Sveriges 100 mest populära podcasts

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Kristin Kaspersen Nyfiken på

I min podd ?Nyfiken på? möter jag personer, kända som okända, som har en speciell livshistoria, kunskap, erfarenhet eller upplevelse som jag är extra nyfiken på och som vi samtalar kring. Det kan vara allt från ledarskap, livsöde, drivkraft, hälsa, upplevelser eller erfarenheter. Min mamma sa till mig när jag var liten: ?Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära? och det har jag alltid burit med mig. Välkommen till min podd ?nyfiken på?! Kram Kristin

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/nyfikenpa

Avsnitt

74. Siw Malmkvist - Folkkära världsartisen med barnasinnet kvar

Veckans gäst är Siw Malmqvist, i 65 år har hon underhållit oss på scenerna och filmdukarna runt om i världen. Jag lärde känna henne när jag spelade i familjemusikalen Pippi Långstrump när jag var 10 år

Siw delar med sig av artistlivet på 50-60 talet på ett otroligt härligt sätt! Vi pratar om kärleken till jobbet, om att vara ensamstående mamma på turné, och även en del om min mamma som Siw hade väldigt nära relation med.

2022-01-23
Länk till avsnitt

73. Emma Schols - Räddade sina 6 barn ur ett brinnande hus

Hon räddade sina 6 barn ur ett brinnande hus och fick 93% brännskador. Veckas gäst är Emma Schols som efter branden 2019 tagit sig tillbaka. Hon svävade mellan liv och död i några månader. Idag kan hon åka skidor och pulka med de och väljer att leva efter att ha överlevt. Missa inte veckans starka berättelse som är fylld med kämparglöd!

2022-01-16
Länk till avsnitt

72. Christina Stielli - Verktygen som verkligen hjälper dig ur tunga perioder!

Jag har bjudit in föreläsaren och författaren Christina Stielli och vi ska fokusera på hur man kan hitta motivationen inför det nya året. Hon delar med sig av olika verktyg som man kan använda sig av för att ta sig ur en tung period och hitta tillbaka till sina behov. Jag är också nyfiken på forskningen som visar på hur det känslomässiga även påverkar oss fysiskt! Missa inte veckans inspirerande avsnitt!2022-01-09
Länk till avsnitt

71. Andrea Brodin & Niklas Berglind - Allt du behöver veta om trenderna 2022!

I årets första avsnitt av podden har jag bjudit in inredaren och mäklaren Andrea Brodin och stylisten Niklas Berglind. Vi blickar framåt i vad gäller i färg, form och mönster 2022. En stor trend är second hand och vi blir guidade i hur vi kan tänka mer hållbart oavsett om det gäller kläder eller inredning!

Vi får massor av tips när det gäller hur vi kan inreda oavsett om vi bor litet eller stort, lågt eller högt i tak. Även en hel del tips om hur vi får till en basgarderob med olika kombinationer. Tipsen kommer även att läggas ut på poddens instagram under veckan @kaspersen_nyfikenpa.

2022-01-02
Länk till avsnitt

70. Jonas Björkman - Livet efter elitkarriären och bra ledarskap

Veckans gäst är Jonas Björkman. Hans karriär har gjort honom till en av våra främsta tennisspelare genom tiderna. Han blev bland annat rankad 4a världen i tennis och i dubbel var han rankad 1a 2001. Idag driver han Paddelcenter och är förbundskapten för herrlandslaget i padel. Han driver även organisationen ?Zelmerlöw Björkman Foundation ?.

Jag var på Maldiverna samtidigt som honom och passade på att få ett samtal med honom om övergången från att vara elitidrottare till att skapa ett annat liv. Hur kommer man tillbaka till en vardags när man varit på resande fot hela sitt liv? Jag är även nyfiken på vad han anser är ett bra ledarskap. 

2021-12-26
Länk till avsnitt

69. Psykologen Anna Bennich - Så hanterar du konflikterna i jul!

Veckans gäst är psykologen Anna Bennich. Vi pratar om det mesta kring julen när det gäller konflikter, bonusfamiljer, traditioner och ensamhet. Hur ska man dela upp julen i en separation? Vad gör vi om någon dricker för mycket alkohol? Hur kan vi göra för att hjälpa andra som vi misstänker sitter ensamma på julen?
2021-12-19
Länk till avsnitt

68. Titti Sjöblom - Om uppväxten i rampljuset och den svenska musikhistorien

Veckans gäst är sångerskan Titti Sjöblom, dotter till Alice Babs. Hon har precis kommit ut med boken ?Född i rampljuset?. Vi pratar om att växa upp i en artistfamilj, hur hon älskade att sjunga med sin mamma och om mobbningen hon utsattes för i skolan. 

