Sveriges 100 mest populära podcasts

P4 Extra ? Gästen

P4 Extra ? Gästen

Poddintervju med de mest aktuella, intressanta och spännande personerna ? varje dag. Ansvarig utgivare: Beror på sändningsort, se respektive avsnitt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/p4extragasten

Avsnitt

Katia Mosally: Jag är gärna personlig men inte privat

Hon har jobbat med Ariana Grande, Katy Perry och Lady Gaga men att sitta i Idol-juryn är det roligaste hon har gjort. För Titti Schultz berättar hon också om vem som skulle få henne "star truck".

2021-10-16
Länk till avsnitt

Skytten Anna Normann: Jag blir sketanervös när jag skjuter

Mångmedaljör, officer, paraidrottare. Hon är i princip född på skjutbanan, och för Erik Blix berättar skytten Anna Normann att högen med guldmedaljer nu börjar bli så stor att familjen inte låter henne förvara den hemma.

Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl
2021-10-15
Länk till avsnitt

Tareq Taylor: Jag kanske är ful, tänkte jag

Först vågade han inte berätta om mobbningen, men när det var stökigt i skolan så bakade han. Nu är kocken Tareq Taylor aktuell i nya SVT-programmet Bäst i köket, där familjer tävlar i att laga mat. Och han erkänner för programledare Svjetlana Pastuhovic att det varit svårt att hålla fingrarna borta.

2021-10-14
Länk till avsnitt

Jonas Eriksson: Beslutet om VM i Qatar var korrupt och felaktigt

Han dömde i världens bästa fotbollsligor, men bakom kulisserna utsattes Jonas Eriksson och hans domarkollegor för pennalism och maktmissbruk. För Titti Schultz berättar han om fotbollens baksidor.

2021-10-13
Länk till avsnitt

Gunilla Röör: Blev teaterchef mitt under pandemin

Två guldbaggar, ett femtiotal filmer och massor av uppsättningar på Stadsteatern i Stockholm har det blivit men nu har hon flyttat och lever efter sina tre budord som chef för Norrbottensteatern.

2021-10-12
Länk till avsnitt

Gert Fylking: Att få leda Karlavagnen skulle kröna min karriär

För Titti Schultz berättar Gert om vad den där rosa dräkten egentligen betytt för karriären, han rasar också över elsparkcyklar och så ska han planera sin egen begravningsfest.

2021-10-11
Länk till avsnitt

Psykiatern Ullakarin Nyberg: Skygga inte för det tunga i livet

Ullakarin Nyberg är överläkare i psykiatri och en av landets främsta experter på att förebygga självmord. Hon tycker att vi inte skall vara så rädda för att vara viktiga för varann och att känna oss drabbade av andra.

Ullakarin vill få människor att acceptera att vi innehåller både det positiva och negativa och att vi inte ska betrakta oss själva som "förbättringsprojekt". När hon möter en människa som väger mellan liv och död försöker hon påminna om skälen att leva. -Jag försöker varsamt styra över mot liv och möjligheter, utan att skygga för det som är svårt och smärtsamt i den här människans liv, säger Ullakarin Nyberg i intervjun med Erik Blix. Hon säger att vi behöver komma bort från att tro att man inte kan göra eller säga tillräckligt för någon som mår dåligt. Det går att ställa enkla frågor, kanske bara säga att man finns där eller berätta om en egen erfarenhet av att ha det jobbigt. Har du jobbiga tankar eller är anhörig och behöver hjälp? Hör av dig till en närstående, ring 1177, din vårdcentral, eller om det är akut larmnumret 112.
2021-10-10
Länk till avsnitt

Sussie Eriksson: Abba-Björn kom på premiären!

Det råder Abba-yra världen över och i Göteborg yras det faktiskt lite extra för det har varit nypremiär för Mamma Mia - the party i stan! Sussie Eriksson har varit med om flera hundra föreställningar som restaurangchefen Maggan och njuter av att vara tillbaka.

2021-10-09
Länk till avsnitt

Erik Niva ger sig ut på poddturné: Skräckblandad nyfikenhet

Bokaktuella sportjournalisten ska för första gången ge sig ut på en poddturné. Erik Niva är P4 Extra Gästen och berättar om punken, uppväxten och varför ni inte hittar honom på finkrogarna.

