Sveriges 100 mest populära podcasts

Politikrummet

Politikrummet

Expressens nyhetspodd om svensk politik, med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.Ansvarig utgivare: Klas GranströmKontakt: [email protected]örfrågningar: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/politikrummet-231325

Avsnitt

73. Som en snedfylla under föräldramötet

Kan Ulf Kristersson kliva fram som den vuxna i rummet, sex år efter det förra försöket, och har Socialdemokraterna kommit på vad de vill med sin verksamhet? Många frågor, ännu fler svar. Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2023-05-31
Länk till avsnitt

72. Lite trist stämning i Liberalerna

Håller Johan Pehrson på att svamla bort sitt stöd i Liberalerna? Ilskan tilltar i partiet efter Cecilia Malmströms avhopp. Dessutom: Nya personintriger i Moderaterna. Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2023-05-16
Länk till avsnitt

71. Efter Ebba Busch

Vikarien Jakob Forssmeds debattsuccé har skapat spekulationer i KD. Står en nygammal kristdemokrati för dörren? Dessutom: Regeringen hotar demokratin, enligt Magdalena Andersson. Hur går man vidare från det? Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2023-05-09
Länk till avsnitt

70. Andersson ? den nya Mona Sahlin?

SD vill utvärdera EU och har fått sin första vilde ? hur mycket skakar regeringsunderlaget? Dessutom: Har Magdalena Andersson till slut hittat sitt politiska projekt? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om den senaste i svensk politik.
2023-05-02
Länk till avsnitt

69. Blir det regeringskris nu?

De jagades redan av reduktionspliktens spöke ? nu har även migrationsfrågan knackat på. Över alltihop svävar dessutom Tidöpartiernas svåraste nöt: EU. Finns det en lösning? Tomas Nordenskiöld och Viktor Barth-Kron reder ut läget.
2023-04-25
Länk till avsnitt

68. I väntan på Moderaterna

SD och Liberalerna är i luven på varandra igen. Alla väntar på Moderaternas medling ? men vad vill M egentligen, nuförtiden? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2023-04-18
Länk till avsnitt

67. Inmålade i ett klimathörn

Man får visst elda Koranen i Sverige, enligt domstolsbeslut ? hur påverkar det den haltande Nato-processen? Och hur ska vi nå klimatmålen, när ingen har idéer om hur? Viktor Barth-Kron och Helena Gissén med den senaste från svensk politik.
2023-04-04
Länk till avsnitt

66. Samhällsanalys för S-nostalgiker

Socialdemokraterna ska göra om sin politik, men riktningen är redan klar: Sverige ska bli som när Magdalena Andersson var tonåring. Dessutom: Moderat krishelg i Karlstad. Bland annat.
2023-03-28
Länk till avsnitt

65. Kriskatastrofen i KD

Ebba Busch ifrågasätts kraftigt internt efter hanteringen av den sparkade partisekreteraren, kan Politikrummet avslöja. Dessutom: Tobias Billström är optimistisk om Nato. Talar något för att historien ger honom rätt just den här gången? Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2023-03-21
Länk till avsnitt

64. Hotet mot Melodifestivalen

Loreen vann finalen ? men vem vinner den politiska striden om public service? Dessutom: En ovanligt ungersk rättsskandal i Göteborg. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén har det senaste om svensk politik.
2023-03-14
Länk till avsnitt

63. På drift i det ekonomiska ovädret

Alla kurvor går åt skogen, och regeringens viktigaste motdrag är att sitta extra hårt på händerna. Eller? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld tittar närmare på famlandet i det alltmer kompakta ekonomiska mörkret.
2023-03-07
Länk till avsnitt

62. Den första Tidökrisen

Vi ska vara med och sparka generaldirektörer, säger SD. Det ska ni inte alls, säger regeringen. Kommer någon backa? Och vad händer annars? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2023-02-21
Länk till avsnitt

61. Till botten med Botkyrka

Är det Magdalena Anderssons värsta kris, eller är allt en ondsint högerkonspiration? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld gör det Tobias Baudin pratar om att göra: Går till botten med det som hänt i Socialdemokraterna i Botkyrka.
2023-02-14
Länk till avsnitt

60. All makt åt Murak

Vad innebär öppningen mot Ulf Kristersson? Och är epoken Martin Ådahl också slut nu när Muharrem Demirok manövrerat sig till makten? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har varit i Skåne och pratat med centerpartister.
2023-02-07
Länk till avsnitt

59. Sökes: En ny hjärna

Ulf Kristersson kan summera sin värsta vecka på åtminstone fyra år. Hur ska regeringen ta sig ur det här? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2023-01-31
Länk till avsnitt

58. Att sätta eld på ett regeringsunderlag

Ulf Kristersson har fått många bränder att släcka på en och samma gång. Lyckas han innan hela regeringsbygget är övertänt? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld synar läget efter det senaste attentatet mot Nato-processen.
2023-01-26
Länk till avsnitt

