Sveriges 100 mest populära podcasts

Livscoacherna

Livscoacherna

Livscoacherna är en podcast med Nordens ledande livscoacher Filippa och Jimmy Tjärnlund. Livscoacherna ger dig en djupare förståelse om hur du kan skapa ett rikare och lyckligare liv. De delar med sig av sina mest effektiva verktyg för självutveckling och guidar dig tillbaka till dig själv. Filippa och Jimmy hjälper att skapa klarhet och en tydlig riktning. Det är inte alltid lätt med förändring, men oftast nödvändigt. Ingen annan kommer att göra det inre jobbet för dig. Det är ditt ansvar, men livscoaherna är här för att visa dig vart du ska börja och ge dig en verktygslåda för att skapa positiv och långvarig förändring i ditt liv. Kom ihåg att du är värld allt du vill ha och allt du vill uppleva.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/livscoacherna

Avsnitt

33. Hur lever man med ett öppet hjärta?

Har du tänkt på om ditt hjärta är stängt eller öppet? Under detta avsnitt gör Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund dig mer medveten om fördelarna med att släppa skyddet, bli mjuk, bli sårbar och börja vägledas av hjärtat istället. Ett öppet hjärta är kreativt och skapande. Ett stängt hjärta kan utesluta kärlek, maximal upplevelse och connection. Du väljer hur du vill leva.
2022-12-15
Länk till avsnitt

32. Familjestrul i jul

Det är mycket känslor som kan triggades när vi umgås med familjen på jul. Olika programmeringar sätts igång på nytt och helt plötsligt stör man sig på Pappa eller vill åka därifrån på grund av en kommentar från sin syster. Så hur kan du behålla ditt inre lugn denna gången? Livscoaherna Filippa och Jimmy Tjärnlund delar med sig av effektiva tips i detta avsnitt. Du har andra val? Du kan ha en harmonisk kul inombords om du vill.
2022-12-08
Länk till avsnitt

31. Har du blivit lämnad?

Har du blivit lämnad eller övergiven? De flesta av oss har upplevt det någon gång. Upplevelsen kan variera i grad men oavsett kan den göra ont och lämna djupa sår. Som barn - och ibland även som vuxen -  är det vanlig att vi i samband med upplevelsen börjar lämna oss själva. Detta podd avsnitt tar upp sätt att hantera den tidigare upplevelsen och känslan. Livscoaherna Filippa och Jimmy Tjärnlund pratar om hur man healer och diskuterar sätt att framför allt komma tillbaka till sig själv.
2022-12-01
Länk till avsnitt

30. Har du gjort en ?copy & paste? på dina föräldrar?

Har du gjort en ?copy & paste? på dina föräldrar? Sannolikheten är stor. Självklart är du säkert annorlunda också men det är normalt att kopiera deras sätt, beteende och agerande till viss del. Under barndomen programmeras vårt undermedveten från olika upplevelse - och mycket från personer vi växer upp med. Lyssna på veckans avsnitt om du vill bryta dina falska tankar och negativa beteendemönster.
2022-11-24
Länk till avsnitt

29. Förbättra din parrelation

En parrelation är inte alltid en "dans på rosor." Den kräver jobb - ett inre jobb från båda partner. Alla har blivit programmerade under sin barndom med olika sätt att se på sig själva, livet och världen - en del av denna undermedvetna programmeringen är falsk. Vilket är något som kan bli uppenbart i en relation då man speglar och triggar varandra. I detta avsnitt delar Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund med sig av sina mest effektiva tips för att förbättra sin relation.
2022-11-17
Länk till avsnitt

28. Släpp ditt motstånd

Har du funderat på hur mycket motstånd du gör till livet, situationer eller andra människor? Effekten av att göra motstånd? Och hur du skulle må om du släppte motståndet och började acceptera saker som det är istället? I detta avsnitt diskuterar Filippa och Jimmy Tjärnlund varför vi gör motstånd och vad vi kan välja istället för att leva lättare och skönare.
2022-11-10
Länk till avsnitt