Jag är skeptisk mot slutna salonger, folk med slips och matlagning med ambitioner. En massa saker som uppfattas som pretentiöst i Malmberget, säger Erik Niva till Erik Blix om tiden från uppväxten. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl.
2021-10-08
Länk till avsnitt

Inredaren Marie Olsson Nylander berättar om ångrade skilsmässor och att renovera hus på Sicilien

Marie Olsson Nylander är känd från TV-serien "Husdrömmar". I P4 Extragästen berättar hon om varför hon valde att köpa hus på Sicilien, hur det är att försöka få tio italienska hantverkare att hålla sams , men också om glädjen och sorgen när man lämnar sin man - för att ångra sig och gifta sig igen. Med samma man.

2021-10-07
Länk till avsnitt

Daniela Rathana: Jag har tolv olika personligheter

För Titti Schultz berättar artisten om hur Alex Schulman hjälpte hennes fästman att fria, hur terapin gjort henne mer nyfiken, och hur det var att växa upp på existensminimum bland rika vänner.

2021-10-06
Länk till avsnitt

Simon Pettersson: Jag älskar mästerskapen

Diskuskastaren och OS-silvermedaljören från OS i Tokyo berättar för Titti Schultz om sin dyslexi, om längtan efter en egen familj och hur han blev firad i hembyn Sixarby efter silversuccén.

2021-10-05
Länk till avsnitt

Frida Boisen: Min dotter var rasande när hon hade läst boken

Efter boken om mammans självmord hörde läsare av sig och berättade hur boken räddat deras liv. Nu släpps hennes nya bok, som även den är en uppgörelse med barndomen.

2021-10-04
Länk till avsnitt

Barbro Westerholm: Min pappa lät mig ta väldigt stora beslut

Tjat från barn och barnbarn och insikten om att hennes liv är en del av kvinnohistorien, det fick den liberala riksdagsledamoten Barbro Westerholm att ge med sig. Nu släpps hennes självbiografi och för programledare Karin Bengtsson berättar hon bland annat om att ta stora beslut som 7-åring och om kampen mot ålderismen.

2021-10-03
Länk till avsnitt

Kalle Lind: Jag är avundsjuk på allt

Han är avundsjuk. Ja, han vill bli dom bägge två, säger han. Författaren, radiomakaren och krönikören Kalle Lind är aktuell med en ny bok om sina förebilder Hasse och Tage. För programledare Svjetlana Pastuhovic berättar han bland annat om en alldeles speciell keps, som han inte kan ha på huvudet.

2021-10-02
Länk till avsnitt

Robert Gustafsson spelar Skandiamannen i ny serie

Roadracingstall, mordet på Olof Palme, vad autistiska tycker om hans roll i pjäsen Rain Man och hur länge sedan det var han tog simborgarmärket. Allt det och lite till talar Robert Gustafsson om i P4 Extra gästen.

2021-09-30
Länk till avsnitt

Lill Lindfors: Mötet med publiken är det som känns störst

Hon är sångerska, komiker, textförfattare, musikalartist och programledare. För Titti Schultz berätta hon om tacksamheten över att som nybliven 80-åring fortfarande vara pigg och att hon ska ut på turné igen.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Danny Saucedo: Vill utmana bilden av vem jag är

Ny show, ny musik på väg och för Titti Schultz berättar också Danny om att han gärna skulle göra fler skådespelarroller där han utmanar bilden av vem han är, och erbjudanden finns på bordet.

2021-09-28
Länk till avsnitt

Andreas Lundstedt tillbaka i discoshow

Sveriges discokung Andreas Lundstedt är tillbaka i föreställningen Saturday Night Fever och pratar med Titti Schultz om att stå på scen igen, hur han friade när han låg sjuk i corona och hur mamman fick in honom på discomusiken.

2021-09-28
Länk till avsnitt

Kristoffer Triumf: För alltid är så fruktansvärt lång tid

Han är mest känd för sina intervjuer i poddcasten Värvet. Men nu har han skrivit en bok "Törst" om kärlek, alkohol och att försöka vända livet. Kristoffer Triumf är dagens P4 Extra-gäst!

