Sveriges 100 mest populära podcasts

P4 Extra ? Gästen

P4 Extra ? Gästen

Poddintervju med de mest aktuella, intressanta och spännande personerna ? varje dag. Ansvarig utgivare: Beror på sändningsort, se respektive avsnitt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/p4extragasten

Avsnitt

Simona Ahrnstedts romantiska böcker säljer i miljoner

Romanceförfattaren Simona Ahrnstedt pratar om sin nya bok, varför böckerna ska sluta lyckligt och avslöjar att hon är jätterädd för zombies.

Romanceförfattaren Simona Ahrnstedt var P4 Extra gästen, och berättade om den nya boken Ett otänkbart öde.

I intervjun med Svjetlana Pastuhovic berättade romance-pionjären Simona Ahrnstedt bland annat om varför hennes böcker alltid måste sluta lyckligt.

- Det finns så många storslagna kärleksromaner som slutar med att kvinnan blir lämnad och jag vill inte skriva sådana böcker, säger hon.

- Jag gillar att skriva böcker där kvinnor kan få jobba, uppfylla sina passioner, få ligga, få komma och få överleva, säger Simona Ahrnstedt som också hade ett otippat svar på vad hon som är mest rädd för.

- Jag är bara så rädd för zombies, jag tycker det är så läskigt, tycker inte alla det?

2023-06-01
Länk till avsnitt

Gyllene Tider: Vi umgås inte så mycket privat

Sångaren Per Gessle och basisten Anders Herrlin laddar för en ny turné med Gyllene Tider. Gessle och Herrlin berättar om stulna underkläder, hur bandets första basist fick sparken och att Gyllene Tider nu ska bli spelfilm.

2023-05-31
Länk till avsnitt

Mikael Ribbenvik: Man måste ha både stort hjärta och stor hjärna

Migrationsverkets avgående generaldirektör Mikael Ribbenvik berättar för Titti Schultz om att få lämna sitt jobb, om att efter 24 år på myndigheten bli institutionaliserad och om framtidsplanerna.

2023-05-30
Länk till avsnitt

Arkitekten Pernilla Wåhlin Norén anpassade huset efter dammsugaren

Arkitekten och författaren Pernilla Wåhlin Norén,41, är stadsarkitekt i "Sveriges fulaste stad" Borlänge och brinner för slöjd. Hon har själv designat huset som hon och musikern Gustaf Norén bor i med sina fem barn. Det verkar vara ett snilledrag om man inte gillar att städa. Att ha barn med en turnerande popstjärna har ibland varit jobbigt men att barnen ärvt sin fars vana att vara provocerande tycker hon bara är kul.

2023-05-29
Länk till avsnitt

Yolandas diagnos får folk att tro att hon är full

Ibland får Yolanda Christoffersson frågan om hon är berusad. Diagnosen motorisk koordinationsstörning, tidigare kallat dyspraxi, gör att hon har problem med motoriken. I projektet Lyssna på oss! arbetar hon och Freyja Warden för att kunskapen om kvinnor med adhd och autism ska öka.

2023-05-26
Länk till avsnitt

Artisten Patrik Isaksson: Jag ville bli en bättre pappa än min egen

Patrik Isaksson var rädd för att ge ut musik. Men efter 12 år kommer en ny skiva. Han berättar också om vigseln som var så kort att han inte fattade vad som händer, och att förlora sina föräldrar innan han fyllt 18.

2023-05-24
Länk till avsnitt

Rickard Sjöberg om hyllningsdansen till döde vännen: Det var värt allt

Rickard Sjöberg berättar för Karin Frick om sin nyvunna kärlek till dans, hyllningen till sin avlidne vän Henric och om livskrisen som varade i tre dagar.

2023-05-23
Länk till avsnitt

Azra Osman?evi? har utsetts till "Framtidens kvinnliga ledare"

Hon utnämndes till Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna. För Titti Schultz berättar hon hur hon effektiviserat sitt sätt att jobba men också om hur hon varvar toppjobb med att jobba som volontär.

