Sveriges 100 mest populära podcasts

Wetterstrand & Bah Kuhnke

Wetterstrand & Bah Kuhnke

Vi gick och gick och pratade och pratade om makten, männen, miljön, maten, musiken - ja om allt det stora, ibland meningslösa och allt det lilla, ofta avgörande, och nu får du gå med oss. Producent Sandra Fogelberg Foto Yasmin Acosta Musik Ulf Dernevik

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sites.libsyn.com/419816

Avsnitt

Gör vi inte det så gör vi inte det

Förra veckans mest intelligenta uttalande gjorde av finansminister Elisabet Svantesson. "Gör vi inte det så gör vi inte det" svarade hon på kritiken om att man inte skulle nå klimatmålen. Det blir en hel del samtal om barnuppfostran, att räcka till, vad som är rimliga förväntningar och hur man egentligen ska förhålla sig till sina barns politiska åsikter när man själv är politiker. Och ganska mycket skratt. Välkomna till veckans avsnitt av Wetterstrand & Bah Kuhnke!

2022-11-17
Länk till avsnitt

Dumma argument

Regeringen har presenterat sin första budget och Alice och Maria går igenom vad den innebär. Klimattoppmötet COP har inletts i Egypten och larmrapporterna har konstaterat att det är försent att nå Parisavtalets mål om 1,5 grads global uppvärmning. Kommer det att ge eld i baken på världens länder eller kommer årets COP bli en besvikelse? Det blir också diskussion om att Centerpartiet ska välja en ny partiledare och lite om Halloween som precis varit. Och så bemöter Alice och Maria "dumma argument" som lyssnarna skickat in som de får höra!

2022-11-10
Länk till avsnitt

Det har jag aldrig provat, det är jag säkert jättebra på

"Spara energi - duscha med en vän" löd en gammal Grön Ungdom-kampanj. Men allvarligt - vintern kommer och Alice och Maria diskuterar hur vi egentligen ska hantera elkrisen - både politiskt och privat. Lyssnarnas fördomar tas upp - hatar Alice företag och är Maria läskig på jobbet? Maria berättar om Pippi-Långstrump-inställningen och Alice och Maria kommenterar brasilianska valet och fenomenet med åtalade världsledare.  

2022-11-03
Länk till avsnitt

Man kan inte dö av att bada i ett smutsigt badkar

Alice och Maria planerar resan de ska ut på. Det blir starka känslor om badkar, renlighet, klänningar, romantiska middagar och hygienlampor. Det blir även het debatt när de diskuterar Miljöpartiets ton om näringslivet - ska man beskriva det som ett hinder eller som en lösning i den gröna omställningen? Och så lite om brittiska valet, Brexit och om Liberalerna som fortsatt är surrade vid skampålen i EU-parlamentet. Lite av allt helt enkelt!

2022-10-26
Länk till avsnitt

Vinnarna och förlorarna i Kristerssons Sverige

Ulf Kristersson har presenterat sin regering. Alice och Maria diskuterar vad politiken innebär, varför högern valt att lägga ner miljödepartementet och hur den rasistiska retoriken är livsfarlig. En allvarlig tid kräver ett allvarligt avsnitt, men det får så klart plats med lite trams också! 

2022-10-20
Länk till avsnitt

Det skulle påfresta mitt psyke att bo med dig

Hur mycket kan en stat påverka en annan stat? Kan Sverige påverka utvecklingen i Iran och Ryssland? Vad kan historien lära oss när det gäller världssamfundets motstånd mot Sydafrikas apartheid?
Och hur mycket kan man anpassa sig efter andra människor? Skulle Alice och Maria kunna bo ihop? 

2022-10-13
Länk till avsnitt

Vad betyder huts på småländska?

Sveriges ordförandeskap närmar sig med stormsteg, hur mycket makt har man som egentligen ordförandeland? Hur kan vi göra skillnad för kampen i Iran? Vad är skillnaden på en diskmaskin och en låda, vad är en "huts", och varför bjöd inte Maria in till kalas när hon fyllde år nyss? Lyssna på veckans avsnitt av Wetterstrand & Bah Kuhnke!

2022-10-06
Länk till avsnitt

Dricker ni er bröstmjölk?

Protesterna i Iran pågår för fullt och modiga människor går ut på gator och torg för att visa sitt motstånd mot den förtryckande regimen. Maria berättar om sin nyhetsfobi, Alice berättar om vad hon egentligen gör på jobbet som EU-parlamentariker och så blir det diskussion om partipiskans vara eller icke vara. Och så lite om att dricka sin egen bröstmjölk och att steka moderkakan. Politiskt, nördigt och bjussigt - precis som Alice och Maria!

2022-09-29
Länk till avsnitt

Engagera dig - på ditt eget sätt eller på Alice sätt!

Förra avsnittet var depp-avsnittet men nu samlar vi oss och kör pepp-avsnittet. Hur ska man engagera sig och organisera sig? Vilka vägar och metoder finns, spelar civilkurage eller partimedlemsskap egentligen någon roll? Visst finns det en skillnad på hopplöshet och meningslöshet?Vad kommer hända i förhandlingarna i den blåbruna högern?  Hur kan Håkan slå publikrekord om och om igen? Och så lite om de starka reaktionerna i EU-parlamentet över att svenska Liberalerna kan samarbeta med ett parti som grundats av nazister.  

