Sveriges 100 mest populära podcasts

Vardagsfilosofiska rummet

Vardagsfilosofiska rummet

Två gäster reder ut vardagens moraliska och filosofiska dilemman. Ansvarig utgivare: Pia Lille

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/vardagsfilosofiska-rummet

Avsnitt

Nassim Al Fakir: "Det är ingen svordom ? det är ett jobb"

Skratt bjuds det på vanligtvis i Vardagsfilosofiska rummet men inte lika mycket som från veckans filosof. Det blir rent ut kaos när Nassim Al Fakir, känd från olika barnprogram, får sin moral dömd av Christopher Garplind och Hanna Hellquist. Kommer Nassim att fuska sig till en vinst? Är det så fel att svära hejvilt i barn-tv? Spara avklippta naglar i en burk, en dealbreaker eller inte? Hör på veckans fillopodd för skratt, skratt och kanske lite mer skratt.

2022-06-17
Länk till avsnitt

Sandra Ilar får inte ha en ren

Veckans filosof är känd som Clark Olofssons mamma. Eller hon spelar mamman till Clark i serien Clark. Hanna och Christopher testar komikern och skådespelerskan Sandra Ilars moraliska kompass denna vecka! Vill hon ha ett väldigt absurt Clark-rollspel i sängkammaren? Skulle hon offra en älgkalv för lagens skull? Låter Sandra Ilar sin bästis att bomba på stand up-scenen? Lyssna på veckans fillopodd för att höra varför veckans filosof inte får ha en ren.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-06-10
Länk till avsnitt

Lena Endre talar ut om Swedengate

Som Christopher Garplind och Hanna Hellquist har längtat. Äntligen är hon här. Skådespelerskan, ikonen, Garpens crush Lena Endre är här! Är det så fel att hångla intensivt på offentlig plats? Offrar hon sin kompis skådespelarkarriär till fördel av sin egen? Garpen pitchar in en programidé med Lena Endre i centrum, godtar hon den? Lyssna in veckans fillopodd för Lenas hot take på Swedengate.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-06-03
Länk till avsnitt

Torbjörn Averås Skorup: "Du har inte varit aktuell sen 2008!"

Värmlänning i form av Hanna Hellquist möter en annan värmlänning tillsammans med Christopher Garplind. Det är quizkollegan Torbjörn Averås Skorup som räddar himmeldagen när han möter sitt mörker i Vardagsfilosofiska rummet, något som Christopher och Hanna desperat söker efter. Skulle Torbjörn tränga sig före ett sjukt barn på en flygplats? Är det så fel att lägga en kabel i havet? Har Torbjörn Averås Skorup ens en mörk sida av sig själv? Checka in veckans fillopodd!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-05-27
Länk till avsnitt

Aliette Opheim: "Jag har gjort betydligt mycket värre grejer"

Kan Hanna Hellquists humör vända när den typ enda personen som varit nära på att omvända Christopher Garplind gästar Vardagsfillo? Skådespelerskan från Sandor slash Ida, Knutby och Kalifat, Aliette Opheim möter moralkompassen denna vecka. Skulle veckans filosof offra sin ekonomi för ett bättre samvete? Är det så fel att fejka sin orgsam? Är det en dealbreaker om hennes partner kör commando? Dessa svar får sina frågor i dagens Fillopodd!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-05-20
Länk till avsnitt

Skånska Carl Stanley: "Jag tycker inte om Stockholm så mycket!"

Kan veckans filosof vara den snällaste gästen vi haft? Vi talar om komikern Carl Stanley som gästar "the single kings" Johannes Cakar och Hanna Hellquist idag! Skulle Carl Stanley utnyttja en bugg för att få ett förstahandskontrakt på en überfin lägenhet? Tar Carl Stanley illa upp om man härmar hans skånska? Får han en inbjudan av Hanna till Grums? Lyssna in fillopodden för lite groovy tunes från självaste Nordman!

Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist.
2022-05-13
Länk till avsnitt

Edvin Törnblom: "Dags för Ines att gå vidare i livet?"

Rivig stämning? Det kan man lätt säga när Edvin Törnblom möter sin tidigare crush Christopher Garplind i Vardagsfilosofiska rummet. Skulle Edvin dissa en stackars påkörd Ines för sin partner in crime Johanna Nordströms bröllop? Är det så fel att leta efter nudes? Är det en dealbreaker om hans crush har Bamse-lakan? Lyssna på veckans fillopodd!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-05-06
Länk till avsnitt

Moonica Mac: "Det hade jag aldrig tolererat!"

