Sveriges 100 mest populära podcasts

Human Design med Emelie och gäster

Human Design med Emelie och gäster

En podcast om hur du hittar hem til dig själv med hjälp av Human Design - ett system som kommer förändra hur du ser på dig själv, andra och världen för alltid.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podcasters.spotify.com/pod/show/emelie367

Avsnitt

55: Vem ska man lyssna på i Human Design-djungeln?

Det finns ett hav av information om Human Design, men inte alla lär bort det samma. Vem ska man egentligen lyssna på? Och vad är skillnaden på Gene Keys och Human Design? I dagens avsnitt får du veta mer om historian bak systemet och vem som är den allra viktigaste att lyssna till när du ska navigera i denna djungeln (dig själv!).

Vill du veta mer om Human Design och Gene Keys? Du hittar Emelie här: emelieshumandesign.se instagram: @emelies_humandesign.se

2024-02-18
Länk till avsnitt

54: Livet före och efter Human Design - med Frida Johansson

Frida, som är en ego-projektor med 3/5 profilen, gästar dagens avsnitt. Hon berättar om hur Human Design hjälpt henne på vägen mot att acceptera sig själv och känna kärlek för sig själv genom förståelse. Vi pratar öppna center, 3/5 profilen, att vara en projektor i skolan, cross of the vissel of love och mycket annat.

Vill du boka en reading med Frida? Du hittar henne via @humandesignbyfrida

2024-02-03
Länk till avsnitt

53: The Rave New Year!

I dagens avsnitt snackas det nyår (som inträffa när solen går in i port 41 enligt Human Design), cykler och Pluto. Vi ser också på skiftet som sägs inträffa i 2027 och hur ett större perspektiv kan vara till nytta när vi upplever att inte ha kontroll.

Följ mig gärna på instagram för mer info om Human Design: @emelies_humandesignsverige

Vill du gå en kurs eller boka en reading? Kolla in min hemsida: emelieshumandesign.se

2024-01-21
Länk till avsnitt

52: Familj, traditioner och irritation - julavsnittet med Marli Montan är här!

I detta avsnittet besvarar vi era frågor som ni fick skicka in om hur man ska hantera sin egen och andras familj under högtiden med hjälp av Human Design. För visst är det väl så, att även de vi älskar kan vi reta oss skogstokiga på?

Följ oss gärna på instagram: @marli.montan och @emelieshumandesign.se

2023-12-17
Länk till avsnitt

51: Döden, livet och Human Design - med Ann-Louise Nordin

Emelie och Ann-Louise dyker in i ett tema som kan kännas otäckt för vissa, men som för andra kan kännas livgivande; nämligen Döden. Hur vore våra liv om vi levt från vissheten om att vi har en begränsad tid att leva? Och vad är det som gör livet meningsfullt?

Vill du boka en reading av din karta med Ann-Louise kan du göra det via @annlouise.nordin

2023-12-03
Länk till avsnitt

50: Human Design och Astrologi - Alma Wolf gästar!

Vad kan vi som studerar Human Design lära från Astrologin och vad kan de som studerar Astrologi lära från Human Design? Och kan det vara så att båda dessa system pekar mot samma sak, fast från olika vinklar?

I dagens avsnitt pratas det Plutoenergi, Saturn Return, sår och Scorpiontecken - häng med och se om du kan upptäcka hur dessa system kan utfylla varandra.

Vill du boka en Astrologi-sittning med Alma? Du finner henne via frustorm.se eller på instagram @_frustorm

Vill du veta mer om Human Design? Följ Emelie på instagram: @emelieshumandesign.se eller kika in på hennes hemsida: emelisehumandesign.se

I podden nämns även Frida som också är astrolog. Henne finner du på instagram och kontot @fridafullt

2023-11-05
Länk till avsnitt

49: Cross of Penetration - att så ett frö med hjälp av chock - med My Westerdal

My Westerdal som lever av att inspirera till matfrihet och intuitivt ätande gästar podden. Emelie gör en intro-reading av hennes karta som avslutas med en titt på hennes inkarnationskors "Cross of Penetration". Kommer ni ihåg vilken gäst som tidigare har gästat podden som också har det samma inkarnationskorset?

