Sveriges 100 mest populära podcasts

Så in i Själen

Så in i Själen

Så in i Själen med Agneta Sjödin & gäster

I min nya podd "Så in i Själen" kommer samtalen med mina gäster handla om hur deras resa har sett ut, hur de har funnit sätt och verktyg för att må bra, hitta balans och funnit ett lugn i sig själva och i sin själ. Målet med samtalen i den här podden är att få dig som lyssnar att komma i kontakt inåt, att hitta ett sätt att bygga upp en bra och kärleksfull relation till dig själv och din själ. Jag hoppas att ni vill vara med mig på den här resan! Den kommer bli härlig, känslosam, innerlig, närvarande och äkta. Och som det sagts: "Det är svårt att finna lyckan inom sig, men det är omöjligt att finna den någon annanstans". Den viktigaste resan börjar inom dig - i djupet av din själ.

Producent: Benjamin Andrée

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/sa-in-i-sjalen

Avsnitt

20. Thomas Bodström

I det här avsnittet har jag bjudit in min vän Thomas Bodström, författare, advokat och tidigare justitieminister ? jag vill prata med honom om hur han ser på läget i Sverige och världen just nu. Utveckling och framtid. Vad han brinner för, men också sådant som jag aldrig pratat med honom om tidigare: Hur ser han på själen, vad tror han på och vad tror han händer när vi dör? Välkomna till "Så in i Själen"

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Thomas Bodström

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-05
Länk till avsnitt

19. Doktor Diamantis

Doktor Diamantis Kokovinos, utbildad inom kinesisk medicin, naprapati, funktionell medicin och livsförändringar. Vi ska prata om den inre kraften/energin. Det här flödet av energi som kommer från djupet av ditt inre. Inom den kinesiska medicinen heter det Chi, inom Yogan, kallas det Shakti, och i väst pratar man om Spirit, på svenska översatt till Anda, den rätta Andan ? the right spirit. Och vi har alla den här energin inom oss ? den här energin blir varken trött eller gammal. Den finns där hela tiden, och vi kan tydligt känna den när vi är förälskade, skrattar och är glada ? vi låter energin flöda. Men lika snabbt kan vi stänga av flödet ? någon säger något som sårar eller din partner gör slut ? snabbt stänger du hjärtat. Blockerar allt flöde, ibland är det så tydligt att det är skrämmande hur snabbt vi kan stänga hjärtats portar och energins flöde. Men energin finns kvar där bakom ditt hjärtats stängda portar, och ju mer du lär dig att leva med ett öppet hjärta ju mer energi kommer att flöda igenom dig. Jag tänker att det här är något vi kan träna på ? genom meditation, medvetenhet och övning. Det här ska bli ett intressant samtal. Välkomna till "Så in i Själen?. 

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Diamantis Kokovinos

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-29
Länk till avsnitt

18. Ann-Christine Ruuth

Ann-Christine Ruuth ? föreläsare och präst. Hon föddes som Åke 1952, men hösten 2010 kom hon ut som Transperson. Kanske har du som lyssnar läst boken "Min pappa Ann-Christine" skriven av Ann-Christines dotter Ester Roxberg? Filmen "Min pappa Marianne" med Rolf Lassgård i huvudrollen, är inspirerad av Esters bok. Jag kan varmt rekommendera den boken. Den är oerhört välskriven, vacker, känslosam och så viktig! Jag ser väldigt mycket fram emot det här samtalet med Ann-Christine. Och eftersom Ann-Christine bor i Skåne så gör vi gör det digitalt. Innan ni börjar lyssna på mitt och Ann-Christines samtal vill jag bara dela med mig av en text från Ann-Christines hemsida. "Jag längtar efter ett samhälle där människors olikheter inte betraktas som problem utan som en tillgång. Jag drömmer om en tillvaro där ingen homosexuell eller transperson behöver "komma ut" eller förklara sig, utan där det ses som lika självklart som andra uttryck för mänskligt liv." Jag känner att jag bara kan hålla med Ann-Christine! Det längtar jag efter också. Varmt Välkomna till Så in i Själen!

