Sveriges 100 mest populära podcasts

Man Machine

Man Machine

Man Machine - Musiken, människan, maskinen. En podcast med Nina och Johanna från producentduon LOKATT som bjuder in musiker och maskiner till samtal om skapande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/man_machine_podd/

Avsnitt

19. Brenda El Rayes och BrendaChorden

I Man Machine #19 får vi besök av kompositören, DJn och musikproducenten Brenda El Rayes. För första gången i Man Machines korta historia har vi en gäst som har med sig en egenbyggd maskin döpt efter artisten själv, BrendaChorden. En mångsidig liten manick med magiska ljud skapad i en gammal cigarrlåda. Brenda berättar om hur hon kom på idén att bygga en egen maskin och flera andra inspirerande projekt. Vi pratar även om att konsten måste få vara fri, hur det är att skriva musik för teater för första gången, och om hennes senaste framförande på Scendödsfestivalen på nedläggningshotade Musikaliska. Där spelade hon på stora scenen med sin egenbyggda maskin och sin alldeles egna kör. Ja ni hör, Brenda är precis lika mångsidig som sin manick! Vi får även en ?live? performance här i podden och i ?tutorial time? (Instagram) ? in och följ oss @man_machine_podd för att se filmen med BrendaChorden.

2023-03-30
Länk till avsnitt

18. Man Machine och månadens musikupplevelser

Vi reflekterar över vad vi tar med oss från mötet med vår förra gäst Christoffer Berg och inspireras av hans tänk kring dynamik i form av känslokontraster. Det vi spekulerar om i avsnittet visar sig dagen efter bli offentligt: han proddar Håkan Hellström!

Det blir även en intervju med nya programchefen och musikern Gustav Bendt som berättar om Stadsgårdsterminalens nya livescen Kollektivet Livet Bar & Scen i Stockholm.

Dessutom delar vi flera fantastiska spelningar och event som vi varit på nu i början av året  ? allt ifrån band vi sett live som Goat, Maidavale och Kimchii, senaste utställning med Love Hultén, musikteatern Alltid vara vi och Stockholms nya pärla till musiksalong ? Kaijas! Vilken händelserik månad, och vilket härligt och kort avsnitt det blev :) Obs! endast 34 minuter. Heja oss!

2023-02-27
Länk till avsnitt

17. Christoffer Berg och Elektron Syntakt

I det här avsnittet har vi ett ovanligt långt samtal en sen kväll på Backstage hotell på Djurgården i Stockholm. Människan Christoffer Berg får verkligen vara i fokus här och i andra hand kommer maskinen han har med sig ? Elektron Syntakt.

Vi får följa med på en minnesresa ? från en musikalisk uppväxt, samarbeten med flera spännande artister och om de största inspirationskällorna. Nyligen hemkommen från en Robynturné, med nyköpt levintrumset i bagageutrymmet, sitter han avslappnat i en fåtölj på sitt hotellrum och drar anekdot efter anekdot. Christoffers tidigare arbete innefattar såväl Depeche Mode som The Knife ? flera gånger under samtalet ställer vi oss frågan: vem är du, Christoffer Berg?

När vi får smyghöra hans kommande släpp med egna projektet Hird börjar bitarna falla på plats. Det låter fantastiskt ? både hemligt och härligt, glatt och melankoliskt. Precis så där som vi verkligen gillar det! Längsta avsnittet i Man Machines korta historia, med en gäst som i och för sig har ovanligt mycket att berätta. Och ja, även ni lyssnare får höra en sneakpeek på Hirds kommande release, lyxigt, eller hur, och bara i Man Machine.

2023-01-30
Länk till avsnitt

16. Man Machine, ljudäventyr på Island och i stockholmsnatten

I det här avsnittet får ni följa med oss på äventyr där vi gör fältinspelningar från olika platser. Vi åker båt mot ett neonfärgat Gröna Lund, närmare bestämt till Konsthallen och den nya aktivering som sker på Kungliga Djurgården som blivit nöjesdestination för ännu fler. Vi hänger med roliga tyskar i karaokerum, försöker bjuda in Benjamin Ingrosso till podden, reflekterar över samtalet med vår förra gäst Janus Rasmussen, bjuder på inspelningar från vår spännande biljettjakt på Island ? och delar geotermiska ljudminnen från våra rundturer där.

