Sveriges 100 mest populära podcasts

Perspektiv - för en mer hälsosam relation till dig själv och andra

Perspektiv - för en mer hälsosam relation till dig själv och andra

Podcasten ?Perspektiv - för en mer hälsosam relation till dig själv och andra? drivs utifrån intentionen att vara en del i att skapa ett samhälle av välmående och stärkta individer. Madeleine Mofjärd möter gäster från världen över inom områden som på olika sätt rör den mänskliga upplevelsen såsom personlig utveckling, relationer, kommunikation och sexualitet. I segmentet "Going Deeper" öppnar Madeleine och Peter Nilsson dörren till deras egen relation och bjuder in lyssnarna till en sårbar och modig värld av relationer.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

mofjrd.com

Avsnitt

107. Marita Skogum & Lena Karlsson - Så kan Kommunikologi hjälpa dig att förstå dig själv och andra bättre

I veckans avsnitt möter jag och Peter kommunikologerna Lena Karlsson och Marita Skogum för ett samtal om hur meta-disciplinen Kommunikologi kan hjälpa oss att förstå oss själva och andra bättre.

I flera tidigare avsnitt har vi lyft många av de nyckelfaktorer som presenteras inom Kommunikologin vilket också har resulterat i att många av er har hört av er och velat veta MER om vad det är för utbildning jag just nu går och vad Kommunikologi egentligen ÄR för något!

Utifrån det så har jag nu bjudit in Lena & Maritha för ett samtal i podden - för dig som är nyfiken på att veta mer om just Kommunikologi.

I samtalet hör du oss bland annat dyka in i frågor som:

Vad innebär det att jobba med förändring utifrån ett systemiskt perspektiv? Vad kan hända när vi kliver bortom fokus på metoder och istället fokuserar på de gemensamma byggstenarna som existerar (och fungerar) i varje metod? Hur kan meta-kompetensen Kommunikologi hjälpa mig att förstå mig själv och andra ännu bättre?

Lena och Marita utbildar i Kommunikologi och har även en hel del andra spännande kompetenser och erfarenheter med sig.

Lena är bl.a specialistsjuksköterska inom barn och ungdomsmedicin och jobbar som strateg och produktionscontroller inom hälso-och sjukvård där hon coachar team och chefer.

Marita är flerfaldig guldmedaljör inom orientering med tio VM medaljer varav sex guld. Idag föreläser och coachar Marita människor till vitalitet och hållbarhet.

Poddavsnitt med grundarna av Kommunikologi: lyssna här

Mer om Kommunikologi: https://communicology.com/se/

Kontakta Marita Skogum: https://skogum.se/

Kontakta Lena Karlsson: http://www.lenakommunikolog.se/valkommen

Gratis inspirationsbrev: https://mofjrd.com/inspirationsbrev

Kontakta Madeleine: https://www.mofjrd.com

Kontakta Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

Aktuellt med Going Deeper: https://www.goingdeeper.se

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-11-22
Länk till avsnitt

106. Dr. Diamantis Koukouvinos - Så skapar du hormonell harmoni (den holistiska vägen)

I veckans avsnitt möter jag Dr. Diamantis Koukouvinos för ett samtal om hur vi kan skapa hormonell harmoni den holistiska vägen - genom inre läkning, bearbetning av vårt förflutna och andra faktorer som Diamantis menar kan påverka våra hormoner.

Dr. Diamantis Koukouvinos är läkare inom kinesisk medicin och driver sin egen klinik där han har hjälpt tusen­tals patienter med allt från fysisk smärta till psykisk ohälsa.

I samtalet hör du oss prata om frågor som bl.a:

Vad händer när vi normaliserar det onormala? Är det verkligen meningen att 9 av 10 unga kvinnor ska lida av hormonella rubbningar? Hur kan vi skapa hormonell harmoni den holistiska vägen? Hur kan vårt förflutna påverka våra hormonella balanser?

Anmäl dig till kursen "Så identifierar du, uttrycker och får dina behov tillgodosedda" här: https://goingdeeper.se/behov

Boka ditt medlemskap hos Livingroom co-working space i centrala Stockholm via [email protected] och uppge koden ?perspektiv10? för 10% rabatt. Läs mer om Livingroom här: https://www.livingroomcc.se/

Kontakta Diamantis Koukouvinos: https://www.doctordiamantis.com/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-11-08
Länk till avsnitt

105. Fia Forsström - Musikens spirituella resa & skapandet av den inre kraftplatsen

Hur kan vi komma åt de där platserna inom oss som påminner oss om vår KRAFT?

I veckans avsnitt möter jag artisen och låtskrivaren Fia Forsström för ett samtal om musikens spirituella resa och skapandet av den inre kraftplatsen.

När jag berättade för er att jag skulle träffa Fia så var ni flera som hörde av er och berättade hur Fias musik hjälp er i den inre resan - därför känns det extra vackert att få ge er det här samtalet idag. Jag tror och hoppas att avsnittet, precis som Fias musik, ska kännas som en varm och tillåtande kram fylld med självkärlek. Det är iallafall så som JAG uppfattar Fias musik.

I samtalet hör du oss prata om bland annat:

Hur vi kan komma åt de där platserna inom oss som påminner oss om vår kraft De rädslor som Fia har behövt möta för att leva det liv hon lever idag Hur det shamanska perspektivet har format Fias musik och kreativitet

Jag får också möjlighet att dela med mig av hur hennes musik hjälpt mig på min resa mot att bli mer fri, levande och hel. 

Anmäl dig till kursen "Så identifierar du, uttrycker och får dina behov tillgodosedda" här: https://goingdeeper.se/behov

Kontakta Fia Forsström: https://fiasmusicofficial.com/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-10-25
Länk till avsnitt

104. GOING DEEPER m. Beatrice Karinsdotter - Hur kan vi skapa en stark, frisk och levande kärleksrelation genom att använda relationen som en arena för utveckling?

I veckans avsnitt möter vi relationscoachen Beatrice Karinsdotter som tillsammans med sin man driver Training For Love där dom, precis som det låter, tränar människor i att bli bättre på just kärlek!

I det här samtalet får vi äntligen möjligheten att ställa de frågor som vi har till Bea när det kommer till hur vi kan skapa starka, friska och levande relationer genom att använda relationen som en arena för utveckling - ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat.

Vi pratar bland annat om:

Hur vi kan få syn på, och bryta, gamla beteenden, strategier och mönster som håller oss tillbaka från att uppleva den kärlek vi längtar efter Vad det innebär att ?bråka hälsosamt? och hur vi kan bli bättre på att ha mer konstruktiva konflikter Hur vi kan skapa ett utrymme i vår kärleksrelation där vi känner oss fria och välkomna att vara i ett ständigt växande, både som individer och som par

Boka ditt medlemskap hos Livingroom co-working space i centrala Stockholm via [email protected] och uppge koden ?perspektiv10? för 10% rabatt. Läs mer om Livingroom här: https://www.livingroomcc.se/

Boka din behandling hos Annelie Hellström på Joy4Life via [email protected] och hälsa från oss för 20% rabatt. Läs mer här: https://joy4life.se/

Vill ni anmäla er till coachingprogrammet för par? Läs mer om ?Den modiga kärleken? och anmäl er här: https://goingdeeper.se/coaching

Kontakta Beatrice Karinsdotter: https://trainingforlove.se 

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.goingdeeper.se

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/ 

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-09-20
Länk till avsnitt

103. Marli Montan - Kan Human Design hjälpa mig att bli tryggare i mig själv och leva mer autentiskt?

I veckans avsnitt möter jag Human Design coachen Marli Montan i ett nyfiket samtal om hur Human Design kan hjälpa oss att lära känna oss själva bättre. I sitt arbete hjälper Marli Montan kvinnor att hitta tillbaka till sin kraft genom att öka sin självkännedom och öka förståelsen för varför saker och ting har blivit, och är, så som dom är. Vi dyker in i frågor som tex: Hur kan Human Design hjälpa oss att förstå våra livsstrategier och hur vi lättast tar beslut? Hur kan vi lära känna oss själva bättre och leva mer välmående liv genom att få inblick i vår Human Design? Hur kan Human Design hjälpa mig att leva mer sant mig själv och hitta tillbaka till min inre kraft? Det här samtalet är också ett nyfiket försök från mitt håll att förstå kraften som många beskriver med Human Design. På vilket sätt kan det här systemet hjälpa mig att leva ännu modigare och ännu mer autentiskt? TACK till veckans sponsorer BlancheStories som är Skandinaviens första audioerotiska ljudapp där du kan njuta av romantiska och erotiska noveller när du vill, var du vill och hur du vill. Allt från flirt & pirr till erotik - you name it! Använd koden ?perspektiv33? för 33% rabatt på ett årsabonnemang när du skapar ett konto på www.blanchestories.com (!) Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/ Kontakta Marli Montan: https://www.marlimontan.com/ Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com  Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity
2022-08-23
Länk till avsnitt

102. GOING DEEPER - Vad finns bortom Mars & Venus? Ett samtal om polaritet i relationer.

Vad finns bortom Mars och Venus?