2021-09-25
Länk till avsnitt

Albin Lee Meldau vill ut i världen och flyttar hem till Göteborg

Med ena ögat på lägenhetsbudgivningen berättar Albin Lee Meldau för Erik Blix om nya visplattan, internationella planer och hur det skaver att många inte har möjlighet att välja om de vill bo i Rågsved eller Göteborg.

Albin har bott tre år i Stockholm och tycker det är en fantastisk stad. Men nu vill han ut i världen med sin musik och kanske bara kommer att vara hemma någon vecka då och då och då vill han bo där han faktiskt känner sig hemma. - Göteborg är mitt hem, det kan vara lite deppigt ibland men det här är mitt hem. - Och jag oroas mycket av hur det ser ut på vissa platser i Sverige, för hur det är för alla som inte har råd att spara ihop till en insats och hamnar i utsatta områden. Det handlar en av låtarna på EP:n om. Vad lämnar vi till barnen egentligen? Om låten Josefin berättar han att han länge försökte hitta ett kvinnonamn att använda och kollade i sin mobil efter vad tjejer födda på 80-talet i Stockholm heter. Alla hette typ samma sak - Sara Emma och Josefin och det var Josefin som rimmade på mest grejer symaskin, mandarin, heroin och jo så fin! Snart släpper han snart en skiva på engelska och skall försöka komma ut i världen. - Från och med nu är det bara engelska som gäller, detta är det sista jag gör på svenska. Och skivan på engelska innehåller olika deppiga kärlekslåtar -Lite mer Bon Jovi! Den kommer ut när gud vill. Nu har jag ju släppt den här EP:n idag. Sen slirar allt iväg i ett långt resonemang om segling som ebbar ut i hur en kärlekshistoria historia kan vara små obeskrivliga stunder av lycka och resten av tiden dyrt, blött och kallt. -Jag har ju inget äktenskap men det är så det är och sen dör man! Men jag vill tacka alla som lyssnar och för att jag får göra den här lilla plattan som jag själv hade velat höra på radion.
2021-09-24
Länk till avsnitt

Krönikören och bloggaren Malin Wollin: "Stockholmare är otrevliga"

Varför man inte får vara med i "På spåret" om man bor i Kalmar, rena toaletter och hur svårt det är att sluta skriva om sanningar och istället låta fantasin flöda. Allt det och mycket annat berättar Malin Wollin, som gjorde sig känd som "Fotbollsfrun". Ett epitet som hon tröttnat rejält på.

2021-09-24
Länk till avsnitt

Thomas Bodström: Hade jag lyssnat på pappa hade livet blivit mycket sämre

Hade han lyssnat på pappas råd hade livet blivit mycket sämre, säger han. Istället blev han minister, advokat och författare. Och nu släpper Thomas Bodström en ny bok om cyanid-mordet i Norrtälje 2018. För programledare Svjetlana Pastuhovic berättar han både om den och om varför han inte vill tillbaka till politiken.

2021-09-23
Länk till avsnitt

Niklas Strömstedt: Om jag fick börja om skulle jag bli läkare

Han är fanatisk AIK:are och omvänd kattälskare. Om det, saknade efter pappa Bo och hur det är när alla barn flyttat hemifrån, talar Niklas Strömstedt. Och så berättar han varför han inte tror han kommer att laga 1500 kilo köttfärssås.

2021-09-21
Länk till avsnitt

Erika Grahm är Sveriges första kvinnliga sportchef i SHL

Erika Grahm har över 200 spelade landskamper, ett SM-guld med Modo, hon har spelat två OS-turneringar och sex VM-turneringar. För Titti Schultz berättar hon om hur var att bli Sveriges första sportchef i SHL, saknaden att själv stå på isen och hur det är att jobba med ett krisande Brynäs.

2021-09-20
Länk till avsnitt

Pascal Engman praktiserade på styckeri och träffade kriminella inför nya boken

Pascal Engman har skrivit om högernationalister, incels och islamister och nu kommer den fjärde boken som handlar om kokain. Titti Schultz berättar han om hur han träffade kriminella i syfte att göra research inför nya boken och att det är lika enkelt att beställa en pad thai som ett gram kokain.

2021-09-19
Länk till avsnitt

Erik Videgård lagade mat till Putin ? beställde vin för 90 000 kronor

Krögaren Erik Videgård har haft Vladimir Putin och Bill Clinton som gäster, varit assistent åt Hollywoodstjärnan Daniel Craig och drivit många restauranger. För Titti Schultz berättar han om kändismöten, om cancern i halsen och om nya boken.