My kan ni följa via @mywesterdahl.se och Emelie hittar ni via @emelieshumandesign.se

2023-10-22
Länk till avsnitt

48: Om generalisering av Energityperna - Marli gästar!!

Marli är äntligen tillbaka som gäst i detta avsnitt och det diskuteras generalisering av Energityperna. Kan vi verkligen säga att "Manifestorer är så och så"? Eller måste vi se närmare på detaljerna i kartan för att se personen bak?

Mer info om Human Design? Följ Marli på instagram: @marli.montan och Emelie: @emelieshumandesign

2023-10-08
Länk till avsnitt

47: Relationsavsnittet med Ida Nordfors och Sebastian Martinsson från The Bachelor!

Ida och Sebastian blev ett par i The Bachelor 2021 och de gästar podden idag för att se på deras kartor. Vi pratar bland annat om skillnaden på en projektor och en MG i en parrelation, profilerna 4/6 + 6/2 och deras olika definitioner i energicentrena. Skratt och igenkänning utlovas!

Vill ni lära känna Ida och Sebastian närmare kan ni göra det via instagram: @ida.nordfors @sebastian.martinsson

Vill du lära dig mer om Human Design följer du Emelie på instagram: @emeliesghumandesign.se eller kollar in hennes hemsida: emelieshumandesign.se

2023-09-24
Länk till avsnitt

46: The Reflector-episode with Celi from @reflectorluminations

This episode is a request from you listeners who have asked for a reflector episode for so long. Wonderful Celi with her humble yet clear explanations is guesting the podcast today sharing her experiences with the lunar cycle, the reflector aura and the longing for a community. If you would like to get in touch with Celi or book a reading with her you can do so through her instagram @reflectorluminations

Vill du veta mer om Human Design på svenska? Följ emelie på instagram: @emelieshumandesign.se

2023-09-10
Länk till avsnitt

45: Human Design på arbetsplatsen - Ledaskapscoach Linda gästar!

Linda från FEMADE gästar podden och hon och Emelie diskuterar hur Human Design kan stärka ledare genom förståelse av sig själva och skapa en bättre arbetsplats genom att se våra olika roller via våra kartor. Missa inte detta spännande avsnitt med nytänkande runt ledarskapet i rollen som ledare men också i varenda människas självledarskap.

Vill du kontakta Linda? Du finner henne på instagram via @_femade_ eller via femade.se

Är du en öppen chef som vill utforska ledarskapscoaching tillsammans med Human Design? Kontakta Linda eller Emelie via emelieshumandesign.se (insta: @humandesign.se)

2023-08-27
Länk till avsnitt

44: Min resa med Human Design

Efter önskningar från er lyssnare kommer här ett avsnitt om min resa med Human Design. Det finns såklart så mycket mer att berätta men jag har försökt plocka ut de delar ni var nyfikna på och som jag hoppas kan inspirera er som lyssnar.

Vill du veta mer om Human Design eller min resa? Hör gärna av er i inboxen på min instagram: @emelieshumandesign.se

2023-08-20
Länk till avsnitt

43: Human Design i Familjen - med Malin Ljungquist

Emelie har bjudit in Malin Ljungquist för att prata om Human Design i familjen. Vad kan Human Design hjälpa oss med när det gäller våra barn och våra relationer? Emelie och Malin dyker in i olika delar av sina familjers kartor för att visa exempel på hur energityper, profiler energicenter och kretsar fungerar olika i oss.

Vill du boka en Basic-reading med Malin? Gör det via emelieshumandesign.se Här kan du också gå en kurs för att lära dig mer om Human Design.

Följ gärna Emelies instagram för mer info om Human Design: @emelieshumandesign.se

2023-06-10
Länk till avsnitt

42: Solar Plexus med Jessica Rein

Emelie har bjudit in Jessica som gäst igen för att prata om Solar Plexus-centret. Jessica är definierad i sitt Solar Plexus och Emelie är helt öppen och dagens avsnitt får ni veta vad skillnaden är på dessa två! Ni får också lära er om de olika emotionella vågorna och kanalerna i Solar Plexus samt information om varför det är så viktigt att inte vara spontan när man har Solar Plexus som sin inre auktoritet.

