Sveriges 100 mest populära podcasts

Hälsosant

Hälsosant

Följ med när vi djupdyker i Anthony William, Medical Mediums® information som kommit att älskas av miljoner människor världen över. Vår hälsa är grundläggande. Det är din födslorätt att få leva ett friskt och bra liv! Jag och hundratusentals med mig har fått våra liv tillbaka och behöver inte söka mer. Jag heter Carolina Johansson, är utbildad sjuksköterska och näringsterapeut. Och jag vill önska dig, oavsett om du är en van MM-följare eller är helt ny, varmt, varmt välkommen hit!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

carolinajohansson.se/

Avsnitt

Avsnitt 30. Förkylningar och influensa- vad du behöver veta

Idag ska vi prata förkylning och influensa. Eller ja, inte så mycket om förkylning. För visste du att vi faktiskt inte har förkylningar längre? Förkylningsvirus har fått ge vika för olika influensavirus. För många år sedan så fanns det olika varianter av förkylningsvirus som kunde ge snuva, halsont och lite feber, men de dagarna är sedan länge förbi. Enligt Anthony är det influensa vi får idag.

Varför ska vi prata om det? Varför pratar Anthony så mycket om det här? Varför är han så mån om att vi ska undvika influensan i största möjliga utsträckning? Borde den inte göra oss starkare och träna vårt immunförsvar? Allt det ska vi gå igenom idag.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

 

·      Blir vårt immunförsvar starkare ju mer vi utsätts för?

·      Postcovid- vad är det som händer i kroppen?

·      Hur influensor (inklusive covid) är en utlösande faktor för kronisk sjukdom

·      Skillnaden på influensavirus och virus från herpesfamiljen.

·      Hur vi kan stärka oss, både förebyggande och när/om vi blir smittade

 

Och en hel del annat?

 

?Anledningen till att vi inte vill få influensan är för att vi har redan så mkt i vår kropp som vårt immunförsvar jobbar med. Vi vill inte ha den extra påfrestningen... Nedsatt immunförsvar, som vi bland annat får av influensor, är en utlösande faktor för kronisk sjukdom.?

 

I välmående,

Carolina

 

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2023-08-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 29. ÄNTLIGEN! MM-Center ser dagens ljus!

Som jag har väntat på den här dagen! Tillsammans med fyra kollegor har jag startat MM-Center, Mat & Medicin. Det här är startskottet för att kunna stötta människor på ett djupare plan; för mer gemenskap och lärande tillsammans. Lyssna på dagens avsnitt när jag och mina kollegor berättar om vad MM-Center är och om olika event som vi har planerat i år. Spoiler?! Bland annat en stor årsträff för oss alla som vill ses och umgås med människor som också går den här vägen!

Här hittar du MM-Center:
Hemsida
Instagram
Facebook

Jag ser fram emot att ses framöver.
Med de allra varmaste hälsningar,

Carolina

2023-03-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 28. Filip Löving - Att ta sig ut ur djungeln och äntligen hitta hem

Hej allihopa!
?Idag kommer Filip Löving hit och berättar om sin resa med MM-infon. En del känner han som ena halvan av No Protein Guy på Instagram där han pratar träning och muskelbyggande utan proteintillskott. Filip levde ett ganska normalt liv tills han runt 18 års ålder gick från att vara vältränad till att börja uppleva hälsoproblem. Filip har gått från att ha lidit av eksem, depression och allergier till att leva ett liv han aldrig kunnat föreställa sig.

Häng med i avsnittet när han bland annat berättar om:

Hur han utvecklade eksem från hårbotten ända ner till naveln, tillsammans med allergier och djupa depressioner. Hur han under perioder inte kunde äta speciellt mycket mat, endast vitt ris och vatten under ett tag, då det var det enda som inte orsakade extrema      eksemutbrott. Hur hans framtidsdrömmar gick i kras. Efter djupa svackor och ingen förbättring inom den konventionella vården började Filip söka alternativa vägar. Besvikelsen av att ännu en terapi inte fungerade ledde till depressiva perioder. Så här fortsatte det i cykler om och om igen. Han testade olika saker, bland annat vitaminterapi och ayurveda (inklusive äta kobajs och dricka kokiss). Tillslut hittade han Anthony William och det var som att komma hem, han fick äntligen förklaringar på vad som var fel. Hur jobbigt han hade att acceptera (som PT och kostrådgivare) att det inte är protein som bygger muskler. Hur resan med alla upp-och nedgångar såg ut tills hans var symptomfri.

?Jag kommer aldrig sluta med det här. Aldrig i hela mitt liv. Jag har aldrig lärt mig så mkt om mig själv som genom Anthonys lära?

Här hittar du Filip:
Instagram

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2023-02-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 27. Månmeditationen: läka känslomässiga sår

Översättning av Medical Mediums Moon Meditation: Healing Emotional Wounds

Vår planet är inte en lätt plats att leva på. Det är inte lätt att känna sig missförstådd, förrådd, kränkt, ignorerad, osäker eller liten. Det är inte lätt när det känns som att ångest tar det bästa av oss, när depression styr livet eller när man känner sig frånkopplad världen på grund av skador vi har upplevt. Tack och lov har månen förmågan att dra ur det vi har absorberat från dessa svårigheter. Denna månmeditation kommer att förbinda dig med månens kraftfulla förmåga att läka din själ.

Du kan upprepa månmeditationen varje dag eller varje natt, även under veckan med fullmåne. Att göra meditationen regelbundet kommer att göra fördelarna och effekterna djupare varje gång. Om meditationen blir en del av ditt vanliga liv är det bra att hålla koll på månens cykler och använda det som ett användbart verktyg. Att ha en medvetenhet om månens faser kan också vara ett användbart verktyg eftersom det förbinder dig ännu mer med månen. När du fortsätter med meditationen kommer du att börja se månen annorlunda och utveckla en relation med månen som du aldrig har haft förut.

