Sveriges 100 mest populära podcasts

En Beroendepodd - Med Hedén, Bohman & Granander

En Beroendepodd - Med Hedén, Bohman & Granander

2015 räddade Robert Bohman livet på Nemo genom att erbjuda honom en plats på sitt behandlingshem. Därför var det väldigt naturligt att just han skulle ta Magnus Hedmans plats i denna podd när den nyss nämnda valde att tacka för sig efter 49 avsnitt. Tillsammans med Felix Granander så skapar de nu podden "En Beroendepodd". Det kommer att bjudas på djupa livshistorier där Nemo träffar olika kända och mindre kända människor med koppling till beroende och medberoende. Det bjuds även regelbundet på spännande tema-avsnitt där Bohman och Granander från The House Rehab ansluter. Denna podd vill

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/hedmanhedenenberoendepodd

Avsnitt

105. Agnes Novak

Agnes Novak som har erfarenhet av beroendeproblematik sedan 2004 och har arbetat specifikt med sexuella och relationella tvångsbeteenden sedan 2013, äntligen gästar hon podden. I detta avsnitt berättar hon om sin resa och varför hon hamnade på just den banan. Ett öppet och spännande avsnitt som inte får missas!

2022-11-30
Länk till avsnitt

104. Angelica

Angelica gästar podden i ett avsnitt som tar oss genom en unik resa från att växa upp med en moder som har en väldigt speciell sjukdom, till att senare i livet inse hur det har påverkat henne att själv. 

2022-11-23
Länk till avsnitt

103. DJ Pamela

Pamela var en av stockholms första kvinnliga DJs och fann sig själv plötsligt i ett ständigt pulserande nattklubbsvärld, där droger blev en central del av livet. Närheten till droger i kombination med vad hon jobbade med gjorde att hon under en lång tid blev fast i ett beroende som bara fortsatte att fördjupas. Tillslut tog hon farväl av sitt jobb och spenderade månader på ett Rehab, men vändningen kom och DJ Pamela hittade tillbaka till musiken. Missa inte detta avsnitt!

2022-11-16
Länk till avsnitt

102. Fredrik Lie

Fredrik Lie delar med sig av en resa som ledde honom rakt ner i mörkret under en lång period, för att sedan vända och ta honom till ett drogfritt och vackert liv. Idag delar Fredrik med sig och hjälper andra som håller på att hamna på samma bana.

2022-11-09
Länk till avsnitt

101. Johanna Öjersson

Denna vecka träffar vi Johanna Öjersson som varit nykter i lite över 11 år. Vi får höra om hennes resa som började med alkoholism redan i tonåren och hur hon tillslut har hittat rätt väg i livet. Följ med!

2022-11-02
Länk till avsnitt

100. Nemos mamma

Podden fyller 100 avsnitt och det ska givetvis firas på ett alldeles speciellt sätt! Nemos mamma gästar podden för att dela med sig av hur hon upplevde hans missbruk, men också berätta lite om sina egna erfarenheter i kampen mot beroendesjukdomen? Detta får ni inte missa!

2022-10-26
Länk till avsnitt

99. Calle Östlund

Denna vecka träffar vi äntligen Calle Östlund, Nordic Creative Director på Warner Bros. Discovery. Det blir en hjärtlig och ärlig diskussion och vi får höra hur Calle, efter att länge ha känt ett hål inom sig tillslut fick hjälp av experter att hjälpa sig själv, på flera plan. Vad var vändpunkten, vad var de avgörande orden såhär i efterhand? Missa inte!

2022-10-19
Länk till avsnitt

98. Malla

I veckans avsnitt träffar vi beroendeterapeuten Malla. En unik resa från veckor utan sömn, i minst sagt speciella förhållanden till att bryta band med nästan hela sin bekantskapskrets för att hitta vägen till tillfrisknandet. Följ med!

2022-10-12
Länk till avsnitt

97. Anna Setréus

Vi träffar Anna Setréus som är en av terapeuterna på The House och pratar om allting från hennes ungdom till hur hon brinner för att hjälpa människor. Missa inte vårat prat om korsberoende och annat som kanske inte nämns lika ofta. 

