Sveriges 100 mest populära podcasts

Löpning & Livet med Fredrik och Simon

Löpning & Livet med Fredrik och Simon

En podd om den oglamorösa vardagen när man bollar kärlek, barn, karriär och en fullständigt överambitiös satsning på löpning.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

simonfredrik.podbean.com

Avsnitt

48. DNS & Bajs

Avsnitt 48 är fullspäckat med nederlag och skit! Men vet ni vad, det blir kul ändå! Vi pratar om vårt maratonlopp i Växjö och hur man hanterar nederlag. Om att direkt hoppa upp på hästen igen och veckan efter med ?maraton blues?. Vi säljer dessutom ut oss själva på 40-års fester, berättar om nästa lopp i sikte och dricker en riktig rackare till drink med absinthe i ??. Nu kör vi!!

2021-10-20
Länk till avsnitt

47. Hopp & Förtvivlan (Gäst Mikael Andersson)

Avsnitt 47, Hopp & Förtvivlan och vi gästas av Mikael ?Micke? Andersson. Killen som var orsaken till att Musse nästan diskades på kalmarmilen 2017. Självklart pratar vi om detta i avsnittet men vi pratar även om hans mirakulösa utveckling som på några månader gjorde att han kapade nästan 4 minuter på halvmaran och sprang sub 80 i Köpenhamn. Men också om den svåra tiden med Corona och allvarlig skada som kunde ha haft förödande konsekvenser och slutat väldigt illa för honom. Nu är det bara några dagar kvar till Växjö maraton och vi är oerhört glada att vi kommer ha med Micke som ett starkt lok längst fram, iallafall första milen innan han kopplar bort vagnarna och tuffar iväg i ensam majestät =) Vi dricker även en härlig drink som knyter an på temat med namnet Hope cocktail, mumma! In och lyssna vetja! #växjömarathon #löpningochlivet

2021-10-13
Länk till avsnitt

46. Nedtrappning & Formtoppning

Nu går vi in i sista skälvande veckorna mot Växjö Marathon och så klart handlar veckans avsnitt om nedtrappning och formtoppning! Hur mycket och snabbt ska man trappa ner inför loppet, hur ser man till att toppa formen inför starten och hur i helskotta har Fredrik lyckats hitta en drink med så många ingredienser i?! Såklart lite om veckan som gått med de sista tuffa passen inför maran och djupdykning i de sista två veckorna som är kvar. Nu kör vi vänner?. Avsnitt 46 - varsågoda ?!

Avsnittet presenteras av YMR som också i samband med avsnittet släpper en rabattkod som innebär 20% på valfri produkt ?! Använd länken https://bit.ly/3lJLZX7 och rabattkoden ?POD20?

2021-10-06
Länk till avsnitt

45. YMR & Mode (Gäst Peter Häggström Lindecrantz)

YMR är uppstickaren som vågat gå sin egen väg och skapar ett unikt varumärke i branschen med sin retroinspirerade design och närproducerade kläder. Tidslösa, men står aldrig stilla. Framåtlutat, men välkomnande för alla. Vi har äran att ha med oss grundaren och OS-atleten Peter Häggström Lindecrantz! Om hur det är att få samtalet om att man blivit uttagen till OS, att starta ett sportvarumärke på uppstuds och topparna och dalarna som följer med entreprenörslivet. Så klart skålar vi med en Old Fashioned till detta och pratar om klädernas påverkan för självkänslan på startlinjen ??.

Avsnittet presenteras av YMR som också i samband med avsnittet släpper en rabattkod som innebär 20% på valfri produkt ?! Använd länken https://bit.ly/3lJLZX7 och rabattkoden ?POD20?

2021-09-29
Länk till avsnitt

44. Lägstanivå & Högstanivå

Här har ni det, avsnitt 44, Lägstanivå & Högstanivå ?! Denna veckas tema passar in perfekt på vad som hänt de senaste dagarna när vi drog över sundet och sprang Köpenhamn halvmaraton. En av oss prickade in dagen och den andra fick en härlig genomkörare och fina första 15k. Ett glatt konstaterande är att vi nu iallafall innehar väldigt höga lägstanivåer och detta försöker vi, så nyanserat vi kan, förklara och diskutera i avsnittet. Med en stadig tequiladrink och en lek som tar oss upp på Mount Everest och ner i några grottor i Tyskland är detta ett succéavsnitt på alla vis, kanske snudd på vår högstanivå eller iallafall nästan! #löpning #cphhalf #prestation

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?