Månen är din gamla vän. När du förstår den och vet hur du ska luta dig mot den kommer den inte att svika dig. Vi behöver hjälp som inte kommer från den här världen och vi kan använda månen som vår fristad utan världsliga problem. Under denna meditation använder du månens magnetiska kraft för att ta bort giftet från svårigheter från din själs mitt. Denna meditation sätter dig tillbaka i kontakt med din essens och hjälper dig att koppla om. När du använder rätt verktyg ligger friheten i dina händer och du kan resa dig ur askan och läka djupt rotade känslomässiga sår.

Vänligen utför inte denna meditation när du kör bil eller använder maskiner.

Här hittar du originalet:

Moon Meditation: Healing Emotional Wounds
Apple
Spotify

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2023-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 26. Brain Saver-böckerna

I dagens avsnitt pratar jag om de nya böckerna från Anthony William; Brain Saver och Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes. Vi går igenom varför de är så viktiga just nu och varför den här informationen från MM behövs. Jag kommer läsa lite från böckerna, som just nu endast finns på engelska, men kommer på svenska i vår.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Varför den här informationen skiljer sig från allt annat därute

· Varför vi behöver den här informationen för att kunna navigera i den här tiden vi lever i

· Hur Brain Saver och Brain Saver Protocols, cleanses & recipes är uppbyggda

· Varför vi behöver bli våra egna hälsoexperter och hur vi blir det

· Varför böckerna är det viktigaste redskapet vi har på vår resa

· Vad som kommer härnäst i podden

Och en hel del annat?

?En del tycker att det är jobbigt att veta allt som pågår runt dem, de vill hellre blunda. Och det är förståeligt. Men vi blir starkare när vi vet, för samtidigt som vi får veta varför allt har gått så otroligt snett, så får vi också kunskapen och makten att kunna leva bra liv trots allting.?

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2023-01-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 25. Charlotte Brockman ? symptom från 30 år försvann

Idag berättar Charlotte Brockman om sin resa från sjuk till frisk. Hon har sökt under många, många år efter svar på sina hälsoproblem och testat mycket inom både den alternativa och den spirituella världen innan hon tillslut fann Anthony William, Medical Medium, som gav hennes svar på vad som påverkat hennes kropp under alla år.

Häng med när hon berättar om:

· Hur hon som liten hade kolik, sedan fortsatte barnåren med bland annat smärtor i magen och uppblåsthet.

· Vid 13-års ålder fick Charlotte en allvarlig körtelfeber som krävde att hon var hemma från skolan i flera månader. Det var startskottet för otroligt mycket symptom så som extrem trötthet, håravfall, ont i rygg, nacke, leder och hela kroppen samt svårt att sitta still.

· Efter en långresa utomlands kollapsade Charlottes hälsa rejält. Hon kunde inte sova och grät största delen av dagarna. Hon sökte svar men fick inte hjälp och inga undersökningar visade på något.
· Hur hon har behövt använda sig av både kiropraktik och yoga som kryckor för att hantera sin situation
· Hennes resa genom dieter, allergitester och konventionell vård
· Efter att Charlotte fick Corona 2020 blev hennes tillstånd allt sämre. 6 månader efter infektionen hade hon svårt att ta sig upp ur sängen och var väldigt ljuskänslig ? ingen pratade om långtidscovid då och läkaren sa att hennes problem satt i hennes huvud.
· Hur hon tidigare hade börjat med sellerijuice men i kombination med kaffelavemang. Nu började hon läsa på om MM- informationen på riktigt.
· Många symptom försvann med en gång efter hon började implementera informationen, men hon fick jobbiga hudutslag i starten. Hon berättar hur hon gjorde för att handskas med dem.
· Idag är i stort sett alla hennes symtom borta.

Och en hel del annat?

?Den här informationen är till för oss alla. Vi har fått den för att läka och för att kunna hantera jorden som den ser ut idag?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-12-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 24. Frågor & Svar del 1

Dags för frågeavsnitt!

Häng med när jag bland annat går igenom:

· Vad man ska tänka på när det kommer till tillskotten
· Tips för att börja odla
· Tidsbesparande tips för att få in allt i vardagen
· Olika substitut för sellerijuice
· Vad MM säger om att äta enligt sin blodgrupp
· Varför du vill äta frukt och dricka citronvatten för dina tänder
· Hur MM skiljer sig från annat därute när det kommer till hälsa
· Vad som sker i kroppen när vi intar koffein
· Om tuggummi är bra eller inte
· Vad MM säger om bindväven
· Ekologiskt eller inte?
· Hur ska man tänka kring jul?

Och en hel del annat?

?Jag lovar att även om du inte kan se det nu så bygger du något enormt inuti dig. Det kommer inte alltid vara så här. Men den styrkan du bygger inom dig kommer alltid finnas kvar?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-11-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 23. Neurologisk utmattning- Kronisk utmattning, ME/CFS

Idag pratar vi om neurologisk utmattning. Många människor lever med en trötthet som de inte får några svar på eller någon hjälp med. Den kan störa deras livskvalité och till och med få människor att inte längre fungera normalt i samhället. Kanske har du hört termerna kronisk utmattning, ME/CFS eller till och med CFIDS eller SEID. Det är olika namn som getts på symptom som drabbat framförallt kvinnor i över 70 år. Inga svar på vad som ligger bakom problemen har kommit under hela den här tiden, men många olika namn. Anthony berättade vad som låg bakom dessa problem redan i sin första bok; Medial Läkning. Han benämner det som sker i kroppen som neurologisk utmattning. Det beror varken på binjureutmattning, sköldkörteln, neurologisk borrelia eller långvarig Covid.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Symptom på neurologisk utmattning

· Skillnaden på neurologisk trötthet och vanlig trötthet och binjureutmattning

· Varför det är så svårt att hitta orsaken och vad det egentligen beror på

· Epsteins-Barr virusets olika faser

· Varför utmattningen (och andra problem som kan komma med utmattningen) kan komma och gå

· Varför många som får kronisk utmattning också kan få en borrelia-diagnos och varför det är problematiskt

· Vad vi kan göra för att bli fria.

Och en hel del annat?

?Det är fort väldigt svårt att få en diagnos många gånger eller att bli hörd. Men nu mer än förr har man inom medicinen erkänt dessa kvinnor; det sitter inte alls i deras huvud längre, tillståndet existerar, något sker faktiskt i kroppen. Men under alla dessa år, har man inte kommit längre än så. Man har inte tagit reda på vad det är som händer i kroppen. Man har däremot gett det många olika namn. Några av dessa namn är kroniskt trötthetssyndrom, ME/CFS, CFIDS eller SEID. I grunden beror alla dessa på samma sak.?

