Sveriges 100 mest populära podcasts

Vardagsfilosofiska rummet

Vardagsfilosofiska rummet

Två gäster reder ut vardagens moraliska och filosofiska dilemman. Ansvarig utgivare: Erik Hedtjärn

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/vardagsfilosofiska-rummet

Avsnitt

Felicia Takman & Emil Persson

Är det en dealbreaker för Felicia Takman om killen hon dejtar vill ha ett gemensamt instagramkonto? Vittnar Emil Persson mot sin idol Bruce Springsteen? Vad gör de båda om de råkar bli vittne till en bilolycka på väg till årets Oktoberfest? Missar de festen eller hjälper de en stackars skadad tjej? Felicia Takman är artist med hits som "Dunka dumma hjärta dunka" och "Vit månad". Hon släppte sin debut-EP "Hatar att förlora" 2020 och är nu aktuell med ny musik. Emil Persson är journalist och poddare. Han ligger bakom "Fördomspodden" där han möter olika kändisar som får besvara fördomar om dem. Han är även eventuellt pionjär i Sverige när det kommer till att använda dubbelnegationer i vardagligt tal.

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind.
2021-10-15
Länk till avsnitt

Markus Krunegård & Ros

Är det en dealbreaker för Markus Krunegård om hans tjej endast vill ha sex när det vankas Nobelpris i litteratur, dvs en gång om året, om det är pandemi: då blir det inget? Har Jill Johnsson blivit tillsammans med sin stalker? Kan Rebecca "Ros" Ejdemo tänka sig att smyga ner en klick smör i grytan när veganen ska ha käk? Det blir ju godare så. Markus Krunegård kommer från Norrköping och började med Laakso 2001. Han slog igenom som soloartist 2008 med Markusevangeliet och hiten Jag är en Vamypr. Han har turnerat med Jinder back in the day och var också programledare för P3 Live mellan 2008 och 2009. Senaste albumet kom i somras och senaste singeln Hela halva mig släpptes för bara en vecka sen. Ros släppte debutalbumet Peaches N Cream 2018. Innan dess jobbade hon som kock, på bland annat Agrikultur och Cafe Nizza. Hon har samarbetar med flera stora hiphopnam som Dida, Ivory och Vinter samt varit förband åt Little Jinder!

Programledare: Christopher Garplind och Margret Atladottir. Hanna Hellquist är spårlöst försvunnen efter en riktigt rövgängskväll med Garpen kvällen innan sändning.
2021-10-08
Länk till avsnitt

Pascal Engman & Tone Schunnesson

Är det en dealbreaker för Tone Schunnesson om hennes partner vill lajva medeltidsveckan i vardagen? Kommer Pascal Engman lämna sin tjej om hon går på styltor på stan? Hur gör de båda om de trillar över ett scoop på Magdalena Anderssons röst-fusk-taktik? Vi får också se en helt ny sida av Pascal Engman, som till synes inte verkar ha några egna åsikter om någonting. När de inte är med i Vardagsfilosofiska rummet är de succéförfattare båda två. Tone Schunnesson är aktuell i SVTs program "Cyklopernas land" och släppte sin hyllade bok "Dagarna, Dagarna, Dagarna" förra året. Pascal Engman har precis släppt sin nya bok "Kokain"och har tidigare varit krönikör och journalist. I dagens show får vi också anekdoter om att Hanna har köpt en ny motorsåg, att Tone Schunnesson har en vän som har sågat och att Pascal Engman är miljonär.