Jag är nyfiken på hur det varit att uppleva allt från att spela in på stenkaka till att musik idag släpps på Spotify. Det blev ett härligt samtal om svensk musikhistoria, och om kärleken till publiken på både svenska och utländska scener. 

2021-12-12
Länk till avsnitt

BONUSAVSNITT: Sonu Shivdasani - Så driver de semesterparadiset Soneva Fushi hållbart!

I senaste avsnittet pratade jag med Eva Malmström Shivdasani som äger hotellet SONEVA Fushi på Maldiverna. Jag passade även på att intervjua hennes man Sony som hon driver verksamheten tillsammans med. I detta bonusavsnitt berättar Sonu mer ingående om hur de med sina olika miljöprojekt bland annat bidrar till att 800.000 människor i världen får rent vatten. Ett så inspirerande par som lever sin dröm! 
2021-12-06
Länk till avsnitt

67. Eva Malmström Shivdasani - Från plastfyllda sträder till grönt paradis

I veckans avsnitt har jag tagit chansen att få en pratstund med Eva Malmström Shivdasani som äger hotellet SONEVA Fushi på Maldiverna tillsammans med sin man Sonu. Ett hotell där de tänker hållbart rakt igenom, inte bara själva hotellet utan på haven och öarna runt omkring. De bidrar också till olika miljöprojekt i världen.

Ett otroligt härligt samtal från Maldiverna med Eva som verkligen brinner för verksamheten och vår natur!
2021-12-05
Länk till avsnitt

66. Andra Farhad - Nybörjartipsen som får dig haja börsen!

Veckans gäst är Andra Farhad! Hon har precis släppt boken ?Haja börsen? som är en fantastisk handbok om man vill veta hur man får sina pengar att växa!

Som 15-åring googlade hon ?hur blir man rik?? och idag har hon blivit utnämnd till en av Sveriges mäktigaste unga 2019 och blivit approcherad av Barack Obama på elitkonferensen Brilliant Minds.
Vi får tips om hur vi ska få en tryggare privatekonomi, sparande och hur vi ska gå tillväga för att få våra pengar att växa. Så spännande, inspirerande och lärorikt!

2021-11-28
Länk till avsnitt

65. Frida Farrell - Blev inlåst, drogad och använd som sexslav

Veckans gäst är skådespelaren, artisten och producenten Frida Farrell. Hennes senaste film ?Apartment 407? är baserad på en verklig händelse i hennes liv, när hon blev inlåst, drogad och använd som sexslav i 3 dygn i London tills dess att hon lyckades fly. Nu väljer hon att berätta om sitt liv för att hjälpa andra som också är utsatta för misshandel och trafficking.

Jag är otroligt tagen av hennes starka historia och av filmen där hon till och med spelar sig själv i huvudrollen.

2021-11-21
Länk till avsnitt

64. Jonas Hallberg - Från att bli bortvald i skolan, till att bli vald av de största Hollywoodstjärnorna!

Veckans gäst är Hollywoodstylisten Jonas Hallberg! Denna spralliga och superhärliga människa hade en tuff start i livet med en mamma som hade alkohol och tablettmissbruk. Trots detta har han gjort en fantastisk resa till att bli stylist och jobbat med stora stjärnor som Kris Jenner, Sharon Stone och Naomi Campbell. Som alltid med denna man blev det mycket skratt - men jag blev också berörd av hans sårbarhet som också alltid har varit hans styrka!

2021-11-14
Länk till avsnitt

63. Peter Jöback - Om övergreppen och ta revenge på barndomen

Den här veckan gästas jag av artisten, skådespelaren och nu författaren Peter Jöback. Han är högaktuell med ?Så mycket bättre? på TV4 och framförallt med sin bok ?Att bära sig själv?. En bok där han skriver om hela hans karriär från barnmusikaler, via de stora scenerna i London och Broadway, till sina soloplattor. Parallellt får vi följa hans barndom, då han blev sexuellt utnyttjad, och vi får höra om hur det påverkat honom genom livet.