2022-10-05
Länk till avsnitt

96. Robert Laul

Denna vecka är vi i Göteborg och träffar mycket efterlängtat Robert Laul som tar oss med på en resa från ett hektiskt liv som sportjournalist i Stockholm. Vi pratar om alkoholproblematiken som hängde över axeln under hans aktivaste år och hur han tillslut hittade en vändning. Följ med!

2022-09-28
Länk till avsnitt

95. Frågeavsnittet

Vi har ett litet mellanavsnitt då vi flyttar in i den nya studion hos The House, allt är inte helt klart men nu är vi väldigt nära. Vi svarar på lyssnarfrågor som ställts via våra sociala kanaler samt pratar lite om nutid och framtid. En överraskning avslöjas i slutet, häng med!
2022-09-21
Länk till avsnitt

94. Barnprogramledaren Henrik Ståhls första intervju om sitt beroende!

Den smått legendariska barnprogramledaren Henrik Ståhl har i princip aldrig berättat sin historia offentligt förut. Just därför blev detta så starkt, skört, fint, genuint och äkta. Ja, det räcker med att säga så. Lyssna själva.
2022-09-14
Länk till avsnitt

93. Rasmus Troedsson - Min tid är nu!

Rasmus Troedsson är skådespelaren från succéserien ?Vår tid är nu?. Idag är han rykande aktuell med boken ?Min tid är nu? som i mångt och mycket handlar om hur han för många år sedan tog sig ur missbruket med hjälp av sin tro . Känslosamt, ärligt och vackert! Det är Rasmus Troedsson!
2022-09-07
Länk till avsnitt

92. Jens Hultén och Benny Haag gästar!

Skådespelarna Jens Hultén och Benny Haag har både yrket och nykterheten gemensamt. Nu regisserar Benny Jens i enmansföreställningen ?Sista matchen? som har premiär i höst. Lyssna på detta spännande samtal om missbruk, nykterhet och denna grymma föreställning!
2022-08-31
Länk till avsnitt

91. Richard Eklind - nykter i 19 år

Det är få som kan fånga en publik som Richard Eklind. Han är väldigt inspirerande och det är häftigt att lyssna på någon som verkligen tror på allt han säger. Efter 19 års nykterhet fortsätter Richard att dela med sig av sin historia och föra budskapet vidare. Och SOM han gör det! Jag blev helt trollbunden, och jag är säker på att ni kommer bli det också.
2022-08-24
Länk till avsnitt

90. Joakim Lindéns väg från mörkret till ljuset

Veckans avsnitt gästas av Joakim Lindén som berättar sin gripande historia. Från våld, missbruk, jakt på bekräftelse och droger i mängder till ett liv han tidigare bara kunde drömma om. Tack för din ärlighet, Jocke!
2022-08-17
Länk till avsnitt

89. Kekkis väg till friheten

Jimmy Kekki gästar podden och tar oss med på en inspirerande och ärligt livshistoria. Från becksvart mörker och tungt missbruk till många års nykterhet och ett liv där han får hjälpa otroligt många människor!
2022-08-10
Länk till avsnitt

88. Från hemlös narkoman till kommunalråd

Veckans avsnitt är en väldigt känslosam historia när politikern Jennie Claesson gästar oss och berättar sin resa från att vara en narkoman i hemlöshet, till att finna nykterhet, sinnesro och dessutom en otroligt karriär. Både som VD för framgångsrika företag och som politiker. En helt fantastisk och väldigt inspirerande livshistoria med andra ord!
2022-08-03
Länk till avsnitt

87. Micke Målarns spelberoende

Till vardags driver Micke Målarn podden "GöttÄnna" ihop med Glenn Hysén. Men idag är han veckans gäst i podden och berättar på ett öppenhjärtligt och hjärtskärande sätt en helt otrolig livshistoria om sitt spelberoende. Svårt att förstå när man inte varit i det själv men Micke sätter ord på det på ett bra sätt.. Lyssna själva!
2022-07-27
Länk till avsnitt

86. Sotar-Thomas gästar!

Nemos kompis från tolvsstegsvärlden, den fantastiska Sotar-Thomas, gästar podden och delar med sig av sin starka livshistoria. Och det blir en ärligt och väldigt fint samtal. Trots att grabbarna håller på olika lag...
2022-07-20
Länk till avsnitt