2022-09-22
Länk till avsnitt

Statsministern avgår, välkommen till din terapi

Vi har ett valresultat och det är skrämmande. Statsminister Magdalena Andersson har aviserat sin avgång och vi sörjer att Sverigedemokraterna kommer att få mycket makt och inflytande. Vi vet att ni många där ute som också oroas över det som hänt, skriv till oss hur ni mår! Nu måste vi fortsätta kämpa och organisera oss. 

2022-09-15
Länk till avsnitt

Du Ulf, sätt dig ner nu

Kan man vara grön populist? Har inte Ulf Kristersson någon medarbetare som kan lära honom fakta, sans och vett kring klimatkrisen vi står inför? Alice berättar om när hon var på Håkan på Ullevi och Maria avsköjar vilket som är hennes familjs husband. Du som är i Stockholm den 10e september - kom till Champagnebaren vid Södra Teatern kl 20 och träffa och lyssna till Alice och Maria!

2022-09-08
Länk till avsnitt

Vad är en champagnebar?

Sverigedemokraterna är nu större än Moderaterna - var det verkligen Ulf Kristerssons plan? Hur ska Maria bli av med allt i garaget? Varför pratar alla om hur man ska rädda kärnkraften men ingen om hur man ska rädda klimatet? Och hur känns det att hösten har börjat? Kom också till Champagnebaren den 10e september kl 20 och träffa Alice och Maria på homeparty i pubmiljö kvällen innan valet!

Producent: Sandra Fogelberg
Foto: Yasmin Acosta 
Musik: Ulf Dernevik

2022-09-01
Länk till avsnitt

Dansk skadeglädje och varför Maria är singel

Maria reflekterar över den rasistiska pendeln som svängt fram och tillbaka genom åren och hur hon saknar moderaternas valfilm med thai-vagnen. Alice berättar om sin starka attraktion och fascination för en kvinna hon träffat på sin resa i Jokkmokk och talar ut om sin badhus-skräck. Maria analyserar varför hon fortfarande är singel och den danska skadeglädjen kring svensk politik avhandlas! 

2022-08-25
Länk till avsnitt

Avslappning à la Maria

Alice berättar om när hon skällde ut en ministerkollega efter noter, Maria pratar om den gången hon gick fram till några som pratade illa om henne på en restaurang, och så ger de sina bästa tips på hur man håller fokus på det som är viktigt och skiter i vad andra tycker om en!

2022-08-18
Länk till avsnitt

Tantbröst överallt

Om Pride-kampen, rasismen i politiken, kroppshetsen, och simhallens efterlängtade tantbröst. Maria och Alice tipsar också om sina bästa sällskapsspel och sin godaste pasta! 

2022-08-11
Länk till avsnitt

Gör det bättre själv då!

Maria berättar om sin idé till ett TV-program och Alice berättar om sina upplevelser av att vara på hälsohem och hur hon nakenbadar lite mer diskret. Och såklart en hel del samtal om klimatpolitik, djurrätt och farorna med populism!

2022-08-04
Länk till avsnitt

Repris: Är du rädd för att sängen ska hamna i maten?

Repris av det första avsnittet av Wetterstrand & Bah Kuhnke!

2022-07-28
Länk till avsnitt

Huller om buller-album

Alice och Maria ger sina bästa livsråd och berättar hur man egentligen får ihop det där berömda livspusslet. 

2022-07-21
Länk till avsnitt

Hajskräck?

Alice och Maria pratar om förväntningar på sommaren, hur man håller sams i familjen på semestern, favoritbadet och favoritmaten. Och lite om valrörelsen som stundar!  

2022-07-14
Länk till avsnitt

Skulle ni köpa en begagnad bil av Pär Nuder?

Följ med in bakom kulisserna i politiken! 

Hur förhandlar man politik i regeringen? Hur går ett regeringssammanträde till? Vad är Stefan Löfvéns dryck of choice och hur ser personvalssystemet ut i Finland? Alice och Maria svarar på era frågor! 

2022-07-08
Länk till avsnitt

Dra åt helvete sa jag då!

Den här veckan pratar Maria och Alice om aborträtten som nu är ett minne blott i USA, om hur det egentligen gick till Maria var med och drev igenom att Sverige fick en könsneutral äktenskapslag 2009 och om hur Gustav Fridolin övertygade Alice att ta sitt pick och pack till Bryssel. Och lite om midsommar såklart! 

2022-06-29
Länk till avsnitt

Två hål i väggen

Midsommar-avsnittet! Om den fördummande kampanjen två hål i väggen, gruvpolitiken, Marias första möte med Alice, och BTS-aktien som sjönk till botten. 

2022-06-23
Länk till avsnitt

Är du rädd för att sängen ska hamna i maten?

Wetterstrand & Bah Kuhnkes premiärpodd!
Om att Maria faktiskt gör saker nu för tiden fastän hon aldrig hör av sig. Om det ofattbara att maktens människor belönas trots fatala misstag och om vad Alice jagar klockan fyra på morgonen. Om att ett icke-beslut om klimatpolitik kan vara den största vinsten. Samt en hel del annat.
Där poddar finns!


Producent: Sandra Fogelberg
Musik: Ulf Dernevik
Foto: Yasmin Acosta

2022-06-15
Länk till avsnitt

Teaser

Välkomna till vår pod! Första avsnittet släpps snart. Håll ögon och öron öppna!

2022-06-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.