Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Uppgrävt - En Svensk Metalpodd

Uppgrävt - En Svensk Metalpodd

Uppgrävt är en Svensk Podcast där svenska undergroundband får komma fram ur kryptan och berätta om sina eskapader.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

uppgravt.podbean.com

Avsnitt

#48 Panorera mera! + Desolator

I detta avsnitt gästas podden av Joakim och Stefan ifrån deathmetalbandet Desolator. Vi pratar om Mallorca, Karl Sanders, panorering och Jesus. Häng med!

2021-02-13
Länk till avsnitt

#47 Skarabörg, Så Äre Mä't + Last Legion

I detta avsnittet gästas podden av ytterligare ett Skövdeband. Olle och Christian ifrån Last Legion dök upp och förgyllde min onsdag. Vi pratar om E-type, bok VS film, konsolkrig och Schlätta. Häng med!

2021-01-30
Länk till avsnitt

#46 Skövde, Stan Som Ingen Behövde + After Earth

I dagens avsnitt gästas jag av Skövdeboysen Anton och Marcus ifrån After Earth. Vi pratar om Skara-Bert, Will Smith, Brädrollspel online och gig i Vara Småstad. Häng med!

2021-01-17
Länk till avsnitt

#45 "2020 Var Inte Lika Illa Som 1349" + The Generals

I årets första avsnitt gästas podden av Rickard och Marius ifrån värmlandsbandet The Generals. Vi pratar om Jazz, smeknamn, oplanerade growls och vikten av att blicka framåt. Häng med!

2021-01-01
Länk till avsnitt

#44 Patchar Och Västar + Andreas Malmqvist

I dagens specialavsnitt gästas podden av Andreas Malmqvist som ligger bakom Instagramkontot Patches And Vests. Vi pratar om konceptet Kutte, patchgrossister, mobbing och dioder! Häng med!

2020-12-23
Länk till avsnitt

#43 Utflykt Till Timmerstugan + Revenge Prevails

I det 43:e avsnittet av Uppgrävt beger jag mig ut på min tredje roadtrip. Denna gången till Uddevalla där jag hälsar på Revenge Prevails replokal. Vi pratar om replokalsbyten, mystiska låttexter, live-sessions och inbrottsskydd. Njut!

2020-11-26
Länk till avsnitt

#42 Piss Och Stryk I Norge + Gut Ripper

Idag gästas podden av Alex och David från det jämtländska dödsmetallbandet Gut Ripper. Vi pratar om Jämtland, bortgång, Systembolaget och fylleslag i Norge. Njut!

2020-11-15
Länk till avsnitt

#41 Metallkärna + As We Burn

Dagens gäster är Robin och Andreas från As We Burn. Vi pratar cleansång, singel VS albumsläpp, Heroes Of Might & Magic 3s fuskreferenser och bandnamnsval. Häng med!

2020-10-09
Länk till avsnitt

#40 Doom På Granngården - Dun Ringill

I det 40:e avsnittet besöks jag av två herrar från doom bandet Dun Ringill. Vi pratar korpar, berg, mytomani och aktiv dödshjälp. Mycket nöje.

2020-09-26
Länk till avsnitt

#39 On Stage At Backstage + Fredrik Eriksson

I detta specialavsnitt av Uppgrävt så åkte jag för andra gången ut på studiebesök. Denna gången till Backstage Rockbar i Trollhättan. Där mötte jag föreståndaren Fredrik Eriksson. Vi pratar om chansningar, festivaler, vad som är jobbigt/roligt med att ha en rockbar och självklart Coronarestriktioner. Njut.

2020-09-13
Länk till avsnitt

#38 The Finnish Underground + Sepulchral Curse

This is the first episode in english. I am joined by Kari Kankaanpää from the finnish death metal band Sepulchral Curse. We talk about their music, the differences of Sweden and Finland, the "death of scenes" and the concept of "Toilet Finnish". Enjoy!

2020-08-23
Länk till avsnitt

#37 Säsongsavslutning a'la semestro + Havamal

I sommarens sista avsnitt fick jag långväga gäster i form av Sandra och Kjell ifrån vikingadödsbandet Havamal. Vi hade ett oerhört trevligt samtal där vi bland annat talar om Steve Harris, antibasism, matematik och hur stora jättar egentligen är. Häng med!

2020-07-12
Länk till avsnitt

#36 Vattentempel kan dra åt helvete + Palantír

Uppgrävt gästas av Johannes och Marcus ifrån Palantír. Vi pratar bitpop, vattentempel, mastodontlåtar och vad power metal egentligen är. Häng med!