I veckans avsnitt möts vi i ett samtal om polaritet i relationer och hur vi själva jobbar med ett uttrycka det maskulina och det feminina inom oss i vår egen relation för att skapa mer passion och kontakt.

I slutet på förra året släppte vi ett avsnitt med tankar och reflektioner från den omtalade boken ?Män är från Mars och kvinnor är från Venus? från 90-talet som blev väldigt uppskattat av många och väckte mycket igenkänning (?även en del triggers)

I detta avsnitt utgår vi ifrån den nya, mer moderna uppföljaren ?Beyond Mars and Venus? från 2020 och delar med oss av de reflektioner, tankar och perspektiv som hjälpt oss att förstå varandra bättre.

Vår förhoppning är att samtalet ska väcka mycket igenkänning och bidra med nya perspektiv kring våra olikheter och hur vi kan jobba med polaritet i relationer för att skapa mer passion och kontakt.

Tack till veckans sponsorer Natural Cycles! Uppge koden "perspektiv20" för 20% på ett årsabonnemang + gratis termometer via: https://www.naturalcycles.com/

Avsnitt 77 - Är män från Mars och kvinnor från Venus?

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/ 

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-08-09
Länk till avsnitt

101. Pär Säthil - Så kan modern psykologi hjälpa dig att bli mer fri i din kreativitet

I veckans avsnitt möter jag psykologen, författaren och fd. musikern Pär Säthil som idag driver ?Brave Creative? utifrån missionen att hjälpa dig att skapa en friare relation till din kreativitet. Utifrån det senaste inom modern psykologi och hjärnforskning så coachar Pär individer att bli mer bekväma med känslor av ovisshet för att kunna göra det vi innerst inne drömmer om. Pär har själv gått från en förlamande scenskräck till att som musiker ha turnerat i Japan, släppt två album och spelat på några av Sveriges största scener. I dagens samtal pratar vi bland annat om: Hur vi kan använda oss av modern psykologi för att bli mer fria i vår kreativitet Hur vi kan bli mer bekväma med känslor av osäkerhet och ovisshet i relation till vårt kreativa uttryck Hur vi hittar balansen mellan positivt kontra negativt förstärkt motivation och lär oss agera utifrån inspiration istället för rädsla Tack till veckans sponsorer Natural Cycles! Uppge koden "perspektiv20" för 20% på ett årsabonnemang + gratis termometer via: https://www.naturalcycles.com/ Mer info om utbildningen inom Kommunikologi: http://www.lenakommunikolog.se/utbildning-i-kommunikologi  Kontakta Pär Säthil: https://www.bravecreativecourse.com/  Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/ Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/ Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/ Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24 Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/ Sponsorer och samarbeten: [email protected]
2022-07-26
Länk till avsnitt

100. Sandra Aggemo - Längtan efter det mänskliga och samexistensen av känslor

I veckans avsnitt möter jag coachen och föreläsaren Sandra Aggemo i ett samtal om längtan efter det mänskliga och samexistensen av känslor inom oss. Vad händer när vi öppnar upp fler fler känslor på spektrat och hur här ger det ihop med att våga kliva in mer i vår egen inre sanning? Och vad betyder det ens? Sandra har varit en av de absolut viktigaste pusselbitarna för mig personligen på min resa när det kommer till att öppna upp för förståelsen för att känslor inte är farliga, och att känslornas samexistens inom mig är en del av det som gör mig mänsklig - därför är det självklart att bjuda in Sandra för andra gången till podden (!) Jag tror och hoppas att veckans samtal ska kännas som en varm kram av acceptans. Du är välkommen precis så som du är, inget behöver fixas eller rättas till - samexistensen av känslor inom dig är det som gör dig mänsklig och äkta! TACK till veckans sponsorer @blanchestories som är Skandinaviens första audioerotiska ljudapp där du kan njuta av romantiska och erotiska noveller när du vill, var du vill och hur du vill. Allt från flirt & pirr till erotik - you name it! Använd koden ?perspektiv33? för 33% rabatt på ett årsabonnemang när du skapar ett konto på www.blanchestories.com (!) Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-online-kurs/ Kontakta Sandra Aggemo: https://www.sandraaggemo.se/ Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/ Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/ Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/ Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24 Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/ Sponsorer och samarbeten: [email protected]
2022-07-12
Länk till avsnitt

99. Elina Berglund - Kan vi bli mer fria i våra kroppar med hjälp av hormonfria preventivmedel?

I veckans avsnitt möter jag partikelfysikern och forskaren Elina Berglund som grundat Natural Cycles för ett samtal med fokus på hur vi kan bli mer fria i våra kroppar genom att välja ett preventivmedel fritt från hormoner.

Med ögonen på det som sker runt om oss i världen med borttagen aborträtt i USA så kan vi inte annat än att börja lyfta dessa samtal. Aldrig har det varit mer aktuellt för oss kvinnor att utbilda oss om hur vi kan behålla friheten i våra egna kroppar.

I samtalet pratar vi bland annat om:

Hur vi kan lära känna signalerna från våra egna kroppar för att undvika oönskade graviditeter (eller planera en önskad graviditet) Hur vi kan anpassa vår vardag och våra liv utifrån den kvinnliga hormoncykeln Hur hormonella preventivmedel förändrar vår syn på omvärlden och på oss själva

För 20% rabatt på ett årsabonnemang hos Natural Cycles + en gratis BT termometer besök https://www.naturalcycles.com och använd koden "PERSPEKTIV20" när du handlar. 

Anmäl dig till vår online kurs med koden "SOMMAR20" för 20% rabatt under hela Juli: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-online-kurs/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-07-05
Länk till avsnitt

98. Johan Stiernstedt - Hur kommer det sig att över 1 miljon svenskar idag äter antidepressiva?

Hur kommer det sig att över 1 miljon svenskar idag äter antidepressiva?

I veckans avsnitt möter jag psykiatrikern och psykoterapeuten Johan Stiernstedt för ett samtal om den galna psykiatrin. Vilka perspektiv behöver lyftas in i öppenvården för att vi, på riktigt, ska kunna hjälpa människor att må bättre?

Johan har länge arbetat som överläkare inom psykiatrisk öppenvård och har de senaste 12 åren varit verksam som privatpraktiserande psykoterapeut.

2020 gav Johan ut boken ?Den galna psykiatrin - om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi? och utifrån detta tar vi utgångspunkt i dagens avsnitt.

Vi dyker in i frågor som bland annat:

Kan långsiktigt intag av antidepressiva skapa kroniska tillstånd av psykisk ohälsa? Har den svenska psykiatrin blivit galen? Vad behöver förändras för att öppenvården ska kunna hjälpa människor på riktigt? Hur skulle ett lite mer andligt perspektiv kunna förändra psykiatrin och sättet som människor blir hjälpta?

Ni är många som hört av er inför det här avsnittet och delat med er av era berättelser. Jag är nyfiken på att höra vad det här samtalet väcker i dig och välkomnar dig att höra av dig och dela med dig till mig.

Kontakta Johan Stiernstedt: [email protected] 

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-06-14
Länk till avsnitt

97. Preston Smiles - Breaking free from shame and living FREE from the inside out

Breaking free from shame and living FREE from the inside out

In this weeks episode I connect with the bestselling author and personal freedom coach Preston Smiles (!)

Preston is a messenger of love, breaking the rules and carving out his own path as a next generation thought leader generating millions of views inspiring people to become FREE from the inside and out - which is what we will dive into in this conversation.

Preston has been featured in Forbes, Cosmopolitan, LA Weekly, Los Angeles Magazine, Origin Magazine and many others. He's has also appeared on top podcasts such as Lewis Howes?s The School of Greatness and Impact Theory where he has shared the arena with names such as Tony Robbins, Joe Dispenza, David Goggins & Brene Brown just to name a few.

Today, he?s coming on the show to share his perspectives on how we can break free from shame and live FREE from the inside out!

In this episode you will hear us talk about:

How to overcome shame and guilt in order to live more fully The difference between operating from an energy of proving ourselves and actual aligned inspiration How everything we experience in this given moment is right on purpose What it means to slow down to the slow down to the speed of wisdom and why it matters

?and so much more!

