Sveriges 100 mest populära podcasts

Politikrummet

Politikrummet

En podd från Expressen som varje vecka sammanfattar det viktigaste om svensk inrikespolitik. Med Viktor Barth-Kron, Helena Gissén, Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall. Ansvarig utgivare: Klas Granström. Nytt avsnitt släpps varje tisdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/politikrummet-231325

Avsnitt

51. Samarbetet som blev en sörja

Stortapp i Sifo och en Johan Pehrson som låtit munnen gå igen ? det gungar i regeringssamarbetet. Och så en ?november surprise? i Centerns partiledarval. Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2022-11-22
Länk till avsnitt

50. Sprit, bensin och ett nordkoreanskt partiledarval

Hela det liberala partilandet står enigt bakom Johan Pehrson inför höstens landsmöte, påstår valberedningen. Det är naturligtvis inte sant. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har det senaste från svensk politik.
2022-11-15
Länk till avsnitt

49. Grus i paradigmskiftet

Vallöftena är inställda och Sverigedemokraterna är sura på ministrar. Men vad vill egentligen oppositionen? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld gör en samlad bedömning av läget.
2022-11-09
Länk till avsnitt

48. Vann vi eller förlorade vi?

Socialdemokraterna grubblar över valresultatet medan deras tyngsta nyckelpersoner drar vidare. Hur går det med enigheten i högerfyrklövern egentligen? Tomas Nordenskiöld och Helena Gissén frågar sig dessutom om en utländsk president kan påverka vem som får bli statsråd i den svenska regeringen.
2022-10-25
Länk till avsnitt

47. Marionettdockorna

Är det verkligen Jimmie Åkesson som styr den nya regeringen eller har lag Kristersson rent av en egen vilja? Politikrummet dissikerar den nya ministerlistan, och så blir det ännu ett avsnitt om inbördeskriget i Liberalerna. Denna vecka med Tomas Nordenskiöld och Helena Gissén.
2022-10-19
Länk till avsnitt

46. Fångarna på slottet

Frågorna hopar sig under sonderingstidens sista timmar. Hur tänker Sverigedemokraterna ? egentligen? Är det Gunnar Hökmark eller Ivar Arpi som bildar regering i år? Och vem ska förresten våga avsätta Mälardrottningen? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld dyker ned i det senaste.
2022-10-11
Länk till avsnitt

45. Med hög fart in i väggen

Ulf Kristerssons regeringsförhandlingar har hittills placerat Richard Jomshof som utskottsordförande och sagt nej till Jönköping som Skandinaviens huvudstad. Vad händer nu? Viktor Barth-Kron och Helena Gissén fortsätter också följa Centerpartiets snåriga partiledarprocess.
2022-10-04
Länk till avsnitt

44. Ingen tid för hä hä och hepp hepp

Ulf Kristersson får två veckor till på sig ? men hur ska han använda dem? Dessutom: Ett oerhört långt partiledarval i Centerpartiet, med en kravprofil höljd i dunkel. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén om det senaste i svensk politik.
2022-09-28
Länk till avsnitt

43. Hösttrenden: Politisk tvångströja

Så går förhandlingarna mellan M, SD, KD och L ? och därför blir det förmodligen inte Martin Ådahl som efterträder Annie Lööf. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste från eftervalrörelsen.
2022-09-20
Länk till avsnitt

42. Kallt och liberalt stål

En socialdemokratisk bris drar över landet, men möter en sverigedemokratisk storm. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén reder ut valresultatet.
2022-09-13
Länk till avsnitt

41. LO-skräck och framkrystat liberalt önsketänkande

Oron sprider sig i LO-leden ? är det en ny massflykt på gång? Dessutom: Panik i Liberalerna när valstrategin går som planerat. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld med det senaste från valspurten.
2022-09-06
Länk till avsnitt

40. Krisångest och skräckpanik i Moderaterna

Det blir en ny folkomröstning om SD och ingen är förvånad ? utom svensk borgerlighet, förstås. Dessutom: Så ska S lyckas komma undan Miljöpartiet efter valet. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har det senaste från valspurten.
2022-08-30
Länk till avsnitt

39. Slut på myset runt Pehrsons grill

Fyra månaders vapenstillestånd fick räcka ? efter kampanjen/studiebesöket med SD är knivarna ute igen i Liberalerna. Dessutom: Valrörelsens alla integrationsstenar, och frågorna som ingen riktigt orkar ställa. Med Helena Gissén och Viktor Barth-Kron.
2022-08-23
Länk till avsnitt

38. En härva av röda linjer

Surdegarna från förr har vaknat och börjat att jaga Magdalena Andersson. Ska de röda linjerna från Annie Lööf och Nooshi Dadgostar lägga krokben för valrörelsen innan den ens hunnit börja? Säsongspremiär med Viktor Barth-Kron och Helena Gissén.
2022-08-18
Länk till avsnitt

37. En konservativ telefonkatalog

Säsongsavslutning i Politikrummet! Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld synar Ulf Kristerssons spretiga nybygge och summerar turerna runt Schrödingers pensionstillägg.
2022-06-28
Länk till avsnitt