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 22. Hjärnmeditationen: att släppa taget om rädsla

Vi alla lever med rädsla inom oss; i olika former och olika mycket.

När vi upplever jobbiga händelser hettas vår hjärna upp. Det blir en chock för hjärnan och för att skydda vår själ skickas själen ut från kroppen i den stunden, i själva chockögonblicket. Det blir som en utanför-kroppen-upplevelse. Ibland kan vi uppleva det medvetet, ibland sker det omedvetet. När det här händer, när själen lämnar kroppen för en stund, kan rädsla ta den platsen, det här tomrummet som blir mellan själen och vår fysiska hjärna. Det betyder att själen inte riktigt kan komma tillbaka och att vi inte riktigt är helt sammankopplade med själen förens vi får bort den rädslan.

Den här meditationen hjälper till att ta bort mellanrummet som skapats mellan själen och hjärnan. Testa den om du upplever olika rädslor, höjdskräck, PTSD, social fobi, annan fobi, ångest, sorg eller inte känner dig ett med din själ och ditt syfte. Den hjälper även vid rädslor vi kanske inte är medvetna om att vi har. Anthony berättar att meditationen tar oss tillbaka till vilka vi innerst inne är, innan våra svårigheter färgade oss. Att den hjälper oss övervinna våra svårigheter och återställa kopplingen mellan vår själ och fysiska kropp. Och att vi kan återta kontrollen i våra liv och inte låta rädsla styra oss på något sätt.

Här hittar du originalet:

Brain Meditation: Letting Go Of Fear

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-10-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 21. Meditationer som läker själen och ger emotionell stöttning

I dagens avsnitt berättar jag om de guidade meditationerna som Anthony har gett ut på sin podcast. Han har än så länge gett ut sex stycken meditationer som hjälper oss läka vår själ och stöttar oss emotionellt. Om du inte har problem med engelska rekommenderar jag att du lyssnar på dem på Anthonys podcast, antingen via Apple eller Spotify. För dig som inte är bekväm med engelska, eller som vill göra dom med dina barn har jag börjat översätta dem på svenska. Den första meditationen; Hjärnmeditationen: att släppa taget om rädsla, ligger ute nu.

I hans första bok, Medial läkning, finns ett kapitel som heter Meditationer och tekniker som läker själen och även ett kapitel om änglar som vi har en medfödd rätt att be om hjälp. Där kan du kolla vidare om du vill ha mer stöd.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:
· Skillnaden på dessa meditationer och andra
· Varför vi behöver dem
· Hur vår själ, vårt hjärta och vår ande kan ta skada här på jorden och hur dessa meditationer hjälper oss bli hela
· Vilka meditationer som finns än så länge och vilka som med fördel kan göra dessa

Och en hel del annat?

Du hittar länkar till Anthonys meditationer (orginalmeditationerna) på podinlägget på carolinajohansson.se

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-10-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 20. Kvinnohälsa- det handlade aldrig om dina hormoner

Kvinnors hälsa har i flera år varit under attack. Mäns hälsa också, ingen tvekan om saken, men kvinnor drabbas hårdare (vi pratar om varför det är skillnad i avsnittet). Fler och fler kvinnor lider av PMS, endometrios, PCOS, utebliven mens, klimakteriebesvär, cystor i livmodern med mera - och svaret som alltid ges är att det beror på våra hormoner. Våra hormoner har helt plötsligt, de senaste 100 åren, från att ha fungerat perfekt, blivit skogstokiga. Det låter ju lite som teorierna om våra gener, som också har fungerat i 1000-tals år innan allt gick åt pipsvängen. Eller att våra immunförsvar har blivit riktiga förrädare och börjat attackera oss själva från ingenstans.
Men, att vi kvinnor har olika symptom och sjukdomar beror lika lite på våra hormoner, som på att våra gener skulle ligga bakom eller att vårt immunförsvar attackerar oss.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· När kvinnor för första gången i historien började få problem vid övergångsåldern (det är relativt nytt)
· Historien om hur det kom sig att hormoner fick skulden för kvinnors problem
· De tre faktorerna som på början av 1900-talet gjorde människor (främst kvinnor) sjuka som vetenskapen blundade för (och fortfarande blundar för)
· Att hormoner inte är orsaken till varken problem med klimakteriet eller PMS
· Vad som skiljer kvinnor och mäns immunförsvar åt
· Problemet med hormonbehandling (även bioidentiska hormoner)
· Vad endometrios och PCOS beror på
· Hur vi kan ta oss framåt

Och en hel del annat?

?Symptom man förknippar med klimakteriet har inte ett visst datum på sig när de ska komma. Det handlar bara om tiden det tar för levern att bli så stagnerad att bägare tillslut rinner över. Du kan vara ung och ha alla dessa symptom idag. Eller vara man. Bara det vore tillräckligt för att slopa hormonetiketten och börja ta reda på de verkliga orsakerna bakom så många människors lidande.?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-09-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 19. MM-infon gav mig ett liv och guidade mig hem

Idag berättar jag lite om vad MM-infon betytt i mitt egna liv. Hur många års sökande äntligen, äntligen fick ett slut och hur det ständiga mörker som alltid funnits vid min sida tillslut lämnade mig.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Tillbakablick på hur ångest, depression, hjärndimma, dåligt självförtroende, depersonalisation osv ständigt har varit närvarande
· Hur jag sökt efter svar under många, många år, både inom den konventionella och alternativa världen
· Varför jag lade ner Hälsosant förra gången
· Hur mitt andliga sökande gjorde mig mer och mer vilsen
· Hur jag tillslut hamnade i en sådan fysisk kris att jag inte längre kunde ta hand om mig själv
· Hur MM-infon kom in i mitt liv
· Inblick i topparna och dalarna i en läkningsresa
· Hjälpen jag fick från änglarna och de närmast runt mig
· Hur jag äntligen övervann mörkret

Och en hel del annat?