85. Beroende & ADHD med Erik Rosenberg

Poddaren och komikern Erik Rosenberg kom förbi studion och det blev ett samtal om beroende, adhd, föräldraskap och allt däromkring. Erik har många herrans år som nykter bakom sig så det fanns mycket att prata om!
2022-07-13
Länk till avsnitt

84. ?Klippet i blicken? med Aziz Laarif

Nemos gamla sponsor Aziz Laarif gästar podden och berättar en fantastisk historia om hur han tog sig ur sitt beroende. Hoppfullt och inspirerande. Men också en hel del om det smärtsamma i att ha närstående som fortfarande kämpar?
2022-07-06
Länk till avsnitt

83. Beroendeakutvården med Dr Isak

Isak, läkare på St Görans beroendeakut och tillika läkare hos the house är veckans gäst! Vi går genom exakt hur allting funkar på beroendeakuten. Men också en hel del om Isaks funktion på The Hosue Rehab. Spännande och intressant!
2022-06-29
Länk till avsnitt

82. Matti Ollikainen från Franska Trion gästar

Efter en uppväxt av missbruksproblematik i hemmet, år av turnéliv och stora mängder alkohol, kapitulerade Matti och gick på ett tolvslagsmöte. Han tragglade sig igenom de tolv stegen, utan att egentligen förstå vad han höll på med, men när han tillslut var igenom arbetet hittade han en kärlek till nykterheten som var så mycket starkare än den till alkoholen!
2022-06-22
Länk till avsnitt

81. Dataspelsberoende med Sven Rollenhagen

I veckans avsnitt träffar Nemo och Felix, Sven Rollenhagen, specialist inom digitala missbruk. Ett mycket spännande samtal! Hur ska du bemöta ditt barn som kanske spelar för mycket? Är verkligen dataspelsberoende ett riktigt problem? Och hur kan det se ut? Lyssna på veckans avsnitt och få alla svar!
2022-06-15
Länk till avsnitt

80. Att förlora sitt barn och vinna tillbaka det!

När jag frågade er lyssnare om vilka gäster ni önskade så var det många som önskade Instagram-profilen ?mamma_igen?. Jag hade ingen koll på vem det var, men er önskan är som bekant min lag. Jag bjöd in denna fantastiska kvinna till podden och hon bjöd i sin tur mig på en otrolig livshistoria! En historia om att knarka bort vårdnaden om sitt barn. Men att sedan bli nykter och vinna tillbaka det igen! Omskakande lyssning! Hör själva!
2022-06-08
Länk till avsnitt

79. Den första nyktra sommaren

Sommaren står för dörren och Hedén, Bohman och Granander slår sig ner i studion för ett prata om ett väldigt aktuellt ämne för så många av oss - Den första nyktra sommaren. Hur var det för de? Hur ska man förhålla sig? Finns det några konkreta tips? Och - Vad ska man dricka, om man inte vill dricka alkohol?
2022-06-01
Länk till avsnitt

78. Sindy Niklassons ofattbara liv!

Svårt att beskriva Sindy som person eller ens detta avsnitt. Hon är en väldigt fascinerande människa med en STOR följarskara. Och det förstår man! För hennes livshistoria är något av det sjukaste jag någonsin tagit del av. Jag fällde tårar och tappade hakan om vart annat? Ja, lyssna själva!
2022-05-25
Länk till avsnitt

77. Har Per Holknekt äntligen funnit ett lugn?

Per Holknekt gästar podden och delar med sig av sina ups and downs. Ett liv som varit som en osannolik berg- och dalbana. Men verkar det inte som att han äntligen har funnit något slags lugn nu?
2022-05-18
Länk till avsnitt

76. "Min värsta mardröm var att leva nykter"

Nemos vän Andrea Norden gästar podden och berättar om en tjej som utåt sett hade allt. Men AW:n på jobbet började tidigare och tidigare, och när Andrea startade eget och ingen såg på, pågick AW:n dygnet runt. Hur blev det såhär?
2022-05-11
Länk till avsnitt

