Sveriges 100 mest populära podcasts

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära sa min mamma till mig när jag var liten och det har jag burit med mig sedan dess, hela vägen in i den här podden! I "Nyfiken på" är Kristin Kaspersen nyfiken på kända och okända livsöden, på ledarskap, drivkrafter, hälsa och livsval. Det här är podden för dig som vill stilla din nyfikenhet och lära för livet! Webbsida: kaspersennyfikenpa.se

En podcast från Perfect Day Media.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kaspersennyfikenpa.se

Avsnitt

118. Andreas Lundstedt - Om att komma ut som homosexuell som ung och att bära hemligheten om hiv

I veckans avsnitt träffar jag artisten och min fina vän Andreas Lundstedt. Han har under hösten varit ute på turné med showen där han tolkar George Michael. Vi pratar om uppväxten, hur självklara hans föräldrar var i att han var homosexuell och mötte med kärlek. Om att han bar på hemligheten att han hade fått HIV i 10 år och om hans karriär. Jag är nyfiken på hur det är att bära på en hemlighet i så många år. Hur klarade han det, vad fick honom att berätta och vad lärde hans sig. Ett härligt samtal om livet i stort och smått. Missa inte veckans avsnitt.

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-11-27
Länk till avsnitt

117. Sanna Nielsen - Om karriären och att bli mobbad som barn

Den här veckan gästas jag av artisten, programledaren och skådesperlaren Sanna Nielsen. Hon är nu aktuell med en julturné ?Min Sanna Jul?. Vi pratar om hur det var att börja sin karriär som 7-åring och hur det påverkat henne att hon därmed blev mobbad i skolan. Vi pratar om melodifestivalen, hennes år som programledare för ?Allsång på Skansen? och hur hon har påverkats av det. Sanna skriver en hel del låtar själv men lika trygg som hon är på scenen lika osäker är hon i sitt skrivande. Vi pratar om var det kommer ifrån och hur hon hanterar sin osäkerhet. Det blev ett samtal med både skratt och lite tårar om livet, att vara mamma, om prestation och om att våga lita på vad man känner och att våga fråga. Missa inte nästa veckas avsnitt!

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-11-20
Länk till avsnitt

116. David JP Phillips - Om sex substanser som kan förändra ditt liv!

Föreläsaren, kommunikatören och Ted-talk experten David JP Phillips är tillbaka. Den här gången pratar vi om de sex substanserna som i huvudsak gör vårt liv bättre. Vad har de för effekt var och en för sig? Vad kan vi göra för att utsöndra det på ett ljust sätt och vad blir skillnaden? Det finns så mycket vi själva kan påverka för att vi ska uppskatta och leva livet ännu bättre. Så galet inspirerande samtal. Så missa inte veckans avsnitt! 

Producerat av: @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa 

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

Producent: Jakob Almgren

2022-11-13
Länk till avsnitt

115. Annie Lööf - Om livet som politiker och hur hon ser på framtiden med mer frihet

I veckans avsnitt gästas jag av Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Den 15 september meddelade Annie sin avgång. Vi samtalar om var hennes ledarskap kommer ifrån, hur hon brinner för sitt jobb och viljan att förändra och förbättra. Vi pratar om hur politiker bakom debatterna har härliga samtal även om rubriker ger sken av att det ständigt är hårda ord. Hur ser Annie på retoriken mellan partiledare, hur hanterar hon hot och trakasserier, vad är hon mest stolt över och vad har hon för framtidsplaner. Missa inte veckans avsnitt med @annie_lööf

Producerat av: kaspersen_nyfikenpa , @perfectdaymedia

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

Producent: Jakob Almgren

2022-11-06
Länk till avsnitt

114. Karin Bodin - Om ledarskap och vägen tillbaka efter branden

I veckans avsnitt träffar jag VD för Polarbröd koncernen Karin Bodin. Hon är den femte generationen som driver familjeföretaget. Karin har fått utmärkelser för sitt fantastiska ledarskap, hon har med tydlighet och värme byggt upp Polarbröds fabrik som brann 2020 och hon jobbar hårt med hållbarhetsfrågor.

Vi pratar om barndomen där hon tydligt såg sina föräldrar jobba hårt för att utveckla och driva polarbröd och hur de har inspirerat henne. Vi pratar också om sorgen kring förlusten av hennes syster Anna som dog 2019 och hur hon hanterar både den saknaden, pandemin och branden som allt skedde inom loppet av 1.5 år. Missa inte veckans avsnitt.