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Ann-Christine Ruuth

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-22
Länk till avsnitt

17. K G Hammar

Jag träffade KG Hammar för ett par år sedan på Bokmässan i Göteborg. Vi blev intervjuade på samma scen och samtalet var andlighet. Det visade sig att vi hade, om inte på alla plan, men ändå en hel del beröringspunkter i vår trosuppfattning. Jag har alltid gillat KG, kanske är det för att han precis som jag känner sig hemma i den Kristna mystiken, Jag har alltid haft ett intresse för de olika religionernas mystik ? som Kabbalan inom Judendomen, Sufismen inom Islam och så den Kristna mystiken ? där har jag funnit texter med mycket visdom och kärlek som talar till mig. Och samtalet du ska få lyssna till nu rör sig i samma andliga rum. Nu befinner sig KG Hammar i södra Sverige och jag i Stockholm, så samtalet görs digitalt. Vi ska bl a prata om citat ur bibeln som "Älska dina fiender" och hur ska det vara möjligt när så många av oss finner det svårt att älska sig själv. Bibeln pratar faktiskt om att älska sig själv. "Du ska älska din nästa så som dig själv". Men det känns som många har missat just den biten om att älska sig själv, som att det är något fult och fel. Men inget kunde ju vara mer rätt. Välkomna till ett samtal med KG Hammar som var Ärkebiskop mellan 1997 och 2006. Välkomna till "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: K G Hammar

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-15
Länk till avsnitt

16. Anton Ewald

Hej kära lyssnare här kommer ett litet bonusavsnitt av "Så in i Själen" ? det är ju Schlagertider och även om den schlagerfeber vi är vana inte riktigt har infunnit sig så känns det ju ändå härligt att Melodifestivalen blev av och är i rullning! - Mer sång, dans och musik till folket tänker jag. Och det finns nog inget som kan väcka själen till liv på ett sånt härligt sätt som lite spontan, fridans i vardagsrummet till en favoritlåt. Genast känner man att glädjen inom en stiger så in i själen! I det här Schlagerbonus-avsnittet har jag bjudit in en av finalisterna i årets melodifestival ? Anton Ewald. Känns lyxigt att han tar sig tid så nära finalen som är nu på lördag den 13 mars. Vi pratar bland annat om att omvandla nervositet till energi och att bara njuta av resan och ha kul! Tänk om vi kunde se på livet så, undrar just vad som skulle hända då? Välkomna till "Så in i Själen"

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Anton Ewald

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-11
Länk till avsnitt

15. Sanna Bråding

Vad är det som gör att vissa tycks vara sådana överlevare? De är på toppen, faller, reser sig, skakar av sig och börjar klättra - så ser det ut i alla fall, när man betraktar det utifrån. Men när man är mitt i det så är det nog inte så jäkla härligt. Jag minns jag såg en dokumentär om gruppen Eagles, och då blickar bl.a. gitarristen Joe Walsh tillbaka och reflekterade över bandets historia och stundtals riktigt tuffa väg. Han skrattar till och säger något i stil med: "Oj, vilken resa det varit. Och när man var mitt i det så kändes det för djävligt, men när man blickar tillbaka så är det som att läsa en väl genomtänkt roman". Ett sätt att se på livet när man kommit ut hel på andra sidan. I det här avsnittet har jag bjudit in skådespelerskan och programledaren Sanna Bråding för att prata om den här styrkan att resa sig, hur fann hon den när det var som mörkast. Resan dit hon är idag är imponerande - från förtvivlan, panikångest och vilsenhet - till något hållbart och kraftfullt, en annan mer medveten livsstil, som bland annat innehåller vegankost. Vi har mycket att prata om. Välkomna till "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Sanna Bråding

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-08
Länk till avsnitt

14. Jens Lapidus

Själar finns överallt omkring oss. Främmande själar, vilsna, sökande, saliga och lyckliga Själar. Och alla har vi känt oss både vilsna, sökande, saliga och lyckliga i själen. Jag läser Jens Lapidus senaste bok, "Paradis City". Och i varje karaktär i boken kan jag hitta en längtan efter att fylla det inre tomrummet, att hamna i ett sammanhang, finna mening med livet. Alla brottas vi med det till och från, ingen är undantagen. Jag ska prata med honom om just det. Och hur är det för Jens själv. Vad brottas han med? Vad tror han på? Vad är han rädd för, och hur ser han på själen? Välkomna till "Så in i Själen"