Programledare: Hanna Hellquist & Christopher Garplind
2021-10-01
Länk till avsnitt

Cassandra Klatzkow & Jonathan Rollins

Kan Cassandra tänka sig att stoppa upp en snus i brummen och sen ge den till sin osköna vän? Är det en dealbreaker för Jonathan om hans partner uteslutande kallar kaffe för brown bean juice? Är Hanna Hellquist gravid och back drinking? I veckans Vardagsfillosofiska rummet bjuds det på en hel del white people shit, picturesex, honor, loyalty och oh yeahs. Dessutom: Hanna försöker sig på engelska, Cassandra är INTE Kate Winslet och HAR DU VAKNAT!? Cassandra är en influencer, kroppsaktivist och poddare. Hon har podcasten Det Skaver ihop med Nadia Kandil och Elsa Ekman. Jonathan är komiker, kör stand up och har podden Power Meeting Podcast med Amat Levin och Peter Smith. Han kommer från början från Miami.

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar
2021-09-24
Länk till avsnitt

Jacques Karlberg & Elis Monteverde Burrau

Hanna Hellquist förväntningar är låga när Elis Monteverde Burrau och Jacques Karlberg gästar vardagsfilosfiska rummet, men det visar sig bli skitkul! Jacques Karlberg är känd från humortrion "Jacques, Thomas och Oscar" men har också gjort roller i flera svenska serier. Elis Monteverde Burrau känner är poet och har blivit P3:s egna lilla filosof. Nöjer sig Jacques Karlberg med en handtralla, eller är det en dealbreaker? Och skulle Elis Monteverde Burrau försvara en kompis som kört full i en golfbil på firmafesten?

2021-09-17
Länk till avsnitt

Alva Bratt & Galadrius

Skådespelaren Alva Bratt och TikTok-stjärnan Galadrius visar sig vara riktigt dåliga på att lyssna och ta till sig instruktioner MEN, hög moral, nej det har de inte heller. Alva debuterade i SVT-serien Eagles och gjorde även mindre roller i serierna Störst av allt och Tjockare än vatten. 2021 spelade hon den framträdande rollen som Caroline i Viaplays serie Zebrarummet samt gav röst åt Lena Nyman i dokumentären Lena. Gabriel Galadrius välte internet genom att äta jordnötssmör på tiktok och har snabbt blivit en av appens klart starkast lysande stjärnor, han har även gjort ett gästframträdande i serien Berts Dagbok, är modell och viktigast av allt: han är Alexander Abdallahs rösttvilling.

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2021-09-10
Länk till avsnitt

Peter Siepen & Essy Klingberg

Ikonen Peter Siepen och komikern och kulturskribenten Essy Klingberg försöker liva upp stämningen i en otroligt deprimerad studio. Peter lyckas givetvis börja prata om sin vältränade kropp och Essy får som vanligt höra att hon har ett hundnamn. Tycker Peter att det är fel att inte ta del av nyheter? Och är det så fel att att spotta ut ett tuggummi på gatan? Tycker Essy att man får beställa hem mat med cykelbud mitt i en snöstorm? Och skulle hon kunna vara tillsammans med en kille som tvättar ansiktet med en disktrasa? Givetvis pratar vi även om Essys sågning av Hov1s banala låttexter. Det och mycket mer får ni i dagens avsnitt av Vardagsfilosofiska rummet!

Programledare: Hanna Hellquist & Christopger Garplind
2021-09-03
Länk till avsnitt

Ewa Fröling & Daniel Hallberg

Hur ligger det till med moralen hos Ewa Fröling och Daniel Hallberg egentligen? Ja, ni hörde rätt! Denna vecka gästas vi av Sveriges kanske sexigaste personer. Om man är så otroligt fabulös som veckans gäster är, kanske det är okej att moralen är ett totalt haveri? Ewa tycker att man får fisa i hissen när den är full av folk och Daniel hade kunnat avboka sin andra vaccindos på grund av rädslan att få biverkningar före en kul helg. Är det så fel att genomföra omfattande ingrepp i både ansikte o kropp för att bli snyggare? Och säger man till en kompis som luktar röv i munnen? Det här avsnittet av Vardagsfilosofiska rummet vill ni inte missa!

