Sveriges 100 mest populära podcasts

Martinson Möter

Martinson Möter

Mattias Martinson arbetar som evangelist för Compassion Sverige. I sin tjänst reser han runt bland Sveriges församlingar för att förkunna, undervisa och leda lovsång. Mattias är också musiker och låtskrivare och har skrivet många älskade sånger som används brett inom kyrkan. Han har även släppt flera uppskattade skivor genom åren. Med sin passion för teologi och sitt bultande lovsångshjärta inspirerar och utrustar Mattias unga som gamla från olika sammanhang inom Svensk Kristenhet. Mattias har tidigare bl.a. varit pastor i Vineyard Göteborg och även föreståndare i Nimbuskyrkan Öckerö. I "Martinson Möter" sätter sig Mattias ner med olika spännande och tongivande gäster och samtalar avslappnat om tro, liv, passioner, och brottningskamper. Det är lika nära till allvar som till skratt och det dyker garanterat upp en och annan överraskning. Producerad för Compassion Sverige i studio Vajberiet, Göteborg. Tekniker: Johannes Trossö. Poddens hemsida: www.compassion.se/martinsonmoter. -

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/martinsonmoter

Avsnitt

Anna Weister Andersson - Live från Gullbrannafestivalen 2022

Sommaren 2022 klev Martinson Möter utanför boxen. Fullständigt. Vi gick bananas och tackade ja till Gullbrannafestivalens spännande och skrämmande förfrågan om att köra podden live med gäst och publik. Så här kommer vi nu mitt i höstrusket med sommarglädje, livepublik och framför allt, oklippta möten med  livegäster direkt ifrån GF. Anna Weister Andersson är en skönsjungande gospelartist, pianist, låtskrivare, kördirigent och gudstjänstledare som vann SM Guld i bordtennis som ung. Hon har pluggat sång och jazz, varit lärare på Glimåkra, älskar sushi, har en förkärlek till att sortera och organisera i hemmet och jobbar gärna med Bodekull Gospel & Jazz Orchestra m.m. 2010 fick Anna Roland Utbult Stipendiet som delas ut en gång om året till en svensk kristen artist/musiker och senaresamma år bildade hon gruppen One In Christ med några av Sveriges mest begåvade gospelsångare och musiker. Den senaste skivan heter ?Give us Compassion? och detta är helt sant! Anna är alltså numera med sin supergrupp en flitig ambassadör för vårt arbete med att utrota fattigdom i Jesu namn. För mer information om albumet besök: www.giveuscompassion.com Vi på Compassion kan inte nog uttrycka vår uppskattning för hennes generösa och givmilda gospelgåva.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-02
Länk till avsnitt

Moriah Smallbone - Live från Gullbrannafestivalen 2022

Sommaren 2022 klev Martinson Möter utanför boxen. Fullständigt. Vi gick bananas och tackade ja till Gullbrannafestivalens spännande och skrämmande förfrågan om att köra podden live med gäst och publik. Så här kommer vi nu mitt i höstrusket med sommarglädje, livepublik och framför allt, oklippta möten med en live-gäst direkt ifrån GF. Moriah Smallbone är en strålande popstjärna med stort hjärta och många förmågor: Skådespelerska, artist, producent, fotomodell och förkämpe för kvinnor i musikbranschen. I dagens Martinson möter berättar hon öppet om den mörka hösten 2019 och sångerna som föddes ut denna sorg. ?Jag var tvungen att bryta ihop, för att kunna bryta igenom.? Hon är en hängiven Compassion entusiast och har själv varit ute i fält och träffat några av alla Compassion-barnen och med egna ögon sett vilken skillnad fadderskapet gör och hon kan inte nog sluta rekommendera detta till alla! Det här är ett sprudlande avsnitt som berör på djupet och föder hopp!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-19
Länk till avsnitt

