Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Sparmakarpodden

Sparmakarpodden

Hur håller man nere sin matbudget? Hur mycket bör man spara till sina barn? Hur börjar man spara i aktier och fonder? Bortom all expertis tar Sparmakarna med dig in i deras vardagsekonomi där du inte bara får följa deras resa, utan också ta del av konkreta tips och råd taget ur det verkliga livet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/sparmakarna/

Avsnitt

14. Sätt snöbollen i rullning (ränta på ränta)

Det fina med ränta på ränta-effekten är att du får ränta på de pengar du genererat föregående år. Det betyder alltså att du inte bara får ränta på de pengar du sparat. I detta avsnittet pratar vi om vikten att sätta igång sitt sparande och hur viktig tiden är. Ju längre du sparar, desto större blir effekten av ränta på ränta ? vare sig du sparar i aktier, fonder eller ett räntekonto.

2021-02-22
Länk till avsnitt

13. Gå vinnande ur löneförhandlingen

Att löneförhandla är något många tycker är obehagligt och man känner sig extremt obekväm i en sådan situation. Att sitta face-to-face med sin chef och förklara varför man själv ska ha en högre lön, det är inte alltid lätt. I detta avsnittet pratar vi igenom våra 10 bästa tips om hur vi går tillväga vid lönesamtal för att få så hög lön som vi kan få.

2021-02-15
Länk till avsnitt

12. Spara rätt till pensionen

I det här avsnittet pratar vi om något så "sexigt" som pensionssparande. Några av oss förstår i tidig ålder att det när något viktigt, medan många av oss struntar fullständigt i det, för det är något som kommer längre fram. Hur gör man då rätt? Det är inte speciellt svårt, bara man sätter sig in i det - en gång. För sen rullar det på automatiskt.

2021-02-08
Länk till avsnitt

11. Hyresrätt vs bostadsrätt

Att hyra eller äga sitt boende kan vara en av de svårare frågorna man behöver svara på. Rent ekonomiskt kan det vara svårt att räkna på; hur ska man egentligen välja att investera sina pengar? Detta är ett avsnitt där vi reder ut skillnaderna och pratar om hur vi själva resonerar.

2021-02-01
Länk till avsnitt

10. Fem tips för att öka ditt sparande

Av många olika anledningar finns det människor som inte får igång sitt sparande. Pengarna går till utgifter man egentligen inte har någon koll på, och den 25e varje månad så är förra månadens lön redan spenderad. I detta avsnittet pratar vi om enkla spartips som vi använder i vår vardag. Väldigt användbart för alla människor!

2021-01-25
Länk till avsnitt

9. Skapa din egen sidoinkomst

Det finns en rad olika anledningar till att ha en sidoinkomst. Du kanske vill maxa dina inkomster eller bara sätta guldkant på tillvaron. I det här avsnittet går vi igenom vad en sidoinkomst faktiskt är, varför du bör ha en sidoinkomst och vilka typ av sidoinkomster det finns.

2021-01-18
Länk till avsnitt

8. 18 år till ekonomisk frihet

Vad är definitionen av ekonomisk frihet och vad betyder begreppet egentligen för oss? I detta avsnitt pratar vi om just detta, som är vårt stora mål. Vi kikar på våra delmål och hur vi ska göra för att ta oss dit.

2021-01-11
Länk till avsnitt

7. Hur väljer man aktier och fonder?

För många kan börsen onekligen ses som en djungel. Så, hur väljer man egentligen bland alla aktier och fonder? I detta avsnitt pratar vi om hur vi går tillväga och vilka aktier och fonder vi valt till våra portföljer. Vi tar även upp några av lyssnarfrågorna som ramlat in.

2021-01-04
Länk till avsnitt

6. Kom igång med ditt sparande

I veckans avsnitt pratar vi om de viktigaste faktorerna när det kommer till att dra igång ett sparande. Vi pratar även om hur vi gick tillväga när vi en gång startade igång vår resa emot ekonomisk frihet.

2020-12-28
Länk till avsnitt

5. Vi ska bygga hus!

Husdrömmarna håller på att bli sanna. Vi har äntligen  hittat en tomt där vi ska bygga vårt drömhus! Detta är givetvis inte gratis, utan det gäller att vi har koll på varje krona. Så, i detta avsnitt pratar vi om den process vi går igenom och det vi hittills lärt oss.

2020-12-21
Länk till avsnitt

4. Gemensam eller delad ekonomi

Mina, dina eller våra pengar? Vad är egentligen den bästa lösningen för en familj? I detta avsnittet pratar vi hur människor i vår närhet har valt att göra, hur vi gör samt för- och nackdelar med de båda. 

2020-12-14
Länk till avsnitt

3. Mathandling på schemat

Hur sätter man upp en matbudget och faktiskt håller sig till den? Detta är en återkommande fråga vi får och som vi älskar att prata om. I detta avsnittet pratar vi bland annat om hur vi handlar mat, vilka råvaror vi väljer samt ger våra bästa tips till hållbar matbudget.

2020-12-07
Länk till avsnitt

2. Föräldraledighetens djungel

Vi ska snart bli föräldrar och vad passar då inte bättre än att prata om föräldraledighet och den ekonomiska situation vi kommer att hamna i? Vi går igenom olika begrepp i denna djungel som vi snappat upp och pratar även om vårt upplägg.

2020-11-30
Länk till avsnitt

1. Projekt Sparmakarna

Vilka är Sparmakarna och vad kommer denna podcast att innehålla? Bortom all expertis tar Sparmakarna med dig in i deras vardagsekonomi där du inte bara får följa deras resa, utan också ta del av konkreta tips och råd taget ur det verkliga livet.

2020-11-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.