Sveriges 100 mest populära podcasts

Dagens story

Dagens story

Ett ämne, en kvart, fem dagar i veckan. Med några av Sveriges kunnigaste journalister. Dagens story från Svenska Dagbladet ger dig djup och perspektiv på de viktigaste nyhetshändelserna just nu. Nytt avsnitt varje vardagsmorgon.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svd.se

Avsnitt

När de afghanska kvinnorna tystnade ? igen

Opinionsbildare, politiker och aktivister. Afghanistans ledande kvinnor har tystnat. När talibanerna nu styr landet vågar bara kvinnor i exil göra sin röst hörd. På en kvart får du reda på hur kvinnans ställning i Afghanistan i mer än ett sekel fastnat i en dragkamp mellan modernitet, extremism och gamla afghanska traditioner. Med Jenny Nordberg, SvD:s utrikesanalytiker som är baserad i New York. Jenny Nordberg har också bott periodvis i Afghanistan och skrivit boken ?De förklädda flickorna i Kabul?.
2021-09-16
Länk till avsnitt

Hur lite politik tål svensk fotboll?

Fotbollslandslaget kvalar just nu till VM. Men debatten om det kritiserade värdlandet Qatar har blivit allt mer brännande ? och Fotbollförbundets hållning har blivit hårt ifrågasatt och skapar splittring i svensk fotboll. På en kvart får du veta varför Fotbollförbundet tvingades backa och varför ett land som Qatar aldrig mer kommer kunna stå värd för ett mästerskap. Med SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.
2021-09-15
Länk till avsnitt

Vad händer när de högutbildade männen tar slut?

Han har högre lön och social status än hon. Så har det traditionellt sett ut i hetero-relationer. Men i takt med att allt fler kvinnor utbildar sig, förändras också parmarknaden. På en kvart får du veta varför högutbildade kvinnor får allt svårare att hitta en partner med samma sociala status ? och vad det kan få för konsekvenser. Med SvD:s kulturchef Lisa Irenius.
2021-09-14
Länk till avsnitt

Kan terrorsvensken ge svar om Bataclan?

I november 2015 dödades 130 personer i tre koordinerade terrorattacker i Paris. Nu, sex år senare, har rättegången inletts och förundersökningen är på hisnande en miljon sidor. På en kvart får du veta vilken roll svensken Osama Krayem hade i terrorcellen bakom dåden och hur hans vittnesmål kan ge de avgörande pusselbitarna. Med SvD:s korrespondent i Bryssel Teresa Küchler.
2021-09-13
Länk till avsnitt

Järvakonflikten: en bror igår ? en fiende idag

Inte ens polisen förstår motiven bakom skjutningarna. Lojaliteter förändras snabbt och konflikterna finns både inom och mellan gängen. Och de beskrivs som mer hänsynslösa än någonsin. På en kvart får du veta hur den blodiga konflikten i Järva började och varför mordvågen som sker just nu är så svår att stoppa. Med SvD:s granskande reporter Frida Svensson.
2021-09-10
Länk till avsnitt

Har allt blivit vilda västern i Texas?

Det blir snudd på omöjligt att göra abort ? men lättare att bära vapen. Flera kontroversiella lagar har nu börjat gälla i Texas i USA. Men varför tillåter just Texas sådant som få andra delstater gör? På en kvart får du veta varför Texas driver samhället i en allt mer konservativ riktning och vad de nya lagarna får för konsekvenser. Med SvD:s USA-analytiker Jenny Nordberg.
2021-09-09
Länk till avsnitt

Hur farliga är IS-kvinnorna?