2021-08-27
Länk till avsnitt

Martin "E-Type" Erikson & Josefin Johansson

Coming up, coming up! E-Types pappa tror att sonen ska vara med i Filosofiska Rummet i P1, så är det såklart inte, han är med i det kanske bästa avsnittet av Vardagsfilofiska Rummet någonsin. Josefin "Josefinito" Johansson visar sig ha rent utsagt förkastlig moral och E-Type har inga som helst problem att snacka med främmande 9-åringar, enligt Christopher i alla fall.

Programledare: Hanna Hellquist och Martin E-Type Erikson
2021-08-20
Länk till avsnitt

Assia Dahir & Leo Vene - Dyngbaggegalan

Hanna och Johannes tror att Assia Dahirs moral ska vara katastrofalt dålig men hon överraskar alla med att vara en god medmänniska några enstaka gånger i programmet. Det kommer kanske inte som någon chock att Leo Vene, mannen bakom Dyngbaggegalan, tycker att man får driva med politiker i sina sociala medier. Men vad skulle han göra om en privatperson blev ledsen över ett klipp han lagt upp? Kan Leo tänka sig att dejta någon som är skeptisk till klimatförändringarna eller någon som inte vill ligga före äktenskapet? Tycker Assia att det är fel när folk ber en DJ som spelar hip hop, att köra en poplåt? Får man hälla i en liten skvätt grädde när man lagar mat åt en vegan? Och hade hon kunnat dejta någon som hatar både Drake och public service? Det och mycket mer får ni reda på i dagens avsnitt!

Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist
2021-08-13
Länk till avsnitt

Little Jinder & Kristoffer Appelquist

Johannes och Hanna förväntar sig en riktigt svag moralisk kompass bland dagens deltagare som är inga mindre än Little Jinder och Kristoffer Appelquist. Har Little Jinder haft gruppsex med sitt band? Får man låna sin kompis tandborste utan att fråga och är det verkligen så fel att skämta om Ulf Kristerssons längd? Vad gör du om du hittar din nemesis borttappade plånbok och hur hanterar man en konspirationsteoretiker till trummis? I studion smider gänget planer inför julafton och Hannas kraftiga avvikelser från ämnet får Kristoffer att ifrågasätta om hon är medveten om att hon är live i radio. Allt detta och mycket mer i veckans Vardagsfilosofiska Rummet!

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar
2021-08-06
Länk till avsnitt

Kikki Danielsson & Nisse Hallberg

Hur står det till med Kikki Danielssons och Nisse Hallbergs moral egentligen? Hade Kikki kunnat dela livet med någon i hennes barns ålder? Får man ge bort något man har fått, till någon annan i present och får man rota i folks badrumsskåp? Tycker Nisse att man får skicka ett falskt klamydiabrev till sitt ex bara för att jävlas? Får man sno skämt från en kompis och hade han kunnat vara tillsammans med någon som har legat med alla hans syskon? Det och mycket mer smaskigt skvaller får ni höra här!

Programledare: Johannes Cakar och Hanna Hellquist
2021-07-30
Länk till avsnitt

Mona Masrour & Nisj

Hur bra moral har egentligen nya stjärnskottet Mona Masrour och hennes producent Nisj? Får man stjäla låtar? Är det en dealbreaker om hen alltid behöver låna pengar av dig i slutet av månaden? Och, vad gör man när SVINET som din bästis är tillsammans med verkar vara otrogen??? DRAMA i studion och Hanna Hellquist kallas fortfarande för "thot."