Producerat av: @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa 

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-10-30
Länk till avsnitt

113. Lisa Lindström - Om nyckeln till ett framgångsrikt ledarskap och hur skolan behöver utvecklas

I veckans avsnitt möter jag Lisa Lindström som varit framgångsrik VD för design och innovationsbyrån Doberman, hon har dessutom prisats för sitt ledarskap. 

Men Lisas vägval efter skolan var inte självklart då hon efter en operation som gick snett hamnade i rullstol. Då sa de att hon inte kommer att kunna gå igen. 5 år senare gjorde hon det, tack vare forskningen.

Vi pratar om vad som är nyckeln till framgångsrikt ledarskap, om hur hon hanterade beskedet och tankarna när hon hamnade i rullstol. Vi samtalar också om hur skolan bör utvecklas för att den ska bli en utbildningsplats för alla. Hon är en helt fantastisk person både inom sitt yrke och för den människa hon är. Missa inte veckans avsnitt. 

Producerat av: @perfectdaymedia

@kaspersen_nyfikenpa

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-10-23
Länk till avsnitt

112. Petra Mede - Om att ha galet bra självförtroende och om vänskapen med 100-åriga Doris

I veckans avsnitt är min första gäst tillbaka i podden. Programledaren, komikern, författaren och skådespelerskan Petra Mede. Vi pratar om hennes senaste bok ?Svindlande stunder i Blackeberg?. I den beskriver hon tiden när baletten var allt, kampen om att bli smalare och smalare vilket jag är nyfiken på hur hon ser på idag. Vi pratar om att hon nu har blivit tvåbarnsmamma och om hennes djupa vänskap med Doris som blev 101 år. Missa inte veckans avsnitt.

Producerat av @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se

Producent: Jakob Almgren

2022-10-16
Länk till avsnitt

111. Johanna Wallen - Blev drabbad av bröstcancer när hon precis bestämt sig för att byta jobb och livsstil

I veckans avsnitt träffar jag Johanna Wallen. Hon och hennes dåvarande sambo, idag nygifta, Marcus Wallen att de skulle byta livsstil. Med två barn var från tidigare relation och ett gemensamt barn, och dessutom två krävande karriärer sågs de inte så mycket. De ville göra något tillsammans. Precis när de skulle ta ett halvår ledigt för att ta reda på vad de skulle göra fick Johanna reda på att hon drabbats av trippel negativ bröstcancer. Vi pratar om modet i att våga byta livsstil när man har 5 barn som ska försörjas och samtidigt drabbas av en aggressiv bröstcancer. Idag driver de Seglarhotellet på Sandhamn och för två veckor sedan gifte de sig. Missa inte Johannas inspirerande berättelse om att göra två helt olika resor i livet, samtidigt.

Producerat av @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se
2022-10-09
Länk till avsnitt

110. Johnny Oduya - Tidigare NHL-stjärnan om hur andning kan öka fokus och minska stress

I veckans avsnitt gästas jag av tidigare NHL-stjärnan Johnny Oduya som i sin karriär vann 2 Stanley Cup finaler. Idag jobbar han för en holistisk hälsa med fokus på andning ?Breathwork?. Vi pratar om karriären men framförallt om hur vi kan andas för att hjälpa oss prestera bättre i vardagen, bli av med stress och även hur man via andningen kan komma åt och släppa trauman. Idag driver han ?Hale Center? i Stockholm där det finns flera olika klasser där man får jobba med andningstekniker. De har även klasser online. Jag har testat och efteråt var jag helt fascinerad av vilken effekt 1 timmes fokus på andning hade på mig, både fysiskt och mentalt. Det kommer vi också prata om. Missa inte veckans avsnitt

Producerat av @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa

Hemsida: kaspersennyfikenpa.se
2022-10-02
Länk till avsnitt

109. David Waskuri - Psykologens tips för ett stabilt förhållande

Psykologen och psykoterapeuten David Waskuri är tillbaka. Han har skrivit en bok som heter ?Rädda relationen - psykologens tips för ett stabilt förhållande?. I boken har han olika kapitel som berör olika situation i en relation som kan skapa problem. Vi går in på några av de som svartsjuka, bonusfamiljer, sex, svärföräldrar och ekonomi. Tips på hur vi ska undvika att ha debatter i relationen och istället ha dialog. Missa inte veckans avsnitt.
Producerat av: @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa
Hemsida: kaspersennyfikenpa.se
2022-09-25
Länk till avsnitt

