Sveriges 100 mest populära podcasts

Hemtrevligt

Hemtrevligt

Elin Lervik och Katarina Matsson grottar ner sig i allt som är härligt med inredning och blandar personliga anekdoter med konkreta tips. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/hemtrevligtpodden/

Avsnitt

Vad skulle du göra om du inte behövde tänka på andra?

Kattis vill ha mer av New York i livet (hon saknar inte minst sitt alterego ?Kat?) och Elin fantiserar om en husalv som diskar hennes vaser. Vilket får dem att undra: Vilka krav är egentligen rimliga att ställa på sig själv? 

Vår klippare Jonas undrar om de någonsin låter det praktiska gå före det estetiska (och tipsar om en, enligt duon, ?jätteful? julgransfot), vilket leder till några konkreta förslag för att dölja praktiska men fula inslag i hemmet. 

Dessutom har Kattis snöat in på den amerikanska societetskvinnan och designern Gloria Vanderbilt, som verkligen gjorde inredning till en konst. 

Det och historien bakom Elins fina julkransar (ja, hon blir påkommen med sekatören i tallriset) får du i veckans avsnitt! Trevlig helg. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-02
Länk till avsnitt

Att göra-listan inför jul

Elin har varit hemma hos Kattis och ? bland alla vackra ord om inredningen ? identifierat en svaghet: organisation och planering. Därför åtar hon sig nu att hjälpa till att planera årets jul. Så, alla ni som blir lika förvånade när ni tittar i almanackan och ser att det är första advent på söndag, varsågoda. Här är att göra-listan för att slippa stå med andan i halsen dan före dopparedan. 

För ärligt talat så har livet varit lite väl maxat för dem båda två på sista tiden. När Kattis börjar gråta utan orsak vet hon att det är för mycket, medan Elin kraschar rakt av och bara vill ligga i fosterställning ett par dagar. Det blir ett samtal om att lära känna sig själv och sina behov och om att komma ut på andra sidan. 

Men mest blir det JUL. Trevlig helg!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-25
Länk till avsnitt

Maskiner, mark & manchesterkragar ? våra önskelistor

Elin har spenderat 24 timmar på drömdestinationen Ett hem, men varför längtade hon till sitt eget hem? Kattis fortsätter att fascineras av inredaren Ilse Crawfords inredningskänsla (med betoning på känsla) och påminns om det hemmagjorda presentkortet hon fick av sin man för snart ett år sedan. Ett perfekt julklappstips! 

Högst på Elins önskelista står mark, tätt följt av motorsåg  och jaktlicens. Vad är det som pågår?

Kattis vill mest ha påfyllnad av sin favoritparfym ? fler dofttips följer ? och eventuellt en återbrukad väska för en svindlande summa. 

Dessutom pappas perfekta flanellskjorta (som får Elin att börja gråta), oljerockar à la Charles och Diana samt fantasiprenumerationer. 

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-18
Länk till avsnitt

Återbrukade julklappstips för hela familjen

Elin har tagit ledigt för att städa (bästa dagen på länge, på riktigt), vilket har lett till massor av nya inredningsidéer. Även Kattis har återfått kreativiteten hemma efter att väggmålningen av Alexandra Karpilovski kom på plats. Så bered er på ett inspirerat avsnitt ? i julens tecken.

För nu är det novent och december närmar sig med stormsteg. Duon smygspanar mot kommande högtider och noterar att mässing är tillbaka som ?metal of choice?. Dessutom är båda sugna på brunt (!) i jul, men när det gäller nyanser av rött är de inte överens. 

Hemma hos Elin har önskelistorna börjat trilla in i diverse kanaler, men beskedet att årets julklappar kommer att vara begagnade landade inte särskilt bra. Därför har hon och Kattis skapat en inspirationslista, både för sig själva och för er som kanske aldrig tidigare har gett bort återbrukade presenter. 

För second hand-gåvor kan vara både lyxiga, unika och alldeles vanliga (det går till exempel att köpa Lego med både kartong och instruktioner på Blocket). Men det kräver lite fantasi och planering. Så låt dig inspireras bland LP-spelare, ljusmanschetter och husdjur (Kattis är tveksam). 

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-11
Länk till avsnitt

Hur blir man en konstköpare?