2021-09-22
Länk till avsnitt

43. Växjö & Marathon

Hallå Växjö hur är lägeeeeeet?! JA, ni gissade rätt. I veckans avsnitt är det Växjö marathon för hel slanten med två superba gäster i form av ingen mindre än förra tävlingsledaren och ultralöparen Joacim Martinsson och banrekordinnehavaren Fred Grönwall! Det blir snack om hur det är att springa många varv kontra ett varv, Freds bästa pass inför maran, en fantastisk blå drink och stories om long island icetea på färjan. Och såklart bjöd vi in oss själva på en After Run på Biltema i Växjö efter loppet ?. Skål vänner och välkomna till avsnitt 43!!

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?

2021-09-15
Länk till avsnitt

42. Världsrekord & Lederhosen

Världsrekord?. VÄRLDSREKORD PÅ HALVMARATON! Ja, i dräkt alltså. Men ändå, smaka på den ?! En annan sak att smaka på är ju veckans drink som är, wait for it?. Prosecco och Guinness ??. Det här blir den längsta race report ni någonsin hört, med ingen mindre än ?Lederhosen-guy-with-15-seconds-to-spare? Emil Pålsson! Vi grottar ner oss i Helsingborg Halvmarathon, att vara världsrekordhållare (ödmjukt) och tar er genom alla Helsingborgs mest fantastiska, och fruktansvärda, kilometer på halvmaran ?. Såklart lite lek och inslag på det också så har vi avsnitt 42(,2) i ett nötskal ??.

Avsnittet sponsrar av våra fantastiska partners Biltema ?

2021-09-08
Länk till avsnitt

41. Löpning & Instagram

Nu närmar vi oss med stormsteg?. Mot VÄRLDSREKORD PÅ HALVMARATON?.. iklädda märkliga dräkter ?. Men ändå! Vi pratar om hur vi tänker med att bli peppad (eller sänkt) med våra sociala medier, uppladdning inför lördag och inte minst har vi Catja som är grundare av Ellas hjältar hos oss för att berätta om stiftelsen och engagemanget kring insamlingen ?. Såklart också en race report från Simons 5000m i veckan som gått och en makalöst god drink signerad Fredrik. Avsnitt 41 - Nuuu kör vi!

2021-09-01
Länk till avsnitt

40. Äventyr & Ultra (Gäst Lotta Sjöberg)

Från 2 till 130 kilometer ?! I avsnitt 40 snackar vi med Lotta Sjöberg - Löpcoach, äventyrare, ultralöpare och en jävla cool löparkompis! Vi snackar om att springa sjukt långt, att vara impulsiv och bli tvåa på SM 100km och varför berget lockar. Så klart avverkar vi en race report från helgens halvmara och en jäkligt god beermosa ??. Vi toppar med vad du kan hitta på Biltema till din packlista när du ska springa 400km (spolier, typ ALLT). Nu kööör vi!

Avsnittet sponsras av våra vänner på Biltema ?!

2021-08-25
Länk till avsnitt

39. Träna & Tävla

Vad har gin, campari, vermouth och att tävla på träning gemensamt? ? INGENTING! Men det skiter vi i när vi kör avsnitt 39 av löpning och livet ?. Vi pratar om hur man kan få in tävling som en del i träningen, hur vi började tävla från första början och om veckans test av swimrun! Och såklart om hur uppladdningen mot världsrekordet går och vår insamling till Ellas hjältar ??. Ett inslag av pest eller kolera på det och vi har gottepåsen som är avsnitt 39 ?!

