Sveriges 100 mest populära podcasts

Löpning & Livet med Fredrik och Simon

Löpning & Livet med Fredrik och Simon

En podd om den oglamorösa vardagen när man bollar kärlek, barn, karriär och en fullständigt överambitiös satsning på löpning.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

simonfredrik.podbean.com

Avsnitt

99. Det här med stress

Stress är en lurig jäkel. Under korta perioder och i rätt sammanhang kan den vara positiv, och få dig att prestera bättre. Men blir den långvarig eller för intensiv är den ett ett stort hot mot din hälsa. Vad är egentligen stress, var kommer den ifrån och hur mycket kommer den från våra egna prestationskrav? När är löpningen bra för att hantera stress och när pajar den din kropp som egentligen behöver återhämtning? Vi checkar ut från en just nu stressig vardag och delar med oss av egna erfarenheter när vi tacklar detta viktiga ämne!
2022-11-23
Länk till avsnitt

98. Hur vi väcker liv i våra gubbkroppar (Gäst Robin @ Nordic Refit)

Skador, prehab och rehab. Den bistra sanningen för många av oss överambitiösa motionärer ?! Som tur är får vi från och med nu hjälp av vår favoritnaprapat Robin Ekwurtzel från Nordic Refit! I vårt desperata kall på hjälp i att hålla oss skadefria mot våra livs bästa tider kom han löpandes till undsättning och gästar även veckans avsnitt ??. Varför har Fredrik ett bättre löpsteg än Simon? Hur svårt är det egentligen att bygga upp bra baksidor? Och vad är skillnaden styrkemässigt att förbereda sig inför ett maraton kontra 5.000m? Detta får vi svaren på tillsammans med en rad lyssnarfrågor i veckans avsnitt om skador och att se till att få kroppen i bra trim! Avsnittet sponsras av våra vänner på Nordic Refit ???!
2022-11-16
Länk till avsnitt

97. New York, New York

New York, New York ??!! Och vår önskan om en gäst DIREKT från New York Marathon blev sann när vi befallde vår kompis Andreas Wahlberg att åka direkt från flyget till poddgrottan ?. Vi snackar om världens bästa lopp, om att satsa sju år mot ett mål och om man verkligen kan njuta under ett maraton ?. Vi bjuder såklart på en stenhård Long Island Iced Tea och inser att den är precis som ett maraton (trevlig i början, rinner ner i mitten och känns av rejält i slutet). Ett av våra roligaste avsnitt hittills väntar när det haglar one liners och pessimistiska kommentarer om Fredriks stundande Valencia Marathon efter EN lugn vecka i uppladdningen ?. Avsnitt 97 - Varsågoda!!
2022-11-09
Länk till avsnitt

96. Att springa varje dag

Tänk dig att springa varje dag i en vecka?. En månad?. ETT ÅR. Tänk dig nu just detta, fast i nästan ÅTTA OCH ETT HALVT ÅR! Elin Ragnarsson @elinr89 är inspiratören som fortsätter springa ?. I avsnittet pratar med en av löparsveriges stora inspirationskällor om vad som motiverar henne att dag efter dag ge sig ut i spåret. Till detta blandar vi en Hot Streak Cocktail ? och reflekterar över våra just nu stressiga liv, där vi båda kämpar med att hitta tiden för våra löppass. Men bakom oss har vi ändå båda fått till fina pass som borde vara tagna ifrån Simons ambitiösa träningsschema, men icke. Hur kan detta komma sig? Kanske får ni reda på det i avsnitt 96, eller kanske inte. Här har ni det iallafall, håll till godo! ?

?. #löpning #inspiration #runstreak

2022-11-02
Länk till avsnitt

95. Förväntningar och prestation - hur hanterar man det?

Efter en fartfylld helg med stenhårt långpass och 10.000m pratar vi om hur man egentligen hanterar förväntningar på sin prestation. När är vi nöjda, varför sätter vi så stor press på oss själva och hur viktigt är det egentligen att prestera på tävlingsdagen? Vi bjuder in grundaren av YMR Track Club och före detta elitidrottaren Peter Häggström Lindecrantz för att ge sina tankar om detta i både elitidrottandet och i företagandet. Och inte minst pratar vi om deras nya kollektion ??! Till detta serverar vi en drink medan Simon delar med sig av hur hans medvetande lurar hjärnan så att benen kan springa snabbare under ett race och Fredrik berättar om sina förväntningar på stundande Valencia Marathon? Vänner, vi ger er? AVSNITT 95! Avsnittet sponsras av YMR Track Club ?
2022-10-26
Länk till avsnitt

94. Mörkerlöpning (Gäst Erik Alnervik)

Winter is coming? och även vår kompis Erik Alnervik för att prata om mörkerlöpning! Om att köpa en pannlampa för 7.000:- för att springa vintertid, tjusningen med löpningen på den mörka sidan av året och tips för att få till en vettig grundträning. Vi följer så klart också upp hur Fredriks maratonträning går, hans halvmara i Varberg och varför han envisas med att gå ifrån Simons schema. Vi bjuder på en klassisk Dark ?n? Stormy cocktail och får en recap från årets Helsingborg Marathon och minnen från Eriks bästa tider. Avsnitt 94 - hej och hå!!

 

Avsnittet presenteras i samarbete med Löplabbet ?

