Sveriges 100 mest populära podcasts

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Kristin Kaspersen Nyfiken på

I min podd ?Nyfiken på? möter jag personer, kända som okända, som har en speciell livshistoria, kunskap, erfarenhet eller upplevelse som jag är extra nyfiken på och som vi samtalar kring. Det kan vara allt från ledarskap, livsöde, drivkraft, hälsa, upplevelser eller erfarenheter. Min mamma sa till mig när jag var liten: ?Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära? och det har jag alltid burit med mig. Välkommen till min podd ?nyfiken på?! Kram Kristin

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/nyfikenpa

Avsnitt

60. Magnus Helgesson - Nyckeln till välmående: De 6 mänskliga behoven

Magnus Helgesson är entreprenören som 1993 startade den första restaurangen i det som skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor Harrys. Han tjänade sin första miljon som 21 åring och insåg att det inte var vägen till lycka. Han gjorde om och gjorde rätt, jobbade på sig själv, och nu jobbar han som framgångsrik föreläsare och coach. Vi pratar bland annat om drivkraft och om människans 6 mänskliga behov. 
2021-10-17
Länk till avsnitt

59. Peder Fredricson - Om karriären, att bli världsetta och OS

Veckans gäst är världsettan och OS-medaljören Peder Fredricson. Vi pratar om träning både fysiskt och mentalt. Hur han lyckats kombinera familj och karriär detta fantastiska år som han vunnit både OS-guld, OS-Silver, EM-brons?  I veckan blev det klart att han nått sin dröm - han är världens bästa hoppryttare!!!
2021-10-10
Länk till avsnitt

58. Änglamamman Catrin Kylberg - Om att leva med och förlora ett barn sjuk i cancer

I veckans avsnitt gästas jag av min vän Catrin Kylberg. Hennes dotter Leia levde i cancer i 10 år innan hon gick gick bort. Hur får man kraften att ens kliva upp ur sängen när ens barn har dött? Hur gjorde familjen för att orka och hålla ihop under de åren Leia var sjuk?

Idag driver Catrin en värlgörenhetsbutik ?Idyllien? där överskottet går till projekt på barnsjukhus runt om i Sverige för att hjälpa och göra miljön bättre för familjer som drabbas idag. 

2021-10-03
Länk till avsnitt

57. Psykiatrikern Ullakarin Nyberg - Så stöttar någon som vill ta sitt liv!

Veckans gäst är psykiatrikern, föreläsaren, självmordsforskaren och författaren Ullakarin Nyberg. Vi samtalar kring vikten av att se andra och att bli sedd. Vi pratar om konsten att mötas oavsett om det handlar om sorg, ensamhet eller mingel. Ullakarin är så varm, klok och generös så missa inte veckans avsnitt!


2021-09-26
Länk till avsnitt

56. Thomas Erikson - Så avslöjar du en narcissist!

Veckans gäst är författare Thomas Erikson. Hans böcker ?omringad av ?? har gjort succé där han skriver om dåliga chefer, idiotier, psykopater och nu kommer en ny bok Omringad Av Narcissister.
Jag är nyfiken på den här typen av beteenden, hur kan man identifiera dom? Och varför blir man narcissist? 

2021-09-19
Länk till avsnitt

55. Rickard Söderberg - Om sina 7 fyrtorn: Stillhet, musik, snällhet, förlåtelse, närvaro, generositet och tacksamhet

Veckans gäst är tenoren Richard Söderberg. Den folkkära artisen har stått på de flesta scenerna men nu har han även släppt sin bok; Transformation. Efter många år av ohälsosamt leverne stod han tillslut inför ett vägskäl, och han valde att förändra sin livsstil drastiskt. Vilket senare chockade hans läkare när dom fick tillbaka testresultaten.

Det här är en av de bästa böckerna jag läst när det gäller hälsa då han lyfter fram och binder ihop savannen, det mentala och kosten på ett fantastiskt vis!