2023-05-22
Länk till avsnitt

När Anna Holmlund simmar spelar hjärnskadan mindre roll

Anna Holmlund är en idrottskvinna som trots att hon bara kan använda ena sidan av sin kropp aldrig ger upp. Före detta skicross-åkare på elitnivå, och ägnar sig efter olyckan bland annat åt simning. P4 Extra Gästen i ett samtal med Erik Blix om vardagen och träningen.

2023-05-21
Länk till avsnitt

Johan Hilton om hat och hot: Jag svarar på alla mail

Johan Hilton är kulturchef på Göteborgs-Posten, författare och dessutom innehavare av en På spåret-buckla. I P4 Extra Gästen pratar han med programledare Erik Blix bland annat om hatet och kulturdebatten om dragqueens.

2023-05-19
Länk till avsnitt

Elisa Lindström om terapiresan som handlade om självkärlek

I P4 Extragästen berättar artisten om sin skilsmässa, vad terapi gett henne, om livet i bonusfamilj och hur det egentligen var när hon mönstrade till Kompani Svan. Självklart också om att nu ska upp på scenen igen.

2023-05-18
Länk till avsnitt

Festfixaren hjälper ukrainare som flyr kriget

Johan Petré lade festhatten på hyllan för att åka ner till Ukraina för att hjälpa människor som flyr kriget.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Jan Olsson : Jag vill inte bli kallad "supersnut"

Efter 40 år som polis kan Jan Olsson se tillbaka på en karriär som började med sabel, och fortsatte med jakten på Olof Palmes mördare och lösningen av fallet med "Lasermannen". Jan Olsson påpekar också att risken att bli rånad var betydligt större för 50 år sedan än idag.

2023-05-16
Länk till avsnitt

Mångkonstnären Edith Hammar om uppväxten: Det var fruktansvärt att vara rädd

Edith berättar om att växa upp som queer och om hur äldre i skolan tittade på hen med hat. I dag är hen en vida uppskattad serietecknare och konstnär. Edith berättar också att finnar skrattar lite åt oss svenskar, generellt.

2023-05-15
Länk till avsnitt

Journalisten Jennifer Kücükaslan om tv-bråket: Kände mer press än vanligt

Det fanns nog de som bara väntade på att journalisten Jennifer Kücükaslan skulle misslyckas när hon med en dags varsel hoppade in och programledde en Champions League-final. Idag är hon ett välkänt ansikte i Viaplay och kan allt som är värt att veta om engelsk fotboll. Nu gör hon dessutom succé i Filip och Fredriks "Alla mot alla".

Ansvarig utgivare: Karolin Johansson.

2023-05-14
Länk till avsnitt

Betlehem Isaak: Hoppas att min son ska få träffa sin morfar Dawit

Hon var bara sju år när hennes pappa journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Betlehem Isaak, berättar i P4 Extra-gästen om att själv bli förälder, hur det är att se sin pappas bild på en t-shirt på stan och om längtan efter att hennes egen son ska få träffa sin morfar.

Ansvarig utgivare: Karolin Johansson

2023-05-13
Länk till avsnitt

Louise Johansson: Jag är bra, jag är där jag ska vara

P4 Extra Gästen Louise Johansson vann Sveriges Mästerkock 2011, tog brons i Årets kock 2019 och förra året vann hon Kockarnas kamp. Att hon fått möta kritik från andra kockar har skapat revanschlust hos henne.

2023-05-12
Länk till avsnitt

Linnea Wikblad avslöjar SVT:s lögn

Hon vet vad som händer med Babbens byst när man vinner succéprogrammet Bäst i test. Förutom att vara en mästare på lekar så är hon omåttligt populär programledare men säger nej tack när Titti kommer lite för nära.

2023-05-11
Länk till avsnitt

Darin: Jag är inte singel längre

Darins publik har vuxit med honom, och numera är även påve Franciskus en del av hans fanskara. För Titti Schultz berättar Darin om hur han blev uppringd från Vatikanstaten, om lyckan inte vara singel längre och om längtan efter korv Stroganoff.