Get in touch with Preston Smiles: https://prestonsmiles.com/

Get in touch with Madeleine Mofjärd: https://www.mofjrd.com

Madeleine on Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Join the Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Share your contribution on SWISH: 123 614 75 24

Share your contribution on PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorship and collaborations: m[email protected]

2022-06-07
Länk till avsnitt

96. Lisa Leuhusen & Beatrice von Schwerin - Kan erotiska noveller hjälpa oss att lära känna och ta ägandeskap över vår egen lust?

Kan erotiska noveller hjälpa oss att lära känna och ta ägandeskap över vår egen lust?

I veckans avsnitt möter jag Lisa & Beatrice, grundare av BLANCHEstories som är Skandinaviens första audioerotiska app fylld med erotiska noveller med allt från mysig romantik, flirt, erotik och kink.

I det här avsnittet pratar vi om hur erotiska noveller kan hjälpa oss att lära känna och ta ägandeskap över vår egen lust!

Vi pratar också bland annat om:

Hur vi kan lära känna våra egna önskemål och fantasier genom erotiska noveller Hur vi kan använda erotiska noveller för att öppna upp för samtal i vår relation kring vad vi önskar, vill och behöver

Vår förhoppning är att samtalet ska väcka inspiration, insikt och nyfikenhet på den egna lusten. Vad är du nyfiken på just nu?

Skapa ett konto hos BLANCHEstories med koden ?perspektiv33? genom https://www.blanchestories.com

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-05-31
Länk till avsnitt

95. GOING DEEPER - Hur vet jag när jag ska lyssna på kroppen kontra hjärnan?

Hur vet jag när jag ska lyssna på kroppen kontra hjärnan?

I veckans avsnitt möts vi i ett provprat utifrån en fråga som vi inte ännu har något svar på. Kanske kan du som lyssnar hjälpa oss här?

Vi hittade ett citat som väckte vår nyfikenhet som vi utforskar djupare i dagens avsnitt:

?When it comes to food, pleasure and rest - listen to your body not your guilt?

Hur vet vi när vi ska lyssna på kroppen kontra hjärnan? Hur behöver jag läka kroppen för att kunna lita på signalerna jag får? Hur separerar jag kroppen från hjärnan och när kan jag ibland behöva utmana mina egna gränser?

Somsagt, vi har inte svaret. Vi utforskar frågan och bollar våra erfarenheter kring detta och är nu nyfikna på dina perspektiv! Vad tänker du kring det här? Hur vet du när du ska lyssna på kroppen kontra hjärnan? Och hur separerar du dem två från varandra?

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/ 

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-05-24
Länk till avsnitt

94. GOING DEEPER m. Camilla Håkansson - Själsliga speglingar, tidigare liv & intuitiva guidningar

I veckans avsnitt möter vi Camilla Håkansson som guidar människor till en djupare förståelse för sig själva genom själsliga speglingar och intuitiv terapi för själen.

Vi dyker in i ett samtal om själsligt växande och ett citat som vi båda upplever som kärnan i detta avsnitt är:

?När du väljer med själen så väljer du inte den lättaste vägen, utan den väg som kommer få dig att växa mest?

I sitt arbete med människor kanaliserar Camilla mediala budskap och använder sig av siffrorna i individens personnummer för att koppla upp sig på vad hon kallar för ?det andliga internet? där hon läser av och speglar själens essens, syfte, utmaningar och potential framåt.

I det här samtalet hör du oss dyka in i frågor som:

Hur kan vi leva och skapa våra liv utifrån själens längtan? Vad säger födelsetalet om vem du är och vad ditt uppdrag här på jorden är? Hur kan en förståelse för eventuella tidigare liv hjälpa mig i detta liv här och nu?

Vår förhoppning är att det här samtalet ska öppna upp för ett nytt perspektiv när det kommer till att fördjupa förståelsen och relationen till dig själv. Vi vill också bjuda in dig som lyssnar att koppla på din nyfikenhet när du lyssnar, och lekfullt utmana de perspektiv som kanske idag känns främmande.

Kontakta Camilla Håkansson: https://listentoyoursoul.se

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/ 

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-05-17
Länk till avsnitt

93. Filip Bromberg - Kan psilocybin assisterad terapi hjälpa oss att läka ångest, depression och psykisk ohälsa?

Kan psilocybin assisterad terapi hjälpa oss att läka ångest, depression och psykisk ohälsa?

I veckans avsnitt möter jag psykologen Filip Bromberg som är ordförande för stiftelsen ?Osmond Foundation? som stöttar och möjliggör kliniska studier inom psykedelisk vetenskap. Filip är även en av de psykologer som grundat ?Nysnö? som syftar till att hitta konkreta arbetsmetoder och att lägga grunden till framtidens psykedeliska kliniker.

I dagens avsnitt tar vi utgångspunkt i de studier som just nu genomförs på Karolinska Institutet i Stockholm utifrån frågan: ?Kan psilocybin assisterad terapi kan behandla depression, ångest och psykisk ohälsa??

Vi pratar bland annat om:

Hur kan psilocybin hjälpa oss att komma i kontakt med med minnen, traumatiska upplevelser och undantryckta känslor och på så vis läka oss inifrån? Vad kan psilocybin tillföra som verktyg i en terapeutisk ram som vanliga terapi-former ofta missar? Hur kan framtiden tänkas se ut när det kommer till att använda psykedeliska substanser i terapeutiska ramverk för läkning av depression?

Enligt statistik som publicerades 2020 av socialstyrelsen så äter över 1 miljon svenskar idag anti-depressiva. Och kanske kan det också vara så att du som lyssnar känner minst en person som äter anti-depressiva och ändå inte upplever välmående?

Det här samtalet är helt enkelt mitt försök till att öppna upp för ett perspektiv som förhoppningsvis kan öppna klimatet kring ett tema med potential för läkning.

Jag vill bjuda in dig som lyssnar att koppla på din nyfikenhet, ta upp nyfikenheten ur verktygslådan och lyssna med ett öppet sinne!

Kontakta Filip Bromberg: https://www.nysno.se/om-oss

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-05-10
Länk till avsnitt

92. Leila Andersson - Inre läkning med hjälp av Interna Familje System (IFS)

I veckans avsnitt möter jag Leila Andersson som är healing coach och mentor för själs-ledda kvinnor som vill leva ångestfria liv och växa i sina relationer och i sina verksamheter. Leila har även skrivit boken ?Hälsorebell: läkning, näring och motivation för ett friare liv?.

I dagens avsnitt dyker vi in i ett samtal om inre läkning med hjälp av modellen Interna Familje System (IFS) som bygger på en teori om att vårt inre är uppgjort att flera olika delpersonligheter som motiveras av olika intentioner och på olika sätt skyddar oss från att komma i kontakt med delar av oss själva som vi kanske inte vill titta på.

Vi pratar bland annat om:

Hur vi kan läka relationen till oss själva genom att använda Interna Familje system (IFS) som metod Hur en medvetenhet om IFS som modell kan hjälpa oss att skapa en snällare och mer accepterande relation till oss själva Hur vi kan hitta nya, mer konstruktiva sätt, att uppfylla de behov som de olika delarna inom oss har

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-online-kurs/

Kontakta Leila Andersson: https://www.instagram.com/leilaandersson_/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-05-03
Länk till avsnitt

91. GOING DEEPER m. Malin Drevstam - Hur kan vi använda vår sexualitet som en arena för personligt växande?

I veckans avsnitt möter vi Malin Drevstam för ett samtal om hur vår anknytning påverkar vår relation till vår sexualitet.

I det här samtalet pratar vi bland annat om:

Hur vi kan använda vår sexualitet som ett sätt att växa som individ och människa Hur olika typer av traumatiska upplevelser kan forma vår relation till vår sexualitet Hur vi kan läka vår anknytning och våra erfarenheter för att skapa en mer hälsosam relation till vår sexualitet

Malin är psykoterapeut, sexolog och författare till flertalet böcker - bland annat boken Lust & Olust - om sex, närhet och anknytning.

Vår förhoppning är att det här samtalet ska bidra med nya perspektiv när det kommer till njutning. På vilka sätt kan du komma i djupare kontakt med din egen njutning genom att bli ännu mer medveten om dina egna mönster och din historia?

