Sveriges 100 mest populära podcasts

Ridklubben

Ridklubben

Allt om hästar och ridning!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/ridklubben-113706

Avsnitt

Avsnitt 51 - Frågestund

I detta avsnitt berättar Rebecca om sitt hemliga projekt och vi svarar på era frågor som ni skickat in.
2023-04-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 50 - John Ricketts

Äntligen är det nu dags, i detta avsnitt träffar vi John Ricketts som arbetar med kommunikation och problemlösning med hästar. Vi får mycket bra tips på hur vi kan arbeta med våra hästar och när det är dags att be om hjälp. Rebecca berättar också varför vi har varit borta ett tag...
2023-03-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 49 - Ebba Danielsson

I detta avsnitt träffar vi stjärnskottet Ebba Danielsson som satsar på hästar på heltid och vill gå så långt som möjligt. Vi pratar om hur det är att coachas av sin förälder, ev utlandsflytt och vad en bra tränare betyder.
2023-02-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 47 - Staffan Lidbeck

I detta avsnitt träffar vi veterinären och fälttävlansryttaren Staffan Lidbeck. Han har hunnit rida OS och VM och driver nu en veterinärklinik med sin fru. Vi pratar om barfotatrenden, vintervila och vad vi ska göra innan vi ringer eller besöker veterinären.
2023-01-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 47 - Emelie Brolin

I detta avsnitt träffar vi Grand Prix ryttaren och tränaren Emelie Brolin, vi pratar om hennes framgångar och hon delar med sig av sina bästa tips. Vi pratar också såklart om hennes sjukdom och hur hon fick hjälp.
2022-12-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 46 -Mat med Minerals By Nordic

I detta avsnitt träffar vi Nina och Sophie från Minerals By Nordic. Vi pratar om Mat, tarmar, hur vi kan hjälpa hästarna med lös avföring och lösa benbitar. I försnacket berättar Rebecca om känslorna och tankarna kring att låta en av hästarna galoppera vidare..
2022-12-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 45 - Björn Svensson

I detta avsnitt träffar vi unghästutbildaren Björn Svensson som driver Unghästverkstaden med sin sambo Frida, vi pratar om träningsupplägg, hur mycket ska vi hantera unghästen och varför och mycket mer. Rebecca har haft lite väl mycket motvind senaste tiden också..
2022-12-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 44 - Kyra Kyrklund

Kyra Kyrklund är utnämnt till adjungerad professor i ridkonst med inriktning dressyr. Hon har ridit sex OS, fyra VM, sex EM och vunnit den totala världscupen med Matador. Vi pratar om hennes drivkraft, tränarögat och varför hon älskar engelska landsbygden.
2022-11-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 43 - Kristian Von Krusenstierna

I detta avsnitt träffar vi dressyrryttaren och A-tränaren som också driver en ridskola. Vart finns de där extrapoängen att plocka och hur tränar han avsuttet? Det och mycket mer pratar vi om i detta avsnitt.
2022-10-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 42 - Hoppryttaren Filip Ågren

I somras träffade vi Filip Ågren som är beridare på Stuteri Arch, han fick ta över tyglarna på Cue Channa efter Malin Baryard och deltagit i Ungdoms-OS. Detta och mycket mer hör ni i detta avsnitt.
2022-10-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 41 - Jockeyn Per-Anders Gråberg

I detta avsnitt träffar vi jockeyn PA Gråberg. Detta är okänd mark för oss så vi har tusen frågor och pratar om hur de tränar sina hästar och om hur hans karriär startade på ett annorlunda sätt.
2022-09-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 40 - Selma Hammarström

I detta avsnitt träffar vi hoppryttaren Selma Hammarström. Hon började sin karriär som fälttävlansryttare och har hunnit med hela 6 europamästerskap som ponnyryttare, junior och young rider. 2018 sadlade Selma om från fälttävlan till hoppning och det visade sig vara helt rätt hon har även många SM medaljer både i hoppning och fälttävlan. I fjol blev det ett individuellt SM Guld för Young rider i hoppning.
2022-09-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 39 - Maria Gretzer

Äntligen är vi tillbaka! I detta avsnitt träffar vi Maria Gretzer som inte behöver någon större presentation och som vi nu ( vi visste inte vad hon skulle medverka i när vi träffades) håller tummarna för i Mästarnas Mästare. Ni får också en uppdatering kring Rebecca, Gry och hästarna såklart. 
2022-09-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 37 - Hoppryttaren Jörgen Larsson

Idag träffar vi hoppryttaren Jörgen Larsson som hade med sig 36! hästar till en tävling och hoppade 190 på grannens häst. 
2022-07-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 36 - Hästskötaren Alva Svensson

I detta avsnitt träffar vi Peders hästskötare Alva, Hon berättar om sin första flygresa med hästar som var till OS, hur hon blev bästa vän med All In och vad hon saknar mest. 
2022-06-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 35- Astrid Ohlin