57. Annie Lööfs senkomna sanning

Natoprocessen hänger i luften ? hur tänker regeringen, egentligen? Dessutom: Annie Lööfs största misstag, bit för bit. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld fortsätter att dissekera aktuell svensk politik.
2023-01-17
Länk till avsnitt

56. Målet: SD ska sluta vara SD

Paradigmskifte i fjällen, regeringens nya och vilt optimistiska planer och en ny C-ledare som går med huvudet före in i en massa besvär. Årspremiär med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld!
2023-01-12
Länk till avsnitt

55. Rödgrön julröra

Årsavslutning i Politikrummet! Magdalena Andersson är sur på media, centerpartisterna är sura på sin valberedning och i Vänsterpartiet är folk sura på det mesta. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld knyter ihop en julsäck med många hårda klappar.
2022-12-20
Länk till avsnitt

54. Regeringens klimatångest

Regeringen är oroade för bilden som fossilhöger ? men vet de vad de egentligen vill göra för att motverka den? Dessutom: Flera överraskningar i årets sista partiledardebatt. Och vem blir Sverigedemokraternas nye rikspolischef? Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2022-12-13
Länk till avsnitt

53. Socialdemokrater för skogsbruk och RUT-avdrag

Folk är sura på regeringen. Centerpartister är ännu surare. Men varför? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld botaniserar i nya, spännande siffror och ser ett oroande mönster för de borgerliga.
2022-12-06
Länk till avsnitt

52. Centerpartiets egen Steven Bradbury

Favoriterna trasslar in sig ? kan den okände utmanaren reda ut Centerpartiets knutar? Och vad gör regeringen egentligen om dagarna numera? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-11-29
Länk till avsnitt

51. Samarbetet som blev en sörja

Stortapp i Sifo och en Johan Pehrson som låtit munnen gå igen ? det gungar i regeringssamarbetet. Och så en ?november surprise? i Centerns partiledarval. Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2022-11-22
Länk till avsnitt

50. Sprit, bensin och ett nordkoreanskt partiledarval

Hela det liberala partilandet står enigt bakom Johan Pehrson inför höstens landsmöte, påstår valberedningen. Det är naturligtvis inte sant. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har det senaste från svensk politik.
2022-11-15
Länk till avsnitt

49. Grus i paradigmskiftet

Vallöftena är inställda och Sverigedemokraterna är sura på ministrar. Men vad vill egentligen oppositionen? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld gör en samlad bedömning av läget.
2022-11-09
Länk till avsnitt

48. Vann vi eller förlorade vi?

Socialdemokraterna grubblar över valresultatet medan deras tyngsta nyckelpersoner drar vidare. Hur går det med enigheten i högerfyrklövern egentligen? Tomas Nordenskiöld och Helena Gissén frågar sig dessutom om en utländsk president kan påverka vem som får bli statsråd i den svenska regeringen.
2022-10-25
Länk till avsnitt

47. Marionettdockorna

Är det verkligen Jimmie Åkesson som styr den nya regeringen eller har lag Kristersson rent av en egen vilja? Politikrummet dissikerar den nya ministerlistan, och så blir det ännu ett avsnitt om inbördeskriget i Liberalerna. Denna vecka med Tomas Nordenskiöld och Helena Gissén.
2022-10-19
Länk till avsnitt

46. Fångarna på slottet

Frågorna hopar sig under sonderingstidens sista timmar. Hur tänker Sverigedemokraterna ? egentligen? Är det Gunnar Hökmark eller Ivar Arpi som bildar regering i år? Och vem ska förresten våga avsätta Mälardrottningen? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld dyker ned i det senaste.
2022-10-11
Länk till avsnitt

45. Med hög fart in i väggen

Ulf Kristerssons regeringsförhandlingar har hittills placerat Richard Jomshof som utskottsordförande och sagt nej till Jönköping som Skandinaviens huvudstad. Vad händer nu? Viktor Barth-Kron och Helena Gissén fortsätter också följa Centerpartiets snåriga partiledarprocess.
2022-10-04
Länk till avsnitt

44. Ingen tid för hä hä och hepp hepp

Ulf Kristersson får två veckor till på sig ? men hur ska han använda dem? Dessutom: Ett oerhört långt partiledarval i Centerpartiet, med en kravprofil höljd i dunkel. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén om det senaste i svensk politik.
2022-09-28
Länk till avsnitt

43. Hösttrenden: Politisk tvångströja

Så går förhandlingarna mellan M, SD, KD och L ? och därför blir det förmodligen inte Martin Ådahl som efterträder Annie Lööf. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste från eftervalrörelsen.
2022-09-20
Länk till avsnitt

42. Kallt och liberalt stål

En socialdemokratisk bris drar över landet, men möter en sverigedemokratisk storm. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén reder ut valresultatet.
2022-09-13
Länk till avsnitt

41. LO-skräck och framkrystat liberalt önsketänkande

Oron sprider sig i LO-leden ? är det en ny massflykt på gång? Dessutom: Panik i Liberalerna när valstrategin går som planerat. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld med det senaste från valspurten.
2022-09-06
Länk till avsnitt