? SÅ länge som jag hade lärt mig om hälsa, så mycket kunskap jag hade byggt upp, och jag insåg att: jag kan absolut ingenting! Allt det jag lärt mig, förutom erfarenheter såklart, är inte värt någonting. Jag såg 15-åringar på Instagram som vände sina liv och kunde mer än jag.?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-09-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 18. Stress- hur vi anpassar oss till Accelerationen

Idag pratar vi om stress! Kanske tror du att du hört allt som någonsin går att säga om stress? Har du inte lyssnat på när MM pratar om stress kan jag garantera att du inte hört om stress på det sättet vi kommer prata om idag. Det är otroligt viktiga och häftiga aspekter MM delar med oss. Det handlar om så mycket mer än att bara försöka stressa mindre. Vi behöver den här information för att kunna ta oss framåt, överleva, kunna anpassa oss och till och med för att kunna föröka oss.

Vi kommer faktiskt prata om väldigt mycket utöver stress. Mer specifikt så ska vi prata om adrenalin. Hur adrenalin påverkar våra kroppar och att det finns så mycket mer än bara stress som ökar vårt adrenalin.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Skillnaden på stress idag och förr
· Accelerationen- det namn MM gett den tiden vi lever i nu
· Adrenalinets påverkan på kroppen
· Hur binjureutmattning påverkar i stort sett alla idag
· Vad binjurarnas hälsa har med kvinnors fertilitet och förlossning att göra
· Hur vi kan stötta våra binjurar att komma tillbaka
· Hur vi kan bli vän med stressen istället för att försöka ?hantera? den

Och en hel del annat?

?Kom ihåg, vi har en rättighet att ta os igenom livet, att möta svårigheter, utan att våra kroppar ska bli sjuka.?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-08-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 17. Sellerijuice ? den mest kraftfulla medicinen i vår tid

Jag vet inte riktigt hur jag lyckats med att göra så här många avsnitt utan att ha pratat, så mycket i alla fall, om vad MM kallar den mest kraftfulla medicinen i vår tid; sellerijuice! Dricker du själv inte sellerijuice har du säkert hört talas om många som gör det. Flera hundra miljoner människor på vår jord dricker sellerijuice! Selleri har blivit en av våra mest odlade grödor i världen. Det var Anthony som introducerade det för världen, att juica enbart selleri och dricka det på tom mage i speciell mängd. Och anledningen till att så många dricker det är inte på grund av som för många trender, att det ligger pengar bakom. Anthony har inte lagt pengar bakom för att försöka marknadsföra sellerijuice. Det har tagit fart för att böckerna, utan betald marknadsföring, har spridit sig och genom mun till mun har det här totalt exploderat! För att det fungerar! MEN, det är otroligt viktigt att den görs på rätt sätt.

Vi kommer ägna hela dagens avsnitt åt att prata om sellerijuice! Och vi kommer mest utgå från MMs bok som heter just Sellerijuice -En enkel och effektiv väg till läkning som redan hjälpt miljoner människor. Orginalet på engelska heter: The most powerful medicine of our time healing millions worldwide. Det är en nästan 200 sidor bok om selleri! Dedikeringen i boken: ?För de miljoner människor på jorden som lidit av någon form av hälsoproblem, den här boken är till er. Det är er rättighet att bli hörda, bli tagna på allvar, och få möjligheten att läka.?

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Varför just sellerijuice?
· Vad som händer i kroppen när vi dricker det
· Hur vi ska göra den- det är viktigt att den görs på rätt sätt för att kunna fungera
· Hur mycket vi bör dricka av den
· Vad man kan göra om man inte får tag på eller inte kan dricka sellerijuice av någon anledning
· Innehåller sellerijuice för mycket skadligt oxalsyra?
· Olika läkningsreaktioner man kan känna av

Och en hel del annat?

?Sellerijuice är som att släppa ner en bomb, en städbomb i ditt system.?

?Om du även tar till dig de andra råden i böckerna så hjälper du sellerijuicen att hjälpa dig på ett djupare plan. Då kan den börja ta hand om mer än bara släcka de dagliga bränder som uppstår när vi gör mindre bra grejer.

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-08-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 16. Magproblem

I dagens avsnitt pratar vi om något som så många har problem med, helt i onödan, nämligen vår mage- och tarm. Magproblem är något som kan påverka en hel människas liv otroligt mycket, med både smärta, ständiga stressen över vad man klarar att äta och inte, och planerandet för att ha närhet till toalett och mycket mer. Det kan i vissa fall fullständigt ta över. Vi får ständigt höra att sjukdom börjar i magen. Men enligt Anthony stämmer inte det här. Det är något annat som påverkar. Vad säger han att våra olika magproblem beror på?

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Hur magproblem kan påverka vår intuition
· Hur en stagnerad lever ligger till grund för många av våra magproblem
· Den stora missuppfattningen när det kommer till läckande tarm
· Vad SIBO, IBS, svullen mage, Crohns sjukdom och ulcerös kolit beror på
· Hur candida inte ställer till med så mycket problem som vi trott
· Hur parasiter med stor sannolikhet inte är roten till dina magproblem, eller andra hälsoproblem heller
· Anledningen till att probiotika inte hjälper så många människor bli fria från sina magproblem
· Vårt mikrobiom- ligger det verkligen till grund för våra problem?
· Hur vi går till botten med och tar tag i grundorsakerna till våra magproblem

Och en hel del annat?

?Om probiotika vore det mirakelmedel vi får höra att det är skulle alla må bra, ingen hade varit sjuk längre, med tanke på alla enorma mängder probiotika som säljs och alla nya sorter som dyker upp.?