Hon är en av superkvinnorna bakom Peders framgångar, vi fick komma hem till Astrid som äger några av Peders hästar. Här får du höra om hur hennes intresse för hästar började och hur hennes och Peders vägar möttes och blev en framgångssaga. 
2022-05-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 34 - Hemsk olycka

I detta avsnitt pratar vi om Kingstons hemska olycka, vad var det egentligen som hände honom? 
2022-05-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 33 - Kajsa polisryttare

I detta avsnitt träffar vi polisryttaren Kajsa Jansdotter på polisrytteriet i Stockholm. Vi får följa med bakom kulisserna, höra om den hemska olyckan hon och hennes häst var med om och hur hon fångar bovar från hästryggen.
2022-04-09
Länk till avsnitt

Avsnitt - 32 Tömkörning med Karin Engström

I detta avsnitt träffar vi Karin Engström som har företaget Equitrain. Det var otroligt inspirerande och spännande att höra när hon utbildade elever och hästar i flyinge till världens alla hörn. Nu fokuserar hon på Tömkörning samt dressyrträning och sin egen satsning mot svår klass. 
2022-03-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 31 - Stallkompisar

I detta avsnitt har vi ingen gäst, vi fick ett så fint meddelande på Instagram av en av våra stallkompisar som vi inte träffat än. Så vi bestämde oss för att ha ett avsnitt med lyssnarfrågor. Vi reder ut hur vi får tid för alla hästar, jobb, familj, vänner och några bollar i luften.. Vilken häst vi ska sälja och vad är planen egentligen. 
2022-03-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 30 - Louise bakom Fagerbett

Ett nytt färskt avsnitt där vi gästas av Louise Fagersen som är hjärnan bakom Fagerbett. Hon är en riktigt entreprenör som inte hittade något bra bett till sin häst så hon tog saken i egna händer. Här får ni lyssna på hennes resa och mycket om hästar såklart. 
2022-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 29 - Kjell Enhager

I detta avsnitt träffar vi coachen och mentala tränaren Kjell Enhager som har många medaljer på sitt cv. Vad gjorde egentlige han och Peder inför OS och hur går det för honom att coacha Rebecca?! In och lyssna!
2022-02-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 28 - Hästskötaren Josefine

I detta avsnitt får vi träffa Josefin från Kungsbacka som är hästskötare åt Jessica Springsteen och var med henne till OS. Jag älskar hur hon pratar om hennes hästar, tips för dig som vill bli groom eller kanske har en groom och mycket mer.
2022-01-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 27 - Hovslagarmästare Gabriella

I detta avsnitt träffar vi energisprudlande Gabriella Larnebring, Hon erhöll 2017 Svenska Hovslagareföreningens utmärkelse Årets Gesäll och 2021 erhöll Gabriella som en av två första kvinnor Mästarbrev i hovslageri. Vi pratar om mutterknack, hur vi gör vid broddtramp och mycket mer. 
2022-01-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 26 - Henrik Von Eckermann

GOD JUL! Vår julklapp till er är ett härligt avsnitt med vår hoppstjärna Henrik Von Eckermann. Vi pratar såklart om King Edward, deras nya gård och hur han arbetar mentalt.
2021-12-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 25 - Jens Fredricson

Vi fick äran att träffa Jens Fredricson under SIHS, enligt Lisen Bratt Fredricson är det som poesi att höra honom prata om hästar och vi håller verkligen med! Vi pratar såklart om hans annorlunda tygelfattning och hur det går att träna inför världscupen utan ridhus. 
2021-12-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 24 - Johanna Lassnack & Susanne Högdahl

Denna vecka är vi på Sweden International Horse Show och träffar Johanna Lassnack som är ryttare, mental coach och nu författare. Hon har skrivit boken En mental sporre tillsammans med Susanne Högdahl som annars är journalist på tidningen ridsport och ponnymamma. Här kommer massor av matnyttiga tips hur du blir en bättre ryttare och människa!
2021-11-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 23 - Peter Eriksson

I detta avsnitt träffar vi Peter Eriksson som har medaljer i OS, VM, EM, SM och fått hela 8 championtecken. Vi pratar såklart om vad han och Peder gjorde innanför stängda dörrar inför OS, vilken som är hans bästa övning och mycket mer. 
2021-11-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 22 - Malin Lövsta seminstation

I detta avsnitt träffar vi Malin som är ansvarig på Lövsta Seminstation. Vi prata om allt från spermatåget till hur länge vi kan rida dräktiga ston och massor om föl såklart!
2021-10-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 21 - Tinne Vilhelmson Silfvén

Nyp oss i armen! Vi träffar 7-faldiga olympiern Tinne Vilhelmson Silfvén och får se våra drömmars hästgård när vi besöker Lövsta Stureri.
2021-10-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 20 Gry & Rebecca

Äntligen tillbaka! I höstens första avsnitt uppdaterar vi oss var i hästlivet vi befinner oss. Nu kör vi!
2021-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 19 - Hemma hos Sylve Söderstrand

Vi tar med hästarna till Gotland och pratar om Sylves nya satsning och vad i hela friden han kan hjälpa en os-ryttare med dagen innan avfärd mot Tokyo.
2021-08-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 18 - Vattenträning!