2022-10-19
Länk till avsnitt

93. Skotest med Löplabbet!

Finns det en sak vi gillar mer än löpning?. Så är det SKOR! Vi testar tre av de hetaste modellerna på marknaden från On, Puma och New Balance och sänder live från Löplabbets nya lokaler i Helsingborg (mitt i flyttkaoset ?). Vi testar veckans shot som får det att sticka i hela kroppen och Simon berättar om hur han förlorade den prestigefyllda kampen om sprintordförandeskapet. Vi pratar om tricks för att hålla motivationen uppe i vinter och om varför det är i Helsingborg det händer ??. Detta och mycket mer i avsnitt 93 - Nu kör vi ?!

 

Avsnittet presenteras i samarbete med Löplabbet ?

2022-10-13
Länk till avsnitt

92. Löpning i 5iffror

Vi spelade in avsnitt 92, 1 timme 27 minuter och 10 sekunder tog det. Något kortare avsnitt än genomsnittet (1:36:24 minuter) men vem räknar? Jo, mer eller mindre alla faktiskt ? Vi mäter det mesta i våra liv idag och det verkar inte finnas något stopp på vad som kan mätas och räknas. Vad är fördelarna med att leva med dessa siffror och vad är baksidan och det negativa. Det försöker vi reda ut. Vi leker även en liten lek där Simon får välja mellan pest eller kolera samt berätta vad han känner när han hör vissa tal och tider ? 

Det var ju även internationella vodkadagen tillsammans med Tacos och kanelbullen, får man ihop en drink på detta? Absolut....=) ? 3, 2, 1.....Nu kör vi!?  

2022-10-05
Länk till avsnitt

91. Att klara drömmålet på milen ??

Drömmen om en snabb mil är något många av oss löpare tänker på när vi vaknar på morgonen ?. Men hur gör man för att komma dit? Hur viktigt är en bra gameplan, hur klarade vi våra drömmål och hur snabbt orkar man egentligen springa en sista kilometer (om man måste?.). Vi tar oss igenom 10 kilometer av himmel och helvete över en Dream Catcher cocktail och snickesnackar om loppen som varit i veckan som gått. Ljög verkligen Simon om en sten i skon för att lägga sig i rygg, varför sprang Fredrik 12 kilometer uppvärmning och vem blev ordförande i sprintupplagan? Njut järnet av avsnitt 91 av Löpning & Livet!!

2022-09-28
Länk till avsnitt

90. eller halvfems som man säger i DANMARK!

Vi e røde?. Vi e vide? Och såklart är vi i DANMARK ??! Detta ädla land med märkliga traditioner på andra sidan sundet där vi sprungit inte mindre än 25 tävlingar de senaste åren! Och om det smaskas i avsnittet är det för att:

Det gör danskar! Fredrik dukade upp smörrebröd med Gammeldansk och Carlsberg ?

Vad är egentligen charmen med de stora och små danska loppen, hur kommer det sig att vi har många av våra pers i Danmark och vad ÄR det som gör den danska publiken helt galen?! Utöver detta pratar vi om veckan som gått med loppet på allas läppar - Lergöksloppet i Ängelholm! Och kanske lite om Köpenhamn halvmaraton?. Vi kastar in en quiz om danska uttryck och traditioner och säger HOLD KAEFT MADS nu kör vi!! 

2022-09-21
Länk till avsnitt

89. Sverige, vi har ett resultat! (Löparkompassen)

Sverige?. Vi har ett resultat! Valet har denna vecka varit i fokus och i detta avsnittet pratar vi därför såklart om alla små och stora val i löpningen! Vi gjorde en löparkompass som över 250 personer svarade på som definierar dem som löpare. Varför tränar man hellre än tävlar, varför säger nio av tio att de springer när de egentligen inte vill och hur många springer egentligen hellre långt än snabbt? Vi analyserar, snackar och killgissar oss fram till varför man väljer som man gör över en cocktail med alltför långt namn (med allt för många ingredienser som fastnar mellan tänderna på en ?). Vi pratar också oss varma om veckans 10.000m pass, kommande livepodd, skotest och om stundande 100 jubileumsavsnitt. Och?.. om nästa veckans dansktema. Håll i hatten när vi kör avsnitt 89 av Löpning & Livet!!!

2022-09-14
Länk till avsnitt

88. När löpningen blir mer än ett nödvändigt ont

Avsnitt 88 bjuder på race report, hur det är att vara besatt av löning, Simons pinsamma nummerlappshaveri och en stark Old friend cocktail. Men framförallt om varför vi springer, vad löpningen har betytt för oss och om alla människor man lärt känna på vägen ?. Kanske lite om dobbelmilen också. Och dobbeldusch. Och Vitaepro. Ehh. Ja. Skål!

2022-09-07
Länk till avsnitt

87. Milen, halvmaraton och (Helsingborg) maraton!

Vi kan äntligen presentera vårt stökigaste avsnitt hittills när tre drinkar gör entré inför stundande Helsingborg Marathon! Fredrik tar tempen på tävlingsledarna för Sveriges vackraste maraton medan Simon har blandat en drink för varje distans ??. Vi pratar om tips och tjusningen med att träna inför mil, halvmaraton och maraton samtidigt som vi gottar oss i faktumet att vi bägge två tränar på som maskiner och att löpningen nu börjar lossna ??. Avsnitt 87 kära vänner, nu kööör vi!!