2021-09-18
Länk till avsnitt

Thomas Ravelli var helt ovetande om hjärtfelet: "Tur i oturen"

Efter en rutinundersökning innan Lets dance så upptäcktes ett hjärtfel. Legendariske målvakten Thomas Ravelli är P4 Extra Gästen med Erik Blix och berättar från rehabiliteringssängen om chockbeskedet.

Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl.
2021-09-17
Länk till avsnitt

Barnlängtan tog boxaren Mikaela Laurén till Ryssland

Efter en framgångsrik karriär som proffsboxare gav hon sig in i nästa kamp att försöka bli gravid. Men Mikaela Laurén var nära att ge upp, berättar hon för programledare Svjetlana Pastuhovic. Innan hon till slut hamnade i Ryssland.

2021-09-16
Länk till avsnitt

Eva Röse berättar om att vara med i stjärnsekten och att ha problem med sin hygien

Eva Röse är inte bara hyllad skådespelare, utan hon har också seglat över Atlanten och skulle gärna göra om det - fast med tvål och tandkräm. Sen är hon också med i en "sekt".

2021-09-15
Länk till avsnitt

Rachel Mohlin: Hade mörka upplevelser av att vara tonåring i en frikyrka

Skådespelare, manusförfattare och imitatör, nu också författare. För Titti Schultz berättar hon om att rädsla och skräck var en del av hennes tid i frikyrkan, självklart blir det lite Mamma Mu också.

2021-09-14
Länk till avsnitt

Jason Diakité: Det viktigaste var att rappa och att laga mat, för min mentala hälsas skull

För Titti Schultz berättar Jason om hur han skrev sig ur en djup depression, hur han träffade kärleken, varför hans dotter heter Disco och att han vill hylla den klassiska köttfärssåsen.

2021-09-13
Länk till avsnitt

Susanna Alakoski: Min plan är att leva lite mer lättsamt

Hon har skrivit klart andra delen av fyra om kvinnoliv och längtan, hon är nybliven gästprofessor och hon planerar att njuta mer av livet. Erik Blix pratar med författaren Susanna Alakoski.

2021-09-12
Länk till avsnitt

Fouad Youcefi: "Det var som en berg- och dalbana"

Dagens P4 Extra-gäst heter Fouad Youcefi, journalist och programledare för SVTs politiska nördprogram Politikbyrån. Men han är också korrespondenten som skulle vikariera i två veckor men blev kvar i USA i 263 dagar.

2021-09-11
Länk till avsnitt

Lena Hallengren om cancerbehandlingen: Fått vara Lena och inte socialminister

Hon plinkar på pianot när ingen ser och leder Sverige genom en pandemikris trots tuffa cancerbehandlingar. Socialminister Lena Hallengren (S) är P4 Extra Gästen med Erik Blix.

Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl.
2021-09-10
Länk till avsnitt

Jacob Felländer är konstnären som gärna blandar hundra år gamla kameror med senaste VR-tekniken.

I 20 år har han varit verksam som konstnär, även om han höll på att bli golfproffs. Numera hänger hans konst på all världens väggar, bland annat hemma hos familjen Clinton. Men det har också blivit en del musiksamarbeten med Moneybrother, Anna Ternheim och Jocke Berg.

2021-09-10
Länk till avsnitt

Hon kände sig udda i Nybro - nu toppar hon listorna! Stjärnskottet Myra Granberg gör den glada musiken med de dystra texterna.

Hon är låtskrivare, artist och inte minst storasyster. Myra Granberg berättar om sin lite röriga uppväxt, att skriva låtar med inspiration av tonårens dagboksanteckningar och glädjen i att ha en bra kontakt med sina syskon

2021-09-10
Länk till avsnitt

Hannah Widell vill erövra Europa

Författaren, poddaren och entreprenören Hannah Widell har en plan; hon ska erövra Europa. Här berättar hon om hur det ska gå till och, varför så många vill vältra sig i hennes misslyckande. Och så väntar hon oväntat barn!

2021-09-08
Länk till avsnitt

Camilla Läckberg: Behöver jag obducera någon akut och hastigt så kan jag göra det

För Titti Schultz berättar hon om hur obekväm hon var som ung men att hon nu är redo att träffa sitt förflutna. Det handlar också om pengar, om att skriva och hon också fått en ganska udda present.