2020-07-09
Länk till avsnitt

#35 "Fast mjölk kanske är lite metal iallafall?" + Dennis Hansson från Hail Satan

Ytterligare ett specialavsnitt. Denna gången med Dennis Hansson, aka Johan ifrån Hail Satan filmerna som glidit runt på Youtube. Vi pratar om handgemäng, bullmammor, hästar och hur det är att bli viral innan begreppet myntades. HÄNG MÄ!

2020-07-03
Länk till avsnitt

#34 En långburk tack! + Magnus "Sungen" Östling

I detta avsnittet så får Uppgrävt finbesök av ingen mindre än Sungen. Vi pratar om sommarplågor, smeknamn, T-Shirts och Loa Falkman. Varsågoda och njut!

2020-06-18
Länk till avsnitt

#33 Damien tar ton! + Just Before Dawn / Gods Forsaken

I detta avsnittet skall ni får höra på hur det låter när jag growlar, vare sig ni vill eller inte. Såvida ni inte väljer att spola förbi, vilket vore lite tråkigt, men det är såklart upp till var och en. Jag fick nämligen äran att få lägga sång på en helt rykande färsk låt till Just Before Dawn som dagens gäster spelar i. Dom spelar även i Gods Forsaken. Vi pratar om hur det gick till när den nya låten skrevs, Anders och Gustavs metalresa, LEGO, Call Of Duty och gummistövlar. Njut!

2020-06-11
Länk till avsnitt

#32 Teknikens Under + Kvaen

I detta avsnittet gästas jag av ingen mindre än Jacob Björnfot ifrån Kvaen. Vi snackar verklighet vs TV-spel, Kvänum, disketter och soffsittande publik. Afnjut!

2020-06-07
Länk till avsnitt

#31 Metalpodd möter annan metalpodd + Deprive

I veckans avsnitt gästas podden av Anders och Algoth ifrån deathmetalbandet Deprive. Anders och Algoth har även dom en podcast som heter 280 BPM, så detta är bara första halvan av en fantastisk afton. Vi pratar om deras podcast, Indiana Jones käftsmällsljudeffekter, långa vröl och diverse skådisar. Enjoy!

2020-06-01
Länk till avsnitt

#30 Har ni inget man kan dansa till? + Nachtlieder

I veckans avsnitt så gästas podden av Susanne Hansson, kvinnan bakom Nachtlieder. Vi pratar om dans, förtjusande skivomslag, Zingo och kampsport. Njut!

2020-05-22
Länk till avsnitt

#29 Pinned down + Methane

I det 29:e avsnittet gästas podden av tre Borlängeboys. Hans, Jimi och Tim ifrån Methane. Vi snackar pins, South Park, brända förstärkartoppar och dansband. Varsågoda och njut.

2020-05-15
Länk till avsnitt

#28 Metalblaskor och ölflaskor + Urkraft

I detta avsnitt gästas Uppgrävt, ett lyssningsbart fanzine av Ola och Daniel ifrån Urkraft, ett läsbart fanzine. Vi snackar om vad vi har gemensamt, hur det går till att skriva ett fanzine, om Olas blackmetal band Svarteld och antiteism! Hääääng mä!

2020-05-11
Länk till avsnitt

#27 Dvärgarna är över er! + Baruk Khazad

I detta avsnittet sätter jag spaden i riktning mot Moria eller Ironforge, whatever you prefer. Djupt där nere i mörkret hittar jag Linus och Marcus ifrån Baruk Khazad. Vi snackar Tolkien, smuts, World Of Warcraft och 7-års kalas. Häng med!

2020-04-26
Länk till avsnitt

#26 Djävulsvingar över Badhusparken + Puteraeon

I dagens avsnitt gästas jag av tre Alingsåspöjka från Puteraeon. Jonas, Rune, Daniel och jag snackar Lovecraft, motorhaverier, trappor och uteblivna durtoner. Njut!

2020-04-19
Länk till avsnitt

#25 "Jag lydde bara order" + The Malice

I veckans avsnitt gästas jag av Hubbe ifrån det brutala The Malice. Vi pratar om vad man bör tänka på när man söker gigs, Depeche Mode, Ivan den förskräcklige och doppar tårna i frågan om humanism VS misantropi. Häng med!