2021-09-12
Länk till avsnitt

54. Hanna Saadi - Om att bli bortgift och få skulden för sin väns död

I veckans avsnitt gästar mentala coachen Hanna Saadi. Hon mejlade mig och ville berätta sin starka historia först i min podd. Hon förlorade sin bästa kompis i diskoteksbranden 1998, och fick ta på sig skulden för det. Året efter blev hon bortgift - helt utan förvarning. Det här är en historia om att tappa tilliten till vuxenvärlden och vilja ta sitt liv, till att hitta sin drivkraft och välja lyckan. 

2021-09-05
Länk till avsnitt

53. Lasse ?Brandmannen? Gustavson - Hitta acceptans i den djupaste sorgen

Veckans gäst är Lasse ?Brandmannen? Gustavson som för 30 år sedan råkade ut för en allvarlig olycka och brännskadades svårt. När han för första gången såg sig i spegeln efter olyckan kände han bara igen sina ögon, alla annat var förändrat. Vi samtalar om olyckan, om hur han fick lära känna sig på nytt inifrån. Han berättar om hur viktigt det varit för honom med mål och att hitta acceptans för att kunna gå vidare från det traumatiska han upplevt. Idag känner han tacksamhet för så mycket i livet, inte minst vandringar i Sarek.
2021-08-29
Länk till avsnitt

52. Moraad Moreno - Om sin tuffa uppväxt och sin resa inom MMA

Den här veckan gästas jag av MMA-stjärnan Moraad Moreno podden. Vi pratar om hans tuffa uppväxt, att växa upp utan pappa, en bror som hamnade i drogmissbruk och hur hans mamma kämpade för sina tre söner. Vi samtalar om hur han lyckades hitta kraft och styrka av sina erfarenheter och använda det i sporten. Jag är också nyfiken på hans stora vilja att inspirera andra och om att utmana sina rädslor. Ett starkt och känslomässigt samtal med en hel del skratt. Missa inte veckans avsnitt!
2021-08-22
Länk till avsnitt

51. Anna Tebelius Bodin - Om inlärning och hjärnan

I veckans avsnitt återvänder Anna Tebelius Bodin och pratar om hur inlärning fungera. Varför har vi svårt för vissa saker och hur kan vi hjälpa oss själva för att lättare kunna ta in det vi behöver.
2021-08-15
Länk till avsnitt

50. Annika Trogen - Om återhämtning och om att byta karriär efter femtio

Veckans gäst är egenföretagaren och båtinstruktören Annika Trogen. Efter att ha drabbats av utmattningssyndrom tre gånger, gått igenom en tuff skilsmässa och förlorat sin mamma, valde Annika att lämna sitt stressiga och prestationsinriktade liv som chef inom finansvärlden till att starta eget och jobba som båtinstruktör.
Jag är så nyfiken på vad som gjorde att hon vågade lämna en trygg inkomst och bra jobb för att starta eget. Hur förstod hon vad hon behövde göra för att hitta livsglädjen igen och hur lever hon idag för att inte återigen drabbas av utmattning?
Jag träffade Annika första gången när jag bokat henne för en båtkurs för mig och mina söner. Hennes underbara energi, hennes lugn och glädje fångade mig. Än mer när jag hörde om hennes historia. Hon är verkligen ett fantastiskt exempel på hur livet kan vända från en känsla av att vara i en mörk källare till att leva livet i frihet på havet. Missa inte veckans avsnitt! @trogenhavet 
2021-08-08
Länk till avsnitt

49. Cecilia Gustafsson - Om att utveckla egna träningsformer, Camp Järvsö och skogsbad

Cecilia är holistisk inspiratör och profil och har jobbat med gruppträning och inriktning på holistisk träning sedan 2001. I dagens avsnitt så pratar vi om allt från nystartade Camp Järvsö till hur man egentligen badar i skogen. Men också en hel del kreativitet och entreprenörskap. 
2021-08-01
Länk till avsnitt