Caleb Chapman - Live från Gullbrannafestivalen 2022

Sommaren 2022 klev Martinson Möter utanför boxen. Fullständigt. Vi gick bananas och tackade ja till Gullbrannafestivalens spännande och skrämmande förfrågan om att köra podden live med gäst och publik. Så här kommer vi nu mitt i höstrusket med sommarglädje, livepublik och framför allt, oklippta möten med en live-gäst direkt ifrån GF. Så varmt välkomna till ett Martinson Möter fullt av skratt, lekfullhet och sång men också insiktsfullt medvetenhet om hur livet ibland ger en ett hårt slag i magen. Caleb Chapman är frontfigur och lead singer i det internationella och hårt turnerande pop och rockbandet Colony House. Han berättar om det ständiga resandet, glädjen i att ha ett band med sin lillebror, sångernas ursprung och kärleken till familjen. Caleb tar oss också försiktigt med till den ödesdigra dagen den 21 maj 2008 då hans lillasyster Maria Sue blev överkörd och dog. Han berättar varsamt, smärtsamt, ärligt och trösterikt om hela händelsen som trots allt mörker ändå andas ett himmelskt ljus och hopp. Som en av sönerna till popikonen och legenden Steven Curtis Chapman har Caleb växt upp med musiken både i huset och i blodet. Vad som inte är lika känt är att hans eget hjärta bultar för the lost, least and the lonely och att han sedan många år tillbaka känner till och supportar Compassions arbete med samma glöd som sin pappa.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-05
Länk till avsnitt

Cornelia Forsberg

Välkomna till ett högoktanigt Martinson Möter som nu bjuder på ett sprudlande, spännande och innerligt samtal med förkunnaren och evangelisten Cornelia Forsberg. Som barn mötte hon Gud och det förändrade allt. Nu jobbar hon som ansvarig ledare för förnyelse-organisationen Hope For This Nation. Och hon reser land och rike runt i kyrkor med undervisning om faderns kärlek och tro på förvandling, hopp och helande. Hope for this nation har också skrivit många avgörande lovsånger som har blivit tongivande i landet. Givetvis frågar vi Cornelia hur vi skall utrota fattigdomen i världen, vi är så glada och förväntansfulla på att få dela detta avsitt med er alla!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-21
Länk till avsnitt

Jonas Dagson

Välkomna till Martinson Möter, podcasten som vill vara en röst till tröst och hopp från fadderbarnsorganisationen Compassion.

Idag hälsar vi journalisten Jonas Dagson varmt välkommen till Martinson Möter, han är inte bara pensionerad journalist utan han har är även en passionerad teologi. Han har under en lång rad år rapporterat om allt ifrån katastrofer, brott och olyckor till idrottsprestationer, politik och trender. Han har intervjuat ögonvittnen, brottsoffer, forskare, idrottshjältar och kungligheter.

Vid sidan av sitt ordinarie journalistjobb har Jonas sedan tidigt 1990-tal använt journalistiska metoder och visuell pedagogik för att guida läsare in i Bibelns värld. För att klara det har han behövt plöja sig igenom åtskilliga volymer teologisk litteratur och ställa oräkneliga frågor till mängder av internationella arkeologer och bibelforskare. Så efter att ha gett ut de storsäljande böckerna: ?Steg för steg genom gamla testamentet? och ?Steg för steg genom nya testamentet? så är det dags för hans kanske viktigaste bidrag till svenskarnas bibelläsning, tegelsten på över 1,6 kg med titeln: Steg för steg - STUDIEBIBELN ? den visuella vägen in i bibelns värld. Studiebibeln har förutom själva bibeltexten, hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Med Jonas egna ord är boken en ?simskola för bibelläsare?. 

Vi ställer givetvis Jonas frågan hur bibeln ser på kristen generositet och fattigdomsbekämpning.