2023-05-10
Länk till avsnitt

Elin Eldebrink om mammans dödshjälp: Jag önskar vi hade kunnat göra det i Sverige

Lagkaptenen i Sveriges basketlandslag kommer från en släkt med starka sporttraditioner och många medaljer. Men livet är mer än basket, för Titti Schultz berättar hon bland annat om resan till Schweiz där hennes mamma valde att avsluta sitt liv.

2023-05-09
Länk till avsnitt

Pa Modou från Panetoz: Tid är det viktigaste man kan ge barnen

Pa Modou Badjie från Panetoz tänkte bli socionom men succén med Dansa, Pausa kom i vägen. Han växte upp i Gambia under svåra förhållanden och att komma till Sverige som barn var inte lätt. Nu jobbar han själv med att inspirera och hjälpa unga på olika sätt, både i Sverige och i Gambia. Sina egna barn vill han ge så mycket tid som han bara kan.

Proppar i lungor och ben,

2023-05-08
Länk till avsnitt

Emir Gazibegovic: Kriminalitet ska inte vara ett alternativ

P4 Extra Gästen Emir Gazibegovic flydde med sin familj från krigets Bosnien till Sverige när han var 11 år. De senaste 17 åren har han jobbat som polis med grova brott och i gängmiljöer. Nu tar han av sig uniformen för att jobba förebyggande.

2023-05-07
Länk till avsnitt

Åsa Llinares Norlin: När ska vi få liknande villkor som alla andra?

Åsa Llinares Norlin är ordförande i Parasport Sverige. I P4 Extra Gästen med Erik Blix berättar hon om om svårigheterna för personer som lever med funktionsnedsättningar, och vad hon tror att vi som samhälle behöver göra för att komma över dem.

2023-05-06
Länk till avsnitt

Tomas von Brömssen: Det handlar om att beröra

Tomas von Brömssen har ett långt cv, men kanske är det Albert & Herbert som de allra flesta känner igen honom från. I P4 Extra Gästen pratar han med Erik Blix om musik, klasskamp och att bry sig om vad andra tycker.

2023-05-05
Länk till avsnitt

Skådespelaren Ala Riani: "Det finns så många sorgliga öden"

Ala Riani från succéserien "Kalifat" och "Det som göms i snö" kommer med sin debutbok. "Krigets dotter" handlar om minnena från barndomen, den dramatiska flykten till Sverige, familjens historia och längtan efter ett eget land, Kurdistan.

2023-05-04
Länk till avsnitt

Hooja om hemlighetsmakeriet: Kan vara som vanligt folk

Hemliga och jättekända på en gång - Gällivaregruppen Hooja har gjort megasuccé med sin skogsdisco. Framgångarna har tvingat den skygga duon att jobba på sina sociala förmågor. Hör också om reaktionerna i hembygden och varför de tog beslutet att vara anonyma.

2023-05-03
Länk till avsnitt

Micael Bindefeld om barndebatten: Jag blev förvånad

Micael Bindefeld berättar för Titti Schultz om den mörka familjehistorien, relationen med kungahuset och om den kritiserade intervjun om hans och makens beslut att skaffa barn via surrogatmödraskap.

2023-05-02
Länk till avsnitt

Hanna Hedlund efter skilsmässan: Man måste leva genom sorgen

Hanna Hedlund har för första gången på femton år släppt ny musik och berättar för Titti Schultz om att gå vidare efter pappans död och sorgen efter ett avslutat äktenskap.

2023-05-01
Länk till avsnitt

Journalisten avslöjar ryskspråkigt skuggsamhälle i Sverige

Den regimkritiska författaren och journalisten Liza Alexandrova-Zorina tvingades fly Ryssland och bor nu i Sverige. I sin nya bok "Imperiets barn" har hon kartlagt ett ryskspråkigt skuggsamhälle i Sverige som få vet om. Det handlar om allt från agenter och IS-krigare, till svartarbetare och surrogatmammor - och en svart arbetsmarknad som styrs av maffia.

