Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Älgjägare emellan

Älgjägare emellan

Älgjägare som pratar om älgjakt, älghundar, jakt och allt annat...

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

cwtrw8.podbean.com

Avsnitt

28. Hundgårdar & "Mancolds"

I veckans avsnitt är vi en man kort, men vi två tappra snackar om ditten och datten, tex hur vi förbereder oss innan jakt och Krille är fortsatt nyfiken på hundgårdsbyggen! 

2021-02-18
Länk till avsnitt

27. Nya stövlar & Två kalvar i baksätet

I detta avsnitt surrar vi bland annat prylar och facebook undersökningar. Vi har om möjligt ännu sämre koll än vanligt...

Men komigen det blir kul! :)

2021-02-11
Länk till avsnitt

26. Eva Bromée & Nya Bindningar

I veckans avsnitt surrar vi med Eva Bromée! Det blir mycke hundsnack såklart! Vi hinner även med att ringa Klas och tvärprata med han samt att vi surrar på sinsemellan om allt från hundgårdar till vasaloppet...  

2021-02-04
Länk till avsnitt

25. Killgissningar, Utstuckna hakor & Dravel

I detta avsnitt har vi ingen gäst då det inte hunnits med pga måååånga "snölavetter" ;) så vi surrar på och killgissar & tycker till höger och vänster. Hakor sticks ut och Krille öppnar upp för... Ja vadå? in o lyssna! ;)

2021-01-28
Länk till avsnitt

24. Klasse Jakt & Jägarlimpa

I detta avsnitt surrar vi med Klas Staffas mannen bakom företaget Klasse Jakt & Mat och även Instagram kontot @klassejaktochmat. Vi surrar såklart mycke hund och hinner även med en del annat!

Sen sitter vi och svamlar på en hel del oxå, vart ännu en gång ett långt avsnitt men ni vet hur det är när man snackar jakt...   :)

2021-01-20
Länk till avsnitt

23. Hunnmatti! & Inge Slussfors...

I detta avsnitt surrar vid med Mathias Eriksson som driver Nickås kennel, han är även känd på instagram @Hunnmatti. Vi pratar bland annat om hur han ser på injagning och hur han tänker gällande täckhundar mm.

Så in och lyssna, så ses vi i gruppen Älgjägare emellan Surr @ Facebook sen! :) 

2021-01-14
Länk till avsnitt

22. Jaktprovssurr & Slussfors

I detta avsnitt surrar vi om lite allt möjligt, vi gör ett nytt försök att sammanfatta året, vi surrar jaktprov och Krille slår svenskt rekord i att nämna Slussfors i en podd!

Guldälgen delas ut och vi nämner vargjakten men mest bara tomsurr om älgjakt o hunna! :)

2021-01-07
Länk till avsnitt

21. Fastkörning & Nordisk jaktchampion!

I detta årets sista avsnitt ringer vi och surrar med Jonathan som har lyckats med den otroliga bedriften att ta fram en nordisk jaktchampion under ett år som detta.

Vi surrar även om massa annat också såklart...

Gott nytt år!

2020-12-31
Länk till avsnitt

20. Julklappar & Mindre nödvändiga saker

I detta avsnitt får ni nöja er med original trojkan, vi surrar lite julklappar och massa annat dravel. Guldälgen delas ut och lite till.

God Jul!  : )

2020-12-24
Länk till avsnitt

19. En expert & tre amatör-nördar

I detta avsnitt ringer vi till Fredrik på SLU och surrar älgbeteende, utfodring och mycke mer!

Krille har skjutit för unghunden och vi har även vänstrat med lite rådjursjakt?

Återigen ett lite långt avsnitt men hoppas det funkar :D

2020-12-17
Länk till avsnitt

18. 50% Jaktpodd & 4,7% Hummla17

I detta avsnitt gästas vi av ena halvan av jaktpodden, Vi surrar inte helt oväntat en hel del hundjakt och och älgjakt. Hur kom Jörgen egentligen i kontakt med älgjakt och Sture? Hur gick det till när han sköt sin första älg? Vad gör en älghund riktigt bra?