Vill du boka en reading med Jessica? Eller gå en kurs i Energicenterna , portarna eller kanalerna? Du finner mer info via emelieshumandesign.se

2023-05-28
Länk till avsnitt

41: Grundläggande utmaning, spiritualitet och planeter - Emelie svarar på era frågor

I dagens avsnitt svarar Emelie på frågor ni har ställt. Den grundläggande utmaningen är något många av er har frågat om så här kommer en lite längre förklaring. Spiritualitet och intention är ett annat tema som ofta dyker upp och i avsnittet berättar Emelie om The Mystical Way och vad spiritualitet egentligen handlar om enligt Human Design. Dessutom får ni ett smakprov på vad planeterna kan berätta om din karta.

Vill du veta mer om Human Design? Du kan gå en kurs hos Emelie via hennes hemsida, eller boka en reading av din karta via emelieshumandesign.se

Mer info om Human Design finns också på Emelies instagram: @emelieshumandesign.se

2023-05-14
Länk till avsnitt

40: Cross of Penetration, naturliga cykler och 4/6 profilen med Micke från Forntida Astronauter

Före jul gjorde Emelie en reading av Micke från @forntidaastronauter live på instagram. Idag fortsätter utforskandet av Mickes karta - och har du inte sett liven är det ett hett tips att kolla in den före eller efter du lyssnar på poddavsnittet. Micke är en Generator med 4/6 profilen och the Cross of Penetration. Han är odefinierad i Kron, Ajna och Hals - samt helt öppen i Solar Plexus. Micke har både en populär instagram och en populär podd (forntida astronauter) där han beskriver alternativa förklaringar till människans bakgrund - och framtid... något som passar väldigt bra ihop med hans karta.

Är du nyfiken på vad Micke håller på med kan du följa honom via @forntidaastronauter och vill du veta mer om Human Design följer du Emelie via @emelie_humandesignsverige

.

2023-04-30
Länk till avsnitt

39: Variablarna med Mentala Projektorn Mar!

Äntligen kommer ett avsnitt om variablerna med gäst Mar Gjelstad. Mar är en Mental Projektor med 2/4 profilen som har undersökt variablerna grundligt. Emelie och Mar lärde känna varandra genom Human Design i Norge och eftersom Mar är norsk har vi spelat in dagens avsnitt på svenska och engelska så att ni som inte förstår norska ska kunna hänga med.

Om du vill ha en variabel-reading med Mar (eller en vanlig reading kan du kontakta hen via instagram: @genius.to.freak

Följ gärna Emelie för mer information om Human Design: @emelie_humandesignsverige

2023-04-16
Länk till avsnitt

38: Human Design och rekrytering - Self Projected Projector Elin gästar podden!

Elin Borgmästars är kanske den första i Norden att jobba med Human Design inom rekrytering, ledarskapscoaching och teamcoaching. Idag gästar hon podden och berättar om sin egen design och sättet hon som projektor ser på.

Vill du boka en reading med Elin? Gör det via emelieshumandesign.se

Följ Elin och Emelie på Instagram: @elinborgmastars @emelie_humandesignsverige

2023-04-02
Länk till avsnitt

37: Kärlek!

Vi snackar kärlek i dagens avsnitt! Men vad är egentligen kärlek? Är det förälskelse och attraktion - eller är det den där lugna känsla av att hitta hem? I Human Design-kartan kan vi hitta olika kärleksteman på olika platser. G-centret handlar om både identitet riktning och kärlek, men det finns också 10 kärleksportar i kartan. Dessutom ser vi på intimitet och hur den kanske är på väg att ändra sig i tiden som kommer...