36. S-pessimism och liberal klasskamp

Kan Socialdemokraterna finna glädje i en valförlust? Kanske, den här gången. Och kan Liberalerna ordna maktskiftet med sitt frieri till landets padel-män? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-06-21
Länk till avsnitt

35. Politiskt fiasko med mellanhänder

Pensionsdramat i riksdagen håller på att bli en fars. Centerpartiet fullföljde sitt historiska sidbyte ? i alla fall i några timmar. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén har det senaste från en politisk verkstad som vägrar ta sommarlov.
2022-06-14
Länk till avsnitt

34. Ilska, misstro och vilda förhandlingar

Misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson föll ? gjorde Sveriges Nato-ansökan det också? Kan oppositionen komma ur sitt moment 22, och varför var statsministern så rasande? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om en ovanligt händelserik vecka i svensk politik.
2022-06-07
Länk till avsnitt

33. Valrörelsen som ställdes in

Socialdemokraterna ville stressa fram ett beslut om Nato för att få ge sig ut och knacka dörr. Men deras 32 procent i mätningarna har ställt allt på ända. Hur ska M rå på Magdalena Andersson?Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-05-31
Länk till avsnitt

32. Den långa och breda mitten

När Nato-frågan fastnat vänder vi blicken hemåt. Är Liberalerna och Centerpartiet på väg att byta plats i rollen som den gamla borgerlighetens mest plågade parti? Med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
2022-05-24
Länk till avsnitt

31. Annandag Nato

Så gick det till när (S)verige svängde om alliansfriheten - och det händer nu. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-05-17
Länk till avsnitt

30. Den motvillige försvarsministern

Nato-anslutningen ser alltmer spikad ut, när den svenska alliansfrihetens siste soldat håller på att kapitulera. Dessutom: Oväntat god stämning i den Nya Alliansen ? i alla fall nästan överallt. Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-05-10
Länk till avsnitt

29. Att sluta twittra och gå med i Nato

Magdalena Anderssons Nato-spurt, Centerns vårbudgetbryderier och sanningen om varför Socialdemokraterna slutar twittra ? egentligen. Viktor Barth-Kron och Helena Gissén om det senaste i svensk politik.
2022-05-03
Länk till avsnitt

28. Mot Nato ? utan försvarsminister?

Sverige stormar mot Nato ? med eller utan Peter Hultqvist? Och är Ebba Busch Moderaternas bästa vän eller värsta fiende? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld om veckans svenska politik.
2022-04-26
Länk till avsnitt

27. Kravaller och budgetdrama

Kommer upploppen få valvinden att vända för Magdalena Andersson? Vågar Annie Lööf rädda regeringens budget? Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i politiken.
2022-04-20
Länk till avsnitt

26. En säkerhetspolitisk monolog

Nu ska S äntligen debattera Nato ? men är beslutet redan fattat? Och hur ska Johan Pehrson bära sig åt för att frälsa Liberalerna? Viktor Barth-Kron och Helena Gissén om det senaste i politiken.
2022-04-12
Länk till avsnitt

25. Den socialdemokratiska buffertstaten

Både Göran Persson och Stefan Löfven är emot Natomedlemskap ? men kommer deras efterträdare lyssna? Och ska Moderaterna helt sluta hoppas på Centerpartiet? Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld har det senaste i svensk politik.
2022-04-05
Länk till avsnitt

24. Är det nu S svänger om Nato?

Tunga rådgivare hos Andersson backar upp Natopositiv debattör. Moderaterna preppar för valförlust ? så ska de ta makten ändå. Tomas Nordenskiöld och Helena Gissén om det senaste i svensk politik.
2022-03-29
Länk till avsnitt

23. Vem har egentligen veto mot Nato?

Statsministern och oppositionsledaren på Nato-övning ? men vem är det som kör, och vart? Och varför är det så krångligt med Nooshi-tillägget? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-03-22
Länk till avsnitt

22. Dags att söka medlemskap i Finland?

Nato-debatten fortsätter ? i alla fall på andra sidan Östersjön. Flyktingströmmen ökar, men Ygeman är lugn. Och vem vinner budkriget om bensinen? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-03-15
Länk till avsnitt

21. Dags för ett franskt kärnvapenparaply?

Rysslands invasion av Ukraina har vält dagordningen även i svensk politik. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld dissekerar effekterna på kort och lång sikt.
2022-03-08
Länk till avsnitt

20. Någon j*vla ordning ska det vara i ett parti

Blir Putins nya krig X-faktorn i höstens val? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld har det senaste från svensk politik. I dag också om bråk och söndring både vänsterut och centerut.
2022-02-22
Länk till avsnitt

19. Så ska Anders Borg rädda Liberalerna

Får vi en folkomröstning om vinster i skolan? En massa moderater ska hjälpa L i valet - går det? Och vad händer egentligen på Lidingö? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Filippa Rogvall om det senaste.
2022-02-15
Länk till avsnitt