Ja det är frågor vi försöker besvara i detta avsnitt. Det blev ett lite längre avsnitt men tiden går fort när man har kul!  :)    

2020-12-10
Länk till avsnitt

17. Glada barn & Arga fruar

I detta avsnitt surrar vi som vanligt om jakter som vi varit och inte varit på under veckan som varit. Guldälgar delas ut och löften ges..

Ett lite mer ostrukturerat avsnitt än vanligt kanske så ni får ha överseende ;)

2020-12-03
Länk till avsnitt

16. Naturvårdsverket & Dealbreakers

I detta avsnitt surrar vi om älgförvaltnings finansiering och det nya förslaget gällande det, vi ringer och pratar med Naturvårdsverket som berättar mer om förslaget. Vi pratar även om vad som kan vara en dealbreaker gällande hundar och mycket mer ;) 

2020-11-26
Länk till avsnitt

15. Gympaskor & konsten att njuta

Denna vecka surrar vi om de gångna veckans jakter och försöker även sammanfatta älgjakten 2020 (hittills). vi svarar även på lyssnarfrågor, tyvärr kraschade minneskortet så det blev lite kortare avsnitt än planerat samt att vi fick använda backup inspelningen vilket märks på ljudkvalitén...

 

Följ oss gärna på:

Instagram @Älgjägare Emellan Facebook @Älgjägare Emellan

Och frågor och feedback mailar ni till

[email protected]

   

2020-11-19
Länk till avsnitt

14. Blåa ögon, Röda hjärtan & Guldälgar

I detta avsnitt pratar vi med Sandra som skjutit sin första älg, och gått med i en ny klubb vi går även igenom helgens jakt och pratar om vidskepelser!

2020-11-12
Länk till avsnitt

13. Bäverjakt & Otrohet

Vi får börja med att skylla på vädret... 

Det ville sig inte bättre än att då vi skulle spela in veckans avsnitt var strömavbrott pga en riktig höststorm. Detta medförde att vi helt enkelt inte han spela in avsnittet, utan vi fick vara lite otrogna mot älgjakten och ta en inspelning från en bärverjakt som vi var på tidigare i år...

 

Men vi kommer tillbaka nästa vecka med mera älgjakt! :)

2020-11-05
Länk till avsnitt

12. Fångarna på fortet & Älgdyk

I detta avsnittet pratar vi våra jakter och ickejakter..

Vi tävlar även mot varandra i ett älg-quiz samt surrar lite om några ofta debaterade frågor:

Älgburgare funkar alltid! Men vad är din favorit älg-rätt? Och vilken är din favorit styckningsdetalj? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=141969864294711&id=100054450943901

Kronan/trofén, vem ska ha den, den som sköt först eller dödande skottet?  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=141968987628132&id=100054450943901

Vita älgar, skjuta eller inte? Hur skulle du göra och hur resonerar du?  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=141967450961619&id=100054450943901

Allemansrätten VS. Jakträtten Har svamp- och bärplockare förtur i skogen, även under pågående jakt? Hur skyltar ni när ni jagar? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=141966660961698&id=100054450943901

Klicka gärna på länkarna och dela med dig av dina åsikter och tankar! (och som alltid håller vi god ton Älgjägare Emellan :))

2020-10-28
Länk till avsnitt

11. Hälleforsare & Teknikstrul

Då det råder full jakt och tiden att podda på är knapp så hittade vi ingen lucka när det funkade att spela in, så det blev ett lite kortare avsnitt utan Micke...  :(

Vad som är betydligt roligare är att vi ringde och surrade lite Hälleforsare med den levande legenden Tomas!  :)

Följ oss gärna på: Instagram -->  @ÄlgjägareEmellan FaceBook --> @ÄlgjägareEmellan

Eller Maila på:

[email protected]

2020-10-22
Länk till avsnitt

10. Springälgar och vargproblematik

Vi ringer och pratar lite varg med Karl-Evert Hellsen, före detta ordförande i Jägareförbundet Gävleborg. Och vi hinner även gå igenom lite hur jakten gått efter uppehållet. 