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Jens Lapidus

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-01
Länk till avsnitt

13. Josefin Dahlberg

I det här avsnittet gästas jag av, Författaren och influencern Josefin Dahlberg - hon är nybliven mamma till dottern Mio. pappa är filmregissören Josef Fares. I december förra året, när jag lanserade den här podden "Så in i Själen" Så släppte Josefin sin andra bok "Soul Work" - Jag har läst den med stor behållning. För mig var det som att möta mitt yngre jag - jag kände igen den där härliga energin jag hade när jag för lite mer än 20 år sedan påbörjade min inre resa. Och jag kände en sådan lycka över att en 31 årig kvinna skriver en så viktig bok - där hon berättar om hur den inre resan och det själsliga arbetet har betytt allt för hennes välmående, liv och överlevnad. När jag läser den tänker jag att det finns hopp. Vi behöver vara många som sprider vikten av att skapa en bra och kärleksfull relation till oss själva för att sedan kunna sprida det vidare till alla omkring oss. De bra energierna vi sprider blir som ringar på vattnet. Flera gånger under samtalet, tappar jag hakan, får tårar i ögonen och försöker greppa hur hon klarat sig i vissa lägen. Det bor en stark själ i Josefin - hon har kommit i kontakt och hon kommunicerar hela tiden inåt. Och just det här, är något vi alla kan lära oss. Välkomna till "Så in i Själen". 

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Josefin Dahlberg

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-22
Länk till avsnitt

12. Prinsessan Märtha Louise

Jag har som många andra följt Prinsessan Märtha Louise i medierna ? tänkt att vi haft en del gemensamma intressen och att det vore kul att någon gång träffa henne. I november 2019, blev jag inbjuden på en bokrelease där hon skulle tala om sin bok "Född Sensitiv" då fick vi tillfälle att prata en stund. Men efter att jag har läst boken ville jag prata mer med henne. Jag hade önskat att vi hade kunnat setts live jag och Märtha Louise. Att få ihop ett själsligt samtal på distans och med dålig uppkoppling är inte det lättaste, men jag hoppas att ni ändå ska tycka att det är givande. Men visst är det något extra med ett fysiskt möte. Och vi människor har ett behov av att mötas ? allt är energi. Och när två själar möts, två energier med sina egna unika egenskaper. Det är klart att något magiskt kan uppstå. Något magiskt kan uppstå i varje möte om du vill. Det får mig att tänka på något jag läst i en bok som jag tycker mycket om, som heter "En kurs i Mirakler" Texten lyder: "Vem du a?n mo?ter: kom iha?g att det a?r ett heligt mo?te. Som du ser honom, kommer du att se dig sja?lv. Som du behandlar honom, kommer du att behandla dig sja?lv. Glo?m aldrig detta, fo?r i honom kommer du att finna dig sja?lv eller fo?rlora dig sja?lv." Välkomna till "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Prinsessan Märtha Louise

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-15
Länk till avsnitt

11. Klas Bergling

Unga människor mår dåligt i Sverige ? sämst i Europa enligt en undersökning gjord av Skandias Stiftelse - Idéer för Livet.Där finns hela tiden en underliggande rädsla för att misslyckas, prestationskrav som känns kvävande. De egna förväntningarna på allt som man tänker att livet ska vara, skapar en stress. Bostadsbrist och arbetsbrist bidrar också till stress. Sverige är dessutom det enda landet i EU där unga är mindre optimistiska inför framtiden än äldre. Hur har vi skapat ett sånt här samhälle? Vad är det som saknas? Vad kan vi göra åt det? För vi måste ju göra något. Vi måste ju hitta ett sätt att skapa en bättre miljö för alla på alla plan. I det här avsnittet pratar jag över nätet med Klas Bergling bl a om just de här sakerna. Klas förlorade sin son Tim, känd som Aviici för snart 3 år sedan - Familjen Bergling startade stiftelsen

Tim Bergling Foundation till minne av Tim. En stiftelse som stödjer organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och självmord/suicid. Tim kämpade med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Han var en sökare som längtade efter svar, till en dag när han inte orkade längre. Längtan efter att finna mening med livet det är något vi alla brottas med på olika sätt. Välkomna till "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Klas Bergling

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-08
Länk till avsnitt

10. Marie Göranzon

Det vilar en speciell pondus över skådespelerskan Marie Göranzon ? en kvinnokraft fylld av visdom och livserfarenhet. En kvinnokraft som är både varm och bestämd, orubblig som ett urberg. Jag älskar just den kraften hos kvinnor - kraften som är äkta, vacker och naturlig ? som är full av kärlek och samtidigt kompromisslös, resolut och rättvis. Just därför har jag bjudit in Marie Göranzon, för jag vill komma närmare denna kraftkvinnas själ. Välkomna till "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Marie Göranzon

