Sveriges 100 mest populära podcasts

Wollin & Clara

Wollin & Clara

Malin Wollin och Clara "Underbara Clara" Lidströms osannolika vänskap blev till en podd om sådant som är aktuellt, sådant som är relationer, kropp, kärlek, populärkultur och kanske lite om barn. Två vanliga personer i en ovanlig bransch. Två mediamänniskor som har varsin fot i det Sverige där inga mediamänniskor bor, vilket ger dem dem en unik insyn. Två världar, två blickar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aftonbladet.se

Avsnitt

#24 Ge oss mer true crime i julkalendern

Det ultimata julkalenderavsnittet! Vilka är de sämsta och de bästa genom tiderna? Trolltider, Sunes jul, Jul I Kapernaum. You name it. Varför är castingen så himla dålig nuförtiden? Toppskådisarna försvann. Och varför är det omöjligt att få en julkalender där barn lider? Barn gillar ondskefulla vuxna. De vill också ha true crime.
2022-11-23
Länk till avsnitt

#23 Du kan inte ha fula barn på Östermalm

Malin har varit på Aftonbladets kolumnistmiddag och sett en vegetarian äta kalvkött mot sin vilja. Men mest tänkte hon på hur svårt det är att bete sig i de fina salongerna. Kusinen från landet måste ha gott självförtroende. Clara känner sig alltid helt fel när hon träffar överklassen, hennes arbetarrötter kommer i vägen. De är så trevliga, har så fint hår och artiga, välkammade, fina barn i mini rodini-kläder Vem är den mest överklassiga kvinna vi träffat? Prinsessan Victoria eller Ebba von Sydow?
2022-11-16
Länk till avsnitt

#22 Har Margaux inga vettiga människor runt sig?

Vi pratar om Claras white privilege. Hon kommer undan med nästan allt eftersom hon är blond och har blommiga klänningar. Men framförallt snackar vi om Margaux Dietz haveri när hon filmade en skadad man i trappuppgången. Malin är på väg att försöka förlåta, men Clara är stenhård och tycker att alla influencers tappat kontakten med verkligheten. De förstår inte hur gränslösa de är.
2022-11-09
Länk till avsnitt

#21 Benjamin Ingrosso är en tantfantasi

Är du en sån som tror att alla vill ligga med dig eller en sån som tror att du har mat mellan tänderna när nån kollar in dig? Vi avslöjar vem av oss som är vad när vi pratar om tonårens fantasirelationer som utspelade sig helt och hållet i huvudet på en själv. Clara läser upp sin lista över alla snygga killar och vi slår fast att alla barn är kära i Per Fritzell. Vi snackar om att kännas igen på stan, overkliga tonårsserier, självdestruktiva tjejer som blev ihop med bonnrövar, brådmogna relationer, avancerad otrohet och varför medelmåttorna fick alla killar.
2022-11-02
Länk till avsnitt

#20 Camilla Läckberg äger ett slott

Har Clara gjort högskoleprovet och vad är mitos? Är det bra eller dåligt att Camilla Läckberg inte köper en bostad till sitt barn? Är Lasse Hallström en curlande regissör? Vad är det sjukaste Malin gjort för sina barn och vems sida står Clara på? Clara håller ett brandtal om rika människors ?arbetsmoral? och varför det är så jävla privilegierat att välja bort julklappar. Malin undrar hur svårt det är att bli kristen när man är på botten. Slutligen: årets foundation. Men kan man lita på innehållet i reklamförpackningarna?
2022-10-26
Länk till avsnitt

#19 Hederskulturen i högstadiet

Malin har köpt en bil och känner ingenting, varför är det så? Clara har läst om sina gamla dagböcker och berättar hur hon ser på unga människors moral. Hon undrar om man törs visa sina True colors för barnen. I slutet läser Malin nästan en dikt, är nära döden och försöker plocka svamp på fel plats.
2022-10-19
Länk till avsnitt