Monki, Monkan, Lisa Brolander, kärt barn har många namn! Det är Moonica Macs moraliska kompass som döms av Christopher Garplind och Johannes Cakar denna vecka. Skulle Moonica Mac ha ett orelaterat barn som sällskap på en festival? Är det fel att komma tio minuter sent till en dejt? Eller 40 minuter? Är det en dealbreaker om hennes nyfunna kärlek endast tror på alternativ medicin? Kanske svårdömt enligt Garpen men du själv får avgöra efter att du har lyssnat på veckans fillopodd!

Programledare: Christopher Garplind och Johannes Cakar.
2022-04-29
Länk till avsnitt

Helle Schunnesson: "Man vill att folk ska göra slut"

Veckans filosof är programledaren för Gift vid första ögonkastets eftersnack och skaparen av Vardagsfilosofiska rummet Helle Schunnesson! Förutom att dela anekdoter med Hanna Hellquist som är så roliga att Christopher Garplind blir bortglömd, får upphovsrättspersonen av rummet smaka på sin egna medicin. Får man ragga på en som medverkar i GVFÖ som deltagare? Är det så fel att ghosta någon efter x antal dejter? Och vad är det med "bra pinnar" som Helle stör sig på? Lyssna in veckans fillopodd!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-04-22
Länk till avsnitt

Linus Wahlgren

Skådespelaren och den konstante P3-lyssnaren Linus Wahlgren är i Vardagsfilosofiska rummet denna vecka. Garpen och Hanna testar hans moraliska kompass, bland annat genom att kolla om han möjligtvis skulle offra sin karriär genom att spela en inte så vänlig valross i en framtida blockbuster. Är det så fel för Linus Wahlgren att tröttna på pastalagande halvitalienare? Och är det en dealbreaker om hans partner vill synas i Wahlgrens värld, typ hela tiden?

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-04-15
Länk till avsnitt

Myra Granberg

Ytterligare en person ska få sin moral dömd av Christopher Garplind och Hanna Hellquist, men denna gång är det även ett stort fan! En från den svenska artisteliten, Myra Granberg får äntligen testa sin moraliska kompass! Är det okej att hajpa sin bästis låt, trots att den inte håller måttet? Får man slänga sin unges chokladägg som innehåller lite salmonella? Får man ändra lite grann på sin Wikipedia-sida? Var kommer Myra Granberg ifrån egentligen? Alla frågor får sina svar i dagens Fillopodd!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-04-08
Länk till avsnitt

Anders Lundin

Yay! Ytterligare ett avsnitt av Vardagsfilosofiska rummet är det, denna gång med programledaren och mysfarbror Anders Lundin! Även om han kanske inte vill bli stämplad som svärmorsdröm, testar vi därför Anders Lundins moraliska kompass denna vecka för att se om det finns en bad boy inne i honom. Får man lappa till någon på scen? Är det okej att prata svengelska i absurdum? Och hur hätsk är tonen egentligen mellan Lundin och Hanna Hellquist?

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-04-01
Länk till avsnitt

Amanda Schulman

Poddaren och medieprofilen Amanda Schulman utsätts för Vardagsfilosofiska rummet. Det blir verkligen högt i tak när Amanda Schulman får sin moraliska kompass utvärderad av Garpen och Hanna! Skulle hon kunna parkera på en utryckningsplats utanför ett ålderdomshem? Är det en dealbreaker för Amanda Schulman om hennes partner skulle mumsa sig på sina naglar (och speciellt hennes)? Men den viktigaste frågan av allt, har Hanna Hellquist rosacea eller ej? Alla dessa frågor får sina svar i podden!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-03-25
Länk till avsnitt

Klas Eriksson

Eftermiddag i P3:s toppsegment är tillbaka och veckans filosof är ingen mindre än Klas Eriksson, känd som Leif från Leif & Billy och nu även realityserien The Island! Är Klas så vresig egentligen som Hanna Hellquist förväntade sig? Vi checkar av moralkompassen om bland annat Klas Eriksson skulle byta ut sin parhäst Alfred Svensson mot Alex Schulman, om det är så fel om han blir tvungen att spela Leif i sänghalmen och om hans kärleksliv skulle brista via ett misslyckat partytrick!

