Sveriges 100 mest populära podcasts

Padel Mundo

Padel Mundo

En podd som tar sig an padel och allt annat som är viktigt i livet - med Jesper Hussfelt och Johan Håkansson.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

padelmundo.podbean.com

Avsnitt

95. ?Smilla vs Håkis?

Tre stora frågor avhandlas i veckans avsnitt som alla på sitt sätt säger något viktigt om läget 2021. Vilken nivå håller svensk juniorpadel? Smilla Lundgren gästar podden. Hur grym är egentligen Daniel Windahl nu? Och är padel överskattat som publiksport i Sverige?

2021-10-19
Länk till avsnitt

94. ?Håkis vilse i Haninge?

Håkis lämnar rapport från en fullmatad Studio Padel-helg i Väster Haninge.  Annat hett från veckan: Åkerberg bojkottar APT, Bela utslagen direkt och svenska juniorerna chanslösa mot gubbarna.

2021-10-12
Länk till avsnitt

93. ?Elefanternas dans?

Dags för de nya paren att visa upp sig på WPT. Kommer något av dem att vinna direkt?  Och vad sysslar de stora elefanterna med som köper upp var och varannan padelhall?  Och vad sysslar Vildhussen med i Italien?

2021-10-06
Länk till avsnitt

92. ?Flodhästen kommer?

Vad var det egentligen som fick Bela och Sanyo att gå skilda vägar? Är Daniel Appelgren på väg att bli Sveriges nästa stjärna? Och varför råder det padeleufori i Danmark?

2021-09-28
Länk till avsnitt

91. ?Den halte?

Mästerjinxaren Hussen har grävt i sagan om Martin Di Nenno. Caye vinner i Monte Carlo. Är Sanyo och Bela på väg att splittras? Och mycket mer!

2021-09-21
Länk till avsnitt

90. ?The happiest man alive?

Vi kastar oss naturligtvis över Sofia-gate och haveriet kring SM. Men det som händer på WPT är så högintressant att det kräver en djupdykning. Dessutom har Vildhussen tävlat. Och vad har egentligen Djokovic spelat för roll för svensk padel? Således ett lite extra långt avsnitt.

2021-09-14
Länk till avsnitt

89. ?Peppar och kardemumma?

Säsongen på WPT går mot sitt slut och legendarer som Marrero och Paquito står ännu utan segrar, vilket får Hussen att ställa frågan: kommer det någonsin bli några fler? Håkis sprider lobbar över hela lokalen och försöker hitta sitt spel igen.

2021-09-07
Länk till avsnitt

88. ?En snygg pudel?

Vad har Jesper Hussfelt och Caudio Lanzinger gemensamt? Jo, båda har rötter rakt upp i de österrikiska alptopparna. I övrigt reder vi självklart ut kaoset inom förbundet och hur vägen framåt ser ut. Vi snackar även SPT, WPT och den nya situation som uppstått där vi nu kan välja mellan 5-6 olika streamer från padeltävlingar under en och samma helg.

2021-08-31
Länk till avsnitt

87. "Ett historiskt kaos"

Svensk padel är på väg att implodera men hur gick det egentligen till? Allt började med att svenska padelförbundet öppnade upp för Cayetano Rocafort att spela SM utan svenskt medborgarskap och därefter bröt helvetet ut. Och vad hände egentligen med Caye i Lund då krampen slog till i Eurofinans Invitational? Bör Simon Vasquez få en ny partner i tävlingen? Och så fick vi se en storstilad comeback av Billie Gajic! Allt och mycket mer i veckans Padel Mundo.

2021-08-24
Länk till avsnitt

86. "Maskinernas bröd och dinosauriernas död"

Hussen hänger i den spanska rekordhettan med Godo, Gaspar och gänget och får intressant insyn i sporten. Vart är padeln egentligen på väg? Är den på väg att smashas sönder? Måste spelet göras långsammare?  Dessutom går höstsäsongen in i ett högintressant läge: Euro Finans, SPT och sedan SM. Och som så ofta tidigare är den stora frågan: vad händer med Vasquez?

