati. Dagen efter att familjen fick diagnosbeskedet, som även var dagen innan Jacks 6-månadersdag, tog han sitt sista andetag. I detta avsnitt berättar mamma Vanessa om hur det var att leva med ovisshet, oro och massvis med kärlek till deras älskade lilleman.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-06-01
Länk till avsnitt

92. Emelie och Alexandra pratar om podden, svårigheter och förhoppningar

I detta avsnittet pratar vi om hur vi arbetar med podcasten, vad vi tycker är svårt och hur vi hoppas det ska se ut framåt.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-25
Länk till avsnitt

91. Ilse - E.coli sepsis

Patricia och Joakim väntade sitt andra gemensamma barn. En liten dotter. Graviditeten innan, med sonen Louie, hade kantats av oro och täta läkarbesök. Trots oron valde Patricia och Joakim att våga igen. Denna graviditet var inte alls lika turbulent, men fortfarande fylld med oro efter deras tidigare upplevelse, men ju längre graviditeten gick kände Patricia att hon kunde andas ut lite mer. Allt vände dock plötsligt och Patricia blev inlagd på sjukhus. Efter mycket bönande och bedjande kom Ilse ut med ett akutsnitt. Men det var redan försent. Ilse var alldeles för sjuk. Hon blev 19 timmar gammal.I detta avsnitt får vi höra mamma Patricia berätta om en älskad och efterlängtad dotter som lämnade alldeles för tidigt. Hon berättar om hur det varit att tampas med Ilses upprättelse, och om hur tiden efter Ilses död varit.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-18
Länk till avsnitt

90. Alexandra och Emelie pratar om triggers

Det finns olika saker som kan trigga sorgen, saknaden eller ångesten. I detta avsnitt pratar vi om vad som triggar oss och läser även upp det våra lyssnare triggas av. Du kanske känner igen dig? Tyvärr så hade Emelie problem med sin mikrofon när vi spelade in detta avsnitt, så ljudkvalitén är sämre stundtals i avsnittet.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-14
Länk till avsnitt

89. Ludvig - Spinal muskelatrofi

När Ludvig föddes visste Malin direkt att han var speciell. Men inte att de bara hade honom till låns. När Ludde bara var några timmar gammal gnydde han, söta små bebisljud tyckte föräldrarna , men läkarna tyckte att något var lite avvikande. När det sen visade sig att han inte hade några reflexer i armarna och läkarna ville boka en tid för att undersöka hjärnan, blev mamma Malin orolig på riktigt. Det dröjde ungefär 2 månader innan man fick veta varför han blev sämre- Ludvig hade den medfödda sjukdomen Spinal muskelatrofi, SMA typ 1. I detta avsnitt får vi höra mamma Malin berätta om deras vackra, men alldeles för korta, kärlekshistoria.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-04
Länk till avsnitt

88. Ebba - Hjärntumör

Påsken 2022 skulle bli den sista Isabelle och Viktor skulle fira med Ebba. Deras 7-åriga dotter fick bara dagarna efteråt diagnosen cancer. En elakartad hjärntumör hittades, och de skulle få ca. 9 månader ihop. Det blev inte så, utan bara några få månader efter diagnosen orkade Ebbas kropp inte längre.I detta avsnitt får du höra mamma Isabelle och pappa Viktor berätta om deras fantastiska dotter, hur livet tog sig en totalvändning och om det mest smärtsamma man kan uppleva som förälder - hur det är att förlora sitt barn.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-20
Länk till avsnitt

87. Minns med mig

Minns med mig, som tidigare enbart var en tisdagsaktivitet på vårat instagramkonto har nu utvecklats till att bli take-overs för personer i sorg, via instagramkontot minnsmedmig . Det känns jätte fint för oss att kunna bidra med detta så att fler får dela sinna berättelser, sprida förståelse gemenskap och kunskap. I avsnittet får ni höra mer om våra tankar och idéer kring Minns med mig , och i vanlig ordning har vi svårt att hålla en röd tråd så vi hinner även diskutera sorgstatus och huruvida sorgen bör ta plats i ett personli

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-13
Länk till avsnitt

86. Mediumet Malin

Hur är det att arbeta som medium? Finns det något liv på "andra sidan"?