Programledare: Christopher Garplind & Hanna Hellquist.
2022-03-18
Länk till avsnitt

Benjamin Ingrosso

Veckans filosof som blir utsatt för Vardagsfilosofiska rummet är den Grammisnominerade artisten Benjamin Ingrosso! Förutom Grammis, är han även aktuell med säsong 2 av programmet Benjamin's som Garpen och Hanna bjuder in sig själva till. Förutom en massa matsnack checkar vi av Benjamin Ingrossos moral. Är det ok att ragga på sin bästis crush? Får man provsmaka på sju sorters vin på restaurang? Är det en dealbreaker för Benjamin om hans crush har en Felix Sandman-affisch?

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-03-11
Länk till avsnitt

Malin Persson Giolito

Vardagsfilosofiska rummet är tillbaka efter en veckas uppehåll. Denna gång tillsammans med bokaktuella författaren Malin Persson Giolito som också är den enda gästen som bjudit in sig själv! Är det okej att göra en film baserad på ens ex-vän? Är det så fel att bjuda in sig själv till ett segment som Vardagsfilosofiska rummet som dagens gäst definitivt inte gjort? Får man imitera Persson Giolitos far, a.ka. Leif GW Persson? Hör själv i podden!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2022-03-04
Länk till avsnitt

Filip Berg

Minns ni den smått obekväma scenen från filmen "Hipp Hipp Hora" där en kille ber om en liten handtralla? Killen som fick sin snopp slagen likt en ketchupflaska är ingen mindre än skådisen Filip Berg och den här veckan är det hans moraliska kompass som sätts på prov. Pallar han leva med någon som smular snus på all mat som en slags all around-krydda? Vad hade han gjort om han hittade hutlösa mängder nedladdad porr på sin svärfars dator? Skrattgaranti utlovas denna vecka!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2022-02-18
Länk till avsnitt

Nour El Refai

Christopher Garplind drömmer sig tillbaka till barndomen och minns ett klipp där komikern och skådespelaren Nour El Refai prankar folk på stan, synd bara att det visar sig vara en helt annan kvinnlig komiker. Vi testar var Nours moraliska gränser går och luskar fram hur svår hon är att leva med.

Programledare: Hanna Hellquist och Nour El Refai
2022-02-11
Länk till avsnitt

Johar Bendjelloul

I veckans avsnitt försöker Hanna och Christopher ta reda på om journalisten Johar Bendjellouls moral är lika dålig som ryktet på huset säger... Hade han smygkollat lite på några fusklappar innan finalen av på "På spåret" om han fick chansen? Får man säga "pling pling" när man vill cykla förbi folk på gatan? Och är det så fel att somna eller göra ni vet vad, till sin egen radioröst? Den som lever och lyssnar får svaren på det och mycket mer!

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind
2022-02-04
Länk till avsnitt

Hurula

Dörren till veckans avsnitt av Vardagsfilosofiska rummet sparkas upp av ingen mindre än konstnären och artisten Hurula. Hade han orkat med en tjej som dokumenterar hela deras gemensamma liv i dagliga vloggar, som ligger på internet för allmän beskådan? Eller någon som är bombsäker på att chili utvinns ur chilinötter? I dagens avsnitt får ni svaret på den stora frågan - övervinner kärleken allt? En sak är i alla fall jävligt säker, Hanna faller pladask för veckans gäst, VILKEN SKRÄLL!

2022-01-28
Länk till avsnitt

Maria Forsblom & John Engelbert

Vill TV4 Nyhetsmorgons Maria Forsblom trampa runt i Hanna Hellquists bruna kiss? Kommer Johnossi-John Engelbert någonsin sluta slänga snus runt omkring sig i hemmet? DET och mycket mer i veckans Vardagsfilosofiska rummet med Christopher Garplind och Hanna Hellquist.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2022-01-21
Länk till avsnitt

Bianca Meyer & Cecilia Düringer

Bianca Meyer är komikern som gör podden "Bianca och Jonatan gifter dig judiskt" tillsammans med Jonatan Unge och Cecila Düringer är rösten du känner igen från P3 Historia, tillsammans kliver de in till moralens väktare Hanna Hellquist och Johannes Cakar för att grillas i vardagsfilosofiska dilemman.