Vill du ha en reading av din karta? Eller gå en kurs i Human Design? Läs mer på våra hemsidor: marlimontan.com och emelieshumandesign.se

2023-03-19
Länk till avsnitt

36: Kommunikation och alla missförstånd som kan uppstå

Har du tänkt på hur olika vi kommunicerar med varandra? Somliga har enkelt för att dela med sig av sin mentala förståelse medan andra har lättare att snacka erfarenheter eller prata från det som dyker upp intuitivt. Några av oss har en stabil tillgång till energi som kan kommuniceras ut genom ord och agerande medan andra är här för att främst observera kommunikation hos andra och bli duktiga på kommunikation som tema.

Detta avsnittet är fullspäckat med info, så plocka fram din karta och jämför olikheter med någon i din närhet!

Följ oss gärna på instagram för mer info om: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

Vill du boka en reading, bli coachad eller gå en kurs om Human Design? Kolla in våra hemsidor: marlimontan.com och emelieshumandesign.se

2023-02-26
Länk till avsnitt

35: En Manifestors berättelse - Jessica Rein om den avvisande auran, impact och att informera

Vi har bjudit in Jessica Rein, en 6/2 Manifestor med emotionell auktoritet till podden! Vi och Jessica snackar om alla missförståelser som ofta följer med att vara en Manifestor - den avvisande auran, den starka impacten och all informering. När vi förstår mekanismen bak Manifestorns aura blir det så mycket lättare att kommunicera och leva ihop, även om våra auror fungerar olika.

Vill du komma i kontakt med Jessica? Jessica erbjuder både readingar och grupp-program speciellt för Manifestorer och du finner henne här: @humandesignjessica eller iamjessicarein.com

Följ gärna Emelie och Marli på instagram för mer info om Human Design: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2023-02-12
Länk till avsnitt

34: People Pleasing

Varför håller vi på med people pleasing? Är det för att vi vill undvika något eller vinna något? Det är lätt att lägga skulden ut på alla andra som förväntar sig något av oss - men egentligen så handlar det väl om att känna oss själva? Med hjälp av din Human Design-karta kan det bli lättare att se i vilka situationer du har en tendens till people pleasing...

Vill du vet mer om Human Design? Följ oss på instagram: @emelie_humandesignsverige @marli.montan

2023-01-29
Länk till avsnitt

33: Blir kartan en begränsning?

Emelie och Marli är tillbaka och snackar nyår - som inte inträffar förrän 22:a januari i år enligt Human Design, begränsningar och att säga ifrån sig ansvar på grund av sin karta. Ni får också några konkreta exempel på vad det kan göra med familjedynamiken att förstå eget och andras design...

Vill du veta mer om Human Design? Gå en kurs eller boka en reading av din karta hos @marli.montan eller @emelie_humandesignsverige

2023-01-15
Länk till avsnitt

32: The Projector-episode, with John Cole from Human Design Collective

This episode is in English since we have a special guest from the US with us. John Cole is an ego projector, and has been Emelies mentor in studying the Human Design system the last months. In this episode we talk about finding out being a projector as an adult, being a male projector, what the invitation feels like and a lot more. This episode is for all projectors, and everyone with a projector in your life.

Would you like to book a reading with John? https://metamorphichumandesign.com/

Would you like to listen to John and Amys podcast? https://podcast.humandesigncollective.com

2022-12-18
Länk till avsnitt

31: Vad händer 2027?

Enligt Human Design skiftar den bakgrundsfrekvens som har påverkat människan de senaste 400 åren i 2027. Men vad innebär det egentligen? Människan har alltid gått genom olika cykler på sin väg mot utveckling och växt, och svårigheter kommer för att inspirera fram våra styrkor. I dagens avsnitt berättar vi om hur bakgrundsfrekvensen har sett ut, och vad den kommer att skifta till. Vi tror att förståelse gör oss mindre rädda och mer klara för att växa av de erfarenheter livet ger.