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-07-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 15. Frukträdsla - låt dig inte luras

Idag ska vi prata om frukt! Och inte som ngt som gör dig sjuk, fet och åldras snabbare, utan ngt som gör; ja, precis tvärtom! Det pågår ett krig mot frukt idag och så många människor lever tyvärr med frukträdsla. Det hindrar oss. Vi blir rekommenderade av människor som inte vet varför vi är sjuka att undvika frukt. Det görs ingen skillnad på frukt och raffinerat socker. Det kan tyckas oskyldigt att rekommendera människor att minska ner på frukten, men det kan få sådana förödande konsekvenser på vår hälsa och jord som ingen kunde ana! Om du inte hört den här informationen från MM förutom, har du inte hört något liknande tidigare.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Hur viktigt frukt har varit för oss i tusentals år
· Varför frukträdslan började sprida sig
· Vad frukt och fertilitet har med varandra att göra ? och hur viktig frukten är för människans överlevnad på jorden
· Skillnaden på raffinerat socker och sockret i frukt- det är en STOR skillnad
· Hur det är omöjligt att cancer skulle göda cancer och candida i kroppen
· Varför vi behöver tänka om när det kommer till ?att äta under säsong?Ekologiskt vs konventionell odlad frukt
· GMO och hybridisering- är det någon skillnad?
· Hur vi behöver frukt om vi är rädda att åldras i förväg
· Hur frukt kan hjälpa sockerberoende- det är tom kritiskt för att bli av med ett sockerberoende
· Skadar frukt verkligen våra tänder, eller är det tvärtom?

Och en hel del annat?

?Ja, planeten behöver vår hjälp. Men våra kroppar är i större fara än planeten. Och både den och vi behöver att vi äter frukt?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-07-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 14. Kronisk uttorkning- ett utbrett problem

I dagens avsnitt pratar vi om kronisk uttorkning. Vad innebär det egentligen och vad sker i kroppen när vi inte får i oss tillräckligt med vätska? De flesta går igenom hela livet kroniskt uttorkade i olika grad och det påverkar oss stort. Det kan vara det som får bägaren att rinna över och göra att symptom kommer upp till ytan. Och svaret på det här behöver inte vara att: dricka lite mer vatten?

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Hur vi alla varit i stort sett kroniskt uttorkade sedan vi var små och hur det påverkar oss.

· Vad smutsigt blod innebär.

· Att kronisk uttorkning kan leda till hälsoproblem så som mörka ringar under ögonen, energiproblem, Raynauds sjukdom, vita fingrar, gikt, åderbråck, inflammation, fettlever och problem med sömnen och mycket, mycket annat.

· Vilken mat som hjälper oss bli mer hydrerade.

· Vilken mat som bidrar till kronisk uttorkning.

· Hur koffein påverkar kroniskt uttorkning.

· Hur mycket vi bör dricka varje dag.

· Hur ofta vi behöver kissa varje dag.. Det är mer än du tror?

· Olika sätt att rengöra sitt kranvatten.

Och en hel del annat?

?Om man har underliggande problem kan en kronisk uttorkning vara det som är avgörande om vi ska börja uppvisa symptom eller inte?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-07-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 13. Leverns olika uppgifter som håller oss vid liv

Idag går vi lite djupare in på vår lever. Nästan alla människor på vår jord har problem med sin lever- även om man inte vet om det. I avsnittet ?Behöver vi detoxa? gick vi igenom lite om vad levern är utsatt för varje dag och behöver ta hand om. Idag pratar vi om vad levern faktiskt har för uppgifter i kroppen. Levern har över 2000 uppgifter i kroppen, och vetenskapen har bara rört vid några få, få stycken. Deras förståelse för vad detta organ gör för oss är knappt upptäckt alls. Lever får väldigt lite utrymme när det kommer till vår hälsa idag och många andra organ får ta större plats när vi pratar om kroniska sjukdomar, fast levern är en av de, om inte den, centralaste delen av vår kropp när det kommer till sjukdom; om vi kan ta hand om den- tar vi hand om hela kroppen. Mår levern bra- mår vi bra. Jag går igenom från boken Leverns okända kraft, och om du är minsta intresserad av dagens avsnitt kan jag inte rekommendera den boken nog. Varenda vårdpersonal borde ha den och faktiskt varenda människa på jorden, så viktigt är det att förstå vad som sker i vår kropp och kunna ta över styret över vart vårt liv är på väg. Läser du Leverns okända kraft kommer du inte kunna se på kroppen samma efter det.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· 6 st grundläggande funktioner levern har.

· De olika ljusen levern kan befinna sig i när det kommer till fetthalten i blodet.

· Varför levern inte vill att vi går en längre tid utan att äta.

· Hur en lever i toppform innehåller ett riktigt medicinförråd av olika näringsämnen.

· Olika sätt som levern oskadliggör och infångar skadliga substanser för att skydda oss.

· Hur leverproblem bidrar till våra olika kroniska symptom och sjukdomar.

· Leverns egna immunförsvar.

Och en hel del annat?

?Levern har SÅ mkt att göra med hur vi mår, fysiskt absolut, men även emotionellt och psykiskt. Humörsvängningar är ett exempel som vi beskyller oss själva för; om jag bara kunde vara lite mer stabil, inte så känslig. Men det har allt att göra med din lever.?

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-07-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 12. Isabell Hjorth - De sa att jag aldrig skulle bli frisk

Idag gästas jag av Isabell Hjorth från Holistic Therapy som berättar om vad MM-infon betytt i hennes liv!

Häng med när Isabell i detta avsnitt berättar om:

· Hur hon redan från tidig ålder fick problem med hälsan; allergier, ångest, sömnproblem med mera.

· Hur hon sökte hjälp både inom den konventionella och alternativa vården utan svar och fick höra att hon inbillade sig.

· Hon kunde knappt äta några livsmedel tillslut och tålde inga läkemedel. Hon hade värk, hjärndimma och det brann i hela kroppen.

· Hon blev inte trodd av vården utan de sa hon var anorektiker och hotade att tvångsmata henne med mat hon inte tålde.

· Hur hon fick hjälp av Stefan att börja återhämta sig.

· Hur hon efter många böner hittade Medical Medium.

· Hur hennes bröstimplantat hon satt in flera år tidigare höll henne tillbaka i sin läkning.

· 2 veckor efter implantaten var bortopererade började hon få tillbaka livet på riktigt.

Och en hel del annat?

