Sveriges 100 mest populära podcasts

Onsdagschill

Onsdagschill

Mathias och Jenzan, två pratglada, spralliga och smått tokiga vänner har äntligen blivit med podd. Häng med oss på våra upptåg i ONSDAGSCHILL varje onsdag då vi pratar om livet i stort och smått, bjuder på oss själva, kändisskvaller, gäster, träning, hälsa och livets goda! Allt kan hända och vi hoppas att just du vill hänga med oss. Jenzan & Mathias

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-411261466

Avsnitt

39. Klippta Kroppsdelar

Förbered dig på veckans fnissattack för här kommer den. I veckans avsnitt får vi höra allt ifrån när man av misstag råkade dra ut ett stygn och riskerade att en kroppsdel lossnade, till anekdoter om öronhåltagning på barn och haltande kvinnor. Detta vill ni inte missa! Trevlig onsdag.
2021-10-13
Länk till avsnitt

38. Pink Hair Dont Care

Jenzan har färgat håret rosa och återigen är det dags för en ny livskris. Vad är egentligen en kris? Våra vänner guidar dig igenom djungeln av livskriser och andra kriser. Trevlig onsdag
2021-10-06
Länk till avsnitt

37. Foliehatt

I veckans avsnitt myntas nya begrepp för våra vänner Jenzan och Mathias så som foliehatt, konspirationsteorier och ISS. Kan det vara så att våra vänner själva är ett par foliehattar eller har lätt att övertalas av en konspirationsteori? Har månlandningen verkligen ägt rum och vad finns där ute bland stjärnorna?
2021-09-29
Länk till avsnitt

36. 50års Kris Och Köttkvarnspenis

Äntligen onsdag och våra vänner är tillbaka med ett rykande färskt avsnitt. I veckans avsnitt snöar vi in på 50års kriser eller skall man kanske kalla det för ålderskriser? Relationsexperterna Jenzan & Mathias behandlar ämnet otrohet och tipsar dig om vad du INTE skall göra ifall att "olyckan" är framme. Sist men inte minst, när du trodde att du klarar dig från ett avsnitt utan penisar så trodde du fel. I veckans avsnitt presenterar vi både köttkvartnspenisen, hänga-i-flaggstångs-penisen och så mycket mer. Missa inte veckans penis av eller vi menar veckans avsnitt av onsdagschill!
2021-09-22
Länk till avsnitt

35. Snoppsamling Och Nudistfamiljen

Äntligen onsdag och dags för ett nytt avsnitt med våra tokiga vänner & tokigt blir det. Minst sagt. De har lokaliserat en snoppsamling på 15 000 unika snoppar, en samling som snart slår på stora trumman och flyttar ut från garaget till trädgården och på det spåret är det. Allt från att döpa sin dotter till anus eller sin son till pung till att sexolog Jenzan presenterar rykande färsk statistik på de manliga könsorganet. Mathias blir ursinnig och smått galen på det svenska samhället och naken yoga är den nya heta trenden att hoppa på. Som du redan förstått, veckans avsnitt är inte för den fin känsliga men kul det kan vi lova att det blir. De snokar upp unika namn och har du någon gång
2021-09-15
Länk till avsnitt

34. Barbeque A La Jenzan

Som rubriken lyder får Jenzan det riktigt hett om öronen i veckans avsnitt. Mathias har tagit över avsnittsplaneringen och nu är det äntligen dags att ställa Jenzan mot väggen. Det blir både högt och lågt när de 104 frågorna skall betas av. Vi tackar Mathias för de alla frågor som gör att vi äntligen kommer in under skinnet på Jenzan. Veckans avsnitt vill ni verkligen inte missa.
2021-09-08
Länk till avsnitt

33. Jenzan Har Blivit Mormor Igen

Äntligen onsdag och som rubriken lyder har Jenzan äntligen fått ett till litet barnbarn, vilken lycka! Förutom barnbarn har en av våra onsdagschillare gett sig på utmaningen 16 weeks of hell och hur i hela friden skall detta egentligen gå och en annan har drabbats av en fruktansvärd åkomma och behövt uppsöka akutläkarvård. Givetvis är våra vänner "redan" på årets hösttrender så vill du inte riskera att hamna efter så lyssna för guds skull på veckans avsnitt!
2021-09-01
Länk till avsnitt