I detta avsnitt får vi höra mediumet Malin Stenrana berätta om sina erfarenheter och hur hon arbetar. Hon svarar även på frågor från våra lyssnare och följare.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-06
Länk till avsnitt

85. Stöd i sorg

Ett avsnitt om tips och råd kring hur man kan ge bra stöd för någon som befinner sig i sorg. I avsnittet läser vi upp texter som vi fått av våra lyssnare och följare kring deras upplevelser om vad som varit fint stöd.
Vi pratar även om de tips och råd som finns sammanställda på våra sociala medier och våran hemsida, utandig.se.
Texterna som vi sammanställt är utifrån våra egna erfarenheter och våra möten och samtal som vi haft förmånen att ha via arbetet med Utan dig. Allas sorg, tankar och känslor är såklart inviduella och vi vill poängtera att dessa tips och råd därför inte passar alla. Viktigast är att lyssna på personen som är i sorg, och finnas där och försöka känna in hur den vill ha det.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-02
Länk till avsnitt

84. Moster Zanna - Om att förlora ett syskonbarn

Moster Zanna tog till sig Ture som sitt eget barn redan när han låg i magen. Hon började fantisera om allt roligt och spännande hon skulle ta med sin systerson på under livets gång. Men några månader senare, när Ture bara var omkring 8 månader förändrades allt. Familjen fick då reda på att Ture led av den dödliga och obotliga hjärnsjukdomen Krabbes, och att han troligtvis inte skulle överleva sin tvåårsdag.

I avsnittet får vi höra Zanna berätta om hur det är att försöka fylla ett begränsat och alldeles för kort liv med allt man skulle vilja göra under en lång livstid. Och samtidigt leva med ett krossat hjärta och dessutom vilja finnas som stöd för Tures familj.

Tack för att du delar med dig i avsnittet Zanna. Och tack för allt du gjort för oss och för Ture. Du kommer för alltid att vara Kakans gudmoster och Kakan kommer för alltid att vara mosters älskade lilla fnös.

(Men mest mammas) ??

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-23
Länk till avsnitt

83. Dödsögonblicket

Ett avsnitt om dödsögonblicket utifrån våra egna tankar och upplevelser när Sally och Ture dog. Vi försöker sammanfatta vad som kan vara bra att förbereda, även om det inte går att förbereda sig helt på hur ett dödsögonblick kommer bli och hur man då kommer att reagera och agera.    

I avsnittet pratar vi inget om att ta bilder på den som avlidit. Men det vill vi gärna poängtera att vi tycker att man bör göra. Även om man aldrig kommer att titta på bilderna kan det vara lugnande att veta om att man har dom.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-17
Länk till avsnitt

42. Sorgbearbetning

Att inte ventilera sin sorg, och bearbeta den, kan leda till att man blir som en tryckkokare. Allt väller över och till slut smäller det.
Cilla är utbildad sorgbearbetare via sorg.se, och i detta avsnitt berättar hon om vad sorgbearbetning är, hur det kan hjälpa och vad som kan hända om man inte bearbetar sin sorg. Hon svarar även på frågor vi fått från våra lyssnare. 

Musik i avsnittet:
Release Me - Oh Laura
Cover me in sunshine - P!nk, Willow Sage Hart

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-15
Länk till avsnitt

6. Stella G - Lever med en ovanlig genetisk avvikelse, SCN2A

Dagen efter att Stella fötts märker läkaren att hon har några konstiga ryckningar för sig. Familjen skickas akut med ambulans till Halmstad. Några månader senare får familjen svar. Stella har en ovanlig genetisk avvikelse, SCN2A, vilket medför att hon är muskelsvag och har svåra kramper dagligen. Mamma Jennie berättar hur det är att leva med ett allvarligt sjukt barn, hur deras vardag ser ut och hur hon ser på framtiden.

