Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Imprapodden

Imprapodden

En underhållande och informativ podcast om om jazz- och improvisationsmusik utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Politiska samtal varvas med diskussion om konst och skapande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

imprapodden.podbean.com

Avsnitt

Konstnärlighet, improvisation och människan

I det fjärde avsnittet av Imprapodden kommer samtalen kretsa kring konstnärlighet, skapande, improvisation och människan! Gästerna Malin Wättring och Lindha Kallerdahl delger hur de lever tillsammans med och genom improvisationen, hur de ser på skapande och hur deras musikaliska processer ser ut! Programledare är Sara Aldén, Impras ansvariga för region Väst.

2021-02-07
Länk till avsnitt

Musikens villkor - Covid Edition

I det tredje avsnittet gästas imprapodden av Karin Inde från Musikcenrum Väst och Louise Nordgren från Svensk Jazz. Det blir ett samtal med utgångspunkt i musiklivets strukturer och villkor. Hur såg det ut innan corona bröt ut, och vilka musikpolitiska konsekvenser har kommit ur denna pandemi? Det och mycket mer i avsnitt 3! Programledare är Impras ordförande Agnes Persson.

2020-12-08
Länk till avsnitt

Tolka tradition

Ett samtal på distans mellan Terese Lien Evenstad, Amanda Ginsburg och Julia Eriksson om jazztraditionens inverkan på konstnärligt skapande och hur vi förhåller oss till dess rötter idag.

2020-10-20
Länk till avsnitt

Jazzens nya IMPRAstruktur

Ett samtal mellan Impras grundare Lina Nyberg och Gunilla Törnfeldt och nuvarande ordförande Agnes Persson. 

2020-09-08
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.