Vi pratar också om karriären, att ta revenge som drivkraft och om hur han ständigt vill äga sin egen historia och vara stolt över sig själv. 

2021-11-07
Länk till avsnitt

62. Psykologen David Waskuri - Psykisk ohälsa hos unga, så hjälper vi dom!

I veckans avsnitt ska vi prata om psykisk ohälsa med fokus på ungdomar. 

Jag har bjudit tillbaka psykologen David Waskuri, och jag frågar honom varför den psykiska har ohälsan ökat? Ett oerhört viktigt ämne där vi får massor av idéer kring hur vi kan hjälpa de unga och hur de kan hjälpa sig själva.


2021-10-31
Länk till avsnitt

61. Ebba Lövenskiold - Kämpar för att fattiga barn ska få utbildning

Veckans gäst Ebba Lövenskiöld har startat välgörenhetsstiftelsen Together For Better som kämpar för att alla barn i Dominikanska Republiken ska ha tillgång till utbildning.

Hon jobbade som journalist i New York och åkte på semester till Dominikanska Republiken. Där fick hon uppleva konstrasten mellan vackra stränderna, fina hotell och den extrema fattigdomen. 

Ebba gjorde en insamling för att försöka hjälpa till. Hon märkte snabbt att hon ville göra mer. Och det var då hon drog igång ?Together for Better? som idag har byggt flera skolor och jobbar för att de ska bli självgående. En fantastisk berättelse om en människa med stark drivkraft som bevisar att vi kan skillnad tillsammans! 

2021-10-24
Länk till avsnitt

60. Magnus Helgesson - Nyckeln till välmående: De 6 mänskliga behoven

Magnus Helgesson är entreprenören som 1993 startade den första restaurangen i det som skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor Harrys. Han tjänade sin första miljon som 21 åring och insåg att det inte var vägen till lycka. Han gjorde om och gjorde rätt, jobbade på sig själv, och nu jobbar han som framgångsrik föreläsare och coach. Vi pratar bland annat om drivkraft och om människans 6 mänskliga behov. 
2021-10-17
Länk till avsnitt

59. Peder Fredricson - Om karriären, att bli världsetta och OS

Veckans gäst är världsettan och OS-medaljören Peder Fredricson. Vi pratar om träning både fysiskt och mentalt. Hur han lyckats kombinera familj och karriär detta fantastiska år som han vunnit både OS-guld, OS-Silver, EM-brons?  I veckan blev det klart att han nått sin dröm - han är världens bästa hoppryttare!!!
2021-10-10
Länk till avsnitt

58. Änglamamman Catrin Kylberg - Om att leva med och förlora ett barn sjuk i cancer

I veckans avsnitt gästas jag av min vän Catrin Kylberg. Hennes dotter Leia levde i cancer i 10 år innan hon gick gick bort. Hur får man kraften att ens kliva upp ur sängen när ens barn har dött? Hur gjorde familjen för att orka och hålla ihop under de åren Leia var sjuk?

Idag driver Catrin en värlgörenhetsbutik ?Idyllien? där överskottet går till projekt på barnsjukhus runt om i Sverige för att hjälpa och göra miljön bättre för familjer som drabbas idag. 

2021-10-03
Länk till avsnitt

57. Psykiatrikern Ullakarin Nyberg - Så stöttar någon som vill ta sitt liv!

Veckans gäst är psykiatrikern, föreläsaren, självmordsforskaren och författaren Ullakarin Nyberg. Vi samtalar kring vikten av att se andra och att bli sedd. Vi pratar om konsten att mötas oavsett om det handlar om sorg, ensamhet eller mingel. Ullakarin är så varm, klok och generös så missa inte veckans avsnitt!


2021-09-26
Länk till avsnitt

56. Thomas Erikson - Så avslöjar du en narcissist!

Veckans gäst är författare Thomas Erikson. Hans böcker ?omringad av ?? har gjort succé där han skriver om dåliga chefer, idiotier, psykopater och nu kommer en ny bok Omringad Av Narcissister.
Jag är nyfiken på den här typen av beteenden, hur kan man identifiera dom? Och varför blir man narcissist? 