Programledare: Hanna Hellquist och Johannes Cakar.
2021-07-23
Länk till avsnitt

Frasse Levinsson & Jessika Gedin

Kaxiga Frasse Levinsson och Jessika Gedin är kritiska till om våra dilemman ens är dilemman, vilket kanske säger en hel del om deras moral? Frasse erkänner till och med att det finns en risk att han inte ens svarar är helt ärligt under programmet och det är DÅLIG MORAL om något. Hade han kunnat vara tillsammans med någon som vill att han lägger upp minst en pussbild på Istagram varje vecka och får man ge sin kompis en fillers-behandling i födelsedagspresent, trots att den inte önskat sig det? För Jessika är det verkligen ingen dealbreaker med någon som BARA äter chicken nuggets, för tydligen har det varit precis så med flera av hennes ex.. Tycker hon att man får skälla ut någon annans barn och hade hon kunnat vara tillsammans med någon som bara har läst EN bok, Zlatans självbiografi!

Programledare:
2021-07-16
Länk till avsnitt

Patrik Arve & Johanna Hurtig Wagrell

Teddybears Patrik Arve visar sig vara moralens väktare, förutom när han tydligen FUSKADE i På Spåret. Komikern Johanna Hurtig Wagrell, som till vardags snackar mord i podcasten Vad Blir Det För Mord visar sig ha svajigare moral än Ted Bundy. Hanna Hellquist har INTE vida shorts på sig och Christopher Garplind drömmer om Jill Johnson i cowboyhatt, som vanligt. TJOFLÖJT!

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind
2021-07-09
Länk till avsnitt

Edward Blom & Brita Zackari

Edward Blom glider in sent i sändning, lagom rund under fötterna. Vad passar då bättre än att ta reda på om han hade kunnat vara tillsammans med någon som inte dricker alkohol? Är det okej att bjuda sitt barn på lite punsch när det fyller 16 år? Är det så fel att steka köttbullarna i margarin istället för i äkta smör och är det okej att skälla ut andras barn? Skulle han kunna bli tillsammans med någon som inte vill gifta sig? Vad tycker Brita Zackari om när någon stavar fel på hennes namn? Får man åka roddbåt på midsommar när man är lite, lite full? Självklart får ni följa med på alla pojkars dröm, en åktur in i Britas kärlekstunnel! Är det en dealbreaker om hennes partner spelar golf sex dagar i veckan? Hade hon kunnat bli ihop med någon med ansiktstatueringar och hade hon orkat med om hennes kille ville fixa alla bilder hon tog på honom i Photoshop innan hon får ladda upp dom på Instagram?

Programledare: Christopher Garplind och Hanna Hellquist
2021-07-02
Länk till avsnitt

Sabina Ddumba & Michaela Hamilton

Vi öppnar dörren för Michaela Hamilton och Sabina Ddumba, om det var någon som undra. Christoffer, Johannes och deras girls håller det hundra. Låser Eagles-manusförfattaren Michaela Hamilton in sina meningsmotståndare på toaletten? Får pojkvännen äta rå köttfärs till frukost? Är det en dealbreaker om han är världens längsta man? Alltså bokstavligen den längsta mannen i världen? Är det okej att recensera sin sexpartner inför vännerna, Sabina Ddumba? Och vad gör du om din granne spelar Jimmy Janssons "Vi kan gunga" så högt att du kan shazaama den genom parketten? Hanna Hellquist har tagit ledigt men storfotade Johannes Cakar styr skutan med van fot tillsammans med giftormen Christopher Garplind.

Programledare: Johannes Cakar och Christopher Garplind.
2021-06-25
Länk till avsnitt

Shima Niavarani & Martin Mutumba

Är någon av Martin Mutumba och Shima Niavarani beredda att tjalla på en kompis för att få den att sluta sälja droger? Är det så fel att ge en glutenallergiker lite lite gluten? Och är det en dealbreaker ifall person du dejtar alltid har på sig en zebrarandig kostym?