32. Mathias bröllop

Mathias, vår älskade onsdagschillare har sagt JA till sin stora kärlek. Med fjärilar i magen, en stor dos kärlek, glitter & glamour blev de äntligen ett med tid och rum. Vi har turen att följa med på deras bröllop, från förberedelserna till de sena småtimmarna mitt i natten. Med tårar, skratt och en fantastisk kväll får vi höra ALLT. Givetvis har vår bröllopsreporter Jenzan livepoddat med ett par av gästerna så följ med oss in i både fest och kärleksstämning denna härliga lille-lördag. Vi säger stort grattis till vår älskade vän & hans kära Martina, länge levekärleken.
2021-08-25
Länk till avsnitt

31. Bröllops yra

Fyra, tre, två, ett nedräkningen har börjat och på lördag vankas det bröllop och som vi ser fram emot detta! I veckans podd är det bröllops yra och i vanlig ordning så tar våra vänner samtalen både ett och två steg längre än vad man kanske borde. Från det stundande bröllopet mellan Mathias och hans Martina till objektofili, musgnidning av väskor och givetvis listar våra vänner de märkligaste platserna man kan gifta sig på. Detta vill ni verkligen inte missa. Trevlig onsdag!
2021-08-18
Länk till avsnitt

30. Mitt i semestern

Äntligen är våra vänner tillbaka med ett rykande färskt avsnitt. Efter fyra härliga förinspelade semesteravsnitt är vi äntligen ?live? igen. Givetvis summerar våra vänner sommaren, vad har de haft för sig? Varför bryter Jenzan ihop? Och har våra vänner blivit riktigt överraskade någon gång? I veckans avsnitt berörs både små och stora frågor. Sist men absolut inte minst, hur går det med bröllopsplaneringen? En mösexa och en svenhippa senare börjar de bli redo.
2021-08-11
Länk till avsnitt

29. Världens Mat

I veckans avsnitt tar våra vänner med oss på en kulinarisk resa runt om i världen. Vi får både tips och upplysningar om vart vi skall äta och vart vi bör undvika att resa om vi inte vill testa nya märkliga råvaror. Mathias som tidigare vart en semestervegetarian lär numera bli en semestervegan. Trevlig onsdag!
2021-08-04
Länk till avsnitt

28. Charterresornas tid är återigen kommen

Vi hatar att vi älskar det, charterresor, husvagnssemestrar och all inclusive. Det är sommar och säsongen är igång, hur firar du din semester? På en camping bland knott, grillmästare & bonnabrännor eller kanske på ett all inclusive hotell med bamseklubb så att du kan njuta av din pinacolada i solen medan barnen blir underhållna av en sommarjobbare i en lilleskutt dräkt? Våra vänner delar givetvis med sig av några av deras värsta semester minnen och vi är redo att fnissa och ta fram skämskudden medan vi lyssnar till onsdagens avsnitt!
2021-07-28
Länk till avsnitt

27. Förförsika Skogsrået

I veckans avsnitt hemsöks vi inte bara av vår producent utan även av andar, väsen och andra mystiska varelser. Vi djupdyker i en värld så olik men ändå så lik vår egen, en plats att drömma sig bort till och samtidigt kika på med vaksamma ögon. Är det den skräckblandade förtjusningen som lockar oss till de osynliga, de spännande och kanske till och med det läskiga? På samma vis som man på 1600- talet sökte de övernaturliga i skogar, bäckar och hav söker vi fortfarande svar på det oförklarliga. Veckans avsnitt vill ni verkligen inte missa. Trevlig onsdag
2021-07-21
Länk till avsnitt

