Sveriges 100 mest populära podcasts

Mästerverken i P2

Mästerverken i P2

Din guide till den klassiska musikens största, bästa och mest älskade verk. Ansvarig utgivare: Anna-Karin Larsson

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/masterverken

Avsnitt

Beethovens 5:a ? en guide till världens mest kända musik

Är det ödet som knackar på dörren i denna odödliga klassiker? Beethoven tar oss från mörker till ljus och Johan berättar om när han hörde den här musiken för allra första gången. (Spoiler: det var inte i konsertsalen.)

När du lyssnat igenom avsnittet är det kanske dags för dig att höra hela Beethovenfemman. Den rekommenderade inspelningen blev då Leonard Bernstein (skräll) och New York Philharmonics (på Sony).

2023-02-23
Länk till avsnitt

Schuberts pianotrio med svenskkoppling

Här kommer ännu ett avsnitt om musik som blivit känd tack vare filmskaparen Kubrick! Schuberts 2:a pianotrio är rytmisk och underbar, men visste du att han faktiskt snott från en svensk sång?

Vill du höra mer av Schuberts mästerverk? Johans rekommendation blev en riktigt klassisk inspelning med Beaux Arts Trio från 1969 på Philips.

2023-02-10
Länk till avsnitt

I Vivaldis årstider hörs fågelkvitter och fylla

Det blir en hel del vädersnack när vi tar oss an Vivaldis älskade klassiker De fyra årstiderna. Hör stormar, snöfall och tryckande hetta men också berusade bönder. Och så pratar vi om pizzan med samma namn.

Blev du sugen på att lyssna på hela Årstiderna? Johans rekommenderade inspelning blev Trevor Pinnock, Simon Standage och The English Concert.

2023-01-27
Länk till avsnitt

Vad är det som låter i Ligetis Atmosphères?

Geniet György Ligeti ville göra något helt nytt: skriva statisk musik. Och hans verk Atmosphères från 1961 är inget man nynnar med i precis! Så hur fungerar sån här musik egentligen?

Vi pratar också om Ligetis koppling till Sverige och om Kubricks film 2001: Ett rymdäventyr som gjorde hans musik känd för en större publik (men till en början blev han faktiskt rasande över musikstölden).

Vill du lyssna på hela stycket? Inspelningen med Finska radions symfoniorkester under ledning av Hannu Lintu är Johans favorit.

2023-01-12
Länk till avsnitt

Följ med Rachmaninov till Dödens ö

Idag blir det mörkt och makabert. Rachmaninov blev förälskad i Arnold Böcklins tavla "Dödens ö" och skrev en otrolig symfonisk tolkning, där rytmiska årtag långsamt för oss närmare de dramatiska klipporna.

Vill du uppleva hela Rachmaninovs resa mot ön? Johans rekommenderade inspelning är Sankt Petersburgs filharmoniker under ledning av dirigenten Mariss Jansons.

2022-11-18
Länk till avsnitt

Dora Peja?evi?s dramatiska symfoni

Dora Pejaevi skrev sin enda symfoni (1916-17) i den rätt ovanliga tonarten fiss-moll. Men så var hon också en ovanlig person! Växte upp i lyx på ett kroatiskt slott men blev socialist under kriget.

Vill du höra hela symfonin? Klart du vill.

Den lite krångliga rekommendationen den här veckan är leta fram Ari Rasilainen och Rheinland Pfalz State Philharmonic Orchestra för sats 1 och 2, och Sakari Oramo och BBC Symphony Orchestra för sats 3 och 4. Men du kan också göra det enkelt för dig och bara välja en.

2022-11-04
Länk till avsnitt

Appalachian spring ? Coplands lekfulla westernbalett

Det här fantastiska Aaron Copland-stycket från 1944 innehåller allt du kan önska: ett nygift par, en orolig väckelsepredikant, en hymn från en utdöende sekt och helt fantastiska melodier. Inte konstigt att han fick Pulizerpriset!

Vill du lyssna vidare på musiken? Det här blev Johans rekommenderade inspelningar:
Originalbaletten för liten ensemble: Michael Tilson Thomas och musiker ur San Franciscos symforniorkester.
Orkestersviten: Antal Doráti och Detroits symfoniorkester.