2021-06-18
Länk till avsnitt

Olle Sarri & Julia Lyskova

Det är dags att ställa Snabba Cash-stjärnan Olle Sarri och Thunder in my heart-stjärnskottet Julia Lyskova mot väggen. Moralens väktare Hanna Hellquist och Christopher Garplind undrar om det är en dealbreaker ifall din dejt vill ha dig som ansiktet utåt för sin välgörenhetsorganisation mot generande hårväxt, att ni tillsammans börjar varje morgon med 10 minuters mongoliskt strupsång och att hen är praktiserande scientolog. Förklarar du för förlaget att dikterna du ska ge ut egentligen är skrivna av din 14 åriga gudson? Ser du till att ditt ex får sparken från huvudrollen i remaken av Vi på Saltkråkan för att du ska kunna vara med istället? Och är det så fel att sjukanmäla sig pga bakfylla?

Programledare: Hanna Hellquist och Christopher Garplind. Gäster: Julia Lyskova är poddare och mest känd som ena halvan av podden Daddy issues som hon har tillsammans med Julia Frändfors. Hon har även nyss gjort sin skådespelardebut i Amy Deasismonts serie Thunder in my heart. Olle Sarri är skådespelare, senast aktuell som den hänsynslöse entreprenören Tomas Storm i Snabba Cash.
2021-06-11
Länk till avsnitt

Sandra Beijer & Filip Lamprecht

Tycker Sandra Beijer det är okej att ta två bloss cigg när hon är gravid? Gör Filip Lamprecht slut med sin flickvän om hon inte tittar på Let's Dance? Och avslöjar de, i ett pressat läge, sin notoriskt otrogna kollega Kim som trots allt varit rätt schysst? Det är några av frågeställningarna Hanna Hellquist och Christopher Garplind utsätter författaren & bloggaren Sandra Beijer och modellen & Let's Dance-vinnaren Filip Lamprecht för i veckans vardagsfilosofiska rum.

2021-06-04
Länk till avsnitt

Oliver Strige & Ayan Jamal

Du är tillsammans med världens underbaraste roligaste snyggaste smartaste sexigaste person. Du är kär. Hen är kär tillbaks. Men. Hen går både i tid och otid in i sin karaktär Egon som är löst baserad på en dansk keramiker med kort stubin. Dumpar du hönshjärnan? Detta och väldigt väldigt mycket mer svarar Göteborgsprofilen Oliver Strige och P3 älsklingen Ayan Jamal på i veckans avsnitt.

2021-05-28
Länk till avsnitt

Jerka Johansson & Babs Drougge

Berättar du för din supersvartsjuka kompis att du kanske har sett dennes partner vara otrogen men du kan också ha sett en hel annan person eftersom du var dyngrak vid tillfället? É det så fel att slå in naturgodis som lök i snabbkassan eller att blänga på en långsam främling på stan? Och är det en dealbreaker om ditt livs kärlek är övertygad om att du är själen från en olycklig piga på 1700-talet som fötts på nytt i nutid? Det är några av dilemmana skådisen Jerka Johansson och P3:s nyhetsprofil och inte minst skyddsombud, Babs Drougge ställs inför.

2021-05-21
Länk till avsnitt

Jenny Strömstedt & Valter Skarsgård

Golar du på den snattande snorungen? Flirtar du med den gifta mannen? Vad la Anders Tegnell i din drink egentligen? Och är det en dealbreaker om din partner glider runt i skor med hjul, har en egen liten syrgaskammare och sparar allt hår som samlas i golvbrunnen i duschen? Vardagsfilosofiska rummet intas denna vecka av programledaren Jenny Strömstedt och skådespelaren Valter Skarsgård.

2021-05-14
Länk till avsnitt

Kodjo Akolor & Arantxa Alvarez

Om Bäst i test hade gått ut på att Arantxa flaskmatar en höna med MDMA, Kodjo snor en TV från ett hotellrum, Hanna blir "kommen" i ansiktet av Buffy och Christopher är en ensam äcklig bög som bor i Stockholm, då hade man kunnat säga att det här avsnittet är exakt som Bäst i test.