2021-09-07
Länk till avsnitt

Jonas Gardell: Vi ska aldrig bli osynliggjorda igen

För Titti Schultz berätta Jonas om boken som handlar om hur det var att vara homosexuell när det inte ens fanns ett ord för det och han introducerar också ordet "underuppträdd".

2021-09-06
Länk till avsnitt

Anna Jansson: Verkligheten är ännu ruggigare

Det går i ett rasande tempo, 63 böcker på drygt 20 år. Och nu handlar det om sinnessjukhuset Västra Mark i Örebro. Om kvinnor som låstes in, utsattes för undersökningar mot sin vilja och som tvångssteriliserades i den nya boken Dansa min docka. Det berättar deckarförfattaren Anna Jansson för programledare Titti Schultz.

2021-09-05
Länk till avsnitt

Özz Nûjen om att övervinna sin största rädsla

Han ville övervinna sin största rädsla, men det slutade med att han kräktes i tv. Komikern Özz Nûjen är både aktuell i tv-programmet Över Atlanten och med sin egen förställning Laika. Hur gick det då, övervann han rädslan? Det hör du i P4 Extra gästen med Titti Schultz.

2021-09-04
Länk till avsnitt

Hedvig Lindahl tog hjälp av Efva Attling inför bröllopsdagen

"Världens bästa målvakt" har alltid sett sig som en förebild, Efva Attling har hennes målvaktshandskar och för Titti Schultz berättar hon också om dödshoten hon fått utstå som målvakt.

2021-09-01
Länk till avsnitt

Johan Ulveson: Låg nedsövd i tre veckor på grund av TBE

Pandemin har påmint Johan mycket om den hemska upplevelsen att vara nedsövd och efterverkningarna av det. För Titti Schultz berättar han också om karriären och den nya revyn tillsammans med Grotesco-gänget.

2021-08-31
Länk till avsnitt

Helena af Sandeberg: Kvinnorollerna måste få vara mänskliga

Hon har gjort över fyrtiofem tv-och filmroller och en herrans massa på scenen. För Titti Schultz berättar Helena af Sandeberg om vikten av att visa alla sidor av kvinnor och om oron som finns kvar efter hennes egna mammas tidiga död.

2021-08-30
Länk till avsnitt

David D-Flex Seisay: Styrkan sitter i själen och i kroppen

Från musikaliska hetluften på 90-talet till att träna kändisar till deras maximala nivå. David"D-Flex"Seisay är P4 Extragäst hos Erik Blix , aktuell i SVT:s Sveriges starkaste familj och han gillar verkligen träning.

2021-08-29
Länk till avsnitt

Britt Peruzzi: Att grotta ned sig i det förgångna kan göra ont

I Britt Peruzzis tredje slowcrime-deckare återvänder hon till kommissarie Alda Luppi och Nice. Böckerna handlar lika mycket om Britt själv som om kommissarien och hon beskriver sig själv som "sjukligt nostalgisk på ett dåligt sätt"

Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl
2021-08-28
Länk till avsnitt

Victor Leksell: Miriam Bryant är storasystern jag aldrig fick

Han har varit på allas läppar det senaste ett och ett halvt åren. Men trots det har han knappt stått på scen. Singelaktuella Victor Leksell är P4 Extra Gästen med Erik Blix och berättar om karriären.

Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl.
2021-08-27
Länk till avsnitt

Jonas Sjöstedt och Jessica Nordh om intrigerna inom Vänsterpartiet

I sex år jobbade de tillsammans han som partiledare för Vänsterpartiet och hon som hans pressekreterare. Nu har de skrivit en bok ihop. För Svjetlana Pastuhovic berättar Jonas Sjöstedt och Jessica Nordh om upprörda samtal till statsministern, bråk och intriger inom Vänsterpartiet.

2021-08-26
Länk till avsnitt

Jonatan Unge: Jag har mått oförskämt bra under pandemin

Serien"Drugdealer" på SvT är komikern Jonatan Unges skapelse. Men den höll på att inte bli av eftersom ingen begrep manuset. Det, grönpeppar, och ny kärlek pratar han med Titti Schultz om.

2021-08-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.