Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Vilse i finkulturen

Vilse i finkulturen

Podcast by Sabina och Johanna

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-622512622

Avsnitt

8. Vi ljuger om vår ålder, sångtekniskt "bjäfs" och "mästare"

Älskar du att deltaga i en Masterclass? Eller står du där och tänker - Vad är det för sångtekniskt "bjäfs" som den här personen pratar om?! Hur du än upplever det så är du antagligen inte ensam om den känslan. I det här avsnittet pratar Johanna och Sabina om det roliga men också svåra med att deltaga i en Masterclass. Är det egentligen ett enda stort spektakel där man ska visa upp sig för att få jobb och kontakter? https://www.instagram.com/vilseifinkulturen/
2021-01-27
Länk till avsnitt

7. Öva - Nödvändigt ont eller härligt?

Är övning ett nödvändigt ont eller en härlig egentid? I detta avsnitt pratar Sabina och Johanna om hur deras övningshistoria har sett ut genom åren och hur de övar bäst idag. Den stora frågan är - Måste man älska att öva för att bli en bra sångare? https://www.instagram.com/vilseifinkulturen/
2021-01-13
Länk till avsnitt

6. Varningsklockan, Nina Stemme och Sabina kör för fort

I detta lilla julspecial är kanske Johanna lite för privat, Sabina berättar om sin största idol och vad hon är beredd att göra för att få höra henne sjunga och vi delar med oss av tips för att vända depp till pepp.
2020-12-30
Länk till avsnitt

5. Skita på sig på Götgatsbacken och vi hittar "The Silver bullet"

Kan man styrketräna eller springa som operasångare? Hur tränar man på bästa sätt för att gynna sin sångteknik egentligen? Kan fysisk aktivitet stärka vår mentala hälsa? I veckans avsnitt djupdyker Sabina och Johanna i ämnet.
2020-12-16
Länk till avsnitt

4. Benny Andersson, taxklackar och en uppknäppt skjorta

Vi har Emma Sventelius med oss som gäst och vi delar med oss av våra och era mest pinsamma auditionminnen. Vi pratar även om vad vi har på oss för kläder när vi gör audition och en av oss har starka känslor kring coola vs töntiga skor.
2020-12-02
Länk till avsnitt

3. Audition - Förberedelse. Gäst: Mezzo-sopranen Emma Sventelius (Del 1)

Mezzo-sopranen Emma Sventelius gästar podden och vi pratar om hur man på bästa sätt förbereder sig inför en audition. https://www.instagram.com/vilseifinkulturen/
2020-11-18
Länk till avsnitt

2. Funktionsbyxor, bullar och sångpedagoger

Vårt andra avsnitt har tema ?sångpedagoger? Det blir ganska nischat och nördigt och ganska långt. Men det är ju ganska nördigt att vara sångerska. Och Sabina och Johanna har ganska lätt för att prata läääänge visar det sig.
2020-10-14
Länk till avsnitt

1. Panodil och pannben

Panodil och pannben funkar både när man ska föda barn och komma in på Operahögskolan. I det här avsnittet presenterar vi oss och berättar lite om våra respektive vägar till att arbeta som operasångerskor.
2020-10-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.