Sveriges 100 mest populära podcasts

Fredagsdrinken

Fredagsdrinken

Artisten Mandy Rich och entreprenören Johnie Hjelm söker nya smakupplevelser tillsammans med välkända gäster. En podcast där drinken sätter guldkant på vardagen!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/fredagsdrinken

Avsnitt

70. Halloween

I detta specialavsnitt inleder Jack Werner från Creepypodden om de paranormala händelser som skedde under vår inspelning. Vi dricker Svartedöden som också i folkmun kallas Sazerac och den har sitt ursprung från tidigt 1800-tal. Vem är mannen i hissen? Känsliga lyssnare varnas!

2022-11-04
Länk till avsnitt

69. Champagne med Richard Juhlin

Det är fredag igen och Världsdagen för Champagne. Vad passar då inte bättre än ett bubblande och nördigt avsnitt med champagneexperten Richard Juhlin!
2022-10-28
Länk till avsnitt

68. Mai Tai med Ola Rapace

Det är en smutsig fredag och stämningen är på topp! Vi är tillbaka med den koloniserade drinken Mai Tai, något som Mandy tjatat om sen starten och varför inte dela denna drink med James Bond skurken och skådespelaren Ola Rapace.
2022-10-21
Länk till avsnitt

67. Manhattan med Louise Hoffsten

Det är äntligen fredag igen och idag ska vi jazza fram ett underbart avsnitt. Vi tar oss till New York's mörka gränder till en stimmig bar och dricker Manhattan med en svensk sångare, kompositör, sångtextförfattare, munspelare,- nämligen Sveriges Bluesdrottning Louise Hoffsten!

2022-10-14
Länk till avsnitt

66. Drinkar På Pinchos

Det är äntligen fredag igen och vi glider vidare till Sundbyberg. Vi har nämligen idag ett samarbete med Pinchos och vi kommer ta reda på vilken drink som är bäst på deras meny. Detta gör vi tillsammans med deras fantastiska restaurangchef Bettina And!
2022-10-07
Länk till avsnitt

65. Hot Shots med Sofia Dalén

Glad fredag på er alla och välkomna dit där solen alltid skiner! September börjar röra sig mot sitt slut och det betyder att hösten är här. Vad passar då inte bättre än att vi kokar kaffe, vispar grädde och bjuder på Hot Shots med Sofia Dalén?

2022-09-30
Länk till avsnitt

64. Föräldrafylla

Skål fredag våra underbara finsmakare, höftare och ensamseglare. Vi bjuder på ett avsnitt i After Eight och Päronets tecken, för idag ska vi dricka det våra föräldrar drack som unga. Kan det också vara så att vi hittat den förbjudna kategorin på pornhub? Och kan det vara så att en av drinkarna håller samma klass som Negroni? Hur många points skulle Viktväktarna ge Mandy's drink? Den som lever får se!
2022-09-23
Länk till avsnitt

63. Tom Collins med Johan Eriksson

I dagens fängslande avsnitt ska vi dricka den mytomspunna drinken Tom Collins med författaren och försvarsadvokaten Johan Eriksson, som också har försvarat Rakhmat Akilov. Det blir minst sagt ett lärorikt avsnitt där Johan tar oss igenom brott och straff, kan vi försvara drinkens betyg, kommer vi ändra vår historia och framförallt vilken annan drink rekommenderar han som sätter Guldkant på vardagen? Vi kan varken bekräfta eller dementera dagens avsnitt utan Johan's godkännande.
2022-09-16
Länk till avsnitt

62. Färdigblandat 2.0

Det är äntligen fredag igen! Känner ni att hösten smyger sig på och har haft en lite småstressig vecka på jobbet? Då kan vi glädja er med att idag upprepar vi ett välkänt och uppskattat koncept för den som behöver ta till något snabbt, något för den lata, eller för hurts-samlaren som vill smygstarta sin AW. För idag bjuder vi nämligen på Färdigblandat 2.0!

2022-09-09
Länk till avsnitt

61. Vinskola med Alf Tumble

Glad fredag på er! Vi är äntligen tillbaka törstigare än någonsin och idag kommer vi kicka igång en galet fantastisk säsong 4 med en Vinskola av Alf Tumble!
2022-09-02
Länk till avsnitt

60. Whisky Sour med Reuben Sallmander

Skål kära vänner denna underbara fredag och avslutningen av denna säsong. Vi hoppas att ni har haft det lika mysigt som oss. Vi avslutar även vårt 60:e avsnitt med att inte boka fel Reuben. Utan med självaste Reuben Sallmander, som med sin mysiga röst öser på med poäng för dagens drink Whisky Sour.
2022-06-17
Länk till avsnitt

59. Tequila som bas

Fredagens avsnitt fylls med skratt och misstag då vi blandar tre olika drinkar med Tequila som bas! Vi tar oss upp till en höjd av olika smaker, mogna beslut och faller tillbaka ner i det trygga.