Sen har vi såklart även en julklapp till er kära lyssnare ? en vinterhymn (LOKATT - In snow and time) som vi lovat er redan tidigare, vår ständige följeslagare och editmaker Harald Björk hörs också här. Låten är en påminnelse om att kämpa på, att det aldrig är försent för förändring, förlåtelse, eller framtidsplaner att ta fart, att vi finns med i varsitt öra när det känns som om alla andra är långt borta. Lyssna på den allra sist i avsnittet.

Ta hand om er i vintermörkret.

Kram från Nina & Johanna

2022-12-23
Länk till avsnitt

15. Janus Rasmussen & Elektron Machinedrum

Man Machine goes International! For our new listeners ? hello and welcome! We are sisters Nina and Johanna from Swedish producer duo LOKATT. This is our podcast where we invite artists and producers from the music scene to our studio in Stockholm. In this episode we take you with us to Reykjavik and Iceland Airwaves festival, where we had a talk with the great artist and producer Janus Rasmussen (from Kiasmos, Bloodgroup). We visited Janus studio in the harbour where he told us about his lovely machinedrum, production secrets and tour memories. He also told us why it's so hard being a machine lover in Iceland ? can you guess why? And have you listened to Janus brilliant song Slóð? We did, and danced to his performance at Idno, the old wooden theater, and then we got to hear the creative story behind it! Man Machine is mainly in Swedish with some episodes in English (like this one). Enjoy!
2022-11-23
Länk till avsnitt

14. Man Machine på By:Larm & Gather Noise/Night

Följ med oss till Oslo där vi är delegater för Export Music Sweden på musikfestivalen By:Larm.

Vi hänger med tidigare Man Machine-gästerna Harald Björk, Lune och Lisa Pyk, analyserar en magisk spelning med hypade Waterbaby, går på fest på Independent music agency Ohlogy, dansar till Mano Le Tough och reflekterar över hur mycket vi faktiskt saknar ett By:Larm på hemmaplan.

Vi är såklart även med på premiären av Gather Noise och Gather Night i Stockholm där Studio Barnhus har sitt första livegig någonsin ? en fem timmar lång maskinupplevelse! Men lugn, avsnittet är bara sådär lagom långt, babbligt och reflekterande som det brukar vara ? enjoy!

2022-10-19
Länk till avsnitt

13. Jenny Vaz & Roli Seaboard Rise 49

Gott nytt andra poddår med ny gäst ? artisten och producenten Jenny Vaz, som bland annat har duon Vaz tillsammans med sin syster Cecilia.

Jenny berättar om hur intresset för maskiner startade, hur det är att både skapa musik och ha företag ihop med sin syster och om deras olika roller när de producerar. Vi pratar live set-ups, kreativa mixar, västafrikanska rytmer och får höra när Jenny spelar spök för oss på ?rolin?. Det här är ett långt och givande samtal, där vi skulle kunna fortsätta prata för all framtid i studion. Dessutom har Vaz ett album och liveföreställning på gång framöver och vi får en sneak peek på kommande släpp! Lyx!

Vi firar vårt andra poddår med en sprakande färsk jingelremix av Harald Björk.

2022-09-26
Länk till avsnitt

12. Man Machine och ljudminnen

Nu har vi poddat i ett år! I det här avsnittet har vi sparat ljud från sommarens resor, back to the roots, bergen i Österrike där vi började skriva låtar och spela gitarr. Musikkvällar med alpbönder, en stilla kväll vid Vänern och kobjällror som klingar i skymningens sluttning. Låter syrsor olika på olika platser och hur låter egentligen tystnaden?

Vi pratar även om artister som överger sina major mamas för att stå på egna ben, drömmer om ett musikimperium och reflekterar över vår förra gäst Lune. Vi är ringrostiga men peppade ? och blickar framåt mot höstens avsnitt och ett andra poddår tillsammans med er.