2021-09-19
Länk till avsnitt

55. Rickard Söderberg - Om sina 7 fyrtorn: Stillhet, musik, snällhet, förlåtelse, närvaro, generositet och tacksamhet

Veckans gäst är tenoren Richard Söderberg. Den folkkära artisen har stått på de flesta scenerna men nu har han även släppt sin bok; Transformation. Efter många år av ohälsosamt leverne stod han tillslut inför ett vägskäl, och han valde att förändra sin livsstil drastiskt. Vilket senare chockade hans läkare när dom fick tillbaka testresultaten.

Det här är en av de bästa böckerna jag läst när det gäller hälsa då han lyfter fram och binder ihop savannen, det mentala och kosten på ett fantastiskt vis!

2021-09-12
Länk till avsnitt

54. Hanna Saadi - Om att bli bortgift och få skulden för sin väns död

I veckans avsnitt gästar mentala coachen Hanna Saadi. Hon mejlade mig och ville berätta sin starka historia först i min podd. Hon förlorade sin bästa kompis i diskoteksbranden 1998, och fick ta på sig skulden för det. Året efter blev hon bortgift - helt utan förvarning. Det här är en historia om att tappa tilliten till vuxenvärlden och vilja ta sitt liv, till att hitta sin drivkraft och välja lyckan. 

2021-09-05
Länk till avsnitt

53. Lasse ?Brandmannen? Gustavson - Hitta acceptans i den djupaste sorgen

Veckans gäst är Lasse ?Brandmannen? Gustavson som för 30 år sedan råkade ut för en allvarlig olycka och brännskadades svårt. När han för första gången såg sig i spegeln efter olyckan kände han bara igen sina ögon, alla annat var förändrat. Vi samtalar om olyckan, om hur han fick lära känna sig på nytt inifrån. Han berättar om hur viktigt det varit för honom med mål och att hitta acceptans för att kunna gå vidare från det traumatiska han upplevt. Idag känner han tacksamhet för så mycket i livet, inte minst vandringar i Sarek.
2021-08-29
Länk till avsnitt

52. Moraad Moreno - Om sin tuffa uppväxt och sin resa inom MMA

Den här veckan gästas jag av MMA-stjärnan Moraad Moreno podden. Vi pratar om hans tuffa uppväxt, att växa upp utan pappa, en bror som hamnade i drogmissbruk och hur hans mamma kämpade för sina tre söner. Vi samtalar om hur han lyckades hitta kraft och styrka av sina erfarenheter och använda det i sporten. Jag är också nyfiken på hans stora vilja att inspirera andra och om att utmana sina rädslor. Ett starkt och känslomässigt samtal med en hel del skratt. Missa inte veckans avsnitt!
2021-08-22
Länk till avsnitt

51. Anna Tebelius Bodin - Om inlärning och hjärnan

I veckans avsnitt återvänder Anna Tebelius Bodin och pratar om hur inlärning fungera. Varför har vi svårt för vissa saker och hur kan vi hjälpa oss själva för att lättare kunna ta in det vi behöver.
2021-08-15
Länk till avsnitt

50. Annika Trogen - Om återhämtning och om att byta karriär efter femtio

Veckans gäst är egenföretagaren och båtinstruktören Annika Trogen. Efter att ha drabbats av utmattningssyndrom tre gånger, gått igenom en tuff skilsmässa och förlorat sin mamma, valde Annika att lämna sitt stressiga och prestationsinriktade liv som chef inom finansvärlden till att starta eget och jobba som båtinstruktör.
Jag är så nyfiken på vad som gjorde att hon vågade lämna en trygg inkomst och bra jobb för att starta eget. Hur förstod hon vad hon behövde göra för att hitta livsglädjen igen och hur lever hon idag för att inte återigen drabbas av utmattning?
Jag träffade Annika första gången när jag bokat henne för en båtkurs för mig och mina söner. Hennes underbara energi, hennes lugn och glädje fångade mig. Än mer när jag hörde om hennes historia. Hon är verkligen ett fantastiskt exempel på hur livet kan vända från en känsla av att vara i en mörk källare till att leva livet i frihet på havet. Missa inte veckans avsnitt! @trogenhavet 
2021-08-08
Länk till avsnitt