Musik i avsnittet:
I love you - Celine Dion
Tills mitt hjärta går under - Myra Granberg

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-15
Länk till avsnitt

36. Ellas hjältar

När Catja blev sjuk märkte hon att hennes dotter Ella tyckte det var svårt och läskigt att närma sig henne. Då bestämde sig Catja för att hon ville låta Ella träffa någon annan som var allvarligt sjuk, i förhoppning om att det skulle kännas mindre ensamt och läskigt för hennes dotter. Ella fick träffa cancersjuka Hampus, och på den vägen startade det som idag blivit en insamlingsstiftelse där Catja och Ella med ett stort team bakom sig hjälper familjer med allvarligt sjuka barn.

Musik i avsnittet:
Mariah Carey - Hero
Benjamin Ingrosso - Smile 

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-15
Länk till avsnitt

82. Elliot & Emmet - enäggstvillingar, plötslig spädbarnsdöd i magen i vecka 26

Under sin första graviditet fick Alexandra reda på att hon väntade enäggstvillingar. Lyckan var total ända fram till graviditetsvecka 26, när tvillingarna konstaterads döda i magen.

Senare fick de reda på att dödsorsaken var plötslig spädbarnsdöd i magen.

Alexandra ville bara sjunka genom jorden, fram tills att hennes mamma tipsade henne om en stödgrupp. Efter att Alexandra började öppna upp sig och prata, vände det. Att få prata om pojkarna fick henne att börja läka. Samtidigt föddes drivkraften att hjälpa andra .

4 år efter pojkarnas död startade Alexandra Little angels support group i Dubai. För detta har hon även fått ett hederspris.

Idag bor Alexandra i Sverige igen, tillsammans med 3 småsyskon till Elliot och Emmet.

Hör henne dela med sig av sin och pojkarnas historia i detta avsnitt.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-09
Länk till avsnitt

81. Leo - SUDEP, plötslig död i sömnen pga epilepsi

Leo föddes med Goldenhars syndrom och genomgick ett antal plastikoperationer redan i tidig ålder. Utöver det hade han Asperger och senare diagnostiserades han även med epilepsi. En dag när Leo tog en vanlig eftermiddagsvila tyckte mamma Thessa att han sov ovanligt länge, och gick för att väcka honom. Hon hittade honom livlös, stel och blek. Leo hade dött plötsligt i sömnen på grund av epilepsi, SUDEP.

I avsnittet får vi bland annat höra Thessa berätta om sin sons alla intressen och syn på livet, och om hennes kärlek och sorg.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-23
Länk till avsnitt

80. Appen Min sorg

I detta avsnitt träffar vi Rakel och Josefin, två forskare från Uppsala Universitet, som utvecklat appen Min Sorg.   Min sorg är anpassad till föräldrar som mist barn och appen erbjuder bland annat information om sorg, sorgemätare, verktyg och övningar för att hantera sorg och kontaktuppgifter för stöd. En viktig app som vi hoppas att många kommer kunna ha användning av!   Utöver våra samtal kring appen pratar vi om tankar kring vad som händer efter döden och Rakel och Josefin berättar om varför det är viktigt för dem att jobba kring ämnet sorg.   Appen lanserades 15 februari och finns att ladda ner på App Store för IPhone eller Google Play store för Android.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-16
Länk till avsnitt

79. Mediumet Liselotte

Vad gör egentligen ett medium? Hur arbetar de och hur fungerar det med andar?   Vi har fått äran att ställa massor med frågor och funderingar till Liselotte på Life in progress. Det blev långa fina samtal, och även lite spännande mystik. Fick vi någon påhälsning? Lyssna för att få veta mer!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-09
Länk till avsnitt

78. Den bottenlösa sorgen

Ett avsnitt om den tyngsta bottenlösa sorgen som väller över emellanåt. Hur känns det när den tunga sorgen väller över? Vill man befinna sig där och kan man framkalla den sorgen? Det är några av de frågor vi diskuterar och vi läser upp svar som vi fått av våra följare och lyssnare. 