2022-08-31
Länk till avsnitt

11. Lune & farmors Omnichord

I detta magiska avsnitt hoppas vi att ni lägger er tillrätta i en hängmatta, drar på lurarna och bara njuter av lite ledighet och svalka. Gäst är ingen mindre än artisten, producenten och dansaren LUNE. Hon har med sin farmors finaste maskin, Omnichorden. Det blir samtal om familj och förfäder som banat den musikaliska vägen, om att skapa med sin käraste syster och fina sommarminnen från en gungande båt. Vi pratar också om att hitta tillbaka till sitt musikaliska ursprung, där allt började, och vikten av att skapa sin alldeles egna värld. Spretighet vs. frihet, roliga och creddiga samarbeten, att vara sin egna skivbolagsboss och om att hellre sjunga än prata. Vi får även en exklusiv, väldigt närvarande och känslosam livespelning med Lune och Omnichorden.
2022-06-29
Länk till avsnitt

10. Man Machine och rösten som maskin

I det här avsnittet nördar vi lite spontant in på rösten och reflekterar kring vår förra gäst. Den mänskliga röstmaskinen som kan vara både skräckinjagande och fantastisk att använda. Rösten kan vara ett av våra favoritämnen att både prata om och jobba med ? då vi både stått på scen sedan barnsben, tagit sånglektioner, utbildat oss till retorikkonsult, musikproducent och ja, Nina har till och med en något hemlig andningsinstruktörsutbildning i bakfickan. Så, det är inte konstigt att vi inte kan sluta när vi väl börjat reflektera över rösten ? både den talade och den sjungna, den tysta som den rebelliska, och inte minst den spontana.

2022-06-06
Länk till avsnitt

9. Molø & Ableton Push

I det här avsnittet gästas vi av producenten och djn Molø (Moa Lönnå) och hennes kompanjon Ableton Push. Vi pratar bland annat om Indienturnéer, katter som äter på musikmaskiner, studioexplosioner och hur det är att ha en manager. Men även om att alla borde ha en go-to-person att fråga om råd mitt i natten. Ett härligt långt samtal där Johanna mest vill dissekera Moas produktioner för att få reda på de smaskiga ingredienserna och Nina som inte kan sluta visualisera kring hur det skulle se ut om Molø skulle spela live. Och till sist, vi får ett smakprov av Moløs kommande EP-släpp (superexklusivt för Man Machine).
2022-06-01
Länk till avsnitt

8. Man Machine och Nord Electro 3

I det här avsnittet spelar vi toner på Norden för läget i världen, pratar om det fruktansvärda som sker i Ukraina och flyr in i maskinernas värld med vår ständige kompanjon Nord Electro 3. Vi reflekterar över vår förra gäst, Vera Vinter, och lugnet hon skapar samt hennes mod. Vi pratar minnen från gamla fina projekt vi gjort och om känslan när det inte alls går som du tänkt dig, när paniken växer och du bara vill springa av scenen?vilket Johanna även gjort en gång i Berlin :) Smått och gott, högt och lågt, som alltid med oss. Välkommen till ännu ett avsnitt av Man Machine.
2022-05-08
Länk till avsnitt

7. Vera Vinter, Boss VE-20 Vocal Performer och Line 6 HX Stomp XL

Vi gästas av artisten Vera Vinter, uppvuxen i Stora Lappträsk (Norrbotten), som inleder med att spela låten Reikdom för oss, live på Kalixmål. En skör och känslosam låt som behövs lite extra just nu ? som skänker lugn och trygghet. Vera är mitt i utforskandet av sina musikmaskiner Bossen och Stompen ? Boss VE-20 Vocal performer och HX Stomp XL. Rösten, loopar, gitarr och effekter står i fokus. Vi pratar om hennes nya studiokollektiv och kommande turné, där de nya maskinkompisarna ska få följa med. Spännande att höra hur hon översätter sin inspelade musik live med hjälp av loop- och effektpedaler.

2022-02-25
Länk till avsnitt

6. Man Machine och Korg Minilogue

Nytt år och nya missöden plåstras om av en gammal vän till oss, Korg Minilogue, kanske får vi börja kalla henne Kylie Minogue? Vi, Johanna och Nina, funderar över hur det ska gå för krisen i kulturbranschen och TACK ni som orkar ta täten. Planerar årets alla musikprojekt vi vill ro iland och inser efter förra gästens besök att det är pocketsyntar och 45-minuters sessioner vi behöver mer av i våra liv.
2022-01-27
Länk till avsnitt

5. Jörgen Kjellgren och Teenage Engineering OP-1

I det här avsnittet dricker vi glögg med musikern och producenten Jörgen Kjellgren. Han har med sig OP-1 från Teenage Engineering som han spelar harmoniska toner på och klingar in ledigheten med. Jullugnet infinner sig mellan samtal om skapande, att ta sig tid för sin kreativitet, live-spelningar och den perfekta semester setupen. Ett extra långt avsnitt att lyssna till under granen medan du knaprar polkagris och kola.