2020-04-14
Länk till avsnitt

#24 Badum tss! + Tvenne trummisar talar

I det 24:e avsnittet och 5:e specialavsnittet av Uppgrävt gästas jag av Jonas Källsbäck och Fred Larsson. Jonas och Fred spelar trummor och besvarar mina funderingar kring hur det är att hålla på med det. Vi pratar om hur det är att ha det största instrumentet, inspelningsmikrofoner, tekniker och kommunikation. 1 2 3 4!!!

2020-04-08
Länk till avsnitt

#23 Grannsämja och stegling + Nazghor

I detta avsnittet gästas jag av Johan, Johan och Julian ifrån Blackmetalbandet Nazghor. Vi snackar religion, djurskallar, Batushka och stagenames. Vi får tyvärr även ofrivilligt lyssna lite på deras replokalsgrannar som repar som om det inte fanns en morgondag under tiden som vi tjötar, men lyckligtvis håller dom inte på under hela intervjun, hoppas ni överlever detta. HÄNG MÄ!

2020-04-04
Länk till avsnitt

#22 Undergångens vapensmed + Ragnarök Guitars

I detta avsnittet som är min första utflykt är jag på studiebesök hos Tibor Papp som har en gitarrverkstad hemma. Därifrån förser han olika metalkrigare, stora som små med stridsyxor. Vi snackar om hur det går till att bygga customgitarrer, egenbryggd öl, handgranater och Astrid Lindgren. Häng med!

2020-03-30
Länk till avsnitt

#21 SE W Liemannen, C'est Moi + Reapers Mark

I dagens avsnitt gästas jag återigen av norrlänningar. Jakob och Stig ifrån Reapers Mark och jag pratar om festivalmöten, misantropi, trasiga virveltrummor och bandnamnsval. Njut!

2020-03-27
Länk till avsnitt

#20 Jävla virus! + Carnosus

Redan 20 avsnitt! Detta har ju gått jättefort! Jag har nu besämt att 19 avsnitt får utgöra en säsong, vilket nu leder oss in på säsong 2. Vad är skillnaden nu då? Jo, allt är nu skrivet i blodrött istället för pumpaorange. Mohaha! Vi får se hur många färger det hinner bli. I dagens avsnitt gästas podden av två Närkepojkar ifrån bandet Carnosus. Vi pratar stadsskick, långa bilturer, katter och att spela tillsammans med legender.

Njut

2020-03-22
Länk till avsnitt

#19 Not all heroes wear capes + Fredagsmangel

I Uppgrävts tredje specialavsnitt gästas podden av Nils och Micke. Eldsjälarna som startade en ny undergroundscen precis utanför Stockholm. Vi pratar om varför dom gör vad dom gör, hur det har gått, metalhistoria och hur man på bästa vis stöttar undergroundscenen! Haka på!

2020-03-14
Länk till avsnitt

#18 Spela snabbare! + Armory

I dagens avsnitt gästas jag av Niclas och Jesper ifrån Speedmetalbandet Armory. Vi pratar om hastighet, rymden, sexiga amerikaner och liveinspelning. Njut!

2020-03-08
Länk till avsnitt

#17 Här går det vilt till + Feral

I veckans avsnitt gästas podden av deathmetal bandet Feral. Vi pratar distans, drömjobb, Oz och galningar på steroider. Häng med!

2020-02-23
Länk till avsnitt

#16 Man hör ju inte vad dom sjunger + Growlspecial med Victor "LG" Lantz Graffman

I det andra specialavsnittet av Uppgrävt ska vi prata om Growling. Denna sångteknik som vi åt dödsmetallhållet tycker är så hiskeligt bra, och som resten av jordens befolkning tycker är hiskeligt dålig. Jag gästas av den andra halvan av Belarus Beaver och vi pratar om growlteknik, äventyr i Angola, chips och anger management. Njut

2020-02-07
Länk till avsnitt

#15 Kaffe med smålänningar + Teaser Sweet

En karg lördagsmorgon fick jag besök av ett par småländska hårdrockare. Vi snackar rep, Nintendos snålhet, dolda budskap och tatueringsmässor. Haka på!

2020-02-02
Länk till avsnitt

#14 Värmlänninger igen + Primal Instinct

I detta avsnitt snackar jag med Marcus och Simon ifrån Primal Instinct. Vi dricker och pratar öl, fiske, tryckarkonst och såklart, hårdrock. Tune in!

2020-01-26
Länk till avsnitt

#13 Minnen från Linköping + Nekrokraft

I detta avsnitt talas jag vid med Angus och Timmy från Nekrokraft. Vi pratar om arrangörsskap, Monsterklubben, uteblivna mackor och julgransklättring. Mycket nöje!

