Sveriges 100 mest populära podcasts

Hallå arbetsmiljö!

Hallå arbetsmiljö!

Ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. I Arbetsmiljöverkets podcast Hallå arbetsmiljö! samtalar arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline Kostet och programledare Fredrik Berling om allt som rör din arbetsmiljö. Varje avsnitt har ett tema och inbjudna gäster.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

av.se

Avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #14 - Vibrationer

I säsongens sista avsnitt träffar programledarduon Fredrik och Carro Daniela Profir som jobbar med sakområdet vibrationer på Arbetsmiljöverket.
2023-12-19
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #13 - Regler

Den nya regelstrukturen är beslutad av generaldirektören och träder i kraft 1 januari 2025. I det här avsnittet gästar Fredrika Wendel och Karin Mikaelsson som berättar om det omfattande arbetet med regelförnyelsen och digitalisering av föreskrifterna. Programledarduon Fredrik och Carro är som vanligt vanligt på hugget.
2023-10-16
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #12 Hot och våld

Den här gången handlar avsnittet om hot och våld i arbetsmiljön. Ett problem som finns inom många olika verksamheter. Gäst i studion är Kristian Hansson som arbetar som sakkunnig på Arbetsmiljöverkets regelavdelning.
2023-08-23
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #11 Långvarigt stillasittande arbete

I det här poddavsnittet gästas Fredrik och Carro av ergonom Elin. De tar sig an frågan om det alltid lika aktuella ämnet långvarigt stillasittande arbete.

Upp och hoppa, ta en promenad och lyssna igenom avsnittet.

Programledare: Fredrik Berling och Ann-Caroline "Carro" Kostet.
Gäst: Elin Vidlund.
2021-09-29
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #10 Säkerhetskultur

I säsongsavslutningen av Hallå arbetsmiljö gästar handläggare Katarina Eskils studion och berättar om säkerhetskultur. Carro är med via länk och Fredrik är som vanligt nyfiken och frågvis.
2020-12-17
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #09 Systematiskt arbetsmiljöarbete

Fredrik och Carro får distansbesök av inspektör Leif som till vardags är verksam i Sundsvall. Leif har bakgrund som lärare inom fordonsteknik och brinner för systematiskt arbetsmiljöarbete, som ofta förkortas SAM.
2020-11-24
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #08 Belastningsergonomi

Kersti Lorén är sakkunnig ergonom på Arbetsmiljöverket och har tidigare jobbat som arbetsmiljöinspektör. I det här avsnittet gästar hon studion för att prata om belastningsergonomi och trycker på vikten av att variera sin arbetsställning. Programledare är i vanlig ordning Fredrik Berling och Carro Kostet.
2020-10-27
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #07 Hemmakontoret

Inom flera yrken kan man inte arbeta hemma, men hur är arbetsmiljön för dem som behöver göra det? I det här avsnittet av Hallå arbetsmiljö! är experterna Kersti Lorén och Ulrich Stoetzer gäster. De svarar på frågor om hur arbetsgivare och arbetstagare kan hantera arbetsmiljön i samband med arbete från hemmet. Här behandlas både belastningsergonomiska som organisatoriska frågor.

Programledarduon Fredrik Berling och Ann-Caroline "Carro" Kostet är i vanlig ordning på hugget trots att Carro befinner sig på distans i Malmö.

För mer information om podden, https://www.av.se/podd
2020-09-29
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #06 Corona och smittrisker

I säsongspremiären av poddserien Hallå arbetsmiljö berättar Ulrika Scholander om de coronarelaterade anmälningarna som kommit in till Arbetsmiljöverket under pandemin. Ulrika är sektionschef på Arbetsmiljöverket och har under coronatider haft en samordnande roll i arbetet med coronarelaterade ärenden.
2020-09-29
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #05 Skyddsombud

Det här avsnittet handlar om skyddsombudets roll. Vad gör egentligen ett skyddsombud om dagarna och i hur stor utsträckning får hen ägna sig åt rollen? Gäst i studion är en viss Lotta från en annan myndighet. Programledare: Fredrik Berling och Ann-Caroline "Carro" Kostet som även hon varit skyddsombud en längre tid.
2020-03-17
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #04 Brott i arbetslivet

Arbetsmiljöverket har tillsammans med 7 andra myndigheter i uppdrag att motverka brott i arbetslivet. I det här avsnittet berättar arbetsmiljöinspektör Mikael Roos och polis Jerk Wiberg om sitt viktiga arbete. Programledare är i vanlig ordning Fredrik Berling och Ann-Caroline Kostet.
2020-02-17
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #03 Nollvision

Arbetsmiljöverkets nollvision mot arbets- och dödsolyckor utgår från regeringens arbetsmiljöstrategi. Men hur förebygger man egentligen arbetsrelaterade olyckor? Med i studion för att hjälpa oss att förstå finns Gustav Sand-Kanstrup, Arbetsmiljöverkets projektledare i nollvisionsprojektet.
2020-01-20
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #02 Stress

Fredrik och Carro benar tillsammans med Ulrich Stoetzer ut begrepp och frågor som i folkmun benämns stress. Ulrich är till vardags en av Arbetsmiljöverkets experter på organisatorisk och social arbetsmiljö.
2020-01-20
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #01 Inspektion

I det här avsnittet får vi lära känna programledarduon Fredrik Berling och arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline "Carro" Kostet. Vi får veta hur vardagen ser ut för en arbetsmiljöinspektör och vilka utmaningar som lurar ute på svenska arbetsplatser.
2020-01-20
Länk till avsnitt

Hallå arbetsmiljö! #00 Trailer

Ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. I Arbetsmiljöverkets podcast Hallå arbetsmiljö! samtalar arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline Kostet och programledare Fredrik Berling om allt som rör din arbetsmiljö. Varje avsnitt har ett tema och inbjudna gäster.
2020-01-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.