Sveriges 100 mest populära podcasts

Skäringer & Nessvold

Skäringer & Nessvold

Mia och Hampus. Den övermogna och den omogna. Ditt mörker i ljuset och ljus i mörkret. Med hybris, självhat och alltid i ett rop på hjälp. Ny veckopodd, varje måndag!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Array

Avsnitt

Inseminerad av Gud!

Skäringer har befruktats på Liseberg och Nessvold har fått en oönskad inbjudan. Ett drev mot en poddmedlem svider men medlemmen i fråga väljer att bemöta med sval tystnad. Dessutom startas det på mycket kort tid ett flertal radiostationer och mörka midsommarminnen väcks till liv. Avsnittet innehåller även ett mkt ofräscht ljud så VARNING! och tack för att du lyssnar!!!

Skäringer & Nessvold klipps och redigeras av Mikael Solkulle och Anna Spolander.

Produceras av Polpo Play
www.polpoplay.com

2022-06-20
Länk till avsnitt

Det brinner i Mias baksäte!

Nessvolds usla bilhumör har äntligen dokumenterats. Skäringer sitter i terapi med superhjältar och du får en motsägelsefull lista på tips man inte alltid orkar ta emot. On with the show! 

2022-06-13
Länk till avsnitt

Hampus styckar kött på idrotten

Hampus har bjudit hem Mia till sin djurtäta lägenhet i Stockholm. Vin dricks och Mia kommer ut som leverpastejbesatt. Hampus sexiga kylskåp analyseras och allt landar mjukt i älskade Grynet Molvigs intima ljussläpp. 

2022-06-06
Länk till avsnitt

Giraff till salu!

Hampus bjuder upp Mia till Stockholm och en stulen kräftsoppa ska serveras. Detta parallellt med att hans snusande jobbar sig upp mot oönskade höjder. Mias trombocyteffekt ballar ur och badrum blodas ner pga tandpet. Bebishuvuden får ica-ljus i fontanellen och amputerad aphand ersätts med rar boxhandske. Tack för att du lyssnar!

2022-05-30
Länk till avsnitt

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!

Ett av världshistoriens värsta läte utstöts, Mia hänger under kärnvapen nattetid samt  skrämmer skiten ur osynliga spöken i baksätet. Hampus paranoia börjar närma sig årsbästa men så länge man håller sig kalsongålandes på golvet ska nog allting gå jättebra. Halo and Hello!

2022-05-23
Länk till avsnitt

Mia och Hampus minglar med kungligheter

Både Hampus och Mia har försökt uppträda avslappnat bland tjusiga kungligheter. Mia sänder live från vargtimmen och skolavslutningsgråt tas ut i förskott. Välkommen till det stora mingelavsnittet!

2022-05-16
Länk till avsnitt

Hampus stoppad av polis pga dippsås!

En i duon ligger ensam och kåt kvar i natten medan den andra är en åkattraktion vid ungefär samma klockslag. Sedan blir det hemsläpsextra med smak av hyrsläp, penntroll utan penna samt pommes fittes. Trippel långfingrar räcks upp i bil och ett lackmustest på vänskap genomförs med, ja ETT resultat.

2022-05-09
Länk till avsnitt

Många kön i luften

Det stora lantställe- och sommarhusavsnittet är här! Bra att redan nu ha beredskap på att ett helt gästhus faktiskt kan stjälas trots stark grannsamverkan och många nakenbadande rådjursögons vakande blickar. Toalettproblematik kommer i olika kostymer sa ingen men här får du iallafall lösningar på hur du inte ska agera när barkbåtarna inte vill passera wc-kröken. Kåtkreativa försök görs för att bota vargtimmen eller mammitimmen som den kanske egentligen är men det är ytterst tveksamt om alla Hampus tips kommer hjälpa Nattvandraren Skäringer.

2022-05-02
Länk till avsnitt

Mias himmelska debut i Paradise hotel

Mia har, lite från ingenstans blivit eventig och åkt stående upp ur en taklucka genom en folktom småstad med en partyfackla blossandes i handen utan att riktigt ha täckning på självförtroendekontot.  Hampus försöker hetsjobba och samtidigt djupandas på solig trappa smuttandes på kaffe. Detta får konsekvenser på rad 12 på en premiär. Mamma Gun ger antimingeltips och vi minns rikskupongerna med blandade känslor.

2022-04-25
Länk till avsnitt

Mia och Hampus flyger utan visir

Mia har utan förvarning startat eventbyrån "Don efter person" och  tydligen skräddarsyr eventbyrån aktiviteter för tex Hampus som utan att alls efterfrågat det blir utsatt för en heldag som går ut på att rucka på hans kontrollbehov. Det blir möte med engelskspråkig som innehåller viktig information som man måste förstå för att kunna flyga fritt....och fritt flygs det sannerligen men inte alls som arrangören eller någon annan förväntat sig. Dagen innehåller även möte med ett medium och vi får reda på mycket gott om Hampus framtid. Välkommen ombord!