26. Malcoms Penis

Äntligen onsdag! I veckans avsnitt pratar våra vänner om mannen som under ett par år gick runt med en penis fastsydd på underarmen, hade Mathias kunnat tänka sig att fästa sin på armen om han vart samma öde till mötes? Vidare djupdyker vi in i fobier, vilka fobier finns det som kan skapa sån rädsla hos människor? Våra vänner berättar om sina största rädslor och fobier. Vad är det som kan få Mathias att skaka tänder, kräkas och näst intill svimma av? Vi kan avslöja att det inte är ablutofobi eller rättare sagt rädslan för att tvätta sig. Häng med oss denna onsdag och lyssna till spännande fobier och vem vet kanske du lider av någon av dessa?
2021-07-14
Länk till avsnitt

25. Semesterhjärnorna kickar in

Mathias har äntligen gått på semester och gett sig ut på roadtripp i fantastiska bohuslän men som alltid när våra vänner ger sig på något stöter de på patrull och vad kan det vara denna gången? Jenzan får återigen en sån ogenomtänkt superidé och vi alla ställer oss den stora frågan om semesterhjärnorna för våra vänner har kickat in. Trevlig onsdag!
2021-07-07
Länk till avsnitt

24. Onanera Lagligt I Sommar

Efter ett år med Covid har vaccinationerna börjat och världen har sakta men säkert öppnat upp, kanske ska du eller någon du känner ut och resa denna sommar? Många har med sig lexikon när de åker utomlands men kanske är en liten lagbok viktig att ha med sig när man är på resande fot. Har du koll på andra länders lagar om inte skall vi hjälpa dig. Resepatrullen är i farten! Har du tänkt att onanera under semestern? Stopp och belägg, detta kan leda till halshuggning i vissa länder. Bjud absolut inte heller fiskar på sprit, det är nämligen strängeligen förbjudet att supa fiskar fulla under bordet. Och när vi ändå pratar om fiskar, gå aldrig barbröstad undantaget är om du skulle få ett spännande sommarjobb där du säljer tropiska fiskar då är det fritt fram att slänga fram pattarna. Andra viktiga lagar att hålla koll på är flertalet kisslagar. Du måste sitta ner och kissa efter 22.00 och att kissa i atlanten är förbjudet. Var försiktig om du är på marknad i Turkiet, råkar du köpa en antik liten ljuskopp kan detta ge dig 12års fängelse. Missa inte veckans avsnitt, dina resekompisar hjälper dig att undvika dyra böter, fängelse och halshuggning så du bara behöver fokusera på att få bort sanden mellan tårna. Trevlig onsdag.
2021-06-30
Länk till avsnitt

23. Sol - Lotta

En gång i tiden blev doktor Mikael soldoktorn med hela Sverige, en snygg solbränna som enligt honom själv var hälsosam, 15 minuter i solen i ex antal dagar eller hur det nu var, vem minns? Inte vi, Alla misslyckade försök till den där perfekt solkyssta hyn har fått en att glömma. Våra vänner är skeptiska och lite nyfikna om Lisebergs lysande stjärna kommer att få ta del av hans hemliga knep. Och det finns både ett och annat som våra vänner är skeptiska mot.
2021-06-23
Länk till avsnitt

22. Sommarpenis

Vi är äntligen tillbaka. Har du en sommarpenis? Är den större på sommaren trots den isande kylan i havets djup. Kanske är det här ifrån sommarflört myntades? Veckans avsnitt bjuder även på fruktansvärda midsommarhistorier, vi tar del av lärdomar som för vissa må vara en självklarhet men för andra inte. Inte för våra vänner. Fiska inte upp borttappade saker i en sjö på 30 cm djup. Det kan få förödande konsekvenser. En brand på en fest är inte heller att rekommendera. Har du problem att lägga ut 39 jävla tusen kan man alltid dölja problemet med en liten plastduk. Inte nog med det Jenzans stortå fortsätter att förfölja inte bara henne utan alla i hennes närhet och nu även er.
2021-06-16
Länk till avsnitt

