Sveriges 100 mest populära podcasts

Vardagsfilosofiska rummet

Vardagsfilosofiska rummet

Två gäster reder ut vardagens moraliska och filosofiska dilemman. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/vardagsfilosofiska-rummet

Avsnitt

Kodjo Akolor & Arantxa Alvarez

Om Bäst i test hade gått ut på att Arantxa flaskmatar en höna med MDMA, Kodjo snor en TV från ett hotellrum, Hanna blir "kommen" i ansiktet av Buffy och Christopher är en ensam äcklig bög som bor i Stockholm, då hade man kunnat säga att det här avsnittet är exakt som Bäst i test.

2021-05-07
Länk till avsnitt

Kakan Hermansson & Alexander Abdallah

Hur långt är du beredd att gå för att få ditt stora genombrott? Skulle du t.ex mörka att filmen du jobbar ned finansieras av totalitär stat som inskränker mänskliga rättigheter? É det så fel att köpa ut energidryck till en 12-åring? Och vem är beredd att dela potta med Hanna Hellquist? Vardagsfilosofiska rummet intas denna vecka av Kakan Hermansson och skådisen Alexander Abdallah.

2021-04-30
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf & Martin Melin

För första gången någonsin avbryter vi "E det så fel" för att Christopher och Hanna blir så illa berörda av svaret! Dessutom, vem väntar med att dumpa sin partner efter en gratisresa till Paris och är det en dealbreaker om den du är ihop med byter ut alla sina tänder mot olika varianter av guldtänder? Den här veckan är den influencern Alice Stenlöf och polisen Martin Melin som intar det vardagsfilosofiska rummet.

2021-04-23
Länk till avsnitt

Molly Hammar & Victor Linnér

Två personer utan någon som helst moral, en modern klassiker och kanske ett av de bästa avsnitten någonsin, det är vad folk på stan säger. Är det en dealbreaker om din partner gillar att prata lite spanska då och då, speciellt i sexuella sammanhang, trots att den har noll koppling till språket? Berättar du för din kompis att hennes kille kysste dig i helgen? Och é det egentligen så fel att slå till att störigt barn på stan? Molly Hammar & Victor Linnér intar det vardagsfilosofiska rummet.

2021-04-16
Länk till avsnitt

Marcus Berggren & Amie Bramme Sey

Vad gör du om din kompis underbart generöse farbror vill att du importerar en babianhud till Sverige åt honom? Berättar du för din riskgruppsvän att memesen hen gör i sin karantän är rent ut sagt bedrövliga? Och är det en dealbreaker om din partner vill byta namn till "Elon Musk" för att ja, det är en idol helt enkelt? I veckans vardagsfilosofiska rum sätter vi Amie Bramme Sey och Marcus Berggrens moral på prov!

2021-04-09
Länk till avsnitt

Clara Henry & Sauronlol

Vad gör du om du hittar jättemycket stöldgods hemma hos en kompis? Erkänner du för världen att du är kaptenen som kört det enorma fartyget Ever Given på grund i Suezkanalen, ett litet misstag som kostar 80 miljoner om dagen? Och är det så fel att ljuga om att man har antikroppar fast man absolut inte har det? I veckans vardagsfilosofiska rum sätter vi Clara Henrys och den vanligtvis anonyma memekungen Sauronlols moral på prov!

2021-04-02
Länk till avsnitt

Nicole Falciani & Mårten Andersson

Kastar du dina kollegor under bussen för att jobba med Kris Jenner? Åker du till fotbolls-vm i Qatar trots att arenorna byggts av personer som arbetat under slavlika förhållanden? Och är det så fel att dreva lite mot en jättekänd person som inte kommer märka att just du är delaktig? Amelia Adamos rekord i dålig moral hotas när Nicole Falciani & Mårten Andersson intar det vardagsfilosofiska rummet. Christopher passar även på att förtala hela komiker-Sverige.

2021-03-26
Länk till avsnitt

Simon Gärdenfors & Katherine Zimmerman

Hanna är kär och Christopher blir called out för att vara åldersmobbare. Vi tar reda på vem som är beredd att blåsa en 80-årig senil gubbe på en drömtomt, vem som gör slut på grund av exceptionellt dålig matlagning och vem som läser grannens post. Veckans filosofer är komikern och artisten Simon Gärdenfors och programledaren Katherine Zimmerman, den enda kvinnan på P3 som Christopher respekterar.