2021-08-18
Länk till avsnitt

38. Swim & Run (Gäster Maria & Sara)

Tänk dig att du springer? och sen hoppar i ÖPPET HAV! Frågan vi alla ställer oss är - varför? Våra gäster Sara och Maria har svaret på varför swimrun är den bästa sporten och hur man kan mortla koffein i gelen för att hålla energin uppe under loppen ?. Vi inspireras i hur Maria knappt vågade doppa huvudet 2019 till en topp 10-placering i Ö till Ö Göteborg 2021, varför man inte kan springa i racers under swimrun och vad den där jäkla dolmen mellan benen gör ?. Fredrik blandar en signaturdrink som visar hav, land och en grym salongsberusning samtidigt som Maria väljer en teslaaktie före 70 sporttoppar och Sara hellre plaskar i barnpool från Biltema än att torrsimmar på land. OCH så klart pratar vi om de senaste oväntade svängarna i vår satsning mot ett världsrekord! Avsnitt 38 - nu kör vi!!

2021-08-11
Länk till avsnitt

37. Drinkar & Löpning

Veckans avsnitt spelas in måndag morgon?. Lämpligt med? EN COCKTAIL ?! Vi är med andra ord både taggade och dedikerade (och lite salongs?) när vi presenterar avsnitt 37 - Drinkar & Löpning ?! Om att ha en livsstil där vi hellre springer tre mil mer i veckan än att slopa fredagsdrinken, vad vi dricker dagen innan ett lopp och varför Simon inte lyckades på maran trots att han hade en coach som nu är på OS i Tokyo ?. Släng in leken ?rätt eller fel? där Fredrik får förklara varför Rom & Cola är en grogg men Gin & Tonic är en cocktail och hur målen ser ut framåt så har ni ett fullspäckat avsnitt av löpning & livet ??!

2021-08-04
Länk till avsnitt

36. Skor & frågor

Vi fångar upp alla, iallafall nästan alla, frågor som vi har fått in i samband med inspelningen av avsnitt 35. Ett avsnitt som vi spelade in i Löplabbets lokaler i Helsingborg och kan lätt konstatera att skor engagerar och berör på olika sätt. Vi älskar skor och vi älskar att prata om skor så stort tack för alla frågor som ni har skickat in. Svaren kommer här i detta specialavsnitt! Må väl vänner! #löpskor #löplabbethbg #löpning

2021-07-27
Länk till avsnitt

35. Skor & Löplabbet

Tänk att vi kommer att prata om skor i EN OCH EN HALV TIMME! Dreams do come true ?! Ljudteknikern köpte ett barbord på blocket enbart för att bygga upp en tillfällig studio hos Löplabbet i Helsingborg ??. Tillsammans med Jens Lindblom, vår löparkompis och tillika butikschef på Löplabbet i Helsingborg, går vi igenom vad svenskarna har på fötterna numera, testar veckans shot som håller oss vakna hela natten och går igenom sju av marknadens mest spännande skor just nu! Äntligen är skospecialen här, nuuuu kör vi!

Avsnittet görs i samarbete med Löplabbet / Löplabbet Helsingborg ?

2021-07-21
Länk till avsnitt

34. Svettfest & Raceway

Ä N T L I G E N tillbaka!! Avsnitt 34 spelar vi alltså in I EN BIL på en motorväg till och från Anderstorp Raceway ?. Tacka gudarna för en grym ljudtekniker ??. Vi poddar om svettfesten från Anderstorp och hur man tänker på en 10km när man vet att det ska bli 28 grader och sol. Hur laddar man i en bil, vad blir veckans drink i form av sportdryck och inte minst HUR GICK DET?! (Inte bra). Nu är vi tillbaka och härifrån är det uppåt framåt ?! Nuuuuu kör vi!!

2021-07-14
Länk till avsnitt

33. Förberedelser & Världsrekord (Gäst E. Pålsson)

Dear Mr. Guinness. Make my dreams come true. Yeeees, idag är det dags att prata om lederhosen, världsrekord och inte minst träffa hjärnan bakom denna briljanta satsning när Emil P gästar podden! Vi dricker så klart också en oväntad drink och snackar om hur man på bästa sätt förbereder sig inför sitt lopp. OCH? vi premiärspelar bakgrundsstorien till varför Emil kallas för ?the lederhosen guy?. Det här är Löpning & Livet med Fredrik, Simon och Emil P - nu kör vi!!