Och vill ni se dansen så finns den på Youtube.

2022-10-21
Länk till avsnitt

Vaughan Williams magiska Tallis-fantasi

Idag njuter vi av fantastiskt vacker musik för stråkorkester av Ralph Vaughan Williams, den genombrittiska tonsättare som i år firar 150 år. Men vem var Thomas Tallis? Och vad tusan är en fantasi i musik?!

Vill du lyssna vidare på stycket? Johans rekommenderade isnpelning är den med Sir John Barbirolli och Sinfonia of London.

2022-10-07
Länk till avsnitt

Dvo?áks episka cellokonsert

ALLA älskar cellon! Ja förutom Antonín Dvoák då kanske... Men trots det lyckades han klämma ur sig denna publikfavorit. Här finns det intima, det stora svulstiga samt spår av en ungdomskärlek.

Vill du lyssna vidare på hela cellokonserten? Johans rekommenderade inspelning, som vi också lyssnat på i detta avsnitt, är Jean-Guihen Queyras och Prags filharmoniska orkester under ledning av Jiri Belohlavek.

2022-09-23
Länk till avsnitt

Bli golvad av Mahlers 2:a symfoni

Mahler var verkligen inte blygsam när det kom till sin musik. Hans andra symfoni, Uppståndelsesymfonin, kräver 120 musiker, ska innefatta ALLT och svara på frågor som "har livet någon mening?". Håll i er!

Johans rekommenderade inspelning blev den från 1988 med Leonard Bernstein, New York-filharmonikerna, Westminster Choir, Christa Ludwig och Barbara Hendricks. Skivan gavs ut på Deutsche Grammophon.

2022-08-30
Länk till avsnitt

Mozarts himmelskt vackra klarinettkonsert

Mozart ÄLSKADE klarinetten och i sitt sista fullbordade verk låter han den verkligen glänsa! Vi drabbas av det smärtsamt vackra adagiot, men funderar också på om de försvunna originalnoterna kan dyka upp någonstans. Och imiterar Meryl Streep.

Vill du lyssna vidare på Mozarts klarinettkonsert? Johans rekommenderade inspelning är den med Jack Brymer och Londons symfoniorkester under lednign av Sir Colin Davis.

2022-06-03
Länk till avsnitt

Monteverdis mäktiga Mariavesper

Häng med på en tidsresa till 1600-talets Italien med Claudio Monteverdis maffiga, färgrika och omväxlade Mariavesper! Hylla Jungfru Maria, upplev surroundeffekt i kyrkan och imponeras av trendig flerkörighet.

Vill du lyssna vidare? Johans rekommenderade insplning är den med John Eliot Gardiner, Monteverdikören, Engelska Barocksolisterna m fl från 1989.

2022-05-27
Länk till avsnitt

Sjostakovitj skrev sin 5:e symfoni för att överleva

I 1930-talets Sovjet råder hotfull stämning. Konstnärer som inte skapar kultur som passar Stalin försvinner och efter att ha upprört ledaren med sin opera Lady Macbeth från Mzensk-distriktet måste Sjostakovitj nu skriva en riktig Sovjetsymfoni.

Vill du lyssna vidare på symfonin? Johans rekommenderade inspelning är Kurt Sanderling och Berlins symfoniorkester utgiven på Berlin Classics.

2022-05-20
Länk till avsnitt

Ravels stråkkvartett ? fulländad och djupt älskad

Maurice Ravel trollar verkligen med stråkarna i detta PERFEKTA stycke från 1903. Men vad är egentligen grejen med stråkkvartetter? Varför är de så mytomspunna?

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans rekommenderade inspelning är den med Jerusalemkvartetten från 2018 på Harmonia Mundi.

2022-05-13
Länk till avsnitt

Harmonielehre ? en modern klassiker

John Adams är en av de nutida tonsättare som spelas absolut mest i konserthusen idag. Och det är inte så konstigt! Idag lyssnar vi på hans Harmonielehre från 1985 där minimalismen blir maximalistisk.