Det blev ett lite kortare avsnitt då vi inte hade vaken ström eller täckning i kojan där vi jagade. Hoppas ljudet blev ok! :) 

2020-10-15
Länk till avsnitt

9. Älghundsklubb, Jaktprov & Micke får lyssna...

Andra uppehållsveckan och abstinensen kommer smygandes. Därför ringde vi Lars Person på Västerbottens Älghundsklubb och surrade Jaktprov och vad man ska tänka på innan man anmäler sin hund och mycket mer, tyvärr så vart Micke blyg och ställde blott en fråga...  ;)

 

Följ oss gärna på Instagram @ÄlgjägareEmellan

och på Facebook där vi heter ÄlgjägareEmellan

Samt Maila på Ä[email protected]

2020-10-08
Länk till avsnitt

8. Tunga Jämthundskall, SVT & Hällregn

Vi surrar med Linda Marklund som driver Gransjöbergets Kennel om allt från vad hon ser för orosmoln på jämthunds-himmelen till hur det är att spela in jakt-TV men SVT. Vi hinner även gå igenom vår sista jakthelg i i september.

 

Följ oss gärna på Instagram & Facebook @ÄlgjägareEmellan!

 

Maila frågor och synpunkter till [email protected]  

2020-10-01
Länk till avsnitt

7.CWD, Konstig kalv och ibland vänder det!

I detta avsnitt pratar vi med Jonas på SLU om avmagringssjuka eller som oxå kallas CWD. Vi ringer även och pratar med Daniel Ligné på jägarförbundet.

 

Vi hinner även i detta långa avsnitt prata lite om jakterna vi varit på sen senast! Vi efterlyser även era jakthistorier! Maila dom gärna till [email protected] det roligaste vore om vi fick ringa upp er och ni berättade själva! Ni är självklart välkommna att maila och skriva till oss på Instagram @ÄlgjägareEmellan eller på Facebook om allt annat oxå! :) 

Slutligen vill vi tipsa om några bra sidor ni kan besöka:

www.CWD.se

www.Jagareforbundet.se/aktuellt/forbundsnyheter/ 

www.slu.se/institutioner/vilt-fisk-miljo/alg

2020-09-25
Länk till avsnitt

6. Före, Under och efter älgjaktspremiären!

Vi träffas och surrar lite inför premiären när passena är lottade och klara. sen följer vi upp med ett samtal efter både lördagsjakten och söndagsjakten. Som vanlig spårar vi ut och surrar om allt möjligt :)

2020-09-17
Länk till avsnitt

5. Eftersök & Konsten att trycka på REC

Micke berättar om ett eftersök han varit på och vi surrar lite med Krille efter många om och men hur det gått för han!

 

Maila gärna historier frågor & förslag till [email protected] i bästa fall får vi ringa upp och du får berätta din historia eller ställa din fråga! annars om du är lite blyg kan du alltid skriva den bara :)

 

Glöm inte att följa oss på Instagram @ https://www.instagram.com/algjagareemellan/

 

 

2020-09-10
Länk till avsnitt

4. Inför Älgjakten 2020

Vi ringer till vår vän Krille och surrar om det mesta, vi försöker hålla det till vad man ska tänka på inför Älgjaktspremiären i norr men det går väl så där :)

Kommentera och ställ gärna frågor och önskemål på [email protected] eller #Algjagareemmelan @ instagram

2020-09-06
Länk till avsnitt

3. Rävar, Källare & Brottning

Vi pratar lite jakthistorier och massa annat!

2020-09-03
Länk till avsnitt

2. Vad gör en älghund bra?

Vi surrar om vad som gör en älghund bra, det är ett ämne vi säkert kommer återkomma  till många gånger! :)

2020-08-27
Länk till avsnitt

1. Vad är det här nudå?

Vi presenterar oss och vad detta är för podd...

2020-08-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.