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar
2022-01-14
Länk till avsnitt

David Ritschard & Camilla Hamid

Vad som först såg ut att bli ett raskrig slutar upp med vänskap och körsång av "We Shall Overcome", när stjärnbagaren Camilla Hamid och den hyllade countrysångaren David Ritschard är i studion. Är det så fel att prata i högtalartelefon på bussen och säger man till sin kompis som har rövdålig andedräkt? Är det en dealbreaker för David om tjejen han träffar försöker slå Sverigerekord i långa fingernaglar och kan Camilla dejta någon som ALLTID har på sig mantel? Årets roligaste avsnitt, varsågoda!

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar
2022-01-07
Länk till avsnitt

Agneta Sjödin & Sonny "Norlie" Fahlberg

Hur hög moral har egentligen nyårskaramellen Agneta Sjödin och Norlie & KKV-stjärnan Sonny Fahlberg? Ja, du får väl lyssna och höra själv! Agneta Sjödin visar sig i alla fall betala det mesta med "en instastory och några hashtags"och Sonny har absolut inga problem med en partner som alltid har alvöron i plast, så helt normala verkar de inte vara i alla fall! Tur är väl det!

Programledare: Sara Kinberg och Johannes Cakar
2021-12-31
Länk till avsnitt

David Druid & Gizem Erdogan

Det vankas jul och då är det dags för Vardagsfilosofiska rummet, nu med julspecial! Morgonpassets egna Julio, David Druid och skådespelarskan Gizem Erdogan återförenas som man ska under dessa högtider. Vad gör Gizem Erdogan om någon i hennes närhet trashtalkar hennes medverkan i julkalendern? Är det en dealbreaker om David Druid blir kallad Julio Iglesias i sängen? Och ska sjunga Pobre Diablo under förspel? Apropå sjunga, sjunger Gizem Erdogan även in julen. Trevlig lyssning och God Jul(io)!

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellqvist.
2021-12-24
Länk till avsnitt

Anders "Ankan" Johansson & Katia Mosally

Veckans vardagsfilosofiska panel består av komikern Anders "Ankan" Johansson och idoljury-medlemmen Katia Mosally! Skulle dem läcka gamla bilder på en gammal vän som blivit minister, för att potentiellt förstöra dennes karriär? Kan Anders dejta någon som har hela munnen full av ädelstenar och är det okej att Katias partner tillkännager deras kärlek i en idolaudition?

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2021-12-10
Länk till avsnitt

Mauri Hermundsson & Assia Dahir

Rövgängets rövgäng har samlats för att vältra sig i dålig moral. Det är miljonären Mauri Hermundsson känd från Uppdrag Mat och Lego Masters som tydligen ÄLSKAR sexdockor och P3s alldeles egna Assia Dahir som inte direkt är ovan vid att smita från swishningar. I detta otroliga avsnitt får vi också en world exclusive när Hanna Hellquist går igenom sina bankkonton OCH själv ställs inför ett dilemma. Danmarks P3 är på besök om ni undrar varför det snackas så mycke dansk.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2021-12-03
Länk till avsnitt

Imenella & Fredrik Wikingsson

Det har blivit dags att sätta moralen på prov hos artisten Imenella och the one and only medieman Fredrik Wikingsson. Betyg på moralen? VÄRDELÖS givet jävla vis. Att Imenella inte är singel är ett mirakel då ALLT är en dealbreaker för henne. Fredrik kommer ut som kvinnohatare och tror inte att Sverige är redo för en kvinnlig statsminister. Han kan dock tänka sig att dejta en tjej som tycker att absint är en fullgod måltidsdryck! Dåååå åker vi!

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind
2021-11-26
Länk till avsnitt

Anis Don Demina & Anders Kraft

TV4 nyheternas nyhetsdaddy Anders Kraft och Musikhjälpens Anis Don Demina kastas in i Vardagsfilosofiska rummet och ställer till med en hel del oreda. Är det en dealbreaker om Anders Krafts tjej alltid går commando? Varför har Johanna Nordström så mycket cash? Hur mår Hanna Hellquist när Anis Don Demina tar allt utrymme? Och vad tycker egentligen Kraft om SVTs nyhetsankare Anna Hedenmo. Då är vi igång!