2022-05-06
Länk till avsnitt

Rebecca Clarkes vindlande vackra violasonat

Rebecca Clarkes violasonat är ett verk som ingen borde missa! Ja för hundra år sedan tyckte vissa till och med att musiken var för bra för att kunna vara skriven av en kvinna...

Veckans avsnitt innehåller några violaskämt, mycket violakärlek och en berättelse om en kvinnlig pionjär som tyvärr slutade med musiken tidigt.

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans rekommenderade inspelning blev den med violasten Tabea Zimmermann och pianisten Kirill Gerstein.

2022-04-29
Länk till avsnitt

Hugo Alfvéns mörka Skärgårdssägen

Luta dig tillbaka och njut av denna OTROLIGA skärgårdsskildring signerad Hugo Alfvén. Men det är verkligen inget vykort med soliga badklippor vi hör, utan här riskerar du istället att sugas ner i mörkret.

I veckans avsnitt pratas det också om hur en skärgårdsvistelse blåste liv i Alfvéns musikintresse, Johan riskerar att uppröra Hugo Alfvénsällskapet och Clara kommer ut som skärgårdshatare.

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans favoritinspelning är en konsertupptagning med Jevgenij Svetlanov och Radiosymfonikerna.

2022-04-22
Länk till avsnitt

Romeo och Julia ? dramatik och passionerad kärlek

Superstjärnan Prokofjev återvänder till Sovjet för det ärofylla uppdraget att skriva baletten Romeo och Julia. Men det är inte lätt att skriva musik som Stalinregimen godkänner. Och kan denna episka kärlekssaga sluta lyckligt?

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans rekommenderade inspelning är den med Boston Symphony Orchestra under ledning av Seiji Ozawa från 1986.

2022-04-15
Länk till avsnitt

Brahms ungdomliga och eldiga pianokvartett

Dags för ett OTROLIGT verk av en ung och hunkig Brahms! Vid premiären av hans första pianokvartett satt Clara Schumann vid pianot, men hur var det med deras relation? Var de bara vänner eller var det något mer?

Veckans avsnitt handlar också om idolen Beethoven, hur namnet Clara låter i musik, romska influenser och Tom och Jerry-musik.

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans rekommenderade inspelning blev den med Faurékvartetten på Deutsche Grammophon från 2008.

2022-04-08
Länk till avsnitt

Bruckners 7:a ? överjordiskt vackert

Anton Bruckner var en enkel man från landet som älskade Gud. Med denna himmelskt vackra sjunde symfoni, full av Wagnerhyllningar, fick han äntligen sitt stora genombrott, men senare försökte nazisterna ta över musiken.

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans favoritinspelning blev den med Herbert von Karajan och Wienfilharmonikerna från 1989. (Eller om du vill ha en fläskigare version: Eugen Jochum och Staatskapelle Dresden från 1980.)

2022-04-01
Länk till avsnitt

Nötknäpparen bjuder på julmagi

Dansande leksaker, godis i mängder och ringlande dans runt granen. Melodiernas mästare har verkligen levererat i denna älskade julbalett! Men Johan och Clara har väldigt olika syn på hur hur den ska avnjutas...

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

Vill du lyssna vidare på Tjajkovskijs mästerverk Nötknäpparen? Johans rekommenderade inspelning blev den med Boston Symphony Orchestra & Seiji Ozawa.

2021-12-11
Länk till avsnitt

Passionerad kärlek i Janá?eks stråkkvartett

När Leo Janáek är 63 år gammal träffar han en ung kvinna, blir galet kär och skriver sin ALLRA bästa musik. Som sin andra stråkkvartett, "intima brev", som osar av både passion och smärta.

Johans rekommenderade inspelning blev den med Belceakvartetten från 2019 på skivbolaget Alpha Classics.

2021-10-29
Länk till avsnitt

Bartóks skräckfilmsmusik

Béla Bartóks "Musik för stränginstrument, slagverk och celesta" har skrämt slag på många i filmen The Shining. Men i detta otroliga stycke finns också inslag av både Charlie Chaplin och Fibonaccis talföljd!