2021-08-17
Länk till avsnitt

85. "Dubbelfel på matchbollen"

Padel Mundo bjöd på underbar padelfestival i Västervik. Håkis slog dubbelfel på matchbollen men hann även söka efter sina rötter.  I övrigt: vad händer nu med alla tänkta separationer på WPT? Är de inställda tills vidare? Och vad kan Amanda Girdo göra i huvudturneringen i WPT Challenger i La Nucía?

2021-08-10
Länk till avsnitt

84. "Underskatta aldrig en diesel"

Malaga Open är igång men enligt flera källor nära toppspelarna blir det splittringar i några av världens bästa formationer. Är gräset verkligen grönare på andra sidan? Vad väntar på andra sidan buskaget och blir det rentav några floppar för de nya paren? Håkis berättar också om Cayes svallande känslor Under Eurofinans Invitational och hur Rubio hotade med att vägra spela. Dessutom väntar årets tävling i Västervikrunt hörnet, Padel Mundo Open. Men hittar Hussen nån partner då han är i sitt livs form? Hybris deluxe. Känns det igen?

2021-08-04
Länk till avsnitt

83. "Man kan inte ligga med alla"

En historisk vecka i Båstad är just avslutad, och även om tävlingarna mellan 'Amerika' och Europa stördes av långa regnuppehåll så befann sig Hussen och Håkis mitt i korselden. Simon Vasquez besegrade självaste Tapia, Federico Chingotto hade lekstuga även från back hand i mindre perioder och Bela var som vanligt Boss. Men vad hände med Paquito? Hur blev Yanguas en världsspelare? Och vem uppfann egentligen utspring och bandejan? Svaren får vi i tisdagens Padel Mundo.

2021-08-03
Länk till avsnitt

82. "Väderapparnas tid"

Har ni också slag som stämmer klockrent ena dan och inte alls nästa? Medans andra slag är stabila varje match? Detta ämne botaniserar Håkis och Hussen i. Dessutom massor av Fiskebäckskil, WPT och såklart Båstad, där alla går och tittar i sina väderappar. Kommer tävlingen kunna genomföras - eller vinner vädrets makter?

2021-07-27
Länk till avsnitt

81. "Bland segelbåtar och fiskmåsar"

Hussen är hemma från västkusten och Håkis har just landat i nya padelmetropolen Fiskebäckskil. Baharak Soleymani gästar och berättar hur hon studerar sitt eget och konkurrenteras spel i efterhand. Nu väntar en penningstinn tävling på Västkusten och en ny WPT i Las Rozas med ett gäng nya konstellationer. Är det äntligen dags för en fullträff för Paquito?

2021-07-20
Länk till avsnitt

80. "Titanernas kamp i Valencia"

Så skulle dom då äntligen mötas, Bela/Sanyo och Galan/Lebron i den stora finalen i Valencia. Men vad var det egentligen där i Galans blick när det hela skulle avgöras? Håkis och Hussen går igenom de nya konstellationerna som är på väg att uppstå på WPT, följer Daniel Windahls framfart i Marbella, ser fram emot Barres återkomst på SPT och går igenom riskerna med att som vänsterhänt kliva in och ta över för stor del av planen i den ädla sporten padel.

2021-07-13
Länk till avsnitt

79. "Pablos tårar"

EM är över och frågan är egentligen vad vi vågar dra för slutsatser. Hur bra är svensk padel 2021? Vilka spelare imponerade? Och varför var Pablos tårar så viktiga för framtiden?

2021-07-06
Länk till avsnitt

78. "Madre mia"

Så fick han då vinna sitt livs stora triumf, Lucho Capra! Men hur kunde det gå till? Och har padeln nånsin gått snabbare än i Valladolid föregående helg? Förutom WPT så tar sig Håkis an det svenska landslaget och rapporterar från Marbella. Har Håkis tappat gnistan för sin favoritsysselsättning och vad är det som gör honom så arg? Allt i Padel Mundo!

2021-06-29
Länk till avsnitt

77. "Värmeslag och serveess"

Håkis hamnar på padelparty bland influencers och stjärnor. Hussen kommenterar fotbolls-EM och slår serveess på en elitspelare. Vilket får podden att djupdyka i ämnet serve. Kommer padeln få fram superservare i framtiden?