48. Malin Jonsson Näsman - Om kreativitet, flytten till Järvsö och sitt entreprenörskap

Malin Jonsson Näsman som driver creperiet i Järvsö är veckans sommargäst. Avsnitt handlar om allt från valet att helt byta yrkesbana till vart hon får all sin energi ifrån. 
2021-07-25
Länk till avsnitt

47. Denise Rudberg - Bröt med sin mamma för att rädda sig själv

Veckans sommargäst är författaren Denise Rudberg. Jag berördes starkt av hennes sommarprat om sin relation till sin mamma. Hur kunde hon finna kraft och få insikt, redan som 15-åring, att hon var tvungen att lämna sin mamma. Hur har det påverkat henne själv som mamma? Och kan hon idag minnas sin barndom i ljusa minnen? Jag är också nyfiken på hennes författarskap. Hur mycket research hon gör och hur går det till när hon skriver.
2021-07-18
Länk till avsnitt

46. Viktor Frisk - Finna fördelarna med ADHDn och ''16 weeks of hell''

Det här avsnittet är med Viktor Frisk. Redan som 15-åring började han blogga och har sedan dess gjort raketkarriär inom sociala medier och musik, väl igenkänd från succén Samir & Viktor. Med sin bok ''Min superkraft'' har han spridit kunskap och inspirerat andra barn och ungdomar med adhd. Det blev ett  mycket härligt samtal om att lära känna sig själv, hitta det man är bra på, och även hur det var att göra ''16 weeks of hell''. 
2021-07-11
Länk till avsnitt

45. Psykologen David Waskuri - Så motverkar du utmattning och varvar ner under semestern!

Att vi har en förmåga att dra på oss för mycket stress kanske fler känner igen sig i, både i jobbet och privat. En långvarig stress kan leda till utmattning. Den är veckan gästar psykologen David Waskuri podden och ger oss verktygen som kan hjälpa oss att hantera stress. Missa inte ett viktigt och lärorikt avsnitt, speciellt i semestertider!
2021-07-04
Länk till avsnitt

44. Pernilla Wahlgren & Christina Schollin - Om mammarollen och släppa in kärleken i livet

I nästa veckas avsnitt gästar Christina Schollin och Pernilla Wahlgren podden.
Det är första gången dom tillsammans gästar en podd, och vi ska samtala kring mammarollen med allt vad det innebär. Hur hanterar vi våra vuxna barn när de mår dåligt, glädjen hos en mamma när hon ser sin dotter lycklig, om konflikter, men också om den fantastiska gemenskapen. Vi pratar om också om var de befinner sig i livet. Christina med sina dryga 80 år som nu är influenser och Pernilla - tokkär!

2021-06-27
Länk till avsnitt

43. Anders Wallensten - Så lyckas du skapa en hållbar hälsosam livsstil

Veckans gäst är Anders Wallensten. Vi samtalar om den stora hälsogåtan. Som läkare och med stort intresse för träning och hälsa delar Anders med sig av vad han kommit fram till om han ser är nyckeln till bra hälsa. På vilket sätt man kan se olika hälsoeffekter både utifrån forskning och från vårt tidigare liv på savannen?

2021-06-20
Länk till avsnitt

42. Annica Liljeblad - Om att våga visa sig sårbar, och satsa på sin dröm efter 50

Veckans gäst är Skådespelaren Annica Liljeblad. Vi pratar om hur hon vid 52 års ålder bestämmer sig för att byta karriär och förverkliga sin dröm om att bli skådespelare. Idag lever hon sin dröm, Vi pratar om hur det är att växa upp i dysfunktionell familj, att hitta självkänslan, ha mod, våga vara sårbar och att våga vara helt sann i sig själv.
2021-06-13
Länk till avsnitt

41. Annelie Pompe - Inspirerande samtal om att utmana sig själv

Veckans gäst är äventyraren Annelie Pompe. Att hantera sin andning, sina tankar och att nå sina mål är något som hon föreläser mycket om. Jag är nyfiken på så mycket när det gäller Annelie, jag vill höra allt om hennes stora äventyr på höga berg och i djupa hav! 

