Sveriges 100 mest populära podcasts

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära sa min mamma till mig när jag var liten och det har jag burit med mig sedan dess, hela vägen in i den här podden! I "Nyfiken på" är Kristin Kaspersen nyfiken på kända och okända livsöden, på ledarskap, drivkrafter, hälsa och livsval. Det här är podden för dig som vill stilla din nyfikenhet och lära för livet! Webbsida: kaspersennyfikenpa.seEn podcast från Perfect Day Media.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kaspersennyfikenpa.se

Avsnitt

184. Anna Stadling - Om karriären, livet som NPF-förälder och cancern

I veckans avsnitt har jag bjudit in Anna Stadling som i år firar 25 år som sångerska och låtskrivare.Vi pratar om att våga som ung när man inte tror på sig själv, om den starka kärleken till musiken och den drivkraft som föds i det. Parallellt med karriären har Anna mött en hel del stora utmaningar då både hon och hennes man drabbades av cancer, samtidigt. Då var deras son Jonte 5 år. En son som de kämpat så hårt för då det tog 4 år innan de fick adoptera honom. Jonte fick senare diagnosen Autism och det har också lett till en del utmaningar i livet för att han ska få de förutsättningar han behöver för att må så bra som möjligt. I alla utmaningar föds ändå en tacksamhet och syn på livet som någonstans också berikar oss som människor och det snuddar vi också vid. En så fint samtal med helt underbara Anna. Missa inte veckans avsnitt!
Producerat av: ADS @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2024-02-25
Länk till avsnitt

183. Gordana Biernat - Om att finna stillheten inom sig och om att våga släppa taget om det som gör dig till en offerkofta

I veckans avsnitt gästas jag av Gordana Biernat som är en av Oprahs "Supersoul 100 soul teachers?. Det efter att ha börjat twittra och med sina 140 tecken men tankar och känslor hon hade inom sig spred sig hennes publik världen över. Gordana föreläser idag om självledarskap och håller workshops om självledarskap. Efter en tuff bakgrund med ett pappa som påminde om en ?Diktator? som försökte styra Gordanas val i livet och begränsade henne att vara den hon ville vara gick hon sin väg i 19-årsålder. Att under livet se tillbaka till det som skett som ger en offerkofta, titta på det i ett högre perspektiv och sen släppa taget ,det är något vi pratar om. Vi pratar om vikten att hitta stillheten inom oss för att kunna hantera det röriga som är runt om oss i livet och att titta på hur vi kan tänka kring vårt ego, som är något bra  men som Gordana säger ?Vi behöver tvätta rent vårt egot för att se klart och då när vi gjort det ser vi världen utifrån den vi själva är?
Missa inte veckans samtal med helt fantastiska Gordana. 
Producerat av, ADS: @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2024-02-18
Länk till avsnitt

182 Christer Olsson - Bron mellan två liv. Före och efter hans fru bortgång. Om sorg, om att välja livet och fylla det med mening

Christer Olsson är tillbaka i veckans podd. I flera år har han inspirerat andra människor att göra vårt eget liv till det bästa vi kan och utveckla oss själva efter vår bästa förmåga. När Christer var här senast för ca två och ett halvt år sedan så hade han precis förlorat sin fru som dog plötsligt. Vi fortsätter att prata om hur sorg och saknad ser ut efter den tid som gått, om boken han skrivit ?Bron mellan två liv? och om att varje dag reflektera över vad vi upplevt och lärt oss. Christer berättar om han rutin varje morgon och kväll som innefattar tacksamhet och lärdom.Han säger idag att han inte är densamma som när hans fru Carina levde och jag är nyfiken på vilket sätt.Som alltid ett fantastisk samtal med denna otroligt fina man som sprider så mycket värme, klokskap och härlig energi, även när han pratar om tunga ämnen.

Producent: Jakob Almgren
2024-02-11
Länk till avsnitt

181. Johanna Wallin - Om att i 25 år leta efter sin pappa som försvann när hon var fem år. Ett sökande som visade sig kom att handla om bland annat lögner, svek och mörka hemligheter.

Avsnitt 181: I veckans avsnitt gästas jag av författaren, kommunikatören och redaktören Johanna Wallin. Hon kom förra året ut med sin andra självbiografiska bok ?Ingen vanlig pappa- som man bara har?.I 25 år sökte Johanna efter sin pappa som försvann när hon var 5 år. Han kom till förskolan och sa hej då, sen var han borta.

Under sitt sökande dök det upp lögner, svek och mörka hemligheter men också nya familjemedlemmar som mötte henne med öppen famn.

Vilka minnen har hon från sin pappa? Var han den hon trodde han var och vad har hela resan, som tagit henne till olika delar av Europa, betytt för henne? Jag här också nyfiken på vad det betytt att  hitta nya familjemedlemmar, så att hon plötsligt har en historia och fått en del svar från sin pappas familj, och som dessutom mött henne med öppna armar. Missa inte veckans avsnitt!
Producerat av @Kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2024-02-04
Länk till avsnitt

180. Viktor Frisk - Införsnack då ?Samir och Viktor? är tillbaka på Melloscenen. Om tiden när det blev för mycket och om resan som tagit dom till en betydligt tryggare och ärligare duo som värnar om varandra.

Nu är det dags för Melodifestivalen och på scenen med startnummer två är ?Samir och Viktor? tillbaka. Jag gästas av Viktor Frisk och vi pratar om hur han minns tiden när det var som mest intensivt när de blev en duo, en tid som tillslut ledde till att de pausade för att hitta tillbaka till sig själva igen. Jag och Viktor samtalar om hur han lärt sig hantera sina utmaningar och fortfarande gör, varför de valde att komma tillbaka och hur deras relation blivit så mycket bättre idag till skillnad mot hur det var då. Vi pratar också om Viktors drivkrafter, om hans kärlek och trygghet med pojkvännen och Andreas och om förberedelserna inför mello på löndag.

Det blev ett samtal med både allvar och med galet härliga skratt. Så missa inte veckans avsnitt!
Producerat av: Ads @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2024-01-28
Länk till avsnitt

179. Carl Finnborg - Om att skydda andras liv, att inte kunna skydda sitt eget och hur livet mött många motgångar som gav en positiv syn på livet

I veckans avsnitt möter jag Livvakten Carl Finnborg. Han har nyligen kommit ut med boken ?Livvakten Carl - kampen mot mig själv?.

Carl hade en rörig bakgrund som ung. När han hamnade på rätt spår gick han livvaktsutbildning och har idag arbetat med att skydda multinationella ledare runt om i världen. Vad han inte visste då var att han själv en dag skulle vara i behov av en livvakt. Carl blev skjuten i benen och fick frätande syra mitt på ljusa dagen i en lekpark utanför Stockholm.