21. Stjärtflås

Äntligen onsdag och dags att återigen höra våra vänners ljuva stämmor, det har varit en vecka i firandets tecken, äntligen lite ljus och festligheter efter ett år utan sociala kontakter och inte nog med det. Glöm allt du någonsin hört från sifo undersökningar, våra vänner har de enda undersökningarna som räknas, läser du nyheter? Skippa det, Jenzan och Mathias nyhetsredaktion har öppnat och lider du av någon fysisk åkomma? Inga konstigheter, våra vänner har svaren. Eller har de verkligen det? Oavsett, rykande färskt avsnitt av podden är ute! Trevlig onsdag!
2021-06-09
Länk till avsnitt

20. Boomers

Våra kära boomers är tillbaka även denna onsdag. Bröllop planeras i all hemlighet men frågan är om Mathias skall haka på den nya trenden som en kanskeman. Jenzan the lessiwisser Lundgren går runt i och delar ut becknarväskor. Novent, krympflation och så mycket mer diskuteras i veckans avsnitt. Låter det snurrigt? Det tycker vi med, lyssna så du inte missar ordens nymodigheter för år 2021.
2021-06-02
Länk till avsnitt

19. Vi Ringer Upp Tobias Karlsson

Håll i hatten, dra på trissor och på med dansskorna. I veckans avsnitt ringer vi upp ingen mindre än den fantastiska Tobias Karlsson som vart högaktuell i årets lets dance säsong där han dansat sig fram med Sveriges mest ikoniska sångfågel. Vi är så nyfikna och givetvis ställer vi frågan alla undrar över. Detta och så mycket mer, ni vill inte missa veckans avsnitt. Dags att slå klackarna i taket för att dansa vidare mot helgen! Trevlig onsdag.
2021-05-26
Länk till avsnitt

18. Kär Och Galen

Kärlekar kommer, kärlekar går och endast den äkta kärleken är den som för alltid består. Veckans avsnitt går verkligen i kärlekens tecken, vi får höra om bröllop i en gammal raggarlokal, en brud på rymmen i mcdriven och inte nog med det, Mathias avslöjar den största och bästa hemligheten för oss och detta vill ni verkligen INTE missa. Så koppla in hörlurarna, höj volymen och bli kär och galen tillsammans med oss!
2021-05-19
Länk till avsnitt

17. Anussolning

I veckans avsnittet berör våra vänner den nya trenden som kan ge oanade konsekvenser, vi pratar givetvis om anus-solning. Vad skall detta egentligen vara bra för och varför väljer vissa att lägga sig sprittsprångande nakna på terrassen med kanelkojan kikandes rakt upp mot solen? Är det en trend våra vänner vill hoppa på eller tar de sitt förnuft tillfånga och lyssnar på de farliga konsekvenserna? Detta blir brännande kul. Trevlig onsdag!
2021-05-12
Länk till avsnitt

16. Hola Suecia

I veckan avsnitt pratas det om mångt och mycket, om allt och ingenting men framförallt om saker som berör våra vänner Jenzan & Mathias. Hur gick det till den där gången på Cypern egentligen, varför var en blodig tonåring med snodda tänder påväg att dyka ner i poolen fast den inte fick? Hur rastade man hundar förr i tiden och varför skall man absolut inte cykla med vin i handen? Äntligen är det onsdag och det firar vi med att en av våra onsdagschillare är vaccinerad och vännerna är lika sprudlande glada som alltid.
2021-05-05
Länk till avsnitt

15. Underlivsfett

I veckans avsnitt får vi lära oss om det nya begreppet underlivsfett, vem hade egentligen detta, vad hade det för nytta och vad är det ens? Det är äntligen Jenzans tur att bli ställd mot väggen. Vad tror Jenzan att hennes vänner skulle säga om henne? Vad har hon svårast att acceptera med sig själv och om hon fick välja en sak att veta om framtiden, vad skulle det då vara? Vi får höra den rysliga sanningen och så mycket mer. Trevlig onsdag!
2021-04-28
Länk till avsnitt

14. Mathias Ställs Mot Väggen

I veckans avsnitt ställs Mathias mot väggen, återigen av Jenzans tuffa frågor. Har hon äntligen lyckats få till bra frågeställningar? Kommer vi lära känna Mathias på djupet? Vad har Jenzan egentligen gjort för galna inköp genom åren? Det är både lättsamma och allvarligare samtalsämnen men framförallt så blir det väldigt kul. Trevlig onsdag.
2021-04-21
Länk till avsnitt