 

#träning #löpning #träningsupplägg #rehab #prehab #terränglöpning

2022-08-31
Länk till avsnitt

86.Vi stänger sommaren och gör plats för hösten

ÄNTLIGEN är vi tillbaka i etern och bjuder på ett (ultra)maratonavsnitt av rang ?! Fem veckor har gått sedan den episka beer mile tävlingen där Fredrik blev trea och Simon spydde ?. OCH?.. ni kommer aldrig ana vad som hände sen?. Fredrik blev ultralöpare och Simon springer snabbt igen! Vi går igenom Fredriks lopp på Salming Idre fjällmaraton och hur i helskotta Simon blev ordförande i träningsgruppen över en starkt blandad ?The beast cocktail? ??. Såklart summerar vi sommaren och blickar framåt och delar med oss av en måttlig (ehh, kanske överambitiös) satsning för hösten ?. Håll i hatten vänner för nu kör vi!!

2022-08-25
Länk till avsnitt

85. Tävla och träna på bana och Beermile

Femton löpare, två heat, en grusbana, fyra varv, fyra öl?. Låt oss presentera Stoltz invitational Beer Mile by Mikkeller! I avsnitt 85 tar vi del av en rafflande uppgörelse i första upplagan av vår Beer Mile som bjöd på både oväntat snabba tider och en och annan spya på vägen (inga namn nämnda?. Men det var Simon ?). Fredrik plockar ödmjukt hem en tredjeplats i sin egen tävling och filosoferar lite salongs på hur det vore att satsa på Beer Mile. Innan dess hinner vi prata om en riktigt bra vecka som gått med mycket löpning och vad tjusningen egentligen är att springa på bana. Med oss har vi lite gäster som hade varierade upplevelser av sin första Beer Mile MEN lovar att komma tillbaka nästa år till andra upplagan. Tagga igång för ett avsnitt fyllt av sommar, skratt och persbärs för nu kör vi!!

2022-07-20
Länk till avsnitt

84. Smygträning (gäst Patrik de la Motte)

Vi plockar upp det högaktuella ämnet som alla pratar om just nu, smygträning. För att spetsa till detta avsnittet ordentlig har vi bjudit in den lokala smygträningsmästaren Patrik de la Motte @paddy. ?? Han ger oss också svaret på hur han tog sig ur sina skadeproblem med hjälp av hård disciplin och slopad asfaltlöpning och mer om resan från 40 på milen för några år sedan till 36:35 på en kuperad stadsmil i år. Fredrik fick också återberätta hur det var att vara pacer på en 4-timmarsmara på östkusten som blev ett minst sagt händelserikt lopp.? Till detta dricker vi såklart Full Sneak Cocktail samt listar de 7 största anledningarna till att bli smyglöpare. ? Här har ni avsnitt 84 gott folk, skål! #träning #löpning #träningsupplägg #rehab #prehab #terränglöpning 

2022-07-13
Länk till avsnitt

83. Springa efter schema eller hopp och lek?

Maneter, maneter och fler maneter är temat för Fredriks vecka som gått ?. Och skav i nacken. Och vaselin. Ja, ni får lyssna helt enkelt. Vi pratar oss varma i sommarnatten om att springa efter principer hellre än schema och hur man hittar ett mellanting som passar en själv ??. Så klart dricker vi en ?Lisavänlig? cocktail med färger av havet och ser hur det går med Simons LÖPNING som nu äntligen är igång ??. Avsnitt 83 - ÄNTLIGEN!

2022-07-06
Länk till avsnitt

82. Sommarlöpning!

Ahh, jakten på den svenska sommaren, ett pers på beer mile och lösningen på Simons fotproblem fortsätter! Vi snackar långt och länge om vad som hände efter sändning hos FotAnders förra veckan och om Fredriks spontananmälan till ett swimrun och ett maraton nästkommande veckor?! Vi pratar så klart också om det här med att springa i fullkomlig värme och vad vi lärt oss genom åren av både spyor och överhettningar längs vägen. Till detta en solklar (hehe) Strawberry Sour och snack om kommande beer mile ??. Kanske lite lek i mitten också?. Avsnitt 82, varsågod världen!

2022-06-29
Länk till avsnitt

81. Att landa på fötterna! (Inspelat hos FotAnders i Kristianstad)

I veckans avsnitt åker vi på roadtrip till Kristianstad för att träffa den mytomspunna FotAnders! Eftersom vi gillar teknisk stress så får vi så klart i bilen även tag på Peter på YMR Track Club för att prata om att plåga sig i 100 dagar och om alla de nya kollektionerna ??. Och vilken cliffhanger det blev kring Helsingborgskollektionen?.. Väl framme hos Anders fick vi oss ett riktigt gott snack om både livet och löpning ?. Om att vara prestationsmänniska och karriärist, att bränna ut sig och att våga ändra riktning. Att satsa på sin passion och att fan väga säga ?I?m out? och lämna sitt gamla liv från en bensinmack i kungens kurva ??. Och så klart pratar vi om?. FÖTTER! Om fotens ursprung, vad skor gör med dem och om vad en balanserad träning innebär. Och ännu en cliffhanger. Efter vi avslutat inspelningen tog Anders tag i Simons fot, knådade den till en 9:a på smärtskalan OCH?. Ni anar aldrig vad som hände sen (stay tuned nästa vecka)? avsnitt 81 - nuuu kör vi!!