75. Polisen Erik Petschler gästar!

Polisen Erik Petschler gästar och tillsammans med Robert Bohman så diskuterar vi narkotikapolitik, legalisering och polisens roll i allt detta. Intressant, nyanserat och dynamiskt! Detta vill ni inte missa!
2022-05-04
Länk till avsnitt

74. Tomas Kaya - Den trasiga uppväxten ledde till Talang

Idag gästas podden av Talang-finalisten och artisten Tomas Kaya som sitter på en otroligt stark historia om en uppväxt fylld av missbruk, medberoende och våld i hemmet. Hur gör man för att våga bryta med familjen? Och hur tar man sig vidare på egna ben?
2022-04-27
Länk till avsnitt

73. Hur blev Jenny Sömsk världens soligaste människa?

Jenny Sömsk är en kvinna som sprider så otroligt mycket värme och glädje i 12-stegsvärlden. Denna vecka gästar hon podden och berättar om sin resa från alkohol, droger och destruktiva relationer till hur hon blev denna soliga och lyckliga människa med flera års nykterhet i bagaget. Vad hände? Och hur gör man?
2022-04-20
Länk till avsnitt

72. Max "Senior" Söderholm gästar!

För två veckor sedan så gästade Fredrik Söderholm podden. Denna vecka så gästar hans storebror Max. Även han ofta förekommande i ?Gott Snack?. Och även om det finns likheter i deras historier så skiljer dom sig väldigt mycket åt. Tack för en väldigt klok och insiktsfull livshistoria Max! Så fint att du funnit din väg ut ur mörkret.
2022-04-13
Länk till avsnitt

71. Att bli nykter som ung med Pierre Rongione

När Pierre Rongione stapplade in på ett möte för nästan fem år sedan så blev han den första som Nemo var sponsor åt. Idag hjälper Pierre i sin tur massor med människor och nånstans beskriver väl det 12-stegsprogrammets magi. Lyssna på Pierres fina livshistoria och ta del av en riktig livsförändring!
2022-04-06
Länk till avsnitt

70. Trauma och Ego med Fredrik Söderholm

Fredrik Söderholm är tillbaka i podden och om förra besöket var en lifestory så blir detta besök mer ett öppet samtal om trauma, egot och alla de grejor han intresserat sig för det senaste året. Grejor som ABSOLUT har en direkt koppling till beroende och missbruk.
2022-03-30
Länk till avsnitt

69. Skådespelaren Pia Johansson gästar

Pia Johansson är en av Sveriges folkligaste komiker och skådespelare. I veckans avsnitt berättar hon om att växa upp i missbruk och hur det format henne. Gripande, sorgligt och mörkt. Men också hoppfullt och fint. Hon berättar även varför hon sen många år tillbaka valt att själv leva nykter. Tack för din ärlighet Pia!
2022-03-23
Länk till avsnitt

68. DJ:n som blev drogterapeut

Markus Enochsson var DJ och en av de stökigaste i AIK-klacken. Idag är han behandlingsansvarig på The House Rehab med många års nykterhet i bagaget. Men hur såg vägen dit ut? Och kan man fortsätta hänga med gamla stökiga AIK-polare även som nykter? Eller hur funkar det?
2022-03-16
Länk till avsnitt

67. Kristoffer Triumfs kamp för att lära sig dricka...

Ända sedan Kristoffer Triumf började dricka alkohol så har det oftast blivit kaos i princip varje gång han kliver på flaskan. Så till den milda grad att han skrivit en bok om det, ?Törst?, som släpptes förra året. Hur går det för Kristoffer idag? Är han nykter? Eller kämpar han fortfarande?
2022-03-09
Länk till avsnitt

66. Sanna Brådings berg- och dalbana

Mångsysslaren Sanna Bråding gästar och tar oss med på en otrolig livshistoria via tv, film, fängelsedomar, droger? Ja, listan kan göras hur lång som som helst. Ett väldigt fascinerande och intressant avsnitt om en unik kvinna med ett unikt livsöde!
2022-03-02
Länk till avsnitt

