Sveriges 100 mest populära podcasts

Jag är Svensk

Jag är Svensk

Vad innebär det egentligen att vara svensk? Kan man känna sig svensk fast man har en utländsk bakgrund? Är det viktigt och i så fall varför? Finns det olika sätt att vara svensk på? Podden Jag är Svensk tar upp likheter och skillnader i hur man ser på, gör och upplever saker i Sverige och i andra länder. Två vänner, Vivianne och Zena, båda med utländsk bakgrund, skrattar mycket, och kan hända gråter när de tillsammans med olika gäster passionerat diskuterar dessa och många andra ämnen. Det här är en podd om det svenska, det osvenska, om att inte behöva välja och vår individuella svenskhet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/jag-ar-svensk-829680

Avsnitt

9. Svenskar, dejting och sex

Fi Lindfors gästar podden och pratar om hur dejtinglivet ser ut i Sverige jämfört med resten av världen. Varför tar vi i Sverige så seriöst på dejtandet, är vi mer öppna om sex i Sverige och hur påverkar jämställdhet dejting och sex?
2021-11-30
Länk till avsnitt

8. När börjar man bli svensk?

Vivianne och Zena träffar Jason Diakté för att prata om när resan mot att bli svensk börjar. Det är en svår fråga utan rätta svar, men går det att märka av när man börjar bli svensk och finns det konkreta saker man själv kan göra? Dessutom diskuteras om man känner sig extra svensk när man är utomlands, är Sverige ett svårt samhälle att känna tillhörighet till och har man skyldigheter till sitt land?
2021-11-23
Länk till avsnitt

7. En adopterad svensk

I veckans avsnitt träffar Vivianne och Zena Anitha Clemence som berättar om sin resa för att hitta sina biologiska släktingar, hur det är att vara adopterad till en liten svensk ort och vad svenskhet betyder för henne.
2021-11-16
Länk till avsnitt

6. En svensk invandrare

Veckans avsnitt gästas av Carin da Silva som 2019 flyttade till Belgien med sin familj! Hur är det att komma in i ett annat samhälle än det man är van, finns det fördomar mot svenskar och hur gör man för att passa in i sin nya kontext?
2021-11-09
Länk till avsnitt

5. Ljuv musik

Douglas León, mer känd som Dogge Doggelito, gästar och pratar musik! Är musik ett universiellt språk som binder oss alla samman, vad betydde Hip Hop för Dogge som ung och på vilket sätt öppnade musiken upp för att alla oavsett bakgrund kan lyckas i Sverige?
2021-11-02
Länk till avsnitt

4. Kan man känna sig svensk om man inte ser svensk ut?

I veckans avsnitt träffar Vivianne och Zena Lotta Gray, även känd som "Vimmelmamman" och undrar över det här att känna sig svensk och samtidigt vara medveten om hur man själv ser ut, vilket sammanhang man passar in i och vilken miljö man bidrar med till sina barn. Hur har det sett ut i samhället från det att Vivianne, Zena och Lotta själva var unga till deras barns verklighet nu, är folk mer medvetna och har tonen ändrats? Känsliga lyssnare varnas då det förekommer laddade ord i detta avsnitt.
2021-10-26
Länk till avsnitt

3. Passa in i samhället

Chrystelle Eriksberger gästar och pratar om att passa in i det samhälle man lever i. Hur känner vi? Passar vi alltid in och finns det ett krav av att man ska passa in? Vad är nyckeln för att känna sig inkluderad och är Sverige ett svårt land att passa in i?
2021-10-19
Länk till avsnitt

2. Vi mår bra av att skratta

Vivianne och Zena träffar Sina Samadi, mer känd som Sean Banan och pratar humor! Vad skrattar vi åt i Sverige och vad skrattar vi åt i Iran, är det viktigt att förstå ett lands humor för att känna sig som en del av det? Vad har format vår humor, är det kultur, familj eller något helt annat? Lyssna på Jag är Svensk en dag tidigare i appen Podplay eller på podplay.com
2021-10-12
Länk till avsnitt

1. Alla Måste Äta

I premiäravsnittet av Jag är Svensk gästas Vivianne och Zena av krögaren Tommaso Li Donni. Hur ser matkulturen ut i Italien jämfört med Sverige, vad är den största skillnaden och de största likheterna mellan svensk och italiensk mat? Vad står på bordet hemma hos oss, finns det saker svenskar gör bättre än italienare när det kommer till mat och vad betyder att vara svensk för honom? Lyssna på Jag är Svensk en dag tidigare i appen Podplay eller på podplay.com
2021-10-05
Länk till avsnitt

Trailer: Jag är Svensk

Vad innebär det egentligen att vara svensk? Kan man känna sig svensk fast man har en utländsk bakgrund? Är det viktigt och i så fall varför? Finns det olika sätt att vara svensk på? Podden Jag är Svensk tar upp likheter och skillnader i hur man ser på, gör och upplever saker i Sverige och i andra länder. Två vänner, Vivianne och Zena, båda med utländsk bakgrund, skrattar mycket och kan hända gråter, när de tillsammans med olika gäster passionerat diskuterar dessa och många andra ämnen. Det här är en podd om det svenska, det osvenska, om att inte behöva välja och vår individuella svenskhet. Podden släpps före alla andra plattformar på måndagar på Podplay. Lyssna i appen eller podplay.com
2021-09-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.