Sveriges 100 mest populära podcasts

Husdjurspodden ? din djurkompis i poddvärlden

Husdjurspodden ? din djurkompis i poddvärlden

Husdjurspodden ? din djurkompis i poddvärlden är en podcast för dig som älskar djur och som inspireras av kunskap och engagemang. Tillsammans med utvalda gästexperter kombinerar etologen Emma Almquist vetenskap och expertis med personliga berättelser och inspirerande samtal. Det utlovas kunskap och underhållning ? oavsett vilket djurslag som är din favorit.Emma och Sveland Djurförsäkringar vill hjälpa alla djurvänner att tillsammans med sina husdjur få ut det bästa av varandra och må så bra som möjligt ? för ett hållbart djurägande. Vill du skratta, lära dig något nytt och bli inspirerad? Då ska du lyssna på Husdjurspodden ? din djurkompis i poddvärlden!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sveland.se/om-oss/podcaster/husdjurspodden--din-djurkompis-i-poddvarlden/

Avsnitt

2.6 Anya Thörnqvist: Nyår, stressade djur och antidepp

De senaste åren har vi kunnat läsa att allt fler husdjur äter antidepressiva läkemedel. Tillsammans med veterinär Anya Thörnqvist fördjupar sig Emma i vad det beror på, samt vilken nytta psykofarmaka kan ha för katter som kissar inne och för djur som är rädda för nyårsraketer. I slutet får vi deras bästa råd inför den stundande nyårsafton. 

Anya Thörnqvist fördjupade sig inom etologi, djurens beteende, redan under sin studietid. Sedan dess har hon fördjupat sig i beteendeproblem och beteendemedicin. Hon driver företaget Beteendeveterinären, där hon hjälper djurägare och tar emot remisser från veterinärer och etologer i de fall patienter eventuellt behöver stöd av psykofarmaka. Utöver arbetet som veterinär är hon gymnasielärare inom djurämnen. 

Avsnittsförteckning:2.16 Gästen presenterar sig9.15 Vad är "antidepp"?11.00 Är det sant att fler djur får psykofarmaka ? och i så fall varför?14.30 Vanliga missuppfattningar om psykofarmaka18.29 Receptfria preparat mot stress22.34 Psykofarmaka för vanliga kattproblem- Nyår -28.58 När ska man överväga medicinering? Är det för sent nu?41.35 Råd inför nyår 202350.01 De fem sista frågorna


Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.
@svelanddjurforsakringar
@djurvetologen

Vill du veta mer? Gästens mailadress: [email protected]  Beteendeveterinärens hemsida: https://www.beteendeveterinaren.se/  Facebook ?Beteendeveterinären? https://www.facebook.com/profile.php?id=100054503828884 

2022-12-21
Länk till avsnitt

2.5 Emelie Johnson Vegh: De gyllene åren med den vuxna hunden

I det här avsnittet välkomnar vi Emelie tillbaka till podden! I det inledande avsnittet av Husdjurspoddens första säsong pratade vi om hunddrömmar och den lite äldre hunden. Den här gången fokuserar vi på vad det innebär att leva med och vara en vuxen hund, "golden years" som Emelie kallar den här tiden. Vi rör oss över hundens olika åldersstadier och diskuterar hur vuxentiden skiljer sig från andra åldrar. Dessutom får du våra bästa råd för den här perioden, så du kan njuta maximalt av era golden years!

Emelie Johnson Vegh är bland annat utbildad gymnasielärare, certifierad inom TAG-teach, samt författare och föreläsare hos internationella djurtränarorganisationer med hög standard. Hon började träna hund när hon i slutet av 80-talet fick låna grannens labrador. Genom agilityn träffade hon sin kollega Eva Bertilsson och tillsammans driver de idag Carpe Momentum. Tillsammans är de internationellt kända som pionjärer inom frivillig hantering och föreläser tillsammans på stora djurtränarkonferenser. 