#18 Other stories-tjejernas fina frisyrer

Hur aktar man sig bäst för en lastbil? Ska Clara någonsin vara klar med sina neuroser från storstan? Hur ser en Other stories-tjej ut och har Malin och Clara vad som krävs? (det har de inte) Kim Kardashian, size zero, Bianca Ingrosso, Gina Tricot och en precis liknelse. Fläskigt avsnitt i storlek 36 kommer här.
2022-10-12
Länk till avsnitt

TRAILER: Otrogen! - ny podd från Aftonbladet om det ultimata sveket

Det ultimata sveket. Otrohet. I den här poddserien möter vi personer med erfarenheter av otrohet som berättar sina historier - från olika perspektiv. Både de som bedragit och de som blivit bedragna.
2022-10-07
Länk till avsnitt

#17 Det stinker!

Vem är det som luktar, Tom Ford eller Malin? Clara ska koka tyglappar i linolja och undrar vidare hur man kan berätta för någon att de luktar illa. Skall man ens det? Malin överanalyserar en riktig katastrof till TV-serie och Clara har svårt att komma på vad som är det äckligaste hon sett på film.
2022-10-05
Länk till avsnitt

#16 Vi behöver fler kändiskompisar

Varför är kändisar så ofta vänner med andra kändisar? Och är det för att Malin och Clara tycker svenska kändisar är så tråkiga som de själva saknar kändiskompisar? Dessutom har Claras barn bränt ut sig. Bokstavligen.
2022-09-28
Länk till avsnitt

#15 Om jag skulle göra det - lämna bajs i min brevlåda..

Drama i natten, äta glas och hur många barn kan man älska samtidigt? Valresultatet, ont i magen och vem är det synd om? Och korv.
2022-09-21
Länk till avsnitt

#14 Stockholm - INTE i mitt hjärta!

Både Clara och Malin har varit i Stockholm, olika anledningar, olika känslor. Kognitiv terapi, sorg, Elisabeth, Meghan Jan Guillou och Herr Talman. Vilken klänning vågar gå på fest och vilken mage får stanna hemma? Och vad är grejen med kändismingel undrar Clara?Malin kommer med något slags försvar.
2022-09-14
Länk till avsnitt

Annons från Riksbyggen: Första bostaden, ekonomi & framtid

Therese Bagge har äntligen köpt sin första bostad. En resa som slutade i glädje men vägen dit kantades av många frågor och ekonomisk ångest.
2022-09-10
Länk till avsnitt

#13 Det finns inget tristare än amerikanska feminister.

Någon har fått en bebis, åh! Clara är på krigsstigen och har en lista på saker som gör henne rasande. Malin får inte flika in. Meghan Markle har en ny dyr podd, Malin har lyssnat, Clara har lyssnat mer och blir ännu mer rasande. Malin fortsätter söka bekräftelse från sin far.
2022-09-07
Länk till avsnitt

#12 Jag vill vara en sugga

Clara har fått oväntat besök, Malin adresserar Finngate. Bjuder Bianca på dyra båtar och har Clara sett lika mycket från Depp-Heard-rättegången som Camilla Läckberg? Dessutom har Clara läst en JÄTTEKONSTIG bok.
2022-08-31
Länk till avsnitt

#11 Varför festar Sanna Marin med fula kändisar...?

Hur man botar ett nackskott- Malin har testat en revolutionerande metod! Malin vill veta hur Clara ser på Sanna Marins fest och Clara listar kändisar som Magdalena inte borde synas med. Sidospår: går det att vara gift med någon som har legat med hundra personer?
2022-08-24
Länk till avsnitt

#10 Då förtjänar man att brinna i helvetet!

Clara förstår att Malin vill gå mot ljuset, eller hur är det nu man kommer till döden? Varför vill de stora profilerna inte avslöja var de köpt sin tröja? Förlåt, vi ramlar ner i ett hål, nämner nästan inga namn men älskar Julia Frändfors. Och om man inte hittar vägen mot ljuset så piggar ett dödshot alltid upp.
2022-08-17
Länk till avsnitt

#9 Ungdomar, sluta vara så präktiga!