I måndags landade tre IS-kvinnor och deras barn i Sverige ? och fler väntas komma. Därmed har Sveriges linje, att de svenska IS-kvinnorna ska utredas på plats i Syrien, fallit. På en kvart får du veta hur farliga de terrormisstänkta kvinnorna är och varför den svenska strategin kan vara en tickande bomb. (Avsnittet spelades in under tisdagen, på tisdagskvällen meddelade Åklagarmyndigheten att de två kvinnor som är misstänkta för krigsförbrytelser i Syrien ska släppas på fri fot. Misstanken kvarstår dock och utredningen fortsätter)
2021-09-08
Länk till avsnitt

Kinas nya kärnvapen

I somras upptäckte två amerikanska forskargrupper flera hundra prickar på satellitbilder, mitt ute i den kinesiska öknen. Prickarna visade sig vara övertäckta byggarbetsplatser. Men byggen av ? vad? På en kvart berättar vi varför forskare tror att Kina bygger upp ett nät av kärnvapensilor och hur snabbt den kinesiska försvarsmakten utvecklas. Med SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin.
2021-09-07
Länk till avsnitt

Vill du vinna val i Tyskland? Bli en tråkmåns

Tre toppkandidater tävlar om att fylla Angela Merkels skor. Och de har en sak gemensamt: brist på karisma. På en kvart får du reda på varför en tråkmåns lär bli nästa förbundskansler och varför valet i Tyskland är det viktigaste i Europa. Med SvD:s utrikeskommentator Therese Larsson Hultin.
2021-09-06
Länk till avsnitt

Hon beskrevs som nästa Steve Jobs ? men blåste alla

Hennes företag värderades till miljarder. Elisabeth Holmes ville förändra sjukvården i grunden ? och alla ville med på resan. Affärsidén: ett analysverktyg som med en droppe blod kunde visa om du led av hundratals potentiella sjukdomar. Men allt var en bluff. I veckan började rättegången. På en kvart för du veta varför alla trodde på Elisabeth Holmes och hur hon kunde lura flera av världens mäktigaste. Med SvD:s tech reporter Erik Wisterberg.
2021-09-03
Länk till avsnitt

Hur kunde Cementa få monopol på cement?

Hundratusentals förlorade jobb och stoppade byggen i hela Sverige. Så lät skräckrubrikerna kring Cementa i somras. Men hur kommer det sig att en hel bransch hade blivit så beroende av ett enda företag? På en kvart får du veta hur Cementa kunde få monopol på cementtillverkningen ? och hur allt var regeringens fel. Med SvD Näringslivs reporter Mikael Törnwall.
2021-09-02
Länk till avsnitt

Därför var insatsen i Afghanistan dömd att misslyckas

När de sista amerikanska soldaterna lämnade Kabul efter 20 år och motsvarande 20 000 miljarder kronor, lämnade de ett land i kaos. Men hade det kunnat sluta annorlunda? På en kvart får du veta varför insatsen redan från början var dömd att misslyckas. Med frilansjournalisten Göran Engström som besökt Afghanistan runt 30 gånger sedan 2006, senast i juni för SvD:s räkning.
2021-09-01
Länk till avsnitt

Så blev Kanye West en av vår tids största artister

Han har försökt bli president. Han har fyra barn med Kim Kardashian och han är en av våra mest framgångsrika artister. Men Kanye Wests tionde album, döpt efter hans mamma Donda, har dröjt och processen att få det färdigt har världen fått skåda. På en kvart får du veta historien bakom en av världens största artister - och varför allt han gör är ett performance. Med Helle Schunnesson, kulturjournalist och redaktör på Elle.
2021-08-31
Länk till avsnitt

Borde vi ignorera biologiska könsskillnader?