Programledare: Anis Don Demina & Anders Kraft
2021-11-19
Länk till avsnitt

Torbjörn Averås Skorup & Parisa Amiri

Varför har Oscar Zia avföljt Torbjörn Averås Skorup på instagram? Varför heter Torbjörn Averås Skorup just Torbjörn Averås Skorup? Är det inte typ tre efternamn för många? Vad gör Parisa Amiri om det sker en olycka på toaletten när kultureliten (och Julia Frändfors) står utanför och bankar på? Vill Torbjörn Averås Skorup verkligen ha en tjej som bara är med honom pga hans vänskap med Johanna Nordström och varför är det så viktigt att hans tjej är vig??

Programledare: Nanna Olasdotter Hallberg och Johannes Cakar
2021-11-12
Länk till avsnitt

Newkid & Linn Koch-Emmery

Artisterna Newkid och Linn Koch-Emmery går in i studion med alldeles för höga tankar om sin egna moral och det går snabbt utför, redan vid första dilemmat faktiskt. Linn Koch-Emmery fattar inte ALLS varför man ska dricksa på krogen, Newkid klarar inte av att äta två dagar gammal köttfärs. Vad är det för människor vi har att göra med här egentligen? Lyssna och förskräcks.

2021-11-05
Länk till avsnitt

Lina Thomsgård & Sanna Sundqvist

Den här veckan sparkas dörren in till det vardagsfilosofiska rummet av Sveriges kanske ödmjukaste tjejer, pr-geniet och poddaren Lina Thomsgård och skådespelaren Sanna Sundqvist! Lina Thomsgård tar med sig det senaste inom generositetsforskningen i sina svar och Sanna Sundqvist hävdar att hela programmet är riggat till hennes nackdel. Ställer de upp på att sjunga Imagine för välgörenhet, för en person de står i tacksamhetsskuld till? Och tolererar Sanna Sundqvist fyrtio gosedjur i sängen? Hur ställer sig Lina till ett Disney-bröllop egentligen? Sanna Sundqvist kan ni se just nu se på Dramaten i föreställningen "Liv Strömqvist tänker på sig själv". Lina Thomsgård är mångsysslare av rang, som är både museichef, DJ, grundare av rättviseförmedlingen och samtidigt har podden "Dumma människor".

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist.
2021-10-29
Länk till avsnitt

Mark Levengood, Flora Wiström & Kristoffer Triumf

En man i kostym bankar på studiodörren när Flora Wiström och Kristoffer Triumf sitter och filosoferar med Hanna Hellquist och Christopher Garplind, mannen är Mark Levengood. Det som absolut inte får hända, har hänt, redaktionen har råkat boka en gäst för mycket. Tur är väl det, för vilket jävla avsnitt det blev! Vi undrar om det är en dealbreaker för Värvet-intervjuaren Triumf om hans partner inte tillåter honom dricka en droppe alkohol? Han har ju nyligen släppt boken "Törst" en självbiografisk roman om kärlek, alkohol och att försöka vända livet. Vi frågar bloggaren och författaren Flora Wiström om hon vill kallas knullis och vi lär Mark Levengood vad "brummen" är.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2021-10-22
Länk till avsnitt

Felicia Takman & Emil Persson

Är det en dealbreaker för Felicia Takman om killen hon dejtar vill ha ett gemensamt instagramkonto? Vittnar Emil Persson mot sin idol Bruce Springsteen? Vad gör de båda om de råkar bli vittne till en bilolycka på väg till årets Oktoberfest? Missar de festen eller hjälper de en stackars skadad tjej? Felicia Takman är artist med hits som "Dunka dumma hjärta dunka" och "Vit månad". Hon släppte sin debut-EP "Hatar att förlora" 2020 och är nu aktuell med ny musik. Emil Persson är journalist och poddare. Han ligger bakom "Fördomspodden" där han möter olika kändisar som får besvara fördomar om dem. Han är även eventuellt pionjär i Sverige när det kommer till att använda dubbelnegationer i vardagligt tal.