Vill du gå en kurs i 2027 med Emelie, eller vara med på en inre resa med hjälp av din karta med Marli? Du hittar oss via: emelieshumandesign.se och marlimontan.com

Följ oss gärna på instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-12-04
Länk till avsnitt

30: Human Design-Guruer och sekt-tendenser

Kan vi lita på att allt Ra sa är sant? Eller är det viktigare att lita på din inre sanning? I ett raskt växande Human Design miljö - utan regleringar - måste du själv träna på att känna efter vem du kan lyssna på, och kunna urskilja vem som strålar sig lite väl mycket i glansen av att vara en Guru. Arrogans, hemlig information och skrämselspropaganda är varningtecken att ta på allvar. 

Human Design är ett redskap - inte en ny yttre auktoritet.

Följ oss gärna på Instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-09-25
Länk till avsnitt

29: Yttre press, öppna center och Queen Elizabeth

Vi fick en fråga om den odefinierade sakralen och hur man kan leva i samhället idag utan att bli överväldigad av andras energi. Detta finns det inte ett enkelt svar på, utan är en evig resa i dig själv - och att lära sig att leva med andras påverkning gäller också oss med en definierad sakral som kan ta in andras energi genom andra öppna center. Marli och Emelie delar många exempel och tips på hur man kan påbörja sin resa mot ett stabilare inre.

I dagens avsnitt tar vi också en liten titt på Queen Elizabeths karta för att se hur hon har påverkat i sin era, och för att se på vad som kanske inte längre kommer att prägla det engelska folket.

Vill du lära dig mer om Human Design? Följ oss via instagram: @emelies_humandesignsverige @marli.montan

2022-09-11
Länk till avsnitt

28: Om att följa livets vilja i dig

Det här med att respondera, eller ta val som är dina egna, handlar det egentligen om att följa livets vilja i dig? Och har du någon gång känt på det där som du bara "måste" göra - annars dör du inombords?

Emelie och Marli diskuterar rädslor, emotioner, begär, kickar och det där som är din inre sanning i detta avsnittet.

Följ oss gärna på instagram: @emelie_humandesignsverige @marli.montan 

Vi vill gärna höra om dina erfarenheter efter att ha lyssnat!

2022-08-28
Länk till avsnitt

27: Sommar, semester och hösten

Vi är tillbaka! Och vi pangstartar podden med en uppdatering på vår sommar, små insikter som ramlat på plats i vardagen och vad vi tänker fokusera på i höst när det gäller Human Design. Välkommen tillbaka!

Vill du hoppa på Marlis program för nystartande företagare? Kontakta Marli via [email protected]

Vill du vara med på Emelies kurs i Kretsar och Kanaler? Info finner du via emelieshumandesign.se eller skicka ett mail till [email protected]

Följ oss gärna på Instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-08-14
Länk till avsnitt

26: Deconditioning

Hur ska man av-lära sig gamla mönster och strategier egentligen? Och vet man ens vad man behöver av-läras från? I detta avsnittet snackas det påverkning från öppenheten i kartan, skuggsidor och gåvosidor - och grundläggande utmaningar! Följ med i din karta under dagens avsnitt, kanske du får någon aha-upplevelse om dig själv?

Med detta avsnittet tar vi sommarsemester, men du hittar oss som vanligt på Instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-06-05
Länk till avsnitt

25: Tillit

Har du tillit till ditt inre - eller lägger du din tillit hos någon annan? Det är ju lite märkligt att vi tror att någon annan vet mer om hur vi ska leva vårt liv än vi själva. Det är ju ingen av oss som levt detta liv förr.

Att ha tillit till sin egen förmåga att ta val är inte så svårt så länge livet vill det samma som du, men vad sker med tilliten när de svåra situationerna uppstår? Vågar du fortsätta lyssna på din inre röst också när de runt dig tycker att du borde gjort saker annorlunda?

För Marli och Emelie har förståelsen av sina Design varit en stor hjälp till att våga tilliten til den inre rösten - också när det stormar på utsidan.