27. Ansvar är power

När vi tar ansvar hittar vi lösningar. Vi får tillbaka vår power. När vi gör tvärtom och kliver in i offerrollen, väntar vi på att andra ska fixa problemet. Veckans avsnitt handlar om just detta. Livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund prata om personligt ansvar och vilka möjligheter det skapar, samt hur det är nyckeln till att skapa förändring.
2022-11-03
Länk till avsnitt

Guided meditation - Body scanning

Life Coach Jimmy Tjärnlund guides you through a body scanning to observe your own body and practice non-reaction. 
2022-08-03
Länk till avsnitt

Guided meditation - focus on your breath (English)

27. Guided meditation - focus on your breath
2022-07-27
Länk till avsnitt

Guidad mindfulnessövning - Möt din ångest

Livscoachen Filippa Tjärnlund guidar dig genom en mindfulness övning där du möter din ångest istället för att springa iväg från den. Öva på att välkomna din ångest, lyssna på den och förstå den. 
2022-07-24
Länk till avsnitt

26. Vägen till inre frihet

26. Vägen till inre frihet
2022-07-20
Länk till avsnitt

Guidad meditation? #2 (English)

Guidad meditation by Jimmy Tjärnlund 
2022-07-17
Länk till avsnitt

25. Lev din sanning

Hur förhåller vi oss till sanningen? Är vår sanningen egentligen vår verklighet? I detta avsnitt pratar livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund om sanningen - hur vi lever vår egna sanning och vad som blockerar den ibland. 
2022-07-13
Länk till avsnitt

Guidad meditation? #1 (English)

Guidad meditation by Jimmy Tjärnlund
2022-07-10
Länk till avsnitt

24. Här & nu

24. Här & nu
Hur lever du, nu? Är dina tankar i det förflutna och gamla minnen? Eller i framtida fantasier? I detta avsnitt pratar Livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund om hur man lever i nuet och tar vara på sin tid. Bli medveten om vart ditt fokus ligger och börja få ut mer av livet. 
2022-07-06
Länk till avsnitt

23. Vem tar hand om dig?

Vem tar hand om dig? Tar du ansvaret själv eller lägger du det på andra? Många av oss är programmerad att tro att andra är källan eller att andra ska ta hand om oss men det är vårt egna ansvar. Alla är källan till sin egna glädje, trygghet, frihet och kärlek. Detta avsnittet med Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund är en påminnelse att börja ta hand om sig själv - och alla tre delar - "body, mind and soul."
2022-06-29
Länk till avsnitt

22. En jäkligt bra sommar

Nu är sommaren här. Hur gör man den jäkligt bra? I detta avsnitt pratar Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund om hur man njuter mest of dessa månader, skapar mer glädje och hittar lugnet inifrån. Ingen annan kommer göra jobbet åt dig men när du börjar kommer du snabbt märka skillnaden på livet du levt och livet du kan leva. Allt är möjligt.
2022-06-22
Länk till avsnitt

21. Den inre resan med Kajsa Dahlström

Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund pratar med Kajsa Dahlströms om sin inre resa. En inre resa som blivit uppmärksammad på Instagram med en förre och efter video - som inte bara visar Kajsa slankare kropp - men även hur hon transformerats inifrån till en gladare, lättare och självsäker kvinna. I samtalet berättar hon om hur hon började, vad som motiverar henne att fortsätta och vad hon behövt jobba med för att känna sig genuint lycklig.
2022-06-15
Länk till avsnitt

20. Den inre resan med Susanna Moen

Nordens ledande livscoacher Filippa och Jimmy Tjärnlund samtalar med kvinnoinspiratören, författaren och skaparen av WomenSync. Susanna pratar om sin resa med mat kontroll, sin negativa relation till kroppen, och utebliven mens - samt vad hon gjort för att heala alla tre. Hon berättar även vad hon lärt sig av sin breakup efter 13 år och vad hon älskar med sin nuvarande relation med sambon Oliver. Susanna var coachade av Filippa för många år sedan och har kommit långt på sin egna inre resa med sitt fokus, commitment och självkärlek.
2022-06-08
Länk till avsnitt

