Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kristin Kaspersen Nyfiken på

Kristin Kaspersen Nyfiken på

I min podd ?Nyfiken på? möter jag personer, kända som okända, som har en speciell livshistoria, kunskap, erfarenhet eller upplevelse som jag är extra nyfiken på och som vi samtalar kring. Det kan vara allt från ledarskap, livsöde, drivkraft, hälsa, upplevelser eller erfarenheter. Min mamma sa till mig när jag var liten: ?Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära? och det har jag alltid burit med mig. Välkommen till min podd ?nyfiken på?! Kram Kristin

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/nyfikenpa

Avsnitt

13. Erika Pragler - Våld i nära relationer

Den är veckan är det ?Mäns våld mot kvinnor-dagen''. Jag vill uppmärksamma det genom att jag har bjudit in Erika Pragler som som under 7 år blev psykiskt och fysiskt misshandlad av sin pojkvän. Idag jobbar hon med att hjälpa andra i samma typ av situationer genom föreläsningar och ideellt jobb med Brottsofferjouren. Här hennes berättelse.

Om du känner igen dig i Erikas historia - tveka inte då att höra av dig till https://www.brottsofferjouren.se/ eller https://kvinnofridslinjen.se för att få hjälp.


2020-11-22
Länk till avsnitt

12. Rolf Porseryd - Mitt i stridselden bland krig och val

Från fältet i brinnande krig till att bevaka presidentval. Rolf Porseryd har varit utrikesreporter och utrikeskorrespondent i nästan hela sitt yrkesverksamma liv. 

Jag är nyfiken på hur han upplevt sina år bland konflikter, våld och krig och vad som har drivit honom att fortsätta även om det satt honom i riktigt farliga situationer.
2020-11-15
Länk till avsnitt

11. Anders Lönedal om hur stress gör dig sjuk på riktigt!

Den här veckan handlar podden om hur stress påverkar våra kroppar mer än vi kan tro och hur viktig sömnen är för oss. 

Jag har bjudit in Anders Lönedal som jobbar med tillämpad psykofysiologi, vilket handlar om att man studerar mänskligt beteende och dom processer i kroppen som är delaktiga i det. Vi pratar om hur dagens digitala och stressade samhälle kan göra oss sjuka, på riktigt, och vad vi kan göra åt det.

När det gäller kroppen och hälsa är jag nyfiken på allt - och Anders besitter en enorm kunskap. 

2020-11-08
Länk till avsnitt

10. David Sundin - så blir du rolig!

I veckans avsnitt är underbara David Sundin gäst.
Vi pratar om hur han som klassens underhållare tog vägen via webbyråbranschen innan han, med sin scenskräck, klev upp på stand up scenen.
Jag är lite extra nyfiken på vad är humor, och när och hur är man rolig.
2020-11-01
Länk till avsnitt

9. Niclas Rodhborn om att hitta mening i livet när det värsta inträffar

Veckans gäst är Niclas Rodhborn. Som ung var han en lovande hockeyspelare bosatt på Gotland. När han var 19 år förlorade han sitt livs kärlek när hon plötsligt dog bredvid honom i sängen. Två månader senare råkade han ut för en bilolycka och blev förlamad från bröstryggen och ner. Det här är 32 år sedan. Sedan olyckan har Niclas haft en lång och framgångsrik tenniskarriär med bland annat två lag-VM-guld. Han har varit med i Paralympics i både rullstolstennis och rullstolsbasket. I det sistnämnda har han även ett EM-guld. 

Jag är nyfiken på hur Niclas efter sin stora sorg och olycka hittade kraften att vända livet till att bli så innehållsrikt och meningsfullt. 