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind.
2021-10-15
Länk till avsnitt

Markus Krunegård & Ros

Är det en dealbreaker för Markus Krunegård om hans tjej endast vill ha sex när det vankas Nobelpris i litteratur, dvs en gång om året, om det är pandemi: då blir det inget? Har Jill Johnsson blivit tillsammans med sin stalker? Kan Rebecca "Ros" Ejdemo tänka sig att smyga ner en klick smör i grytan när veganen ska ha käk? Det blir ju godare så. Markus Krunegård kommer från Norrköping och började med Laakso 2001. Han slog igenom som soloartist 2008 med Markusevangeliet och hiten Jag är en Vamypr. Han har turnerat med Jinder back in the day och var också programledare för P3 Live mellan 2008 och 2009. Senaste albumet kom i somras och senaste singeln Hela halva mig släpptes för bara en vecka sen. Ros släppte debutalbumet Peaches N Cream 2018. Innan dess jobbade hon som kock, på bland annat Agrikultur och Cafe Nizza. Hon har samarbetar med flera stora hiphopnam som Dida, Ivory och Vinter samt varit förband åt Little Jinder!

Programledare: Christopher Garplind och Margret Atladottir. Hanna Hellquist är spårlöst försvunnen efter en riktigt rövgängskväll med Garpen kvällen innan sändning.
2021-10-08
Länk till avsnitt

Pascal Engman & Tone Schunnesson

Är det en dealbreaker för Tone Schunnesson om hennes partner vill lajva medeltidsveckan i vardagen? Kommer Pascal Engman lämna sin tjej om hon går på styltor på stan? Hur gör de båda om de trillar över ett scoop på Magdalena Anderssons röst-fusk-taktik? Vi får också se en helt ny sida av Pascal Engman, som till synes inte verkar ha några egna åsikter om någonting. När de inte är med i Vardagsfilosofiska rummet är de succéförfattare båda två. Tone Schunnesson är aktuell i SVTs program "Cyklopernas land" och släppte sin hyllade bok "Dagarna, Dagarna, Dagarna" förra året. Pascal Engman har precis släppt sin nya bok "Kokain"och har tidigare varit krönikör och journalist. I dagens show får vi också anekdoter om att Hanna har köpt en ny motorsåg, att Tone Schunnesson har en vän som har sågat och att Pascal Engman är miljonär.

Programledare: Hanna Hellquist & Christopher Garplind
2021-10-01
Länk till avsnitt

Cassandra Klatzkow & Jonathan Rollins

Kan Cassandra tänka sig att stoppa upp en snus i brummen och sen ge den till sin osköna vän? Är det en dealbreaker för Jonathan om hans partner uteslutande kallar kaffe för brown bean juice? Är Hanna Hellquist gravid och back drinking? I veckans Vardagsfillosofiska rummet bjuds det på en hel del white people shit, picturesex, honor, loyalty och oh yeahs. Dessutom: Hanna försöker sig på engelska, Cassandra är INTE Kate Winslet och HAR DU VAKNAT!? Cassandra är en influencer, kroppsaktivist och poddare. Hon har podcasten Det Skaver ihop med Nadia Kandil och Elsa Ekman. Jonathan är komiker, kör stand up och har podden Power Meeting Podcast med Amat Levin och Peter Smith. Han kommer från början från Miami.

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar
2021-09-24
Länk till avsnitt

Jacques Karlberg & Elis Monteverde Burrau

Hanna Hellquist förväntningar är låga när Elis Monteverde Burrau och Jacques Karlberg gästar vardagsfilosfiska rummet, men det visar sig bli skitkul! Jacques Karlberg är känd från humortrion "Jacques, Thomas och Oscar" men har också gjort roller i flera svenska serier. Elis Monteverde Burrau känner är poet och har blivit P3:s egna lilla filosof. Nöjer sig Jacques Karlberg med en handtralla, eller är det en dealbreaker? Och skulle Elis Monteverde Burrau försvara en kompis som kört full i en golfbil på firmafesten?

2021-09-17
Länk till avsnitt

Alva Bratt & Galadrius

Skådespelaren Alva Bratt och TikTok-stjärnan Galadrius visar sig vara riktigt dåliga på att lyssna och ta till sig instruktioner MEN, hög moral, nej det har de inte heller. Alva debuterade i SVT-serien Eagles och gjorde även mindre roller i serierna Störst av allt och Tjockare än vatten. 2021 spelade hon den framträdande rollen som Caroline i Viaplays serie Zebrarummet samt gav röst åt Lena Nyman i dokumentären Lena. Gabriel Galadrius välte internet genom att äta jordnötssmör på tiktok och har snabbt blivit en av appens klart starkast lysande stjärnor, han har även gjort ett gästframträdande i serien Berts Dagbok, är modell och viktigast av allt: han är Alexander Abdallahs rösttvilling.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2021-09-10
Länk till avsnitt