Vi pratar om hur hans uppväxt och tidigare vuxna år ledde honom in på yrket som livvakt. Hur det var att vara livvakt och vad det innebär. Men också om dagen då han själv blev överfallen. Och hur han hanterat kampen mot sig själv.

Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia.
2024-01-21
Länk till avsnitt

178. Olof Röhlander - Om att hitta motivationen inför 2024. Om drivkraft, sin inre kompass, den gyllene kombon och vikten av att inte ta saker personligt

I veckans avsnitt har jag bjudit in föreläsare och inspiratör Olof Röhlander för att hjälpa oss att hitta motivationen nu inför 2024 då 2023 minst sagt varit ett rörigt år för många. Vi pratar om hur man hittar sin intre kompass och vikten av att göra det. Varför det är bra att ha mål och inte bara de stora målen utan att gå i mål varje dag. Ibland kan man tappa sin drivkraft och vi samtalar kring hur vi kan göra för att få tillbaka den. Och en annan viktig sak vi tar upp är att vi ska inte ta saker personligt, för det påverkar oss mer än vi tror.Så missa inte veckans avsnitt!@olofrohlander
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2024-01-14
Länk till avsnitt

177. Åsa Vikman - Om högkänslighet och hur man hanterar sina känslor

I veckans avsnitt gästas jag av författaren  Åsa Vikman som skrivit boken ?Handbok för högkänsliga? och har instagramkontot @orkidebarnsverige.Åsa förstod för några år sedan att hon var högkänslig och när hon sen ändrade sin vardag efter hur hennes känslocentra påverkas så mår hon så mycket bättre. Tidigare har hon haft ångest, depression och varit utmattad men idag lever hon på ett helt annat sätt. Vi pratar om vad högkänslighet är som förkortats HSP. Vilka miljöer som påverkar och skapar överstimulans, hur man kan hantera HSP för att fungera på bästa sätt i vardagen. För högkänslighet innebär så många styrkor och för att man ska kunna använda de styrkorna på bästa sätt så finns det många sätt man kan hantera det på för att få återhämtning på vägen. Vi pratar även om högkänslighet i relationer och mellan föräldrar och barn. Missa inte veckans avsnitt!
2024-01-07
Länk till avsnitt

176. Anna Tebelius Bodin - om hur hjärnan påverkas av oro och rädsla i dessa tider. Och om hur vi hittar motivation utifrån hjärnans perspektiv

Den här veckan handlar avsnittet om hur vår hjärna påverkas av oro och rädsla. Och jag har bjudit in Anna Tebelius Bodin som har sjukt bra koll på det då hon både skriver böcker och föreläser om hjärnan. Jag kände att jag hade ett behov av att förstå hur hjärnan reagerar i dessa tider när vi påverkas så mycket av oro omkring i världen. Och jag är också nyfiken på vad vi själva kan göra för att minska oron så vi inte utsätter hjärnan och vårt nervsystem för överbelastning och därmed kan ha svårt att agera och fokusera på rätt saker i dessa tider. Nu har Anna nyligen kommit ut med en bok som heter ?Motivation-hur svårt kan det vara? och det vill jag också lära mig mer av, hur hjärnan ska utsöndra rätt substanser när vi vill hitta motivationen och därmed hjälpa oss att hitta riktning och drivkraft. Så missa inte veckans avsnitt!
2023-12-31
Länk till avsnitt

175. Markus Torgeby - OM ATT SOVA UTE

Som 20-åring flyttade Markus Torgeby ut i de jämtländska skogarna och levde som ett med naturen och i sin egen kropp. Under de fyra åren (som ursprungligen var menat att vara ett) i vildmarken formades Markus filosofi och levnadssätt till vad de är idag, vilket också gett honom förmågan att ta kontroll över sitt liv tillbaka och insikter om hur man lever med både kroppen och huvudet i balans.

Ett värmande samtal om en livsåskådning som vi alla kan behöva ta del av. GOD JUL! 
2023-12-24
Länk till avsnitt

174. Bianca Salming - Om nya boken 'Min Träningsdagbok', om hur hon gått från dans och hockey till elitidrottare inom friidrott. Om motgångar sin stärker och sorgen och saknaden av pappa Börje

I veckans avsnitt träffar jag Bianca Salming. Vilken fantastisk människa. Så mycket positiv energi, sånt härlig inställning och samtidigt nära sina känslor. Vi pratar om hennes nya bok som kan hjälpa oss andra till hållbar träning ?Min Träningsdagbok? heter den. Hon berättar om sin resa från att som liten hålla på med dans och hockey till att nu vara på elitnivå inom friidrotten. Hon berättar om hur hon hanterar motgångar, att hon lärt sig välja bättre tankar och om varför hon bara kan ha vita strumpor när hon tävlar, inte svarta. Vi pratar vad hennes föräldrar haft för olika betydelse för hennes idrottssatsning om än båda har varit lika viktiga. Hon berättar också om sorgen och saknaden efter att pappa Börje gick bort för ett år sedan i ALS och hur det här året varit.Ett så härligt samtal med både skratt och tårar. Missa inte veckans avsnitt. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @kaspersenKristin Kaspersen
2023-12-17
Länk till avsnitt

173. Fredrik Paulún - Om hur och varför det röda ljuset kan läka skador, hämma inflammationer och förbättra tarmfloran

Veckans gäst är Näringsfysiologen, författaren och entreprenören Fredrik Paulún som kommit ut med boken ?Ljusrevolutionen-Friskare och starkare med solens röda strålar?. Vi pratar om vad som händer i våra kroppar när vi får ljusets röda strålar då det hjälper kroppen att exempelvis läka skador snabbare, den får ökad energi och bättre tarmflora. Fredrik berättar också om varför solen är så mycket viktigare än det vi pratar om idag och det allt enligt forskning. Till exempel berättar Fredrik om varför det inte finns någon anledning att använda solskyddsfaktor.Fredrik har även börjat grotta ner sig i kunskap om hur jorden och naturen har en fysiskt läkande effekt på oss och dessutom berättar han att när han fick reda på att han är högkänslig person, HSP, så kom han i balans för att han förstod vad som stal energi i livet och han kunde istället fokusera på sina superkrafter. Missa inte veckans superintressant samtal
Producerat av:Ads @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-12-10
Länk till avsnitt

172. Leon Kaspersen Fahlén - Om att fira jul med skilda föräldrar, som vi båda har erfarenhet av. Om julminnen, hur vi ser på nyåret och vad som varit bäst med 2023. Dessutom om tokigheter som kan hända i tonåren och hur man löser det i kommunikation med sina föräldrar.