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-01
Länk till avsnitt

9. Py Bäckman

I ett rött litet hus med vita knutar nästan som i Hälsingland där hon växte upp, ska jag träffa sångerskan och låtskrivaren Py Bäckman. När jag växte upp var Py Bäckman en av de där häftiga, tuffa rocktjejerna som jag beundrade. En stark, självständig kvinna som tog för sig av livet och vågade stråla! Jag gillade de där rocktjejernas stil, både i hur de klädde sig och deras attityd. Det var något nytt och kvinnligt starkt, som verkligen inspirerade mig. Sedan, många år senare, så inser jag att denna tuffa rocktjej skriver de mest fantastiska psalmer ? så vackra och tänkvärda texter som berör mig djupt i själen. Det ville jag uppmärksamma, och även hylla denna kvinna som är oerhört aktiv även idag med att skapa och framträda. Därför är Py min gäst i det här avsnittet. Jag inser att hon faktiskt återigen inspirerar mig. Fast nu talar hon till mitt mer mogna jag. Välkomna till ?Så in i Själen?.

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Py Bäckman

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-25
Länk till avsnitt

8. Richard Skröder

Psykologerna som studerat den mänskliga livscykeln har upptäckt att ju mer aktiva och engagerade människor fortsätter att vara under mitten och den senare delen av livet, desto större är sannolikheten för att uppnå psykisk hälsa, fysisk välbefinnande och personlig tillfredsställelse. Utmaningar och aktiviteter stärker vår självkänsla, håller oss vid liv. Utan dem och utan våra drömmar tynar vi bort och blir gamla i förtid. Men under den senare delen av livet är det också en tid att reflektera inåt, ompröva prioriteringar, göra saker i ett annat tempo utan att för den sakens skull sluta göra saker, sluta drömma.

Livet är inte över förrän det sista andetaget, och inget av det du fått kan du ta med dig ? Det som lever kvar är minnet av den du var och det du gett.

Med tanke på det så känns det viktigt att vara medveten om hur vi väljer att leva våra liv. Lever vi fullt ut. Vad är det vi kommer att ångra när vi ligger där i livets slutskede.

Det här funderar jag över ibland och just därför har jag i det här avsnittet bjudit in Richard Skröder, verksam som Överläkare inom den palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Richard Skröder

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-18
Länk till avsnitt

7. Rasmus Troedsson

I det här avsnittet har jag bjudit in Skådespelaren och Journalisten Rasmus Troedsson.Många av er känner igen honom från tv-serien "Vår tid är nu" eller så har ni kanske sett honom serien "Jakten på en Mördare" som också visats på SVT.Jag hörde hans sommarprat och berördes starkt av resan han gjort genom livet, resan från botten av det destruktiva fram till ljuset idag. Hur fann ljuset sin väg in där i mörkret. Vad var det som slutligen tvingade honom ner på knä där han bad till gud om hjälp.Jag tycker att den resan är viktig att prata om ? den resan som skakas till liv av den där inre rösten som gång på gång kallar men som du inte hör förrän du är redo. Ibland kanske det är så som i Rasmus fall att man måste nå botten innan man påbörja själens resa. Att lidande både kan förgöra och förlösa, beroende på hur man väljer att se det.Tomheten. Alla har vi känt den och alla har vi sökt fly ifrån den. Men om vi bara vågar stanna upp i den tomheten. I tystnaden, kan vi höra ropet inifrån, och känna vårt hjärtas längtan. Välkomna till "Så in i Själen"

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Rasmus Troedsson

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-11
Länk till avsnitt

6. Ola Rapace

Under 2020 släppte skådespelaren Ola Rapace, sin självbiografiska bok Romeo (min flykt i fem akter). En väldigt stark, naken och välskriven berättelse om livet, kärleken och konsten. Och om att ständigt vara på flykt från sin egen lycka. Olas och mitt samtal rör sig mycket runt hans bok - om hans längtan och jakt efter att fylla det där hållet inom sig. Ett samtal som jag tror att vi alla på ett eller annat sätt kan känna igen oss i. För där under ytan har vi så många likheter. Välkomna till "Så in i Själen". 