SVT:s serie om biologiska skillnader mellan kvinnor och män har både lett till debatt ? och väckt massiv kritik. Varför är ämnet så känsligt? På en kvart fördjupar vi oss i vad det är med med biologi och kön som får debattörer från både vänster och höger att se rött. Och om det går att bortse från forskning för den goda sakens skull. Med SvD:s debattredaktör Elsa Westerstad.
2021-08-30
Länk till avsnitt

Gräddfilen till Systembolagets finaste vinhylla

Att ta få sälja till Systembolagets exklusiva tillfälliga sortiment är en dröm för många importörer. Men har alla samma chans att hamna i det eftertraktade sortimentet? SvD:s granskning visar att inköpen följer ett bekant mönster. På en kvart berättar SvD Näringslivs reporter Sophia Sinclair om hur Systembolagets inköpare byter sida ? och drar in miljoner på att sälja till sin tidigare arbetsgivare.
2021-08-27
Länk till avsnitt

Slumpen avslöjade Sveriges värsta serievåldtäktsman

Han kan vara Sveriges genom tiderna värsta serievåldtäktsman, men gick länge under radarn. Inte ens hans offer visste vad de utsatts för. I dag inleds rättegången mot den så kallade Nytorgsmannen, som misstänks ha våldtagit 24 kvinnor. På en kvart får du veta vem Nytorgsmannen är och hur polisen hittade honom av en slump. Med SvD:s grävande reporter Frida Svensson.
2021-08-26
Länk till avsnitt

Därför kan inte ens Löfven påverka vem som blir partiledare

Socialdemokraterna ska välja ny partiordförande. Men medan andra partiers valprocesser blivit öppnare, fortsätter dörrarna vara stängda på Sveavägen 68. All makt samlad på ett ställe: hos valberedningen. På en kvart får du veta varför Socialdemokraterna sluter sig ? och varför man ska säga nej på frågan om man vill bli partiledare. Med SvD:s politikreporter Maggie Strömberg.
2021-08-25
Länk till avsnitt

Får vi någonsin sanningen om pandemins ursprung?

Labbteorin gick från att anses vara en konspiration ? till att bli en sannolik förklaring av hur pandemin uppstod. Forskare från Wuhan som insjuknade strax innan utbrottet, avancerade experiment med ?monstervirus? och en flytt av hela högrisklabbet 2019 ? en rad skäl till att allt flera vill utreda om pandemin startade i Wuhans virologiska institut. Men får vi någonsin reda på sanningen? På en kvart berättar SvD:s korrespondent i Genève, som var en av de första svenska journalisterna som rapporterade om labbläckan, om den till synes omöjliga virusjakten.
2021-08-24
Länk till avsnitt

EXTRA: Därför är hon rätt efterträdare åt Löfven

Stefan Löfven nämnde bara en person under sitt sommartal: Magdalena Andersson. Och det var ingen slump. På en kvart får du veta varför Magdalena Andersson är den som kommer ta över efter Stefan Löfven ? och varför det strategiskt bästa för socialdemokraterna är att välja en kvinna. Med SvD:s politiska analytiker Annie Reuterskiöld.
2021-08-23
Länk till avsnitt

Nästa fråga som kan fälla regeringen

När riksdagen snart öppnar igen är det en fråga framför andra som Löfven och Socialdemokraterna måste hantera: den om strandskyddet. Centerpartiet och Miljöpartiet står långt ifrån varandra och statsvetare kallar det en konflikt ?utan lösning?. Hur kommer det att sluta? Med SvD:s politikreporter Erik Nilsson. Avsnittet spelades in under fredagen, innan Stefan Löfven avisarat att han planerad avgå vid S-kongressen.
2021-08-23
Länk till avsnitt

Så lurar banken dig på boräntan. Igen och igen.

Litar du på din bank? Det borde du kanske inte. På en kvart får du veta hur bankerna ständigt hitta nya sätt för att tjäna miljoner på ouppmärksamma bolånekunder ? och varför din boränta antagligen är högre än den behöver vara. Med SvD Näringsliv bank- och finansreporter, Joel Dahlberg.
2021-08-20
Länk till avsnitt

Vart tog Allrapengarna vägen?