Johans rekommenderade inspelning blev den med Cleveland orchestra och dirigenten Christoph von Dohnányi.

2021-10-22
Länk till avsnitt

Robert Schumanns romantiska pianokvintett

Robert Schumann må ha mått rätt dåligt, men han skrev musik man blir lycklig av! Pianokvintetten från 1842 är en riktig milstolpe inom kammarmusik och hörs bland annat i Fanny och Alexander.

Johans rekommenderade inspelning blev Leonard Bernstein och Juilliardkvartetten från 1966.

2021-10-15
Länk till avsnitt

Carmina Burana ? sex, droger och en stekt svan

Carl Orffs superhit sjungs av körer över hela världen och har en sån där ikonisk start som ALLA känner igen. Men är texterna för glada? Var är all medeltida grymhet?!

Johans rekommenderade inspelning blev Tyska symfoniorkestern i Berlin med kör under ledning av Riccardo Chailly.

2021-10-08
Länk till avsnitt

Kaprálovás pianokonsert ? geniet som dog alldeles för ung

Få har hört talas om Vítzslava Kaprálová som dog bara 25 år gammal. Men jä*lar vilken musik hon skrev! Gör dig redo att falla pladask för en filmisk och berusande pianokonsert full av kontraster.

Programledare: Clara Törnvall och Johan Korssell

Johans rekommenderade inspelning blev pianisten Alice Rajnohova och Bohuslav Martinu-filharmonin under ledning av Tomá? Hanus.

2021-10-01
Länk till avsnitt

Bergs violinkonsert till minne av en ängel

Veckans mästerverk är smärtsamt vackert och något så ovanligt som ett tolvtonsstycke man kan nynna på. Men vem var det egentligen Alban Berg hade i tankarna när han skrev musiken? Och hur kom det sig att han dog sedan?

Programledare: Clara Törnvall och Johan Korssell

Johans rekommenderade inspelning blev den med violinisten Itzhak Perlman och Boston Symfoniorkester under ledning av Seiji Ozawa.

2021-09-24
Länk till avsnitt

Also sprach Zarathustra ? vad händer efter världens mest kända intro?

Ja ALLA har hört den maffiga starten, men sen då? Välkommen till Filosofiska rummet i P2 där vi lär dig allt du behöver veta om både Nietzsches filosofiska text och Richard Strauss tonsättning av densamma!

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

Johans rekommenderade inspelning blev Herbert von Karajan och Berlinfilharmonikerna från 1973 på Deutsche Grammophon.

2021-09-17
Länk till avsnitt

Sibelius femma ? en stund av fullständig lycka

Denna otroliga symfoni beställdes av Finlands regering för att fira Sibelius egen 50-årsdag. En dag som också utropades till nationell helgdag! Snacka om att han var älskad.

Programledare: Clara Törnvall och Johan Korssell.

Johans rekommenderade inspelning blev Lahtis symfoniorkester under ledning av Osmo Vänskä, en inspelning som gavs ut på BIS år 1997.

2021-09-10
Länk till avsnitt

Djurens karneval öppnar dörren till sagans värld

Efter en misslyckad turné drar sig Saint-Saëns undan för att slicka sina sår. Och för att höja humöret skriver han ett verk fullt av humor, vackra svanar, tjuriga åsnor, glittrande akvarium och dansande fossiler.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

Johan rekommenderar en inspelning med Antonio Pappano, Martha Argerich och Santa Cecilia-orkestern i Rom. Inspelningen gavs ut år 2017 på Warner.

2021-09-03
Länk till avsnitt

Dvo?áks 9:a ? som en hel melodifestival!

Dvoáks 9:a är en riktig publikfavorit, full av melodier som sätter sig! Här möts afro-amerikanska spirituals, tjeckiska folkmelodier, dansrytmer och är det inte Hajen-soundtracket?