2022-06-22
Länk till avsnitt

80. Att släppa prestationen och älska löpning! (Gäst Josefine Swärm)

Sommaren rullar in som en ångvält i löparsverige och med detta injecerar vi en välbehövd inspirationsdos i form av Josefine Swärm! Vi pratar om att släppa prestation men ändå springa sig trött, om att göra löpning till sitt jobb och med passionen i att se andra växa. Så klart pratar vi också om de två stora loppen i löparsverige den gångna helgen i form av Springtime 10km i Helsingborg och Borås Swimrun! Till detta, som alltid, en god drink och en evig optimism om att löpningen blir bättre ??. Skål!!

2022-06-08
Länk till avsnitt

79. De stora loppen...och sen då?

Hear ye, hear ye! STOCKHOLM HAR ETT MARATON! Vi vet, vi är lika överraskade som ni! Men efter lite research har vi läst på om loppet och svarar på alla frågor infor lördagens höjdpunkt (OBS sarkasm! ?. Eller?.). Vi pratar vidare om maraton i veckans avsnitt, både med gästen Per Davoust som startat ett bryggerimaraton i Helsingborg och om tomheten efter lyckade och misslyckade maraton. Vi pratar om att göra en plan med olika scenarios inför loppet och hur man bäst laddar om efteråt. Fredrik dämpar sin entusiasm över att vara på väg in i en formtopp för att göra plats till den evigt gnälliga Simon som tar vid med nya känningar. Inget nytt under solen med andra ord. Till detta dricker vi en Suffering Bastard och njuter av att få prata löpning hur länge som helst! Avsnitt 79 vänner - skål!

2022-06-01
Länk till avsnitt

78. Att göra comeback (gäst Henrik Orre)

Under första cykelpasset på träningslägret i Spanien november 2021 händer något. Henrik minns inte själv men får berättat för sig efteråt att han haft en olycka med cykeln. Hans första minne av kraschen är först dagar senare. Han vaknar upp på ett sjukhus med 14 revbensfrakturer, en punkterad lunga och en svullen hjärna. Vi pratar med vår löparkompis om perspektiv på livet, på träning, om att springa gråtandes på stranden i Spanien och om att hitta en trygg punkt efter en olycka. Om att hitta glädjen, göra en osannolik comeback på maraton fem månader senare och att sätta annorlunda mål. Hur ska man tänka efter skador på väg tillbaka? Hur blev egentligen Fredrik denna megakändis han nu är och vad händer egentligen med Simons fot? Detta och mycket mer avnjutes med cocktailen Corpse Reviver #2 i avsnittet! Nuuuu kör vi!!

2022-05-25
Länk till avsnitt

77. Ett maraton är ett maraton

Detta avsnittet pratar vi om den mytomspunna distansen maraton! Och vad det egentligen innebär när någon säger ?ett maraton är ett maraton??. Med oss har vi två sargade gäster i form av våra löparkompisar Andreas Wahlberg och Emil Nilsson! Båda två med nytagna PB på Köpenhamn Marathon två dagar tidigare, men med olika upplevelser. Andreas klarade drömgränsen sub3 och Emil fick känna på marans hårda käftsmäll efter 3 mil. Som sagt, ett maraton är ett maraton? vi dricker en PB-öl till detta och snackar om allt ifrån energiintag till sargade kroppar. Live från en källare i Helsingborg - nuuuu kör vi!

2022-05-18
Länk till avsnitt

76. Uppladdning inför vår och sommar

Avsnitt 76 är en gott och blandat påse med alla era frågor inför våren och sommarens löpning ?! Vi snackar om uppladdning inför Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon, vilken den bästa löparryggan är och om energiintag inför och under lopp. Vi presenterar vinnarna i vår tävling med Salming och dricker såklart en majestätisk cocktail i form av here comes the sun ??! Samtidigt lanserar vi nya programpunkten ?veckans känning? där Simon går igenom alla sina nya begynnande skador ?. Häng på för nuuu kör vi!!

2022-05-11
Länk till avsnitt

75. Att våga göra förändringar

Avsnitt 75 handlar om förändringar! I livet, löpningen och på jobbet ?. När bestämmer vi oss för förändring och varför? Vad är det som gäckar ?gamla-meriter Simon? i sin löpning och vad ändrar ?Snart-50 Fredrik? i sin sprint/maraton/swimrun satsning under detta året? Till det pratar vi om startpengar, vad vi borde ha i logen när vi kommer för att ?uppträda? på lopp och tips på hur du kan hålla motivationen uppe för en förändring. Och såklart, en god druva i glaset ??. Detta och mycket mer är avsnitt 75 - nu köööör viii!

 

Avsnittet sponsras av våra vänner på YMR Track Club, som både släppt ny kollektion, hemsida OCH ger alla lyssnare 20% rabatt på sortimentet! Ange POD20 i kassan ???!