2021-06-16
Länk till avsnitt

32. Snår & Tartan (gäst Erik Alnervik)

Erik Alnervik är löparkompisen som tagit sig från skogens snårigheter till strandpromenadens upplopp. Som gått från nattorientering till löpning på bana och från Systembolaget till Helsingborg Marathon. Vad är egentligen tjusningen med orientering, kan man få ihop föräldraledighet med maratonsatsning och hur känns det att ha förstört Simons bästa löparvecka i livet? Det, tillsammans med en Sea Breeze (vilket är ett snällt sätt att beskriva Helsingborgs vindförhållanden ?) och snack om farthållare i världsklass på Helsingborg Marathon utgör avsnitt 32 av Löpning & Livet! Och så klart, frågesport och en mäktig trailer...

Veckans avsnitt sponsras av våra fantastiska sponsorer Biltema (som Erik lämpligt nog varit posterboy för) ?.

2021-06-09
Länk till avsnitt

31. 10000m & Milen

-Vad gör du på milen? -Vilken mil? Vad är egentligen skillnaden mellan 10.000 meter på bana och 10 kilometer på asfalt? Och hur förbereder man sig på bästa sätt? Vi blandar ihop en Sidecar (med punch eftersom cognacen var slut) som något långsökt tar oss in på SM 10km i Anderstorp. Och så klart blir det berättelser från badtunnan i lördags! Avsnitt 31, nu köööör vi! Avsnittet sponsras av Camp Pro som är Ortopedtekniska specialister som med stor träffsäkerhet snabbt kan hjälpa varje individ till en unik lösning för att kunna leva ett aktivt liv. Gång- och löpanalyser, ett brett sortiment av ortoser/stöd för hela kroppen samt alla typer av fotbäddar/inlägg från prefabricerade till individuellt utprovade. Vi finns i Skåne Stockholm och Uppsala men har även mobila kliniker där vi åker ut till olika kliniker för att ta emot patienter.

2021-06-02
Länk till avsnitt

30. Gott & Blandat (Lyssnarfrågor)

Jubileumsdags - 30 avsnitt ?!! Och vi firar med att köra ett avsnitt med gott & blandat av era frågor ?????. Vi går igenom allt från maratonfart, tips på snabba pass och våra favoritdrinkar. Dessutom pratat vi stories från Helsingborg Marathon och har med oss våra sponsorer på Camp Pro som hjälper oss i djungeln av hur man på bästa sätt håller sig skadefri. Nuuu jäklar i det kör vi ??!

Avsnittet sponsras av Camp Pro som är Ortopedtekniska specialister som med stor träffsäkerhet snabbt kan hjälpa varje individ till en unik lösning för att kunna leva ett aktivt liv. Gång- och löpanalyser, ett brett sortiment av ortoser/stöd för hela kroppen samt alla typer av fotbäddar/inlägg från prefabricerade till individuellt utprovade. Vi finns i Skåne Stockholm och Uppsala men har även mobila kliniker där vi åker ut till olika kliniker för att ta emot patienter.

2021-05-26
Länk till avsnitt

29. Bäst & Sämst

?Det är så jävla tråkigt?. Den anledningen hittar man på Simons ?topp 10 anledningar att löpning är sämst?-listan! I vårt längsta avsnitt hittills pratar vi om vad som är bäst och sämst med löpning, om att klara drömmål på milen i Malmö och delar ut veckans pepp till en osannolik maratoninsats på träning. Och... så klart leker vi lite på slutet. Dessutom pratar vi skador med våra nya sponsorer på Camp PRO ?! Nu kör vi!!

Avsnittet sponsras av Camp Pro som är Ortopedtekniska specialister som med stor träffsäkerhet snabbt kan hjälpa varje individ till en unik lösning för att kunna leva ett aktivt liv. Gång- och löpanalyser, ett brett sortiment av ortoser/stöd för hela kroppen samt alla typer av fotbäddar/inlägg från prefabricerade till individuellt utprovade. Vi finns i Skåne Stockholm och Uppsala men har även mobila kliniker där vi åker ut till olika kliniker för att ta emot patienter.