Elin har börjat banga (igen) och Kattis är överpeppad eftersom konstnären Alexandra Karpilovski är på väg hem till henne för att göra en väggmålning. Vad är det med konsten som lockar så ? bokstavligen för Elin, som skaffat barn med två män från olika konstnärsfamiljer? Och hur blir man en konstsamlare? Duon ger sina bästa tips när det gäller att bli bekväm på galleri (gratis vin är en lika bra väg in i konstvärlden som någon annan), konst på Instagram och auktionsfynd. 

Dessutom har Kattis sett Lasse Hallströms film om Hilma af Klint, vilket leder in på ett samtal om bastuklubbar, spöken och andlighet. För att citera Hilma: ?Endast för den som är beredd att mista sitt liv i dess kända form kommer livet att framträda i en ny skrud av oupphörligt större skönhet och perfektion. Men för att uppnå ett sådant tillstånd måste tystnad förvärvas, i både tanke och känsla.?

Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-04
Länk till avsnitt

Första helgen i missionhuset

Äntligen. Kattis har fått nycklarna till missionshuset! Första helgen kantades av kaos ? brandlarm, securitasvakt, vildsvinsförödelse ?  men precis som vid en förlossning är allt glömt och förlåtet i samma ögonblick det är över. Nu finns bara kärlek kvar, men hon längtar efter att sätta igång. Slipa golv, byta kök, måla om. Elin känner sig tvingad att agera nykter och hjälpa till med prioriteringarna.

Själv minns hon första familjemiddagen Saltishuset i ett romantiskt skimmer och de konstaterar att pizza och levande ljus är ett måste när nya bostäder invigs (det är absolut rimligt att sitta ihopvikt med fötterna på en kandelaber under bilresan mot målet). 

Levande ljus är också nyckeln till att skapa hemtrevlighet när hösten går mot vintern. Pumpor, lövmoln och kål finns också med på listan över mysiga saker att pyssla med i helgen. 

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-28
Länk till avsnitt

Antal fönster öppna i hjärnan

Bokkontrakt! Missionshus! Vab dag 10! Elin och Kattis hjärnor består för tillfället av lite för många öppna fönster, med lite för många öppna flikar. 

Vad händer egentligen när drömmar går i uppfyllelse? Kattis ser nya tecken på att visualisering faktiskt fungerar och är rädd att hon gått och blivit en flummig ?carpe diem?-person. 

Elin planerar en middag tillsammans med nya vännen Sahar Sorati, som spontangästar avsnittet. Hon vänder ilskan över det patriarkala förtrycket och morden i Iran till kreativitet och använder de medel hon har för att mobilisera för förändring. Ett försök att hitta en mjuk och medmänsklig makt som inspirerar. 

Dessutom om att möblera om med det som redan finns hemma, begrava ett marsvin och en uppföljning av Elins ambitioner inför hösten. Självkänslan går bra nu! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-21
Länk till avsnitt

En tidsresa

Elin har återvänt till hembygden Lingbo i Hälsingland och hittat ett nytt lugn, samtidigt som jorden skakar till under hennes fötter. Även Kattis känner marken gunga, och försöker stabilisera verkligheten genom att möblera om (det hjälper!). 

Vilket för dem in på ett samtal om familj, förankring och hur svårt det kan vara att bli förälder. 

Och även om vi söker trygghet tillbaka i tiden, finns det något väldigt befriande i att vända historien ryggen och börja på ny kula, både i livet och hemmet. Lite som att äga sin inre kaninkvinna.  

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-14
Länk till avsnitt

Husmorstips & häxkonster

Elin och Kattis har börjat experimentera med ättika och bikarbonat i tvättstugan och renar energier med salvia. Är den moderna häxan ett steg mot ett hållbarare samhälle, eller ett steg tillbaka till en husmor som spelat ut sin roll? 

Och spelar det verkligen någon roll? När vi lyfter blicken mot allt som pågår i världen just nu är det lätt att våra små vardagsval känns meningslösa, men visst går det att hålla två tankar i huvudet samtidigt? 

Med för att prata om just det är Maria Soxbo, författare och grundare av Klimatklubben och aktuell med boken Ställ om! Allt att vinna på ett klimatsmart liv. Det blir ett samtal om tid, drömmar och det bästa vi som privatpersoner kan göra för en hållbar framtid. Hoppfullt!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-07
Länk till avsnitt

Romarrikets fall

Elins nya intresse är att jaga extrapriser och Kattis ser fram emot att spendera nästa sommar med utedass. Kanske är det lättare än vi tror att skapa nya vanor och föreställningar? För världsläget kan få den bästa (Elin i detta fall) att vilja flytta ut i skogen, vilket får Kattis att tänka på alla fantastiska konstnärer som tycks frodas utanför storstäderna (och inspirerar med glimtar från sina personliga hem!). 