Dagen Martinson Möter gräver, som du hör lite djupare och kommer fram till mycket spännande information!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-07
Länk till avsnitt

Ann Hatava

Dagen poddgäst är en Compassiondoldis som vinner i längden. Hon gillar inte att stå i rampljmuset, men är kanske den stadigaste backen vi har i hela Compassionlaget. Ann Hatava är missionären som efter 28 år av troget församlingsbygge i både Nice och Paris, Frankrike flyttar med sin man Oral till Rinkeby, Sverige våren 2016. Compassion Norden har bara funnits i nio år men Ann har jobbat med Compassion i över 22 år. Det är ett arv som imponerar. Hon älskar franska bakverk som croissanter och praliner, men frågar du vad hon brinner för så är det Guds rike och barnens bästa som gäller alla dar i veckan.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-24
Länk till avsnitt

Jörgen Ruther


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-10
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 4 - Min bägare flödar över (Repris)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-27
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 3 - Du dukar ett bord (Repris)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-13
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 2 - Dödsskuggans dal (Repris)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-29
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 1 - Den gode herden (Repris)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-15
Länk till avsnitt

Roland Stahre

Dagens gäst är den varma och kloka pastorn, själavårdaren, låtskrivaren och musikern Roland Stahre. Han jobbar som sjukhuspastor på Sahlgrenska sjukhuset, som själavårdare och predikant i Öckerö församling, samt med utbildning av samtalsterapeuter. Tillsammans med musikerkollegan Lars-Åke Larsson skriver han singersongwriter-låtar med hög igenkänningsfaktor.


Roland växte upp i Sri Lanka som missionärsbarn och har många kloka tankar kring hur vi i västvärlden kan hjälpa utvecklingsländerna på riktigt. Dagens samtal blir lågmält men innerligt och högst angeläget.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-01
Länk till avsnitt

Joel MacInnes

Joel MacInnes är den unge teologen som redan är klok som en bok. Han har svensk/amerikanskt ursprung med skotskt påbrå, som leder ända tillbaka till piraten Blackbeard. Han älskar Thaimat, teologi, musik och är oslagbar på att imitera dinosaurier. I sin yrkesroll är han inspiratör och lärare på Credo Sverige, utbildningen ALT och församlingsledare i Centrokyrkan i Göteborg.


I dagens avsnitt berättar Joel om kärleken till musiken, teologin och hur han vill öppna upp Uppenbarelseboken för vår tid. Han tar oss tillbaka till kyrkans ursprung för ett generöst utgivande liv och vi påminns om att det för urkyrkan nästan sågs som en synd att äga två par skor om någon annan gick barfota.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-18
Länk till avsnitt

Sanna Välipakka

Sanna Välipakka är lovsångledaren med den innerliga, varma rösten och den glödande passionen. Hennes sånger sjungs runtom i landets kyrkor och kapell, där hon också trivs som bäst. Tillsammans med Hope for this Nation reser hon land och rike runt och förkunnar med sång. Gruppen har beskrivits med orden ?En turnerande, lovsjungande väckelserörelse som bär väckelsens vind från ort till ort.?


I dagens avsnitt får vi höra om Sannas förkärlek för glass, godis och 80-talslovsång med Sandi Patti. Hon berättar om starten av Hope for this Nation och vägen dit som varken var enkel eller spikrak. Den gick genom mörka passager i Kigali Afrika, där ett piano blev hennes livlina och mötet med en trofast och alltigenom kärleksfull Gud förvandlade allt. Välkomna vänner till ett nytt spännande avsnitt av Martinson Möter!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-04
Länk till avsnitt

Graven - En uppstånden Gud - 2 (Repris)

Del 5 av 5 engagerande bibelstudier av Mattias Martinson från skärtorsdag till annandag påsk. Den här påsken får vi återigen möjligheten att dras med in i det djupa drama där precis alla känslor ryms under några få dygn. Dramat som avgjorde allt för hela mänskligheten; tacksamhet, tårar, tvivel, tillit, total hopplöshet, blind förnekelse, smärtsamma svek och slutligen en uppståndelse som gått till världshistorien. Compassion Sverige önskar dig en hoppfull och välsignad påsk.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-18
Länk till avsnitt