Johans rekommenderade inspelning blev Berlinfilharmonikerna under ledning av Rafael Kubelik.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-03-19
Länk till avsnitt

Schuberts stråkkvintett ? så vacker att du tappar andan

Gör dig redo för ett av de bästa kammarmusikaliska verken någonsin, skrivet av Franz Schubert bara två månader innan han dog år 1828. Dessutom berättar Clara om en konsertupplevelse på Capri.

Johans rekommenderade inspelning är den med Ébene-Kvartetten och Gautier Capucon från 2015.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-03-12
Länk till avsnitt

Haydns magnifika skapelse

Haydns maffiga oratorium Skapelsen från år 1798 är fyllt av hopp och ljus. Och visst är det okej att skildra historien om Eva och Adam utan att gå in på utdrivningen ur paradiset och allt det tråkiga?

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-03-05
Länk till avsnitt

Rhapsody in Blue ? New York i toner

År 1924 lyckas George Gershwin kombinera det svulstiga orkestersoundet med jazzens blå toner på ett MAGNIFIKT sätt. Det bubblar och svänger av storstadspuls och har blivit något av ett soundtrack till New York.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-02-26
Länk till avsnitt

Ruth Gipps 2:a symfoni ? en bortglömd pärla

För exakt 100 år sedan föddes geniet Ruth Gipps tonsättare, dirigent, pianist och oboist. Och lite jobbig? Hennes 2:a symfoni från 1945 skrevs för att hylla krigsslutet och innehåller både filmiskt ädelmod och marschtakter.

Johans rekommenderade inspelning blev den med dirigenten Rumon Gamba och BBC National Orchestra Of Wales.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-02-19
Länk till avsnitt

La Mer ? långt ifrån ett hafsverk

Att beskriva havet i musik har många tonsättare försökt sig på, men frågan är om inte Debussy lyckas bäst med "La Mer". Dessutom bubblar Johan av musikskämt i veckans avsnitt.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-02-12
Länk till avsnitt

Bachs älskade Goldbergvariationer

Kanske skrevs den för en greve som hade svårt att sova, kanske är det en myt. Men Bachs Goldbergvariationer från 1741 är en riktig klassiker som hörs i filmer och tolkas på så väl dragspel som elgitarr.

Johans rekommenderade inspelning blev Glenn Goulds klassiska platta från 1955.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-02-05
Länk till avsnitt

Bacewiczs perfekta pianokvintett

Grayna Bacewicz första pianokvintett innehåller både lekfullhet och allvar, rörande vackra partier och energisk dans. Ja den är liksom... komplett! Men så var hon också ett geni som jobbade stenhårt dag ut och dag in.

Johans rekommenderade inspelning blev en skriva med pianisten Krystian Zimerman och hans stråkvänner Kaja Danczowska, Agata Szymczewska, Ryszard Groblewski och Rafal Kwiatkowski.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-01-29
Länk till avsnitt

Petterssons 7:a ? älskat svenskt mörker

Dags för en riktig ångesthit! Allan Pettersons fattiga uppväxt och värkande kropp resulterade i en älskad symfoni som slog försäljningsrekord och fanns i nästan varje svenskt hem.

Johans rekommenderade inspelning blev den första inspelningen från 1969 med Stockholms Filharmoniska Orkester under ledning av Antal Dorati.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-01-22
Länk till avsnitt

Sjostakovitjs mörka stråkkvartett

När Dmitrij Sjostakovitj skrev sin åttonde stråkkvartett var han djupt deprimerad. Och stycket blev så mörkt och personligt att folk omkring honom var rädda att det var ett självmordsbrev.

Johans rekommenderade inspelning blev en med Pavel Haas-Kvartetten.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-01-15
Länk till avsnitt

Planeterna ? effektfull filmmusik och horoskop

Kanske tycker du att astrologi är flum? Men vore det inte för stjärntecken och planeter hade Gustav Holst kanske inte skrivit detta effektfulla och maffiga mästerverk. Och nog hör man väl också Star Wars här?

Johans rekommenderade inspelning: 
London Philharmonic Orchestra under ledning av Adrian Boult. (1979)

Vi hörde också en inspelning med Montreals symfoniorkester och kör under ledning av Charles Dutoit.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2021-01-08
Länk till avsnitt

Mozarts requiem ? skräck, dramatik och älskad musik

Dags för ett riktigt monument inom den klassiska musiken! Världens kanske mest älskade rekviem innehåller både dramatiska skräckskildringar och tröst. Men Mozart hann inte färdigt med dödsmässan innan han själv dog.