19. Ta av dig offerkoftan

Tänker du som ett offer eller skapare? Och hur påverkar det ditt liv? Många av oss är programmerade till att ta på oss offerkoftan i vissa situationer oavsett om den är obekväm. Vi tycker synd om oss själva, vi förminska vår egna förmåga, vi tar inte ansvar fullt ut och vi skyller på andra. Alla detta mår vi dåligt av. I detta avsnitt ger livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund ut många effektiva verktyg som tar oss från offer tillskapare. Alla är menade att stå i sin kraft och leva ut sin potential - även du.
2022-06-02
Länk till avsnitt

18. Den inre resan med Filippa Tjärnlund

Nordens ledande livscoacher intervjuar varandra. I detta avsnitt öppnar coachen Filippa Tjärnlund upp om sina största lärdomar i livet, bästa verktyg för självutveckling och delar med sig av personliga situationer som fått henne att växa som människa. Filippa pratar även om att bli lämnad av sin pappa, en händelse som starkt påverkat hennes självkänsla, samt hennes uppväxt i U.S.A.
2022-05-26
Länk till avsnitt

17. Den inre resan med Jimmy Tjärnlund

Nordens ledande livscoacher intervjuar äntligen varandra. I detta öppna och ärliga avsnitt är det Filippa Tjärnlund som ställer frågor till Jimmy Tjärnlund. Han berättar om sina största lärdomar i livet, bästa verktyg för självutveckling och delar med sig av personliga situationer som fått honom att växa som människa. Jimmy pratar även om hur man attraherar mer pengar i sitt liv, hans största rädsla, mörkaste tid och vad som fick honom att vara mer ärlig.
2022-05-18
Länk till avsnitt

16. Den inre resan med Sanne Alexandra

Nordens ledande livscoacher Filippa & Jimmy Tjärnlund samtalar med business kvinnan, influenser och inspiratören Sanne Alexandra. Sanne berättar om hur hon tagit ansvar för sitt liv och välmående på en ny nivå genom att sakta ner, känna in och sluta anpassa sig för andra. Som liten backade hon undan och visste inte hur hon skulle vara arg, men idag är hon mer sig själv än någonsin. Sanne pratar om varför hon var irriterad på Jimmy under två år, varför hon inte kunde ta hjälp från andra och ville prestera, samt varför hon läkte energi. Sanne har gjort ett enorm inre jobb med stora positiva förändringar den senaste tiden och delar många insikter under konversationen.
2022-04-07
Länk till avsnitt

15. Hjälper eller hindrar din självbild dig?

Din självbild kan antingen hjälpa dig eller hindra dig. Det är ditt val. Du kan välja hur du vill se på dig själv. Din självbild är viktigt, den styr dina handlingar. I detta avsnitt diskuterar livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund ämnet och hur du kan börja skapa en ny självbild. Det är ok att ändra din självbild om den inte stämmer! Meningen med livet är att du ska vara den du är.
2022-03-31
Länk till avsnitt

14. Oroa dig inte, eller?

Varför blir vi oroliga? Är oro sunt eller osunt? Hur kan vi möta och hantera oro på ett bättre sätt? Livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund ger nya perspektiv på oro och pratar om hur vi kan förstå oro mer. Den behöver inte alltid vara ?dålig.? De ger fler verktyg för att hantera oro på olika nivåer.
2022-03-24
Länk till avsnitt

Guidad mindfulnessövning med fokus på andning

Ta ett djupt andetag, blunda och lyssna på livscoachen Jimmy Tjärnlunds guidade mindfulness övning där du använder andetaget för landa i dig själv, stänga av det yttre och öppna upp. Detta är en övning för dig som stressar i din vardag, behöver bli medveten om din andning och hur den påverkar dig, eller helt enkelt behöver en lugn stund för dig själv.
2022-03-20
Länk till avsnitt

13. Krig, Rädsla, Kärlek & Frihet

Kriget i Ukraina har väckt mycket tankar och känslor. Många upplever ångest, rädsla och oro. I detta avsnitt diskuterar Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund olika perspektiv att se och möta situationen. Mänskligheten har ett viktigt val att göra nu - valet att bli medveten, valet att sluta separera från sig själv och andra, och valet att välja kärlek.
2022-03-17
Länk till avsnitt