2020-01-19
Länk till avsnitt

#12 Att spela i många band + Jonny Pettersson

I veckans avsnitt gästas podden av ingen mindre än Jonny Pettersson. Jonny spelar i väldigt många band, fler än snittet skulle jag våga påstå. Vi pratar om hur man får det att funka, hans musikaliska bakgrund, patronbältesolyckor och naturligtvis skägg. Njut!

2020-01-11
Länk till avsnitt

#11 Gubbdöds och blod + Macabre Decay

I det elfte avsnittet av Uppgrävt gästas jag av ett par herrar ifrån Macabre Decay. Vi pratar blod, festivalgigs, promillehalter och tributecovers. Håll till godo!

2020-01-05
Länk till avsnitt

#10 I'ma get medieval on your ass + Stormhold

Då var julen över, men här kommer en julklapp till! I den 10:e avsnittet av Uppgrävt så gästas jag av två sköna smålänningar från riddarockbandet Stormhold. Vi pratar före detta sångare i Iron Maiden, Jeanne D'arc, Fantasy, besvikelser och Heavy Metal. Njut.

2019-12-29
Länk till avsnitt

#9 Krigets fasor + Creeping Flesh

I detta avsnitt gästas jag av Martin och William från Creeping Flesh. Avsnittet co-hostas av Filip Fougstedt från Strykjärn. Vi tar en öl och pratar om deras historia, krig, Leifi Blumeros och konsthandel. Håll till godo!

2019-12-14
Länk till avsnitt

#8 Säfflepöjk möter Säfflepöjkar + Strykjärn

I detta avsnittet får jag besök av Martin och Filip ifrån det värmländska Strykjärn. Vi tar en öl, eller ah, ett gäng och pratar om gig på sandstränder, World of warcraft, barnkörer och annat smått och gott. Haka på och häng i!

2019-12-08
Länk till avsnitt

#7 Regn på Gamrocken + Wretched Fate

I detta avsnitt berättar jag lite om hur jag mådde på Gamrocken, sen gästas jag av två killar ifrån ett band som jag såg på just Gamrocken. Inga mindre än Adrian och Mats ifrån det blytunga Wretched Fate. Vi pratar i vanligt ordning om deras historia, diktatur, blodklet och vad det är för oväsen jag samplat och lagt in i min podcast. Håll till godo!

2019-11-26
Länk till avsnitt

#6 Död och förruttnelse + Gravebomb

I detta avsnitt halkar vi in på min favoritsubgenre, nämligen Dödsmetallen. Jag pratar lite löst om detta och får sen besök av Gravebombs basist Sven. Vi snackar klassisk musik, deathmetal, deras historia och lite TV-Spel. Häng med!

2019-11-17
Länk till avsnitt

#5 Ett Satans snack + Gast

I detta avsnitt dyker vi ner i mörkret då poddens första black metal band medverkar. Jag pratar lite om min relation till Lucifer innan jag, Ludde och Mikaela snackar black metal, splatterfilmer och bandnamnsintriger. Hell Satan och häng med!

2019-11-10
Länk till avsnitt

#4 Beware! Vikings! + Grimner

Idag fick jag besök av två skäggiga män från folkmetalbandet Grimner. Vi snackar Asar och Vaner, Dåliga gigs i England, vikingar i allmänhet och Harry Potter. Lyssna och njut!

2019-11-02
Länk till avsnitt

#3 Hård musik som får oss att le + Öldöds + Belarus Beaver

I dagens avsnitt pratar jag lite om hård, välproducerad musik som lämnar mig med ett leende på läpparna. Jag får även besök av Herr David Mauritsson som inte bara spelar fett hård musik med lustiga teman. Han producerar även musik och har nyligen startat en Facebookgrupp som blev viral inom Svensk metal. Njut.

2019-10-27
Länk till avsnitt

#2 Damien snackar D-beat + Illvilja

Idag snackar jag med två killar ifrån det Lidköpingsbaserade Crustbandet Illvilja. Jag snackar även lite om begreppet D-Beat. Håll till godo.

2019-10-19
Länk till avsnitt

#1 Presentation av podden + Screamer

I det allra första avsnittet av Uppgrävt så bjuder jag på en liten presentation om vem jag är, och varför jag gör detta. Podden gästas därefter av Mr. Bassman, Fredrik Svensson Carlström ifrån det eminenta heavy-metal bandet Screamer. Vi snackar om deras nysläppta album, turnélivet och metal i allmänhet. 

2019-10-16
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.