?Jag önskar inte att någon ska behöva gå igenom det jag behövt göra. Men jag är faktiskt tacksam för allt idag. Trots allt. Hur konstigt det än låter?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 11. Hjälp med vart du kan börja och olika resurser

I avsnittet går jag igenom vad det finns för olika tillgångar, hjälpmedel informationsmedel och så vidare som Anthony gett /ger ut. Om du är ny på den här resan så kan du få lite hjälp med vart du kan börja. Jag berättar utförligt vad varje bok handlar om och om andra hjälpmedel som finns tillgängliga för oss. På carolinajohansson.se länkar jag till olika ställen där du hittar Anthonys information.

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 10. Vår själ. Hur den kan komma att skadas och hur vi läker den

Idag ska vi prata om vår själ och om hur vår själ kan ta skada här i livet och om själslig läkning. Anthonys information handlar om läkning på alla plan, inte bara vår fysiska kropp. När vi går igenom livet händer saker som kan skada oss på olika plan och det kan ha stora effekter på vårt liv. När vi har symptom som vi inte får bukt eller hjälp med, kanske tom får höra att det beror på att vår kropp attackerar sig självt, kan det sätta djupa spår inom oss. Vi vet alla att vi är mer än bara vår kropp. Vi kan se skillnader hos människor, inte bara skillnad på deras utseende, även deras inre. Vi har inte bara en själ, utan även ett hjärta och en ande, och det är olika saker. Ofta klumpar vi ihop dem. Anthony lär oss skillnaden på dem och hur det kan påverka oss när dessa har blivit skadade på något vis. Han lär oss också om hur vi ska laga de här delarna av oss själva. Om du känner att du är en sökare här i livet, kommer du gilla detta avsnittet lite extra.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Skillnaden på vår själ, hjärta och ande.

· Vad som kan ske om någon av dem har kommit till skada.

· Hur de flesta av oss har olika själsskador och hur vi kan läka dessa delar av oss.

· Hur själsliga skador ligger bakom andligt sökande.

· Vad skillnaden på medkänsla och sympati och empati är.

· Hur viss mat och vissa tekniker kan stärka vår själ.

· Vad Anthony kallar ?Själens guld? och hur du som kämpar behöver komma i kontakt med det.

Och en hel del annat?

?Om du går igenom svåra saker just nu. Kanske är sjuk och inte kan leva livet som du vill. Så händer det saker inuti dig just nu som du behöver komma i kontakt med?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 9. Behöver vi detoxa?

Behöver vi detoxa?

Vi matas idag med olika budskap om våra kroppar och våra kroppars behov av att detoxa. Idag kommer vi gå igenom några viktiga punkter som ofta missas i diskussionen, både inom konventionell- som alternativ vård. För att förstå om vi behöver detoxa eller inte, behöver vi veta dels vad kroppen eventuellt är i behov av att detoxa från och hur vår kropps rengöringsförmåga fungera.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Vad levern utsätts för dagligen för olika problematiska ämnen.

· Hur levern försöker detoxa dag ut och dag in men att vi oftast omedvetet motverkar den funktionen.

· Hur mycket vätska spelar in i leverns förmåga att detoxa.

· Fungerar populära avgiftningar som kaffelavemang eller att dricka stora mängder olja och vinäger?

· Hur vi kan jobba med vår lever i alla lägen.

Och en hel del annat?

?Levern vill inget annat än att rensa ut alla de här gifterna som vi brottas med varje dag. Den vill inget hellre än att hålla dig frisk.?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 8. Utlösande faktorer till kroniska symptom och sjukdomar

Utlösande faktorer till kroniska symptom och sjukdomar

Vi har pratat i tidigare avsnitt om grundorsaken som Anthony delar med oss om till kronisk sjukdom; de fyra skoningslösa, som man knappt ser åt inom traditionell och alternativ vård. Idag kommer vi prata om triggare, alltså saker som kan utlösa sjukdom. Ett steg i att verkligen förstå vad som sker i vår kropp, är att titta på vad som kan ha triggat, det, inte orsakat det, men triggat det. Det hjälper oss förstå vår situation bättre.

Alla har idag virus i sig enligt Anthony. Men alla är inte sjuka än. Har man inte råkat ut för de rätta utlösande faktorerna kanske inte viruset går in i sina nästa faser, som vi pratade om i avsnittet om De fyra skoningslösa. Med de rätta utlösande faktorerna kan virus gå in i sina nästa faser och ge upphov till kroniskt trötthetssyndrom, oförklarlig minnesförlust, hjärndimma, sköldkörtelsjukdomar, migrän, ångest, de nästan 100 autoimmuna sjukdomarna vi har idag, neurologiska problem med mera med mera med mera. Utlösande faktorer är alltså de händelser, känslomässiga upplevelser, miljöfaktorer och andra omständigheter som kan ge viruset det bränsle det behöver för att växa till sig och gå in en ny fas- en fas som kan ge både symptom och sjukdom. Detta kan också förklara varför en del saker går i skov, alltså att en del symptom kommer och går.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Vilka de 25 vanligaste utlösande faktorerna till kroniska symptom och sjukdomar är.

· Hur pandemiviruset spelar en stor roll som utlösande faktor för kronisk sjukdom idag.

· Varför mögel endast påverkar vissa människor.

· Hur vissa näringsbrister kan göra oss mer mottagliga för kroniska symptom och sjukdomar.

· Hur det kommer sig att symptom och sjukdomar kan visa sig efter stora känslomässiga händelser.

Och en hel del annat?

?Utlösande faktorer är som bensin på elden som redan låg och pyrde inuti dig. Om vi tar itu med våra grundproblem så behöver de utlösande faktorerna inte ha så stor effekt på oss.?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 7. Mat som försvårar vårt liv

Kanske är du, som jag var, så fruktansvärt trött på att någon ska tala om för dig vad du ska och inte ska äta. Det känns som det finns SÅ mycket olika åsikter och sidor där ute att man blir matt. Vet bara, att samtidigt som alla bråkar där ute om vad man ska äta och inte ska äta, oavsett om de kör med ?vetenskapliga? eller morala argument, så har de ingen aning om varför någon blir sjuk. De tror fortfarande att kroppen angriper sig själv, att det är gener, hormoner osv. Det här avsnittet handlar inte om det, Anthony Williams information är större än så. Det finns verkliga anledningar till att vi vill minska eller hålla oss borta helt från denna maten; inte olika teorier som grundar sig i vad vi tror att man åt förr i tiden, eller vad som är inne eller vad som känns minskar inflammation.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Vilka de olika nivåerna på maten är. Vad är viktigast att plocka bort först?
· Hur mat som ägg, gluten, majs och soja har förstörts och inte är samma som det en gång varit.
· Varför vissa människor kan äta t ex gluten och må bra medans andra inte kan det.
· Om det spelar det någon roll om vi väljer bättre alternativ av den här maten, som ekologisk, gräsbetat osv.
· Varför fläsk- och lammkött är sämre för oss än andra animalier.
· Varför vi ska hålla oss långt från ?naturliga smakämnen?, näringsjäst och annat
· Fermenterad mat är inte det mirakelmedel många av oss trott.

