Sveriges 100 mest populära podcasts

Mina roliga kompisar

Mina roliga kompisar

Katrin Sundberg är skådespelerskan som är känd för de flesta som Häxan Surtant och som på senare år gjort succé med sina roliga filmer på sociala medier. Hon säger själv så här om podden: ?Av allt jag gjort så finns det en sak jag är riktigt stolt och lycklig över och det är mina kompisar. Nu vill jag därför dela det finaste jag har med er, och det är mina roliga kompisar. Vissa av dom jobbar med humor. Men det jag kan lova är att alla är ROLIGA på sitt sätt. Via mina kompisar så får ni också lära känna mig. Våra samtal är allt från interna fniss till livsfrågor.? Producent Daniel Sjöberg "Mina Roliga Kompisar" är en samproduktion med produktionsbolaget Poddagency

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

feeds.acast.com/public/shows/minaroligakompisar

Avsnitt

19. Edward af Sillén

I veckans avsnitt träffar Katrin fantastiska Edward af Sillén! Vi vet ju att han är rolig, men är han Katrins kompis? Eller kollega? Var går skillnaden?   Det blir såklart en massa prat om humor. Var han rolig som barn? Kan han känna att han ibland går över gränsen med skämten när han är kommentator i Eurovision? Får man skämta om allt och varför reagerar folk numera så starkt på skämt dom inte gillar?   Vi får också höra om Edwards scenskräck, varför han hatar premiärer och hur mycket recensioner kan påverka. Både de bra och de dåliga.   Han berättar också om upplevelsen att regissera en konsert med Liza Minnelli.  (visste ni förresten att Katrin är Sveriges Liza Minnelli?!) Det är stålknän, tigrar, fall, Jan Malmsjö, Carola, Micke Nyqvist och en Lisa som drar mitt under showen...   Vi får också svar på stora frågor som: Har han en till film i huvudet och vill han skriva mer manus för mello?     Producent: Daniel Sjöberg   Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency
2021-09-24
Länk till avsnitt

18. Anton Lundqvist

I veckans avsnitt får Katrin besök av sin andra (jobb)son - Anton Lundqvist! Katrin tycker att det är sjukt hur klok den här lilla skiten är. Hur kommer det sig? Och kan den här öldrickanden gamern verkligen bara en enda svensk låttext? Och den där turnén Anton åkte på som barnskådis.. Hände den verkligen eller var det en dröm?   Men tror ni att det bara blir kvalitativ och rolig podd -då tror ni fel.. Det ritas nämligen i podden. I flera minuter (och en av dom kan inte prata och rita samtidigt). Katrin berättar om sin otroligt ensamma och sorgliga barndom som innehöll teckningar på personer och saker som gråter och ett altare som Katrin byggt i skogen dit hon gick och grät. Men stora och viktiga frågor avhandlas också. Som t ex hur stort Antons sons huvud är?   Det kan också vara säsongens sämsta omgång i "norsk karaoke"..       Producent: Daniel Sjöberg   Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency
2021-08-25
Länk till avsnitt

16. Denise Rudberg

I veckans avsnitt träffar Katrin den karismatiska, roliga och helt oförutsägbara Denise Rudberg!

Hon som är en katt bland hermelinerna, som inte tvekar att vara obekväm.

Det blir (minst sagt) ett virvlande, underhållande och naket samtal med många ofattbara historier och både Denise och Katrin är övertygade om att de kommer att bli blockade från mångas socialsv medierkonton efter det här avsnittet..

De diskuterar bland annat vem som borde spela den unga kungen i serien om det svenska hovet och varför.

Och vad vill man vara som kille? En shower eller en grower?

De pratar även om varför Denise är hårfri på hela underkroppen förutom på en fläck?

Och hur hinner hon skriva 2 böcker per år?

 

Vi får också höra om när Katrin höll på att skjuta ihjäl sin kompis och om Denise värsta överraskning som slutade i ett giftermål och en oljetavla..

Och om när Denise var på en fest, kollade runt, och insåg att 16 ex satt runt samma bord..

Ja ni hör ju...

 

Producent: Daniel Sjöberg

 

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-08-17
Länk till avsnitt

15. Katarina Rolf

I drygt 20år (tror vi) har Katrin känt veckans gäst: Katarina Rolf!

De berättar om sin resa tillsammans som varade en vecka men som kändes som en månad. Livsviktiga tips ges; tänk till innan du åker på semester med en kompis..

Katarina jobbade som Steward (även kallat "Saftslampa") i 22 år så vi får svar på frågor som: "Flirtar man resenärerna?" "Är hon med i 10 000m klubben?" Och hur mycket party var det egentligen bland flygpersonalen?

Vi får också lite efterlängtad flygfeeling (som iofs går sådär) och om Katrins favorithistoria om chokladen i Los Angeles..

Det pratas även om kroppar, kvinnors i synnerhet. Om det sorgliga i att så många är missnöjda.

Hur känner de sig i sina kroppar? Har de gjort några skönhetsbehandlingar och vilka ingrepp skulle de kunna tänka sig att göra?