Följ oss gärna på Instagram: @emelie_humandesignsverige @marli.montan

2022-05-22
Länk till avsnitt

24: Ledarskap och Business

Hur kan vi använda Human Design i ledarskap för att skapa levnadsglädje via arbetsplatsen? Marli och Emelie tror att det ligger i att styrka förståelsen av den du är backstage, alltså privat som är nyckeln till att leva hållbart när du befinner dig on stage. Måste vi verkligen gå in i en roll när vi jobbar -eller kan vi börja experimentera med att vara den vi är privat också i vårt yrkesliv? Är det alla maskerna som gör oss sjuka och stressade? Och kan det med hjälp av att flytta en del av fokuset från måljagande till välvaro på jobbet leda till att ett företag blomstrar på lång sikt?

Vill du använda dig av Human Design på din arbetsplats? Emelie och Marli kör i gång pilotprojekt från hösten med "Backstage Leadership Development". Kontakt finner du via @marli.montan eller emelieshumandesign.se

2022-05-08
Länk till avsnitt

23: Micke Gunnarsson om sin egen Human Design, vårt sanna uttryck och föräldraskap

Micke har gjort en reading av sin Design hos Marli, och i dagens avsnitt diskuterar Micke, Marli och Emelie hur förståelsen av våra Design kan hjälpa oss att uttrycka oss mer fritt och autentiskt. Samtidigt kan kunskapen om våra barns Design stötta oss i att bemöta dem på ett sätt så att de kan känna sig hemma i sig själva, även om den yttre världen kanske vill att de ska vara på ett annat sätt.

Om du vill komma i kontakt med Micke hittar du honom på mickegunnarsson.se, Instagram: @mickegunnarsson och via hans gratis app "Micke Gunnarsson & Vänner"

Vill du lära dig mer om Human Design? Emelie och Marli erbjuder readingar, utbildningar och mentorskap. Följ oss gärna på instagram: @emelie_humandesignsverige @marli.montan

2022-04-24
Länk till avsnitt

22: Ska det bara vara lätt eller?

I många spirituella kretsar används Human Design som ett lockmedel till att skaffa sig "det perfekta livet", men fungerar det verkligen så? Kan du kontrollera den yttre världen med hjälp av din Design, eller är det att byta perspektiv i ditt inre som ger en känsla av ro och mening? Kanske är det att vara ärlig med dig själv och erkänna både dina styrkor och dina mindre charmiga sidor som befriar dig. Att vara ärlig är nämligen att vara sann. Och ordet sann kommer från ordet "sooth" - det ger en ro att leva sant.

Vill du veta mer om Human Design? Både Marli och Emelie gör readingar, erbjuder kurs och håller utbildningar inom Human Design.

Följ oss gärna på Instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-04-17
Länk till avsnitt

21: Human Design i vardagen

Vad kan du egentligen använda din karta till i ditt vardagsliv? Är det några regler du ska följa? Eller är det just det som Human Design pekar mot - att sluta följa regler och börja följa ditt inre vetande? Såklart är det det sista Human Design pekar mot, men det kan också öka vår förståelse och toleransnivå för oss själva och andra i vardagen. Kommunikationen i relationer blir lättare när vi förstår de olika energityperna och både irritation och mindervärdeskomplex krymper ju ofta med förståelse...

Följ oss gärna på instagram för inspiration. Både Emelie och Marli håller kurs, program och gör readingar i Human Design.

@marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-04-10
Länk till avsnitt

20: Hierarki, jämförelse och Ukrainas President

Hur kommer det sig att vi går runt och ser upp till vissa människor medan det finns andra som vi ser ner på? Varför tänker vi att vi borde vara mer som "den eller den", när det faktiskt är helt omöjligt? Och varför följer vi normer och regler som är bestämda av något annan än ditt eget inre? 

Emelie och Marli visar med hjälp av Human Design hur vi kan gå vilse i att försöka bestämma att något/någon är bättre än någon annan - när vi egentligen har olika uppgifter, olika intressen och olika värderingar för att det ska vara så. Du är perfekt precis som du är, och det finns en mening med att just du har de egenskaperna du har. Vi är alla inspirerande när vi lever vårat naturliga uttryck.