Graven - En uppstånden Gud - 1 (Repris)

Del 4 av 5 engagerande bibelstudier av Mattias Martinson från skärtorsdag till annandag påsk. Den här påsken får vi återigen möjligheten att dras med in i det djupa drama där precis alla känslor ryms under några få dygn. Dramat som avgjorde allt för hela mänskligheten; tacksamhet, tårar, tvivel, tillit, total hopplöshet, blind förnekelse, smärtsamma svek och slutligen en uppståndelse som gått till världshistorien. Compassion Sverige önskar dig en hoppfull och välsignad påsk.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-17
Länk till avsnitt

Golgata - En Utgivande Gud - 2 (Repris)

Del 3 av 5 engagerande bibelstudier av Mattias Martinson från skärtorsdag till annandag påsk. Den här påsken får vi återigen möjligheten att dras med in i det djupa drama där precis alla känslor ryms under några få dygn. Dramat som avgjorde allt för hela mänskligheten; tacksamhet, tårar, tvivel, tillit, total hopplöshet, blind förnekelse, smärtsamma svek och slutligen en uppståndelse som gått till världshistorien. Compassion Sverige önskar dig en hoppfull och välsignad påsk.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-16
Länk till avsnitt

Golgata - En Utgivande Gud - 1 (Repris)

Del 2 av 5 engagerande bibelstudier av Mattias Martinson från skärtorsdag till annandag påsk. Den här påsken får vi återigen möjligheten att dras med in i det djupa drama där precis alla känslor ryms under några få dygn. Dramat som avgjorde allt för hela mänskligheten; tacksamhet, tårar, tvivel, tillit, total hopplöshet, blind förnekelse, smärtsamma svek och slutligen en uppståndelse som gått till världshistorien. Compassion Sverige önskar dig en hoppfull och välsignad påsk.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-15
Länk till avsnitt

Getsemane - En gråtande Gud (Repris)

Del 1 av 5 engagerande bibelstudier av Mattias Martinson från skärtorsdag till annandag påsk. Den här påsken får vi återigen möjligheten att dras med in i det djupa drama där precis alla känslor ryms under några få dygn. Dramat som avgjorde allt för hela mänskligheten; tacksamhet, tårar, tvivel, tillit, total hopplöshet, blind förnekelse, smärtsamma svek och slutligen en uppståndelse som gått till världshistorien. Compassion Sverige önskar dig en hoppfull och välsignad påsk.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-14
Länk till avsnitt

Derek Morphew

Dagens gäst Derek Morphew är en mångårig författare, Barbecuefantast, surfare, pastor, församlingsplanterare, rugbyspelare och teolog från Sydafrika. Han är utan att överdriva en av Vineyardrörelsens mest ledande, respekterade och framstående teologer. Han lägger stor vikt i sin undervisning vid bekämpandet av fattigdom och människorättsfrågor. En av hans böcker om rasism i Sydafrika fick stor inverkan i landet under den tid när samtal fördes om avskaffandet av apartheid.


Derek växte upp under 50-talet på en sockerrörsfarm i Sydafrika, där han och hans vänner hade djungeln som lekpark. Han talade flytande zulu och mötte tidigt människor från många olika kulturer. Missa inte detta spännande samtal!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-30
Länk till avsnitt

Julian Alum

Hennes liv är en gripande sannsaga och ett kvitto på att förvandling är möjligt. Julian Alum växte upp i Uganda. När hennes far hastigt dog under märkliga omständigheter riskerade hela familjens liv att rasera. Julians arbetslösa mamma fick ensam kämpa för att försörja sina fem barn. Men situationen vände ? när familjen fick kontakt med Compassion.