Avsnittsförteckning:02.10 Gästen presenterar sig03.46 Vad är "Golden Years"?13.00 Även vuxna förändras15.20 När ska man sluta träna och acceptera läget?19.15 När hunden blir vuxen och sedan gammal25.02 Emelies tips för era bästa Golden Years27.22 Krossade drömmar och förväntningar36.15 Vad är fel med att säga "Hunden kan det egentligen"?

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.
@svelanddjurforsakringar
@djurvetologen

Vill du veta mer? 
Emelie Johnson Vegh, Carpe Momentum 
Gästens mailadress: [email protected]  
Gästens Instagram @emeliecarpe https://www.instagram.com/emeliecarpe/ 
Gästens Facebooksida ?Carpe Momentum? https://www.facebook.com/CarpeMomentum.nu 
Emelie har skrivit skönlitteratur för barn och ungdomar (9?12 år) som handlar om djur. Del 1 heter "Ellinors sommar", del 2 heter "Ellinor på klubben". 

2022-12-07
Länk till avsnitt

2.4 Therese Rehn: Det unika forskningsprojektet "Mitt liv med hund"

"Jag ser ju verkligen det här som ett spännande och viktigt projekt som vi bara måste hålla i rullning! För det kan ge oss så mycket." 

I det unika forskningsprojektet "Mitt liv med hund" följer en grupp forskare hund och ägare under hela hundens liv. Dagens gäst är en av forskarna som studerar hur olika händelser i livet påverkar hundens välfärd och beteende, men också vad som påverkar hundägarens mående. De första valparna i studien har precis fyllt ett år och vi får en unik inblick i de första resultaten!  

Therese Rehn är forskare vid institutionen för husdjurens miljö och hälsa vid Sveriges Lantbruksuniversitet. I sin forskning studerar hon interaktioner mellan djur och människa, ett ämne som kallas antrozoologi. Hittills har Therese bland annat publicerat studier om återförening mellan djur och ägare och metoder för att mäta kvaliteten på relationen mellan ett sällskapsdjur och dess ägare. 

Avsnittsförteckning:01.44 Gästen presenterar sig06.33 Thereses doktorandprojekt09.33 Studiens bakgrund och förhoppningar21.27 Studiens första resultat27.45 Så påverkar hunden våra liv34.40 Mår vi bättre av att ha hund?36.33 Så kan du bidra till Mitt Liv med Hund39.30 De fem sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar
@djurvetologen

Vill du veta mer? Gästens mail: [email protected]  Projekthemsida för ?Mitt liv med hund? www.slu.se/mittlivmedhund  Facebooksida för ?Mitt liv med hund? https://www.facebook.com/mittlivmedhund  Instagram @slumittlivmedhund https://www.instagram.com/slumittlivmedhund/ 

2022-11-23
Länk till avsnitt

2.3 Ida Kornevi: Veterinärmedicin och djurens beteende

?Vi kan inte bara bota sjukdomar, ge piller och sy ihop sår. Vi måste se till att djuret mår bra rent mentalt också?

Ibland pratar vi människor om ?kropp och själ?, som att det fysiska och psykiska inte skulle hänga ihop. Sanningen är att det ena inte kan fungera väl utan att det andra gör det. Det menar veckans gäst, och säger att det i veterinärmedicinen nu börjar tas på större allvar. Visst kan vi hjälpa våra djur till både bättre mental och fysisk hälsa genom att förstå dess samband. Tillsammans med Ida Kornevi djupdyker Emma i vilka fördelar djur och djurägare skulle få om veterinärmedicin och beteendevetenskap flätades samman mer. Dessutom blir det snack om Idas hund Clyde som hon adopterade som senior, om att läsa veterinärutbildningen utomlands och om när Emma ställdes inför ett stort dilemma gällande hennes möss mentala hälsa.