2021-06-22
Länk till avsnitt

76. "Padel?s coming home"

Vildhussen är lyrisk över att WPT spelades utomhus på Puente Romano i Marbella. Dessutom verkar han få helt rätt i sin analys kring Lebron och Galan. Håkis? Han fortsätter tippa fel - men lyckades för första gången i livet springa ut och smeka in bollen i nätet.

 

Detta avsnitt spelades in innan nyheten kom om Mapi Alayetos allvarliga sjukdom.

2021-06-15
Länk till avsnitt

75. "Vem tar vem?"

Padeln på toppnivå innebär ofta en ständig jakt på den perfekta partnern. Vad händer i partnerkarusellen när Windahl och Vasquez drar ifrån det övriga fältet i Sverige? Hur ska förbundskapten Jonas Björkman resonera inför EM i Marbella? Och hur gick det egentligen för Mohammed på 'Fippen' i Upplands Väsby, i ett av världshistoriens mest ojämna startfält i någon turnering nånsin?

2021-06-08
Länk till avsnitt

74. "Ett fall för Frost"

Sällan eller aldrig har svensk padel sett ett sådant genombrott. Vem tusan är denne 196 cm bjässe från Borås? Padel Mundo tog ett snack med Linus Frost. Dessutom: Icardos dominans, Belas skada, FIP i Stockholm och så Hussens hybris som äntligen är tillbaka.

2021-06-01
Länk till avsnitt

73. "Windahls dyrköpta triumf"

Håkis och Vildhussen går igenom varför man egentligen ens gav upp i princip allt annat yrkesmässigt för att bevaka padel, först och främst på nationell nivå. Och hur blev förresten första upplagan av Eurofinans Invitational i Helsingborg? Hussen ville skapa ett femstjärnigt TV-event, men är egentligen Håkis så övertygad? Och Danne Windahl dominerar just nu svensk padel, men till vilket pris? Pallar hans kropp med att fortsätta vinna?

2021-05-25
Länk till avsnitt

72. "Podden förenas i Skåne"

Håkis fick matcha mot Sofia och Barre. Hussen jobbar för fullt med Euro Finans-touren. Men givetvis måste senaste WPT avhandlas. Vilken säsong det är!

2021-05-18
Länk till avsnitt

71. "Fenomenet Vasquez"

Han vaknade och såg att han var huvudnyhet i Aftonbladet. Ändå förmådde han samma dag spela sitt livs padel. I detta avsnitt fördjupar sig Håkis och Hussen i ämnet Simon Vasquez, de ger sin syn på hela domarhistorien och det som följde. De har även pratat med den aktuella domaren. Dessutom: Hussens jakt på den perfekta padelkroppen?

2021-05-11
Länk till avsnitt

70. "Hussen är i källaren"

Var Vasquez volley verkligen ute? Och vilka svenskar bör få spela EM? Håkis tar på sig förbundskaptensrollen och tar ut sina lag. Dessutom blir det lite högläsning ur boken som släpps idag. Hussen? Han är i källaren. Spelar sämre än någonsin.

2021-05-04
Länk till avsnitt

69. "The Queen"

I detta bonusavsnitt bombarderar Hussen och Håkis svensk padels drottning med frågor. Sofia Arvidsson ger svar om allt från SPT, EM i sommar, jobbet som kommentator och mycket annat.

2021-04-30
Länk till avsnitt

68. "Vad fasen är det för fel på Paquito?"

Håkis spelade årets match och hade självaste Sofia Arvidsson i krossen, Hussen har spelat prestige-match mot Peter Jihde men hur gick det? Och efter WPT i Alicante analyseras en ny sval insats av Paquito, Håkis lyfter fram nästa stora världsstjärna på damsidan och så spekuleras i hur bra egentligen den 19-årige Coello är på väg att bli. Är det rentav framtidens världsetta?

2021-04-27
Länk till avsnitt

67. "Årets viktigaste match"

Håkis laddar för årets viktigaste match. Hussen är tillbaka i Sverige. Och så har WIndahl och Knutsson sprängt ännu en vall för svensk padel.