2022-05-04
Länk till avsnitt

74. Löpning i och ur form

När allt flyter, intervallerna sitter, kroppen känns stark och distanspassen känns lätta?. Den känslan! Att vara i form bjuder på löpning på sin absoluta topp ??. Men hur tar man tillvara på formen? Och framförallt, hur tar man sig ur en dålig form och håller motivationen uppe? Det pratar vi om i avsnitt 74! Med konkreta tips och stories från två killgissande gamla-meriterlöpare (ja, rökhosta-Fredrik räknas just nu in där också) så tar vi dig ur icke-formens djungel mot nya höjder ??! Vi dricker också den efterlängtade drinken (eller groggen?) The Graveyard som Simon längtat två år efter att få blanda, pratar om nya programpunkten ?inköpslistan? och såklart sätts geografikunskaperna på prov i en liten lek? Avsnitt 74 - nuuu kör vi!!

 

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?!

2022-04-27
Länk till avsnitt

73. Springa med Salming (Gäst Johan Neij)

Det oplanerade uppehållet är nu över och avsnitt 73 är inspelat. Fredrik har repat sig bra och är tillbaka i löpspåret och Simon fick äntligen till sitt dubbelpass. Vi gästas av försäljningschefen på Salming Johan Neij som tydligen har en förkärlek att springa marathon under 3 timmar på träning! ? Och förutom att vi pratar om hur det är att kombinera småbarnslivet, karriären och löpning så pratar vi såklart även en hel del om skor och vad som är på gång på Salming i vår! Vi råkar även, efter en eller möjligtvis två Toronto Cocktail (Simons något långsökta koppling till Salming), anmäla oss till fjällmaran i Idre i sommar. Vad kan gå fel!? ? Håll i hatten för här kommer avsnitt 73 och en härlig rabattkod som ger 25% rabatt på salming.com, ange ?L&L25? i kassan. Nu kör vi! #löpning #salming #nononsens #marathon #fjällmaraton 

 

2022-04-20
Länk till avsnitt

72. När löpning & livet möts i perfekt harmoni (Gäst Cedrik Wreme)

Cedric Wreme är ölfantasten som tagit löpningen till nya nivåer efter att barnen flugit ut och är nu snabbare än någonsin som 50+! Vi har ett gott snack med Cedric om Mikkeller running club, att springa allt från 400m till maraton och såklart om en riktigt go öl efter ett avklarat pers! Vi får dessutom en ingående race report från Simons bravader på skånska mästerskapet på 5km och om Fredriks svängiga tävlingsplaner från 800m till maraton, med ett Göteborgsvarvet däremellan. Avsnitt 72 kära vänner - nuuuu kör vi!!

2022-04-06
Länk till avsnitt

71. När saker inte blir som man tänkt sig

Jaha, det sket sig helt enkelt. Både introt till avsnittet och Fredriks drömmar om en medalj på Veteran-SM! Men vad gör man egentligen när saker inte blev som man tänkt sig? Med skador, tävlingar och pass. Med livet i stort och på jobbet, hur laddar man om hur hanterar man nederlag? Detta är temat för avsnitt 71! Dessutom bjuder vi på en favorit i repris bland cocktails vi testat och såklart får Fredrik svara på obekväma frågor på temat ?det blev inte som du tänkt dig? ?. Avsnitt 71 - nuuu kör vi!!

2022-03-30
Länk till avsnitt

70. Att vara snabb som veteran - Gäst Sara Liljegren

Inför stundande Veteran-SM i Västerås där Fredrik förväntas göra stordåd har vi tagit tillfället i akt och bjudit in hans mentor och träningskompis Sara Liljegren! Sara är en löpare av rang som efter nästan 15 års(!) uppehåll från tävlande i friidrott gjort comeback och accelererat som veteran och plockat hem både svenska rekord och SM-medaljer ?! Vi pratar om varför sista 200m är så förbannat jobbiga på 800m, att bränna sig tidigt på lopp och hur man tränar för att bli snabb. Såklart blandar vi en cocktail värdig en senior publik och snackar om Simons 1500m lopp och Fredriks time trial i helgen ??. Avsnitt 70, nu köööör vi!

2022-03-23
Länk till avsnitt

69. Att springa med huvudet

Det sitter bara i huvudet! Den här mjölksyran är bara en känsla ?! Ja vänner nu är det dags att djupdyka ner i det här med hur mycket det egentligen sitter i huvudet när vi pratar om lopp som lyckats och gått käpprätt söderut, våra bästa tips för att tänka sig igenom en obekväm zon och vad vi egentligen tänker på när vi tänker på löpning! Till detta serveras en iskall mind eraser cocktail och vi pratar tält från Biltema ?. OCH så klart om Simons ego och Fredriks slitna sprinterkropp? avsnitt 69 köra vänner - varsågoda!!

 

Avsnittet presenteras av våra fantastiska sponsorer Biltema ?

2022-03-16
Länk till avsnitt

68. Att drömma stort med Philip Warren Gertsson

Att drömma och satsa stort är något som @pwgfreestyle lever ända ut i fingerspetsarna varje dag, världen runt. Fotbollsfreestylern som gått från att kicka boll på uppfarten i Gantofta i Helsingborg till att åka till Paris för att kicka boll med världsstjärnor ??. Han berättar om hur han hittar träningstillfällen varje dag, om att hitta sätt att träna med en strulig kropp och att alltid sikta högre än vad man tror är möjligt ?. Nu har Fredrik fått sin motivationsboost för att ta ut sig fullständigt på Inomhusveteran-SM om några veckor ?. Så klart blandar vi en signature cocktail i Philips ära och snackar om Simons efterlängtade comeback från skador och sjukdomar. Nuuu kör vi!