2022-06-10
Länk till avsnitt

58. Aviation & French Kiss

Vi är tillbaka för ännu en rafflande drinktävling. Johnie bjuder på vidrig shot och Mandy pratar om alldeles för få flygtimmar. Men en sak är säker och det är att feststämningen alltid tar oss till nya höjder!
2022-06-03
Länk till avsnitt

57. Sex on the Beach med Henrik Hjelt

Det är äntligen fredag igen och idag ligger vi på playan och dricker "Sex on the Beach"-frukost med ingen mindre än Henrik Hjelt!

2022-05-27
Länk till avsnitt

56. Passoã & Sprite

Det är äntligen fredag och som en liten ljusglimma dyker vi upp igen i denna mörka värld. Fylleansökan är inskickad av Maggan och vi ska grogga med Passoã och Sprite!
2022-05-20
Länk till avsnitt

55. Årets Julöl

Nu är det julafton och som vi har längtat! Mandy och Johnie kanske inte sitter i SVT-studion och tänder ljus men vilka julvärdar dom ändå varit under December månad. I dagens avsnitt utser dom ännu en gång årets julöl men med en lite högra promillehalt i kroppen. God jul alla kära lyssnare!
2021-12-24
Länk till avsnitt

54. Don Saffron med Herbert Munkhammar

Alla som inte dansar är julens grinch! Var hälsad alla underbara festare där ute denna fredag. Det är exakt en vecka kvar till jul! Hur sjukt är inte det? Något som är sjukt är att vi idag dricker en Don Saffron med självaste Herbert Munkhammar!

2021-12-17
Länk till avsnitt

53. Äggtoddy med Admira Thunderpussy

Mele Kalikimaka is the thing to say på en fredag med en julig drink! Vi är åter tillbaka i polarexpressen som tuffar på mot jul och på söndag är det redan tredje advent! Denna juliga och stökiga fredag dricker vi dessutom Äggtoddy med Adam Risberg, också känd som Admira Thunderpussy!
2021-12-10
Länk till avsnitt

52. Rommust med Maxida Märak

Ser du stjärnan i det blå? Det är fredag igen och på söndag är det redan andra advent, och på tal om stjärnor så dricker vi idag Rommust med ingen mindre än Maxida Märak!
2021-12-03
Länk till avsnitt

51. Årets Glögg 2021

Vi är äntligen tillbaka och det är fredag! Ja, vi har saknat er också!! Efter en väldigt nykter men fullspäckad höst, så dyker vi nu upp igen för att skapa julstämning med er alla ända fram till jul!
2021-11-26
Länk till avsnitt

50. Midsommarsnaps

Glad midsommar våra underbara lyssnare! Stunden är kommen när sillen ska fram, Västerbottenpajen ska gräddas, snapsen ska kylas och väderleken lovar regn i vanlig ordning. Men också så är det sista avsnittet av Fredagsdrinken säsong 2!

2021-06-25
Länk till avsnitt

49. Midori Sour med Björn Hellberg

Varmt välkomna ska ni vara till detta näst sista avsnittet av Fredagsdrinken för säsong två, men innan vi drar i handbromsen så vill vi gasa på lite extra. För idag tillsammans med det eminenta tennisoraklet ? Björn Hellberg dricker vi Midori Sour!

2021-06-18
Länk till avsnitt

48. Nogroni med Karin Adelsköld

Glad fredag på er alla härliga festare där ute! Sommaren är äntligen här, och Mandy det står inte bara och svettas vid bardisken utan vi alla sitter och stånkar framför micken! I dagens avsnitt så dricker vi alkoholfritt som inte vi gjort på väldigt länge och det gör vi tillsammans med Sveriges Twitter-drottning Karin Adelsköld, som vi också känner igen som Ståuppkomiker och programledare på Sveriges Radio. Det är heller inte vilken alkoholfri drink som helst, utan en alkoholfri variant av vår favoritdrink Negroni!
2021-06-11
Länk till avsnitt

47. Devil's Soul

Glad solig fredag på er alla där ute! Vi börjar denna fredag med att hylla Mandy till skyarna för allt hårt jobb hon gör i bardisken, hon har lärt sig så mycket och fått nya smaklökar. Men från skyarna så tar vi oss rätt ner i avgrunden och dricker en Devil's Soul!