65. Det stora sex-avsnittet!

Sex i nykterheten! Sex i tillfrisknandet! Varför är det så laddat? Är det för att sex ofta varit något destruktivt för många av oss i missbruket? Frågorna är många! Hedén och Bohman slår sig ned med sexologen Malin Drevstam och går till botten med ALLT inom sex, intimitet, närhet och dejtande. Detta vill ni inte missa!
2022-02-23
Länk till avsnitt

64. Victor De Almeida från ?DiaLogiskt? gästar!

Victor De Almeida har förlorat sin fru i sina armar. Han har haft oräkneliga överdoser. Men idag har han många års nykterhet bakom sig samt driver den väldigt framgångsrika youtube-intervjuserien ?DiaLogiskt?. Hur såg vägen hit ut?
2022-02-16
Länk till avsnitt

63. Att förlora sin dotter till drogerna

Cilla Zbinden berättar i veckans avsnitt en väldigt drabbande livshistoria om hur hon förlorade sin dotter Lisa till drogerna. Så otroligt sorgligt och bottenlöst mörkt. Men också väldigt fint och hoppfullt att höra om Cillas jobb med sig själv. Veckans avsnitt berör!
2022-02-09
Länk till avsnitt

62. Maxine Nordlindh - ADHD, ätstörningarna och alkoholen

Maxine Nordlindh, känd från ?Gift vid första ögonkastet?, kommer förbi podden och berättar om sin livshistoria som kantats av ätstörningar, alkohol, adhd, destruktiva relationer och mycket mer. Ett väldigt ärligt och bjussigt avsnitt med en fantastisk människa!
2022-02-02
Länk till avsnitt

61. Ätstörningar med Hanna Wirdegård

Bokatuella Hanna Wirdegård tar oss med på en helt ofattbar berg och dalbana. Hanna har kämpat mot flera olika sorters ätstörningar i princip hela sitt liv och hela hennes historia är så jobbig, smärtsam och komplex. Men också så ärlig, hoppfull och inspirerande! Lyssna själva!
2022-01-26
Länk till avsnitt

60. Karl of Sweden - Den manliga strippan!

Karl Frid aka Karl of Sweden har varit manlig strippa. Han har varit dokusåpa-stjärna. Han har suttit i fängelse. Han har varit djupt nere i ett missbruk. Ska jag fortsätta? Eller så lyssnar ni bara på avsnittet själva och får ta del av denna smått otroliga livshistoria!
2022-01-19
Länk till avsnitt

59. Malin K Storm - Ansiktet utåt för Absolut Vodka

Malin K Storm tar oss med på en resa där hon ständigt är på flykt. Både geografiskt men kanske också från sig själv? Från kändistäta fester i Los Angeles till att bli brand ambassador för Absolut Vodka. Men parallellt med detta så eskalerade hennes missbruk? Idag har Malin många års nykterhet i bagaget, försörjer sig på sin yoga-kanal och är småbarnsförälder. Men hur såg resan hit ut?
2022-01-12
Länk till avsnitt

58. Den otroliga Madeleine Swartz gästar

Madeleine Swartz driver Nya Steget, är certifierad alkohol och drogterapeut, energiterapeut, 12-stegsterapeut, certifierad handledare i sorgbearbetning. Nu gästar hon podden för att prata om barn, medberoende samt dela med sig av sin fantastiska erfarenhet och kunskap.
2022-01-05
Länk till avsnitt

57. Madrömsuppväxten som blev till något fantastiskt

Vi har pratat mycket om Sandra på The House Rehab i denna podd. Hon är ju kvinnan man når som första person när man kontaktar The House. Men vem är Sandra? Vart kommer hon ifrån? Vad är hennes story? Lyssna på denna otroligt drabbande och skakande livshistoria. Sandra Ekroth - Från becksvart mörker till ett helt fantastiskt liv!
2021-12-29
Länk till avsnitt

56. Julspecial med Trygga Barnen

Vi kör en julspecial där vi gästas av Olivia från Trygga Barnen. Ett samtal om deras verksamhet, våra erfarenheter av julen samt lite lyssnarfrågor i ämnet. God jul och hoppas detta avsnitt kan vara en fin stöttning för er som har det tufft i jul!
2021-12-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.