I veckans avsnitt har jag bjudit in min yngsta son Leon Kaspersen Fahlén för att prata bland annat om julen. Det är mer ett samtal mellan oss än intervju då vi båda berättar om hur vi upplevt julen med skilda föräldrar. Mina föräldrar löste julen på ett annat sätt än jag och Leons pappa men utifrån vad som är bäst för barnen. Vi pratar lite tonåren om vad han gjorde med sin kompisar och hur det såg ut för min del när jag var i den åldern. Vi pratar musik och även om tokigheter som kan hände när man är tonåring och textar gränser och hur vi tonårsföräldrar ska hantera de situationerna.    Sen pratar vi nyår vi minns, om vad som varit bäst 2023 och vad vi ser fram emot 2024.   Missa inte veckans avsnitt, högt och lågt, skratt och lite allvar. 
Ads: Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymediaKristin Kaspersen
2023-12-03
Länk till avsnitt

171. Åsa Nyvall - Om vikten av kärlekens fem språk

I veckans avsnitt har jag bjudit in samtalsterapeuten och föreläsaren Åsa Nyvall. Hon har skrivit flera böcker bland annat ?Kärlekens språk - din guide till lyckliga relationer?. Vi pratar om hur man i utmanande relationer kan hitta vägar att mötas i kommunikationen, om vikten av ta eget ansvar och inte lägga skuld på den andra. Och hur vi med kunskap om de fem kärleksspråken kan få en så mycket mer kärleksfull relation då vi förstår vad vår partner, syskon eller kollega har för behov och hur de visar sin kärlek. Är din partners kärleksspråk inte detsamma som ditt kanske vi missar den kärlek som vi faktiskt får. Åsa har också gjort en resa där hon ändrade riktning i livet från att jobba inom näringslivet men där hälsan satte stopp för den typen av jobb. Det fick henne att då ändra yrkesbana och satsa på sin dröm att jobba som samtalsterapeut. Inte en helt enkel förändring som ensamstående mamma och en förändring blev en osäkerhet ekonomiskt. Men med en bra plan och med ett starkt syfte så lyckades hon och har ett helt annat liv idag.
2023-11-26
Länk till avsnitt

170. Elin Rantatalo - Om att drabbas av en dödlig sjukdom och att livet räddas, om beskedet att ben och fingrar inte går att rädda och hitta tillbaka till livet med nya förutsättningar

I veckans avsnitt möter jag tidigare frisören och småbarnsmamman Elin Rantatalo som under en resa med familjen på Gran Canaria insjuknade och drabbades av sepsis chock. De lyckades rädda hennes liv men inte hennes ben, som amputerats nedanför knäna och hennes 9 fingrar.

Elin har nu skrivit en bok som heter ?Livet går vidare utan ben- infektionen tog delar av mig men inte mitt liv?

Vi pratar om vad som hände när hon insjuknade, om rädslor, om vad hon kände när hon fick beskedet om att amputering var ett måste och hur hon valt att se livet, som hon idag lever, med andra förutsättningar. Elin har en enorm drivkraft och hon inspirerar så mycket i hur man kan hantera motgångar och utmaningar i livet.

Missa inte veckans avsnitt!Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-11-19
Länk till avsnitt

169. Charlotte Kalla - Om sin fantastiska skidkarriär, om hur hon hanterat mentala utmaningar, att vågat be om hjälp och om livet som mamma

I veckans avsnitt möter jag Charlotte Kalla som precis kommit ut med sin självbiografi ?Skam den som ger sig?Charlotte har vunnit 9 OS-medaljer, 13 VM-medaljer, 59 pallplatser i världscupen, Jerringpriset och Bragdguldet, utöver det en massa SM medaljer. I våras följde vi hennes resa i Let's Dance där hon gick till final och i somras blev Charlotte mamma till Alvin.

Vi pratar om barndomen i Tornedalen där hon lärde sig att hårt arbete lönar sig, om livet vid sidan av tävlingarna och hur hon hanterat rädslan av att misslyckas som ofta gjorde sig påmind. Charlotte lärde sig att be om hjälp när osäkerheten och hjärnspökena dök upp. Hon berättar om vikten att av att själv ta ansvar om att be om hjälp och hon berättar hur det har stärkt henne som idrottare men också i den hon är, något jag hoppas många kan inspireras av då bakom framgången så finns det rädslor men det finns också hjälp. 

Nu är hon nybliven mamma och jag är såklart också nyfiken på hur livet ser ut idag med sonen Alvin och hur det är att sticka ut och springa i skogen eller åka skidor utan att behöva prestera. Missa inte veckans avsnitt med underbara Charlotte Kalla. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-11-12
Länk till avsnitt

168. Sammarbetsavsnitt: Emelie Persson - Om att söka svar på vem som är ens biologiska pappa, om att få veta att man är pappa utan att ha varit donator och om den donatorskandal som sökandet mynnade ut i

I veckans avsnitt i samarbete med @storytel möter jag Emelie Persson som i 15-årsåldern fick veta att hennes pappa inte var hennes biologiska pappa. Emelie ville få svar för att veta vem hon är och kontaktade Halmstad Sjukhus, där donationen ägt rum och där information ska finnas. Hon ringde om och om igen och det enda svar hon fick var ?Det finns ingen information?. Lagen säger att barn som föds med spermadonator har rätt att ta reda på vem den biologiska pappan är.
När Uppdrag Granskning på SVT hörde av sig kom Emelie sin pappa på spåren. Nu kommer Emelie ut med boken ?Vem är jag? ? Flickan från donatorskandalen?. En bok hon skrivit om den långa, känslofyllda resa hon gjort i sökandet efter sin pappa. 
Vi pratar om hur hon kände när hon fick reda på att hennes pappa inte var hennes biologiska pappa, om sökandet och alla återvändsgränder hon mött och hur första mötet med biologiska pappan var. En helt ofattbar historia som idag kallas ?Donatorskandalen? då det visade sig att det som drabbat Emelie även drabbat fler. Ljud- och Ebok finns från den 6 november ENDAST BARA på @storytel.
2023-11-07
Länk till avsnitt