2021-05-07
Länk till avsnitt

Kakan Hermansson & Alexander Abdallah

Hur långt är du beredd att gå för att få ditt stora genombrott? Skulle du t.ex mörka att filmen du jobbar ned finansieras av totalitär stat som inskränker mänskliga rättigheter? É det så fel att köpa ut energidryck till en 12-åring? Och vem är beredd att dela potta med Hanna Hellquist? Vardagsfilosofiska rummet intas denna vecka av Kakan Hermansson och skådisen Alexander Abdallah.

2021-04-30
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf & Martin Melin

För första gången någonsin avbryter vi "E det så fel" för att Christopher och Hanna blir så illa berörda av svaret! Dessutom, vem väntar med att dumpa sin partner efter en gratisresa till Paris och är det en dealbreaker om den du är ihop med byter ut alla sina tänder mot olika varianter av guldtänder? Den här veckan är den influencern Alice Stenlöf och polisen Martin Melin som intar det vardagsfilosofiska rummet.

2021-04-23
Länk till avsnitt

Molly Hammar & Victor Linnér

Två personer utan någon som helst moral, en modern klassiker och kanske ett av de bästa avsnitten någonsin, det är vad folk på stan säger. Är det en dealbreaker om din partner gillar att prata lite spanska då och då, speciellt i sexuella sammanhang, trots att den har noll koppling till språket? Berättar du för din kompis att hennes kille kysste dig i helgen? Och é det egentligen så fel att slå till att störigt barn på stan? Molly Hammar & Victor Linnér intar det vardagsfilosofiska rummet.

2021-04-16
Länk till avsnitt

Marcus Berggren & Amie Bramme Sey

Vad gör du om din kompis underbart generöse farbror vill att du importerar en babianhud till Sverige åt honom? Berättar du för din riskgruppsvän att memesen hen gör i sin karantän är rent ut sagt bedrövliga? Och är det en dealbreaker om din partner vill byta namn till "Elon Musk" för att ja, det är en idol helt enkelt? I veckans vardagsfilosofiska rum sätter vi Amie Bramme Sey och Marcus Berggrens moral på prov!

2021-04-09
Länk till avsnitt

Clara Henry & Sauronlol

Vad gör du om du hittar jättemycket stöldgods hemma hos en kompis? Erkänner du för världen att du är kaptenen som kört det enorma fartyget Ever Given på grund i Suezkanalen, ett litet misstag som kostar 80 miljoner om dagen? Och är det så fel att ljuga om att man har antikroppar fast man absolut inte har det? I veckans vardagsfilosofiska rum sätter vi Clara Henrys och den vanligtvis anonyma memekungen Sauronlols moral på prov!

2021-04-02
Länk till avsnitt

Nicole Falciani & Mårten Andersson

Kastar du dina kollegor under bussen för att jobba med Kris Jenner? Åker du till fotbolls-vm i Qatar trots att arenorna byggts av personer som arbetat under slavlika förhållanden? Och är det så fel att dreva lite mot en jättekänd person som inte kommer märka att just du är delaktig? Amelia Adamos rekord i dålig moral hotas när Nicole Falciani & Mårten Andersson intar det vardagsfilosofiska rummet. Christopher passar även på att förtala hela komiker-Sverige.

2021-03-26
Länk till avsnitt

Simon Gärdenfors & Katherine Zimmerman

Hanna är kär och Christopher blir called out för att vara åldersmobbare. Vi tar reda på vem som är beredd att blåsa en 80-årig senil gubbe på en drömtomt, vem som gör slut på grund av exceptionellt dålig matlagning och vem som läser grannens post. Veckans filosofer är komikern och artisten Simon Gärdenfors och programledaren Katherine Zimmerman, den enda kvinnan på P3 som Christopher respekterar.