Peter Siepen & Essy Klingberg

Ikonen Peter Siepen och komikern och kulturskribenten Essy Klingberg försöker liva upp stämningen i en otroligt deprimerad studio. Peter lyckas givetvis börja prata om sin vältränade kropp och Essy får som vanligt höra att hon har ett hundnamn. Tycker Peter att det är fel att inte ta del av nyheter? Och är det så fel att att spotta ut ett tuggummi på gatan? Tycker Essy att man får beställa hem mat med cykelbud mitt i en snöstorm? Och skulle hon kunna vara tillsammans med en kille som tvättar ansiktet med en disktrasa? Givetvis pratar vi även om Essys sågning av Hov1s banala låttexter. Det och mycket mer får ni i dagens avsnitt av Vardagsfilosofiska rummet!

Programledare: Hanna Hellquist & Christopger Garplind
2021-09-03
Länk till avsnitt

Ewa Fröling & Daniel Hallberg

Hur ligger det till med moralen hos Ewa Fröling och Daniel Hallberg egentligen? Ja, ni hörde rätt! Denna vecka gästas vi av Sveriges kanske sexigaste personer. Om man är så otroligt fabulös som veckans gäster är, kanske det är okej att moralen är ett totalt haveri? Ewa tycker att man får fisa i hissen när den är full av folk och Daniel hade kunnat avboka sin andra vaccindos på grund av rädslan att få biverkningar före en kul helg. Är det så fel att genomföra omfattande ingrepp i både ansikte o kropp för att bli snyggare? Och säger man till en kompis som luktar röv i munnen? Det här avsnittet av Vardagsfilosofiska rummet vill ni inte missa!

2021-08-27
Länk till avsnitt

Martin "E-Type" Erikson & Josefin Johansson

Coming up, coming up! E-Types pappa tror att sonen ska vara med i Filosofiska Rummet i P1, så är det såklart inte, han är med i det kanske bästa avsnittet av Vardagsfilofiska Rummet någonsin. Josefin "Josefinito" Johansson visar sig ha rent utsagt förkastlig moral och E-Type har inga som helst problem att snacka med främmande 9-åringar, enligt Christopher i alla fall.

Programledare: Hanna Hellquist och Martin E-Type Erikson
2021-08-20
Länk till avsnitt

Assia Dahir & Leo Vene - Dyngbaggegalan

Hanna och Johannes tror att Assia Dahirs moral ska vara katastrofalt dålig men hon överraskar alla med att vara en god medmänniska några enstaka gånger i programmet. Det kommer kanske inte som någon chock att Leo Vene, mannen bakom Dyngbaggegalan, tycker att man får driva med politiker i sina sociala medier. Men vad skulle han göra om en privatperson blev ledsen över ett klipp han lagt upp? Kan Leo tänka sig att dejta någon som är skeptisk till klimatförändringarna eller någon som inte vill ligga före äktenskapet? Tycker Assia att det är fel när folk ber en DJ som spelar hip hop, att köra en poplåt? Får man hälla i en liten skvätt grädde när man lagar mat åt en vegan? Och hade hon kunnat dejta någon som hatar både Drake och public service? Det och mycket mer får ni reda på i dagens avsnitt!

Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist
2021-08-13
Länk till avsnitt

Little Jinder & Kristoffer Appelquist

Johannes och Hanna förväntar sig en riktigt svag moralisk kompass bland dagens deltagare som är inga mindre än Little Jinder och Kristoffer Appelquist. Har Little Jinder haft gruppsex med sitt band? Får man låna sin kompis tandborste utan att fråga och är det verkligen så fel att skämta om Ulf Kristerssons längd? Vad gör du om du hittar din nemesis borttappade plånbok och hur hanterar man en konspirationsteoretiker till trummis? I studion smider gänget planer inför julafton och Hannas kraftiga avvikelser från ämnet får Kristoffer att ifrågasätta om hon är medveten om att hon är live i radio. Allt detta och mycket mer i veckans Vardagsfilosofiska Rummet!