Allra-topparna dömdes till fängelse efter att ha stoppat miljoner av pensionsspararnas pengar i egna fickor. Idag är sista dagen att överklaga fängelsedomarna till Högsta domstolen. Men fortfarande saknas flera hundra miljoner av pensionsspararnas pengar. På en kvart får du veta vilka misstag som avslöjade bolagscheferna ? och vart de försvunna miljonerna kan ha tagit vägen. Med SvD Näringslivs grävande journalist Joel Dahlberg.
2021-08-19
Länk till avsnitt

Gåtan: flest i arbete ? men nästan högst arbetslöshet i EU

Vi skulle ha lägst arbetslöshet i EU, lovade Stefan Löfven. Sju år senare är vi fortfarande ett av de länder med högst andel arbetslösa. Ändå går det att argumentera för att svensk arbetsmarknad hör till de starkaste i EU. Det handlar helt enkelt om hur man räknar. På en kvart får du veta hur Sverige både kan ha EU:s högsta sysselsättning ? och samtidigt många arbetslösa. Med SvD Näringslivs reporter Johan Carlström.
2021-08-18
Länk till avsnitt

Därför fick talibanerna fri lejd till makten

Begreppet blixtkrig har fått en ny innebörd: det tog nio dagar för den terrorstämplade extremiströrelsen att ta makten i Afghanistan. På en kvart berättar SvD:s Mellanösternanalytiker Jesper Sundén om varför talibanerna inte stoppades och vad som nu kan tänkas ske i det maktvakuum som presidenten i landsflykt lämnat efter sig.
2021-08-17
Länk till avsnitt

Går det att bli av med elsparkcyklarna?

Elsparkcyklarna i svenska städer blir bara fler och fler ? och det blir klagomålen och olyckorna också. På en kvart får du veta hur Köpenhamn fick nog och tömde staden på elscootrar. Skulle svenska politiker kunna göra samma sak? Med SvD:s reporter Ia Wadendal.
2021-08-16
Länk till avsnitt

Forskarna är eniga ? så varför blir klimatförnekarna fler?

Enligt FN:s klimatpanel orsakas klimatförändringarna av oss människor. Men 400 000 svenskar håller inte med. På en kvart får du höra vad som måste till för att hejda klimatkrisen. Och kan den nya rapporten få klimatförnekarna att tänka om? Med SvD:s klimatreporter Erica Treijs.
2021-08-13
Länk till avsnitt

Så blev Finland bättre än Sverige på nästan allt

De är lyckligast, har bäst polis, lägst korruption och högst tillit både till myndigheter och varandra. Och de har haft en femtondel så många dödsfall i covid-19 som Sverige har. På en kvart får du veta hur vårt grannland kunde bli så bra på så mycket. Med SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin.
2021-08-12
Länk till avsnitt

Går det att stoppa skjutningarna?

Material från den krypterade tjänsten Encrochat har lett till att flera ledande gängmedlemmar kunnat åtalas och dömas. Polisen har också fått en unik kunskap om gängkriminaliteten. Ändå ökar nu antalet skjutningar. På en kvart får du veta varför domarna mot ledarskikten i gängen inte har stoppat våldet ? och vad som skulle kunna göra skillnad. Med SvD:s grävande reporter Frida Svensson.
2021-08-11
Länk till avsnitt

Så kan kaoset i Afghanistan stå oss alla dyrt

Afghanistan har kastats in i ett inbördeskrig. Talibanerna genomför en hård offensiv samtidigt som USA lämnar. På en kvart får du veta hur afghaner från alla delar av landet flyr våldet och hotet om ett nytt talibanstyre ? och vilket öde som kan vänta dem. Med SvD:s utrikesanalytiker Jesper Sundén.
2021-08-10
Länk till avsnitt

Hur rädda bör vi vara för delta?

Deltavarianten är nu den vanligaste Covid 19-varianten. Amerikanska experter har jämfört den med vattkoppor och Ebola i smittsamhet och vaccinens effektivitet skiljer sig åt. På en kvart får du reda på hur oroliga vi bör vara över deltavarianten och den ökade smittspridningen. Med SvD:s reporter Hanna Törnquist.
2021-08-09
Länk till avsnitt

Kommer Sverige att bli utan cement?