167. Henrik Johnsson - ridsport och vinnarskallar

 I veckans avsnitt gästas jag av producenten, författaren och programledaren Henrik Johnsson som nu kommer ut med boken ?Guldet?. OS- Guldet i Tokyo som hopplandslaget vann efter en minst sagt fantastisk prestation.Henrik stod i vägvalet som ung, skulle han gå juristlinjen eller ta jobbet i receptionen på SVT. Han valde SVT och efter det har han haft en fantastisk resa inom TV som författare och producent för att nämna några av hans strängar på sin lyra. Henrik kommenterade även sändningen från Tokyo när hopplandslaget vann OS och är dessutom gift med Malin Baryard Johnsson. Med sin insikt i sporten från olika håll har han skrivit en fantastiskt bok om vad som hände inne på arenan under OS men också får vi följa med bakom.Jag är nyfiken på Henriks vägval i livet, hans sätt att skriva då jag tycker han har en fantastisk förmåga att skapa spänning och väva samman historier på ett imponerande sätt. Hur har Henrik upplevt att vara frilansare som på ett sätt ger frihet men också en osäkerhet hur nästa halvår ser ut. Vi pratar också om hur han, som inte kommer från ridsporten utan snarare handbollen, har upplevt att leva bredvid Malin som år efter år elitsatsar och hur de lyckas hålla ihop en så fin relation där båda har krävande jobb. Missa inte veckans avsnitt
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia

2023-11-05
Länk till avsnitt

166. Lova - om musiken och att lära sig att tycka om sig själv

Jag gästas den här veckan av artisten LOVA. Hon slog igenom ordentligt med låten ?Lonely Ones? som många känner igen från ?Young Royals? och hon har fått flertalet utmärkelser för sin musik. 
Jag är nyfiken på hennes skapande och musiken och hur texterna kommer till men också på hennes resa genom tonåren. Hon drabbades av psykisk ohälsa och det grundat delvis i pressen hon kände på att prestera. Vi pratar om hur hon upplevde den tiden, vad som hjälpte henne ur det men också att hon idag när hon hamnar i perioder som är psykiskt påfrestande tar hjälp och bearbetar.Lova har en helt fantastisk energi och det blev en hel del skratt också under samtalets gång.Missa inte veckans avsnitt med underbara Lova! 
@lovamusic

2023-10-29
Länk till avsnitt

165. Andreas Wijk - Moulin Rouge, att komma ut och älska livet

Till veckans avsnitt har jag bjudit in fotomodellen, artisten - och numera musikalstjärnan - Andreas Wijk. Andreas har gjort en fantastisk resa både rent karriärmässigt genom sina många framgångar inom många segment av nöjesbranschen, men kanske än mer på det personliga planet då han i vuxen ålder kom ut som gay efter en uppväxt inom frikyrkan. Just nu spelas den superheta musikalen Moulin Rogue på China-teatern i Stockholm, men Andreas i en av huvudrollerna där han verkligen glänser som musikalartist. Missa inte den!
2023-10-22
Länk till avsnitt

Idag släpps ett BONUSAVSNITT #1!

TJUVLYSSNA! Idag släpps ett bonusavsnitt av Nyfiken på! Med en mycket speciell gäst! 

Jag kände att jag vill göra mer av min podd som skiljer sig lite från de andra avsnitten. Dels ha samtal med någon istället för att jag gör en intervju. Jag vill ibland släppa ett avsnitt där jag reflekterar eller tar upp något jag tänkt på som blir ett avsnitt med mig där jag har läst något eller märkt att ett visst ämne kommit upp den senaste tiden som jag vill prata om, till er eller med någon.
I det här första avsnittet så pratar jag och min yngsta son Leon Kaspersen Fahlén om hur han upplevt att vara tonåring, jag pratar om hur jag tyckt det är att vara tonårsmamma. Leon tog studenten nu i våras. Hur går hans tankar nu? Hur ska jag som förälder peppa honom på bästa sätt utan att vara tjatig. Vi har fått in en hel del lyssnarfrågor som vi också pratar kring bland annat hur det är att växa upp i en offentlig värld, både positivt och negativt. Jag och Leon ger varandra fem snabba frågor som vi inte gett varandra innan. Så sjukt kul att få tillfälle att prata på det här sättet och dela med er, för vi alla har varit tonåring och många även tonårsförälder.

Det här avsnittet kostar 19 kronor. Det är enkelt och smidigt att köpa!
Om du lyssnar på Spotify klickar du bara på det lilla låset och sen kan du swisha direkt via mobilen.
Eller så klickar du på länken här https://sesa.my/h9uuna och följer instruktionerna. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-10-18
Länk till avsnitt

164. Oliver Ingrosso - Om mat, föräldraskap och att vilja uppnå perfektion

I mitten av November kommer han ut med sin kokbok ?Quanto Basta? som framförallt fokuserar på tekniker och metoder att få till den bästa maten. Oliver driver sedan drygt ett år restaurangen Olli som gjort stor succé och under tiden har han även jobbat som DJ, renoverat lägenhet och blivit pappa.Hur summerar han det året som har gått där han minst sagt haft fullt upp, han som gillar att ha egentid? Har det varit en dröm att öppna en restaurang och jag vet att Oliver är extremt noggrann med allt han tar sig för. Kan han ta till sig att han lyckats eller är han hård mot sig själv. Vi pratar om det vi har gemensamt, att växa upp i en offentlig familj. Det blev mycket igenkänning och en hel del skratt. Och såklart pratar vi om sonen Kalí. Hur är det att bli pappa? Vad är det viktigaste för honom att ge sin son när han växer upp och vad hände med känslorna när han första gången höll Kalí i sina armar. Ett härligt samtal om mat, musik, livet och föräldraskap så missa inte veckans avsnitt. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia 
2023-10-15
Länk till avsnitt

163. Fi Lindfors - Om kommunikation, att lyssna på varandra och hur vi ska undvika separation

I veckans avsnitt möter jag kommunikatören, föreläsaren, influensern och feministen Fi Lindfors. Hon har nyligen kommit ut med boken ?Big Dick Energy?. Den ultimata guiden för män för att förstå vad vi kvinnor behöver och vill ha. Vi pratar om hur situationer generellt kan se ut när det gäller kommunikation män och kvinnor, att män vill ha sex för att må bra medan kvinnan vill ha sex när hon mår bra. Hur ska vi hantera bråk och vad är det viktigaste vi ska tänka på innan vi flyttar ihop. Ett roligt samtal med så mycket igenkänning där det handlar om både vad män men också vi kvinnor kan göra för att bli bättre i vår kommunikation. För det behöver inte vara så svårt bara vi pratar med varandra OCH lyssnar.  Missa inte veckans avsnitt! 