108. Thomas Fogdö - Om en ny mening med livet efter olyckan

I veckans avsnitt möter jag vår tidigare alpina världsstjärna Thomas Fogdö som idag jobbar som föreläsare och idrottspsykologisk rådgivare. På toppen av sin alpina karriär råkar Thomas ut för en olycka och bryter ryggen, då 25 år gammal. Han får tidigt besked att hans liv kommer bli i rullstol. Hur snabbt hittade han kraften att se en ny mening och drivkraft i livet, hur hanterade och hanterar han idag de begränsningar som han inte hade tidigare. Idag är han pappa till tre döttrar som är födda samma år. Vi även pratar om idrotten bland ungdomar och om vikten av att glädje inom den. 
Producerat av @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa
2022-09-18
Länk till avsnitt

107. Anna Tebelius Bodin - Om hjärnan och ledarskap

Anna Tebelius Bodin är tillbaka för att prata om hjärnan, våra substanser och agerande. Idag handlar det om hur ledaren blir den trygga i rummet. Hur hanterar vi konflikter? Vad händer när vi är i konflikt med våra substanser och vad får det för konsekvenser? Hur viktigt är det att bli sedd och att se sina medarbetare eller de i sin familj. För vi är ledare för oss själva, på jobbet och i hemmet. Varför är det viktigt att en ledare visar sig sårbar och varför det är viktigt att bli bekväm med det obekväma? Allt utifrån perspektivet kring hur hjärna fungerar och hur vårat system och kropp reagerar.

Missa inte veckans superintressanta samtal!

Producerat av @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa
Webbsida: kaspersennyfikenpa.se
2022-09-11
Länk till avsnitt

106. Patrick Ekwall - Om att förlora sin fru och livet efteråt

I veckans avsnitt gästas jag av sportjournalisten Patrick Ekwall. Hans fru Hannah drabbades av aggressiv bröstcancer och efter ett år orkade inte kroppen längre. Patrick förlorade sin fru, deras dotter Tindra, då 8 år, sin mamma. Vi samtalar om tiden från upptäckten av knölen, till behandlingar, jobbiga väntan på besked och den veckan Hannahs kropp inte orkade längre och hon somnade in. Vi pratar också om livet efteråt då det nu gått 1,5 år. Om att hitta glädjen igen även om saknaden är så stor. Missa inte veckans avsnitt @patrickekwall
Producerat av: @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se
2022-09-04
Länk till avsnitt

105. Nisse Edwall - Om män efter 40, deras sexlust och kroppar

I veckans avsnitt ska det handla om vad som händer med män mitt i livet. Poddaren, programledaren och skribenten Nisse Edwall gästar då han just kommit ut med en bok som heter ?LIVET EFTER 40 - EN GUIDE FÖR MÄN?. Vi pratar om vad som händer män mitt i livet när det gäller relationer, hjärnan, sexlusten, karriären och mycket annat. Ett samtal med mycket skratt, reflektioner och lite allvar. Men också ett samtal som kan vara vioktogt för oss kvinnor att lyssna på.

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se


2022-08-28
Länk till avsnitt

104. Susanne Janson - Förlorade döttrarna i tsunamin ? startade barnhem i Thailand

I veckans avsnitt gästas Nyfiken på av Susanne Janson som förlorade sina döttrar i tsunamin. Det blir ett samtal om saknad, döttrarnas ständiga närvaro och om det barnhem som hon öppnade i Phuket efter tsunamin.  

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-08-21
Länk till avsnitt

103. Lars Wallin - Från att ha blivit extremt mobbad i skolan till att designa kläder till kungligheter och stjärnor

I veckans avsnitt gästas jag av kläddesigner Lars Wallin. Han har designat kläder till stora stjärnor, kungligheter och flertalet brudklänningar i över 30 år. Jag är nyfiken på när hans intresse började, hur han skapar sin design och om han har något favoritmaterial att jobba med. Vi pratar hållbart tänk inom mode och klädindustrin till om hur motgångar höll på att knäcka honom. Men Lars har alltid rest sig och hans erfarenhet av motgångar har också gett honom framgång. Ett känsligt samtal med tårar blev det när vi kom in på Lars tid som barn när han utsattes för extrem mobbning och han berättar hur det påverkat honom i så många år. Något han väljer att prata om för att förhoppningsvis kunna hjälpa andra. Missa inte veckans härliga, inspirerande och tidvis känsliga samtal.
Webbsida: kaspersennyfikenpa.se 

2022-08-14
Länk till avsnitt

102. Thomas Sandell - Om karriären, vikten av hållbar arkitektur och betydelsen av nordisk och modern stil

Veckans gäst är arkitekten, designern och yrkesmilitären Thomas Sandell. Vi pratar om kärleken till arkitektur, det nordiska och vikten av att inspireras av resten av världen. Hur man tänker hållbart i arkitektur, det viktiga med att våga fortsätta bland historien med det nya och om det finns några likheter mellan att rita stora fastigheter till att designa skor. Ett härligt samtal där han också delar med sig av tips om hur vi ska tänka när vi vill bygga om, bygga nytt eller renovera. Missa inte veckans avsnitt.