49. Cecilia Gustafsson - Om att utveckla egna träningsformer, Camp Järvsö och skogsbad

Cecilia är holistisk inspiratör och profil och har jobbat med gruppträning och inriktning på holistisk träning sedan 2001. I dagens avsnitt så pratar vi om allt från nystartade Camp Järvsö till hur man egentligen badar i skogen. Men också en hel del kreativitet och entreprenörskap. 
2021-08-01
Länk till avsnitt

48. Malin Jonsson Näsman - Om kreativitet, flytten till Järvsö och sitt entreprenörskap

Malin Jonsson Näsman som driver creperiet i Järvsö är veckans sommargäst. Avsnitt handlar om allt från valet att helt byta yrkesbana till vart hon får all sin energi ifrån. 
2021-07-25
Länk till avsnitt

47. Denise Rudberg - Bröt med sin mamma för att rädda sig själv

Veckans sommargäst är författaren Denise Rudberg. Jag berördes starkt av hennes sommarprat om sin relation till sin mamma. Hur kunde hon finna kraft och få insikt, redan som 15-åring, att hon var tvungen att lämna sin mamma. Hur har det påverkat henne själv som mamma? Och kan hon idag minnas sin barndom i ljusa minnen? Jag är också nyfiken på hennes författarskap. Hur mycket research hon gör och hur går det till när hon skriver.
2021-07-18
Länk till avsnitt

46. Viktor Frisk - Finna fördelarna med ADHDn och ''16 weeks of hell''

Det här avsnittet är med Viktor Frisk. Redan som 15-åring började han blogga och har sedan dess gjort raketkarriär inom sociala medier och musik, väl igenkänd från succén Samir & Viktor. Med sin bok ''Min superkraft'' har han spridit kunskap och inspirerat andra barn och ungdomar med adhd. Det blev ett  mycket härligt samtal om att lära känna sig själv, hitta det man är bra på, och även hur det var att göra ''16 weeks of hell''. 
2021-07-11
Länk till avsnitt

45. Psykologen David Waskuri - Så motverkar du utmattning och varvar ner under semestern!

Att vi har en förmåga att dra på oss för mycket stress kanske fler känner igen sig i, både i jobbet och privat. En långvarig stress kan leda till utmattning. Den är veckan gästar psykologen David Waskuri podden och ger oss verktygen som kan hjälpa oss att hantera stress. Missa inte ett viktigt och lärorikt avsnitt, speciellt i semestertider!
2021-07-04
Länk till avsnitt

44. Pernilla Wahlgren & Christina Schollin - Om mammarollen och släppa in kärleken i livet

I nästa veckas avsnitt gästar Christina Schollin och Pernilla Wahlgren podden.
Det är första gången dom tillsammans gästar en podd, och vi ska samtala kring mammarollen med allt vad det innebär. Hur hanterar vi våra vuxna barn när de mår dåligt, glädjen hos en mamma när hon ser sin dotter lycklig, om konflikter, men också om den fantastiska gemenskapen. Vi pratar om också om var de befinner sig i livet. Christina med sina dryga 80 år som nu är influenser och Pernilla - tokkär!

2021-06-27
Länk till avsnitt

43. Anders Wallensten - Så lyckas du skapa en hållbar hälsosam livsstil

Veckans gäst är Anders Wallensten. Vi samtalar om den stora hälsogåtan. Som läkare och med stort intresse för träning och hälsa delar Anders med sig av vad han kommit fram till om han ser är nyckeln till bra hälsa. På vilket sätt man kan se olika hälsoeffekter både utifrån forskning och från vårt tidigare liv på savannen?

2021-06-20
Länk till avsnitt

42. Annica Liljeblad - Om att våga visa sig sårbar, och satsa på sin dröm efter 50

Veckans gäst är Skådespelaren Annica Liljeblad. Vi pratar om hur hon vid 52 års ålder bestämmer sig för att byta karriär och förverkliga sin dröm om att bli skådespelare. Idag lever hon sin dröm, Vi pratar om hur det är att växa upp i dysfunktionell familj, att hitta självkänslan, ha mod, våga vara sårbar och att våga vara helt sann i sig själv.
2021-06-13
Länk till avsnitt

41. Annelie Pompe - Inspirerande samtal om att utmana sig själv

Veckans gäst är äventyraren Annelie Pompe. Att hantera sin andning, sina tankar och att nå sina mål är något som hon föreläser mycket om. Jag är nyfiken på så mycket när det gäller Annelie, jag vill höra allt om hennes stora äventyr på höga berg och i djupa hav! 