2021-05-19
Länk till avsnitt

28. Barfota & Uthållig

Sveriges snabbaste barfotalöpare tillika tävlingsledare för Helsingborg Marathon Andreas Gartmyr gör storartad entré i avsnitt 28! Vi pratar om hur det är att bo i en glasbur i en vecka och springa en halvmara om dagen på löpband, att vara Göteborgsvarvets varmaste löpare och hur i helskotta det går till när man ska springa HELT barfota! Och så klart... en (tre) drink till det ?!

2021-05-12
Länk till avsnitt

27. Äldre & Marathon

42.195 meter. Vi tar det igen, 42 KILOMETER! Hur dum i huvudet får man bli som springer det självmant?! Ja en bra fråga som grottar ner oss i genom detta maratonavsnitt! Vi pratar favoritpass inför maraton, våra bästa och sämsta tips för dig som är sugen på att springa och hur våra trötta gubbkroppar känner sig inför att än en gång ta oss an denna fantastiska distans! Släng in en stark drink och ett jävla rabblande om alla våra maratonlopp så har du avsnitt 27 i ett nötskal!

2021-05-05
Länk till avsnitt

26. Äldre & Sämre

Dubbelpass dagen efter en snabb mara, två pajade hälsenor efter för många pass i spikskor och att bli lurad till att bli funktionärsansvarig till ett av Sveriges största maraton! Toppa det med en lökdrink och tider från alla Skånes brödrostelopp och du har berättelsen om veckans gäst Lars ?MaraLars? Andersson! Vad är egentligen hans bästa pass och var tiderna bättre förr? Hur är det att ha gjort sina bästa tider och hur i hela friden fick han ett wildcard av Anders Szalkai till att springa sitt första maraton (helt utan meriter på distansen)? Avsnitt 26 mina damer och herrar, nu kör vi!

2021-04-28
Länk till avsnitt

25. Löpare & Livsnjutare

?Varför har du så många skor?? ?Ska du springa idag IGEN?? ?Kan du inte bara köra utan klocka?? Känner ni igen det? Ja, att vara löpare med en partner som inte springer är stundtals en parodi. Men varför tar vi oss själva på så stort allvar? Varför har Fredrik fem par skor till sina intervallpass och vad är grejen med Simons högläsning om när hans fru var mer intresserad av vad det blev till middag än hans nysatta pers på milen?! Detta och mycket mer i avsnitt 25 ?!!

2021-04-21
Länk till avsnitt

24. Fördomar & Stereotyper

"Passet gick inte som tänkt för min katt åt upp min frukost". Känner du igen dig? Då är du mest troligt löpartypen "Ursäktaren"! Vi drar igenom hela listan med klassiska stereotyper som prickar rätt hos både Fredrik och Simon (Överpresteraren och Lever-på-gamla-meriter löparen), vi tar mer er down memory lane till halvmaror i motvind längs havet på Prinsens Minne i Halmstad (och dricker magiska Prince cocktail) och så klart pratar vi också om typiska fördommar om oss löpare. Det här är avsnitt 24 av löpning och livet - nu kör vi!

2021-04-14
Länk till avsnitt

23. Springa i teorin & praktiken

Ka' Du sige mig - hvornaar smager drinken som bedst? Hvergang med Löpning & Livet ?! Äntligen åker vi över sundet i avsnitt 23 för att prata om hur man blir sin bästa teoretiska löpare (what??)! Vi gästas av Coach Garmin som hävdar att vi kan springa två minuter snabbare på 5k, direkt efter att vi gorillaflåsat oss igenom ett testlopp på distansen och delar med oss av våra fem bästa pass för att testa formen ??. Och så klart... drinken och löpning i Danmark. Det här är löpning & livet avsnitt 23 - nu kör vi!

2021-04-07
Länk till avsnitt

22. Läkare & Löpning

Piller, benbrott, maraton och löparmage! Ett avsnitt för alla med andra ord ?. Med gäster i både studio och på distans i form av de exeptionella maratonlöparna Josefin Gerdevåg och Henrik Orre tar vi oss igenom en läkares perspektiv på sin egen och andras löpning och får förutom detta påbörja en helt ny drinklista med några av våra absoluta favoritlopp på hemmaplan! Välkomna in i poddgrottan med närmre två timmar av gott snack ?!