2022-04-18
Länk till avsnitt

Att organisera en trekant

Hampus och Mia organiserar och planerar hur man bör jobba i en trekantssituation.Det får sannerligen inte bli för rörigt. Hampus har ringt Lotta Engberg för att bli vän efter den så kallade attacken det stått om i pressen. Oklart om samtalet hjälper eller stjälper. Mia är övertygad om att hon skulle dö av förstoppning i tv-programmet Över Atlanten och stora frågor såsom om det är till Kap Verde man ringer om någon faller överbord ställs. Hampus ogillar att vara utomlands, bland annat pga. att vägskyltarna ser annorlunda ut?.men han har minsann semestrat i Italien?i en ort som börjar på B?på ett hotell som drivs av två bröder. Det kan verkligen ingen ta ifrån honom.

 

2022-02-21
Länk till avsnitt

Världen har gått under - någon som vill ha kaffe?

Mia letar fortfarande efter sin plats i Hampus koalafamilj och har gjort research på skånska radiokanaler. Hampus använder olika tekniker för att ta fokus från att han inte är bra på padel. Kommer det sluta med att han tvingas skapa en Las Vegasshow?

Skäringer kommer ut som Rescue 911-person som alltid är beredd för katastrof med kondenserad mjölk och vatten i frysen som främsta vapen. Men när hela jorden gått under är det ändå hon, enligt henne själv, som står kvar med en perfekt kaffe att bjuda på. Allt detta samtidigt som Hampus parallellt har svårt för att vara ledig och ställer in sitt liv efter tv-tablån.

2022-02-14
Länk till avsnitt

Vi presenterar - Familjen Koala!

Vi ger er det stora hitta-din-stilavsnittet! Mia har varit på modeveckan i Paris och efter det hemmablonderat håret - 6 gånger. Hampus famlar i jakten på en sval stil men landar i ett impulsköp av en giraff och kan Mias träslöjdslärare vara det nya svarta?beiga?!? Hampus har varit på date på en engelskspråkig pub, köpt öl och bett bartendern betala. MEN! Mia bjuds utan att hon efterfrågat det in i Hampus koalafamilj som innehåller gullig/lite obehaglig röst samt Hampus ex med familj.

2022-02-07
Länk till avsnitt

Mamma Guns flykt från hälsohem

Äntligen gör Mias mamma entré och berättar om när hon firade påsk på ett hälsohem med att fly därifrån, körandes en buss, till ett konditori pga hat mot dadlar. Även om vad Mias julklapp gjort med hennes fötter. Mia som lider av rymdångest ger sig ändå in och förbi händelsehorisonten inför en totalt oförstående Hampus. Vi får veta allt om Bonniers skrivarstuga i Visby, om varför det äts Pad Thai hemma hos Skäringer 10:20 och så sätter Hampus liiiite för långt betyg på sitt kärleksliv.

2022-01-31
Länk till avsnitt

Jag blir Bert Karlsson på fyllan

Av barn och berusade får man reda på sanningen men när vi får lära känna Hampus i rus kan man undra lite. Polen- och malmöresor bokas, turnéer planeras och trampbåtsevent på Djurgården läggs in i kalendern. ALLT för att Hampus minsann inte är en sån som bara snackar när han druckit några enheter. Mia har varit på fest i för hårda skor och upplevt fyra minuters utskjut? vad det nu betyder. Hur ber man till Gud, Jesus och eventuellt Maria utan att verka ytlig och bör lammen åka med på bönetåget? Vi tar även gott emot Hampus mormor samt pojken, riset, elden, vattnet, oxen, slaktarn, katten och wildcardet råttan. Näääeh hörrni??

2022-01-24
Länk till avsnitt

Sucking the dishwasher

Det är premiär! Bilder ska tas med ett fränt team från London. Hampus har panik över att hans personlighet inte alls kan skina i engelskan. Hur det går får vi höra då ljud från fotograferingen spelas in och upp. Mia har bestämt sig för att välja ljuset i år och blir utmanad då Hampus fixat ett möte med en person Mia undviker så ofta hon kan. Dessutom bjuds vi på ett fantastiskt tips om hur vi kan komma närmare varandra med hjälp av avloppshaveri. Men det största är kanske ett två år gammalt sms från Mia som Hampus har sparat för framtida bruk och framtiden är nu. Festen kan börja eller som Hampus skulle säga - Haalo!

 

2022-01-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.