Följ oss gärna på Instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-03-27
Länk till avsnitt

19: Manifestering, visualisering och intention

Hur ser Emelie och Marli på detta som kallas Manifestering? Är det något som tar dig närmare dig själv, eller kan det faktiskt lura dig in i ditt huvud ännu mer? Och hur passar det in i Human Design-systemet?

Följ oss gärna på Instagram för mer information om Human Design: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-03-20
Länk till avsnitt

18: Emelies och Marlis favoriter!

Emelie och Marli har varsitt tema som de brinner extra starkt för just nu. Marlis hjärta bankar extra hårt för att projektorerna ska förstå sig själva bättre, och Emelies fokus ligger just nu på den visdomen vi kan få tillgång till genom att förstå våra energicenter. Dagens avsnitt är fullproppat med Human Design, värme och sprudlande vår-energi!

Följ oss gärna på instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-03-13
Länk till avsnitt

17: Ditt livsöde - inkarnationskorset

Känner du till ditt inkarnationskors? Eller är det fortfarande något mystisk och spännande som du inte helt förstår?

Det som kallas för ditt inkarnationskors i Human Design innehåller en beskrivning av det som är din livsuppgift - eller ditt Dharma i detta livet. Ditt inkarnationskors lever genom dig hela tiden, men för att du själv ska känna dig i kontakt med ditt öde behöver du lyssna till din inre röst och använda dig av din Strategi. Emelie och Marli delar med sig av sina egna inkarnationskors, och ger också er en smakbit av vad era inkarnationskors innehåller i detta avsnittet.

Följ oss gärna på instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-03-06
Länk till avsnitt

16: Skuggsidor

Helst skulle man ju vilja hoppa över sina skuggsidor och komma rakt till sin potential. Men det är ett litet problem med det. Vägen till din blomstring går nämligen genom de sidorna du helst skulle vilja blunda för - det går inte att hoppa över dem. Men som Emelie försöker säga i podden: "Troll spricker i ljuset" - när vi vågar se på oss själva med ärlighet, då händer det något magiskt.

Följ oss gärna på instagram: @emelie_humandesignsverige @marli.montan

2022-02-20
Länk till avsnitt

15: Strategi för livet

Det här med Strategi är något som kan låta lite oklart eller tråkigt när man först får höra om Human Design - men, det är genom att våga följa din strategi som du kommer uppleva att saker och ting faktiskt ändrar sig i ditt liv. Marli berättar grundligt om Projektorns strategi som heter "att vänta på inbjudan" och Emelie förklarar vad som faktiskt menas med "att respondera" som Generator. Och även om de olika energitypernas strategier har olika namn, handlar det i grunden om samma sak - att ha tillit till att du själva kan känna av vad som är rätt för dig.

Följ oss gärna på Instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-02-13
Länk till avsnitt

14: Träning, mat och hälsa

Mat, träning och hälsa är en djungel av information. Vem ska man lyssna till? Dig själv kanske? I din Human Design-karta kan du hitta ledtrådar som pekar mot hur just din kropp trivs med att röra sig och äta. Vi är ju alla unika och behöver därför hitta vårat eget sätt för att ha god hälsa. Den största nyckeln ligger i att känna efter själv, vad gör att du slappnar av? Och vad gör att ditt liv känns stressigt och trångt?

Följ oss gärna på instagram för mer information om Human Design: @emelie_humandesignsverige @marli.montan

Vill du boka en reading eller ta en kurs i Human Design? Läs mer på våra hemsidor: humandesignsverige.se http://marlimontan.bokadirekt.se

2022-02-06
Länk till avsnitt

13: Är Human Design Spirituellt?

Vad ÄR egentligen spirituellt? Är det att ha många kristaller - eller är det att vara ärlig? Är man spirituell om man bara visar fram sina perfekta sidor - eller handlar spiritualitet om att våga möta och omfamna också sitt eget mörker? Emelie och Marli delar sina reflektioner om spiritualitet som en trend, och hur Human Design kan kallas både spirituellt och inte spirituellt (och om det ens spelar någon roll?).