2021-04-20
Länk till avsnitt

66. "Padel är vad livet handlar om" - intervju med Peter Jihde

Hur bra är Peter Jihde själv i padel? Hur går en WPT-sändning till? Hur absurda är Sofia Arvidssons matvanor? Är WPT bland det roligaste TV-profilen någonsin gjort? Allt detta får svar i detta bonusavsnitt där vi verkligen kommer nära människan Peter Jihde.

2021-04-16
Länk till avsnitt

65. "Årets första WPT"

Den mest intressanta WPT-tävlingen genom tiderna? Ja, kanske. Det krävde det längsta programmet i Padel Mundos historia. Varför grät Sanyo - och varför sänder inte WPT fler matcher? Och väldigt mycket mer.

2021-04-13
Länk till avsnitt

64. "WPT-bonanza"

Förväntningarna var skyhöga, men hur stort misslyckande var egentligen de svenska förlusterna i Madrid? Hur hårt blev fallet?

Och vilka par vinner WPT-premiären?

Dessutom avslöjar Hussen och Håkis redan nu hur världsrankingen kommer att se ut i december.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-06
Länk till avsnitt

63. "Håkis tårar"

Hussen har bytt racket och äntligen kan Håkis berätta sin hemlis och varför han började gråta i soffan.

Dessutom ringer vi upp Windahl och Knutsson som nu befinner sig på spansk mark för det stora WPT-äventyret.

Och givetvis en hel del snack om Bela, Sanyo och hela gänget som var i Sverige i helgen.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-30
Länk till avsnitt

62. "Ett tronskifte?"

Vad drar vi egentligen för slutsatser av att Caye och Simon fick stryk i Nybro? Och finns det fog för Cayes kritik?

Dessutom: intervju med en av världens ledande experter om skador. Fel skor kan skapa ett elände.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-23
Länk till avsnitt

61. "Alla vägar bär till Båstad"

Hussens fru Jana berättar sanningen om hur Jesper är att spela med.

Håkis lever padellivet fullt ut nere i Båstad.

Och så börjar vi redan snacka upp WPT som närmar sig med stormsteg.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-16
Länk till avsnitt

60. "Sagan Studio Padel"

Hela helgen har svenska padelälskare bänkat sig för att njuta av padel i världsklass. Allt tack vare två tokar från Sundsvall. Padel Mundo gästas av Fredrik Nordin - en av personerna bakom Studio Padel.

Dessutom analyserar Håkis och Hussen det som hände i Sundsvall - inte minst mellan Vasquez och Rocafort.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-09
Länk till avsnitt

59. "Dom sprängde skiten i luften"

Håkis och Hussen kastar sig över SPT-premiären och imponeras av ett pånyttfött mästarpar, en storspelade Windahl och mycket annat.

Men vad det verkligen tänkt att toppspelarna ska offra WPT för att få spela WPT. Helt snurrigt.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-02
Länk till avsnitt

58. "Pablo Figueroa, svensken som besegrade både Nadal och Djokovic"

Få inom padelsverige känner till att Pablo Figueroa har över 120 tennistitlar innan hans padelkarriär tog fart och som junior stod han som segrare i matcher mot både Rafael Nadal och Novak Djokovic. Denna vecka möter Padel Mundo en ödmjuk kille som ska utmana sin kusin Simon Vasquez i årets första SPT till helgen. Håkis har racketångest och Hussfelt ska leda Sveriges nya stora TV-padelsatsning i Cmore och Sportkanalen, men hur ställer man sig egentligen till alla pristagarna i den första Padelgalan? Och hur ser framtiden ut för Caye och Simon?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-23
Länk till avsnitt

57. ?Håll käften-padel?

Barre är tillbaka på allvar och tillsammans med Sofia Arvidsson täppte hon till truten på Hussen och Håkis.

Men vad händer egentligen mellan Rocafort och Vasquez? Är paret rent av på väg att separera?

Padel Mundo har onekligen mycket att prata om.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-16
Länk till avsnitt

56. "Energin är tillbaka"

Hussen och Håkis tar sig an den stora frågan: varför spelar de egentligen padel?