Vi träffar Karin som är värsta proffset på vattenträning. Dessutom blir det oerhört känslosamt när vi pratar om dressyrstjärnan Biggles som hon var groom till när Kristian von Krusenstierna hade honom och som Karin för alltid kommer vara knuten till och ha speciella känslor för.
2021-07-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 - Rida i lag med Amanda Landeblad

Vi åker till vackra Jacobsbergs stuteri och träffar Amanda Landeblad, som har en lång meritlista med flertalet SM och NM medaljer på både ponny och häst och här senast Lag -SM guld! Vi pratar om hur det är att rida i lag, våga ta steget och flytta utomlands och hur hon gjorde för att få sin bästa häst frisk så de kunde tävla igen. Vi pratar också såklart om Måns för detta var dagen då han blev vår och följde med oss hem.
2021-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 16 - Leg. Vet. Izabella

Hur kan vi bli de bästa människorna för våra hästar? Vi träffar veterinären Isabella Granswed
2021-06-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 15 Dressyrryttaren Lina Dolk

Vi träffar stjärnan och dressyrryttaren Lina Dolk och pratar om samling, drömhästar och om när hon övervägde att sluta med ridningen helt.
2021-05-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 14 Stoppa kvarkan!

Vi pratar med statsveterinären Gittan om kvarka och vad det egentligen är och hur man bör agera.
2021-05-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 Vi går till tandläkaren!

Tove Särkinen tar oss in i hästens mun och vi pratar mat, bett och hur vi bäst kan hjälpa våra älskade hästar.
2021-04-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 12 Marcus Westergren

Om att rida fortare men med kontroll och om att inte vara helt säker på vilken bedömning klassen man rider in på är. Vi träffar hoppryttaren Marcus Westergren. 
2021-04-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 Kristian von Krusenstierna & Lina Dolk

Vi är tillbaka med nya avsnitt! Sadelkammarsurr och möte med dressyrstjärnorna Kristian von Krusenstierna och Lina Dolk!
2021-03-26
Länk till avsnitt

Nya avsnitt!

26/3 drar vi igång igen! lyssna här för pepp!
2021-03-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 Henrik Ankarcrona

Vi pratar, laganda, sammanhållning och hemliga smsgrupper med hopplandslagets ledare!
2020-12-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 Gäst Nina Hammarström

Ryttarträning med Nina Hammarström. Vi är duktiga på att lägga upp kost och träningsprogram för hästarna -men vi då?? Nina peppar och inspirerar oss!
2020-12-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 Sigrid Bergåkra

Vi pratar om fördomar, förutsättningar och förväntningar. Och lär oss att: ?A girl needs a horse. Or twenty.?
2020-11-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 ROLF-GÖRAN BENGTSSON! 2

 Vi tittar på gamla klipp, blir nostalgiska och får konkreta tips om hur vi ska bli bättre ryttare av den ödmjuke världsryttaren och nyblivna svenska mästaren Rolf-Göran. Eller som vi kallar honom: Gud.
2020-11-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 Gäst: Carl Hedin

Vi återser glädjespridaren Carl Hedin pratar om att behålla det lekfulla, om hur negativa egenskaper kan komma att bli ens bästa och -tro det eller ej- om döden.
2020-10-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 5

Prat om mat! Vi får besök av Nina och Sophie från Minerals by Nordic och pratar foder, mineraler och vitaminer så det står härliga till! 
2020-10-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 Gäst: Pulinda Friberg

Dagen innan drömhästen Lapponia fick gå i pension träffade vi hennes ägare och otroligt duktiga ryttare Paulinda Friberg på Gothenburg Horse show tidigare i år.  Vi pratade om avel, dramatik och olyckor men också om hästutbrändhet och ifall det kan vara så att det ställs för höga krav alltför tidigt på hästarna som är tänkta att bli topphästar. Och så funderade vi över om hästar kan förstå när de är på väg att säljas? Och MYCKET annat.
2020-09-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 Gäst: E.R Saddlery

Din guide i sadeldjungeln! Gry och Rebecca stämmer av i sadelkammaren innan de får besök av sadelutprovarna Linda och Sebastian från E.R Saddlery. Dom går igenom allt om vad man ska tänka på när man synar, provar och köper sadel. Vare sig den är ny eller gammal.
2020-09-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 Gäst: Pontus Hugosson.

Fälttävlansryttaren Pontus Hugosson berättar om de helt sjuka sakerna hans bröder utsatte honom för som liten, om känslan av att tävla terräng, sketcherna på instagram och mycket annat!
2020-08-27
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.