Idag är dessa fem barn alla vuxna, friska och fria från barndomens hot om svält, malaria och djupaste fattigdom. Julian bor numera i Danmark med sin familj där hon jobbar som socialarbetare. Hon ger röst åt de som inte kan tala för sig själva ? en röst åt alla de barn som ännu lever i extrem fattigdom. Missa inte detta hoppfulla avsnitt, fullt av ljus, tårar och tacksamhet.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-16
Länk till avsnitt

Per-Eive Berndtsson

Martinson Möter gästas idag av prästen, författaren, bibeläraren och inlinesåkaren Per Eive Berndtsson. Samtalet rör sig från livets start i en fiskebåt hem från BB, till betydelsen av helgonet Sankt Patrick, Choralerna, bandet Jerusalem och hur han blev klassens Lucia. Vi får höra om församlingsplantering i en tid då det var ovanligt och om Alphakurser långt innan Alpha hade kommit till Sverige.


Budskapet i hans senaste bok ?Kraftfulla rötter som ger hopp? har blivit en brinnande passion och han talar sig varm för att förvandling är möjlig även idag och i vårt land. Per Eive och hans fru Kerstin är själva Compassionfaddrar till en liten kille. Orsaken är enkel: ?Jag vill leva som jag lär?.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-02
Länk till avsnitt

Jeanette Alfredsson

Jeanette Alfredsson är en av kyrkans mest etablerade lovsångsledare och sångerskor med flertalet egna skivsläpp i bagaget. Sedan många år är hon aktiv som ambassadör för Compassion. Hon har bland annat följt med oss ut i fält och själv fått möta sitt och andra fadderbarn ? en resa till Kenya som gjorde ett känslosamt intryck. Jeanette var också en av initiativtagarna till den svenska versionen av sången och videon ?The Blessing?, där församlingar och lovsångare från hela landet medverkade.


Jeanette berättar om sin uppväxt i gruvorten Malmberget, där hon föddes in i en dysfunktionell familj med alkoholmissbruk och psykisk misshandel. Idag bor hon på Öckerö i Göteborgs skärgård tillsammans med sin make Pär och arbetar som lärare. Vi är så glada över att hon idag gästar Martinson Möter!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-16
Länk till avsnitt

Christian Ingebrigtsen

Dagens gäst i Martinson Möter är den norska singer/songwritern och internationella popstjärnan Christian Ingebrigtsen, just nu rykande aktuell i Norska Melodifestivalen med sin sång ?Wonder of the world?. Med ett flertal Mellosäsonger i ryggen, verkar han inte särskilt nervös. I Norge har han en flerårig solokarriär och har länge varit en fjärdedel av det internationella pojkbandet A1. I dagens avsnitt berättar han öppet om en barndom med mobbning, sin musikaliska resa och hur han med en sång fått agera ?försonande medlare? i Israel/Palestina-konflikten.


Christian är sedan många år en aktiv ambassadör för Compassion och med en gripande berättelse tar han oss alla med ut i fält. Vi är så glada, stolta och tacksamma att vi fick till detta zoommöte med Christian. Varmt välkomna till ett spännande och sprängfyllt avsnitt.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-02
Länk till avsnitt

Olof Edsinger

Dagens gäst är teologen, författaren och opinionsbildaren Olof Edsinger. Som barn hade han fullt fokus på fjärilar, frimärken, mineraler och mynt. Som vuxen har tiden istället fyllts av skrivande, predikande och undervisande. Olof är en riktig pionjär, han har varit med och tagit många viktiga initiativ till ett antal olika satsningar för Guds rike.


Olof är född i Uppsala och har under hela sitt liv varit staden trogen, bortsett från ett år som utbytesstudent. Tillsammans med sin fru Mona och sina tre barn bor de numera i Storvreta, utanför Uppsala. Olof lyssnar mycket på musik och då gärna av det tyngre slaget. Vi är glada att äntligen få ha honom med i Martinson Möter!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-19
Länk till avsnitt

De vise männen - hur blir jag en vis människa?

I årets första avsnitt möter vi de vise männen och ställer oss frågan: Hur blir jag en vis människa? Det finns mycket att lära av deras mod när de ger sig av på sin resa mot Gud.