2021-06-06
Länk till avsnitt

40. Joanna Swica - Om det sociala spelet i Robinson och om hennes enorma drivkraft

Finalist i årets Robinson! Vi samtalar om pakter, bristen på mat och vad som hände bakom kameran. Dessutom nyfiken på hennes enorma drivkraft, entreprenörskap och engagemanget i att driva kvinnligt nätverk
2021-05-30
Länk till avsnitt

39. Edvin Törnblom - Revanchen mot utanförskapet och att tro på sig själv fullt ut

Veckans gäst är underbara Edvin Törnblom. Vi samtalar bland annat om vikten av att jobba hårt bakom kameran innan man jobbar framför kameran, om hur han hanterat framgångarna senaste året med podcasten ?Ursäkta?. Jag är även nyfiken på hans drömmar som barn, hur man dejtar i dagens samhälle och om nya boken han skriver. Missa inte ett härligt avsnitt med mycket skratt som även också gästas av min son Leon.

2021-05-23
Länk till avsnitt

38. Aron Anderson - Stora äventyr i rullstol!

STORA ÄVENTYR I RULLSTOL. Veckans gäst är äventyraren och föreläsaren Aron Anderson. När han var 7 år drabbades han av cancer och vid 9 års ålder förlorade han full funktion i benen efter en operation. Han fortsatte med idrott och blev tävlade på elitnivå. Han är även den första att bestiga Kebnekajse och Kilimanjaro med rullstol. Vi samtalar om hans mentala styrka, viljan att hjälpa andra, att se möjligheter och om skillnaden att se målet eller hela resan.

2021-05-16
Länk till avsnitt

37. Kakan Hermansson - Att gå genom sorg och en ny fas i livet som förälder

I veckans avsnitt träffar jag poddaren, bloggaren, konstnären, manusförfattaren, radioprataren Kakan Hermansson. Vi pratar om hennes konstnärskap, självkänsla och självförtroende och om hur livet har förändrats efter att hon blivit mamma. Vi pratar om hur hon hanterar sin ångest idag och rädslan för förluster. Hon är på en bra plats nu, tränar extremt mycket och vi samtalar även kring det. Vad träningen har för betydelse för henne både fysiskt och mentalt. Vi är två personer med adhd så snacket gick i ett. Hoppas ni är med och lyssnar!

2021-05-09
Länk till avsnitt

36. Neurodesignern Isabelle Sjövall - Skapa en omgivning som gör dig lugn, kreativ och glad!

Veckans gäst är neurodesignern Isabelle Sjövall. Vi samtalar kring hur viktig vår omgivning i form av arkitektur och design är för vårt välbefinnande. Vissa färger och former varnar för fara, vilket kan leda till stress, olika typer av ljus påverkar oss på olika sätt och varför är det så viktigt för vårt välbefinnande att vi hittar material, färger och former från naturen. Isabell ger oss en större förståelse för för hur vi upplever den miljö som vi befinner oss i och att vi kan förändra små saker som gör stor skillnad i vårt mående. 
2021-05-02
Länk till avsnitt

35. Dietisten Sofia Antonsson - Så hjälper du din IBS-mage!

Veckans gäst är dietisten Sofia Antonsson som är expert på maghälsa och IBS. Vi pratar om hur man ska göra för att hitta en sund maghälsa och vi pratar om vad medvetet ätande är. Dessutom vad IBS är och hur hanterar man det med hjälp av Fodmap.2021-04-25
Länk till avsnitt

34. Pamela Andersson - Överlevde hjärntumören mot alla ods

Veckans gäst är journalisten och författaren Pamela Andersson. 2012 föll hon ihop i joggingspåret, fördes till sjukhus och fick sedan reda det chockande beskedet; Hon hade en tumör i hjärnan som läkarna inte kunna opera bort. Hon fick 5 år kvar att leva och veckans samtal handlar om vägen tillbaka att bli frisk mot alla odds.
2021-04-18
Länk till avsnitt

33. Retrorikexperten Elaine Eksvärd - Så blir du proffs på digitala möten!

Veckans gäst är retorikexperten Elaine Eksvärd som ger oss tips om hur vi ska bli bättre på att kommunicera på digital möten och föreläsningar. Hon tipsar även kring retorik på sociala medier, mail och hur vi ska börja snacka snällt med och om oss själva.

