Sveriges 100 mest populära podcasts

Medicinmannen

Medicinmannen

En långhårig man i fjäderskrud dyker upp i Sverige våren 1991. Medicinmannen kommer från ett nordamerikanskt urfolk och har en unik visdom som ska rädda planeten. Människor följer honom djupt in i skogen för att leva i harmoni med naturen. Men är lägerbyn ett drömsamhälle eller en sekt? Lars Berge berättar den tidigare okända historien om ett experiment som kostade flera människor livet. En podd i fem delar från Svenska Dagbladet och Banda.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svd.se/medicinmannen

Avsnitt

5. Allt blir aska

Del 5 av 5. Svensk polis gäckas av gåtan med en anonym ihjälsvulten man som har hittats lutad mot ett träd i skogen. Rörelsens medlemmar återvänder till samhället. Och Medicinmannen gör ett sista försök att förverkliga Gaialand.
2021-07-27
Länk till avsnitt

4. Ritualmordet

OBS! Det här avsnittet innehåller beskrivningar av grovt våld. Del 4 av 5. En ung svensk blir knivhuggen till döds på ett vandrarhem. Mannen som ska ha hållit i kniven kan inte förklara vad han har gjort ? eller varför. Under de trettio år som gått har han aldrig uttalat sig om vad som hände. Tills nu.
2021-07-20
Länk till avsnitt

3. Dansar med vargar

Del 3 av 5. I Sverige köper alla Mans historier. Alla utom en. Men om han inte är den sista levande medicinmannen från mi'kmaq-folket, vem är han då?
2021-07-13
Länk till avsnitt

2. Det stora experimentet

Del 2 av 5. Rörelsen flyttar till norra Finland och får ett varmt välkomnande. Men att leva i tält vid polcirkeln är en prövning. Och när ett litet barn behöver vård ställs allting på sin spets.
2021-07-06
Länk till avsnitt

1. Undergången är nära

Del 1 av 5. Medicinmannen beskrivs som en visionär och frihetskämpe. Ett antal svenskar lämnar allt de har och flyttar ut i skogen för att förverkliga hans drömsamhälle. Men vem är han egentligen?
2021-07-06
Länk till avsnitt

Trailer: Medicinmannen

I Medicinmannen berättar Lars Berge den tidigare okända historien om ett experiment som kostade flera människor livet. Premiär den 6 juli.
2021-07-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.