På den här tiden var Jerusalem fullt av ?vise män?, men ingen av dessa begav sig till Betlehem för att se om det var sant att Judarnas konung hade fötts i ett stall. Istället är det långväga gäster från öster som får bli vårt viktiga exempel på tro, tillbedjan och handlingskraft. Fem enkla punkter visar på hur vi kan växa i kristen klokskap.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-05
Länk till avsnitt

Sakarias lovsång - vad vill den stumme prästen säga oss?

I dagens avsnitt möter vi den gamla fromma prästen Sakarias som har bett och väntat hela livet på ett tilltal från Gud. När Gud äntligen talar och kommer med fantastiska nyheter måste Sakarias vara tyst om det?i nio månader. Hur fungerar du när du får storslagna nyheter? Själv vill jag ju berätta för alla. Jag bara gissar att Sakarias inte är helt olik oss.


Sakarias blir heller inte bara tyst, utan helt stum. När han till slut öppnar sin mun är det för att sjunga Guds lov ? och en av Bibelns första julsånger. Om den unga Marias lovsång säger oss att det aldrig är för tidigt att bli använd av Gud, så säger den gamle Sakarias lovsång oss att det heller aldrig är för sent.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-12-22
Länk till avsnitt

Marias lovsång - vad kan vi lära oss av en fjortis?

I detta avsnitt skall vi fråga oss vad en fjortis kan lära oss. Det visar sig vara mycket. Just den här fjortisen sjunger nämligen en egenskriven och uruppförd lovsång, ett originalverk av en tonårstös som är både oskuld och ogift, man skulle nästa kunna kalla henne för en ?enkel outbildad bondflicka från ingenmanslandet Galileen?. Hon heter Maria och hon har precis fått reda på att hon är gravid med Guds son. Nu för tiden brister sällan unga tjejer ut i lovsång när de får sådana här nyheter. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-12-08
Länk till avsnitt

Bosse Järpehag

Mattias Martinson möter - Bosse Järpehag: Musiker, kompositör, låtskrivare och lovsångsledare som arbetar som ansvarig för & lärare på St:a Clara Kyrka's lovsångsskola. Bosse har tillsammans med sin fru Elsa skrivit många lovsånger som älskas och används flitigt bland Sveriges kyrkor och församlingar. Vissa av sångerna finns till och med i den Svenska psalmboken. Bosse älskar naturen och att se örnar flyga på himmelen. Han har bl.a. komponerat musik för TV och hans musik har hörts i rutan bakom profiler som Ernst Kirchsteiger. Det kan hända att Bosse uttrycker uppskattning genom att lägga frukt på människor.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-11-24
Länk till avsnitt

Evelina Gard

Mattias Martinson möter - Evelina Gard: Artist, låtskrivare, sångpedagog, körledare & inspiratör med ett långt och gediget skiv-skapande bakom sig. Hon sjöng i ett hopprep till Melodifestival-låtarna långt innan det kallades för "Mello". Hon är faktiskt en av dem som har körat bakom Celine Dion och också tagit sig till konserter i Frankrike och USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-11-10
Länk till avsnitt

Mats Nyholm

Mattias Martinson möter - Mats Nyholm: Direktor för St:a Clara Kyrka i Stockholm, författare och lovsångsledare. Han älskar fotboll, tar sig gärna fram på rullskidor och försökte en gång bli rockstjärna i London.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-10-27
Länk till avsnitt

Christine Viklund

Mattias Martinson möter - Christine Viklund: verksamhetsansvarig för Pingst Omsorg där hon stöttar församlingarna i Sverige i deras arbete med funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, relationer, våld i nära relationer och Trygg församling. Christine älskar musik, tapas och thai och drömmer om att kunna hoppa mellan hustak. Hon driver podden "Pingst Relationer - Kan man prata om allt?"