2021-06-04
Länk till avsnitt

46. Daquiri med Dogge Doggelito

Shoo alla festare där ute! Det är äntligen Fredag igen och självklart är vi tillbaka igen med ett nytt härligt avsnitt. Vi verkar ha en tendens att hamna i Cuba, så även denna gång är vi tillbaka på Fidel Castro's marker med en Daquiri i handen tillsammans med Dogge Doggelito!

2021-05-28
Länk till avsnitt

45. Fizzy Pop med Julia Alfrida

Det är äntligen fredag igen och Eurovision-vecka, och vad passar då bättre än att vi svänger på fjäderboor och dricker Fizzy Pop? En drink som är både rich på ingredienser och smaker, och bortsätt från Mandy så gästar även Julia Alfrida oss som debuterade i Melodifestivalen med sin låt Rich. Även om drinken kanske inte är en tolvpoängare, så är stunden med Julia det. Vi skiktar fram samtalsämnen som hens resa fram till Melodifestivalen, hur livet är som independent-artist och det blir svettigt värre i mellanakten då Mandy håller i ett quiz?
2021-05-21
Länk till avsnitt

44. Oliver Spritz med Robert Wells

Glad fredag på er alla fina festare där ute. Vi är åter tillbaka med ett avsnitt, men en kan säga att vi tar det lite piano idag. Ingen mindre än Robert Wells glider in med turnébussen med en specialskriven tappning på vår vinjett! Även pappa Oliver dyker upp på länk och trollar fram sin drink Oliver Spritz som vi dricker tillsammans. Robert tar oss igenom sin resa med pianot över hela världen, baren i turnébussen, sin egna öl Boogie Beer och vem var egentligen Charlie?

2021-05-14
Länk till avsnitt

43. Fidel Castro med Johan Petersson

Tjäääna! Fenomenalt och varmt välkomna ska ni vara till fredagens avsnitt. Det blir ett riktigt Lattjo Lajban-avsnitt idag, för vi dricker nämligen en Fidel Castro med självaste Johan Petersson. Vi som är uppväxta på Disney-klubben, Bröderna Fluff, Dr. Mugg och mycket mer, vet ju vilken otrolig förmåga han har att nå ut genom TV-rutan. Och hur många kan säga att de festat med Kapten Filling? 

2021-05-07
Länk till avsnitt

42. Färdigblandat 1.0

Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö! Vi låter jiggern och shakern vila i dagens avsnitt, för det är ju Valborg och vad gör sig inte mer lämpligt då än att dricka färdigblandat. Det blir ett fullspäckat avsnitt med hela 6 olika färdigblandade drycker som vi hittat på Systembolagets beställningssortiment. Skål på er alla och Glad Valborg!

2021-04-30
Länk till avsnitt

41. Stryptag & Salted Caramel

Det är äntligen fredag och denna gång ringer det i gongongen igen! Det är nämligen tävling mellan oss i vem som kan göra världens bästa tappning på den klassiska drinken Old fashioned.
2021-04-23
Länk till avsnitt

40. Mary Pickford med Niclas Tuomela

Hallå på er alla fina ute i vårsolen! Det är äntligen fredag igen, och även om vi dyker upp i dina hörlurar lite senare än vanligt, så kommer här nu ett riktigt sött avsnitt! Vi dricker nämligen Mary Pickford med Niclas Tuomela, som vann årets Efter Stängning i Sveriges Mästerkock. Bortsett från att Skurt är på tapeten igen, så diskuterar vi Niclas resa i köket, som sommelier, två veckors festande med Electric Banana Band och mycket mer! 
2021-04-16
Länk till avsnitt

39. Chocolate Cake Shot

Shots, shots, shots! Vi välkomnar er till ett beroendeframkallande avsnitt denna fredag. Johnie fyller gubbe, så Mandy fick den briljanta idéen att köra shots! Inte vilken shot som helst heller, utan Chocolate Cake Shot. Ni hör ju på namnet vilket smaskigt avsnitt det kommer bli! Det kan hända att vi inte säger så mycket i dagens avsnitt då vi blir golvade av denna shot. Både smakmässigt och i antal. Men det blir ändå en och annan diskussion om vad Nirvana och Skurt har gemensamt!
2021-04-09
Länk till avsnitt

38. Cosmopolitan med Pekka Heino

Glad påsk på Er alla glada ölhinkare, negroni-sippare, GT-gubbar och Fernet-fantaster! Vare sig om just du får lite ledighet eller ej, så är vi ändå tillbaka med ett riktigt fest-avsnitt. En kan tro att det är Carrie som gästar, men vi har något mycket bättre! Vi dricker nämligen Cosmopolitan med självaste Pekka Heino!