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-08-07
Länk till avsnitt

101. Michel Torneus - Att hitta sin självkänsla efter att bara levt för att prestera

I veckans avsnitt träffar jag den tidigare friidrottsstjärnan Michel Torneus. Efter sin karriär i eliten med flertalet internationella medaljer hamnade Michel i en depression. Han kunde inte längre luta sig mot sin prestation och därmed insåg han att han inte visste vem han var i sig själv, han saknade självkänsla. Vi samtalar om barndomen då han blev mobbad och om uppväxten med sin ensamstående mamma som var tvungen att ta flera jobb för att få ekonomin att gå ihop, han kände ofta ett utanförskap. Vi pratar om tiden som idrottare, och hur han ofta använde revansch och ilska som drivkraft till vändningen som kom i hans mentala tänkande. Vi pratar om när han träffade Carolina Klyft och därmed började vinna medaljer. Vi pratar om tiden efter idrotten, att ta sig ur en depression och hitta sig i själv i den han är på riktigt. Ett så fint samtal där Michel delar med sig av tankar och erfarenheter som många kan inspireras av. Missa inte veckans avsnitt.

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-07-31
Länk till avsnitt

100. Stefan Löfven - Om tiden som statsminister, ledarskap och livet bakom politiken

Veckans gäst är vår tidigare statsminister Stefan Löfvén . Efter sina 7 år som statsminister valde Stefan att kliva av sitt uppdrag. Vi pratar ledarskap, om att vara ensam på toppen, om att hantera kriser och om människor han mött. Jag är nyfiken på hur han ser på politikers retorik i debatter, om vikten av humor och om hur han påverkats som person av sina år som Sveriges ledare. Vi pratar också om vad han uppskattar mest med att han är fri att välja vilken väg han själv vill gå och om det är ett självklart val vilka typer av uppdrag han nu vill ägna sig åt. Nu när avsnittet släpps har Stefan precis fyllt 65 år så vi firar både hans födelsedag och att det här är det 100:e avsnittet.

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se

2022-07-24
Länk till avsnitt

99. Dr. Diamantis - Om kinesisk medicin och inre resor som ger kroppen chans att läka

Veckans gäst är Dr Diamantis. Först utbildade han sig till naprapat, men senare sadlade han om och blev läkare i kinesisk medicin. Han menar att den inre resan behöver vi göra för att bli fri från blockeringar orsakat av exempelvis trauman och rädslor. Först när vi släpper de spänningarna och blockeringarna kan kroppen få ro att läka våra fysiska sjukdomar och skador. Vi pratar om hur kinesisk och västerländsk medicin kan komplettera varandra, om hur vi påverkas av det vi burit med oss som barn som gör att vi inte är vårt autentiska jag och hur vi kan göra för att minska stressen inom oss för att få oss att nå bättre hälsa både mentalt och fysiskt. Missa inte nästa veckas avsnitt!

Webbsida: kaspersennyfikenpa.se
2022-07-17
Länk till avsnitt

98. Lancelot Hedman Graaf - Om att växa upp i en familj i missbruk, om medberoende och att välja sig själv

I veckans avsnitt möter jag Lancelot Hedman som idag skriver musik på löpande band som verkligen berör. Varje gång han skriver en låt har han sin äldre bror Isak i sina tankar, som dog när han var 14 år. Genom musiken kan han nu vid 21-års ålder börja uttrycka känslor och vad han har att säga efter att ha varit stängd känslomässigt sedan han var i 6 årsåldern. Vi pratar om att leva i en familj med missbruk, om att själv hamna i det och hur han lever idag för att välja sig själv och i den mån han kan undvika att vara medberoende. Lancelot väljer att prata om sin bakgrund då han genom sin berättelse om sitt liv hoppas kunna hjälpa andra unga. Ett liv som han beskriver är en film om någon som inte är han. Men nu hoppas han att han tagit tillbaka sitt liv och tänker på sig själv i första hand. Slutlåt: Säg vad du vill - Lancelot
2022-07-10
Länk till avsnitt