Just konsten är på allas läppar. Petter målar akvareller och Brad Pitt har blivit skulptör, samtidigt som vi ser designvärlden närma sig konstvärlden, med unikat och numrerade upplagor. Inspirerande! 

När det känns som att vår civilisation håller på att falla ihop snabbare än Romarriket, vad ska vi göra annat än att skratta? Skratt blir i alla fall resultatet när Elin och Kattis bläddrar igenom Saskia Corts instagramserie om killar som tänker på Romarriket. 

Och efter skrattet kommer organisering. Trevlig helg! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-30
Länk till avsnitt

Balans, (drottning)begravning & belysning

Två veckor in i ?balans?-testet känner duon att de faktiskt är mer balanserade. Kan orden vi använder få oss att ta bättre beslut? 

Drottningarnas drottning har begravts, vilket får Elin att vilja sluta curla sina barn och upphöja de klassiska dygderna. Kattis försöker göra så lite som möjligt och känner att trenden ?quiet quitting? är något alla borde syssla med. 

Och så pratar vi om belysning. Vad händer när vi likt Bodil Malmsten i Finistère ställs inför nya nivåer på elräkningarna? Elins man Alexander, expert i frågan, gör poddebut med tips om ficklampor (ja, det är värt att vänta på!), appar och solceller. Elin vill mest ha det varmt och mysigt och Kattis känner ett plötsligt sug efter en 90-talsklassiker.

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-23
Länk till avsnitt

Valet & huset

Vad gjorde Elin uppflugen i grannarnas träd under valvakan? Nu är hon i alla fall tillbaka nere på jorden och försöker tillsammans med Kattis kraftsamla för att hitta fruktbara vägar framåt i det nya politiska landskapet. 

Omvälvande saker har även skett i det lilla livet (inga andra jämförelser) och Kattis har köpt sina drömmars sommarhus! Var det missionshuset som valde dem, som den tidigare ägaren menar, eller Kattis första försök med visualisering som gjorde att renoveringsobjektet i Roslagen blev deras? Och var ska de börja? Det hittills bästa rådet hon har fått är att göra så lite som möjligt, och kanske är det vägen framåt (både i huset och livet). Duon sjunger långsamhetens lov, men undrar varför det är så svårt att göra rätt. 

Allt om detta och mycket mer får du i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-16
Länk till avsnitt

Gräv i det fula

Det är Stockholm Design Week och Elins och Kattis världar har mötts även utanför poddstudion. Plötsligt börjar den härliga känslan av att vara en duo infinna sig på riktigt! 

De har bland annat träffat arkitekten och designurun India Mahdavi, vilket leder till ett samtal om inredningsdevisen ?färre men värre?, bråkiga färger (gräv i det fula) och varför vi ska renovera genom att lägga till, inte ta bort. 

Dessutom om skenande elpriser (ja, Elins familj har börjat tvätta på natten), att stjäla från framtiden och det omodernaste som finns: stress.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-09
Länk till avsnitt

Vad blir du kåt av?

Elin går igång på att Alex borrar upp hyllor (en härlig bieffekt är att tvättstugan äntligen är inredd) och Kattis har fått se sin man på scenen för första gången på flera år. Ja, det är inledningen på ett personligt samtal om FOMO (fear of missing out), Alex och Amanda Schulman, styrkan som finns i sköra psyken, självhat (igen) och det eviga brottandet med självkänsla kopplat till skam och skuld. Dessutom tar vi pulsen inför Stockholm Design Week med en av hjärnorna bakom nästa veckas stora designhappening, Hanna Nova Beatrice.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-02
Länk till avsnitt

Välkommen vardag (eller?)

Vardagen har dundrat in som en käftsmäll, och Elin ser alla sina intentioner inför hösten rinna genom fingrarna. Kattis, å sin sida, har inte hunnit tänka igenom varken mål eller förväntningar och undrar mest när hon och familjen ska hinna städa. Acceptans, är det lösningen? 

Parallellt syns Villa Lervik på ELLE Decorations omslag i butiker över hela landet och är även en officiell punkt på programmet när Design Week går av stapeln om ett par veckor ? hur är det egentligen att öppna dörrarna till sitt hem på detta bjussiga sätt? 

Kattis har varit på Formex och spanat på dukade bord, växthus, hemslöjd och ?Dixdotter?-effekten. Dessutom har Elin fått två nya långhåriga familjemedlemmar, Kattis kattunge Toody har utsatts för ett kattnappningsförsök och kaninerna har grävt gångar under hela gräsmattan i Saltis. 