Producent: Jakob Almgren
2023-10-08
Länk till avsnitt

162. Tobbe och Magda - Om att hitta motivationen genom toppar och dalar

I veckans avsnitt har jag bjudit in mina två vänner från Lets Dance, Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson. De har skrivit boken ?Hitta Motivationen- genom toppar och dalar? och ska snart ut på en motivationsturné.Vi pratar om rörlighet, återhämtning och vänskap. Om varför vi ska vara noggranna med att vårda våra relationer och vikten av vårt ?varför?.Så många bra tips och tankar, och ännu mer skratt när vi pratade om vad som hände bakom kameran när vi dansade i Lets Dance. Underbara Magda och Tobias! Det här avsnittet får ni inte missa!
2023-10-01
Länk till avsnitt

161. Carina Nunstedt - Om att mitt i livet förlora den man älskar

Veckans avsnitt handlar om när man mitt i livet drabbas av något som ofrivilligt tvingar en själv att söka nya vägar för att hitta ljuset och en mening med livet. Jag har bjudit in författaren och förläggaren Carina Nunstedt som förlorade sin man och barnens pappa Anders för två år sedan efter en tids sjukdom i cancer. Det hade levt ihop i 26 år. Hon har skrivit en bok som kommer ut i oktober ?Vi ses på andra sidan- en änkas manifest för resten av sitt liv?. En roman om sin resa efter det att Anders dog. Vi pratar om sorgen, rädslorna, att hantera barnens sorg och sin egen och att göra allt det hon kan för att hitta nya vägar för att finna ljuset och en mening i livet. Hon delar med sig av så mycket om tankar kring hur hon hanterade vardagen, hur hon mötte smärtan för att ta sig vidare och olika möten med allt från terapeuter och medium hon mött och fått vägledning av till att flera TV-serier har haft en betydelse i sin bearbetning. Ett fantastiskt fint samtal om att det går att komma vidare och att ljuset kommer om vi är villiga att vara nyfikna på hur vi ska nå dit. Missa inte veckans avsnitt
2023-09-24
Länk till avsnitt

160. Susanne Najafi - Omsatte 100 miljoner vid 32 års ålder

I veckans avsnitt möter jag techentreprenören Susanne Najafi. Hon har grundat 10 bolag var av ett av de heter Backing Minds som just investerar i bolag som inte andra ser. Susanne är utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare. Susanne har tagit emot utmärkelser som årets pionjär av hans majestät Kung Carl XVI, Årets Ledare, Topp 40 under 40 och Sveriges främsta serieentreprenör. Vi pratar om hur man hittar de där bolagen som ingen annan ser, hur man som ett sånt bolag ska göra sig sedd för att få in kapital för att få sitt bolag att växa. Vi pratar om drivkraften om att förändra och om att vara smårbarnsmamma mitt i karriären.
Ett år sedan Mahsa Amini blev dödad i Iran. Susanne brinner för människors rätt till frihet och en sån här gång är det viktigt vi alla som kan på olika sätt uttrycker det för att det goda ska vinna så behöver det komma även från andra delar av världen.
Susanne har en stark tävlingsinstinkt som hon fått sedan hon var barn. Jag är nyfiken om hon tävlar med sig själv eller mot andra bolag, om hur hon kom på iden att leta utanför den vanliga klicken som få riskkapital för att hitta bolag att gå in i. Vad är hennes styrka som entreprenör och hur fixar hon att vara småbarnsmamma i kombination med en karriär som tar mycket tid. Producent: Jakob Almgren
2023-09-17
Länk till avsnitt

159. Pontus Frithiof - Om vikten av mentorer, maten och krogarna

I veckans avsnitt träffar jag stjärnkrögaren och entreprenören Pontus Frithiof som blev tilldelad en praoplats i 9an på en restaurang. Långt ifrån hans barndomsdröm om att bli kapten på finlandsfärjor.  Men ibland är det slumpen som avgör. Han hade fantastiska menotorer i Erik Lallerstedt, Leif Mannerström och Jan Stenbeck när det gäller kunskap kring mat, restaurang och entreprenörsskap. Jag är nyfiken på vad de hans mentorer gav honom som han har användning av idag, jag är nyfiken på hans drivkraft för han var bara trots allt 26 år när han startade sin första restauran ?Pontus in The Green House? som bland annat fick utmärkelsen Årets krog. Vi pratar om hur han tänker när han bygger upp nya restauranger, om att våga och om tydligt ledarskap. Om vikten av att vårda och stärka sina anställde och om att alltid ha gästen i fokus. Ett så inspirerande samtal hur man leder en stor verksamhet i både bra tider men också hur de exempelvis hanterade pandemin som drabbade många branscher var av restaurang var en. Missa inte veckans avsnitt!
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia 
2023-09-10
Länk till avsnitt

158. Fredrik Steen - Hundcoachen om adhd och kärleken till hundar

I veckans avsnitt möter jag hundcoachen Fredrik Steen. Vi pratar såklart en hel del om hundar och hur vi på bästa sätt kan träna dom och också hur vi ska tänka och känna för att förstå dom ännu bättre. Vi samtalar även kring att leva med ADHD och hur det är att få diagnosen i vuxen ålder. Och hur vi som föräldrar med diagnoser har förståelse ör våra barn med NPF diagnoser. Samtidigt innebär det också en del svårigheter när man själv har sina utmaningar. Fredrik ger tips om hur vi lyssnar in våra hundar och hur vi med små enkla medel kan träna på bästa sätt. Vi människor är mer lika våra fyrbenta vänner än vi många gånger tror, och när jag tänker på det så blir det genast mycket enklare för mig att vara tydlig och lyssna in min hund Minoo. Missa inte veckans avsnitt!
Producent: Jakob Almgren
2023-09-03
Länk till avsnitt

157. Jina Zachrisson - Om jämställdhet, sin bok "Maktskiftet" och den kvinnliga karriärstegen

Veckans avsnitt handlar om jämställdhet då jag möter Jina Zachrisson som skrivit boken ?Maktskifte? Jämställdhet enligt kvinnliga näringslivseliten. Jina som själv jobbat inom finansbranschen i många år blev nyfiken på varför det inte är mer jämställt i näringslivstoppen och bestämde sig för att intervjua kvinnor som tagit sig till toppen och få höra deras erfarenheter. Vi pratar om allt från hur vi ser olika på kvinnor om de väljer vara på en kort mammaledighet eller lång mammaledighet. Om varför det är viktigt att vi kvinnor vågar tro mer på oss själva och vikten av att vi kvinnor är kvinnor och inte blir som män när vi klättrar på vår karriärstege. Jina delar också med en del råd som kvinnorna i boken lyfter till både de som vill nå toppen men också till arbetgivare. Allt för att vi snabbare ska nå ett hållbart jämställt klimat inom företagen. Ett så intressant samtal!
Producerat av: @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-08-27
Länk till avsnitt