2021-04-11
Länk till avsnitt

32. Jennifer Jansch - Följde entreprenörsdrömmen och flyttade utomlands med familjen

Jennifer Jansch är entreprenören som efter att ha jobbat inom mode och tidningsvärlden i många år hade en dröm att starta eget - men ingen idé. Dessutom ville hon flytta med sin man och tre döttrar till New York. Där föddes iden till rese- och organisationspåsar som hon själv sydde fram prototyper på, hade lager hemma och packade själv med familjen. Idag har Bag All vuxit sig stort och de säljer i 65 länder helt utan investerare.  Lyssna på en fantastisk entreprenörsresa där möjligheter och miljö står i fokus.
2021-04-04
Länk till avsnitt

31. Kulturminister Amanda Lind - Då öppnar kulturlivet upp igen!

Kultur och demokratiministern Amanda Lind gästar veckans avsnitt av Nyfiken på. Hon pratar om uppväxten inom kyrkan, om varför hon som psykolog flyttade fokus till politiken och såklart om senaste årets utmaningar med krisstöd och restriktioner. Vi pratar även om när de publika scenerna kan öppna igen. Svaret gav hopp!
2021-03-29
Länk till avsnitt

30. Jeanette Höglund - Vid de äldre och hemlösas sida

Veckans avsnitt gästas av eldsjälen Jeanette Höglund som brinner för de äldre, fattiga och hemlösa genom hennes organisation Vid Din Sida. Jeanette har alltid älskat att jobba med människor och har ett spännande förflutet som livvakt i USA och även ordningsvakt i tunnelbanan. Jag är nyfiken på hennes enormt stora engagemang för utsatta grupper och hur hon personligen hanterar att dagligen se misären i samhället. 
2021-03-21
Länk till avsnitt

29. Förbudskapten Janne Andersson - Receptet för ett starkt team och ledarskap

Veckans gäst är en av de ledare jag beundrar allra mest, förbundskaptenen för herrlandslaget i fotboll Janne Andersson. Jag imponeras över hans värme, ärlighet, tydlighet och att lyfta varje individ i laget. Jag är nyfiken på hur han gör för att bygga ett lag och hur han ser på vad som är viktigaste egenskaperna som ledare oavsett det gäller inom idrott, företagande eller inom familjen. Hoppas ni kommer bli lika inspirerade av Janne som jag för vilken fantastisk människa han är!
2021-03-14
Länk till avsnitt

28. Anders Magnusson - Vad är sorg och hur bearbetar vi sorg i livets olika skeden?

Veckans gäst är Anders Magnusson som har gått från en minst sagt stökig bakgrund till att utbilda och hjälpa människor i sorg. Det handlar om all typ av förluster som relationer, dödsfall och tillit som några exempel. Han berättar om olika sätt att hantera sorg, att kunna förlåta andra och sig själv och tankesätt för hur vi ska kunna hjälpa närstående i sorg. Han delar generöst med sig av sin kunskaper och erfarenheter med så härlig energi och övertygels om att vi kan bli lyckliga igen. Så otroligt lärorikt och viktigt!

2021-03-07
Länk till avsnitt

27. Johannes Hansen del 2 - Lyckas i dejtinglivet!

Den här veckan fortsätter det i intressanta samtalet med den mentala rådgivaren Johannes Hansen. Vi pratar om medboeronde, att ha kraften att ta egna beslut och hur vi ska uppnå våra mål. Dessutom får jag coachning av Johannes i att hur jag ska steppa upp för att hitta?kärleken.
2021-02-28
Länk till avsnitt

26. Johannes Hansen - Så blir du starkare mentalt!

Den enormt uppskattade mentala rådgivaren Johannes Hansen är veckans gäst. Han berättar bland annat om sin bakgrund om varför han började läsa självhjälpsböcker som liten till hur vi ska hantera förändringar, vår rädsla och att våga utmana oss själva. Hans kunskap, drivkraft och energi han besitter inspirerade mig enormt mycket!