2021-03-31
Länk till avsnitt

21. Tävling & Pandemi

2020 och 2021, år som på många sätt inte blev som vi tänkt oss. Och vi har aldrig längtat mer efter att få trängas med svettiga tyskar i Hamburg som just nu! Vad är fördelarna med att inte kunna tävla? Vilka lopp längtar vi extra mycket efter och varför i helskotta är det så sjukt många ingredienser i veckans drink?! Detta och mycket mer pratar vi om i avsnitt 21 av Löpning & Livet ?!

2021-03-24
Länk till avsnitt

20. Livepodd med gäster

We are liiiiiiveee! Denna veckan körde vi livepodd via vår FB med tre härliga gäster ?! Daniel springer snabbare och mer än någonsin efter att ha kämpat med blodproppar MEN också skaffat sladdis med Simons syster och fick ett par Vaporfly för besväret (vilken märklig beskrivning, men också en cliffhanger?). Vi har även med oss Elin som nu sprungit 2481 dagar i rad (?!) och har sprungit veckas lopp Midnattsloppet vid mer än ett tillfälle på kvällen efter att ha sprungit minst ett maraton under dagen. Puh! Och sist men inte minst har vi en härlig uppdatering från Anton Lindberg och hans USA-äventyr där han nu gjort sin första tävling på bana efter att ha upptäckt att han har järnbrist. Resultatet han gjorde var... snabbt som satan. Så klart även veckans drink och ett inslag där Simon efterhärmar diverse ljud som Fredrik skrattar gott åt ?. Avsnitt 20 gott folk!

2021-03-17
Länk till avsnitt

19. Saknad & Längtan

Ett speciellt avsnitt ?. Saknad & Längtan. Om varför vi springer, vad vi springer ifrån och vad vi springer emot. Om att leva sitt liv fullt ut och att springa mot personen man vill bli. Om sorg, kärlek, höga berg och djupa dalar. Om löpning i det stora och löpning i det lilla. Att springa fritt, i balans och mot något bra ?

2021-03-10
Länk till avsnitt

18. Ultrasnabbt & Ultralångt

800m-mjölksyra och 100km dum-i-huvudet löpning ?! Om passen som svider och passen som gnider. Över veckans drink (som kort och gott heter ?Stockholm?) så pratar vi om kärleken till att springa snabbt, hur långt vi kan tänka oss att springa som längst och inte minst om hur vi tänker oss att året kommer se ut, från 5.000m upp till maraton. Och så klart har vi inslag om vad som egentligen finns att köpa på Biltema och optimistiskt snack om veckan som gått ??!

2021-03-03
Länk till avsnitt

17. Udda Löpning & Udda Tider

Ett väldigt.... udda avsnitt! Om träning på märkliga tider för att få ihop löpningen, om varför man ska dricka udda antal öl innan man springer hem från krogen, hur bra det kan gå när man ångar sprit i en inomhushall och varför vi ska försöka oss på ett världsrekord på uppstuds?! Utöver det blir det så klart snack om Biltemas löparkläder OCH det senaste från Riche där vi dricker en pink lady cocktail ??. Avsnitt 17 på skånska - ni är varmt välkomna!

2021-02-24
Länk till avsnitt

16. Trail & Terräng

Nu är vi långt ute i skogen alltså... två asfaltslöpare pratar TRAIL & TERRÄNG! Men med oss har vi som tur är Annie Sönnerborg-Wadenhorn som inte bara spöat Fredrik på Krutmaran utan även gått från 0 till 100% i trailvärlden på ett år och sprang Golden Trail Championship i Azorerna i höstas ?. Vi jämför även Biltemas löparkläder med aktier i Tesla, pratar om vad Bellman drack för drinkar, varför Kullamannen är världens häftigaste och vidrigaste lopp, om träningsläger i Värmland och sist men inte minst om hur det känns att springa Lidingöloppet bakfull. Späckat och rappt snack i detta avsnittet - vi ger er härmed AVSNITT 16!