Ida Kornevi är legitimerad veterinär från The Royal (Dick) School of Veterinary Studies i Edinburgh, och har dessutom en master i klinisk djurbeteendevetenskap från Lincon University. Just nu arbetar hon på ett stort djursjukhus i Kanada.
Avsnittsförteckning: 1.40 Gästen presenterar sig 5.17 Idas väg till att bli veterinär 7.54 Att plugga veterinär utomlands 13.25 Kombinerade veterinär- och beteendestudier 15.00 Hur beteende och medicin hör ihop 29.00 Förebygg fysisk sjukdom med beteendekunskap 30.50 Att underlätta djurets första veterinärbesök 39.16 De 5 sista frågorna Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.
@svelanddjurforsakringar
@djurvetologen

Vill du veta mer? Läs mer om Fear Free Pets utbildning och tänk på deras hemsida: https://fearfreepets.com/ Bra sökord för att hitta mer kunskap är "Frivillig hantering" och "Beteendemedicin"
2022-11-09
Länk till avsnitt

2.2 Therese Bergman och Therese Lindgren: Så ger man kaninen ett bättre liv

"En del kaniner fattar inte, de sitter kvar i buren fast man kanske tagit bort hela gallret. De förstår inte att det finns en värld utöver deras lilla låda.?

I det här avsnittet berättar Therese Bergman, en av grundarna till föreningen Smådjurschansen, om deras arbete med att ta hand om vanvårdade och hemlösa smådjur, vilket inte lämnar någon djurvän oberörd. Dessutom gästas vi av influencern Therese Lindgren, som ideellt engagerar sig i föreningen, bland annat genom att agera jourhem för olika behövande djur. Vi får höra henne berätta varför hon valt att erbjuda jourhem, arbetets utmaningar och belöningar, samt vad som är bra att tänka på om man vill engagera sig.

Therese Bergman och Johanna Rosenhed startade Smådjurschansen 2018. Sedan dess har deras ideella förening hjälpt mer än 1700 smådjur till ett bättre liv med hjälp av engagerade jourhem. Utöver det ideella arbetet med Smådjurschansen jobbar Therese på djurklinik och driver rådgivningstjänsten Kaninkonsulten, där hon hjälper människor att tryggt och säkert göra kaniner till bästa vänner. 

Avsnittsförteckning:1.50 Gästen presenterar sig3.35 Hur startade Smådjurschansen?5.30 Varför behöver djur komma till Smådjurschansen?6.29 Vad hade behövts för att färre djur skulle behöva hjälp?9.20 Therese berättar om några kaniner hon minns lite extra14.52 Hur påverkas kaniner av att få större yta?25.39 Hur påverkas kaniner av att få en kompis?30.50 Finns det många kaniner som inte vill ha en kompis?32.20 Hur hjälper man kaniner att bli kompisar?42.32 Hur kan man hjälpa smådjurschansen?43.08 Vad gör man om man vill bli jourhem?44.25 Therese Lindgren berättar hur det är att vara jourhem47.08 De 5 sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen

Vill du veta mer? Gästens mailadress: [email protected] Smådjurschansens hemsida: https://www.smadjurschansen.se/  Smådjurschansens facebooksida ?Smådjurschansen?: https://www.facebook.com/smadjurschansen  Smådjurschansens instagram @smadjurschansen: https://www.instagram.com/smadjurschansen/  Kaninkonsultens hemsida: https://kaninkonsulten.se/ 

2022-10-26
Länk till avsnitt

2.1 Susanne Åhman: Allergi hos hundar

?Utveckling av allergi styrs delvis av de gener vi är födda med [...]. Men lika mycket styrs det av den miljö jag lever i: vad jag utsätts för, hur jag bor, vilken miljö jag lever i och också vad jag äter.? 

Omkring hundra tusen hundar i Sverige har någon typ av allergi, ett problem som fortsätter växa. Våra hundars immunförsvar tror nämligen att ofarliga saker så som björkpollen, griskött eller dammkvalster är farligt. Varför blir det så? Vad kan vi göra åt det? Och hur är det att leva med en allergisk hund?

Susanne Åhman är specialist på dermatologi; läran om huden och dess sjukdomar. Det innebär att hon kan det mesta som är värt att veta om klåda, öronproblem samt kloproblem, och sedan 25 år arbetar hon med djur och deras hudproblem på sin klinik VetaDerm i Skåne.

