Sveriges 100 mest populära podcasts

Det är ingen hobby - det är en livsstil

Det är ingen hobby - det är en livsstil

I Svelands podd "Det är ingen hobby - det är en livsstil" berättar systrarna Klara och Selma Hammarström om livet som hästägare och aktiva inom hästsport. De träffar spännande gäster och delar med sig av sina egna erfarenheter. Lärorikt, roligt och personligt!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sveland.se

Avsnitt

Selma och Klara träffar Anna Hammarström

[]
2021-08-13
Länk till avsnitt

Selma och Ingemar träffar Lars Jeppsson.

[]
2021-08-13
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning

[]
2021-08-13
Länk till avsnitt

Selma och Ingemar träffar Stephanie Widegren och Charlotte Jansson på Trikem

[]
2021-07-30
Länk till avsnitt

Selma och Klara träffar Johanna Lassnack

[]
2021-07-16
Länk till avsnitt

Distansinspelning

[]
2021-07-09
Länk till avsnitt

Nu är det jul - Podden är tillbaka!

Det är ingen hobby - det är en livsstil - podden om hästlivet med Klara och Selma Hammarström är tillbaka med en julspecial. Under 2021 kommer säsong 2 av podden som blev en dundersuccé sommaren 2020.
2020-12-22
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning

I det avslutande avsnittet sammanfattar Klara och Selma viktiga lärdomar från säsongen. Vi får tips från Ingemar Hammarström, Ulrika Tågerup, Lisa Lidbeck, Andy Swärd, Maria Gretzer och sist men inte minst Sonny och Johanna från Malmö Ridskola.
2020-08-20
Länk till avsnitt

Klara & Selma besöker Malmö Ridklubb

Verksamhetsledaren på Malmö Ridklubb, Sonny Elfvin, berättar om hur viktigt det är att lära sig kommunicera med hästen, att lära sig grunden och om sammanhållningen i stallet. Vi får också träffa ridläraren Johanna som berättar om hur det är ha hand om barn och ungdomar som är på väg uppåt i karriären och hur man kan göra teorilektionerna mer intressanta för barnen. 
2020-08-13
Länk till avsnitt

Klara & Selma träffar Maria Gretzer

Pepp från proffset Maria Gretzer. Maria har lång erfarenhet av ridsport och har varit verksam som hästutbildare i över 40 år. Om hur man når framgång inom ridsporten, vikten av nyfikenhet, att inte ha för bråttom och mycket mer.
2020-08-06
Länk till avsnitt

Vi träffar Andy Swärd

Selma och Ingemar åker in till Malmö och träffar Andy Swärd som är mental tränare. Vi får veta vad som händer i kroppen när man blir nervös och varför man blir det i pressade situationer. Sedan vad man kan göra för att lära sig hantera och få kontroll över sitt agerande under dessa omständigheter. -Hur man kan bli sitt bästa jag under ex tävling
2020-07-30
Länk till avsnitt

Klara & Selma träffar Lisa Lidbeck

Hemma hos veterinären Lisa Lidbeck får vi reda på vilka de vanligaste skadorna är, vad man ska tänka på för att hålla hästen frisk och tidigt upptäcka signaler på problem. Lisa berättar också om hur det är att arbeta som landslagsveterinär och hur det är att driva klinik med tillsammans med sin man.
2020-07-23
Länk till avsnitt

Klara & Selma träffar Ulrika Tågerup

Vad ska man tänka på när man köper häst? I det här avsnittet träffar Klara och Selma Ulrika Tågerup som berättar om viktiga saker att tänka på när man köper häst. Hur ska man besiktiga hästen? Ska man göra ett dopingprov? Vilka detaljer ska man tänka på? Ulrika Tågerup arbetar som KAM på Sveland Djurförsäkringar, är dopingkontrollant för FEI och har lång erfarenhet av att arbeta med hästar. 
2020-07-16
Länk till avsnitt

Klara & Selma träffar Ingemar Hammarström

I det första avsnittet träffar systrarna Hammarström sin bror Ingemar, som berättar om karriären och framtiden, att vinna EM-guld, hur det är att träna i familjen Hammarström och hur coronapandemin påverkar tränings- och tävlingsmöjligheterna. 
2020-07-09
Länk till avsnitt

Kommer snart!

På torsdag är det premiär för podden Det är ingen hobby - det är en livsstil, men redan nu kan vi bjuda på ett litet smakprov. Följ med Klara och Selma Hammarström när de träffar intressanta gäster och får chansen att ställa frågor. Lärorikt och underhållande!
2020-07-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.