2020-10-25
Länk till avsnitt

8. Simona Ahrnstedt - skriver böckerna som får dig kär på nytt

Simona Ahrnstedt är succéförfattaren som sadlade om från psykolog till författare och som skildrar stormande relationer och viktiga samhällsproblem. Jag är nyfiken på hur hon vågade ta steget och byta karriär mitt i livet. Och jag vill dessutom få reda på hur man skriver så extremt intima sexscener som väcker starka känslor hos läsaren.
2020-10-18
Länk till avsnitt

7. Petra Björkman om att vara mamma till barn med diagnos

Idag får jag besök av Petra Björkman. Hon är mamma till två fantastiska barn som Petra tidigt märkte att hon ville att de skulle utredas. Max fick diagnosen Asberger och lillasyster Bianca ADHD. Jag har följt Petra lite från sida i sin kamp och envishet när skolan inte gett barnen rätt förutsättningar, när skolan varit behjälplig och när omgivning inte förstår. Jag är nyfiken på hur hon som mamma hitta orken att engagera sig dagligen för sina och andras barn rätt och dessutom alltid positiv och en förmåga att se möjligheter. 


2020-10-11
Länk till avsnitt

6. Sigge Eklund om att hitta livets små njutingar

Min gäst kanske inte behöver en närmare presentation den här veckan, speciellt inte i den här podcastvärlden då han har den otroligt uppskattade podden Alex & Sigge. Jag snackar såklart om Sigge Eklund! Det blir ett samtal om familjerelationer, författarskap och om att kunna ta kritik. 2020-10-04
Länk till avsnitt

5. Pär Johansson - Från Glada Hudik till Fashion Week i New York

Pär Johansson är grundaren av Glada Hudik Teatern. Han är en människa och ledare som ser möjligheter istället för hinder. Pär vill lyfta styrkan i människors olikheter och att varje människa är unik. Jag är Nyfiken På vad som driver honom, hur han ser på sig själv som ledare och hans förmåga att driva igenom sina ideér till att bli de mest fantastiska projekten.
2020-09-27
Länk till avsnitt

4. Melinda Jacobs om ?Lilla Hjärtat?

I veckans avsnitt träffar jag Melinda Jacobs som var Esmeralda ?Lilla Hjärtats? familjehemsmamma. Melinda engagemang började tidigt, redan som 18 åring blev hon kontaktfamilj och som 21-åring tog hon emot sit första familjehemsplacerade barn, en pojke på 16 år. Sedan dess har hon hjälpt 18 barn. Jag är nyfiken på hennes enorma engagemang och kärlek för för barn från tidig ålder. Vi pratar också om saknaden efter Esmeralda.
2020-09-20
Länk till avsnitt

3. Anna Tebelius Bodin om vår stressade hjärna

Det här avsnittet handlar om Hjärnan! Jag har bjudit in Anna Tebelius Bodin som är föreläsare och författare med expertis hjärnan.

Jag är nyfiken på vad som händer i hjärnan när vi är stressade och hur vi ska lära oss att hantera den. 
Dessutom undrar jag om kopplingen mellan mina känslor och hjärnan. Ska jag lyssna på hjärtat eller hjärnan?

2020-09-13
Länk till avsnitt

2. Alexander Holmberg om att leda i förändring

I det här avsnittet möter jag Alexander Holmberg. Han är coach, föreläsare och ledarexpert. Jag bjudit hit Alexander för att prata om ?Att leda i förändring? med tanke på det senaste halvåret och den pandemi vi fortfarande befinner oss i. Jag är nyfiken på hur vi ska tänka och agera för leda oss i förändringstider, oavsett om det gäller jobbet, privatlivet eller oss själva.   
2020-09-06
Länk till avsnitt

1. Petra Mede

Min gäst idag är komiker, skådespelare och programledare Petra Mede. Nu har hon även kommit ut min son första egna bok ?Skam och högmod i Sävedalen?. När jag läste den blev jag så nyfiken på Petra då hon redan som barn var en tydlig ledare i sig själv. Vi pratar om barndomen, drömmen som 12-åring att skriva en roman och om varför ryttaren Peder Fredricson är hennes stora idol.

2020-08-30
Länk till avsnitt

Premiär söndagen den 30 augusti

Snart kommer Kristin Kaspersens nya podd "Nyfiken på" där Kristin möter personer, både kända och okända, för samtal om drivkrafter, livserfarenheter, hälsa och mycket annat! Premiär söndagen den 30 augusti!
2020-08-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.