Avsnittsförteckning:01.49 Gästen presenterar sig02.46 Varför just "hudveterinär"?05.05 Specialistveterinärer07.22 Vad är allergi?10.15 Vad kan jag göra för att minska risken för allergi?15.40 Varför är allergi så vanligt?19.42 Hur ser jag på en hund att den sannolikt är allergisk?26.30 Vad är normalt och vad är onormalt kliande?30.22 Vad gör jag om det inte finns en hudspecialist nära mig?31.58 Blir andra arter också allergiska?33.04 Vad innebär det att leva med ett allergiskt djur?41.28 De fem sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen

Vill du veta mer? 
Gästens mail: [email protected] 
Susanne arbetar på specialistkliniken VetaDerm 
Hemsida: https://vetaderm.se
Facebook: https://www.facebook.com/VetaDerm 
Susanne har skrivit boken ?Hundens Hud? som är slutsåld i handeln, men den finns att låna på flera bibliotek landet över. 

2022-10-12
Länk till avsnitt

1.6 Sofia Elgåsen Tuolja: Veterinäryrket, valpdrömmar och frigående kaniner

Att bli veterinär är nog en av de vanligaste barndomsdrömmarna, men vägen dit är lång att vandra. I det sjätte, och säsongens sista avsnitt, berättar veterinär Sofia Elgåsen Tuolja om hur det är att gå från dröm, till plugg och sedan ut i veterinäryrket. Sofia och Emma hinner också prata en del om deras gemensamma erfarenheter av att ha kaniner inomhus ? utan bur. Stökigt, stimmigt och alldeles underbart!

Avsnittsförteckning:

02.26 Presentation av gästen

05.36 Sofia och Emma pratar om frigående kaniner

12.39 Vad saknar Sofia nu när hon inte har kaniner?

16.57 Kanin vs. valp och säkring av hemmet

19.54 Hur är det att plugga till veterinär?

24.22 Hur är det att jobba som veterinär?

26.20 Psykisk hälsa i veterinäryrket

27.47 Veterinärer jobbar mest med djur, eller?

28.51 Liv och död, glädje och sorg

32.40 De 5 sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen

Vill du veta mer om dagens gäst?

Gästens mailadress: [email protected] 

Vill du veta mer om frigående kaniner, eller kaniner i allmänhet? Kolla upp Sveriges Kaninvälfärdsförening.
Instagram: https://www.instagram.com/sv.kaninvalfardsforening/
Facebook: https://www.facebook.com/Sverigeskaninvalfardsforening
Hemsida: https://skvf.se/ 

I podden nämns att det finns problem med psykisk ohälsa i veterinärkåren. Vill du veta mer? Sveriges Veterinärförbund har samlat information på sin hemsida:
https://www.svf.se/medlemskap/halsa-valmaende/ 

2022-07-05
Länk till avsnitt

1.5 Katarina Sandberg: Så är det att jobba på djurhem

I det här avsnittet pratar Emma med Katarina Sandberg om hur det är att jobba med söta kattungar ? och de äckliga parasiter som tyvärr ofta medföljer. Ett jobb på djurhem innebär möten med djur som farit otroligt illa, men också att hjälpa dessa djur till ett nytt och värdigt liv. Vi får ta del av berörande djuröden och råd om hur man tar hand om och skapar ett band till en livrädd och nyadopterad liten kompis.

Avsnittsförteckning:
03:42 Ämnet för dagen presenteras05:23 Emma och gästen på SLU11:34 Gästens nya kattprojekt26:45 Gästens katt Missan fick diabetes32:22 Hur hålls katter på katthem?36:54 Hur mår katter i grupp?42:21 Hjälp katterna hålla sams49:55 5 snabba frågor

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler! Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen.

Vill du veta mer om dagens gäst?