97. Stefan Erlandsson - tog sig över Atlanten i en roddbåt

Den här veckan handlar det om att ge sig ut i en roddbåt och ro 5000 km över Atlanten. Det gjorde Stefan Erlandsson och han kompis Erik Grafström 2014. Vi pratar om förberedelser, om hur man hanterar oförutsägbara händelser, rädslor, teamwork och insikter. Stefan har en fantastisk energi så mycket skratt blev det. 
2022-07-03
Länk till avsnitt

96. Camilla Johansson - prestationsprinsessan om utbrändhet och vägen tillbaka

I veckans avsnitt möter jag Camilla Johansson som drabbades av utmattning och efter att hon kom tillbaka skrev hon boken ?Frihet att vara jag?. . Ett viktigt samtal om den stress många lever med som kommer utifrån men också om den stress som vi skapar själva. Det går att förändra och komma tillbaka till ett liv av frihet att vara jag. 
2022-06-26
Länk till avsnitt

95. Staffan De Mistura - konfliktlösaren som mäklat fred över hela världen

Veckans gäst är fredsmäklare Staffan De Mustura. I över 50 år har han arbetat som sändebud för FN för att lösa konflikter som pågått runt om i världen. Vi pratar om vikten av att se människor för där de är när man möter de, hur viktigt det är att tänka utanför boxen och att vara snabbtänkt för att mötas och lyckas med en fredsförhandling. 
2022-06-19
Länk till avsnitt

94. David Phillips - kommunikationsexperten om självledarskap

Denna vecka möter jag kommunikatören, föreläsaren, TedTalk experten och utbildaren David JP Phillips. Vi pratar om hur vi bäst kommunicerar på jobbet, om hur att göra bra presentationer och om grunden till en bra kommunikation oavsett det är med kollegor eller privatlivet. Det blev ett ärligt och öppet samtal som både inspirerade och berörde mig. 
2022-06-12
Länk till avsnitt

93. Maria Dufva - om barn, tonåringar och att vara förälder

I veckans avsnitt träffar jag kriminologen, författaren och föreläsaren Maria Dufva. Hon har tidigare skrivit de populära böckerna ?Värsta bästa Nätet? och ? Värsta bästa Svårsnacket?. Idag ska vi prata om tonåringar då hon nu har kommit ut med en ny handbok för tonåringar ?Värsta bästa Tonåren?. Ett så intressant samtal där vi även kommer in på psykisk ohälsa och vikten av att ge barnen rätt förutsättningar för inlärning.
2022-06-05
Länk till avsnitt

92. Petter Stordalen - superentreprenören om resan genom pandemin

Veckans ga?st a?r Petter Stordalen, superentrepreno?ren som a?ger Hotelkedjan Nordic Choice, ving och hurtigrutten fo?r att na?mna na?gra bolag.

Petters bolag drabbades enormt ha?rt under pandemin och nu har han skrivit en bok ?Apollometoden-sju strategier som fungerar i kris?. Inte många trodde att han skulle klara sig igenom krisen, men det gjorde han och företagen!

Petter sa?ger att han a?r inte samma ma?nniska som han var fo?re pandemin. Pa? vilket sa?tt bera?ttar han om men leendet och energi den ka?nner vi igen.


2022-05-29
Länk till avsnitt

91. Eva Hamilton - styrelseproffset om att vara ledare och medmänniska

I veckans avsnitt får jag ett samtal med styrelseproffset Eva Hamilton. Efter en lång karriär som skrivande journalist, nyhetsreporter och utrikeskorrespondent i TV blev hon Sveriges Televisions VD. Vi samtalar om allt från tidiga åre hon bodde i Etiopien till vad hon älskar med journalistiken, hur det kommer sig att hon blev chef fast hon själv inte tyckte sig ha de egenskaperna som krävdes och vi pratar om hur TV mediet har utvecklats över hennes 30 år i branschen. Eva är en ledare och medmänniska jag beundrar enormt mycket.
2022-05-22
Länk till avsnitt

90. Anders Rosengren - läkaren som tar sig an de större frågorna

Denna vecka bjuder jag in läkaren och professorn Anders Rosengren för att vi ska prata om hälsa från molekylär nivå till andlighet och de stora livsfrågorna. För det hör ihop enligt Anders Rosengren, som menar att hälsa är inte bara kost, rörelse och återhämtning. Vi behöver ställa oss de större frågorna som exempelvis varför beter jag mig på ett visst sätt, vad är det jag mår bra av och var kommer min stress ifrån. En läkare som låter medicin och det andliga mötas.
2022-05-15
Länk till avsnitt