75 procent av svenskt cement kommer från Gotland. Men i oktober kan det vara slut med det. När Cementas ansökan om ett förlängt tillstånd för att bryta kalk i Slite på Gotland, inte godkändes, chockades både bolaget och svensk industri. Men fanns verkligen inga indikationer? Och vad händer om cementbrytningen stoppas? På en kvart får du veta varför den svenska cementproduktionen riskerar att stanna och vad regeringen tänker göra. Med näringslivsreporter Rikard Rosell.
2021-08-07
Länk till avsnitt

Så fick vi vårt bästa fotbollslandslag någonsin

De gick från defensiva till offensiva ? och inget lämnas åt slumpen. Aldrig har ett svenskt fotbollsguld varit så nära som nu. På en kvart får du veta varför damlandslaget kommer gå hela vägen och varför det händer just nu. Med SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.
2021-08-05
Länk till avsnitt

Nej, vi blir inte av med sommartiden

Trafikolyckorna ökar, dygnsrytmen blir knasig ? men det kommer inte att bli något slut på sommartiden. På en kvart berättar vi om hur hur avskaffandet av sommartiden blev EU-frågan ingen vill ta i ? och varför vi inte kommer bli av med den. Med SvD:s Brysselkorrespondent Teresa Küchler.
2021-08-04
Länk till avsnitt

Detektivarbetet bakom historien om Medicinmannen

Medicinmannens lögner ledde till flera personers död. Journalisten Lars Berge har ägnat ett år åt att ta reda på vem han egentligen var. På en kvart får du veta hur det var att nysta upp berättelsen om sektledaren ? och varför den nästan är mer aktuell nu än när den skedde.
2021-08-03
Länk till avsnitt

REPRIS Är kungafamiljen för politisk?

Kungens kritiska uttalande mot coronastrategin blev en världsnyhet, kronprinsessan Victoria har inledningstalat på Pride och drottning Silvia dök tillsammans med Victoria upp på #tystnadtagning. Men är det riskfritt för kungahuset att engagera sig i frågor som corona, metoo och hbtq? Och är Sverige redo för en ?woke? kungafamilj? På en kvart berättar Josefin de Gregorio, debattredaktör och skribent på SvD Kultur, om hur kungahusets vilja att vara en enande kraft i det svenska samhället riskerar att krocka med kravet på dem att vara opolitiska. Avsnittet är en repris och sändes första gången den 30 april. Under sommaren återpublicerar vi några av de avsnitt som haft flest lyssnare under våren. Den 4 augusti är Dagens story tillbaka som vanligt igen, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-30
Länk till avsnitt

Gjorde Merkel något mer än att merkla?

Hon var något helt annat: hon kom från Östtyskland, var inte jurist ? och kvinna. Efter 16 år vid makten kliver hon snart av. Men vad uträttade egentligen Angela Merkel, Tysklands första kvinnliga förbundskansler? Och vem blir nu EU:s sammanhållande kraft? På en kvart får du veta hur Angela Merkel gick från att vara en ful ankunge, till att bli världens mäktigaste kvinna ? och varför det inte är något positivt att Merkla. Med SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin. Det här är ett förinspelat avsnitt av Dagens story. Under juli månad publicerar vi färre avsnitt än vanligt, men den 4 augusti är podden tillbaka som vanligt, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-28
Länk till avsnitt

REPRIS Alla har fel om kärnkraften

Under våren rasade den svenska energidebatten. Nyamko Sabuni ville återstarta Ringhals 1, Per Bolund pekade på ny vätgasteknik och Ulf Kristersson kontrade med att han ville se små kärnkraftverk. Men vad fungerar? Och vad är sant? På en kvart får du reda på vilka argument som håller i kärnkraftsdebatten ? och om SvD Näringslivs energireporter Mikael Törnwall slutade dammsuga för att hjälpa Sverige att spara el. Avsnittet är en repris och sändes första gången den 19 februari. Under sommaren återpublicerar vi några av de avsnitt som haft flest lyssnare under våren. Den 4 augusti är Dagens story tillbaka som vanligt igen, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-23
Länk till avsnitt