Gästens mailadress [email protected] Djurens Vänner Skånes hemsida https://djurensvanner.se/skane/ Djurens Vänner Skånes Instagram https://www.instagram.com/djurensvannerskane/?hl=en Djurens Vänner Skånes Facebook https://www.facebook.com/djurensvannerskane Katarinas Kandidatuppsats heter ?Faktorer associerade med hur lång tid katter spenderar på djurhem? https://stud.epsilon.slu.se/10455/

2022-06-22
Länk till avsnitt

1.4 Emilie Stroh & Anna Litsmark: Därför är barns kontakt med djur viktig

Att det är bra att växa upp med djur har nog många hört. Faktum är att djur kan hjälpa barn utveckla sin empatiska förmåga, öka deras intresse för miljöfrågor och vara en bästa vän. De flesta som själva upplevt glädjen i djurmöten vill att barn i deras närhet ska få samma möjlighet. Men vad händer om barn inte får möta djur ? eller enbart får möta tamdjur och inte vilda djur?

I det här avsnittet möter Emma två forskare som skrivit en hel rapport om hur barns möten med djur i vardagen kan påverka det enskilda barnet och i det långa loppet: samhället. Kanske är det djuren som kommer rädda oss alla?


Avsnittsförteckning

02.44 Gästernas bakgrund06.05 Vad påverkar det barn att inte möta djur i vardagen?08.19 Vad är skillnaden på att möta tama och vilda djur?13.34 Vilka effekter har djur på barn?18.31 Om interaktionen blir dålig - vad händer då?20.52 Hur optimerar jag barns upplevelse av djur?24.28 Fake it until you make it27.22 Ett konkret exempel eller två30.37 De 5 sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler! Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen


Vill du veta mer om dagens gäster?
Rapporten vi pratar om heter ?Barns kontakt med djur i vardagen? och är skriven av Fredrika Mårtensson (Sveriges lantbruksuniversitet), Maria Johansson (Lunds universitet), Anna Litsmark, (Lunds universitet/Sveriges lantbruksuniversitet), Emilie Stroh (Lunds universitet) och Linda Thelin (Slottsskogen, Göteborgs stad).Gästernas mailadresser: Anna Litsmark [email protected] och Emelie Stroh [email protected] 
2022-06-08
Länk till avsnitt

1.3 Elin Hirsch: Vikten av att förstå djurens beteende

Denna vecka har vi en filosofie doktor i kattbeteende på plats i poddstudion. Elin Hirsch berättar om vad forskning kan lära oss om katters beteende och ger konkreta råd kring katters vänskap. Mitt i allt katt-prat kommer vi fram till att de flesta råd och slutsatser kan appliceras på nästan alla husdjur. Detta är ett avsnitt du inte bör missa!

?De flesta känner nog till de där tecknen att något verkligen är fel, jättefel, med sitt djur. Men det tar ett tag innan man snappar upp det, för djuren är så pass duktiga på att dölja sin smärta. Vi måste hitta att något står fel till tidigt, och det är där forskningen kommer in i bilden.? ? Elin Hirsch

Avsnittsförteckning

02.18 Varför Elin forskar på just katter03.53 Vad är en katt-doktor?04.54 Varför ska vi forska på ?uppenbar? kunskap?13.10 Är katter sociala djur?15.49 Hur vet jag om min katt vill ha en kompis?20.42 Att introducera katter för varandra22.43 Kaniner, hamstrar och andra djur30.04 Alla arter utom hund32.51 Katter som ignorerar varandra - är det okej?39.32 Tecken på att katter tycker om varandra44.22 De 5 sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler! Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen


Vill du veta mer om dagens gäst?

Gästens mailadress [email protected] Elins doktorsavhandling heter ?Feline stress - methodological considerations for non-invasive assessment of cats housed in groups and singly?


2022-05-25
Länk till avsnitt

1.2 Gabriella Klintestam: Att rädda både djur och människor

I ?Husdjurspodden ? din djurkompis i poddvärlden?s andra avsnitt pratar Emma med Gabriella Klintestam som är ordförande i VOOV Malmö/Skåne. VOOV (Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta) är en ideell organisation som stöttar våldsutsatta genom att erbjuda tillfälliga jourhem för deras djur. Vi får höra om hur Gabriella började engagera sig i föreningen och hur det är att arbeta med djur och människor som utsatts för våld.