2021-04-02
Länk till avsnitt

37. Tjära & Kall

Tjära lyssnare! Vi håller huvudet Kallt och får äntligen ge er ett nytt avsnitt där vi får testa produkter från företaget I.C.E of Sweden. Det är ett ungt bolag bestående av krögare, musiker, reklamfolk till masterblenders och säljare. Deras vision är att lyfta fram nästan uteslutande Svenska/Nordiska lite udda smaker och kombinationer. Det blir helt enkelt ett avsnitt med mycket skratt, anekdoter och feststämning!
2021-03-26
Länk till avsnitt

36. Hanky Panky

Fredagens avsnitt blir lika roligt som själva titeln, för idag dricker vi Hanky Panky. Vann rätt låt i mello? Kan Mandy ha hittat en ny favoritdrink? Och varför har Johnie aldrig druckit fernet tidigare? Oavsett så är stämningen på topp och trevlig fredag alla drinkers därute!
2021-03-19
Länk till avsnitt

35. Grasshopper med Henrik Fexeus

Hoppla, det är fredag igen! Vi är inte lika gröna i baren längre som kanske dagens drink är. För vi ska nämligen dricka en Grasshopper tillsammans med Henrik Fexeus! Mentalisten, författaren och programledaren som alla känner igen förtrollar oss i kunskaper som analysering av hur våra hjärnor fungerar. 

2021-03-12
Länk till avsnitt

34. White Russian med Kristoffer Triumf

Duuude, glad fredag på er alla härliga festare där ute! Vi bjuder er på ett riktigt Big Lebowski-avsnitt idag, då vi skiktar fram en sjuhelsike god White Russian! En kan säga att vi "värvar" ner med denna drink idag. För vår gäst är nämligen Kristoffer Triumf, som många av er känner igen från Podcasten Värvet! 

2021-03-05
Länk till avsnitt

33. Old Fashioned & Irish Coffee

Veckans bästa dag är tillbaka och även vi, era favoritfestare! Idag ska vi inte bara festa, utan vi ska även testa! Vi ska nämligen blanda två drinkar i dagens avsnitt med hjälp av drinkmixar från Sweet Roots, och det vi ska blanda är Old Fashioned och Irish Coffee.
2021-02-19
Länk till avsnitt

32. Dry Martini med Charlotta Berggren

Inget dåligt nytt avsnitt som finns ute nu! För denna fredag bjuder vi på ett riktigt nördigt avsnitt, då vi dricker Dry Martini med underbara Charlotta Berggren från Spriteriet! Ni kan säkert se Johnie framför er hoppandes i stolen av lycka redan nu.

2021-02-12
Länk till avsnitt

31. Ginger Basil Spritzer med Elliphant

Vi är här igen för att ta din fredag med storm genom att dricka alkoholfritt!  Medan du plockar upp din haka från golvet, så vill vi ändå lova dig att även om spriten är frånvarande så är feststämningen center of attention! För idag dricker vi Ginger Basil Spritzer med en som garanterat vet hur en festar! Nämligen den fantastiska artisten Ellinor Olovsdotter, aka Elliphant.
2021-02-05
Länk till avsnitt

30. Hallonlakritsskalle med Katarina Testad

Håll i er! För i fredagens avsnitt öppnar vi upp portarna tidigt på Gröna Lund och bjuder vi in er till en riktig karusell. Tillsammans med fantastiska hiphop-artisten Katarina Testad aka BonBon dricker vi en Hallonlakritsskalle. En drink som i sin rosa färg framstår harmlös, men som frambringar käbbel om poäng, sluddrande säljsnack och dåliga minnen pga Absinthen.