156. Sandra Torbjörnsdotter och Suzanne Pärlhamn - Ett samtal om ensamhet

Veckans avsnitt handlar om ensamhet. Det finns många som lever ensamma och inte bara lever ensamma men också känner sig ensamma. Sen finns det också de som lever i relationer eller har mycket människor omkring sig men ändå känner ensamhet. Jag har i veckans avsnitt bjudit in Sandra Torbjörnsdotter och Suzanne Pärlhamn som tillsammans skrivit boken ?Kan vi prata om ensamhet?. Sandra hade en framgångsrikt jobb, singelmamma och sprang marathon och var alltid glad. Men vad många inte visste var att hon kände sig ensam. Hon gick då till Suzanne som bland annat jobbar som psykosyntesterapeut och fick hjälp att hantera sina känslor kring ensamhet.Sandra och Suzanne delar med sig av erfarenheter om hur ensamheten kan kännas och vi får massor av tips på hur vi kan hantera känslan när den kommer. Ett så viktigt samtal så missa inte veckans avsnitt.
Producent: Jakob Almgren
2023-08-20
Länk till avsnitt

155. Therese Skoog - Om hur feng shu kan hjälpa oss att må bättre, både fysiskt och mentalt

I veckans avsnitt träffar jag friskvårdsinspektören, socionomen och behandlingsassistent Therese Skoog som idag även är utbildad Feng Shui Konsult. Under några år drabbades Therese av stress på jobbet, förändringar i livet, sjukdom som drabbade fler i hennes familj och hon var på kort tid på flera begravningar. Hon hamnade efter det i ett mörker och trots olika försök med terapi kom hon inte ur det. Hon utbildade sig inom Feng Shui och genom det kom hon i kontakt med sina känslor igen. Therese berättar om sin historia av motgångar som är en del av livet men som hon inte hanterade och hur hon hittade sin väg ur det. Vi pratar om vad Feng Shui är och hur vi med små förändringar kan göra stor skillnad i hur vi mår.
2023-08-13
Länk till avsnitt

154. Sommarspecial - Ledarskap

Ledarskap har varit ett återkommande ämne i podden. Vikten av att leda sig själv men även hur vi ska på bästa sätt leda andra. I veckans sommarspecial träffar ni tre gäster som varit här och pratat ledarskap i olika perspektiv. Det är Christer Olsson som i det här klippet pratar om hur han själv leddes sig vidare när han förlorat sin fru och vikten av att skapa ett mening med livet istället för att vänta på vad det är för mening med livet. Svante Randlert pratar om skillnaden mellan chef och ledare, och vad det innebär. Han pratar också om vikten av återhämtning. Johannes Hansen som varit med i 4 tidigare avsnitt i det här klippet om vilka ska vi lyssna till runt omkring oss när vi behöver råd? Viktigt att välja rätt personer då och han pratar även om vad man ska tänka på om man vill byta jobb eller göra en stor förändring i sitt liv. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-08-06
Länk till avsnitt

153. Kända röster som bjuder på skratt

I veckans sommarspecial möter du några välkända röster som gästat podden sedan starten. Pernilla Wahlgren och Christina Schollin, Petra Mede och Farao Groth. Jag har plockat ut lite härliga klipp med mycket skratt, det var rätt svårt att välja klipp då jag skrattat mig igenom de när jag lyssnat men de delar också med av personliga upplevelser som de delar med sig av. Så håll i för en timmes härlig lyssning med dessa underbara människor.
2023-07-30
Länk till avsnitt

152. Sommarspecial - Hjärnan

Det finns så mycket att lära om hjärnan. Jag har haft flera avsnitt genom de här tre åren och jag älskar att lära mig mer om hur hjärnan fungerar då det förklarar rätt mycket om mig själv och människors beteende. I den här sommarspecialen möter du Anna Tebelius Bodin som varit med flera gånger. I de här klippen pratar hon om ?Hjärnan och Stress? och ?Hjärnan och lärandet?. Anders Hansen pratar om Depphjärnan och varför den reagerar som den gör när vi är deppiga. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-07-23
Länk till avsnitt

151. Sommarspecial - Livsöden

I veckans sommarspecial möter du några av mina gäster som berättar om sina livsöden. Det är Niclas Rodhborn som efter en bilolycka  bröt ryggen, det bara några veckor efter att hans flickvän dog. Niclas var då 19 år gammal och stod mellan att ta livet av sig och leva. Han valde livet och var i 22 år med i svenska landslaget i rullstolstennis. Ni möter Emma Schols som räddade sina 6 barn ut ur sitt brinnande hus och hon fick 93 % brännskador. Och Björn Natthiko Lindblad som levde som buddistisk munk i 17 år. Han drabbades senare av ALS och dog ett år efter vi spelade in vårt avsnitt. Missa inte veckans avsnitt med staka berättelser om berör och inspirerar 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-07-16
Länk till avsnitt

150. Sommarspecial - författare

Under några veckor har jag samlat lite highlights från olika avsnitt och gjort några härliga sommaravsnitt. I detta första sommarspecial möter vi 3 stycket underbara författare som sadlade om från sina tidigare yrken och valde skrivandet. Ni möter Denise Rudberg, Viveca Sten och Pascal Engman. De berättar om hur de skapar sina historier, om friheten att vara författare och ger oss tips om hur vi kan tänka om vi själva skulle vilja börja skriva. Missa inte veckans avsnitt och vill ni sen lyssna på deras hela avsnitt så finns de såklart såklart hittar där poddar finns. 
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-07-09
Länk till avsnitt

149. Frida Söderlund - Om att vara kvinna idag

Att vara kvinna idag, och framförallt ung kvinna, i en värld fokuserad på prestation och utseende gör det så jobbigt för så många tjejer. Veckans gäst är journalisten och författaren Frida Söderlund som nyligen släppt sin första egna bok ?Kvinnor jag mött och varit?. Vi pratar om den totala fokuseringen kring kvinnors utseende, hur det påverkar många kvinnor, och kanske framförallt unga kvinnor som inte än hittat vilka de själva vill vara och vad de vill göra. Hur de påverkas av sociala medier och andras liv och utseende. Frida berättar om sig själv för att också kunna hjälpa andra då hon själv kämpat hårt med sin prestation och sitt utseende. Ett så viktigt samtal för unga kvinnor men också för alla som lever kring kvinnan på företag, i organisationer, vänner och familj. Vi behöver alla få en inblick i hur många kvinnor känner och kämpar för att få förståelse för hur många agerar idag för att bli en bättre version av sig själv, när de ännu inte förstår att de i sig själva redan är den bästa versionen. Ett så viktig samtal så jag hoppas verkligen ni tar er tid att lyssna och tack Frida för att du delar med dig av dina och andra erfarenheter för att kunna hjälpa andra. Missa inte veckans avsnitt!
Producerat av: @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia

2023-07-02
Länk till avsnitt

148. Camilla sten - Om att älska sitt jobb, stökiga tonår och om hur berättelser skapas och tar form

 I veckans avsnitt möter jag Camilla Sten. Oj, så mycket energi och inspiration jag fick av henne. Vi pratar om allt från stökiga tonår och hitta sin egen identitet, till hur hon började redan som 14-åring skrev sin första bok och idag skrivit 11 stycken. Vi samtalar om hur hon hanterar succén som det blivit då hennes böcker idag översatts till över 20 språk och toppat listorna i USA: Camilla skriver Crime och skräck genre vilket hon älskat sen barn. Nu har hon även börjat testa på Stand Up och vi pratar om hur nära Crime och Comedy ligger varandra. Jag är så glad över att hon kom hit och det blev även en hel del skratt. Hoppas verkligen ni vill hänga på ett ett energi fyllt samtal om livets upp och nergångar och hur tankar i huvudet blir succé i bokform. 
Missa veckans avsnitt
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-06-25
Länk till avsnitt

147. Henrik Fexeus - om att bli mobbad som liten och hur vi blir bättre på att minnas

I veckans avsnitt möter jag mentalisten, författaren, föreläsaren, skådespelaren och mycket annat. Henrik Fexeus. Den här mannen har många strängar på sin lyra och vi pratar om hur han som barn hade svårt att läsa av sociala sammanhang men hur det sen blivit hans styrka. Han ger även tips om hur vi kan börja träna på att läsa av andra människor och vikten av att vara nyfiken på andra för att känna att man hamnar rätt i olika sammanhang. Vi pratar om skrivandet av en triologi som han gjort tillsammans med Camilla Läckberg där den tredje och sista boken ?Mirage? kommer ut i augusti. Han har fått upp ögonen för att skriva fiktion och jobbar nu på en egen bok där han berättar om hur han skapar karaktärer och situationer i boken. Henrik tipsar oss också om hur vi kan bli bättre på att minnas.Mycket skratt och så många härliga tips som vi alla kan dra nytta av. Missa inte veckans avsnitt!
2023-06-18
Länk till avsnitt

146. Mia Rodhborn - Om medberoende, träning och livet från den ljusa sidan

I veckans avsnitt har jag bjudit in min kompis Mia Rodhborn som jobbat med träning i över 30 år och utbildad coach och hälsopedagog. Vi pratar om hur vi kan träna på bästa sätt utifrån att vi alla har olika förutsättningar. Mia har skrivit en underbar bok som heter ?Träna hemma-  enkla, roliga och effektiva övningar?Vi pratar även om hur trauman kan påverka livet beroende på hur och om man bearbetar de. Mia växte upp med en pappa som var alkoholist och hennes lillebror råkade ut för en allvarlig bilolycka som ung. Mia hamnade i medberoende men har under åren både bearbetat trauman och sitt medberoende och har idag en fantastiks syn på livet. Hon älskar att hjälpa andra och jobbar idag bland annat med ett projekt för att hjälpa unga flickor med psykisk ohälsa via träning och är coach hos ?Pusselfamiljen? som är en plattform för familjer som har barn med NPF-diagnoser. Mia och jag har haft många samtal genom åren och hon är en av de som jag lärt mig så mycket av och inspireras av. Därför har jag bjudit in henne för att ge er lyssnare möjligheten att också inspireras av henne. 
Missa inte veckans avsnitt!
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymediaKristin Kaspersen
2023-06-11
Länk till avsnitt

145. Chris Pettersson - Om psykisk ohälsa, att leva med OCD och att leva med hälsoångest

I veckans avsnitt har jag bjudit in föreläsaren, säljaren och entreprenören Chris Pettersson. Han har själv lidit av psykisk ohälsa i flera år. Han har diagnosen OCD och hälsoångest. När det var som mörkast stod han på perongen och visste inte om han skulle kliva på tunnelbanan eller ta klivet och hamna under. Efter flera år som säljare har han haft stor framgång i det mesta han tagit sig för. Här är en av sveriges topp 100 föreläsare de senaste åren. Nu fokuserar han sina föreläsningar på psykisk ohälsa för att med sin erfarenhet och upplevelser hjälpa andra. Vi pratar om hans resa genom psykisk ohälsa, hur har jobbat för att ta sig tillbaka till livet och hur han mår idag. Vi pratar också mycket om vilka förändringar som behövs göras på många arbetsplatser och i samhället för att stötta de  som drabbas och för hur vi ska få bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa. 
Missa inte veckans avsnitt!
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa@perfectdaymediaKristin Kaspersen
2023-06-04
Länk till avsnitt

144. Johan Jureskog - Om "Let's dance-bubblan", drivkraften och sin passion

I veckans avsnitt träffa jag kocken och entreprenören Johan Jureskog. Vi pratar om våren då han varit med i lets Dance. Men också såklart om hans resa som kock och han entrenörsresa då han idag äger 10 företag. Johan berättar även om när han från att som liten vara helt ointresserad av mat plötsligt på en utomlandsresa i tonåren bestämde sig för att bli kock, och då världens bästa kock. Och det har blivit både OS-guld och VM-guld.

Vi får också en inblick i hans uppväxt utanför stockholm och relationen till sina föräldrar då och hans tacksamhet över det han fått med sig av sin familj. Jag är nyfiken på allt från Johans drivkraft, drömmar och hur han hinner med allt från att driva restauranger, företag som producerar såser och hur han sett på våren i dansens värld. Helt klart gillar han tävlingar och utmaningar. Missa inte veckans avsnitt.

 

Producerat av @kaspersen_nyfikanpa @perrectdaymedia

2023-05-28
Länk till avsnitt

143. Lotta Borg Skoglund - Om ADHD, från duktig flicka till utbränd kvinna, och om ADHD på jobbet

Veckans avsnitt handlar om ADHD. Jag har bjudit in psykiatriker, forskare och författare Lotta Borg Skoglund för att prata om vad ADHD är, hur det skiljer sig mellan pojkar och flickor och hur det är att ADHD på jobbet.

Vi pratar om vad vi som har ADHD kan göra för att hjälpa oss själva att hantera vardagen bättre, om misstag som vi gör om och om igen och varför det blir så då det handlar inte om att vi inte vill men vi får inte till det. Vi pratar överman skillnaden mellan pojkar och flickor som har adhd inte bara hur de upplever det själv utan hur omvärlden ser på det. Ett superintressant samtal som ger både den som har ADHD eller de har ADHD runt omkring sig verktyg och förståelse för hur det fungerar och ibland inte fungerar.