2021-06-06
Länk till avsnitt

40. Joanna Swica - Om det sociala spelet i Robinson och om hennes enorma drivkraft

Finalist i årets Robinson! Vi samtalar om pakter, bristen på mat och vad som hände bakom kameran. Dessutom nyfiken på hennes enorma drivkraft, entreprenörskap och engagemanget i att driva kvinnligt nätverk
2021-05-30
Länk till avsnitt

39. Edvin Törnblom - Revanchen mot utanförskapet och att tro på sig själv fullt ut

Veckans gäst är underbara Edvin Törnblom. Vi samtalar bland annat om vikten av att jobba hårt bakom kameran innan man jobbar framför kameran, om hur han hanterat framgångarna senaste året med podcasten ?Ursäkta?. Jag är även nyfiken på hans drömmar som barn, hur man dejtar i dagens samhälle och om nya boken han skriver. Missa inte ett härligt avsnitt med mycket skratt som även också gästas av min son Leon.

2021-05-23
Länk till avsnitt

38. Aron Anderson - Stora äventyr i rullstol!

STORA ÄVENTYR I RULLSTOL. Veckans gäst är äventyraren och föreläsaren Aron Anderson. När han var 7 år drabbades han av cancer och vid 9 års ålder förlorade han full funktion i benen efter en operation. Han fortsatte med idrott och blev tävlade på elitnivå. Han är även den första att bestiga Kebnekajse och Kilimanjaro med rullstol. Vi samtalar om hans mentala styrka, viljan att hjälpa andra, att se möjligheter och om skillnaden att se målet eller hela resan.

2021-05-16
Länk till avsnitt

37. Kakan Hermansson - Att gå genom sorg och en ny fas i livet som förälder

I veckans avsnitt träffar jag poddaren, bloggaren, konstnären, manusförfattaren, radioprataren Kakan Hermansson. Vi pratar om hennes konstnärskap, självkänsla och självförtroende och om hur livet har förändrats efter att hon blivit mamma. Vi pratar om hur hon hanterar sin ångest idag och rädslan för förluster. Hon är på en bra plats nu, tränar extremt mycket och vi samtalar även kring det. Vad träningen har för betydelse för henne både fysiskt och mentalt. Vi är två personer med adhd så snacket gick i ett. Hoppas ni är med och lyssnar!

2021-05-09
Länk till avsnitt

36. Neurodesignern Isabelle Sjövall - Skapa en omgivning som gör dig lugn, kreativ och glad!

Veckans gäst är neurodesignern Isabelle Sjövall. Vi samtalar kring hur viktig vår omgivning i form av arkitektur och design är för vårt välbefinnande. Vissa färger och former varnar för fara, vilket kan leda till stress, olika typer av ljus påverkar oss på olika sätt och varför är det så viktigt för vårt välbefinnande att vi hittar material, färger och former från naturen. Isabell ger oss en större förståelse för för hur vi upplever den miljö som vi befinner oss i och att vi kan förändra små saker som gör stor skillnad i vårt mående. 
2021-05-02
Länk till avsnitt

35. Dietisten Sofia Antonsson - Så hjälper du din IBS-mage!

Veckans gäst är dietisten Sofia Antonsson som är expert på maghälsa och IBS. Vi pratar om hur man ska göra för att hitta en sund maghälsa och vi pratar om vad medvetet ätande är. Dessutom vad IBS är och hur hanterar man det med hjälp av Fodmap.2021-04-25
Länk till avsnitt

34. Pamela Andersson - Överlevde hjärntumören mot alla ods

Veckans gäst är journalisten och författaren Pamela Andersson. 2012 föll hon ihop i joggingspåret, fördes till sjukhus och fick sedan reda det chockande beskedet; Hon hade en tumör i hjärnan som läkarna inte kunna opera bort. Hon fick 5 år kvar att leva och veckans samtal handlar om vägen tillbaka att bli frisk mot alla odds.
2021-04-18
Länk till avsnitt

33. Retrorikexperten Elaine Eksvärd - Så blir du proffs på digitala möten!

Veckans gäst är retorikexperten Elaine Eksvärd som ger oss tips om hur vi ska bli bättre på att kommunicera på digital möten och föreläsningar. Hon tipsar även kring retorik på sociala medier, mail och hur vi ska börja snacka snällt med och om oss själva.