Extra stort TACK till veckans samarbetspartner LIVSPULS som erbjuder Emotionellt fokuserad terapi för individer, par och familjer. Som lyssnare erbjuds du 30% på de tre första besöken hos Livspuls när du uppger koden ?PERSPEKTIV30? vid bokning via https://livspuls.com/ eller direkt via mail till [email protected] eller [email protected]

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-online-kurs/

Kontakta Malin Drevstam: https://malindrevstam.se/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Mer från Peter: https://peternilssoncommunication.com/ 

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-04-26
Länk till avsnitt

90. Helena Önneby - Att skapa ett liv i linje med sin inre sanning, släppa på kontrollen och hitta tilliten till livets ledtrådar

I veckans avsnitt möter jag återigen Helena Önneby som är coach, författare och föreläsare och aktuell med boken ?Det inre skiftet?. Idag möts vi i ett utforskande provprat om vad det innebär att låta livet leda oss dit livet vill ha oss.

Vad händer om jag släpper på kontrollen och låter mig ledas? Hur kan jag behålla, och skapa, ett starkt självledarskap genom att släppa på just kontrollen och bjuda in ännu mer tillit till att allt alltid blir precis så som det ska?

Vi utforskar frågor som bland annat:

Vad innebär det att leva sin sanning och att följa det som känns levande inom en, det som känns som FLOW? Vad innebär det att låta sig ledas, att ?surrender?? Vad är skillanden mellan att vara passiv och att surrender? Hur kan vi skapa det liv som vi är ämnade att leva genom att följa de ledtrådar som vi får från vår intuition?

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-online-kurs/

Kontakta Helena Önneby: https://www.helenaonneby.com/ 

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-04-19
Länk till avsnitt

89. GOING DEEPER m. Jens Mebius - Så påverkar din anknytning dina strategier och mönster i nära relationer

Hur påverkar din anknytning dina strategier och mönster i nära relationer?

I veckans avsnitt möter vi Jens Mebius som är en av Sveriges mest erfarna terapeuter inom Emotionellt Fokuserad Terapi som syftar till att skapa förutsättningar för att känna större tillit och djupare intimitet i nära relationer. Jens är också grundare och ledare av utbildningsinstitutet Stockholm EFT Center där han utbildar terapeuter och psykologer inom emotionellt fokuserad terapi.

I samtalet dyker vi bland annat in i:

Hur vår anknytning påverkar oss i våra nära relationer Hur vi kan komma ur destruktiva mönster och strategier som håller oss tillbaka från att skapa de relationer som vi längtar efter Hur vi kan läka vår anknytning och gå från en otrygg till trygg anknytning i vuxen ålder

Vår förhoppning med det här samtalet är att det ska öppna upp för en ännu större förståelse för hur du kan skapa de relationer som du längtar efter genom att bli mer medveten om dina egna strategier, mönster och var de kommer ifrån.

Extra stort TACK till veckans samarbetspartner LIVSPULS som erbjuder Emotionellt fokuserad terapi (EFT) för individer, par och familjer. Som lyssnare erbjuds du 30% på de tre första besöken hos Livspuls när du uppger koden ?perspektiv30? vid bokning via https://livspuls.com/ eller direkt via mail till [email protected] eller [email protected] 

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-online-kurs/

Kontakta Jens Mebius: https://www.humanprocess.se/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-04-12
Länk till avsnitt

88. GOING DEEPER m. Manuel Timane - Hur kan vi bli lyckligare genom att medvetandegöra de omedvetna psykologiska behov som driver oss?

Hur kan vi bli lyckligare genom att medvetandegöra de omedvetna psykologiska behov som driver oss? 

I veckans avsnitt av Going Deeper möter vi Manuel Timane för ett samtal om de 6 omedvetna psykologiska behov som ligger till grund för varför vi människor gör som vi gör. Vilka omedvetna drivkrafter har lett dig till de upplevelser och relationer som du skapat i ditt liv? 

Manuel Timane är expertkonsult hos MyNeeds som är Sveriges ledande experter inom just motivation. 

Frågor som vi dyker in i: 

Vilka är de 6 omedvetna psykologiska behov som driver vårt beteende och varför är det viktigt att medvetande göra dem?  Hur kan en förståelse för mina egna primära drivkrafter hjälpa mig till ännu mer meningsfullhet och lycka?  Hur kan en förståelse för de omedvetna psykologiska behoven hjälpa mig att skapa mer meningsfulla relationer?  Vad behöver JAG för att uppleva meningsfullhet och välmående? 

TACK till veckans sponsorer som gör detta samtal möjligt - Gryningen och Relate! 

Gryningen erbjuder det senaste, och det bästa, inom hälsosam mat, ekologisk hudvård och kosttillskott. Med koden PERSPEKTIV15 får du nu 15% rabatt på hela sortimentet både i butik och i webbshoppen: https://www.gryningen.eu/

Appen Relate erbjuder ett helt nytt sätt att mötas där du matchas med potentiella partners baserat på era gemensamma värderingar. Som lyssnare får du nu 1 månad gratis premium medlemskap när du laddar ned appen här: https://relate-app.com/perspektivpodcast 

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/ 

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com 

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper 

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/  

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd 

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/  

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-03-29
Länk till avsnitt

87. GOING DEEPER - Hur kan jag bättre förstå mina egna och andras kärleksspråk?

Hur kan jag bättre förstå mina egna och andras kärleksspråk? 

Ett vanligt misstag i relationer är att vi ger till andra det vi själva allra helst vill ha - med risk för att resultatet inte blir det vi önskat. 

Veckans avsnitt handlar om de 5 kärleksspråken! 

Intentionen med det här samtalet är att öppna upp för ett nytt sätt att kommunicera det du önskar och vill ha i relationer - oavsett om det är en kärleksrelation, vänskap eller vilken annan relation som helst. 

Extra stort TACK till veckans sponsor Relate som är din källa till en meningsfull relation. Relate appen erbjuder ett helt nytt sätt att mötas där du istället för att endast matchas med potentiella partners baserat på utseende också matchas baserat på dina och era värderingar och intressen. Som lyssnare får du nu 1 månad helt gratis premium medlemsskap i Relate Appen när du laddar ner appen via följande länk: https://relate-app.com/perspektivpodcast 

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/ 

Mer om Kommunikologi: https://communicology.com/ & https://skogum.se/ 

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com 

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper 

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/  

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd 

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/  

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-03-22
Länk till avsnitt

86. Frida Karlsson - Hur kan jag bli bättre vän med min menscykel?

Hur kan vi stärka relationen till vår hormoncykel och landa i den mjuka insikten att cykeln faktiskt är där FÖR oss, med kärlek - för att ta oss närmre oss själva?

I veckans avsnitt möter jag Frida Karlsson för ett samtal om just detta - att bli vän med sin menscykel.

Frida arbetar för att stötta kvinnor att leva med sin kvinnliga kropp genom olika feminina praktiker som bland annat dearmorering, breathwork, snippsauna och bröstmassage. Frida leder även cirklar och grupper för kvinnor som vill stärka relationen till sin egen kropp.

I det här samtalet pratar vi bland annat om:

Hur menscykeln kan hjälpa dig att komma närmre din inre sanning Hur du kan anpassa ditt liv efter din cykel för att uppleva mer balans De olika styrkorna i varje fas av menscykeln och hur de går att likna vid årstiderna (Vår, sommar, höst, vinter) Hur du, som är i en relation, kan introducera din partner till din cykel för att gemensamt anpassa er vardag utifrån det

Vill du hoppa direkt till den delen där vi pratar om styrkorna med de olika faserna? Hoppa fram till 31:00 sekunder.

Extra stort TACK till veckans samarbetspartner LUSTLY som sponsrar dagens avsnitt och ger dig 20% på hela sortimentet med koden ?lustly? t.o.m 22/3 både på Lustly.se och i butiken på Döbelnsgatan 4A.

Anmäl dig till vårt digitala träningsprogram, för individer som vill utveckla sin kommunikation i relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/

Kontakta Frida Karlsson: https://www.instagram.com/frida.herflow/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd/

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

2022-03-15
Länk till avsnitt

85. GOING DEEPER m. Marika Smith - Så fördjupar du relationen till din sexualitet och njuter mer

Längtar du efter att komma i ännu djupare kontakt med din egen lust? Att skapa en djupare relation till din sexualitet för att kunna njuta ännu mer? Kanske är du osäker på vad du längtar efter i ditt sexliv och vill ha inspiration för hur du kan komma i kontakt med din njutning och dina önskemål?

I detta samtal möter vi sexinspiratören & coachen Marika Smith som hjälper män & kvinnor att bli vän med sin sexualitet och lära känna den på djupet. Marika har över 18 års erfarenhet av att prata med kvinnor, män och andra om deras syn på sex, kärlek, kroppen och relationer och driver även podcasten ?Sex på riktigt?.