Och en hel del annat?

?Det här handlar inte som sagt om att skrämma någon. Det handlar om att om vi vill ha svar, så ska de finnas där, så att vi sedan kan ta beslut som är rätt för oss.?

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 6. De fyra heliga

Det vi kommer prata om idag handlar inte om en särskild diet. Det handlar inte om ett trossystem om vad som är bra eller dåligt att äta. De fyra heliga vi ska prata om idag hjälper oss bekämpa de fyra skoningslösa vi pratade om i förra avsnittet. De hjälper ditt immunförsvar, dödar patogener, avgiftar tungmetaller och andra gifter och hjälper oss hantera stressen. Kommer du ihåg att vi även pratade om två aspekter till i förra avsnittet, hoten mot vår mattillgång, att vi har mindre solljus nu och mindre levande vatten? Mirakulöst nog hjälper de fyra heliga till även med det. Eftersom vi inte styr över allt omkring oss idag så handlar det om att kunna anpassa oss till den tid vi lever i där vi ständigt bombarderas av olika gifter och patogener. MM går så långt t om som att säga att de fyra skoningslösa och de andra aspekterna vi gick igenom i förra avsnittet har lett oss till en mycket känslig brytpunkt i historien: vår arts framtid hänger på vad vi väljer att äta. Den här maten vi kommer ta upp idag hjälper oss att anpassa oss till de förhållanden som råder just nu och ser till att vi höjer oss över dom!

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Vilka de fyra heliga är; frukt, grönsaker, örter & kryddor och vildmat.

· Hur denna maten inte bara hjälper oss fysiskt, utan även metafysiskt, andligt och känslomässigt.

· Hur de 4 heliga kan hjälpa oss när det kommer till det bristande solljuset och bristen på levande vatten.

· Hur de spelar en avgörande roll för att vi ska få i oss tillräckligt med antioxidanter, glukos, b12 och mineralsalter.

Och en hel del annat?

? Vi kan inte kontrollera allt som vi utsätts för. Vi kan inte göra saker ogjorda heller. Men vi kan adaptera, alltså anpassa oss. Vi är gjorda för att göra det, för att ta oss över det här och leva ett liv vi är menade att leva. Vi kan må bra mitt i allt detta kaos.?

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-06-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 5. De fyra skoningslösa

Fler av oss än inte har minst ett symptom idag, de flesta har flera. Hur har det blivit så här? Anthony berättar att de fyra skoningslösa är vad som ligger bakom våra symptom och sjukdomar idag. Vad jag älskar med MM-infon är att den vänder upp och ner på saker och ting, får en att förstå ur ett nytt perspektiv och ger svar på frågor som jag haft så länge. En av de största frågorna vi alla bär på måste ju vara varför vi blir sjuka. Oavsett vilket trossystem du tillhör, eller vilken diet du förespråkar, någon gång i livet har du eller kommer du komma i kontakt med sjukdom och frågorna kommer komma. Varför blir vi sjuka, varför just den personen? Varför ska sjukdom drabba bra människor? Är sjukdom ett straff från Gud? Hur kan barn bli sjuka, det är inte rättvist. Är det så vi är skapta av naturen? Vi har antagligen ställt de här frågorna lika länge som vi funnits här på jorden.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Hur de kroniska symptom och sjukdomar de flesta lever med idag är ganska nya fenomen.

· Strålning- hur vi utsätts för mer strålning i dag än någonsin tidigare och hur den kan trigga alla sjukdomar som kan drabba människan.

· Tungmetaller- hur vi utsätts för dessa varje dag, hur de byggts upp i våra kroppar under lång tid och hur de påverkar alla autoimmuna sjukdomar och till och med orsakar vissa andra sjukdomar.

· Patogenexplosionen- hur framför allt virus ligger bakom den explosion av autoimmuna sjukdomar vi ser idag. Vi alla bär runt på åtminstone ett av dessa, de flesta flera stycken och hur de antingen påverkar dig idag eller kan komma att påverka dig i framtiden.

· DDT och andra gifter- hur vi fortfarande utsätts för och påverkas av DDT och hur de vardagliga kemikalierna vi överöses med påverkar vår hälsa.

· Hur adrenalin, bristen på solljus och levande vatten och vad vi väljer att äta påverkar oss idag.

Och en hel del annat?

? När man förstår vad som ligger bakom våra sjukdomar blir det rätt komiskt att se på alla som bråkar om vad man ska äta för att vara hälsosamma hela tiden. Det är liksom krig mellan veganer, köttätare, paleo, keto, osv osv. Men ingen har en aning om varför vi är sjuka. De slåss om vad som är bäst att äta samtidigt som de köper nya kläder med fungicider och använder massa parfym och doftljus.?

I nästa avsnitt ska vi gå igenom De fyra heliga, de som hjälper oss att hamna steget före och motarbeta och föra ut De fyra skoningslösa ur våra kroppar.

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-05-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 4. De stora misstagen inom kronisk, mystisk sjukdom

Idag pratar vi om inte mindre än 9 stora misstag som begåtts när det kommer till kroniska symptom och sjukdomar och de uteblivna svaren på hur man går till botten med dem.

Dessa stora misstag inom kronisk sjukdom begränsar oss och undanhåller oss rätten att få vara friska. Eftersom vi inte vet om att misstag gjorts vet vi inte att vi behöver kämpa mot dem. Vi är så vana vid dem att de framstår som sanningar. Men dessa misstag, som utgörs av medicinska teorier, trender och missuppfattningar är verkligen stora misstag. Några har begränsat oss i generationer, vissa kommer fortsätta begränsa kommande generationer om de inte stoppas.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

· Vad som menas med misstag.