13. Utskälld och sjuk

Veckans avsnitt bjuder på många härliga skratt och bekännelsen av förra veckans podd. Sändes verkligen ett avsnitt inspelat i realtid och vad hände egentligen ute på Mathias takterrass? Och varför fick sig Jenzan och Mathias en utskällning? Detta avsnittet vill ni verkligen inte missa. Trevlig onsdag
2021-04-14
Länk till avsnitt

12. Emojis

I veckans avsnitt sladdar vi in och fylls med den livsviktiga informationen hur emojis egentligen fungerar, hur många finns, vilka använder vi, vilka blir årets nyheter, hur ska du tolka dessa? Glad, trevlig, kåt, kär eller flört? Mathias har råkat ut för att själv ha skickat ett misstolkande sms. Till svar fick han? Vafan menar du? Jisses. Allt detta och så mycket mer! Trevlig onsdag!
2021-04-07
Länk till avsnitt

11. Dead animal

I veckans avsnitt bjuds det på både det ena och andra. Vad hände egentligen på en USA resa? Varför luktade det dött djur på hotellrummen? Var det Mathias skor, en råtta i avloppet eller något helt annat? På med skämskudden! Jenzan har dessutom inspirerat sitt fyraåriga barnbarn att repa bilen. Hur kunde detta gå till egentligen? Lite utav detta och så mycket mer, ni vill inte missa veckans avsnitt av onsdagschill!
2021-03-31
Länk till avsnitt

10. Nersnorad Indie

Påsken ligger runt hörnet och som vanligt uppstår det diskussioner både en och två gånger om vilken dag/ vilket datum Jesus faktiskt dog. Vet Jenzan, Vet Matihas? Vem vet egentligen? Och som den sanna Jönköpingsbo Mathias verkligen är bjuds vi på både lovord och psalmer i påskens tecken medan Jenzan snorar ner en indie. Ja du hör ju, vilket avsnitt och inte nog med det, veckans podd går i skrattens tecken. Mathias har nämligen varit på två skratt kurser. Den ena lite mer sofistikerad och den andra på en avlägsen plats i skogen barfota, nervös, med en stor bongotrumma mellan benen och hotad till skratt. Trevlig onsdag
2021-03-24
Länk till avsnitt

9. Marsvin Mellan Benen

Har du någon gång funderat över hur kvinnor och mäns trender sett ut genom åren? Hur könsmodet sett ut? Eller vem som egentligen bestämmer alla dessa modetrender? Det undrar vi med och svar kan vi inte utlova men vi tar oss en tidsresa hela vägen tillbaka till den gustavianskatiden. (!?) Från dåtid till framtid, våra vänner har fått ett fantastiskt träningstips av en lyssnare & inom en snar framtid har ett maraton utlovats. Men inte vilket lopp som helst, släng vätskepauserna åt skogen och baljavin istället. Ett lopp som passar både den rutinerade löparen så som de oerfarna vinkännarspringaren. Trevlig onsdag
2021-03-17
Länk till avsnitt

8. Rakt In I Vassen

Våren närmar sig med stormsteg och lika fort som den kommer lika fort försvinner den. På den korta tiden skall du hinna för-så dina växter, sedan så dem, tjuvstarta grillen och ta en jäkla massa foton på dina vår outfits trots att du skakar tänder samt foton på dina likbleka ben. Allt detta för instagram. Allt för att passa in. Detta tar även våra vänner till de årliga strandutflykterna. Är du redo för stranden eller hänger du helst i vassen? Ska vi lyssna på skvallertidningarnas hets gå-ner-20kilo-på-3-dagar-utan-att-röra-dig filosofin eller ska vi trycka i oss den där goda limpan och älska oss själva, både innanför och utanför vassen? Utöver detta får våra vänner feedback och Mathias försöker lära Jenzan att prata Jönköpingska. Detta vill ni inte missa. Trevlig onsdag.
2021-03-10
Länk till avsnitt