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-10-13
Länk till avsnitt

Micael Grenholm

Mattias Martinson möter - Micael Grenholm: pastor, författare, kristen aktivist och föreläsare som brinner för ämnen som karismatik, apologetik, främlingsvänlighet, miljövänlig livsstil och evangelisation. Han har just kommit med en ny roman där handlingen är högaktuell och rör konvertiternas utsatthet i Sverige. När Michael friade till sin fru kan det eventuellt ha funnits en häst med i bilden.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Doreen Månsson

Mattias Martinson möter - Doreen Månsson: reporter och programledare. Vi har bl.a. sett henne i Bolibompa och hennes egen pratshow "Doreen 21:30" i SVT samt programledare för "Världens Barn-galan". Hon har också varit samhällsreporter och debattör i Sveriges Radio och är numera producent på SVT barn och programutvecklare på SVT kultur. Doreen är även en uppskattad moderator, konferencier och föreläsare som skickligt lyfter viktiga samhällsfrågor. Hon har ett stort hjärta för dom svaga och utsatta i samhället och har nominerats till både Kristallen och Grammis för sitt arbete med mångfald, normer och fördomar. Hon älskar god mat i goda vänners lag och anser att dukningen är precis lika viktigt som maten.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-15
Länk till avsnitt

Bästa vägen ur en kris - Del 3

Mattias Martinson undervisar ur Jeremia 29.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-01
Länk till avsnitt

Bästa vägen ur en kris - Del 2

Mattias Martinson undervisar ur andra Krönikeboken 20.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-25
Länk till avsnitt

Bästa vägen ur en kris - Del 1

Mattias Martinson undervisar ur Apostlagärningarna 27.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-18
Länk till avsnitt

Jacob Langvik

Mattias Martinson möter - Jacob Langvik: Utbildad pastor inom Equmenia, författare & fritidsledare. Jacob startade bl.a. ett klädföretag för att stötta hemlösa och fattiga. Han har mycket tankar om vad som gör gemenskapen i kyrkan så unik och varför han själv valt att stanna om och om igen och det har han även skrivit om i sina böcker. Jacob lyssnar gärna på musik så länge det inte låter som Toto.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-11
Länk till avsnitt

Frida & Markus Torgeby

Mattias Martinson möter - Frida & Markus Torgeby: Frida är författare, "Advanced Specialist Designer", fotofantast och konstnär med öga för form och färg. Hon bangar inte för en skånepepparkaka eller fem. Markus är författare, föreläsare och ultralöpare med hjärta för friluftsliv och han menar att vara ute mer och ta vara på stunderna är det som är viktigt. Inte bara en gång har han handlat på Ica i endast underkläder.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Emanuel Karlsten

Mattias Martinson möter - Emanuel Karlsten: Journalist, bloggare och föreläsare. Tack vare hans klarsynta rapportering om Covid-19 och situationen från vecka till vecka har Svenskarna kunnat följa pandemins utveckling och siffror på ett mer förståligt sätt. Och för detta tilldelades Emanuel bl.a. Stora Journalistpriset 2020. Emanuel är även expert på brända mandlar och ryktet säger att hans recept är det bästa.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-28
Länk till avsnitt

Laila Dahl

Mattias Martinson möter - Laila Dahl: Samtalsterapeut och par-och relationsterapeut som skriver, föreläser och sjunger. Hon driver Terapistudion i Huddinge sedan 15 år tillbaka ? Kreativitet & Kommunikation i kombination. Som artist och låtskrivare sedan mitten på 80-talet, har Laila Dahl ett flertal album, Melodifestivalen, en Grammis samt många års turnerande i Sverige, Europa och USA i ryggen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-21
Länk till avsnitt

Urban Thoms

Mattias Martinson möter - Urban Thoms: Mångårig skribent på Dagen. Han är en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning. Han skriver ofta om musik och har en förkärlek för frågor som rör människor, tro och kultur. Han njuter gärna av en bra Carbonara, men undviker gluten till varje pris.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-14
Länk till avsnitt

Lena Junholm

Mattias Martinson möter - Lena Junholm: Socionom, talare och författare som älskar möten med människor. Hon ser varje människa som Guds pärla.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-07
Länk till avsnitt