Våld i nära relationer är starkt kopplat till våld mot djur, samtidigt som djur kan vara en otrolig läkande kraft för den som blivit utsatt. VOOV underlättar när en person behöver flytta till skyddat boende, genom att ordna med tillfälliga hem för deras djur så att de en dag kan återförenas. Idag saknas möjlighet att ta med sitt djur på de flesta skyddade boenden i Sverige. Därför stannar många våldsutsatta med våldsverkaren, av rädsla för vad som händer med djuret om de lämnar.


?Det finns ju inte en chans på kartan att hon lämnar det djuret, för hon vet att det djuret inte lever om hon lämnar? ? Gabriella Klintestam

Avsnittsförteckning

02.24 Hur Gabriellas djurintresse startade06.17 Om när Gabriella var med och startade VOOV Malmö/Skåne10.48 VOOVs verksamhet och jourhem17.47 Sambandet mellan våld i nära relation och våld mot djur19.39 Hur man kommer i kontakt med VOOV23.09 Att avlägsna ett djur från våldsutövaren28.41 Hur man blir jourhem för VOOV och hur jourhem väljs ut35.26 Vad behövs för att få fler lyckliga slut för våldsutsatta med djur?38.17 De 5 sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler! Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen


Vill du veta mer om dagens gäst?

VOOV Malmö/Skåne [email protected] VOOVs Riksförbund [email protected] Gästens Instagram https://www.instagram.com/voov_malmo_skane/ Gästens Facebook https://www.facebook.com/VOOVMalmoSkane VOOVs Riksförbund https://www.facebook.com/voov.nu

2022-05-11
Länk till avsnitt

1.1 Emelie Johnson Vegh: Träna på dina djurdrömmar

Hur ser din drömbild med ditt husdjur ut? I poddstudion den här veckan hittar vi tränings- och beteendenörden Emelie Johnson Vegh, från Carpe Momentum. Etolog Emma Almquist och Emelie pratar om vad som händer om vi inte har koll på våra drömmar när vi skaffar djur och hur målen kan behöva förändras under djurets liv. Dessutom pratar vi om likheter mellan att träna agility och att sluta röka. Detta vill du inte missa!


?Om vi har målat upp en drömbild med olika drömscenarier tillsammans med vårt husdjur, men sen inte tränar för det ? då kommer vi att gå runt och vara ständigt besvikna!? ? Emelie Johnson Vegh.


Avsnittsförteckning

02.20 Vad Emelie tränar med sin unga hund Tessa och varför05:50 Livet med Scout 13 år, och seniorhundar allmänt16:12 Att träna djur vs. att träna människor24:22 Att träna hund vs. att träna andra djur27.45 Vikten av att ha koll på sina drömmar32.40 Att se på vardagen som agility36.10 Drömmar inför djurköp, köp inte en uppförsbacke39.30 Att formulera förväntningar hjälper dig hantera dina känslor40.47 TAG-teach42.20 Mer om att vardagen kan vara som agility44.11 De 5 sista frågorna

Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler! Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.

@svelanddjurforsakringar

@djurvetologen


Vill du veta mer om dagens gäst?

Emelie Johnson Vegh, Carpe MomentumGästens mailadress: [email protected] Gästens Instagram @emeliecarpehttps://www.instagram.com/emeliecarpe/Gästens Facebooksida ?Carpe Momentum?https://www.facebook.com/CarpeMomentum.nuEmelies och Eva Bertilssons Agility-bok heter ?Agility Right from the Start?Emelie har även skrivit skönlitteratur för barn och ungdomar (9-12 år) som handlar om djur. Del 1 heter "Ellinors sommar", del 2 heter "Ellinor på klubben".Emelie nämner boken ?Don't Nag...TAG!? av Theresa McKeon

2022-04-27
Länk till avsnitt

Kommer snart!

Onsdagen den 27 april är det äntligen premiär för Husdjurspodden med Emma Almquist ? men redan nu vill vi bjuda på ett litet smakprov på de kommande sex avsnitten. Lyssna på trailern och klicka på "Följ"-knappen för att inte missa när nya avsnitt släpps!
2022-04-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.