2021-02-17
Länk till avsnitt

15. Stenhårda pass & Semesterlöpning

I denna kyliga och jävliga tid på året så drömmer vi oss bort till semesterlöpning utan tröja med STENHÅRDA pass! Vi listar elitens lyssnarnas och våra egna hårdaste pass hyllar poddens första sponsor Biltema med inslaget "Topp-3 saker du inte visste man kunde köpa på Biltema som kan höja din löpning, som egentligen INTE har med löpning att göra!" och inte minst ger vi våra tips på hur du kan planera ditt eget träningsläger på hemmaplan. Släng in en Bloody Mary på den så har du avsnitt 15!

2021-02-10
Länk till avsnitt

14. Graviditet & Småbarn

Vad händer med löpningen när man blir gravid? Vad är det sjuttiotalsbarnen pratar om i inslaget och har egentligen Fredrik och Jeanette cage fights i källaren?! OCH, du anar inte vad som hände sen... Vilket klickbait den här beskrivningen är! Men på riktigt, ett jäkligt spännande ämne - Graviditet & Småbarn ?!   VM-löparen Johanna Bäcklund berättar om hur hon tänkt med träningen under och efter graviditeten medan Jeanette, Fredrik och Simon pratar om löpvagnar och vad man ska tänka på när man kommer igång med träningen med små barn. Avsnitt 14 är här!

2021-02-03
Länk till avsnitt

13. Skador & Motivation

AHHHHJJ ?. Så låter ljudet på Simons inslag ?Topp-3 skador?  där Fredrik gissa hur många kilo man går upp under en skada, vi pratar med  Pannbensmästaren Andreas Wahlberg som redan pratar om nästa gång han blir  skadad och Anna ?fem stressfrakturer senare? Bjurman om hur man ser på  alternativ träning som en del av vardagen. För att spetsa till det hela tar vi även  drinkarna från den globala scenen och störtdyker ner i Stockholms uteliv där  Fredrik och Simon hånar Stockholmare på ett fräscht sätt! OCH inte minst har vi  med oss Uppfinnare-Jocke (eller nja, egentligen sjukgymnast-Jocke men det går  ju inte INTE att skriva uppfinnar-Jocke) som svarar på Fredriks frågor om skador  och krämpor. Otursnummer 13, nu kör vi! AHHHHHJJ!

2021-01-27
Länk till avsnitt

12. New York & Marathon

New York, New York ??! Äntligen är vi i framme i denna majestätiska stad och pratar om maraton, frierier, kvalgränser, varför Sofie Sarenbrandt dök upp i julgransoutfit dagen för loppet 2017 och att käka streetfood dyngrak i the city that never sleeps ?????. Dessutom lyckas vi ställa fem frågor till Anders Szalkai som han ALDRIG har fått tidigare (tror vi?) och får efteråt betyget av honom ?kul och annorlunda?! Där har ni Löpning & Livet i ett nötskal och inte mint avsnitt 12 - nu kör vi!

2021-01-20
Länk till avsnitt

11. Ångestväder & Kläder

Det kanske absolut svenskaste vi kan komma pa? att prata om... VA?DRET!  Alla: Det la?ter skittra?kigt. Vi: Here, hold my beer.  Vad a?r egentligen optimalt lo?parva?der, VARFO?R kan vi aldrig ta pa? oss precis ra?tt kla?der fo?r va?der och vad a?r det fo?r ma?rkliga principer Simon har med att ha shorts na?r det a?r o?ver 10 grader? Släng i en shaker tillsammmans med ett inslag om vem som blir Simons löparfru och Fredriks mardrömsmara i 27 grader utan ett moln på himlen så har ni avsnitt 11 ?!

2021-01-13
Länk till avsnitt

10. Planering & Nörderi

*trumvirvel*.... Avsnitt 10 ?! Vi rivstartar 2021 med att prata om planering & nörderi! Hur lägger man upp ett år? Vad är skillnad mellan träningsschema och träningsprinciper och vad säger alla andra om hur man ska springa? Häng med när vi kör igång 2021 ?!

2021-01-06
Länk till avsnitt

9. Nyår & Livepodd

Ooooch vi är live! Avsnitt 9 är ett extraavsnitt i form sv en specialpodd, inspelad live på instagram och Facebook på nyårsafton ??! Vi pratar om vad vi blickar mot när vi tänker på nådens år 2021 och har med oss några snabba gäster på länk. Häng med oss för nu kör vi!