89. Robin Trygg - yngsta svensken att bestiga världens högsta berg

Veckans gäst är äventyraren, filmaren och bergsklättraren Robin Trygg. Han är den yngsta svensken att ta sig upp på världens högsta berg Mount Everest . Han har gjort det två gånger och den andra gången valde han att bestiga två av världens högsta berg under samma expedition.  Vi pratar om tillhörighet, alla vänliga människor han mött på sina resor i Nepal, om rädsla och sökandet efter mening i livet.
Nu kommer Robins film ? Bortom Tingri? upp på biograferna. En fantastiskt fin film om gemenskap, rädsla och det vackra Himalaya och människorna som lever där.
Producerat av @perfectdaymedia @kaspersen_nyfikenpa
2022-05-08
Länk till avsnitt

88. David Jacoby - hur du säkrar din digitala identitet

Den här veckan pratar vi om IT-säkerhet då jag har bjudit in säkerhetsexperten, säkerhetsforskaren, hackaren och föreläsaren David Jacoby för att ge oss tips på hur vi skyddar oss på nätet. Vad händer med de bilder på våra pass vi skickar hit och dit när vi bokar resor, hur kan vi göra våra lösenord svårtillgängliga men ändå lätta att komma ihåg och hur kan vi säkrast spara privat information? Vi pratar även skillnaden på hackare, de som gör något olagligt och de som har det som yrke för att kontrollera säkerheten på olika företag.
2022-05-01
Länk till avsnitt

87. Efva Attling - Tiden som kommer och inte tiden som går

Efva Attling gästar mig denna vecka. Vilken fantastisk människa! Efva fyllde nyss 70 år och vi pratar om hennes liv från stökiga tonår, modellandet och möten med rockstjärnor till artisten och smyckesdesignern. Hennes första armband gjorde hon som 11-åring men det var först när hon var drygt 40 år som hon utbildade sig och vilken succé hon gjort. Vi pratar om tacksamhet att bli äldre och om vad hennes positiva inställning betytt för henne genom livet. Missa inte veckans avsnitt.
2022-04-24
Länk till avsnitt

86. Gunilla Von Platen - Ringde börsklockan för kvinnors rättigheter

Drömmer du om att bygga företag? Missa då inte veckans spännande samtal med Gunilla von Platen!
Vi pratar om hur kvinnorna hon växte upp med har påverkat henne starkt till att bli den superentreprenör hon är idag. Vilka egenskaper är viktigast att ha för att bli en framgångsrik entreprenör? Och hur kan en hård framtoning både gynna och sänka en kvinna i näringslivet?

Vi samtalar även om flykten till Sverige och hur hon från dag ett älskade Sverige trots kulturkrocken som kom i tonåren. Gunilla berättar också om lyckan att få ringa Nasdaq Klockan i New York på den internationella kvinnodagen.
2022-04-17
Länk till avsnitt

85. Frida Boisen - Vad vill du göra med ditt liv egentligen?

I veckans avsnitt gästas jag av författaren, föreläsaren och journalisten Frida Boisen. Hon är en av författarna till boken ?Våga Våga? som handlar om att följa sina drömmar och våga ta steget till att göra förändringar i livet. En bok med massor av inspiration och verktyg. Vi samtalar om vikten av att lyssna på vad man innerst inne vill och hur man lär sig förstå vem som styr ens liv. Missa inte veckans avsnitt!
2022-04-10
Länk till avsnitt

84. Pär Svahnberg - Avlivar myter om farliga kemikalier i vår hudvård

Den här veckan har jag bjudit in Pär Svahnberg som är doktor i organisk kemi. Jag vill försöka få klarhet i vilka kemikalier vi har runt omkring oss som farliga. Är syntetiska kemikalier farligare än naturliga? Vad händer när vi smörjer in våra kroppar med krämer? Vi pratar även om kemiska ämnen i bland annat rengöringsmedel och mat. Jag som alltid förespråkar det naturliga har fått mig en tankeställare och inser jag nog ibland är lite för orolig för olika ämnen som finns i produkter.
2022-04-03
Länk till avsnitt

83. Caroline Farberger - Jämställdhet i näringslivet

Veckans gäst är Caroline Farberger som inte bara gjort en fantastisk karriär till toppen av näringslivet utan en ännu större resa som människa. 2018 gjorde hon en könskorrigering och blev den kvinna hon inombords alltid varit.