Så ska Sverige få ett slut på kriget i Jemen

Det är ett krig som skördat hundratusentals liv och drivit nästan 4 miljoner människor på flykt, men i medierna är det väldigt tyst. Nu är det den svenska utrikesministerns uppgift att få ett slut på den blodiga konflikten. På en kvart får du veta vilka stormakter som är inblandade i Jemenkriget ? och varför Sveriges utrikesminister har större möjligheter än många andra att få till en lösning. Med SvD:s mellanösternanalytiker Jesper Sundén. Det här är ett förinspelat avsnitt av Dagens story. Under juli publicerar vi färre avsnitt än vanligt, men den 4 augusti är podden tillbaka som vanligt, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-21
Länk till avsnitt

REPRIS Var står Sverige i konflikten mellan Israel och Palestina?

Striderna mellan Israel och Palestina fördömdes när de rasade som värst i våras ? utan att Sverige tog ställning i konflikten. Men så har det inte alltid varit. På en kvart får du reda på vilken relation riksdagspartierna har till konflikten - och varför ett ställningstagande handlar lika mycket om inrikes positionering som utrikespolitik. Med SvD:s politiske analytiker Göran Eriksson. Avsnittet är en repris och sändes första gången den 21 maj. Under sommaren återpublicerar vi några av de avsnitt som haft flest lyssnare under våren. Den 4 augusti är Dagens story tillbaka som vanligt igen, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-16
Länk till avsnitt

Sticklingarna som blev investeringsobjekt

Den gick från att vara en spretig 70-talsplanta till att bli megatrendig. Under våren har monsteran blivit ett investeringsobjekt där hundratals köpare slåss om sticklingarna. På en kvart får du reda på varför svenska köpare varit beredda att betala femsiffriga belopp för en blomstickling. Med SvD:s utrikesredaktör Sara K Lindquist. Det här är ett förinspelat avsnitt av Dagens story. Under juli månad publicerar vi färre avsnitt än vanligt, men den 4 augusti är podden tillbaka som vanligt, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-14
Länk till avsnitt

SPECIAL: Vem är den mystiske Medicinmannen?

Speciallyssning från Dagens story: En långhårig man i fjäderskrud dyker upp i Sverige våren 1991. Han kommer från ett nordamerikanskt urfolk och har en unik visdom som ska rädda planeten. Människor följer honom djupt in i skogen för att leva i harmoni med naturen. Men är lägerbyn ett drömsamhälle eller en sekt? Medicinmannen är en podd från Svenska Dagbladet och Banda. För att höra fortsättningen av serien, sök på "Medicinmannen" i din podcast-app.
2021-07-10
Länk till avsnitt

REPRIS Kommer viruset från ett labb i Wuhan?

Teorin kom tidigt, och förkastades. Mittemot marknaden i Wuhan ? coronapandemins epicentrum ? ligger ett högrisklaboratorium som bedriver kontroversiell forskning på fladdermusvirus. Larmen från amerikanska diplomater 2018 om att experimenten där kunde utlösa en pandemi ignorerades. På en kvart får du veta allt om labbteorin som WHO:s coronadelegation inte ville utreda. Med SvD:s utrikesreporter i Genève, Gunilla von Hall. Avsnittet är en repris och sändes första gången den 29 mars. Under sommaren återpublicerar vi några av de avsnitt som haft flest lyssnare under våren. Den 4 augusti är Dagens story tillbaka som vanligt igen, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-09
Länk till avsnitt