2021-03-19
Länk till avsnitt

Gizem Erdogan & David Druid

Skyller du på en Skarsgård om du råkar ha sönder ett handfat på en ascool kändisfest? Och är det så fel att sno saker från jobbet? Hanna är i upplösningstillstånd, producent-Margret är kränkt och Christopher får inte en syl i världen! Rakt av kaos när vårt vardagsfilosofiska rum får besök av en av Sveriges just nu hetaste skådisar Gizem Erdogan och vår underbara programledarkollega David Druid.

2021-03-12
Länk till avsnitt

Lotta Lundgren & Dag Tolstoy

Tjallar du om du råkar se djurporr på din svärfars dator och är det så fel att ta fönsterplatsen på tåget och låtsas sova när den som egentligen bokat platsen kommer? Den här veckan är det Dag Tolstoy och Lotta Lundgren som ställs mot den moraliska väggen. Vår egen Hanna Hellquist får dessutom härdsmälta och skiter fullständigt i det som är känt som "det finns andra varumärken också".

2021-03-05
Länk till avsnitt

Tony Irving & Nanna Olasdotter Hallberg

Vem kallar sig själv för en kommersiell hora? Vem tycker det är helt okej att nalla lite ADHD-medicin från sina barn? Och hur många kollegor är de beredda att offra för att skapa en tittarsuccé med Kungen? Den här veckan är det Tony Irving och Nanna Olasdotter Hallberg som intar vårt vardagsfilosofiska rum.

2021-02-26
Länk till avsnitt

Hampus Nessvold & Amelia Adamo

Vem tycker det är okej att kissa i offentliga duschar och ska man göra slut med en kompis som fifflat med pengar på förskolebarns bekostnad? Den här veckan är det Hampus Nessvolds och Amelia Adamos moral som sätt på prov.

2021-02-19
Länk till avsnitt

Johanna Nordström & Johannes Cakar

Offrar du mormor för en kväll på Spy Bar? Fuskar du till dig ett förstahandskontrakt på en hyresrätt även om det innebär att att du går före en ensamstående mamma i kön? Och e det så fel att smyga ner lite extravaror i kassan vid självscanningen? Kanske når vi någon typ av rekord i dålig moral när komikern Johanna Nordström och vår P3-kollega Johannes Cakar intar det Vardagsfilosofiska rummet!

2021-02-12
Länk till avsnitt

Irena Pozar & Jan Helin

Vem är redo att sno sista vaccindosen från Leif GW Persson för att få åka på århundradets bröllop i Italien? Och är ett supergräv om Estonia moraliskt riktigt att publicera om det innebär att sätta din bästa vän i landsflykt? Det blir en moralisk duell mellan två av Sveriges mest inflytelserika mediepersoner i dagens vardagsfilosofiska rum, Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar och SVT:s programdirektör Jan Helin.

2021-02-05
Länk till avsnitt

Hannah Widell & Christoffer Nyqvist

Är det så fel att fantisera om en helt annan person medan man ligger med någon? Och om du blev jultomte för en dag, är det okej att att straffa barnen till din värsta mobbare från högstadiet? Våra moralfilosofer för dagen är medieikonen Hannah Widell och Sveriges yngsta komiker Christoffer Nyqvist.

2021-01-31
Länk till avsnitt

Paulina ?Paow? Danielsson & Oisin Cantwell

Är det så fel att semestra i en diktatur? Våra moralfilosofer för dagen är Palina Paow Danielsson och Oisin Cantwell, kolumnist.

2021-01-22
Länk till avsnitt

Bingo Rimér & Michelle Hallström

Är det så fel att gömma sin partners godis för att hjälpa den med sitt nyårslöfte? Våra moralfilosofer för dagen är Bingo Rimér, fotograf och influencer och Michelle Hallström, kändisexpert från Paparazzipodden.

2021-01-16
Länk till avsnitt

Anis don Demina & Babben Larsson

Är det fel att låtsas att man förstår vad den andra säger när den pratar danska med en? Våra moralfilosofer för dagen är Anis don Demina, influencer och Babben Larsson, komiker.

2021-01-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.