Tjejerna drar också slutsatsen att karaoke är som livet - det blir liksom inte kul när det väl drar igång..

 

Producent: Daniel Sjöberg

 

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-08-10
Länk till avsnitt

14. Martin Redhe Nord

I veckans avsnitt träffar Katrin hennes gulligaste gäst någonsin!

Drillpojken med ett babyface och ett omöjligt efternamn - skådespelaren, sångaren och musikalartisten: Martin Redhe Nord!

Vi får bland annat höra om Martins köriga höst när han var 17år och både var med i Sikta mot stjärnorna (och kom 3a!) och kom ut som gay.

Det blir också en väldans massa musikalanekdoter, om Martins peruk i Flashdance, om järnridån på Cirkus och om kontrasten på publiken en lördag kväll mot söndagsmatinén.. 

 

Rollerna blir bytta när Katrin är den som får gissa låt i "Norsk Karaoke". Och ja, med två musikalartister blir det en del sång.. :)

 

 

Producent: Daniel Sjöberg

 

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-07-30
Länk till avsnitt

13. Rennie Mirro

Katrin har en oerhörd respekt för Rennie Mirro och efter att ha lyssnat på han sommarprat undrar hon vad fan de ska prata om..

Men det hade hon inte behövt undra. Här pratades det!

Vi får bland annat höra om när Rennie bröt sig in i Münchenbryggeriet, och när gick på audition för Barysjnikov och det var som att träffa Gud..

Vi får en inblick i machokulturen som fanns i baletten och om hur det var att växa upp i ett kollektiv på 80-talet.

Och så får vi höra om den galna historien när Rennie hyrde China teatern och det inte riktigt gick som planerat..

Och Rennie, ja han är nöjd med att han inte är nöjd.

 

Producent: Daniel Sjöberg

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-07-14
Länk till avsnitt

12. Jonathan Lindström

I veckans avsnitt träffar Katrin sin kompis Jonathan Lindström som är arkeolog, författare och forskare och som dessutom är återkommande gäst i P1-programmet Spanarna.

Hur många timmar har han på sitt dygn egentligen?   Katrin har så många frågor och det finns onekligen många spännande storys här.. För vad sägs om: När Jonathan löste ett 5000 år gammalt mord eller när han hittade ett tempel från stenåldern under en vanlig sommarstugetomt..   Eller varför inte när Jonathan och en kompis i tonåren byggde en dykardräkt med en hink på huvudet, en pump, en korg med sten och en trädgårdsslang och gick på Värtans botten en tidig sommarmorgon.   Eller när Spink-Jocke fastnade långt in i en grotta i ett  berg och tog sig loss med hjälp av ett SL-kort.   Och så pratar vi om Jonathans spännande bok som behandlar alla tiders sexualitet, från stenåldern och framåt!    

Producent: Daniel Sjöberg

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-07-06
Länk till avsnitt

11. Görel Crona

Hoppas att ni har bullat upp inför det här avsnittet med Görel Crona för det är HELT OFATTBART vad hon har varit med om!! Hennes liv är 170 filmer. Minst!!

Vart ska man ens börja när man ska beskriva vad avsnittet handlar om?

Om hennes pappa som hittades på gatan när han var 12 år?

När hennes pappa släppte låtar med Stickan Andersson? Eller när han tackade nej med att starta skivbolag med Stickan?

Eller kanske om hennes uppväxt på Las Palmas, eller att hon flyttade hemifrån som barn? Eller när hon fick åka med ögonbindel till ett hus i förorten för att dubba hennes första film (och vad var det för film?)

Om ofattbara äventyr i världen, om det blå folket, när hon blev hållen inlåst i ett rum och om rädslor, osäkerhet och mod...

Ja, man måste helt enkelt lyssna om man ska tro det är sant!

 

 

Producent: Daniel Sjöberg

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-06-29
Länk till avsnitt

10. Siw Malmqvist

Urkraften Siw Malmqvist gästar podden!

Ingen svär som Siw! Och få är så underbar som Siw!

Det här är hennes premiärmedverkan i en podd och vi får bland annat höra om hur hennes karriär grundar sig på en fejk-ansökan, när hon var en usel värdinna hos Lennart Hyland och om den roligaste tiden i hennes karriär.

Det blir en himla massa anekdoter: När hon glömt trosorna, om levande djur på turnéer, om när micken varit på backstage och om alla missförstånd med språket i Tyskland...

Kan hon fortfarande gå ner i split? Stämmer det att hon är faster till Morgan Alling? Vad har hon gjort med alla pengarna och hur har hon det med självkänslan??

 

Producent: Daniel Sjöberg

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

 

 

2021-06-22
Länk till avsnitt

9. Lennart Jähkel

Kompis i första avsnittet är: Lennart Jähkel!!

Vi får bland annat höra om föregångaren till "Pistvakt" och om deras galna
kvinno-fans, när Lennart cyklade till Malmö för att det var medvind, när och hur han fick rollen till
Jägarna (och är det verkligen han som sjunger?) och när Katrin trodde att hon
skulle åka in i fängelset för mord på Lennart under en koreografering.
Avslutningsvis får vi höra en otrolig historia från 1994 när Lennart, Katrin och sex andra blev
nödställda en stormig midsommarafton i Lennarts båt och blev räddade av Robert Aschberg.