2022-03-09
Länk till avsnitt

67. Att springa maraton? Varje vecka! Med Johanna Gren

Veckans gäst Johanna Gren är 29-åringen från Helsingborg som sprungit 462(!!) maratonlopp hittills i sin löparkarriär. Tillsammans med mamma Susanne och pappa Tony närmar sig familjen 2000 genomförda maraton och vi ställer så klart frågan?. VARFÖR?! Och får svaret att det bara är att köra på ?. Vi pratar om hur det känns att springa 100 Miles, flera maraton på ett dygn och om det galna upptåget ?Crazy 8? med fyra dagar av dubbelpass (två maraton om dagen dvs ?) som ska köras senare i mars. Hur tränar man, hur håller man energin uppe och hur planerar man för att springa minst ett maraton i veckan?! Detta, Fredriks 800m-drömmar och VeteranSM, semla-cocktail, ett udda Biltemalopp och mycket mer pratar vi om i avsnitt 67!!

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?

2022-03-02
Länk till avsnitt

66. Löpning utomlands med YMR Track Club!

I veckans avsnitt har vi två eminenta gäster med oss ?! YMR Track Club ambassadören Erik Barr Zeilon lever löpardrömmen på College i Arizona efter ett sjuhelsikes äventyr när jakten på ett visum tog honom genom pandemins Europa under förra sommaren. Vi pratar om hur man acklimatiserar sig till att springa distans i 40 graders värme, att springa kvalitet på morgonen och hur man hittar löpningen i ett nytt land. Vi pratar också med YMR grundaren Peter Häggström Lindecrantz om att tävla på elitnivå i Europa, vikten av bra kläder, packning vid semesterlöpning, löpningens Toscana och splitshorts i sandgropen ?. Och så klart snackar vi om våra bästa utlandstävlingar och tips för dig som ska resa och springa utomlands, samtidigt som vi smuttar på en Arizona Breeze Cocktail? avsnitt 66 kära vänner, nu köööör vi ?!

 

Avsnittet sponsras av våra vänner på YMR Track Club ?

2022-02-23
Länk till avsnitt

65. Tävlingar, träningen och hur man får ihop det med familjelivet

Tävlingar vi längtar efter, att äntligen få trängas med tyskar igen, att springa maraton och att hitta tiden med barn och familj till att nå sina överambitiösa löparmål? Detta och mycket mer tar vi oss an i veckans frågeavsnitt när vi samtidigt passar på att REVOLUTIONERA poddbranchen genom att innovera ordningen på våra inslag ?. Vi minns tillbaka på lopp som varit, lopp som man inte får missa och hur Fredrik landade i att springa två maratonlopp i år ?. Utöver detta har vi druckit inte bara en utan TVÅ drinkar. Det här avsnittet går till historieböckerna?. Nuuu kör vi!

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema

2022-02-17
Länk till avsnitt

64. Löpning i sociala medier del 3

Varför har Simon långt mycket mer bilder på löpning än sina barn i sitt instagramflöde, varför la Fredrik aldrig ut någon bild om hur hans maraton gick 2015 och VARFÖR tänker vi så mycket innan vi lägger ut en post på Instagram?! Triologin om löpning i sociala medier får utan tvekan ett värdigare slut än Matrix-filmerna när vi djupdyker i allt från våra favoritkonton att följa till de största inspirerande ögonblicken vi upplevt på Instagram ??. Vi dricker både Grådask portvin och telegram cocktail till detta avsnitt och Simon gnäller om sin Covidvecka utan löpning medan Fredrik solar sig i stjärnglansen när han gjort en ny jingel. Nuuu kör vi!

 

Avsnittet sponsras av våra vänner på Nordic Relax ??

2022-02-11
Länk till avsnitt

63. Löpning i sociala medier del 2 - med Sarah Edsberger

Elitsatsande löpare, brandman och inspirationskälla för många i sociala medier, äntligen har vi äran att få ha med oss Sarah Edsberger i avsnitt 63 ?! Vi snackar om hetsen att köra hög volym och käka vad man tror är nyttigt, att vara sann mot sig själv och hitta sin egen väg. Om att elitsatsa med trasiga fötter och att hålla kroppen i trim både i yrkesliv och på löparbanan. Och så klart om livet är allt som visas i bilderna på instagram och vikten av bra vänner i det verkliga livet ?. Vi får också en inblick i Fredriks instagramresa genom åren och dricker en lämplig Quarentini Coktail ??! Nuuuu kör vi!

2022-02-02
Länk till avsnitt

62. Löpning i sociala medier del 1 - med Joanna Swica

Joanna Swica är influencern, träningsprofilen, poddaren och numera författaren som gillar att träna hårt och gå sin egen väg. Vi snackar om att käka tre köttbullar på Riche för att sen däcka efter 12-timmarslöpning, att få betalt vad man är värd och att komma över nära-döden upplevelser. Om att stå stark och följa sin inre kompass i en ny bransch och att inte ta skit ??. Och såklart, om hur man överlever på en öde ö (fast i norra Sverige). Avsnitt 62 är äntligen här, nuuuu kör vi ?!