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Ola Rapace

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-04
Länk till avsnitt

5. Margareta Hedin - Astrolog (BONUS)

Gott Nytt År kära lyssnare! Ny har vi ett nytt fräscht år framför oss. Låt oss hoppas att 2021 blir ett ljusare år än det vi lämnar bakom oss. Säkert är det en uppstartssträcka - men låt oss våga vara hoppfulla!

Det här avsnittet med astrologen Margareta Hedin, är ett bonusavsnitt. Jag tyckte att det var kul att kolla horoskopet för 2021. Margareta ställer även horoskopet för den här podden "Så in i Själen" och hur mitt 2021 ser ut. Det var ett härligt och inspirerande möte och jag hoppas att det ska skänka lite hopp till er. Så välkomna att lyssna på detta bonusavsnitt på årets första dag!

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Margareta Hedin

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-01
Länk till avsnitt

4. Micael Dahlen

Micael Dahlen är professor i ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Han är en internationell föreläsare och författare till böcker som bla ?Kaosologi? ?Monster? "Nextopia? "En liten bok om Lycka" och "En liten bok om meningen med livet". Micael är en av de mest fascinerade människor jag mött, för det händer så mycket i honom, så många spännande idéer och tankar. Det finns mycket att prata med honom om - lite av det kan ni höra i det här avsnittet. Men jag kommer att bjuda in honom igen! I det här samtalet prata vi bla om tiden som är nu, påverkan av Corona, meningen med livet och om att älska sig själv ? ha en fin lyssning!

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Micael Dahlen

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-28
Länk till avsnitt

3. Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli. En av våra mest folkkära artister. Så älskvärd, ambitiös och fin! I det här samtalet upplevde jag att jag fick komma nära Charlottes inre värld - den längtan hon närt sedan barnsben att fylla sitt inre rum med ljus. Där finns och har sedan tidigt funnits en tro vid sidan av musiken. Tankar om att bli nunna! Det känns som om hennes tro och musiken umgås, trivs och fyller samma rum. Det där inre rummet där själen vilar. 

Välkomna till det här samtalet av "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Charlotte Perrelli

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-21
Länk till avsnitt

1. Mia Törnblom

I min nya podd "Så in i Själen" kommer samtalen med mina gäster handla om hur deras resa har sett ut, hur de har funnit sätt och verktyg för att må bra, hitta balans och funnit ett lugn i sig själva och i sin själ. Målet med samtalen i den här podden är att få dig som lyssnar att komma i kontakt inåt, att hitta ett sätt att bygga upp en bra och kärleksfull relation till dig själv och din själ. Jag hoppas att ni vill vara med mig på den här resan! Den kommer bli härlig, känslosam, innerlig, närvarande och äkta. Och som det sagts: "Det är svårt att finna lyckan inom sig, men det är omöjligt att finna den någon annanstans". Den viktigaste resan börjar inom dig - i djupet av din själ.

Mia Törnblom! Författare och ledarskapscoach min första gäst i min nya podcast "Så in i Själen". Mias resa genom livet så här långt är imponerande. All den livserfarenhet som hon fått med sig har gjort henne väldigt, klok, varm och ödmjuk. Mia kändes både självklar och trygg att ha som en första gäst. Hon förmedlar så mycket klokt och viktigt till oss medmänniskor - kloka och viktiga saker ska spridas. Precis som själsliga. "Meningen med livet är att skapa mening i livet", som Mia säger. Trevlig lyssning kära vänner! 

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Mia Törnblom

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-14
Länk till avsnitt

2. Malin Berghagen

Välkommen till mitt samtal med Malin Berghagen. Malin började tidigt att utforska sin inre värld, och den resan har fortsatt. Och som hon säger, hon har snubblad, fallit och rest sig. Precis som vi alla. Så ser livet ut. Vi trampar snett, faller, men vi reser oss igen och vi lär oss av allt som händer i livet. Vi växer och utvecklas. Malins och mitt samtal handlar om just det här. Om hur det är att ta sig igenom livet - livets träd och ditt "Nya hel" Trevlig lyssning och välkomna till "Så in i Själen".

Av och med: Agneta Sjödin

Gäst: Malin Berghagen

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-14
Länk till avsnitt

Så in i Själen - PREMIÄR 14 december!

Äntligen släpper Agneta Sjödin sin podcast "Så in i Själen".

PREMIÄR 14 december 2020

Producent: Benjamin Andrée

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.