Visst är det härligt med höst? Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-26
Länk till avsnitt

En personlig trendspaning

Kattis inser att hon precis har bott 5 år i radhuset ? rekord på samma plats sedan hennes föräldrar skilde sig för över 20 år sen. Vad betyder det egentligen? 

Elin vill bara vara hemma och drömmer om att inte lämna varken huset eller landet nästa sommar. Vilket för oss in på den dystopiska framtiden, flygskam (eller brist därpå), klimatglasögon och naturlig inspiration. 

För just naturen är vår starkaste inspirationskälla för tillfället, vilket ligger som en underström i ett samtal som spänner från föremål med själ och suget efter hantverk till att vilja göra om sitt kök utifrån några loppisfyndade skålar. 

Välkommen till en högst personlig trendspaning inför hösten! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-19
Länk till avsnitt

Nyårsafton

Alla vet ju att hösten är det riktiga nyåret, men är vi verkligen redo för en ny säsong? Kattis vill stanna kvar i sommaren och började sova dåligt i samma ögonblick hon kom hem från semestern. Elin är full av energi, trädgården går på anabola och inspirationen flödar. Men först blev det en närmast chockartad start på ?det nya året? när hon hamnade mitt i Köpenhamns modevecka på väg hem från Italien. Det får oss att fundera kring influencerekonomin och sociala medier. Kattis tycker det är svårt att navigera bland företag, budskap och personliga varumärken och Elin vill uppfinna helt nya sätt att använda olika plattformar. Oavsett mentalt läge: Höstterminen 2022 får fan bli bra! 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-12
Länk till avsnitt

Ett modernistiskt mästerverk (inspirationsoverload!)

Inspirationsboost de luxe! Elin och Alex har besökt pionjären Eileen Grays modernistiska mästerverk Villa E1027 på franska rivieran, vilket leder till ett samtal om smarta funktioner, lekfulla lösningar och sängar i varje rum. Förebådade Eileen Grays upprättelse på 70-talet rentav nästa decenniums kromskimrande och högblanka designvurm? Dessutom: övergrepp i form av väggmålningar, att jobba naken (en egenskap som både Kattis och Elin ? med viss modifikation ? tycks dela med Le Corbusier) och att inreda utifrån hur man vill leva. Hoppas ni blir lika inspirerade som vi!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-05
Länk till avsnitt

Det stora frågeavsnittet (del 1)!

Efter en omtumlande vår som slutade med en ADHD-diagnos har en skör Elin hämtat ny kraft i träningsdrogen (och blivit kär i sin tennistränare på köpet). Kattis är å sin sida förälskad i Fårös karga landskap, men är inredningsmässigt mest inspirerad av Mellanöstern. För det här är ett avsnitt som handlar om ERA frågor, om trender vi är trötta och sugna på, barnrum, det fulaste vi vet och om vi någonsin blir färdiga med ett rum? 

Dessutom spanar vi på torkade blommor, bränd salvia och får höra ett sanningens ord av Elins tonårsdotter. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-29
Länk till avsnitt

Högsommarvärme, Hemnet-träsk och hela härliga (?) släkten

Kattis drömmer om en egen sommarstuga, för hur härligt är det egentligen att dela fritidshus med släkten? Nu sitter hon fast i Hemnet-träsket och romantiserar sina barndomssomrar i Hälsingland ? vilket får Elin att ifrågasätta om att diska för hand, gå på utedass och sova i en bäddsoffa verkligen är semester? Det råder total värmebölja i växthuset där Kattis spelar in, vilket får konsekvenser som kastade kläder och överhettade hjärnceller och telefoner. Hoppas ni hänger med ändå! 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-22
Länk till avsnitt

Drömmen om rivieran

Kattis fantiserar om livet på rivieran och frågar ut Elin om ALLT man behöver veta för att förverkliga drömmen. Hur hamnade hon och Alex egentligen i Bordighera? Ska man satsa på hus (= ruin som de flesta mäklarannonser skriver) eller lägenhet? Italien eller Frankrike? Hur ska man tänka kring klimatet när ens smultronställe ligger en halv kontinent bort? Förändras inredningsstilen när man byter land? Och är det enklare att åldras vid Medelhavet än i Sverige? 