2021-04-11
Länk till avsnitt

32. Jennifer Jansch - Följde entreprenörsdrömmen och flyttade utomlands med familjen

Jennifer Jansch är entreprenören som efter att ha jobbat inom mode och tidningsvärlden i många år hade en dröm att starta eget - men ingen idé. Dessutom ville hon flytta med sin man och tre döttrar till New York. Där föddes iden till rese- och organisationspåsar som hon själv sydde fram prototyper på, hade lager hemma och packade själv med familjen. Idag har Bag All vuxit sig stort och de säljer i 65 länder helt utan investerare.  Lyssna på en fantastisk entreprenörsresa där möjligheter och miljö står i fokus.
2021-04-04
Länk till avsnitt

31. Kulturminister Amanda Lind - Då öppnar kulturlivet upp igen!

Kultur och demokratiministern Amanda Lind gästar veckans avsnitt av Nyfiken på. Hon pratar om uppväxten inom kyrkan, om varför hon som psykolog flyttade fokus till politiken och såklart om senaste årets utmaningar med krisstöd och restriktioner. Vi pratar även om när de publika scenerna kan öppna igen. Svaret gav hopp!
2021-03-29
Länk till avsnitt

30. Jeanette Höglund - Vid de äldre och hemlösas sida

Veckans avsnitt gästas av eldsjälen Jeanette Höglund som brinner för de äldre, fattiga och hemlösa genom hennes organisation Vid Din Sida. Jeanette har alltid älskat att jobba med människor och har ett spännande förflutet som livvakt i USA och även ordningsvakt i tunnelbanan. Jag är nyfiken på hennes enormt stora engagemang för utsatta grupper och hur hon personligen hanterar att dagligen se misären i samhället. 
2021-03-21
Länk till avsnitt

29. Förbudskapten Janne Andersson - Receptet för ett starkt team och ledarskap

Veckans gäst är en av de ledare jag beundrar allra mest, förbundskaptenen för herrlandslaget i fotboll Janne Andersson. Jag imponeras över hans värme, ärlighet, tydlighet och att lyfta varje individ i laget. Jag är nyfiken på hur han gör för att bygga ett lag och hur han ser på vad som är viktigaste egenskaperna som ledare oavsett det gäller inom idrott, företagande eller inom familjen. Hoppas ni kommer bli lika inspirerade av Janne som jag för vilken fantastisk människa han är!
2021-03-14
Länk till avsnitt

28. Anders Magnusson - Vad är sorg och hur bearbetar vi sorg i livets olika skeden?

Veckans gäst är Anders Magnusson som har gått från en minst sagt stökig bakgrund till att utbilda och hjälpa människor i sorg. Det handlar om all typ av förluster som relationer, dödsfall och tillit som några exempel. Han berättar om olika sätt att hantera sorg, att kunna förlåta andra och sig själv och tankesätt för hur vi ska kunna hjälpa närstående i sorg. Han delar generöst med sig av sin kunskaper och erfarenheter med så härlig energi och övertygels om att vi kan bli lyckliga igen. Så otroligt lärorikt och viktigt!

2021-03-07
Länk till avsnitt

27. Johannes Hansen del 2 - Lyckas i dejtinglivet!

Den här veckan fortsätter det i intressanta samtalet med den mentala rådgivaren Johannes Hansen. Vi pratar om medboeronde, att ha kraften att ta egna beslut och hur vi ska uppnå våra mål. Dessutom får jag coachning av Johannes i att hur jag ska steppa upp för att hitta?kärleken.
2021-02-28
Länk till avsnitt

26. Johannes Hansen - Så blir du starkare mentalt!

Den enormt uppskattade mentala rådgivaren Johannes Hansen är veckans gäst. Han berättar bland annat om sin bakgrund om varför han började läsa självhjälpsböcker som liten till hur vi ska hantera förändringar, vår rädsla och att våga utmana oss själva. Hans kunskap, drivkraft och energi han besitter inspirerade mig enormt mycket!

2021-02-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.