Guidad mindfulnessövning för kärlek

Kärlek är energin som vi består av, men vi lever i mycket rädsla - vilket är motsatsen till kärlek. Låt Livscoachen Jimmy Tjärnlund guida dig tillbaka till dig själv och kärleken som du består av. Det finns inget större och mer fridfullt än att välja kärleken.
2022-03-03
Länk till avsnitt

12. Modern spiritualitet

Avsnitt 12.
2022-02-24
Länk till avsnitt

Guidad mindfulnessövning för förlåtelse

Känner du att du vill förlåta någon? Förlåtelse släpper oss fria. Det handlar mer om oss själva den personen som vi ska förlåta, så vi kan släppa negativitet inombords. Lyssna på livscoachen Jimmy Tjärnlunds guidade mindfulness övning för förlåtelse. Det är normalt att behöva göra den några gånger. Det är en process.
2022-02-22
Länk till avsnitt

11. Kontrollerad av ångest

Känner du att ångest kontrollerar ditt liv? Hindrar ångest dig från att göra saker? Känner du dig maktlös inför känslan? I detta avsnittet bryter Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund ner ångest i olika delar. Vad är ångest? Varför känner vi ångest? Och viktigast av allt, hur hanterar man den? Du behöver inte leva i ångest, det är ett val - ibland omedvetet - men oavsett så är du värd att må riktigt jäkla bra.
2022-02-17
Länk till avsnitt

10. Åldras med värdighet

Livet är en förändringsprocess som sker varken vi accepterar det eller gör motstånd mot det. Vi blir alla äldre, vi ändras. Men hur kan vi möta det på ett mer lättsamt och njutbart sätt? I detta avsnitt av Livscoacherna, diskuterar Filippa & Jimmy Tjärnlund hur vi kan möta åldrandet med värdighet, byta ut mentala bilder av hur vi måste vara eller se ut, och börja släppa negativitet och motstånd. 
Ingen annan kommer förändra ditt liv. Det är ditt ansvar - men vi är här för att visa dig vart du kan börja och ge dig en verktygslåda för att skapa riktigt förändring.
2022-02-10
Länk till avsnitt

9. Medvetet föräldraskap (Del 1)

Barn speglar oftast vad vuxna behöver heala inombords. De visar oss vägen tillbaka till oss själva. I detta avsnitt pratar livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund om hur vi kan bli medvetna föräldrar med en djupare förståelse för barnen och oss själva. Livscoacherna diskutera varför repsekt och frihet är viktiga ledord när vi guidar barn, hur man äger sina känslor och inte lägger dem på barnen, samt att ta möjligheten för utveckling i de jobbigaste stunderna. Detta är ett avsnitt för föräldrar men även för alla vuxna som umgås med barn.
2022-02-03
Länk till avsnitt

8. Era viktigaste coachingfrågor

Livscoacherna Filippa och Jimmy Tjärnlund svarar på lyssnarnas viktigaste coachingfrågor denna månad. De går igenom allt från hur man hanterar en breakup till dödsångest, kärleken till sig själv, relationen till sina föräldrar, och många fler. Ingen annan kommer förändra ditt liv. Det är ditt ansvar - men Livscoaherna är här för att visa dig var du ska börja och ger dig en verktygslåda för att skapa riktigt förändring. 
2022-01-27
Länk till avsnitt

7. Den inre resan med Bianca Meyer

Nordens ledande livscoacher Filippa & Jimmy Tjärnlund samtalar med komiken och poddaren Bianca Meyer. Bianca berättar om sin inre resa - från hennes perspektiv på alkohol, diagnoser, och livet som huvudansvarig för sin son. Samt hur hon blivit en power kvinna och tagit ansvar för det hon vill i livet. Bianca har ett öppet sinne och vågar uppmärksamma samhällets skuggor med humor och skratt.
2022-01-20
Länk till avsnitt

Meditation för inre lugn

Denna mindfulness övning guidar dig till ett lugn inombords. Den visar hur man observerar sina tankar och känslor och inte impulsivt reagerar på dom på direkten. Om du har en stressig dag, är denna meditationen perfekt för dig. Mediation är 10 minuter.
2022-01-13
Länk till avsnitt