Vi samtalar om skillnaden mellan att vara kvinna och man i näringslivet, då med erfarenhet att hon testat båda rollerna. Vi pratar även om hennes ledarskap och om hur hon idag kämpar för människors rätt att vara den man är - både i livet och på arbetsplatsen. Caroline delar med sig av många insikter, och om hur hon ärligt talat skäms över vissa beteenden hon hade som man. Missa inte veckans spännande samtal!
2022-03-27
Länk till avsnitt

82. Karoline Pettersson - ''Det är kul att leva och inte bara vara vid liv''

Drabbades av sepsis, blodförgiftning vid 25-årsåldern och var nära att behöva amputera ben eller händer. Veckans gäst är dietisten Karoline Pettersson som sedan hon var ung älskat träning och lagt fokus på hälsa. Hon berättar om tiden när hon drabbades av sjukdomen som förändrade hennes liv och då inställningen till livet. Vi pratar om vägen tillbaka, betydelsen att hon hade en sund kropp när hon blev sjuk och om drivkraften att vilja bli frisk. Vi samtalar även kring en hållbar livsstil och hur vi kan tänka kring kosten. 
2022-03-20
Länk till avsnitt

81. Gynekologen Helena Graflund Lagercrantz - Pms, klimakteriet, menstruation och pcos

Temat i veckans avsnitt är kvinnors hälsa och då med fokus på pms, klimakteriet, menstruation och pcos. Jag har bjudit in läkaren Helena Graflund Lagercrantz som är specialiserad inom gynekologi. Vi pratar om olika symtom, varför vi kvinnor hamnar i olika utmaningar i livet på grund av hormoner och vad det finns för hjälp att få. För det finns hjälp! Jag har fått in flera lyssnarfrågor som vi också tar upp. Så jag hoppas ni får svar och förståelse för varför kroppen reagerar som den gör, och var ni kan hitta för hjälp för att underlätta livet de åren utmaningarna kommer!

2022-03-13
Länk till avsnitt

80. Christer Olsson - Hitta meningen i en meningslös situation

Veckans gäst är Christer Olsson. En extremt uppskattad föreläsare och coach. En person jag lyssnat till och inspirerats av så många gånger. Vi pratar bland annat om skillnaden mellan att vara lycklig och lyckad. Om sorg och saknad, och hur vi gör för att leva livet levande. Missa inte veckans avsnitt som blev ett långt samtal som jag kommer att bära med mig.

2022-03-06
Länk till avsnitt

79. Näringsfysiologen Kristina Andersson - Maten som gör oss piggare, hållbar och smart

Varför gör vi det ofta så komplicerat när det kommer till mat? Veckans gäst är näringsfysiologen Kristina Andersson som hjälper oss att hitta rätt i det som blivit snurrigt och ger oss kunskap om allt från näringsinnehåll, proteiner, kolhydrater och fetter. Med fokus på vad som händer inom oss - istället för det vi ser på utsidan. 
2022-02-27
Länk till avsnitt

78. Elin Härkönen - Konsten att resa sig upp efter både olycka och svek

Veckans gäst är Elin Härkönen. Redan som 14 åring var hon en framgångsrik elitidrottare. Efter att hon bröt nacken vid 18 års ålder trodde ingen att hon skulle klara av att tävla igen, men hon bytte sport och blev europamästare två gånger om. Hon är verkligen en av de starkaste människor jag mött - inte bara fysiskt utan också mentalt.

Jag är nyfiken på hennes drivkraft, mod och livsglädje. Jag är även nyfiken på hur det var att bli sviken - öppet för hela Sverige att ta del av i media. 

2022-02-20
Länk till avsnitt

77. Camilla Läckberg - Om kärriären, transparens och att åldras

Veckans gäst är entreprenören Camilla Läckberg. Hennes böcker har nu sålt 30 miljoner exemplar i över 60 länder. Hon startar bolag, fortsätter skriva böcker på löpande band och hon är en närvarande mamma till sina 4 barn. Jag är nyfiken på vad som driver henne och varför hon valt att vara så transparent med sitt liv i sociala medier! 

2022-02-13
Länk till avsnitt

76. Dejtingcoachen Linnea Molander - Svarar på lyssnarnas frågor om dejting och kärlek!

Nu när alla hjärtans dag närmar sig tänkte jag att alla singlar där ute ska få lite tips! Vad behöver man själv förbereda sig på innan man går ut och träffar någon? Hur använder man dejtingappar på bästa sätt? Och hur vågar man öppna upp sig själv på ett djupare plan?