Välkommen till ett samtal som spänner från Barolo till botox och från 70-talsklinker till solstolar som går i arv. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-15
Länk till avsnitt

En första smak av semestern (från 1700-tal till 70-tal)

Elin är i Italien, Kattis på Väddö. Ingen har riktigt landat i semestern än (hej kaosiga barn och knappt uppackade väskor) men börjar känna små gnistor av inspiration ? ni vet den som brukar dyka upp när man äntligen slappnar av. Kattis lånar sina vänners 70-talshus och känner sig nyfrälst i furu. Elin njuter som mest av Bordigheras blomstrande gator och det svala golvet i 1700-talshuset. Stilkrockar mellan årtionden och århundraden blir temat i ledighetens första trevande tid. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-08
Länk till avsnitt

Skattjaktens tid är nu (stora loppisavsnittet!)

Vilka är våra bästa loppisfynd? Vad letar vi efter i sommarens fyndhörnor, vad är ett riktigt bra köp och vilka trender ser vi i second hand-världen? Framför allt: Hur gör man för att fynda på riktigt och inte svepas med av alla vackra saker som liksom öppnar dörrar mot andra världar? 

Det är dags för sommarens stora loppisavsnitt och till vår hjälp har vi experten Gustav Broström, som ligger bakom @gustavsrum och #loppisvardag. Det blir snack om alltifrån piedestaler till kardinaler. Trevlig lyssning ? vi ses i ladorna!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-01
Länk till avsnitt

Trendspaning de luxe (väggbonader, danska influencers & ekgrenar i klorin)

Elin säger nej till midsommar efter att ha varit ensam hemma hela helgen och fått mersmak. Men hur gör man för att våga bryta mot traditionerna? 

Kattis bubblar av inspiration efter 3 Days of Design i Köpenhamn. Hon har varit på middag i ett otroligt hus tillsammans med den danska influencermaffian, inspirerats med alla sinnen (tänk doft och ljud!) och kan bekräfta Elins trendkänsla vad gäller både väggbonader och grenar från trädgården. Elin kontrar med ett oväntat floristtrick. 

Dessutom får vi en direktrapport från Sanna Gebeyehu, concept & product owner på Stockholm Furniture & Light Fair, som just nu reser jorden runt för att spana på framtidens möbel- och mässtrender. 

Glad midsommar (oavsett om ni firar eller inte)! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-24
Länk till avsnitt

Det stora karriäravsnittet (eller sliding doors, prestationsångest & läskiga designmänniskor)

Elin har totalkraschat efter en alldeles för intensiv vår (eller ska vi säga år?), men är uppe i sadeln igen i jakt på en lite mer balanserad tillvaro. Vilket för oss in på veckans tema: karriär och hur vi hamnade i varsin del av inrednings- och designbranschen. 

Elin vill aldrig vara mer vara anställd och Kattis inser att hennes yrkesliv varit drivet av prestationsångest. Det blir ett samtal om sliding doors, att våga säga vad man drömmer om, läskiga designmänniskor och den härliga känslan av att vara 20 fast med en 40-årings erfarenhet. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-17
Länk till avsnitt

Träffsäkra trädgårdstips och festligt flams

Kattis har fått pondus och Elins kompissjälvförtroende är på topp. Är att fylla 40 det bästa som hänt oss? 

Vi fantiserar om cykelturer på den italienska landsbygden, tar ny plats i rummet och minglar runt hos Elin i Saltsjöbaden. För det visar sig att hennes och Alex hus är perfekt för fest ? inte minst trädgården. Vilket leder till frågan: Hur tar man sig bäst an en ny trädgård eller balkong? 

Det vet Niclas Steeve, trädgårdsmästare och en av hjärnorna bakom Villa Sundahl Trädgård, som dyker upp som proffsig gäst i detta (ärligt talat) ganska flamsiga avsnitt. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-10
Länk till avsnitt

Festens tid!

Det har blivit juni och festernas tid! Elin planerar för sitt och Alex 90-årskalas med Italien-tema och Kattis har varit på margarita- och margherita-partaj på Margaretavägen. Vad ska man tänka på när man ställer till med fest (och hur ska man ens våga bjuda in om man har svagt kompissjälvförtroende)? 

Dessutom har Elin lyssnat på den gnagande inre rösten som länge insinuerat att hon har en diagnos och hon utreds nu för ADHD, vilket kastar nytt ljus över vissa beteenden. 