2021-01-29
Länk till avsnitt

29. Tre Starka Öl

Vi är tillbaka! För att få lite samma känsla som när vi startade Fredagsdrinken så dricker vi idag tre öl. Ölen har varit saknad men vi känner på oss att 2021 kommer bli ett fantastiskt år med både goda drinkar och härliga gäster. För i dagens avsnitt skramlar vi med kastruller, svär över suröl och spelar musik för våra organ. Ett avsnitt som ni gärna får ranka på en skala mellan "Pappas lilla ängel" och "Haram"
2021-01-22
Länk till avsnitt

28. Nyårskarameller

Godmorgon och god fortsättning alla fina festare där ute. Vi ville avsluta vår långa men så fantastiska säsong 1 med nyårskarameller. Det är dagen efter nyår och i detta lilla frukostavsnitt så dricker vi Mimosa och går igenom året som varit. Skål från oss på Fredagsdrinken!
2021-01-01
Länk till avsnitt

27. En Back Snaps med Filip Poon

HELAN GÅR! Vi har aldrig känt så här mycket julstämning och vi vill verkligen avsluta vår adventskalender på topp! För det är mindre än en vecka kvar till jul och som en liten julklapp, så har vi självaste Filip Poon med oss idag. Alkoholångorna puffar på som Polarexpressen för vi ska nämligen dricka en back snaps!
2020-12-18
Länk till avsnitt

26. Ginmust

GINgle bells, GINgle bells, GINgle all the way! Det är fredag igen och på söndag är det tredje advent. Julen är snart här och vad passar då inte bättre än att dricka julmust. Vi lovar ett avsnitt där vår lilla julsläde spårar ur med massa skratt, romerska kejsare med snuskiga namn och är vi duktiga på julrim? Lucia brukar ju traditionsenligt tåga fram den 13:e December. Men med tanke på hur året har varit, så ringer vi upp förra årets Lucia!

2020-12-11
Länk till avsnitt

25. Julöl

Vi är redan en vecka närmare jul och vi tänder nu vårt andra ljus inför advent på söndag. Även om det börjar bli kallare ute, så ser vi idag till att värma er ordentligt med ett avsnitt utan krusiduller. Den 2:a November i år så var det den officiella dagen då Systembolaget ställer upp årets sortiment av julöl på hyllorna. Vi passade då på att plocka på oss ett par av de mest sålda ölerna med några andra vi var nyfikna på.
2020-12-04
Länk till avsnitt

24. Årets Glögg 2020

I dagens avsnitt har vi lovikkavantarna, tomteskägget och ljusen redo för nu jäklar blir det julstämning. På söndag är det första advent och det tänkte vi fira genom att dricka årets Blossa-glögg 2020. Vi kommer vara era snuskiga julvärdar enda fram till jul!
2020-11-27
Länk till avsnitt

23. Long Island Iced Tea med Kalle Josephson

Fredagens avsnitt blir lika stökigt som titeln avslöjar, för idag dricker vi Long Island Iced Tea. Men vi lovar att idag har vi lite mer klass än när Mandy fick i sig 1 liter av denna drink på Malta. Vi sparkar igång detta avsnitt tillsammans Kalle Josephson a.k.a Lång-Kalle, som många av er säkert känner igen från svenska Kontoret och filmen The Girl with the Dragon Tattoo. Vi diskuterar även hur en kommer i fredagspepp som förälder och hur en kan med sydafrikanska elefanter blanda en Bajs Spritzer? Ja ni läste rätt, det händer så mycket i det här avsnittet. Nästan lika mycket som antalet ingredienser i denna drink.

2020-11-20
Länk till avsnitt

22. Fjäderholmarnas Bryggeri

I fredagens avsnitt så blir det ingen drink, men det gör ingenting för vi har törstat efter öl. Fantastiska Pelle Ågren från Fjäderholmarnas Bryggeri dyker upp med så mycket välkyld god öl att vi tappar hakorna. Fjäderholmarnas Bryggeri är beläget på en liten ö strax utanför Stockholm city med samma namn, som startades 2014 av just Pelle Ågren och Andreas Willman. 

2020-11-13
Länk till avsnitt

21. Sake

Kon'nichiwa! Det är äntligen fredag och idag kommer vi med ett efterlängtat avsnitt, där vi firar Japan Culture Day som var den 3:e November. Vi har haft förmånen att avnjuta japansk mat- och dryckeskultur på fantastiska Hattori Sushi Devil i Stockholm på ett Coronasäkert sätt. Sommelieren Anna-Karin håller oss i handen medan hon guidar oss genom en explosion av smaker och kombinationer i både dryck och mat. Ett riktigt förfriskat avsnitt med smaskande, stönande, svåra uttal och hur smakar egentligen en sötpotatis-öl?

2020-11-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.