Johans rekommenderade inspelning: 
John Eliot Gardiner dirigerar Engelska barocksolisterna och Monteverdikören. Solister: Barbara Bonney, Anne Sofie von Otter, Hans Peter Blochwitz och Willard White.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2020-10-30
Länk till avsnitt

Korngolds violinkonsert ? filmisk feelgood

Nu ska jag sluta skriva filmmusik och börja med seriös musik igen tänkte Korngold och skrev en smäktande vacker violinkonsert. Men faktum är att han återanvände musik från sina tidigare filmer.

Vill du lyssna vidare på musiken? Johans rekommenderade inspelning blev den med Jascha Heifetz och Los Angeles Philharmonic under ledning av Alfred Wallenstein från 1953.

Programledare: Johan Korssell och Clara Törnvall.

2020-10-25
Länk till avsnitt

Beethovens sista stråkkvartett ? musik som har allt!

Beethovens stråkkvartett Op. 135 kom till under den sista eländiga tiden i hans liv, men innehåller trots det både tröst, sprudlande glädje och humor. Men vad är det för mystisk fråga han bakat in i musiken?

Johans rekommenderade inspelning: Belceakvartetten.

2020-10-18
Länk till avsnitt

Gubajdulina offrar och hyllar Bach ? samtidigt

Ett Bachtema där man kapar den allra sista tonen, och sedan förstör temat mer och mer och mer... Offertorium från år 1980 är den ryska tonsättaren Sofia Gubajdulinas första violinkonsert och allra bästa verk!

Johans rekommenderade inspelning: Gidon Kremer och Boston Symphony

2020-10-11
Länk till avsnitt

Mahlers "Das Lied von der Erde" ? ett försök att lura döden

Skriver jag en nionde symfoni kommer jag dö, tänkte Gustav Mahler och skapade istället en helt ny slags musik den otroligt vackra sångsymfonin Das Lied von der Erde. (Som självklart handlar om döden. Det är ändå Mahler.)

Johans rekommenderade inspelning:
Fritz Reiner dirigerar Chicago Symphony Orchestra, Richard Lewis och Maureen Forrester. Inspelad 1959, remastrad 2007.

2020-10-04
Länk till avsnitt

Charles Ives obesvarade fråga

Hur mycket existentiell ångest kan man baka in i sex minuter musik? Ja rätt mycket visar det sig. Men Charles Ives stycke "The unanswered question" från 1906 är också hypnotiskt vackert.

Johans rekommenderade inspelning: Michael Tilson Thomas och San Francisco Symphony

2020-09-27
Länk till avsnitt

Rachmaninovs farligt svåra pianokonsert

Rachmaninovs 3:e pianokonsert är grandios, romantisk och full av lidelse. Men den är också bland det svåraste en pianist kan ge sig på. Ja det sägs att den blev så svår att pianisten den skrevs för vägrade spela den.

Johans rekommenderade inspelning: Vladimir Ashkenazy och London Symphony Orchestra under ledning av Andre Previn.

2020-09-20
Länk till avsnitt

Skandalsuccén Våroffer

När baletten Våroffer hade sin premiär år 1913 skrek och buade publiken så mycket att dansarna knappt hörde musiken och Stravinsky fick fly in bakom scenen. Men idag är synen på verket en helt annan.

Veckans rekommenderade inspelning: Michael Tilson Thomas och Boston Symphony Orchestra.

2020-09-13
Länk till avsnitt

Enigmavariationerna ? en musikalisk pusseldeckare

Många är vi som fick gåshud av den här musiken i filmen Dunkirk. Men Edward Elgars Enigmavariationer från år 1899 är inte bara bland det vackraste som skrivits, det innehåller också gåtor på flera plan.

Johans rekommenderade inspelning blev den med Sir Adrian Boult och Londons symfoniorkester.

2020-09-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.