2021-03-19
Länk till avsnitt

Gizem Erdogan & David Druid

Skyller du på en Skarsgård om du råkar ha sönder ett handfat på en ascool kändisfest? Och är det så fel att sno saker från jobbet? Hanna är i upplösningstillstånd, producent-Margret är kränkt och Christopher får inte en syl i världen! Rakt av kaos när vårt vardagsfilosofiska rum får besök av en av Sveriges just nu hetaste skådisar Gizem Erdogan och vår underbara programledarkollega David Druid.

2021-03-12
Länk till avsnitt

Lotta Lundgren & Dag Tolstoy

Tjallar du om du råkar se djurporr på din svärfars dator och är det så fel att ta fönsterplatsen på tåget och låtsas sova när den som egentligen bokat platsen kommer? Den här veckan är det Dag Tolstoy och Lotta Lundgren som ställs mot den moraliska väggen. Vår egen Hanna Hellquist får dessutom härdsmälta och skiter fullständigt i det som är känt som "det finns andra varumärken också".

2021-03-05
Länk till avsnitt

Tony Irving & Nanna Olasdotter Hallberg

Vem kallar sig själv för en kommersiell hora? Vem tycker det är helt okej att nalla lite ADHD-medicin från sina barn? Och hur många kollegor är de beredda att offra för att skapa en tittarsuccé med Kungen? Den här veckan är det Tony Irving och Nanna Olasdotter Hallberg som intar vårt vardagsfilosofiska rum.

2021-02-26
Länk till avsnitt

Hampus Nessvold & Amelia Adamo

Vem tycker det är okej att kissa i offentliga duschar och ska man göra slut med en kompis som fifflat med pengar på förskolebarns bekostnad? Den här veckan är det Hampus Nessvolds och Amelia Adamos moral som sätt på prov.

2021-02-19
Länk till avsnitt

Johanna Nordström & Johannes Cakar

Offrar du mormor för en kväll på Spy Bar? Fuskar du till dig ett förstahandskontrakt på en hyresrätt även om det innebär att att du går före en ensamstående mamma i kön? Och e det så fel att smyga ner lite extravaror i kassan vid självscanningen? Kanske når vi någon typ av rekord i dålig moral när komikern Johanna Nordström och vår P3-kollega Johannes Cakar intar det Vardagsfilosofiska rummet!

2021-02-12
Länk till avsnitt

Irena Pozar & Jan Helin

Vem är redo att sno sista vaccindosen från Leif GW Persson för att få åka på århundradets bröllop i Italien? Och är ett supergräv om Estonia moraliskt riktigt att publicera om det innebär att sätta din bästa vän i landsflykt? Det blir en moralisk duell mellan två av Sveriges mest inflytelserika mediepersoner i dagens vardagsfilosofiska rum, Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar och SVT:s programdirektör Jan Helin.

2021-02-05
Länk till avsnitt

Hannah Widell & Christoffer Nyqvist

Är det så fel att fantisera om en helt annan person medan man ligger med någon? Och om du blev jultomte för en dag, är det okej att att straffa barnen till din värsta mobbare från högstadiet? Våra moralfilosofer för dagen är medieikonen Hannah Widell och Sveriges yngsta komiker Christoffer Nyqvist.

2021-01-31
Länk till avsnitt

Paulina ?Paow? Danielsson & Oisin Cantwell

Är det så fel att semestra i en diktatur? Våra moralfilosofer för dagen är Palina Paow Danielsson och Oisin Cantwell, kolumnist.

2021-01-22
Länk till avsnitt

Bingo Rimér & Michelle Hallström

Är det så fel att gömma sin partners godis för att hjälpa den med sitt nyårslöfte? Våra moralfilosofer för dagen är Bingo Rimér, fotograf och influencer och Michelle Hallström, kändisexpert från Paparazzipodden.

2021-01-16
Länk till avsnitt

Anis don Demina & Babben Larsson

Är det fel att låtsas att man förstår vad den andra säger när den pratar danska med en? Våra moralfilosofer för dagen är Anis don Demina, influencer och Babben Larsson, komiker.

2021-01-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.