2023-05-01
Länk till avsnitt

Dragartisten Robert Fux: Finns ett allvar bakom glittret

Artisten och skådespelaren Robert Fux har fått både skamliga och professionella förslag efter att ha lett "Drag Race Sverige" För Titti Schultz berättar han om de starka reaktionerna han fått från tittare och om utsattheten som fortfarande präglar livet för många drag queens.

2023-04-29
Länk till avsnitt

Åklagare Lise Tamm om Putin: Förr eller senare gör han ett misstag

Lise Tamm är åklagare på Internationella brottsmålsdomstolen i Haag som har utfärdat en arresteringsorder på Rysslands president Vladimir Putin. I P4 Extra Gästen berättar hon om detta, men också om skillnaden mellan svenskt och franskt samtalskutym, och regeringens förslag för att minska gängkriminaliteten.

2023-04-28
Länk till avsnitt

Författaren Majgull Axelsson om sjukdomen: Jag är väldigt rädd

När hon blir riktigt arg, ja då skriver hon en bok. Den prisbelönta författaren Majgull Axelsson, somnar när hon skriver om kärlek och tar sig hellre an svårare ämnen. Senaste boken "Svalors flykt" handlar bland annat om "elake herr P" - sjukdomen Parkinson som hon lever med.

Ansvarig utgivare: Karolin Johansson.

2023-04-27
Länk till avsnitt

Peter Stormare livrädd att dö i corona

Hollywoodskådespelaren Peter Stormare är på blixtvisit hemma i Sverige. För Titti Schultz berättar han hur han kämpar för att inte bli smittad av Corona, hur Alice Cooper övertalade honom att spela musikal och varför han tycker det "finns fler brakskitar på Dramaten, än i Hollywood".

2023-04-26
Länk till avsnitt

Loreen: Jag har varit dålig på relationer

Loreen tränar stenhårt sin kondition, sina rörelser och sin sång inför Eurovision i Liverpool. Men för att koppla av älskar hon att städa, rensa och att färgkoda sin servis. Hon talar också om ryktena att Sverige skulle ha gräddfil i Eurovision och sin dragning till Gotland.

2023-04-25
Länk till avsnitt

Richard Bergström: Om något år har vi kombovaccin som vi tar varje år

Han var ansiktet utåt för vaccineringen i Sverige under pandemin men han var inte alltid överens med Folkhälsomyndigheten. I P4 Extragästen pratar han om nya boken och framtiden för den nya tekniken bakom covidvaccinen.

2023-04-24
Länk till avsnitt

Lasse Kronér tillbaka efter svåra tiden: Jag lade ett halvår på mig själv

Lasse Kronér hade hamnat i en negativ spiral, och kände sig tvungen att komma ur den. Det var då han började lägga fokus på sin hälsa, och det resulterade i att han mådde mycket bättre. Erik Blix pratar med P4 Extra Gästen som just nu är aktuell med överlevnadsserien The Island Sverige.

2023-04-23
Länk till avsnitt

Mark Levengood om separationen: Väldigt svårt

Vad är vänskap? Och hur viktigt är vänskap i samband med en separation? Mark Levengood har skrivit en bok på ämnet. I P4 Extra pratar han och programledare Erik Blix bland annat om olika former av kompis- och vänskapsrelationer.

2023-04-21
Länk till avsnitt

Hockeyspelaren Joel Lundqvist lägger av: Många känslor

En av Frölundas mest populära spelare genom tiderna berättar att det varit svårt att träffa brorsan Henrik under tiden båda spelat hockey, om tankarna kring att sluta och om vad han kan tänka sig göra nu när skridskorna är lagda på hyllan.

2023-04-20
Länk till avsnitt

Melinda Jacobs: Jag bemöter hatet med tystnad

Melinda berättar om tankarna runt att nyligen blivit mamma, om livet med E-type och det stundande bröllopet, men också om baksidorna med att ha blivit en offentlig person.