Intentionen med detta samtal är att bidra till perspektiv som kan hjälpa dig att skapa en bättre (och mer lustfylld) relation till din sexualitet.

Några av de frågor vi lyfter i samtalet är:

Hur kan vi lära oss vad det är vi VERKLIGEN vill ha? Vad längtar män efter i sitt sexliv som kvinnor ofta missar? Vad längtar kvinnor efter i sitt sexliv som män ofta missar? Hur kan vi kommunicera kring sex och uttrycka vad vi vill ha?

Det här är ett samtal för dig som är nyfiken på att komma i ännu djupare kontakt med din lust och skapa en bättre relation till din sexualitet!

Veckans avsnitt är sponsrat av Pistill, där du erbjuds 20% rabatt på hela sortimentet fram till den 8 Mars 2022 antingen via Pistill.se eller butiken på Drottninggatan 100 i Stockholm.

VÅRT TRÄNINGSPROGRAM FÖR DIG SOM VILL SKAPA BÄTTRE RELATIONER: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/

Kontakta Marika Smith: https://sexinspiration.se/

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/ 

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-03-01
Länk till avsnitt

84. Justine Baruch - Intimacy, polarity, conflict & the difference between the masculine & the feminine

Are you having a hard time to understand your partner? Maybe, you?re longing to better navigate the differences between the masculine and the feminine in order to find a deeper sense of intimacy and passion?

THIS EPISODE HELPS YOU NAVIGATE THE DIFFERENCE BETWEEN MEN AND WOMEN

I connect with Justine Baruch for a conversation about intimacy, polarity, conflict and learning to navigate the dance between the masculine and the feminine.

In this conversation you will hear us talk about:

How men and women experience intimacy differently - and how to meet each others needs in a way that creates passion How men and women deals with conflict differently - and how to navigate that Coming back to connection after conflict How to express your desires in a way that inspires (Request vs. demand) Learning to understand how men and women process emotions differently

This is a conversation for you who are longing to better navigate the dance between the masculine and the feminine - and oh, did I mention that you?re in for a TREAT?

Contact Justine Baruch: https://justinebaruch.com/ 

Madeleine on the web: https://www.mofjrd.com

Madeleine on Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Join the Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Share your contribution on SWISH: 123 614 75 24

Share your contribution on PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorship and collaborations: m[email protected]

2022-02-22
Länk till avsnitt

83. Annelie Hellström - Så kan du bli mer av det som är DU genom intima healing behandlingar

Hur kan vi jobba med förändring i oss själva och våra liv som går bortom hjärnan och intellektet?

Tänk om det faktiskt är så att vår kropp har en förmåga att lagra minnen, trauman och händelser från vårt förflutna? Hur håller det här oss tillbaka från att leva dom liv vi längtar efter? Hur kan vi släppa taget?

I dagens avsnitt möter jag Annelie Hellström för ett samtal om hur vi kan frigöra stagnerade energier i vår kropp för att bli mer hela, levande och välmående som individer.

Annelie hjälper män och kvinnor genom bland annat wombhealing, yoni/lingam massage, dearmorering och en rad andra behandlingar utifrån intentionen om att frigöra livskraft och släppa taget om det som håller oss tillbaka.

Det är med en viss nervositet som jag släpper det här samtalet då jag vet att ämnet kan väcka både missförstånd och triggers. Jag påminner därför om intentionen med den här podden - att öppna upp för perspektiv som bidrar till ökat välmående.

Min förhoppning är att samtalet ska att öppna upp för nya perspektiv när det kommer till att skapa förändring i våra liv som går bortom hjärnan och intellektet. Min förhoppning är att samtalet ska hjälpa fler människor att leva mer levande och hela liv.

Kontakta Annelie Hellström: https://joy4life.se/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-02-15
Länk till avsnitt

82. GOING DEEPER - Så påverkar din icke-verbala kommunikation

Hur kommer det sig att du upplever att du har sagt precis ?rätt? sak och att det ändå inte landar så som du tänkt?

I veckans avsnitt dyker vi in i icke-verbal kommunikation och hur vårt kroppsspråk, tonläge mm påverkar hur vi uppfattas. Vi menar på att många onödiga diskussioner och konflikter kan härledas till missförstånd i den icke-verbala kommunikationen. Att få syn på sina icke-verbala mönster kan i många fall vara en utmaning då vi inte ser vårt eget kroppsspråk - om vi inte tillåter oss att bli speglade av andra. Detta avsnitt hjälper dig att bli mer medveten om din icke-verbala kommunikation och hur den påverkar dina resultat i din kommunikation.

I detta samtal pratar vi om:

Hur vår icke-verbala kommunikation påverkar våra relationer Hur vi kan bli mer medvetna om vår icke-verbala kommunikation Hur det kommer sig att du upplever att du sagt precis rätt sak och ändå inte når fram

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-02-08
Länk till avsnitt

81. Daniel Ek - Så skapar du starkare vänskaper

Hur kan vi skapa starkare & djupare vänskapsrelationer?

Jag har länge varit nyfiken på hur det kommer sig att vi lägger så stor vikt på att utveckla våra kärleksrelationer och sällan våra vänskaper. Hur kommer det sig att vänskaper så ofta rinner ut i sanden eller inte blir så som vi önskar?

I veckans avsnitt möter jag psykologen & författaren Daniel Ek för ett samtal om just detta.

Daniel är medförfattare till boken ?Länge leve vänner? som samlar 30 år av forskning kring vänskapsrelationer. I detta samtal djupdyker vi i några av de nycklar som boken belyser utifrån Daniels perspektiv.

Vi pratar bland annat om:

Hur modet att vara sårbar i vänskaper tar oss från skam till kontakt Tips för att checka in i en vänskap - är vi på samma bana? Hur vi på ett respektfullt sätt kan göra slut i en vänskap, och om det är alltid är att föredra? 3 olika nivåer av konversationer och hur vi når till djupare lager i samtal Varför är undersökningar visar att vi ofta är MER omtyckta än vi faktiskt tror att vi är av våra vänner

Det här är ett samtal för dig som är nyfiken på hur du kan skapa starkare och djupare vänskapsrelationer! Länge leve vänner!

ANMÄLAN TILL KURSEN "8 Insikter för djupare relationer": https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Daniel Ek: https://www.vanskapslabbet.se/ 

2022-02-01
Länk till avsnitt

80. GOING DEEPER - Hur kan ett fokus på tillstånd hjälpa oss i relationer?

I veckans avsnitt av Going Deeper pratar jag och Peter om tillstånd. Hur kan ett fokus på tillstånd hjälpa oss i våra relationer?

Om jag tex vill ge någon feedback, hur kan det då hjälpa mig att fokusera på vilka tillstånd jag vill att personen ska befinna sig i? Och hur kommer det här att påverkar hur personen mottar min feedback?

Hur påverkar mina egna tillstånd mina relationer? Finns det tillstånd jag behöver befinna mig oftare i för att uppnå det jag vill uppnå i min relation - och hur vet jag när jag behöver tillåta mig att vara i ett specifikt tillstånd kontra när jag behöver agera för att rikta fokus mot ett annat tillstånd jag vill uppleva?

Ja, det finns många frågor att ställa sig kring tillstånd. I detta samtal dyker vi in i ämnet och provpratar kring hur ett tillståndsfokus hjälper oss i vår relation. Vi pratar även om dom utmaningar som vi har när det kommer till just tillstånd och vilka tillstånd som vi är bra kontra mindre bra på att tillåta oss att vara i. 

ANMÄLAN KURS: 8 insikter för djupare relationer: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/ 

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-01-26
Länk till avsnitt

79. GOING DEEPER m. Jessica Ekman - Vad är mitt emotionella ansvar kontra ditt i vår relation?

Hur kommer det sig att vissa relationer känns som en fri plats att vara sig själv fullt ut, medan andra kan upplevas begränsande och fulla av förväntningar på hur du ?bör? vara?

I veckans avsnitt av Going Deeper möter vi Jessica Ekman för ett samtal om ansvar i relationer. Vad är mitt emotionella ansvar kontra ditt i vår relation? Var går gränsen mellan jag:et, du:et och vi:et?

Vi djupdyker bland annat i en nyckelfaktor inom kommunikolgin som går under namnet jag//du sortering som jag personligen upplever är en enormt viktig faktor för väl fungerande relationer.

Hur kan vi undvika ångest genom att känna våra känslor fullt ut? Hur kan vi känna empati för andras känslor, och vara ett stöd, utan att ta ansvar för, eller gå in i den andres känslor? Hur kommer det sig att vissa relationer känns som en fri plats att vara sig själv fullt ut, medan andra kan upplevas begränsande och fulla av förväntningar?