2021-02-21
Länk till avsnitt

25. Tess Merkel - Om att våga kasta sig ut och förändra livet

Veckans gäst är Artisten Tess Merkel. Snart står hon på scenen i Melodifestivalen för första gången som soloartist. Vi pratar om när hon började på scenen som barn i Nyköping, om tiden med Alcazar och om att våga ta klivet ut och möta smärta för att på egen hand fortsätta sin egen resa!
2021-02-14
Länk till avsnitt

24. Adam Esser - Om att vara död i en timme och den tuffa vägen tillbaka

Skattejuristen Adam Esser föddes med hjärtfel och opererade hjärtat 2 gånger som barn.
I november 2018 under en cykeltur i Spanien föll han handlöst av cykeln. Hjärtat hade slutat slå. Adam var död i en timme och låg i koma i 4 veckor. Att han överlevde är ett mirakel. Att han överlevde helt utan skador på hjärnan eller kroppen är ett ännu större mirakel. Lyssna till Adams historia om att växa upp med hjärtfel och hans imponerande resa tillbaka från dagen när hjärtat stannade.
2021-02-07
Länk till avsnitt

23. Anna Tebelius Bodin - Hur hanterar hjärnan våra tankar?

Författaren och föreläsaren Anna Tebelius Bodin som är specialiserad på hjärnan är tillbaka. Senast hon var med pratade vi om ?stress och hjärnan? (avsnitt 3). Ett enormt uppskattat avsnitt så därför bjöd jag henne igen så vi kan lära oss ännu mer om hjärnan. Den här gången är jag nyfiken på våra tankar! Varför tar vissa tankar över, hur kan vi göra för att välja bättre tankar och ska vi tro på våra tankar?

2021-01-31
Länk till avsnitt

22. Pingis Hadenius - Inled året med att få koll din ekonomi!

Pingis Hadenius är entreprenören och ekonomen som vägleder oss genom hur vi ska tänka i vår vardagsekonomi. Vi pratar om ekonomi kring unga vuxna, sambo, ensamstående, separerade och sparande. Så spännande hur vi med små medel kan planera och spara med små förändringar.

2021-01-24
Länk till avsnitt

21. Äventyraren Renata Chlumska om resan ut i rymden

Veckans avsnitt gästats av den inspirerande äventyraren Renata Chlumska! Vi pratar om hennes storslagna äventyr runt om i världen och om att förlora sin kollega och kärlekspartner Göran Kropp i en dödsolycka. Vi samtalar också bland annat om hennes kommande äventyr - rymden! Och hur man hittar äventyret i vardagen, speciellt nu i coronatider. 


2021-01-17
Länk till avsnitt

20. Näringsfysiologen Kristina Andersson - Så startar du året hälsosamt!

Näringsfysiologen Kristina Andersson a?r tillbaka och den ha?r ga?ngen tar vi ett helhetsgrepp na?r det ga?ller va?r kost. Na?r vi kliver in i ett nytt a?r a?r det ma?nga vill komma iga?ng igen efter jul och nya?r.
Da?rfo?r pratar vi i detta avsnitt om hur vi kan fa? en ha?llbar kostha?llning , vi pratar om kost och tra?ning och massa annat!
2021-01-10
Länk till avsnitt

19. Alice Bah Kuhnke - Drivkraft och livet som politiker

Min gäst idag är politikern Alice Bah Khunke. Jag är nyfiken på hennes starka vilja att göra skillnad och vad som gör en bra ledare. Dessutom vikten av vänskap och att lära sina barn att inte ta något för givet.

