Sveriges 100 mest populära podcasts

IMPRApodden

IMPRApodden

En underhållande och informativ podcast om om jazz- och improvisationsmusik utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Politiska samtal varvas med diskussion om konst och skapande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

imprapodden.podbean.com

Avsnitt

IMPRApodden möter IMPRA Jazz Festival & Women in Jazz

I det sjunde avsnittet av IMPRApodden möter vi arrangörerna för IMPRA Jazz Festival Sofia Lärkfors och Stina Ney samt deras samarbetspartner i Storbritannien Women in Jazz, Louise Paley. Vi får reda på vilka artister som är bokade till festivalen, om hinder och motgångar men också vilka fördelar som funnits i planerandet av en festival mitt under en pandemi. Programledare är Emma Larsson, ledamot och Social Media Manager i IMPRA.

2021-07-28
Länk till avsnitt

Vinnarna av IMPRA Guld 2020

I det sjätte avsnittet av IMPRApodden möter vi vinnarna av IMPRA Guld 2020: Erika Hammarberg och Lina Lövstrand, som är grundarna av storbandet Elaria Orchestra. Tillsammans med IMPRAs ordförande Amanda Ginsburg pratar de om kärleken till att spela i storband, sitt engagemang för barns musicerande och relationen till sitt eget musikerskap.

2021-05-31
Länk till avsnitt

Scenen då och nu - förändringen som skett

I detta avsnitt delar gästerna Almaz Yebio och Lisa Ullén med sig om sina upplevelser av hur scenen sett ut och förändrats under deras aktiva musikliv fram tills idag samt vad de önskar att se hända just nu och i framtiden! Ett starkt avsnitt om värdet av representation och vikten att alltid arbeta för ett jämställt och jämlikt musikliv! Programledare är Sara Aldén, vice ordförande och ansvarig för IMPRA Väst.

2021-03-30
Länk till avsnitt

Konstnärlighet, improvisation och människan

I det fjärde avsnittet av Imprapodden kommer samtalen kretsa kring konstnärlighet, skapande, improvisation och människan! Gästerna Malin Wättring och Lindha Kallerdahl delger hur de lever tillsammans med och genom improvisationen, hur de ser på skapande och hur deras musikaliska processer ser ut! Programledare är Sara Aldén, Impras ansvariga för region Väst.

2021-02-07
Länk till avsnitt

Musikens villkor - Covid Edition

I det tredje avsnittet gästas imprapodden av Karin Inde från Musikcenrum Väst och Louise Nordgren från Svensk Jazz. Det blir ett samtal med utgångspunkt i musiklivets strukturer och villkor. Hur såg det ut innan corona bröt ut, och vilka musikpolitiska konsekvenser har kommit ur denna pandemi? Det och mycket mer i avsnitt 3! Programledare är Impras ordförande Agnes Persson.

2020-12-08
Länk till avsnitt

Tolka tradition

Ett samtal på distans mellan Terese Lien Evenstad, Amanda Ginsburg och Julia Eriksson om jazztraditionens inverkan på konstnärligt skapande och hur vi förhåller oss till dess rötter idag.

2020-10-20
Länk till avsnitt

Jazzens nya IMPRAstruktur

Ett samtal mellan Impras grundare Lina Nyberg och Gunilla Törnfeldt och nuvarande ordförande Agnes Persson. 

2020-09-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.