2021-12-22
Länk till avsnitt

4. Man Machine och Drumbrute

I detta avsnitt leker vi, Nina och Johanna, med Drumbruttan (Drumbrute, Arturia), spelar trumvirvlar för vår nya statsminister och fortsätter reflektera över vår skapandeprocess i studion. Johanna är i gasen och kommer på flera spontana idéer ? som att starta upp både Man Machine-julkalender och maskinbyteshandel ? dessutom vill hon skriva en julhit. Nina vill mest bara åka på weekend till Göteborg med vår nya portabla podd-setup. Var med i vår julkalender! Skickar oss en egen tutorial av din maskin 1-3 min (känn dig fri) som vi delar på Instagram när vi känner för det (och om vi får in nåt): Man Machine podd. Dröm och dela! Maila till [email protected] eller via Insta.
2021-12-01
Länk till avsnitt

3. Lisa Pyk och Roland Juno 106

I det här avsnittet gästas vi av Lisa Pyk, som bland annat är medlem i bandet Vulkano. Hon har med sig sin ständiga följeslagare Roland Juno 106 och tillsammans får vi följa Juno och Lisa på deras resa ? som börjar med en märklig stöld, kladdiga turnéminnen, visdomsord av veteranen Max Martin ? till ett mediums förutsägelse och mystiska ljudlandskap i Twin Peaks anda.

Att Lisa och Juno trivs så bra ihop förstår vi ? deras två starka personligheter går hand i hand och tillsammans har de upplevt flera hundra spelningar ihop.

2021-11-03
Länk till avsnitt

2. Man Machine och Kawaiorgeln

Vi kan inte sluta podda! I det här avsnittet får ni lära känna oss, Nina & Johanna, lite mer och höra våra reflektioner om vår första gäst. Vi ställer oss frågan vad en musikmaskin egentligen är och blir nostalgiska när vi pratar om vår darling Kawaiorgeln. Det kan hända att vi hamnar lite off-topic när vi kommer in på hållbarhet ? eller är det viktigt att hålla sig till sin nisch? Slutsats: det här är vår podd och det är vi som bestämmer. Vi lovar, det kommer en spännande gäst i nästa avsnitt, snart.

2021-10-20
Länk till avsnitt

1. Harald Björk och Roland TB-303

Man Machine (Musiken, människan, maskinen). En podcast med Nina och Johanna från producentduon LOKATT som bjuder in musiker och maskiner till samtal om skapande. Vår första gäst i studion är artisten Harald Björk. Han kommer straight from the rejv och festen i skogen, har med sig en spännande maskin från 80-talet och delar med sig av allt från maskinminnen till framtida släpp. Varning! Det här avsnittet är nördigt ? när Harald kommer igång kan han inte sluta spela på sin 303:a. Det blev ett mysigt samtal om hur man bland annat kan skapa trygghet i en nervös livespelning och när Harald faktiskt blir tekniktrött. Första avsnittet och första intervjun ? tack och lov att vi känner Harald så bra ?? raka frågor och djupa svar.
2021-09-29
Länk till avsnitt

PILOTAVSNITT

Pilotavsnitt - Man Machine (Musiken, människan, maskinen). En podcast med Nina och Johanna från producentduon LOKATT som bjuder in musiker och maskiner till samtal om skapande. Det mesta blev visst lite hur som i vårt pilotavsnitt. Flow och feeling går före teknik och kvalitét. Vi snubblar på orden (trots att Nina är retorikexpert), ljudkvalitén suger (sorry vi spontanade piloten och glömde gainen ? trots att Johanna har en kandidat i musikproduktion). Vi hypar vår nästa gäst Harald Björk, delar nicknames på våra maskiner som Drumbruttan och Lugan-frugan, och har "stolt" proddat vår egen jingel. Det kan vara så att vi startade den här podden just för att vi först gjorde en jingel (på skämt för att lära oss ett nytt musikprogram)...eller är det så att vi egentligen velat göra just den här podden under väldigt lång tid ? men först nu kom till skott? Välkomna till vår studio, hoppas du vill följa oss och dela oss med andra! 
2021-08-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.