EU:s icke existerande gemensamma migrationspolitik

Victor Orban vill inte ha muslimer, Spanjorerna vill inte fokusera på asylsökande och esterna vill helst inte prata alls. Att EU-länderna ska komma överens i migrationsfrågan tycks omöjligt. På en kvart får du veta varför EU aldrig kommer att föra en gemensam migrationspolitik ? och hur man istället tänkt lösa migrationsfrågan. Med SvD:s Brysselkorrespondent Teresa Küchler. Det här är ett förinspelat avsnitt av Dagens story. Under juli månad publicerar vi färre avsnitt än vanligt, men den 4 augusti är podden tillbaka som vanligt, 15 minuter, varje vardag.
2021-07-08
Länk till avsnitt

Det här är Daniel Eks nya affärsimperium

Grönt stål, digital vård och gärna ett brittiskt fotbollslag. Spotifys grundare och storägare Daniel Ek bygger ett nytt affärsimperium. Men vilken är drivkraften ? och får Spotify den kärlek bolaget behöver? På en kvart får du reda på hur Daniel Ek sticker ut i svenskt näringsliv. Med Jan Almgren, reporter på SvD Näringsliv.
2021-07-07
Länk till avsnitt

Bajs i badvattnet? Lika bra att du vänjer dig

Avloppsvatten vid stränderna har varit ett problem för stockholmarna i sommar. Och det kan komma att bli allt vanligare. På en kvart får du veta vad som händer när näringsämnen strömmar ut i hav, sjöar och vattendrag ? och om du vågar bada i sommar. Med SvD:s reporter Staffan Dickson.
2021-07-06
Länk till avsnitt

Muthärvan har nått Ericssons högsta topp

När Ericsson 2019 tvingades betala ett rekordstort bötesbelopp efter en mutskandal lovade en rasande vd Börje Ekholm att det aldrig skulle hända igen. I själva verket hade historien bara börjat nystas upp. På en kvart får du veta hur mutanklagelserna i Afrika och Asien kan leda till att tidigare toppchefer hamnar i fängelse. Med Jan Almgren, reporter på SvD Näringsliv.
2021-07-05
Länk till avsnitt

?Det dummaste man kan göra är att skjuta en polis?

Ett torg med en blodig historia. Nu har det hänt igen, och den här gången ledde skottlossningen till att en ung polisman fick sätta livet till. På en kvart får du veta varför det oansenliga Vårväderstorget har blivit en symbol för skjutningarna ? och hur mordet i bästa fall kan leda till ett trendbrott. Med Mathias Ståhle, grävande reporter på SvD.
2021-07-02
Länk till avsnitt

Så kan världens dödligaste djur invadera Sverige

Myggor är mer än en irriterande sommarplåga. De kan också vara bärare av virus och parasiter. På en kvart får du veta varför vi riskerar en myggsommar och hur arter som nilfebersmyggan kan föra med sig allvarliga sjukdomar till Sverige. Med Anders Lindström, forskare på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och enligt egen utsago en av de svenskar som gillar mygg mest.
2021-07-01
Länk till avsnitt

Hoppet om Hongkong har dött

För ett år sedan nådde bilderna från massdemonstrationerna för ett fritt Hongkong världen. Sedan blev det knäpptyst. Vad har hänt med aktivisterna? På en kvart får du veta hur en ny lag på bara ett dygn gjorde all opposition i ett av världens handelscentrum omöjlig. Med Moa Kärnstrand, journalist och författare som själv var på plats under demonstrationerna.
2021-06-30
Länk till avsnitt

Så kan en försvunnen sosse ge Kristersson makten

En avhoppad vänsterpartist, en försvunnen socialdemokrat och en centerpartist som går sin egen väg. Alla kan de stoppa Stefan Löfvens försök att ta tillbaka makten. På en kvart får du veta vilka oväntade detaljer som kan avgöra vem som styr Sverige i höst. Med SvD:s politiske kommentator Göran Eriksson.
2021-06-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.