Trevlig lyssning (och om ni gillar, lämna gärna ett betyg eller en recension i appen)!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-03
Länk till avsnitt

Begravning, böcker & bibliotek

Ett dödsfall i familjen gör att Elin får upp ögonen för flera generationer trasiga män. På vägen hem från begravningen lyssnar hon på Ken Ring och Anna Björklunds Kvinnomanualen, en bok som gör oss både inspirerade och provocerade. Det blir ett samtal om nya och gamla kvinnoroller, livsprioriteringar och valmöjligheter, vilket på omvägar för oss in på veckans tema: Böcker, hur de har påverkat vår inredningsstil och hur det går med Elins bibliotek. Är pocketböckerna lika välkomna som coffeetable-böckerna? Dessutom lite antikmässa, skulptören Anton Alvarez på Millesgården och en skulpturparksspaning.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-27
Länk till avsnitt

Går det att inreda ett 80-talshus snyggt?

I dagens avsnitt pratar Elin och Kattis om hur de förhåller sig till utomstående faktorer när de inreder. Vad gör man med sin partners dödskallestav (Kattis) och hur bemöter man en minimalistisk modernist när man själv bara vill bo med gamla saker (Elin)? Och alla kan ju inte leva i sekelskifte (tyvärr) så finns det några tricks att ta till för att göra 80-talsvillan eller den nyproducerade hyreslägenheten hemtrevliga? Plus: Är det kanske till och med en feministisk handling att riva ut arkitektur som speglar ett sunkigt kvinnoideal? Trevlig lyssning!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-20
Länk till avsnitt

Dukning!

Elin och Kattis har varit på middag på Svenskt Tenn, vilket inspirerar till ett samtal om en växande, nygammal trend: dukning! De spanar på servettringar, smörskulpturer och ljusmanschetter, Elin håller ett hyllningstal till mangeln och Kattis inser att hon måste sluta be om ursäkt för sina bristande matlagningskunskaper. Och så har det dykt upp en massa djurbebisar, men det för inte bara lycka med sig. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-13
Länk till avsnitt

Att renovera ett hus!

Kattis har varit på ELLE-galan och dansat så att hon fick träningsvärk medan Elin har infört allsång på Valborg i nya villakvarteret. För nu är huset äntligen färdigt, vilket för oss in på ett samtal om ungefär allt som kan få fel när man kastar sig in i en totalrenovering (räkna med budgeten x 3). Men också: Varför man ska våga lägga lappar i främlingars brevlådor, titta på fula hus och hitta lyckan (i form av kopparrännor i original) på Blocket. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-06
Länk till avsnitt

Hur hemtrevligt är det att banga?

Elin har fyllt 40 (hurra!) och blir känslosam på riktigt när hon berättar om firandet med sina vänner. Även Kattis känner sig känslig efter alldeles för lite sömn, men blir på bättre humör av att höra om Elins hönsgödselfadäs och tolkning av trenden potager. För visst blir det trädgårdsspaningar i det som skulle bli Det stora våravsnittet, men som kom att handla mer om vänskapsrelationer och att banga (eller inte banga). För plötsligt kom våren efter karantänen, och två års förlorade fester ska tas igen. Trevlig lyssning!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-29
Länk till avsnitt

Ett eget rum

Det har varit påsklov och Elin drömmer om ett eget rum (helt naturligt!), vilket resulterar i ett samtal om hur kvinnligt skapande kan kombineras med familjelivet ? är det därför inredning ligger nära till hands? Kattis känner sig grundad efter att ha varit hemma i Uppsala och fikat hos sina barndomsgrannar. Dessutom har vi fått en lyssnarfråga om hur man egentligen får till det där mysiga. Färre men värre, förnuft & känsla samt struktur är några ledord på vägen. 


I avsnittet säger vi tyvärr fel efternamn. Författaren heter Elin Cullhed och inget annat.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-22
Länk till avsnitt

Den personliga stilen

Hur hittar man egentligen sin personliga stil? Elin inreder efter karaktärer och spårar sin inredningssmak tillbaka till en italiensk skrubb med skira spetsgardiner. Kattis inspireras av Paris salonger och stilförlöstes i New York, vilket väcker frågan om hemmet kan spegla hur själen mår? Dessutom två olika sätt att jobba med moodboards. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-15
Länk till avsnitt

Vad är hemtrevligt?

Elin & Kattis lär känna varandra och listar sju saker som skapar hemtrevnad. Elin berättar om sin mysiga morgonrutin på ?bondgården? i Saltis och Kattis undrar om hon måste skaffa ett husdjur nu? Dessutom italienska kemtvättsfadäser, pälsporr i bokhyllan och brottsplatsbelysning över matplatsen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.