Lyssna gärna, eller berätta om dina egna upplevelser kring tung överväldigande sorg genom att skriva till oss!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-02
Länk till avsnitt

77. William - Tarmcancer

Emma och William hade tagit en paus i deras förhållande och hade gemensam vårdnad av deras son Lowe, som då var 1 år. En dag berättar William att han har ovanligt ont i magen och kort därefter diagnostiseras han med tarmcancer . Trots att Emma får information om att William har kort tid kvar att leva kunde hon inte förstå vad det innebar. Sommaren 2019 dog William, endast 21 år gammal, och innan Emma hunnit berätta och fråga allt hon egentligen skulle vilja ha fått sagt.  

 I avsnittet delar Emma med sig om sina tankar och känslor kring sin sorg och om hur det var för henne att bli ensamstående mamma som 20-åring.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-26
Länk till avsnitt

76. Tyra - Teratom

De två blivande föräldrarna, Emelie och Filip, bokade in ett 3D ultraljud för att ännu en gång få se sin lilla tjej som växte inne i magen. Undersökningen visade att lilla bebisen hade något som såg ut att vara ett diafragmabråck, och 3D ultraljudet blev startskottet på en utredning för lilla Tyra i magen. Senare konstaterades det att det man först trodde var ett diafragmanbråck istället var ett teratom, en stor tumör som växte i Tyras bröstkorg och som påverkade hennes hjärta och lungor så pass mycket att hon inte överlevde. Tyra somnade in i mamma Emelies mage den 14 mars 2022.Boken som mamma Emelie berättar om i avsnittet heter Sommarlandet och är skriven av Eyvind Skeie

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-12
Länk till avsnitt

75. Återblickar av 2022 och glimtar av 2023

En kort sammanfattning av vårat 2022, ett år där vi hann med mycket fint och viktigt och samtidigt lät sorgen få ta sin plats.   Vi pratar även om närmaste tiden inför det nya året. Och inte minst passar vi ännu en gång på att betona hur ärofyllt det är för oss att få göra allt arbete med Utan dig, tillsammans med alla som vill vara en del av att äga sorg tillsammans med oss på ett eller annat sätt.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-05
Länk till avsnitt

74. Collin R - Barncancer, Pleuro pulmonellt blastom

En utomlandsresa som skulle bli någonting helt fantastiskt för familjen blev istället rena motsatsen. Collin som då bara var 2 år gammal insjuknade under resan och blev inlagd på sjukhus. Man hittade en tumör i Collins lungor, och senare när han var närmare 3 år kom diagnosen, Pleuro pulmonellt blastom.  Läkarna sa otåliga gånger att familjen inte skulle oroa sig för allt såg bra ut och tumören var ofarlig. Vilket det senare skulle visa sig inte stämma. I avsnittet får vi höra mamma Jennie läsa upp en berättelse om Collins liv. Ett liv som blev alldeles för kort, men som innehöll väldigt mycket familjekärlek, lilleskuttkärlek och kattkärlek.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-22
Länk till avsnitt

73. Julen 2022

Julstress, hur man kan göra personer som inte lever delaktiga och om man ens är sugen på att fira jul är några av de sakerna vi pratar om i detta avsnitt. Vi delar med oss av våra egna tankar och reflektioner tillsammans med några av de svar vi fått av våra följare och lyssnare, på frågor om julfirandet.Utöver det pratar vi även om våran fina julkalender som vi har digitalt på vårat instagramkonto. Där lottar vi ut tävlingar dagligen och tanken med kalendern är att lyfta personer i sorg. Vi är väldigt tacksamma över alla företag och privatpersoner som vill vara en del i att hjälpa oss att lysa upp någons mörker nu i juletider. Tack!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-15
Länk till avsnitt