Lasse Åberg

Mattias Martinson möter - Lasse Åberg: Folkkär konstnär, artist, skådespelare och författare som med sina komedifilmer om Stig-Helmer Olsson, barnprogrammet Trazan & Banarne, musiken med Electric Banana Band och mycket mer, kan räknas som en legend inom Svensk kultur. Tillsammans med familjen driver han "Åbergs Museum" i Bålstad som bl.a. innehåller en av världens mest ovanliga Musse Pigg-samlingar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-30
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 4 - Min bägare flödar över

I fyra veckor skall vi tillsammans med Mattias Martinson läsa sex versar ur Psalm 23 som länge förvandlat många liv. Korta, kärnfulla och kraftfulla ord som gett tvivlare tröst och skapat tro, tillbedjan och tacksamhet hos miljoner människor. Det är bara sex versar som sin korthet till trots gett ett högt hopp, djup glädje, stor hjälp och inre helande till många människor i många olika tider och kulturer över hela vår värld och detta har skett i över 3000 år.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-23
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 3 - Du dukar ett bord

I fyra veckor skall vi tillsammans med Mattias Martinson läsa sex versar ur Psalm 23 som länge förvandlat många liv. Korta, kärnfulla och kraftfulla ord som gett tvivlare tröst och skapat tro, tillbedjan och tacksamhet hos miljoner människor. Det är bara sex versar som sin korthet till trots gett ett högt hopp, djup glädje, stor hjälp och inre helande till många människor i många olika tider och kulturer över hela vår värld och detta har skett i över 3000 år.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-16
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 2 - Dödsskuggans dal

I fyra veckor skall vi tillsammans med Mattias Martinson läsa sex versar ur Psalm 23 som länge förvandlat många liv. Korta, kärnfulla och kraftfulla ord som gett tvivlare tröst och skapat tro, tillbedjan och tacksamhet hos miljoner människor. Det är bara sex versar som sin korthet till trots gett ett högt hopp, djup glädje, stor hjälp och inre helande till många människor i många olika tider och kulturer över hela vår värld och detta har skett i över 3000 år.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-09
Länk till avsnitt

Psalm 23 - Del 1 - Den gode herden

I fyra veckor skall vi tillsammans med Mattias Martinson läsa sex versar ur Psalm 23 som länge förvandlat många liv. Korta, kärnfulla och kraftfulla ord som gett tvivlare tröst och skapat tro, tillbedjan och tacksamhet hos miljoner människor. Det är bara sex versar som sin korthet till trots gett ett högt hopp, djup glädje, stor hjälp och inre helande till många människor i många olika tider och kulturer över hela vår värld och detta har skett i över 3000 år.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-02
Länk till avsnitt

Richmond Wandera

Mattias Martinson möter - Richmond Wandera i ett specialavsnitt inspelat via länk. Richmonds barndom var smärtsam och utmanande, präglad av extrem fattigdom, sjukdom, förlust och hopplöshet. Hans familj gick ofta utan mat. Han led av malaria nästan ett dussin gånger, och hans far mördades. När han sponsrades och började gå på Compassions utvecklingscenter för barn i en lokal kyrka förändrade vården, utbildningen och kärleken han fick dramatiskt hans liv. När hoppet växte började Richmond snabbt utmärka sig i skolan. Efter examen valdes han till Compassions Leadership Development Program, vilket gav honom möjlighet att få en universitetsexamen. Detta formade till slut banan för hela hans liv och byggde i honom ett hjärta för att uppmuntra och inspirera till livsförvandlande förändring i individer, samhällen och nationer.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-05-26
Länk till avsnitt

Samuel Hector

Mattias Martinson möter - Samuel Hector: Pastor, musiker och lovsångsledare. Mästare på matlagning och vandrar gärna i skog och mark. Eventuellt tar han med sig sin stora Rambo-kniv.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-05-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.