2021-01-03
Länk till avsnitt

18. Malin Sävstam - Livet efter tsunamin

Det är nu 16 år sedan tsunamin. Malin Sävstam berättar om hur hon och hennes familj hamnade mitt den betonggrå gigantiska vågen som tog två av hennes tre barn och hennes man. 
Vi pratar om den djupaste sorgen och att hitta livet igen och att känna tacksamhet. Varje dag!
2020-12-27
Länk till avsnitt

17. Björn Natthiko Lindeblad - Ett samtal om sorg, kärlek och relationen till våra tankar

Denna vecka samtalar jag med underbara Björn Natthiko Lindeblad. Efter sina 17 år som buddhistisk skogsmunk och olika livserfarenheter bär han med sig så mycket klokskap som han så generöst delar med sig av. För drygt 2 år sedan fick han beskedet att han har den dödliga sjukdomen ALS. I det här extra långa avsnittet delar Björn Natthiko med sig av hur vi kan hantera våra tankar, sorg, känslor och rädslor. Det blev både skratt och tårar i ett, för mig, oförglömligt samtal.
2020-12-20
Länk till avsnitt

16. Sömnforskaren Claire Anne Eriksen - Så sover du bättre!

Sömnforskaren Claire Anne Eriksen berättar om vad som sker i olika delar av kroppen under olika perioder under vår sömncykel. Vi pratar även om vikten av sömn när det gäller stress, hur vi kan bryta dåliga sömnmönster och om vi kan sova ikapp förlorad sömn.
2020-12-13
Länk till avsnitt

15. Farao Groth - Om att våga vara den man är

Farao Groth är radioprataren från Borlänge som redan som 8-åring uppträde som dragqueen och sina kvinnliga idoler. Jag är nyfiken på var hans självkänsla att stå i sig själv och vara unik även genom tonåren kommer ifrån. Och hur blir man en sån fantastisk berättare som han är. Mycket skratt blev det och skönt samtal att våga vara den man är. 

2020-12-06
Länk till avsnitt

14. Näringsfysiolgen Kristina Andersson - Så botar du sockersuget!

Kristina Andersson är näringsfysiologen som eftersträvar balans i kosten och att göra den okomplicerad. Vi pratar om sockersug och vad vi kan äta när suget kommer. Jag är även nyfiken på hur hon tänker kring att ha en balanserad kost juletider och samtidigt kunna njuta den goda maten.

2020-11-29
Länk till avsnitt

13. Erika Pragler - Våld i nära relationer

Den är veckan är det ?Mäns våld mot kvinnor-dagen''. Jag vill uppmärksamma det genom att jag har bjudit in Erika Pragler som som under 7 år blev psykiskt och fysiskt misshandlad av sin pojkvän. Idag jobbar hon med att hjälpa andra i samma typ av situationer genom föreläsningar och ideellt jobb med Brottsofferjouren. Här hennes berättelse.

Om du känner igen dig i Erikas historia - tveka inte då att höra av dig till https://www.brottsofferjouren.se/ eller https://kvinnofridslinjen.se för att få hjälp.


2020-11-22
Länk till avsnitt

12. Rolf Porseryd - Mitt i stridselden bland krig och val

Från fältet i brinnande krig till att bevaka presidentval. Rolf Porseryd har varit utrikesreporter och utrikeskorrespondent i nästan hela sitt yrkesverksamma liv. 

Jag är nyfiken på hur han upplevt sina år bland konflikter, våld och krig och vad som har drivit honom att fortsätta även om det satt honom i riktigt farliga situationer.
2020-11-15
Länk till avsnitt

11. Anders Lönedal om hur stress gör dig sjuk på riktigt!

Den här veckan handlar podden om hur stress påverkar våra kroppar mer än vi kan tro och hur viktig sömnen är för oss. 

Jag har bjudit in Anders Lönedal som jobbar med tillämpad psykofysiologi, vilket handlar om att man studerar mänskligt beteende och dom processer i kroppen som är delaktiga i det. Vi pratar om hur dagens digitala och stressade samhälle kan göra oss sjuka, på riktigt, och vad vi kan göra åt det.

När det gäller kroppen och hälsa är jag nyfiken på allt - och Anders besitter en enorm kunskap. 

2020-11-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.