 

Producent: Daniel Sjöberg

Mina Roliga Kompisar är en partner till produktionsbolaget Poddagency

2021-06-15
Länk till avsnitt

Per Andersson

Ett underbart avsnitt där vi får komma riktigt nära den briljante komikern och skådespelaren Per Andersson. Han och Katrin samtalar om taxichaufförer som delar med sig av ovanliga trix för att få ordning på magen.

Och att de hellre kör på för fullt och riskera magplask än att göra saker lagom. Katrin blir också oerhört provocerad av att Per har så lätt för att somna.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 7. Charlie Gustafsson

I detta avsnitt träffar Katrin kompisen och kollegan Charlie Gustafsson som hon just nu spelar pjäsen Tårtljus med. Charlie slog igenom med rollen som Calle i TV-serien "Vår tid är nu", men gjorde faktiskt sin första roll på TV som åttaåring! Katrin och Charlie pratar såklart om detta och också om att det finns en tysk Charlie Gustafsson, om att provfilma i piratkläder och varför han hackade säckar fulla med lök och äpple på sitt hotellrum i Göteborg.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 6. Charlott Strandberg

Ett riktigt kanonavsnitt där Katrin träffar en av sina närmaste vänner Charlott Strandberg. Charlott är skådespelerska som vi känner igen från mängder av TV-serier och scenproduktioner, bl.a. Svensson Svensson, Älskade Lotten och Mamma Mia!

Katrin och Charlott pratar om hur det var att ha sina framtänder i en burk på bänken hela högstadiet, när de var ensamma tjejer på en fest med 400 brandmän och hur det är att ha en vänskap som är så stark att den håller för riktigt stora konflikter.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 5. Tobias Persson

Tobias Persson är skådespelare och komiker. Han har medverkat i mängder av TV-produktioner och har en karriär som stand up-komiker i både Sverige och England. Förra året gjorde han den publik- och kritikerhyllade föreställningen Man på prov som turnérade landet runt.

Katrin och Tobias pratar om att vara artister med vanliga namn, kreativitet, hemska företagsgig och det komplicerade i att vara rolig när man mår som sämst. 

Vi tackar våra sponsorer www.sudio.com & www.homemaid.se


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 4. Fredrik af Klercker

Katrin träffar i detta avsnitt Fredrik af Klercker. Fredrik är en mångsysslare som bland mycket annat driver egna klädmärket Klercker, podden Stiljournalen och inte minst det nya spännande vintageprojektet Pete & Harry som lanseras i dagarna. Hans och Katrins samtal kretsar kring elegans, vikten av humor i relationer, självbild och det tveeggade med att vara otålig.

Vi tackar våra sponsorer www.sudio.com och www.homemaid.se


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 3. Michael Netterstad

I det här avsnittet får Katrin besök av en av sina äldsta vänner Michael Netterstad. Mikael arbetar med TV där han gjort mängder av produktioner och just nu bl.a. skriver frågorna till Postkodmiljonären. Det blir ett härligt samtal med mycket fniss om konsten att konversera, den gemensamma uppväxten i Örebro, påhittade språk och Katrins fäbless för att sjunga julvisor året runt.

Vi tackar våra sponsorer www.sudio.com och www.homemaid.se


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 2. Sussie Eriksson

Katrin & Sussie i ett samtal om att få humorn med bröstmjölken, lårlyft och om att ta hem hantverkare för att träffa killar.


Sussie Eriksson ? jo det är så man säger, inte Susanne Maria Eriksson som hon egentligen heter. Så här säger Katrin om dagens roliga kompis: ?Sussie och jag träffades 1986 när vi båda medverkade i musikalen Ringo på Göta Lejon i Stockholm. Men redan då var hon en veteran i branschen. Sussie har spelar in mänger av radioteater, musikaler och komedier. Och hon var en av de tre stjärnorna i Mamma Mia. Vad som sedan hände med henne då hon medverkade i Let´s dance är en av de saker ni kommer att få svar på i podden. Och även varför denna pralin fortfarande är singel, vilket för mig är ofattbart. Hade jag varit kille så hade jag friat på stubben.?


Vi tackar våra sponsorer www.homemaid.se & www.sudio.com


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 1. Henrik Johansson

I detta premiäravsnitt av Katrin Sundbergs podcast Mina roliga kompisar träffar hon skådespelaren och trebarnspappan Henrik Johansson, Sä här säger Katrin om Henrik: Henrik och jag träffades för några år sedan då vi jobbade ihop på scen. Henrik är rolig på ett sätt som påminner om Woody Allan i unga år. Henrik och jag pratar bland mycket annat om sin vänskap, småstäder, pinsamma barndomsminnen och konsten att kunna se komiskt på livskriser.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-24
Länk till avsnitt

Trailer Mina Roliga Kompisar

Trailer for the podcast Mina roliga kompisar med Katrin Sundberg.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.