Jessica är utbildad kommunikolog, sjuksköterska samt Terapeut inom KBT och ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Jessica frilansar även inom TV-produktion och har tidigare drivit Relationsverket som har varit en stor inspirationsfaktor för mig och min resa när det kommer till just kommunikation i relationer.

8 INSIKTER FÖR DJUPARE RELATIONER - Anmäl dig här: https://mofjrd.com/8-insikter-for-djupare-relationer-par-och-relations-coaching/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com

Kontakta Jessica Ekman: https://jessicaekman.com/

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2022-01-11
Länk till avsnitt

78. GOING DEEPER - Tydliga intentioner för en mer levande relation

?Att det finns en positiv intention bakom varje skitbeteende rättfärdigar inte beteendet i sig, utan hjälper oss att öka förståelsen för varför personen framför mig agerar som den gör?

I veckans avsnitt pratar vi om hur ett tydligt fokus på intentioner i en relation kan bidra till ökad förståelse och djupare kontakt.

Vilka ritualer kan vi använda oss av för att stämma av intentionerna för vår relation och vad vi önskar ha mer eller mindre av framåt? Vilken energi vill vi lyfta in i vår relation nu när vi kliver in i ett nytt år? Hur kan tydliga intentioner bidra till ökad förståelse och djupare kontakt? Hur kan ett fokus på intentioner hjälpa oss i vår kommunikation till varandra?

Det här är ett samtal som vi hoppas ska bidra till en känsla av att ?wow, kan det vara såhär enkelt att kommunicera med tydlighet??.

Som det numera ofta blir i dessa samtal så öppnar vi även upp för sårbarhet då en av oss blir medvetna om ett mönster som väcker känslor?

Gott nytt år från oss, och lycka till med intentions-fokuset!

DIGITAL GUIDE: INTENTIONER FÖR ETT LEVANDE LIV - En guide som hjälper dig att sätta intentioner för det liv som du vill leva: https://mofjrd.com/intentioner-for-ett-levande-liv/

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2021-12-31
Länk till avsnitt

77. GOING DEEPER - Är män från Mars och kvinnor från Venus?

Är män från Mars och kvinnor från Venus?

Är det möjligt att vi ser världen från HELT olika glasögon?

Vad skulle hända om vi fick ta del av varandras linser?

Vad behöver män av kvinnor som kvinnor ofta missar?

Vad behöver kvinnor av män som män ofta missar?

Det här är bara några av de frågeställningar som vi pratar om i veckans avsnitt av Going Deeper. Jag och Peter möts efter att ha läst boken ?Män är från Mars och kvinnor är från Venus? (som provocerar många) och delar våra reflektioner av boken.

Intentionen är att ta reda på om det finns delar av boken som faktiskt stämmer, är män från Mars och Kvinnor från Venus?

Om svaret är ja, hur kan det i sådana fall hjälpa oss att skapa ökad förståelse för varandra?

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2021-12-14
Länk till avsnitt

76. GOING DEEPER m. Johanna Eriksson & Fransisco Villanueva - How to build trust and connection in relationship

In this weeks episode of going deeper we connect with the inspiring couple Johanna Eriksson and Francisco Villanueva for a conversation about how to build trust and connection in relationship.

Johanna and Francisco are helping couples to create a deeper connection and build trust thru the 5 pillars of trust and that is exactly what we will dive into in this conversation.

You will hear us talk about:

Embodied practices to come back to connection after a disagreement The importance of having a vision together, as a couple How to find trust in the unknown, in the darkness and the painful parts of relating

This is a conversation for you who are longing to find a deeper sense of trust within yourself and your relationship.

Share your contribution on SWISH: 123 614 75 24

Share your contribution on PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorship and collaborations: [email protected]

More from Madeleine: https://www.mofjrd.com

More from Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

More from Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine on Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter on Instagram: https://www.instagram.com

Join the Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Contact Fransisco and Johanna: https://www.georgekao.com/

Fransisco on Facebook: https://www.facebook.com/franciscovillanueva.jg

Johanna on Facebook: https://m.facebook.com/johanna.eriksson.1884?ref=bookmarks

Trust in relationship on Instagram: https://www.instagram.com/trust.in.relationship

2021-11-30
Länk till avsnitt

75. GOING DEEPER - Triggade av varandra! Hur hanterar vi det?

Triggade av varandra! Hur hanterar vi det?

I veckans avsnitt av Going Deeper möts jag och Peter för ett samtal om triggers.

Hur kan vi som partners bli bättre på att möta varandra i våra triggers och hur viktigt är vårt sätt att kommunicera det vi upplever?

Vi pratar bland annat om:

Våra triggers gentemot varandra, hur hanterar vi dom och hur gör vi för att mötas när det krockar? Vikten av att själv ta ansvar över sina triggers, och inte lägga ansvaret hos sin partner utan istället nyfiket ställa frågan: ?var kommer den här triggern ifrån, vad är det jag EGENTLIGEN reagerar på?? Vårt förhållningssätt kring transparent och ärlig kommunikation och hur vi upplever att det kan leda till en ännu djupare relation

Det här är ett samtal för dig som är nyfiken på att lära dig att möta dina egna och din partners triggers samt kommunicera kring det på ett sätt som tar er ännu djupare i relation till varandra.

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com/

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2021-11-23
Länk till avsnitt

74. GOING DEEPER m. Therese & Hunter Mabon - Att hålla lust & passion vid liv i 30 år

I veckans avsnitt av segmentet Going Deeper möter vi paret Tess & Hunter Mabon för ett nyfiket samtal om det förhållningssätt som hjälpt dem att bevara lust och passion i över snart 30 års tid.

Utöver erfarenheten som de besitter från deras eget äktenskap, så arbetar dem även tillsammans som relationscoacher och hjälper par att trivas och må bra i sina relationer. Tillsammans driver paret även podden ?Snippets - the lovers podcast? samt appen ?The Lovers? som ger dig konkreta utmaningar, tips, frågor och reflektioner som kan hjälpa dig i din romantiska relation.

I dagens avsnitt hör du oss prata om:

De 3 viktigaste nycklarna som Tess & Hunter använder sig av för att behålla passionen i deras relation Det förhållningssätt som hjälper dem i stunder av utmaning Tips och idéer för ett bättre sexliv Hur de upplever att klimakteriet påverkar relationen

Det här är ett samtal för dig som är nyfiken på hur vi, i långvarig relation, kan bevara lust och passion.

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta The Lovers (Tess & Hunter): https://linktr.ee/thelovers

Turn off sheet: https://static1.squarespace.com/static/5a2311d41f318d2a02e64554/t/6041267ed050703aae57b69f/1614882431026/TURNING%2BOFF%2BTHE%2BOFFS%2BWORKSHEETS.pdf

2021-11-16
Länk till avsnitt

73. Emily Jane - Align your life with your hormonal cycle

In this weeks episode, I connect with Emily Jane, founder of Moujamoon, for a conversation about reclaiming the womb and creating a life in alignment with the hormonal cycle. Emily started Moujamoon with the intention to help menstruators reclaim their sexual sovereignty, liberate their bodies from old conditionings and create a more cyclical living. Emily shares the conviction that we can all be experts of our OWN bodies, and she is here to teach us how. In this conversation, you will hear us talk about: The wisdom that can be found in our wombs The basics facts that we need to know about the hormonal cycle and how it affects us Why Emily believe that if more women knew how hormonal birth control actually works, less would actually use them How the awareness and relationship to our cycle affects our ability to connect with our own sexuality Share your contribution on SWISH: 123 614 75 24 Share your contribution on PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd Sponsorship and collaborations: [email protected] Madeleine on the web: https://www.mofjrd.com Madeleine on Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd Join the Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity Contact Emily Jane: https://www.moujamoon.com/
2021-11-09
Länk till avsnitt

72. GOING DEEPER - Vad skapar normer och hur påverkar dom oss?

Vad skapar normer och hur påverkar dom oss?

Hur kommer det sig att normer sitter så djupt, att majoriteten av ett samhälle helt plötsligt bär på samma valda sanning om vad som är ?rätt eller fel??

Vi önskar ett samhälle där vi vågar titta på vad som leder varje individ till välmående, istället för att fastna i att ?såhär är det? - som vi upplever att normer ofta gör.

Framför allt så tror vi på vikten av att våga fundera på hur våra normer påverkar oss. Hjälper denna norm oss till ökat välmående, eller stjälper den oss?

