Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Dagens story

Dagens story

Ett ämne, en kvart, fem dagar i veckan. Med några av Sveriges kunnigaste journalister. Dagens story från Svenska Dagbladet ger dig djup och perspektiv på de viktigaste nyhetshändelserna just nu. Nytt avsnitt varje vardagsmorgon.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svd.se

Avsnitt

Kan USA:s finansminister höja boräntorna i Göteborg?

Världens centralbanker öser pengar över ekonomin för att stötta krisande företag och hushåll. Experterna varnar för överhettning ? i alla fall vissa av dem. Andra vill tvärtom elda på mer. Men vem har rätt? Och bör vi oroa oss över de svenska boräntorna? På en kvart får vi du veta om världens stödpaket kommer driva upp inflationen och de svenska boräntorna. I avsnittet intervjuas SvD Näringslivs makroreporter Johan Carlström.
2021-02-26
Länk till avsnitt

Bidens klimatlöften ? mest symbolpolitik?

Oljeindustrin höll andan. Miljörörelsen jublade. Men hur progressiv blev egentligen Bidens klimatpolitik? Joe Biden gick till val på att stoppa olje- och gasutvinning på statlig mark och han skrev raskt under Parisavtalet som nybliven president ? men han har också godkänt ett 30-tal oljeborrningar. På en kvart får du reda på vad Joe Bidens gjort under sin första tid som självutnämnd klimatpresident ? och om han lever han upp till sina löften.
2021-02-25
Länk till avsnitt

Så kan det gå när influencers ger aktietips

De är unga, de gör snabba börsklipp och de ger aktietips till tusentals följare på Tiktok. En demokratisering av börsen ? eller en hype där oerfarna privatsparare riskerar att förlora allt?
2021-02-24
Länk till avsnitt

Esbjörn, 81 ? Ebba Buschs minsta problem

Blir ett ruckel utanför Uppsala Ebba Buschs politiska fall? KD:s opinionssiffror sjunker och många i partiet oroar sig för sviterna av husaffären. Men Ebba Busch har värre saker att oroa sig för.
2021-02-23
Länk till avsnitt

Sputnik V ? Putins geopolitiska maktmedel?

Det ryska coronavaccinet gick från hånat till hyllat när pretigetidskriften The Lancet verifierade Sputik V som ett av de mest effektiva vaccinen. Men var det ryssarnas hälsa som var i fokus i vaccinkapplöpningen? På en kvart får du veta hur Ryssland vann det globala vaccinracet och sannolikheten att Putin kommer använda Sputnik V som ett geopolitiskt påtryckningsmedel. Dagens story är Svenska Dagbladets dagliga nyhetpodd.
2021-02-21
Länk till avsnitt

Alla har fel om kärnkraften

Den svenska energidebatten rasar. Nyamko Sabuni vill återstarta Ringhals 1, Per Bolund pekar på ny vätgasteknik och Ulf Kristersson vill se små kärnkraftverk. På en kvart får du veta hur alla kan ha fel om kärnkraften. Dagens story är en daglig nyhetspodd från Svenska Dagbladet. 15 minuter, varje vardag. Med några av landets kunnigaste journalister.
2021-02-19
Länk till avsnitt

Trailer Dagens story

Ett ämne, 15 minuter, varje vardag. Av landets kunnigaste journalister.
2021-02-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.