2020-12-31
Länk till avsnitt

8. Bucketlist & Dröm stort

KANSKE... vårt bästa avsnitt hittills ??! Intervju med Manne Forssberg om det här med att podda om löpning, pest eller kolera med Fredrik på heta stolen. Veckans drink direkt från London OCH... Fredrik och Simon delar med sig av sina bucketlists och hur de tänker kring att drömma stort. Härlig lyssning!

2020-12-23
Länk till avsnitt

7. Ung & Veterangammal

Att satsa på löpning i ung ålder, milen från 45 till 32 minuter och valet att flytta till USA för att satsa! Det pratar vi med vår Gäst Anton Lindberg om i Fredriks poddkällare i avsnitt 7 på temat ung och veterangammal?. Vi bjuder även på Veckans Föl, inslaget ?Mer eller mindre? med några fullkomligt sjuka löparrekord, en tävling i lucköppningen och så klart veckans drink!

2020-12-16
Länk till avsnitt

6. Nybörjare & Utveckling

JINGLAR! NYBÖRJARTIPS! DÅLIGA LÖPARSKÄMT! VECKANS DRINK! LUCKÖPPNINGEN! LANGAR-BJÖRN!

Puh, kan bara innebära en sak... Avsnitt sex av löpning & livet är ute nu ??!

2020-12-09
Länk till avsnitt

5. Misslyckande & Erövringar

Utan tvekandet roligaste vi haft när vi spelat in hittills ?! Fullspäckat avsnitt med temat Misslyckande & Erövringar, veckans drink som tar James Bond till Orienten, veckans öl där David Nilssons favvis gör Fredrik och Simon lite salongs, inslaget ?avsluta meningen? och LUCKÖPPNING! Nu kör vi!

2020-12-02
Länk till avsnitt

4. Smärta & Belöning

Helskotta vilket avsnitt! Fredrik sprang maraton med kramp i bägge vader och baksidor medan Simon tyckte det var en bra idé att springa halvmaraton med en stressfraktur i foten denna helgen ?. På ämnet smärta fanns mycket att prata om ??. OCH vi bjuder på nya, färska jinglar i bland annat nya inslaget ?Coach Garmin säger... vaddå?? Och veckans öl där ingen mindre än Hanna Lindholm tipsar om vilken öl som passar bäst till beer mile. Nu kör vi ??!

2020-11-25
Länk till avsnitt

3. Tävling & Förberedelser

Tävling & Förberedelser ??. Om när Simon panikåt en hel rödbeta dagarna innan lopp, om vem man vill (och inte vill) samåka i bilen med till tävlingen och hur fanken man lyckas ta ut sig själv utan att kissa ner sig på upploppet (Fredrik kan tyvärr inte ge några råd här). OCH, för att hjälpa oss besvara dessa frågor har vi plockat in en av våra bästa löparvänner, tillika medlem i den hetsiga/peppiga FB-gruppen ?sub35 - sub37? Anna Bjurman! Som gått från dödlig motionär med stor tävlingsångest till en lysande stjärna med en 10:e plats på SM i halvmaraton och 18:e plats på SM på 10km i år. DESSUTOM är hon precis som vi småbarnsförälder. Och hennes sambo brukar langa koffeinpiller till oss innan race och skrika peppande saker på norrländska när vi tränar också.

2020-11-18
Länk till avsnitt

2. Skor & Gruppträning

Skor & Gruppträning. I detta avsnitt pratar vi veckans drink (som har ett maratontema), varför Fredrik väljer ett par nya skor framför Spa med sin sambo, hur Simon ?shamades? för sina tjocka skor på sin första inomhustävling och hur vi peppar varandra till att springa svintuffa pass på lunchen utan att ha ätit frukost.

2020-11-11
Länk till avsnitt

1. Premiäravsnittet av podden, löpning med Fredrik och Simon

En podd om den oglamorösa vardagen när man bollar kärlek, barn, karriär och en fullständigt överambitiös satsning på löpning.

2020-11-05
Länk till avsnitt

Avsnitt ett av vår än så länge namnlösa podd om löpning och livet

Avsnitt ett av vår än så länge namnlösa podd om löpning och livet

2020-11-04
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.