I veckans avsnitt av ?Going Deeper? möts jag och Peter för ett samtal om vad som skapar normer och hur dom påverkar oss.

I detta samtal hör du oss prata om:

Hur vi kan förändra våra valda sanningar från stjälpande till hjälpande Vikten av att våga ifrågasätta normer som håller oss tillbaka från välmående Tips och förhållningssätt till dig som står inför ett val där du på något sätt behöver gå emot en norm eller andras åsikter Varför vi anser att det är viktigt att inte bara omge sig med ?ja-sägare?

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Mer från Peter: https://www.hursvartkandetvara.com

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2021-11-02
Länk till avsnitt

71. Helena Önneby - Att vara sin egen bästa vän och observatör

I veckans avsnitt välkomnar jag återigen Helena Önneby som är coach, författare och föreläsare och aktuell med boken ?Det inre skiftet? som släpps i vinter.

Denna gång möts vi i ett samtal med fokus på att bli sin egen bästa vän, genom att även vara sin egen observatör - hur hänger dem båda ihop? Och varför är det viktigt att observera sina egna reaktioner?

I det här samtalet hör du oss prata om:

Att vara sin egen bästa vän med ökad självkänsla Att vara observatör över sina egna reaktioner och beteenden Att hålla space för alla delar inom oss, det inre barnet, den inre kritikern mm Att se livet med lite mer lätthet och släppa taget ?det stora allvaret?

Det här är ett samtal för dig som längtar efter lätthet, flow och ökad självmedkänsla.

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Helena Önneby: https://helenaonneby.com/

2021-10-19
Länk till avsnitt

70. GOING DEEPER - Kärlek med 27 års åldersskillnad

Hur är det att leva i en relation med 27 års åldersskillnad? Vad innebär det att bryta mönster och varför bär vi på en tro om att det är viktigt?

Den mönster-brytande podden om relationer är nu här!

?Going deeper? är ett unikt segment av podcasten ?Perspective? med intentionen att utforska de nycklar och mönster som leder till hälsosamma relationer. Vi tror på kraften av att bryta mönster och att släppa taget om gamla sanningar genom att bjuda in nya perspektiv.

I dagens premiäravsnitt så går vi på djupet och pratar om:

Kärlek med 27 års åldersskillnad Konsekvenserna av en kärlek som bryter mot normen De mönster vi behövt bryta för att kliva in i vår relation De rädslor vi behövt möta för att våga stå upp för vår kärlek Skuggsidor av en relation med stor åldersskillnad De presuppositioner vi bär på som gör att vi väljer att stå upp för vår relation trots motstå

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Going Deeper: https://www.mofjrd.com/goingdeeper

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

2021-10-12
Länk till avsnitt

69. Jeremy Goldberg - What if self-compassion & kindness was cool?

This week I connect with the writer, speaker and coach Jeremy Goldberg who is on a mission to make the world better than it was yesterday by making kindness cool. Today we meet for a conversation about self-compassion and what it truly looks like to live a life och kindness and how that will change the world for the better.

We talk about:

The importance of self-compassion when embarking on a journey of self-discovery The release of old stories and emotions in our bodies The journey of learning to love your own company The impact that kindness could have on our world.

Share your contribution on SWISH: 123 614 75 24

Share your contribution on PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorship and collaborations: [email protected]

Madeleine on the web: https://www.mofjrd.com

Madeleine on Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Join the Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Contact Jeremy Goldberg: https://www.longdistancelovebombs.com/

2021-09-07
Länk till avsnitt

68. Peter Nilsson - Kommunikation, en nyckel till välmående (LIVEPODD)

KOMMUNIKATION - EN NYCKEL TILL VÄLMÅNEDE (LIVEPODD) 

Veckans avsnitt skiljer sig en aning från de andra avsnitten. Det här är nämligen ett samtal som är inspelat LIVE, på café Livingroom i centrala Stockholm. Tillsammans med en underbar, mysig och intim publik så möter jag återigen Peter Nilsson som är expert på kommunikation och förändring för ett samtal om hur vi kan använda vår kommunikation med oss själva och andra som en nyckel till ökat välmående.

I samtalet så hör ni oss prata om:

Hur kommunikation och välmående relaterar till varandra Hur vår icke-verbala kommunikation påverkar hur vårt budskap når människor Hur våra intentioner och presuppositioner styr vårt beteende Nyckelfaktorer inom kommunikation som bidrar till ökad förståelse för både dig själv och andra

Det här är ett samtal för dig som är nyfiken på att ta del av konkreta verktyg för att ta din kommunikation till nästa nivå - för att bättre förstå dig själv och andra.

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Peter Nilsson: https://www.hursvartkandetvara.com

2021-08-31
Länk till avsnitt

67. Kia Elfström - Shamanism, plantmediciner & läkning av negativa mönster

SHAMANISM, PLANTMEDICINER & LÄKNING AV NEGATIVA MÖNSTER

I veckans samtal möter jag shamanen Kia Elfström för ett samtal om shamanism och hur naturens egna mediciner har förmåga att hjälpa oss behandla depression, ångest och negativa mönster samt stärka vår självkänsla och inre kraft.

Kia har de senaste 20 åren har arbetat med att stärka det positiva i människor. Kia är utbildad samtalsterapeut och kombinerar det terapeutiska arbetet med schamanska praktiker som genomsyras av både plantmediciner och energimedicin. Allt utifrån intentionen om att hjälpa människor till ökad självkänsla och livskvalitet.

I veckans samtal pratar vi om:

Schamanska traditioner som hjälper oss till ökad insikt om våra egna mönster och beteenden Behandling av depression och ångest genom plantmediciner Vägen till stärkt självkänsla och inre kraft genom schamansk visdom Hur plantmediciner kan hjälpa oss att bearbeta trauman och upplevelser från tidig barndom

Det här är ett samtal för dig som är nyfiken på hur naturens medicin kan hjälpa dig till ett stärkt inre.

Skicka din gåva via SWISH: 123 614 75 24

Skicka din gåva via PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorer och samarbeten: [email protected]

Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Kia Elfström: https://www.kiaelfstrom.se/

2021-08-24
Länk till avsnitt

66. George Kao - Joyful productivity & creative discomfort

JOYFUL PRODUCTIVITY & CREATIVE DISCOMFORT

This week I am connecting with the authentic business coach George Kao for a conversation about joyful productivity and creative discomfort.

George is on a mission to empower every soulful entrepreneur to do marketing in an authentic and simple way, and successfully build their business - beyond the strategics of the old paradigm.

In this conversation we talk about:

How to deal with creative discomfort Tapping into joyful productivity and the experience of flow The importance of bringing heart and soul into your business

This is a conversation for soulful entrepreneurs and creative beings who are longing for a more meaningful relationship to productivity.

Share your contribution on SWISH: 123 614 75 24

Share your contribution on PayPal: https://www.paypal.me/mofjrd

Sponsorship and collaborations: [email protected]

Madeleine on the web: https://www.mofjrd.com 

Madeleine on Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Join the Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Contact George Kao: https://www.georgekao.com/

2021-08-17
Länk till avsnitt

65. Kay Pollak - Jag ensam bär ansvaret för min lycka

I veckans avsnitt möter jag gudfadern av personlig utveckling, Kay Pollak, för ett samtal om att välja glädje.

Kay är en man som dom allra flesta känner till som filmregissör, föreläsare och författare. Han är en man som genom sina böcker och föreläsningar förändrat många människors förhållningssätt till livet och inte minst mitt eget.

Kays bok ?Att välja glädje? var min första kontakt med personlig utveckling och insikten om att jag själv är skaparen över mitt eget liv och mina känslomässiga tillstånd. Den dagen jag förstod att ?Jag ensam ansvarar över min lycka? förändrades allt.

Idag möts vi för ett samtal med intentionen om att öka förståelsen för att vi själva bär ansvaret för vår egen verklighet, vi pratar bland annat om:

Hur våra tankar om oss själva påverkar hur vi upplever livet Valet mellan att vara offer eller skapare av vår egen verklighet Att ingen annan människa kan göra mig irriterad om jag inte ger de tillåtelse Hur projiceringar skapar känslor av skuld och hindrar oss från glädje Vikten av att titta närmre på de trosatser som styr våra livsval och reaktioner

Min förhoppning är att det här avsnittet ska ge dig mod och styrka att leva den mest sanna versionen av ditt liv.