2022-01-26
Länk till avsnitt

61. Lyssnartips & Våra erfarenheter

Vad har en herrans massa skor, tips på motivation och sjuhelskottans många pass gemensamt? De kommer från er!! Ja sanna våra ord, idag bär det av i en epos av lyssnarfrågor, lyssnartips och så klart ?a brief history of running shoes? ??! Släng in en Negroni sbagliato (måste väl betyda skål?!) och en pest eller kolera som gör Fredrik besvärad så hittar ni avsnitt 61 som ett undre lager i en chockadask - nuuuu kör vi!

 

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?

2022-01-19
Länk till avsnitt

60. Arrangemang & Löparlopp (Gäst Andreas Wikstrand Moresco)

Nu blir det åka av när vi äntligen har tillbaka Andreas Wikstrand Moresco! Denna gången lämnar vi barfotalöpningens värld och kliver stenhårt in i arrangörssvängen! Under två timmar pratar vi om det bästa och sämsta med att arrangera lopp, Simon jag och Andreas delar nostalgiska minnen om uppstarten av Helsingborg Marathon och vi kommer Andreas på pulsen när han får välja mellan alternativen sämre och sämst i arrangörsmissar ?. Såklart bjuder vi också på en fantastisk drink när vi firar 60 avsnitt ?!! Nuuu kör vi!

2022-01-12
Länk till avsnitt

59. Orientering & Nytt år (Gäst Johan Gerdevåg)

Tänk er att ni springer så snabbt det går. Sen tänker ni er att det är i skogen. Sen adderar ni en karta. Där har ni veckans avsnitt ? - ORIENTERING! Denna ädla skogsmullesport får vi en ordentlig genomgång av när vi gästas av Johan Gerdevåg, inbiten orienterare och marknadschef på Biltema ?! Vad är charmen med att springa med karta, hur funkar en kompass och VARFÖR springer man på natten?! Vi kastar in leken 0-100 på ämnet löpning, orientering och?. Mikrofoner i flyglar ?. Dessutom pratar vi om en vecka som gått innehållande en sval nyårsmil där ingen av oss lyckades bli ordförande i Team Biltema och en skarp drink på det så har du avsnitt 59 ?! #orientering #löpning 

2022-01-05
Länk till avsnitt

58. Nyårsmil & Året som gått

Nytt år och nya möjligheter och allt det där men innan vi blickar framåt mot 2022 och vad som skall upplevas då tittar vi tillbaka på året som har varit i detta avsnitt. Vi listar våra topp 5 bästa och sämsta inom löpning och livet 2021 men pratar även om årets sista lopp, nyårsmilen runt vackra Äppelodlingarna.? Är Simon redo för att göra ytterligare en comeback efter ett oturligt snedtramp och svullen fot på juldagen och vem kommer ta ordförandeskapet i teamet?  Nyårsdrinken blir en bubblig Ginger Champagne Cocktail där vi av ekonomiska skäl ersätter champagnen med en billig prosecco. ? Här har ni avsnitt 58, gott nytt år! #nyårsmilen #gottnyttår #löpning

2021-12-30
Länk till avsnitt

57. Kustrodd & Världsmästare (Gäst Peter Berg)

Tro på det du gör, sätt upp tydliga målbilder och sluta aldrig drömma. Det här är något av det vi tog med oss ifrån samtalet med världsmästaren i kustrodd Peter Berg när han gästade studion. Efter några riktigt tunga motgångar med bl.a. tre stycken hjärtoperationer reste han sig upp och klev rakt in i historieböckerna som bäst i världen ?? Snacka om INSPIRATION! ? Peter har mött många stormiga hav i sin karriär men vi lyckades ändå överraska honom med veckans drink, Stormy Coastline Cocktail?En riktig höjdare. Sist och kanske minst så når vi botten med Simons avslutande försök att lätta upp stämningen med några snabbt framstressande ?göteborgare?. Här har ni avsnitt 57 vänner, skål! #kustrodd #världsmästere #inspiration

2021-12-22
Länk till avsnitt

56. Löpning & Karriär (Gäst Sara Tilling)

Hur är det egentligen att jobba med träning samt coachning och hur är det att bli coachad som coach? Det pratar vi bl.a om i detta avsnitt och vi har Sara Tilling i studion som är grundare av @tilling_traning_och_livskraft ?? Ni får även lyssna till när Tilling verkligen säljer in det här med löpning med hull och hår?.eller nja kanske inte riktigt... ? Vi kommer ?gemensamt? fram till att det är enkelt att träna Fredrik i styrka för han är dum som en ko ? ? och såklart så dricker vi en stark jävel som heter Navy Strength Negroni Sour? En drink som Fredrik och Simon störtgillar men som tas emot med avsevärt mindre entusiasm av Sara.? Där har ni avsnitt 56 vänner, skål! #styrkaförlöpare #starkjävel #negronisour #negroni #irbastu #infrarödbastu

 

Avsnittet sponsras av Nordic Relax som är experter på wellness samt relax och har gett oss möjlighet att testa magin med infraröd bastu @nordicrelax

2021-12-15
Länk till avsnitt

55. Mätning & Nörderi (Gäst Per Månsson)

5296 sekunder blev den inspelade tiden för avsnitt 55, mätning & nörderi ? I studion hade vi celebert besök av förbundsbanmätaren Per Månsson som också, tidigare på dagen, trotsade vind och kyla för att mäta upp vårt älskade äppelodlingarna (tävlingsbanan för Nyårsmilen)? Varvet är 3 294,9 m från asfaltkant och åter, plus påbörjat av nytt varv 116,8 m = 10 001,6m. Nördigt? Det är exakt vad det är och Simon kunde knappt bärga sig och var påväg ut på varvet för att beskåda resultatet mitt under inspelningen ? Självklart pratar vi även om hur fasen man kommer på idén att bli banmätare och några roliga historier om första mätningen samt en del grova arrangörsmissar ? Självklart hann vi även med veckans drink, Mind the gap, som garanterat kommer få en plats i vår kommande bok? En riktig höjdare och en såkallad slurpee! Där har ni det, avsnitt 55. Skål! ?