Eftersom att Linnea också i flera år har studerat positiv psykologi så passar jag på att fråga om lycka. Oavsett om det gäller i privatlivet eller jobbmässigt - hur når vi lycka? Ett härligt och glatt avsnitt där Linnea också gav lite tips om hur vi kan fira alla hjärtans dag oavsett om man singel eller lever med en partner.
2022-02-06
Länk till avsnitt

75. Anders Hansen - Varför vi mår så dåligt när vi har det så bra!

Läkaren, psykiatrikern, författaren och föreläsaren Anders Hansen gästar podden denna veckan för att prata om varför vi mår så dåligt när vi har det så bra!


Vi pratar om det som han skriver om i sin senaste bok ?Depphjärnan? som handlar just om ångest, depression och ensamhet. Jag fick verkligen en förklaring på varför vi människor fungerar som vi gör i det moderna samhället - pågrund av våra förfäder. Men genom att lyssna på det Anders berättar kan vi bli mer medvetna om våra egna beteenden!


2022-01-30
Länk till avsnitt

74. Siw Malmkvist - Folkkära världsartisen med barnasinnet kvar

Veckans gäst är Siw Malmqvist, i 65 år har hon underhållit oss på scenerna och filmdukarna runt om i världen. Jag lärde känna henne när jag spelade i familjemusikalen Pippi Långstrump när jag var 10 år

Siw delar med sig av artistlivet på 50-60 talet på ett otroligt härligt sätt! Vi pratar om kärleken till jobbet, om att vara ensamstående mamma på turné, och även en del om min mamma som Siw hade väldigt nära relation med.

2022-01-23
Länk till avsnitt

73. Emma Schols - Räddade sina 6 barn ur ett brinnande hus

Hon räddade sina 6 barn ur ett brinnande hus och fick 93% brännskador. Veckas gäst är Emma Schols som efter branden 2019 tagit sig tillbaka. Hon svävade mellan liv och död i några månader. Idag kan hon åka skidor och pulka med de och väljer att leva efter att ha överlevt. Missa inte veckans starka berättelse som är fylld med kämparglöd!

2022-01-16
Länk till avsnitt

72. Christina Stielli - Verktygen som verkligen hjälper dig ur tunga perioder!

Jag har bjudit in föreläsaren och författaren Christina Stielli och vi ska fokusera på hur man kan hitta motivationen inför det nya året. Hon delar med sig av olika verktyg som man kan använda sig av för att ta sig ur en tung period och hitta tillbaka till sina behov. Jag är också nyfiken på forskningen som visar på hur det känslomässiga även påverkar oss fysiskt! Missa inte veckans inspirerande avsnitt!2022-01-09
Länk till avsnitt

71. Andrea Brodin & Niklas Berglind - Allt du behöver veta om trenderna 2022!

I årets första avsnitt av podden har jag bjudit in inredaren och mäklaren Andrea Brodin och stylisten Niklas Berglind. Vi blickar framåt i vad gäller i färg, form och mönster 2022. En stor trend är second hand och vi blir guidade i hur vi kan tänka mer hållbart oavsett om det gäller kläder eller inredning!

Vi får massor av tips när det gäller hur vi kan inreda oavsett om vi bor litet eller stort, lågt eller högt i tak. Även en hel del tips om hur vi får till en basgarderob med olika kombinationer. Tipsen kommer även att läggas ut på poddens instagram under veckan @kaspersen_nyfikenpa.

2022-01-02
Länk till avsnitt

70. Jonas Björkman - Livet efter elitkarriären och bra ledarskap

Veckans gäst är Jonas Björkman. Hans karriär har gjort honom till en av våra främsta tennisspelare genom tiderna. Han blev bland annat rankad 4a världen i tennis och i dubbel var han rankad 1a 2001. Idag driver han Paddelcenter och är förbundskapten för herrlandslaget i padel. Han driver även organisationen ?Zelmerlöw Björkman Foundation ?.

Jag var på Maldiverna samtidigt som honom och passade på att få ett samtal med honom om övergången från att vara elitidrottare till att skapa ett annat liv. Hur kommer man tillbaka till en vardags när man varit på resande fot hela sitt liv? Jag är även nyfiken på vad han anser är ett bra ledarskap. 

2021-12-26
Länk till avsnitt

69. Psykologen Anna Bennich - Så hanterar du konflikterna i jul!

Veckans gäst är psykologen Anna Bennich. Vi pratar om det mesta kring julen när det gäller konflikter, bonusfamiljer, traditioner och ensamhet. Hur ska man dela upp julen i en separation? Vad gör vi om någon dricker för mycket alkohol? Hur kan vi göra för att hjälpa andra som vi misstänker sitter ensamma på julen?
2021-12-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.