40. Krisångest och skräckpanik i Moderaterna

Det blir en ny folkomröstning om SD och ingen är förvånad ? utom svensk borgerlighet, förstås. Dessutom: Så ska S lyckas komma undan Miljöpartiet efter valet. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har det senaste från valspurten.
2022-08-30
Länk till avsnitt

39. Slut på myset runt Pehrsons grill

Fyra månaders vapenstillestånd fick räcka ? efter kampanjen/studiebesöket med SD är knivarna ute igen i Liberalerna. Dessutom: Valrörelsens alla integrationsstenar, och frågorna som ingen riktigt orkar ställa. Med Helena Gissén och Viktor Barth-Kron.
2022-08-23
Länk till avsnitt

38. En härva av röda linjer

Surdegarna från förr har vaknat och börjat att jaga Magdalena Andersson. Ska de röda linjerna från Annie Lööf och Nooshi Dadgostar lägga krokben för valrörelsen innan den ens hunnit börja? Säsongspremiär med Viktor Barth-Kron och Helena Gissén.
2022-08-18
Länk till avsnitt

37. En konservativ telefonkatalog

Säsongsavslutning i Politikrummet! Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld synar Ulf Kristerssons spretiga nybygge och summerar turerna runt Schrödingers pensionstillägg.
2022-06-28
Länk till avsnitt

36. S-pessimism och liberal klasskamp

Kan Socialdemokraterna finna glädje i en valförlust? Kanske, den här gången. Och kan Liberalerna ordna maktskiftet med sitt frieri till landets padel-män? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-06-21
Länk till avsnitt

35. Politiskt fiasko med mellanhänder

Pensionsdramat i riksdagen håller på att bli en fars. Centerpartiet fullföljde sitt historiska sidbyte ? i alla fall i några timmar. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén har det senaste från en politisk verkstad som vägrar ta sommarlov.
2022-06-14
Länk till avsnitt

34. Ilska, misstro och vilda förhandlingar

Misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson föll ? gjorde Sveriges Nato-ansökan det också? Kan oppositionen komma ur sitt moment 22, och varför var statsministern så rasande? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om en ovanligt händelserik vecka i svensk politik.
2022-06-07
Länk till avsnitt

33. Valrörelsen som ställdes in

Socialdemokraterna ville stressa fram ett beslut om Nato för att få ge sig ut och knacka dörr. Men deras 32 procent i mätningarna har ställt allt på ända. Hur ska M rå på Magdalena Andersson?Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-05-31
Länk till avsnitt

32. Den långa och breda mitten

När Nato-frågan fastnat vänder vi blicken hemåt. Är Liberalerna och Centerpartiet på väg att byta plats i rollen som den gamla borgerlighetens mest plågade parti? Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2022-05-24
Länk till avsnitt

31. Annandag Nato

Så gick det till när (S)verige svängde om alliansfriheten - och det händer nu. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-05-17
Länk till avsnitt

30. Den motvillige försvarsministern

Nato-anslutningen ser alltmer spikad ut, när den svenska alliansfrihetens siste soldat håller på att kapitulera. Dessutom: Oväntat god stämning i den Nya Alliansen ? i alla fall nästan överallt. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-05-10
Länk till avsnitt

29. Att sluta twittra och gå med i Nato

Magdalena Anderssons Nato-spurt, Centerns vårbudgetbryderier och sanningen om varför Socialdemokraterna slutar twittra ? egentligen. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén om det senaste i svensk politik.
2022-05-03
Länk till avsnitt

28. Mot Nato ? utan försvarsminister?

Sverige stormar mot Nato ? med eller utan Peter Hultqvist? Och är Ebba Busch Moderaternas bästa vän eller värsta fiende? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om veckans svenska politik.
2022-04-26
Länk till avsnitt

27. Kravaller och budgetdrama

Kommer upploppen få valvinden att vända för Magdalena Andersson? Vågar Annie Lööf rädda regeringens budget? Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i politiken.
2022-04-20
Länk till avsnitt

26. En säkerhetspolitisk monolog

Nu ska S äntligen debattera Nato ? men är beslutet redan fattat? Och hur ska Johan Pehrson bära sig åt för att frälsa Liberalerna? Viktor Barth-Kron och Helena Gissén om det senaste i politiken.
2022-04-12
Länk till avsnitt

25. Den socialdemokratiska buffertstaten

Både Göran Persson och Stefan Löfven är emot Natomedlemskap ? men kommer deras efterträdare lyssna? Och ska Moderaterna helt sluta hoppas på Centerpartiet? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har det senaste i svensk politik.
2022-04-05
Länk till avsnitt

24. Är det nu S svänger om Nato?

Tunga rådgivare hos Andersson backar upp Natopositiv debattör. Moderaterna preppar för valförlust ? så ska de ta makten ändå. Tomas Nordenskiöld och Helena Gissén om det senaste i svensk politik.
2022-03-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.