· Autoimmun förvirring ? spoiler alert! Din kropp attackerar ALDRIG sig själv.

· När etiketter blir svar ? ni vet redan från förra avsnittet att bara för att en åkomma har ett namn betyder det inte att åkomman är väl förstådd.

· Inflammation som ursprung ? idag ser vi inflammation som grunden till nästan allt. Från cancer till övervikt och allt däremellan. Men vi kan inte stanna där, det hjälper oss inte. Vi måste gå djupare och förstå vad som har orsakat inflammationen och hur vi kommer till rätta med den.

· Vi slår hål på ämnesomsättningsmyten, teorin att din sjukdom beror på dåliga gener och att vi kan attrahera eller manifestera vår sjukdom.

Och en hel del annat?

? Vi lever idag med tron att vi kan välja i stort sett vad som helst. Vi har alltid frihet att välja heter det. Men vi fråntas den rätten när vi inte är medvetna om vad som pågår i kulisserna?

I välmående,

Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-05-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 3. Pernilla Pettersson- Matildas resa, från sjukdom till frihet

Idag gästas jag av Pernilla Pettersson som kommer dela med oss vad hon och hennes familj varit med om de senaste åren. Hon kommer att berätta om när hennes dotter Matilda blev sjuk och åren som följde och hur hon till slut hittade Anthonys information som hon använde, och fortfarande använder sig av,  för att hjälpa sin multisjuka dotter till bättre hälsa. Det är en berättelse om rädsla och förtvivlan men också en om hopp, tro och styrkan hos ett sjukt barn och en mamma som aldrig gav upp!

Häng med när Pernilla i detta avsnitt berättar om:

Hur Matildas symptom började komma smygande redan i tidig ålder Hur de sökte med ljus och lykta efter svar både inom konventionell medicin och alternativmedicin. Varför de åkte till Japan för vård och tiden där. Vad som hjälpte Matildas SLE, MAS, degeneration av en höftled, svåra osteoporos, njurskada och hur hon kunde gå från att sitta i rullstol med tunga smärtmediciner till att cykla, träna och gå klart skolan.

?Man blir väldigt ödmjuk inför livet och inför kroppens fantastiska kraft att läka sig. Den är helt orolig. Om vi bara kunde få lära oss hur kroppen fungerar från början och kunna stötta den på ett bättre sätt än vad vi fått lära oss innan då har vi inga begränsningar?

Här hittar du Pernilla:

Hemsida
Instagram
Facebook

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 2. Kroniska, mystiska symptom och sjukdomar

Folk blir bara sjukare och sjukare. Oavsett om du fått ett namn för ditt specifika problem, som; chrons, kolit, MS, RA, ME, Parkinssons, ADHD, Demens, PCOS, endometrios, IBS, PMS eller om du inte har fått något namn på det men lider av värk, ångest, depression, neurologiska besvär, hjärndimma osv är dessa problem oftast ett mysterium för vården. Det känns ibland som att vi lullas in i en mjuk filt och ska tror att allt är under kontroll och att forskningen går så mycket framåt. Men varje nytt årtionde fördubblas eller tredubblas antalet människor som lider av dessa kroniska, mystiska sjukdomar. Det betyder att fortsätter det såhär kommer det inte finnas några friska människor kvar. Miljoner människor runt om i världen behöver svar, svar som vi inte får av en sjukvård som låtsas som att allt är ok.

Har du tänkt på att vi alltid fått höra sedan vi var små att så mycket forskning görs och om så och så länge kommer vi ha svaren på olika sjukdomar. Men vad hände? Ingenting. Människor blir fortfarande sjukare och sjukare men det finns inga svar. De här människorna uppmärksammas inte ens. De svaren vi har blivit lovade har inte kommit på decennier efter decennier. Det som kommer är dock flera namn på saker och ting.

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

Vad kroniska symptom och sjukdomar är ? det är vanligare än du tror Vad mystisk sjukdom är ? de flesta sjukdomar och symptom hamnar i denna kategori De fyra kategorierna av mystiskt sjukdom ? du kommer nog att känna igen flera stycken Det medicinska etablissemangets beroendeproblematik

Och en hel del annat?

?De flesta människor lever idag med något slags mystiskt, kroniskt symptom, om inte flera stycken. Utan svar. Utan hjälp. Den tid vi lever i idag har inte kommit så långt som vi hela tiden matas att tro. Är det inte konstigt att vi kan skicka raketer till rymden och ha den mest avancerade teknologin i våra bilar, men efter miljardtals spenderade dollar inom forskningen, har de ingen aning om varför människor lider av ens IBS??

I kommande avsnitt kommer vi prata mycket om hur vi kan komma framåt med vår hälsa!

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 1. Hälsosantpodden är tillbaka

Hälsosantpodden var tidigare en av Sveriges största poddar inom hälsa. Den lades ner 2017, efter 65 avsnitt och många miljoner lyssningar. Nu är den tillbaka i bättre form än någonsin!

Häng med när jag i detta avsnitt berättar om:

Varför poden lades ner
Varför den är tillbaka
Varför hela poden denna gången är dedikerad till Anthony William, Medical Mediums® arbete
Vem Anthony William är
Vad du kan förvänta dig av poden den här gången

Och en hel del annat?

Oavsett om du är sjuk, om du vill lära dig ta hand om dig själv så att du slipper problem i framtiden eller redan är inbiten på den här vägen - välkommen! Jag hoppas att jag kan erbjuda hopp och kunskap som tar dig framåt. Så många människor har fått sitt liv tillbaka genom denna informationen. Du kommer inte få höra om dem på tv eller radio, men du kommer få höra om dem här. Det är en ära att få guida dig till den här informationen jag håller så varmt om hjärtat

I välmående,
Carolina

PS. du hittar massa mer information och allt du behöver för att komma igång på carolinajohansson.se. Behöver du ytterligare hjälp finns jag här för dig. Du kan läsa mer och boka en tid här.

2022-05-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.