Följ oss gärna på instagram: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-01-30
Länk till avsnitt

12: Om att bära masker

Känner du sorg över att livet inte levs fullt ut då det är dina masker som får ta plats? Är du rädd för att tappa ansiktet? Vill du verkligen vara dig själv, eller vill du bara ha ytterligare en fin fasad att visa fram? Emelie och Marli pratar masker och ärlighet, att vara sann och att vara falsk - och hur svårt det kan vara att ens se sina egna masker.

Följ oss gärna på instagram om du vill lära mer om dig själv med hjälp av Human Design: @marli.montan @emelie_humandesignsverige

2022-01-23
Länk till avsnitt

11: Rädslor

Känner du till alla dina rädslor, eller har några av dem nästlat sig så djupt in i dig att du har svårt för att se dem? Men hjälp av din Human Design-karta kan du få hjälp till att sätta ord på dina rädslor och oroligheter. Och när du ser dem kan du också börja våga utmana dem. Trollen spricker i ljuset - eller hur?

Vil du förstå mer av ditt Human Design? Följ oss på Instagram: @emelies_humandesignsverige @marli.montan

2022-01-16
Länk till avsnitt

10: Stress och Utbrändhet

Vem har inte varit stressad? Utbränd? Känt på feber i hjärnan? Tyvärr allt för många av oss!

Varför stressar vi som vi gör och hur kan Human Design hjälpa dig att förstå dina tendenser? Varför gör du mer än du har energi till när du egentligen bara vill säga "detta är inte för mig." Är vi alla lurade av hustle-kulturen där uttryck som "work hard - play hard" styr våra val?

Och vad gör man när man har gått alldeles för långt över sina egna gränser? Finns det någon mening i det?

På slutet av dagens avsnitt läser vi upp en dikt av Pia från @korsdragspoesi                                                                                                       Följ gärna denna kloka kvinna med ord som träffar mitt i magen, och följ gärna Emelie och Marli på @mindbloom.se och @emelie_humandesignsverige

2022-01-09
Länk till avsnitt

09: Jobb och karriär

Emelie och Marli snackar jobb, karriär och Human Design. Kan man se vad man bör jobba med via sin karta? Varför är det så svårt att lyssna på den inre rösten när den tydligt säger att vi håller på med något som är fel? Och måste man verkligen byta jobb bara för att man inte trivs 100%?

Följ oss gärna på instagram för mer inspiration och information om Human Design och våra tjänster: @mindbloom.se @emelie_humandesignsverige

2021-12-19
Länk till avsnitt

08: Föräldrar och Barn

Undrar du hur du ska kunna förstå ditt barn utifrån deras Human Design? Marli och Emelie delar sina erfarenheter gällande att förstå sina barn utifrån deras design, jämfört med sin egen. Att se sitt barns karta kan vara en fantastisk gåva både till dig själv och ditt barn.

Emelie och Marli kommer att hålla en workshop i Föräldraskap med hjälp av Human Design på vårterminen - följ dem gärna på Instagram för mer information:

@emelie_humandesignsverige och @mindbloom.se

2021-12-12
Länk till avsnitt

07: Portar, kanaler och kretsar - dina egenskaper i Human Design

Emelie och Marli förklarar vad en port eller en gate egentligen är, och varför dina kanaler är dina superstyrkor. 

Dessutom får du en förståelse för hur kretsarna påverkar våra intressen och värderingar i dagens avsnitt. Vissa av oss tycker att det viktigaste är individen, andra ser till det som är bäst för flest, medan somliga har mest fokus på att stötta sina närmaste. Vi behöver faktiskt alla delarna för att fungera som en helhet.

Följ oss gärna på Instagram för mer information om Human Design: @mindbloom.se @emelie_humandesignsverige

2021-12-05
Länk till avsnitt

06: Parrelationer

I dagens avsnitt får ni en introduktion till hur man kan se på sina relationer ur ett Human Design-perspektiv. Kommunikation i en relation blir något helt annat när vi kan förstå oss själva och varandra via våra design.

Följ oss gärna på Instagram för mer information: @emelie_humandesignsverige @mindbloom.se

2021-11-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.