Missa inte veckans avsnitt


Producerat av : @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia

2023-05-21
Länk till avsnitt

142. Jan Eliasson - Om ordets betydelse, diplomati och berättelser från fredsförhandlingar

Diplomaten, vice generalsekreterare och utrikesminister är bara några av Jan Eliasson uppdrag genom sin yrkeskarriär. Den här veckan gästar han mig i podden och vi pratar om hans uppväxt i enrummaren i Göteborg där han bodde med mamma, pappa och bror. Och det var där ordets betydelse växte fram. Vi samtalar om han resa till USA som utbytesstudent i slutet av 50 - talet där Jan bland annat träffade Kennedy, om på vilket sätt Dag Hammarskjöld inspirerade honom att välja en bana inom diplomatins värld som ledde honom till FN. Vi pratar om svårigheter att förhandla med världsledare Jan vet skadat så många människor och som begått krigsbrott, om när han var så orolig för sitt liv att han skrev avskedsbrev till sin fru Kerstin. Och vi pratar även om de goda människor han mött som kämpat för en bättre värld och som gjort stort skillnad.

Ett härligt samtal som både blev personligt och där Jan även berättar om sin oro för hur världen ser ut just nu och vad han tror behövs för att en förändring ska ske.

Missa inte veckans avsnitt.


Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia

2023-05-14
Länk till avsnitt

141. Emil Grönholm - Snickaren och målarens bästa tips om du ska göra om hemma

I veckans avsnitt har jag bjudit in snickaren, målaren och konstnären Emil Emilhar även en intressant resa i sin yrkeskarriär från att ha tävlat i SM som 17-åring och vann, vilket ledde honom till VM i Japan där han vann i tre grenar och sen tog vägarna förbi Australien i ett år, innan han kom hem och började snickra och måla i TV. Dessutom är han en fantastiskt konstnär som via sina målningar skänkt en hel del pengar till välgörenhetsprojekt.
Missa inte veckans avsnitt
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-05-07
Länk till avsnitt

140. Hjalmar Nilsonne - Från pokerspelare till vårdentreprenör

Jag träffar den här veckan entreprenören Hjalmar Nilssone som tillsammans med spotifygrundaren Daniel Ek startat företaget Neko Health med ny teknik skapat möjlighet att jobba mer proaktivt inom vården. Hjalmar var kanske inte helt övertygad om att gå in i vården som resten av familjen. Men när de pratade ihop sig om hur de skulle kunna jobba mer proaktivt inom vården så kände de båda att här kan vi göra skillnad.
Missa inte veckans avsnitt
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-04-30
Länk till avsnitt

139. Micael Bindefeld - Om sin vilja, karriär och nya bok

I veckans avsnitt träffar jag PR-konsulten, eventarrangören och festfixaren Micael Bindefeld. Micael kommer nu med en bok om sitt liv ?MANNEN, MYTEN, MINGLET?. Vi pratar om hans vilka egenskaper han hade som barn som varit en stark bidragande orsak till hans framgångsrika karriär. Om resan från frisör till erkänd PR-konsult och hur han lyckades tänka utanför boxen för att skapa unika event och premiärer. Micael har en mjuk sida och en tydlig sida, vissa har upplevt honom arg ibland men han själv känner inte igen sig i den bilden. Vi pratar även om det senaste året som gått då han man Nicklas drabbades av cancer och har gått igenom en enormt tuff behandling. Hur är det att gå bredvid sin stora kärlek som kämpar så med sin sjukdom. Och såklart är jag nyfiken hur livet är som pappa till lilla Simeon Missa inte veckans avsnitt
Producerat av @kaspersen_nyfikepa @perfectdaymedia Kristin Kaspersen
2023-04-23
Länk till avsnitt

138. Diamant Salihu - Om hämnd, gängen och våldet

Veckans gäst är prisbelönta journalisten Diamant Salihu. Han kommer nu ut med en ny bok ?När ingen lyssnar? som tar avstamp i de krypterade chattarna som började knäckas 2020 ? Encrochat och han försöker den här gången skriva om de kriminella nätverken som det handlar om nu i ett större perspektiv Vi pratar bland annat om hur han ser på den våg av skjutningar och explosioner som ökat, om enorma droghandel som finns runt om oss och om vad som behövs för att stoppa den fruktansvärda utveckling mellan de kriminella gäng som skett. Vi pratar även om varför det bara blir yngre och yngre killar som hamnar i dessa gäng och varför så unga killar som i 15-års åldern dödar. Diamantis har hela tiden en dialog med kriminella som sitter inne på livstid, med polisen och de anhöriga som drabbas. Han beskriver det som att det är hans kall att försöka bidra med information och berättelser för, för fler barn och familjer får inte drabbas. Missa inte veckans avsnitt.
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia Kristin Kaspersen
2023-04-16
Länk till avsnitt

137. Maria Borelius - om sin resa till välmående och bättre fysisk och mental hälsa

I veckans avsnitt gästas jag av vetenskapsjournalisten och författaren Maria Mariahar skrivit flertalet böcker som bland andra ?Hälsorevolutionen?, ?Bliss? och ?Förundran?. Den senaste är ?Hälsorevolutionen Kokbok?.  Mariager superbra tips på hur vi kan börja vår egen resa att leva ett liv i balans, energi och tacksamhet. Hon är enormt klok, har så mycket kunskap och levererar allt med så mycket värme. Så missa inte veckans avsnitt.
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia Kristin Kaspersen
2023-04-09
Länk till avsnitt

136 Nicklas Hermansson - Om vår framtid med AI och om vikten att vara källkritisk

I veckans ska det handla om vad som sker i framtiden eller vad man tror kommer hända i framtiden. Jag har bjudit in Mediepionjären, omvärldsbevakare och journalisten Nicklas Hermansson. Nicklas läser 2500 nyheter varje vecka för att analyser, skriva om och dessutom gör han själv en hel del egna experiment.

Vi pratar om AI- Artificiell intelligens, på vilket sätt mänskligheten och den digitala världen kommer smälta samman, varför det är viktigt att veta mer om framtiden för att leva i nuet. Vi pratar om vad som händer med social medier och om exempelvis Tiktok och instagram, eller är det så att de kommer att försvinna. Nicklas berättar även om sina experiment som att vara vaken i 3 dygn, skriva en bok på 30 dagar och bara äta frukt och nötter i tre veckor.  nomofomo.sedär han lägger ut nyheter varje vecka för att komma bort från fejk news och för att vi ska ha en plattform med nyheter med säkra källor.

För det är något Nicklas och som han också föreläser mycket om i skolor så fejk news inte sprids och blir till människors sanning. Missa inte veckans avsnitt.
Producerat av @kaspersen_nyfikenpa @perfectdaymedia
2023-04-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.