Clara förfasas över hur konstiga dagens ungdomar är efter att ha studerat Ungdomsbarometern. Vad hände med att bara tänka på vilka killar man ville bli ihop med? Malin tror att Clara är en riktig djävul privat som frossar i fast fashion och Clara svarar med en kommentar som är både en käftsmäll och en kram på samma gång. Till slut får vi höra Malins oerhört starka historia om hur det gick till när hon fick in 600 småräkor i sina nedre regioner.
2022-08-10
Länk till avsnitt

#8 Ramlar ner i ett Fröken Sverige-hål

Fåtölj, Fröken Sverige, Gökboet, Fredrik Söderholm och Kropp & Själ. Clara tror nog att Malin är arg och så kanske det är.
2022-08-03
Länk till avsnitt

#7 Hur blir man knullvänlig?

Malins pengar är borta, vad hände? Det är inte det du tror, eller så tror du rätt, men lyssna ändå, det är roligt att ha rätt! Vidare så diskuteras ingående den parisiska kvinnan eftersom Malin har läst en bok om sådana. Vad är det med franska kvinnor, kan vi bli en sådan och viktigast av allt: vilken färg på behån ska man ha under vita skjortan? Clara berättar hur hon känner sig i Paris och vi håller en tyst men pratig minut för den känslan.
2022-07-27
Länk till avsnitt

#6 "Varför är det bara jag som bråkar?!"

Clara vill prata om att se livet från den ljusa sidan, eller den besvikna? Malin är arg på skolan men knyter näven, den här gången. Sedan följer en diskussion om vilken ålder som är den bästa åldern för att fästa sig vid en partner. Vilka är finast mot varandra och vilka vrålar?
2022-07-20
Länk till avsnitt

#5 Skönhetstips - från 40-talet...

Malin ska få dropp och Clara har tagit med sig en bok om skönhet från 40-talet. Är kvinnors bestyr smartare idag, har något förändrats? Malin berättar pedagogiskt om LPG och det kraftigt rabatterade alternativet. Clara tipsar om soppa på ben och sen spårar det ur.
2022-07-13
Länk till avsnitt

#4 Hur skall vi överleva sommaren...?!

Vi pratar om den vidriga känslan i att minnas allt som var hotfullt i ungdomen. Det oväntade temat olika slags chaufförer är en olycklig slump. Troligtvis. Sommaren, hur klarar man den och varför ska den ens behöva klaras? Vad är jobbigast och roligast och vem har ett vanligt jobb? Inte vi!
2022-07-06
Länk till avsnitt

#3. Skål i alkohol...eller läskeblask?

Inför den blöta säsongen som är sommaren: Allt om alkohol. En gillar, en låter bli. Skam, sedlighet och rosé. Romantiseringen av drickandet och hur ska man förhålla sig till de som är nyktra? Är vin medicin? Och vad dricker Clara när det ska göras affärer?
2022-06-29
Länk till avsnitt

#2 Varför skaffade vi barn...?

Varför vill man ha barn? För att addera glädje? Kanske. Är barnen rekvisita? Kanske. Hur känner sig mindre attraktiva barn till världsberömda vackra föräldrar? Och ska summan av komplimanger verkligen vara konstant? I det här avsnittet gräver Malin och Clara djupare i anledningarna till varför de, och andra, egentligen skaffar barn. Och i vanlig ordning har de ofta helt olika uppfattningar..
2022-06-22
Länk till avsnitt

#1 Naked attraction

Malin och Clara diskuterar nya TV-programmet "Naked Attraction" och det står klart att de har helt olika syn på nakenhet - Malin tittar med stort intresse medan Clara tycker idén är så låg att hon vägrar att ens se programmet. Men - skulle Clara ställa upp för rätt summa pengar...?
2022-06-15
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.