2023-04-19
Länk till avsnitt

David Batra om sömnproblemen: Började när jag var barn

I P4 Extra-gästen berättar komikern David Batra om sina livslånga sömnproblem. Han talar också om flytten till Tessinska palatset i Stockholm och att bli "Landshövdingsmake". Eller om han själv kallar sig - "hovnarr".

2023-04-18
Länk till avsnitt

Monica Olhed Hansson har löst några av Sveriges mest kända mordfall

Förhörsledaren Monica Olhed Hansson var med och löste mordet på 10-årige Helen Nilsson i Hörby i Skåne och hon fick också dubbelmördaren Bengt Karlsson att erkänna. Hör henne berätta om karriären som kriminalinspektör.

2023-04-17
Länk till avsnitt

Marianne Mörck har lovat doktorn att trappa ner

Hon var inte alltid där för barnen, det finns nog en sorg över det hos dottern tror hon. Marianne Mörck berättar om familjelivet, över 50 år på scen och att hon nu lovat doktorn att börja trappa ner lite och faktiskt säga nej.

Ansvarig utgivare: Petra Quiding

2023-04-16
Länk till avsnitt

Måns Zelmerlöw sugen på att flytta till Sverige

Konserthusturné och ny musik. Dagens gäst Måns Zelmerlöw om pappalivet, hur brittisk han är och planerna på en flytt hem till Sverige.

Ansvarig utgivare: Petra Quiding.

2023-04-15
Länk till avsnitt

Little Dragon-sångaren Yukimi Nagano: "Det måste vara lustfyllt"

Det måste vara lustfyllt att skapa musik, det är Yukimi Naganos inställning. Hon är sångare i bandet Little Dragon som nått stora framgångar i USA. I P4 Extra Gästen pratar hon med programledare Erik Blix om inspiration, gräl och lust.

2023-04-14
Länk till avsnitt

Fastern efter mordförsöket på Luna, 9: Vi vill ge henne en röst

Nioåriga Luna överfölls av en 15-årig pojke när hon var på väg hem från fritids mitt på eftermiddagen. Pojken dömdes till rättspsykiatrisk vård för våldtäkt och mordförsök. Luna kan inte längre prata och är rullstolsburen till följd av de hjärnskador hon fått. Faster Emma Johdet Wettergren berättar om Luna och kampen för att hon ska få ett värdigt liv.

2023-04-13
Länk till avsnitt

Björn Eriksson om vännen Mats Löfvings död: Orimligt

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson berättar för Titti Schultz om sitt sista möte med sin vän, polischef Mats Löfving.

2023-04-13
Länk till avsnitt

Skidstjärnan Frida Karlsson i bilolycka: Jag blev avrådd från att tävla

Bara några dagar innan genrepet inför skid-VM råkade skidstjärnan Frida Karlsson ut för en bilolycka. Ändå vann hon fyra medaljer under mästerskapet. Om detta, att ta ut sig så man inte minns något och att få massage av en sked, berättar Frida Karlsson i P4 Extra-gästen.

2023-04-12
Länk till avsnitt

Henrik Nyblom: När som helst blir man väl "canceled"

Komikern berättar om sin rädsla för att bli bortvald, om sin relation till förbundskapten Janne Andersson och om när han lajvade som byggare, och mycket mycket mer...

2023-04-11
Länk till avsnitt

Musikern Hanna Enlöf: När döden kommer nära är också livet nära

Hanna Enlöf och hade just brutit upp med sin partner när han blev svårt sjuk. Där och då föddes det nya albumet. Hon slog igenom med gruppen Good Harvest och släpper snart sin andra soloplatta. P4 Extra Gästen i ett samtal med Erik Blix om att våga vara ärlig, och om kyrkan som tryggt rum.

2023-04-09
Länk till avsnitt

Komikern Evelyn Mok: Jag har vuxit upp med tre kulturer

Evelyn Mok är aktuell i tv-programmen "Bäst i test" och "Invandrare för svenskar". I P4 Extra Gästen berättar hon för programledare Erik Blix om tiden i London, om att växa upp med flera kulturer, och så bjuder hon på ett favoritrecept.

2023-04-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.