72. Dödsdoulan Frida

Att prata om döden och förbereda sig inför den är ofta onaturligt för många, men ack så viktigt! I det här avsnittet träffar vi Frida som bland annat arbetar som dödsdoula. Vi får höra om yrket, diskutera tips och råd och så ställer vi frågor till Frida som vi fått från er lyssnare.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-08
Länk till avsnitt

71. "Ditt barn kommer dö"

Vad hade våra lyssnare velat höra när de fick veta att deras barn skulle dö?Det delar vi med oss av i detta avsnitt, där Emelie ensam håller i rodret.Målet med podcasten har ända från start varit att sprida kunskap förståelse och gemenskap, allt för att göra sorg och död mindre tabubelagd. Ett led i det arbetet är att sprida tips och råd genom podcast avsnitten. Vi hoppas att personer som nyss fått beskedet att deras barn kommer dö, kan lyssna på detta avsnitt och få lite styrka. Samtidigt som andra kan få förståelse och redskap i hur man kan bemöta en person som fått ett sådant besked. Vi är så tacksamma för alla er som delar med er till oss, så att vi tillsammans lyfter ämnet sorg.Fortsätt att äga din sorg!

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-01
Länk till avsnitt

43. Felix H - Gastroschisis & sepsis

På kub-ultraljudet i vecka 12 fick Jessica och Pontus veta att bebisen i magen hade antingen navelbråck eller gastroschisis. Vid rutinultraljudet vågade man nästan fastställa diagnosen, men ändå inte helt säkert. I vecka 33 går Jessicas vatten och några dagar senare föds Felix. Efter hans födsel får man veta att det är gastroschisis som han har, men i en typ man aldrig tidigare sett. Familjen lever största delen av Felix liv på sjukhus, och han drabbas flertalet gånger av sepsis. Vid nästan 2,5 års ålder dör Felix från sviterna av den kraftigaste sepsisen han fått.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-26
Länk till avsnitt

70. Oskar, född i vecka 23 och dog till följd av komplikationer och diagnoser av sin tidiga födsel.

Oskar hade bråttom ut till världen och föddes redan i vecka 23. Eftersom det var så tidigt var mamma Linn redan under förlossningsarbetet medveten om att det var ett kritiskt tillstånd för den lille bebisen. På grund av att Oskars lilla kropp inte var färdigutvecklad när han föddes fick han olika komplikationer och bland annat tarmsjukdomen neck. Familjen bodde på sjukhus i närmare 8 månader innan de slutligen kunde flytta hem med hjälp av hemsjukvård som stöd. Efter ett par månader hemma fick Oskar ett ordentligt bakslag och man konstaterade att han fått infantil spasm, och familjen förstod att prognosen inte såg bra ut. Oskar visade under hela sitt liv att han var en riktig kämpe, men en vecka innan hans ettårsdag tog han sitt sista andetag, i sin mammas famn.

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-24
Länk till avsnitt

69. Alexandra och Emelie pratar om Dödsdagar

I fyra år har våra barn varit döda, Sally dog den 16 november och Ture dog den 3 december. Vad brukar vi göra på dödsdagarna?Har det blivit enklare med tiden? Vi pratar om sorgen, saknaden och frustrationen, och hoppas på att våra lyssnare också vill dela med sig av vad de gör på dödsdagarna, om man gör något alls.Hör gärna av dig till oss på våra sociala kanaler eller via mejl, om du vill dela med dig och berätta vad du brukar göra på dödsdagar. Instagram- utandig.ab Facebook- Utan dig , mejl- [email protected]

Hjälp till att äga din sorg här: https://plus.acast.com/s/utan-dig-ag-din-sorg.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.