Sveriges 100 mest populära podcasts

Allt vi vill laga

Allt vi vill laga

I Allt vi vill laga låter artisten och författaren Jason ?Timbuktu? Diakité och vininfluencern Frida Lund maten ta oss till platser vi aldrig besökt, kulturer vi aldrig upplevt. Hur smakar världens bästa köttfärsås? Är det okej för barn att bara äta pasta i fyra månader och vilket vin passar bäst till sill? Med spännande gäster som Lotta Lundgren, bagaren Sebastian Boudet, Pepparkungen Adrian Coyet och krögaren Daniel Crespi dyker Jason och Frida varje vecka ner i ett ämne eller en maträtt och dissekerar den på alla sätt, kulturellt, smakmässigt och socialt. För mat smakar bäst tillsammans. Så lyssna och njut av den med oss. Jason Diakité är artist och författare, hösten 2021 aktuell med boken Köttfärsås. Frida Lund är matprofil och vinälskare. Hösten 2021 är hon aktuell med boken Vin från A till Ö.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/allt-vi-vill-laga-843438

Avsnitt

Mat och vin med Sarah Torstensson

Frida är aktuell med boken Allt om vin och i det här programmet ger hon sina bästa vintips. Hon har mycket god hjälp av supersommeliern Sarah Torstensson som exempelvis tipsar om bästa vinet till sill, vad du ska dricka för vin till riktigt het chili och vilket vin som funkar bäst till frukostflingor. Ja, du hör! Missa inte! Och Jason då? Han bryr sig mest om etiketten.
2021-12-11
Länk till avsnitt

Fermentera mera med Sebastian Boudet

Jason drömmer om att fermentera mera. Men hur ska man börja? Frida har bakat surdegsbröd, men så dog degen. För att lösa sina fermenteringsproblem har de bjudit in bagaren och kocken Sebastian Boudet, som skapade sorg på hela Hipstersödermalm när han i stängde sitt populära bageri Sebastian på Söder. Nu vill han i stället jobba med det han brinner för - att sprida kunskap om hur vi äter hållbart. I podden pratar han en del om det, men också om hur du får till ett riktigt bra surdegsbröd!
2021-12-04
Länk till avsnitt

Mat som medicin med Niklas Ekstedt och Opokua Britton Cavaco

I stora delar av Asian är det inte konstigt att mat inte bara finns för njutning och mättnad, utan mat har allt som oftast en läkande eller helande funktion också. I det här avsnittet berättar Frida om hur hon, efter många missfall, lyckades behålla sitt barn tack vare en kinesisk läkare. Var det örterna eller var det att Frida trodde på det? Och så berättar kocken Niklas Ekstedt om vilka platser där folk lever längst och vad de äter - och INTE äter.
2021-11-27
Länk till avsnitt

Trender med Marion Ringborg från restaurang Garba

Var du en av dem som hoppade på TicToc-pastan? Älskar du poké bowls? Eller lägger du picklade rödlök på allt? I det här avsnittet hissar och dissar Jason och Frida olika mattrender - gamla som nya. Minns ni när ruccola var ny eller när plankstek var det hetaste man kunde få? Till sin hjälp med att risa och rosa har Jason och Frida kocken Marion Ringborg som driver krogen Garba i Stockholm.
2021-11-20
Länk till avsnitt

Mat och barn med Sara Ask

De allra flesta föräldrar går igenom fasen när ens barn plötsligt inte vill äta någonting. Från att kanske ha gladeligen har mumsat i sig allt från oliver till chiligrytor till grönsakscurry vill hen bara ha beige mat. I det här avsnittet får Jason och Frida, vars treåringar just nu befinner sig i denna fas, tröst av dietisten och kokboksförfattaren Sara Ask. Du får höra varför du inte behöver vara så orolig, hur du kan få ditt barn att äta lite ändå och att allt kanske handlar om hur kräsen du var som barn. Detta avsnitt vill INGEN förälder missa. Det finns hopp!
2021-11-13
Länk till avsnitt

I kryddornas värld med Adrian "Pepparkungen" Coyet

I det här avsnittet har Jason och Frida bjudit in Pepparkungen Adrian Coyet. Adrian driver kryddsajten Pepperquest där man kan gå in och köpa kryddor från världens alla hörn. Hör när Jason och Frida får smaka på lagerblad, sichauanpeppar och sumak. Jason berättar om varför han älskar chili och Frida avslöjar vilka kryddor som man absolut borde ha i sitt skafferi. Plus, varför smakar fänkål från Vietnam och Kina helt olika?
2021-11-06
Länk till avsnitt

Köttfärsås med Daniel Crespi

Finns det något svenskare än spaghetti och köttfärssås? Det är, i ordets rätta bemärkelse, en invandrare som har kommit att bli en av oss. I det andra avsnittet av Allt vi vill laga pratar Jason och Frida om denna rätt som alla har lagat och alla har en relation till, men som aldrig smakar likadant - eller? Till sin hjälp har de krögaren och bolognese-experten Daniel Crespi som bland annat driver krogarna Djuret, The Burgundy och La ragazza i Gamla stan i Stockholm. Finns det något du absolut inte kan ha din köttfärsås? Vad är det konstigaste jason har har haft i sin köttfärsås? Varför var Fridas barndoms köttfärsås grå? Och så den STORA FRÅGAN: ska man ha grädde i eller inte? Lyssna - detta vill ni inte missa! Om inte annat - vem vill inte bli kung i köket?
2021-10-30
Länk till avsnitt

Comfort food med Lotta Lundgren

I första avsnittet av Allt vi vill laga kommer Jason och Frida att prata om comfort food. Vad är det? Varför gör viss mat att vi känner oss trygga och tröstade? Måste all comfort food innehålla potatismos? Och finns det egentligen något bra svenskt ord? Med i podden för att bena ut detta är matprofilen, kokboksförfattaren och programledaren Lotta Lundgren.
2021-10-23
Länk till avsnitt

Allt vi vill laga - Trailer

I Allt vi vill laga låter artisten och författaren Jason ?Timbuktu? Diakité och vininfluencern Frida Lund maten ta oss till platser vi aldrig besökt, kulturer vi aldrig upplevt. Hur smakar världens bästa köttfärsås? Är det okej för barn att bara äta pasta i fyra månader och vilket vin passar bäst till sill?
2021-10-15
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.