18. Mamma Scan och den ryska gasen

Kan Magdalena Andersson hitta en sten stor nog för att gömma Miljöpartiet under? Och är Nooshi Dadgostar den nya Jimmie Åkesson? Viktor Barth-Kron, Filippa Rogvall och Tomas Nordenskiöld om det senaste i svensk politik.
2022-02-08
Länk till avsnitt

17. Det är socialliberalt att mäta kjolar

Vem vinner slaget om landsbygden, och hur mycket ligger det egentligen i potten? Kommer Nooshi-tillägget att avgöra valet, och är det liberalt med skoluniform? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Filippa Rogvall reder ut det senaste.
2022-02-01
Länk till avsnitt

16. Dålig stämning i succépartiet

Socialdemokraterna vill göra valet till en folkomröstning om vinster i välfärden. Det har misslyckats förr ? går det bättre nu? Dessutom: Pyrande missnöje bakom Vänsterpartiets framgångsfasad. Med Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld.
2022-01-25
Länk till avsnitt

15. Blir det Putin som återförenar alliansen?

Annie Lööf och Ulf Kristersson i gemensamt utspel mot regeringen ? borde vi övertolka det? Dessutom: Miljöpartiets opinionsläge ? inte bara nattsvart, utan också kolmörkt. Vi har siffrorna. Med Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Filippa Rogvall.
2022-01-18
Länk till avsnitt

14. Vem städar efter städaffären?

Magdalena Andersson har fått sin första skandal. En vändning nedåt, eller blott ett litet hack i framgångskurvan? Och är det någon som bryr sig om regeringens senaste coronapaket? Viktor Barth-Kron och Helena Gissén inleder en ny säsong i Politikrummet.
2022-01-11
Länk till avsnitt

13. Året då allt bröt samman

Julstämning i Politikrummet. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld väljer de viktigaste händelserna från 2021 ? och från 2022, trots att de inte hänt än.
2021-12-21
Länk till avsnitt

12. Det omättliga S-monstret

Det äter inte bara upp hela regeringsmakten, det sätter i sig väljare från alla håll också. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om Enpartiregeringens framfart de andras svårigheter att hantera den.
2021-12-14
Länk till avsnitt

11. Magdalena Anderssons skandaltunga smekmånad

Ministrarna avlöser varandra i blåsvädret och varken stödpartierna eller deras väljare tål varandra. Läget är med andra ord utmärkt. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Filippa Rogwall om den nya statsministerns första vecka.
2021-12-07
Länk till avsnitt

10. Här är din nya regering

Hon skulle vända på alla stenar ? men Morgan Johansson blev kvar. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om svensk politiks galnaste vecka och om Magdalena Anderssons nygamla lag.
2021-11-30
Länk till avsnitt

09. Elefanten i rummet är socialdemokrat

Stefan Löfven lämnade över partiet i god ordning - men med landet gick det värre. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om Magdalena Anderssons vedermödor och om Liberalerna, det nya Miljöpartiet.
2021-11-23
Länk till avsnitt

08. En helg för slutstrider

Vänsterpartiet vill göra upp en gång för alla ? kan Magdalena Andersson ge dem vad de vill ha? Vem vinner kraftmätningen om budgeten? Och kommer Liberalerna överleva sin resa till Linköping? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld dyker in i ett intensivt politiskt skeende.
2021-11-16
Länk till avsnitt

07. Ingen kommer undan Nooshi Dadgostar

Ett spöke från det förflutna har dykt upp för att störa Magdalena Anderssons segerparad. Centerpartiet har ingen plan, och det har inte Moderaterna heller. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld ger er de senaste turerna i svensk politik.
2021-11-09
Länk till avsnitt

06. Magdalena Anderssons elände

Det blir stående ovationer för den nya, kära ledaren ? och sedan börjar svårigheterna. Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld har allt inför S-kongressen. Dessutom en del om senfärdig och undermålig pandemihantering.
2021-11-02
Länk till avsnitt

05. Vad ska de göra med Morgan Johansson?

Moderaterna vill låna röster och Magdalena Andersson ska lägga personpussel. Viktor Barth-Kron, Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall har det senaste om det viktigaste i svensk politik.
2021-10-26
Länk till avsnitt

04. Ångesten i Moderaterna

Om de inte vinner nu, så när? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld tar tempen på Ulf Kristerssons pressade parti, inför helgens stämma. Dessutom: Ingen folkpartistisk fred i vår tid.
2021-10-19
Länk till avsnitt

03. Nazibråk och budgetbekymmer

Är det verkligen nazismen som kan rädda Miljöpartiet? Kommer Magdalena Andersson hinna tillträda innan hon måste avgå? Kan hon ens avgå? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld har svaren på allt du undrar om aktuell svensk politik.
2021-10-12
Länk till avsnitt

02. Är framtiden batongvänster?

Alla ville ha Magdalena Andersson ? men vet de vad de får? Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld om en svajig vänstersväng, mjukhårda tag ? och varför alla är arga på SSU.
2021-10-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.