Mediation för self-connection

Det är lätt att tappa fotfästet och disconnecta från sig själv. Denna mindfulness övning guidar dig till att connected med den du är och inte det du tror att du är - tankar och känslor. Det är helt enkelt en snabb omprogramming där du landar tillbaka i din energi och finner ett inre styrka. Meditationen är 3 minuter.
2022-01-13
Länk till avsnitt

6. Du är tillräcklig

Känner du dig otillräcklig? Du är inte ensam. Det är en av människans största rädslor. Men ingen är otillräcklig, det är en falsk idé som oftast programmeras under uppväxten. I detta avsnitt pratar livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund om varför vi inte känner oss tillräckliga och hur vi omprogrammerar oss själva till att göra det. De pratar även om självkänsla och självförtroende. Ingen annan kommer förändra ditt liv. Det är ditt ansvar - men vi är här för att visa dig vart du ska börja och ge dig en verktygslåda för att skapa riktigt förändring. 
2022-01-06
Länk till avsnitt

5. Sluta reagera, börja observera

Din respons är din superpower. Vill du sluta reagera impulsivt och istället agera medvetet? Vi har alla en programming i vårt undermedvetna som slår på automatiskt. Ibland reagerar vi på sätt som vi inte vill. I detta avsnitt pratar livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund om hur du tränar din hjärna att observera istället, vilket ger mer distans till situationen och en möjlighet att agera som man egentligen vill. Vi kan alla undvika negativet genom att observera och skapa ett mer positivt liv genom observation.

2021-12-30
Länk till avsnitt

4. Den inre resan med Elin Kjos

Nordens ledande livscoacher Filippa & Jimmy Tjärnlund samtalar med hälsoinspiratören Elin Kjos. Elin berättar om livet innan och efter hennes diagnos, värdefulla lärdomar från hennes inre resa och hur hon lever sitt liv idag - i nuet och med närvaro. Elin har under en tid ställt om sig mentalt till sin situation och ändrat perspektiv på hur hon kan se på sitt liv. Intervjun är full med skratt och inspiration för ett glädjefyllt liv.
2021-12-23
Länk till avsnitt

3. Skapa vad du vill med dina tankar

Dina tankar är skapande. Är du medveten om vad du tänker? Vilka tankar som går på autopilot? Vad du attraherar just nu? Och om du skapar det du vill, eller det du inte vill? I detta avsnitt guidar livscoacherna Filippa & Jimmy Tjärnlund dig inom området och förklarar attraktionslagen grund. De förklarar även varför ett av det viktigaste verktygen i självutveckling är observation och hur man minskar impulsiv reaktion. Ingen annan kommer förändra ditt liv. Det är ditt ansvar - men livscoacherna är här för att visa dig var du ska börja!
2021-12-16
Länk till avsnitt

2. Vart leder dina känslor dig?

Känslor är vägledning och hjälper oss navigera våra liv. Men många vet inte hur man känner sina känslor och gör istället motstånd eller undviker dom på olika sätt. I detta avsnitt får du en förklaring om hur du kan möta och förstå dina känslor bättre. Du får verktyg från Nordens ledande livscoacher Filippa och Jimmy Tjärnlund. Coacherna pratar även om kopplingen mellan tankar och känslor, samt hur man gör när man faktiskt känner. Dina känslor är ditt inre GPS system, lär dig navigera?
2021-12-09
Länk till avsnitt

1. Är din hjärna programmerad med negativitet?

Är du negativ? Är du medveten om hur dina negativa tankar påverkar ditt liv? Alla tankar är skapande och du kan påverka vad du tänker. I detta avsnitt, får du verktyg för att ?tänk om? av Nordens ledande livscoacher Filippa och Jimmy Tjärnlund. Du är inte dina tankar. Tankarna är ett verktyg för att navigera och manifestera upplevelser. Lyssna på värdefulla tips om hur du kan bemöta dina negativa tankar, falska idéer om dig själv och hitta en lugn bland surret i huvudet.
2021-12-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.