I övrigt: Vad händer egentligen med tävlingssäsongen - när ska allt sparka igång? Och kan vi redan i år få se svenskar som ?köper? sig in i WPT:s huvudturneringar?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-09
Länk till avsnitt

55. "Tompas pilgrimsfärd?

Det har snart passerat 20 år sedan Sverige senast vann en Grand Slam i singel i tennis då Thomas Johansson slog in matchbollen i finalen av australiska mästerskapen 2002 mot Marat Safin. Nu ska Tompa skapa fred i padelvärlden när hans APT klampar in och utmanar WPT. Samtidigt ligger vi i startgroparna för nya feta matcher i Sverige då den här sportens utveckling i vårt land även har börjat uppmärksammas i Arbabvärlden.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-02
Länk till avsnitt

54. "Under all kritik"

Ett riktigt smörgåsbord. Vi nördar ner oss i teknik, vi snackar svensk dampadel, men även vikten av att lära sig rätt från början. Vad skulle egentligen Jonas Björkman betyda för landslaget och vad är Håkis så upprörd över?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-26
Länk till avsnitt

53. "Årets katastrofmatch"

Hussen har corona och Håkis berättar om en padel där exakt allt gick fel.

Vad betyder Paquitos närvaro för svensk padel?

Dessutom underbart snack med Amanda Girdo. Är hon redo att bli svensk padels drottning nu?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-19
Länk till avsnitt

52. "Vilken spännande tid för svensk padel"

Riktigt heta ämnen att avhandla. Är Euro Finans tour elitidrott eller show? Vilka bör leda svenska landslaget? Hur viktigt är mötet mellan Euro Finans och förbundet? Kommer SPT att behålla sin status?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-12
Länk till avsnitt

51. "Vad är det som händer?"

Snabba kast i detta avsnitt. En ny tour dundrar in i Sverige och Håkis är orolig. Vart ska allt ta vägen? Han delar också ut några kängor åt förbundet.

I övrigt jobbar Jeppe på med sin utveckling som spelare. Håkis har bytt racket och pratar om vilken stor omställning det kan innebära.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-05
Länk till avsnitt

50. "El boss! El Jefe! El Rey!" - hyllning till Bela

Årets sista Padel Mundo tillägnas i sin helhet sportens störste genom tiderna, Fernando Belasteguin.

Vi berättar hela historien. Från när han han som småmullig mittback i pojkfotbollslaget i Pehuajo började spela padel med höns som åskådare tills han gråtandes tog emot publikens jubel på Menorca nu i december.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-29
Länk till avsnitt

49. ?Nu går allt åt helvete?

2020 - ett år som helt saknar motstycke, även för padeln.

I detta avsnitt väljer vi att blicka bakåt. Mot tidigare avsnitt. Men även mot vad som verkligen hände i tävlingsvärlden.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-22
Länk till avsnitt

48. "Konungens tyngsta erövring"

Det finns prinsar och det finns konungar. I padelvärlden är Bela den evige konungen och i årets sista match kan han ha tagit sin karriärs största och mest imponerande titel. Detta i par med arvtagaren, för visst ska Tapia ta över? Eller är Lebron vår generations store härskare? Vad tror egentligen Håkis och Hussen? Och hur elakt får man spela mot en skadad spelare egentligen? Var Chingotto osjuste eller rentav en hjälte då han slog sin korta serve mot skadade DiNenno? Häng med och lyssna på hur snacket har gått bakom kulisserna i Masters på Menorca.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-15
Länk till avsnitt

47. "Mirakelkvinnan och mjukhussen "

Hussens kropp har aldrig känts bättre. Håkis gräver djupt i padelns historia.

Dessutom snack om fys och Mastersslutspel med Danne Windahl.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-08
Länk till avsnitt

46. "Bort med blindtarmen"

Hur möter man ett lag som är skickligt på att droppa och attackera? Och varför älskar vi den lösa viboran mot mitten? Ett slag vi går igenom.

I övrigt: JMD, såklart. Låt oss hylla denna legendar.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.