Detta avsnitt sponsras av våra vänner på Biltema! ?

2021-12-08
Länk till avsnitt

54. SUB3 & en tuborg (Gäst Anna Bjurman & Christian Mundt)

Söndagen den 28 november 2021 kommer att bli ihågkommet som slaget vid Helsingör, där Fredrik segrade mot Holger Danske! Avsnitt 54 är vårt i särklass längsta (maraton)avsnitt där vi går igenom allt som ni längtat efter från Fredriks drömlopp! Eller nja, klarade drömtid är nog mer korrekt, loppet i sig var en dansk upplevelse utöver det vanliga. Vi gästas dessutom av Anna Bjurman, ett år efter senaste gången hon var med, och får höra om hennes magnifika comeback efter barnafödsel och hur hennes nya tränare Christian Mundt fick in henne på maraton. Släng in en tequila surprise och några topp-listor så har ni TVÅ OCH EN HALV TIMME av dansk podd att se fram emot! 

Avsnittet presenteras i samarbete med YMR som också i samband med avsnittet släpper en rabattkod som innebär 20% på valfri produkt ?! Dessutom är det just nu fri frakt ??. Använd länken i vår bio och rabattkoden ?POD20? ?? #löpning #ymrtrackclub #träning #marathon #halvmarathon

2021-12-01
Länk till avsnitt

53. Vinter & Löpning (Gäst Mustafa Mohamed)

Winter is coming! Och lämpligt nog precis i fas med att Fredrik ska springa maraton i Helsingör ?. Men var lugna kära vänner, vi har bjudit in någon som ska ge oss de bästa tipsen för att springa ett maraton snabbt i novembermörkret. Det är ingen mindre än Mustafa Mohamed ?! Vi snackar om att vara Sveriges mest karismatiska löpare, kändisskap och hållbart mode med YMR. Om att springa maraton när det är kallt och om eliten faktiskt snackar med varandra under en snabb mara. Vi toppar det med en fantastiskt drink och en uppdatering på både Simons skadestatus och Fredriks klädkod inför söndagens mara. Och så klart?. NYÅRSMILEN! 

Avsnittet presenteras i samarbete med YMR som också i samband med avsnittet släpper en rabattkod som innebär 20% på valfri produkt ?! Dessutom är det just nu fri frakt ??. Använd länken i vår bio och rabattkoden ?POD20? ?? #löpning #ymrtrackclub #träning #marathon #halvmarathon

2021-11-24
Länk till avsnitt

52. Styrka & Coachning (Gäst Coach Karro)

Varför äter man 100g köttfärs och en banan innan man drar ut på maratonpass, varför brände Simon friskvårdsbidraget på en coach som specialiserade sig på mammaträning och varför snackar vi om osten babybell?! Detta och mycket mer när vi får Simons beteendecoach Karolina af kleen (Coach Karro) i studion! Dessutom en signature cocktail i Karros ära, Simons sorgliga topp 8 lista över det sämsta med att inte springa och så klart Fredriks uppladdning inför loppet som gud glömde i Helsingör om 1,5 vecka. Avsnitt 52 - nu kööööör viii!

Avsnittet presenteras i samarbete med Bookman! Med sin snygga Monocle som är en extremt lätt men ändå ljuskraftig pannlampa, kan du känna dig trygg på dina löprundor i höstmörkret.

Löpning20 är koden och den ger 20% på Monocle i alla färger, rabattkoden gäller tom 31/12 https://se.bookmanvisibility.com/

2021-11-17
Länk till avsnitt

51. Podden, Fredrik & Simon

Framååååt! Mot 100 avsnitt och vi pratar om vad de stora målen är för 2022, dricker drinken ?Future Freeze?, blickar tillbaka på Simons gamla blogg och bucketlist från 2013 och inte minst plockar vi upp lyssnarnas tankar och frågor om allt från hur vi träffades till om vi slutat springa om vi fått 200tkr i månaden ?. Taggade till tänderna och något blått i glaset - nu kör vi!!

Detta avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?!

2021-11-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 50, Podden & Ni (Jubileumsavsnitt!)

Jubileumsavsnitt!

Vi firar ETT ÅR och 50 avsnitt ?! Och vilket galet år det har varit! Det firar vi med en kavalkad av gäster i dagens program med allt från marknadschefen på Biltema till grannen som köpt alla löparprylar som vi pratat om. Kasta in fem drinkar, tillbakablickar, bästa ögonblicken och lite tankar framåt så får ni det mest skruvade och längsta avsnitt hittills ??. Skål vänner för 50 gjorda, vi ser fram emot 50 till ?!

Avsnittet presenteras av våra sponsorer Biltema ?

2021-11-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.