Kontakta mig: https://www.mofjrd.com

Madeleine Mofjärd på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Kay Pollak och boka föreläsning: http://kaypollak.com/

2021-07-20
Länk till avsnitt

64. Dr Linus Mårtensson - Inre läkning av kronisk sjukdom (Fokus: Hud & tarm)

INRE LÄKNING AV KRONISK SJUKDOM

Är det möjligt att bota grundorsaker till kronisk sjukdom, och titta bortom piller och snabba lösningar som endast lindrar yttre symptom?

I veckan möter jag Linus Mårtensson som är specialist inom funktionsmedicin samt legitimerad läkare och specialist inom Allmänmedicin för ett samtal om att läka kroppen inifrån och ut genom att ta fokus på helhetsperspektivet.

Efter att ha jobbat inom primärvården under 10 års tid insåg Linus att hans expertis inom den västerländska vården bara hjälpte honom att lindra patienternas symptom. Drivkraften var att hitta en väg för att se till de underliggande orsakerna till symptomen och faktiskt hjälpa sina patienter att läka inifrån och ut. Här valde Linus att gå vidare till funktionsmedicinen som är en medicinsk inriktning som letar efter obalanser i kroppen och behandlar de underliggande orsakerna genom livsstilsförändringar mm.

Det här är kunskap som jag önskar att jag själv hade för 10 år sedan då mina hudproblem började göra sig synliga för första gången. Med tanke på den resa jag själv befunnit mig på de senaste 6 månaderna, där jag har gått från att ha haft utslag i hela ansiktet som har varit utmanande både fysiskt och psykiskt till att idag ha en friskare hud än någonsin, så betyder det här avsnittet extra mycket. Utan ett helhetsgrepp kring min egen hälsa och förståelsen för hur alla bitarna hänger ihop så hade jag aldrig läkt så som jag gjort idag.

Det här är ett samtal om:

Att läka inifrån och ut genom att se till den underliggande orsaken till symptom Hur emotionell stress påverkar huden Vikten av att ha tillit till kroppens förmåga att läka Varför många hudproblem kommer ifrån tarmen Att välja livsstilsförändring före piller och snabba lösningar

Kontakta mig: https://www.mofjrd.com

Madeleine Mofjärd på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd/

Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Linus: https://funmed.teamtailor.com/people/741711-linus-martensson

2021-07-06
Länk till avsnitt

63. Elena Rossi - The pleasure potential of the female body (Replay)

This weeks episode is a throw back to a conversation I recorded almost exactly one year ago today with Elena Rossi from The Yoni Empire.

This conversation has touched more people than any other episode on this show, which shows me the importance of shining the light to this topic.

This is a conversation fully dedicated to the female pleasure potential and how we can invite more pleasure into our lives and understanding and accepting our erotic uniqueness.

Elena Rossi is a conscious sexuality educator, orgasm coach, sex toy designer, writer and so much more.

TODAY YOU WILL LEARN ABOUT:

The pleasure potential of the female body Female arousal and the importance of slowing down in order to experience maximum pleasure How to invite deeper orgasms by letting go of the need to perform and the idea that the orgasm is ?the goal? How to live a more orgasmic life Discovering and expressing our kinks and sexual uniquenesses The most important lesson that I think men should know about female sexuality

Contact Madeleine: https://www.mofjrd.com

Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Contact Elena: https://theyoniempire.com/

2021-06-22
Länk till avsnitt

62. Annika R Malmberg - Relationer, självinsikt & konflikthantering

Hur kan vi få det att funka trots våra olikheter?

I veckans avsnitt möter jag relationsexperten Annika R Malmberg som hjälper människor att skapa fungerande relationer, både privat och i yrkeslivet.

Vi möts för ett samtal om relationer, självinsikt och konflikthantering och dyker in i:

Hur vi kan få våra relationer att fungera trots våra olikheter Varför din egen bruksanvisning är relevant för att skapa en välfungerande relation Hur du kan bli bättre på att ge och ta feedback Vikten av självinsikt för att förstå dig själv och andra bättre

Annika är den första kvinnan i Sverige som uppnått den högsta utmärkelsen ?diamond speaker? på världens mest omfattande system av talar-rating. Hon har även utsetts till en av näringslivets superkommunikatörer av Resumé. Annika har tidigare setts i bland annat Framgångspodden, där hon även är en del av Framgångsakademin.

Det här är ett samtal för dig som längtar efter att förstå dig själv och andra bättre, för att kunna mötas även i våra olikheter.

Kontakta mig: https://www.mofjrd.com

Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Annika: https://annikarmalmberg.se/

2021-06-08
Länk till avsnitt

61. Rainier Wylde - Masculinity, shadow-work & relating

In this weeks episode I connect with Rainier Wylde for a conversation about Masculinity, shadow-work & relating.

Rainier is the host of the ?Lost Man Standing Podcast? and is guiding men to a healthier relationship to their masculine, and to awaken thru deep shadow-work.

In this conversation we talk about:

The power of stories and the longing for belonging How the societal pressure is holding men back from stepping into the mature masculine How the healthy masculine archetype is expressed How the immature masculine archetype is expressed How to (and why to) nourish your feminine energy as a man The consequences of an unbalanced masculine and feminine energy

This is a conversation for boys and men who are longing to fully express themselves, and for women who are longing to understand men better and deeper.

Contact me, Madeleine Mofjärd: https://www.mofjrd.com

Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Contact Rainier Wylde: https://www.rainierwylde.com/

2021-05-25
Länk till avsnitt

60. Sandra Aggemo - Känslor, behov, lust & mod

Veckans avsnitt är tillägnat till alla människor som längtar efter att vara mänskliga.

Jag möter Sandra Aggemo som kallar sig själv för Sårbarhetsminister, för ett samtal om känslor, behov lust och mod.

Sandra är här för att visa oss att mörker och ljus bildar en helhet och gör oss mänskliga. Vi har blivit lärda att stänga av och blunda för det som känns - vi ska inte vara för glada, och inte heller ska vi prata om det som gör ont i oss.

I detta samtal pratar vi om:

Rädslor & försvar som hindrar oss från att släppa fram gråt, ilska och sorg
Skam och hur det håller oss tillbaka från att leva ett liv sant oss själva, i mod
Hur det är möjligt att känna lycka & eufori och samtidigt känna sorg?
Att våga släppa fram glädje och varför det för vissa människor kan vara precis lika läskigt som att känna sorg?
Självkärlek och om vi eventuellt har missuppfattat det helt?

Det här är ett samtal för dig som längtar efter att vara mänsklig, som längtar efter att släppa fram hela dig.

Kontakta mig: https://www.mofjrd.com

Facebook Community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Kontakta Sandra: https://www.sandraaggemo.se 

2021-05-11
Länk till avsnitt

59. Karin Mofjärd (Farmor) - Perspektiv från människor som levt i över 80 år

Vad tittar vi tillbaka på med mest tacksamhet över i slutet av livet?

Veckans avsnitt är ett utdrag ur en serie samtal som jag spelade in för 1 år sedan - där jag mötte 10 stycken personer som levt i över 80 år för att höra om deras perspektiv på livet. Min intention var att ta reda på svaret på vad som upplevs som viktigast i slutet av livet. Vad ser vi tillbaka på med mest tacksamhet? Hur formar det en människa att växa upp under krig och fattigdom? Jag ville ta reda på vad dagens millenials har att lära sig av generationen som levt i över 80 år.

Det här är ett samtal där jag möter min egen Farmor, som på många sätt hjälpt mig att förstå vikten av att lyssna på nya perspektiv för att växa som människa.

Jag har genom åren spenderat många stunder i samtal med Farmor. Vi bor på 60 mils avstånd och pratar i telefon regelbundet. Jag glömmer ofta att fråga henne om livet. Om det som får henne att känna sig levande. Om det hon är stolt över. Om det hon längtar efter. I detta samtal får jag äntligen ta den chansen och lyssna till hennes berättelse. Hur var det egentligen att växa upp på 30-talet?

Kontakta Madeleine Mofjärd: www.mofjrd.com 

2021-04-27
Länk till avsnitt

58. Jordan Green - Healthy relating with Love Therapist

In this weeks episode I connect with therapist Jordan Green who is the founder of The Love Group for a conversation about creating healthy relationships, not only with your intimate partner but also in a family dynamic.

We talk about:

The fundamentals of a healthy relationship How to create emotional safety Tools for healthy communication Relationship-check-ins for deeper connection Why 90% of conflicts in relationships is triggered by our past and how to heal that How to break a subconscious family role that you?ve taken on How our relationship to our parents affects our love relationship

This is a conversation for you who are ready to heal thru love. Jordans message to all of us is: ?you are loved, and you belong here?

Facebook-Community

Contact Jordan Green

Contact Madeleine Mofjärd

2021-04-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.