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar
2021-08-06
Länk till avsnitt

Kikki Danielsson & Nisse Hallberg

Hur står det till med Kikki Danielssons och Nisse Hallbergs moral egentligen? Hade Kikki kunnat dela livet med någon i hennes barns ålder? Får man ge bort något man har fått, till någon annan i present och får man rota i folks badrumsskåp? Tycker Nisse att man får skicka ett falskt klamydiabrev till sitt ex bara för att jävlas? Får man sno skämt från en kompis och hade han kunnat vara tillsammans med någon som har legat med alla hans syskon? Det och mycket mer smaskigt skvaller får ni höra här!

Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist
2021-07-30
Länk till avsnitt

Mona Masrour & Nisj

Hur bra moral har egentligen nya stjärnskottet Mona Masrour och hennes producent Nisj? Får man stjäla låtar? Är det en dealbreaker om hen alltid behöver låna pengar av dig i slutet av månaden? Och, vad gör man när SVINET som din bästis är tillsammans med verkar vara otrogen??? DRAMA i studion och Hanna Hellquist kallas fortfarande för "thot."

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar.
2021-07-23
Länk till avsnitt

Frasse Levinsson & Jessika Gedin

Kaxiga Frasse Levinsson och Jessika Gedin är kritiska till om våra dilemman ens är dilemman, vilket kanske säger en hel del om deras moral? Frasse erkänner till och med att det finns en risk att han inte ens svarar är helt ärligt under programmet och det är DÅLIG MORAL om något. Hade han kunnat vara tillsammans med någon som vill att han lägger upp minst en pussbild på Istagram varje vecka och får man ge sin kompis en fillers-behandling i födelsedagspresent, trots att den inte önskat sig det? För Jessika är det verkligen ingen dealbreaker med någon som BARA äter chicken nuggets, för tydligen har det varit precis så med flera av hennes ex.. Tycker hon att man får skälla ut någon annans barn och hade hon kunnat vara tillsammans med någon som bara har läst EN bok, Zlatans självbiografi!

Programledare:
2021-07-16
Länk till avsnitt

Patrik Arve & Johanna Hurtig Wagrell

Teddybears Patrik Arve visar sig vara moralens väktare, förutom när han tydligen FUSKADE i På Spåret. Komikern Johanna Hurtig Wagrell, som till vardags snackar mord i podcasten Vad Blir Det För Mord visar sig ha svajigare moral än Ted Bundy. Hanna Hellquist har INTE vida shorts på sig och Christopher Garplind drömmer om Jill Johnson i cowboyhatt, som vanligt. TJOFLÖJT!

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind
2021-07-09
Länk till avsnitt

Edward Blom & Brita Zackari

Edward Blom glider in sent i sändning, lagom rund under fötterna. Vad passar då bättre än att ta reda på om han hade kunnat vara tillsammans med någon som inte dricker alkohol? Är det okej att bjuda sitt barn på lite punsch när det fyller 16 år? Är det så fel att steka köttbullarna i margarin istället för i äkta smör och är det okej att skälla ut andras barn? Skulle han kunna bli tillsammans med någon som inte vill gifta sig? Vad tycker Brita Zackari om när någon stavar fel på hennes namn? Får man åka roddbåt på midsommar när man är lite, lite full? Självklart får ni följa med på alla pojkars dröm, en åktur in i Britas kärlekstunnel! Är det en dealbreaker om hennes partner spelar golf sex dagar i veckan? Hade hon kunnat bli ihop med någon med ansiktstatueringar och hade hon orkat med om hennes kille ville fixa alla bilder hon tog på honom i Photoshop innan hon får ladda upp dom på Instagram?

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2021-07-02
Länk till avsnitt

Sabina Ddumba & Michaela Hamilton

Vi öppnar dörren för Michaela Hamilton och Sabina Ddumba, om det var någon som undra. Christoffer, Johannes och deras girls håller det hundra. Låser Eagles-manusförfattaren Michaela Hamilton in sina meningsmotståndare på toaletten? Får pojkvännen äta rå köttfärs till frukost? Är det en dealbreaker om han är världens längsta man? Alltså bokstavligen den längsta mannen i världen? Är det okej att recensera sin sexpartner inför vännerna, Sabina Ddumba? Och vad gör du om din granne spelar Jimmy Janssons "Vi kan gunga" så högt att du kan shazaama den genom parketten? Hanna Hellquist har tagit ledigt men storfotade Johannes Cakar styr skutan med van fot tillsammans med giftormen Christopher Garplind.

Programledare: Johannes Cakar och Christopher Garplind.
2021-06-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.