7. Melittafilter i röven

Hur använder du ditt melitta filter? Till kaffekokaren, i röven, glasputsning eller möjligen till pengagömmor? Och när vi ändå pratar om pengar, hur många plånböcker bär du runt på i semestertider? 1, 2 eller 7stycken? Det finns människor med märkliga beteenden eller ska man kanske kalla det fetischer när det gäller melitta filter, plånböcker eller mailadresser. Lyssna på veckans avsnitt, det blir kul och har du tur plockar du med dig ett tips eller två.
2021-03-03
Länk till avsnitt

6. Learning by trauma

I veckans avsnitt får vi höra en helt ny sida av Mathias, en sida ingen trodde fanns. Dessutom får vi höra flera traumatiska övningskörarhistorier. En piffad dam, högklackade skor, helt hysterisk och en cigg i mungipan, vem är det egentligen vi pratar om? Lyssna för detta vill ni verkligen inte missa. Vinnaren av tävlingen avslöjas i avsnittet!
2021-02-24
Länk till avsnitt

5. Fåfäng fegis eller farliga fasan?

I veckans avsnitt får Mathias en chockerande alla hjärtansdag present. När man inte trodde att det kunde bli värre så blev det precis det. Vi har med hjälp av några frågor fått reda på hur våra vänner egentligen är. Mitt ibland oss har vi en person som är snäll, fåfäng och vill absolut inte göra någon illa, tillskillnad från massmördaren som kommer hoppa ut via ett flygplan och inte tänker ge sig. Utöver detta så gästas vi av våran producent och detta vill ni inte missa.
2021-02-17
Länk till avsnitt

4. Kuk Klubban

Äntligen onsdag! Veckans avsnitt fullpackat av smaskigheter eller ska man kanske säga snuskigheter? Vad får man om man kombinerar en kukklubba, pökande kaniner och lite bofinkar, jo våra vänner Mathias och Jenzan. Vi kan lova er att detta vill ni inte missa men höjer varningens finger för att sätta kaffet i halsen
2021-02-10
Länk till avsnitt

3. Skräckblandad Förtjusning

Har du någonsin varit med om en skräckblandad förtjusning? Det har våra vänner Jenzan och Mathias minsann. Allt från höga höjder, svettig panikdiarré och bubblor som är en hårsmån från att kväva Mathias. Han överlevde med nöd och näppe, men något eller snarare väldigt förnedrad. Innebörden av skräckblandad förtjusning kan betyda olika för alla, en kategori som verkar vara väldigt bred om du lyssnar på veckans avsnitt.
2021-02-03
Länk till avsnitt

2. Mother Packer

I veckans podd tar vi en tripp längs memory lane och hamnar i las vegas. Med en fläskfilé i munnen och rädslan för att kvävas har Jenzan blivit kvitt med sitt beroende. Vännerna hamnar i en livsfarlig ravin utan skyddsutrustning och ska genom en mänsklig pyramid lyckas ta sig ner, lyckligtvis har Mathias rakat sig även denna morgon så dö ful är inget han behöver oroa sig för.
2021-01-25
Länk till avsnitt

1. Premiäravsnitt, nu kör vi!

Ett glas rött eller två genererar stora diskussioner om medicin leverantörer, är det vinet eller är de Mathias och Jenzans tankar som är oresonliga? Vidare berörs Jenzans exemplariska spanska kunskaper. En och en annan groda slinker ut och nyheterna kring balldick´s fru har varit på tapeten. Ni kommer verkligen lära känna Mathias på djupet efter Jenzans gripande frågor. Inte nog med det, vi har en tävling på ett värde över 10 000kr och detta vill ni INTE missa.
2021-01-20
Länk till avsnitt

Teaser

Mathias och Jenzan, två pratglada, spralliga och smått tokiga vänner har äntligen blivit med podd. Häng med oss på våra upptåg i ONSDAGSCHILL varje onsdag då vi pratar om livet i stort och smått, bjuder på oss själva, kändisskvaller, gäster, träning, hälsa och livets goda! Allt kan hända och vi hoppas att just du vill hänga med oss. Jenzan & Mathias
2021-01-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.