Sveriges 100 mest populära podcasts

Wollin & Clara

Wollin & Clara

En oväntad och underbar vänskap, oense om det mesta men tycker om varandra ändå, i en podd som är upprörd, rå och varm. Malin Wollin och Clara "Underbara Clara" Lidström utforskar sin samtid, kroppsligt, nära och glad-argt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aftonbladet.se

Avsnitt

Här hör ni oss nu...

Från och med den 8e mars så hörs duon bara hos Podme. Varje onsdag släpper Malin och Clara ett nytt avsnitt där de pratar om det som känns viktigt, roligt, relevant, kroppsligt och inte sällan upprört. Aktuella saker, gamla saker, alltid hudnära och lite hutlöst. Lyssna - bara hos Podme! Med Malin Wollin och Clara Lidström.
2023-03-17
Länk till avsnitt

Sårbara kroppstankar

Dagens avsnitt inleds med att Malin dissar en outfit som Clara hade på sig. Detta leder till att duon delar sina ärliga och sårbara tankar om kläder och kvinnokroppen. Förstås så ger Malin och Clara även sin analys av Melodifestivalen. Är Loreen för creddig för Mello, och blir det svensk vinst under Eurovision i år? Hör hela avsnittet med Malin Wollin och Clara Lidström hos PodMe. Från och med åttonde mars är Malin och Clara bara hos PodMe.
2023-03-15
Länk till avsnitt

#37 Medelklassens pengastress

I dagens podd pratar Malin och Clara om dagens ekonomiska läge. Är det ekonomisk stress för medelklassen just nu? Duon vrider och vänder på deras ekonomiska tankar och hur de själva förhåller sig till inkomst och utgifter - det finns olika förhållningssätt man kan ta till för att känna sig mer ekonomiskt trygg menar Clara. Dessutom ett extratips inspirerat från förra veckans avsnitt där Malin och Clara pratade smink. Med Malin Wollin och Clara Lidström.
2023-03-01
Länk till avsnitt

#36 Smink! Smink! Smink!

Äntligen ett tryggt rum att prata smink i! Malin och Clara ger sina bästa sminktips vilket är: ös på och var inte rädd för tuschpenna i ansiktet! Äggbollsblandaren beautyblender är däremot äckligt, precis som fransk manikyr på tånaglarna. Sluta med det, usch! Duon uppmanar även alla influencers till att sluta låtsas som om det inte ligger något jobb bakom deras utseende, när det egentligen är både spraytan, botox, diabetesmedicin och fillers som vi ser. Och juste, alla borde kolla på Trinny Woodall ? nu! Dessutom så ges det både budgettips och lyxtips som du inte vill vara utan. Med Malin Wollin och Clara Lidström.
2023-02-22
Länk till avsnitt

#35 Skit i dina barn!

Hur står J-lo ut med surmulna Ben Affleck? Det är en gåta som Clara ger max ett år innan den tar slut. Malin kommer ut med den kontroversiella åsikten att introvert/extrovert är ungefär som att tro på elallergi eller hsp. Samtidigt så konstateras det att såna etiketter får man bara sätta på andra, aldrig på sig själv. Malin vet inte vad hennes barn har för färg på ögonen, men är det verkligen så fel? Nej, det är dags för folk att förstå att man måste hitta den perfekta balansen av att skita i sina barn. Det är för barnens bästa. Med Malin Wollin och Clara Lidström
2023-02-15
Länk till avsnitt

#34 Det manligaste som finns

Clara plockar hår på benen med pannlampan på och Malin undrar hur långt upp på benen hon går egentligen?? Malin har bråkat vid naturgodishyllan i butiken och ångrar bittert att hon inte lät det gå för långt. Alldeles för långt. Det snackas om den nya tv-serien ?Händelser vid vatten?, som är baserad på boken av Kerstin Ekman, och det diskuteras hur Norrland porträtteras i film. Är det så där hårt och kargt som det framställs som? Eller ger bandet Hooja en mer rättvis bild? Båda är i alla fall ense om att sakna fingrar är det manligaste som finns. Med Malin Wollin och Clara Lidström.
2023-02-08
Länk till avsnitt

#33 Bantning och lögner

Clara berättar om det roliga med bantning och Malin minns Claras gördeltrosor och kakbuffén i Grekland. Kanske är Kardashians diabetesmedicin nästa bantningsmetod för Clara att testa? Clara uppskattar sina knäskålar och Malin berättar för läkaren om sina alkoholvanor. Som alltid när det det pratas bantning så är duon beredd på kritik, men Clara delar med sig av sina bästa bantningstips ändå och minns när hon tidigare blivit cancelled för det.
2023-02-01
Länk till avsnitt

#33 Deadline mode

Prokrastrinering orsakar psykisk ohälsa! Det har forskarna kommit fram till. Och vi vet att vittna om det. Clara måste tvinga sig att göra bokföringen varje måndag annars hamnar hon hos kronofogden. Malin skjuter upp allt men hon kan också skriva en krönika på 13 minuter. Man måste vara lite aggresiv för att få saker gjorda. Här kommer alla goda råd du behöver för att göra saker som du borde göra och strunta i saker som du också borde göra men som ändå skiter i. Malin blir inte längre leggad på systemet, förresten. Och hon kan inte ta en komplimang för en jacka.
2023-01-25
Länk till avsnitt

#32 Buccal ? ett nytt ställe att suga fett på

Vi hyllar artikelkommentarerna som faktiskt hjälper! De får alldeles för lite credd. Årets ord är nämligen VEDERHÄFTIG. Man ska vara som Claras pappa. Man ska gå att lita på. Göra saker man lovat och inte skjuta problemen framför sig. Och kändisarna har hittat ett nytt ställe att suga fett på. Men de får jättekonstiga proportioner. Det kostar 30 000 med lokalbedövning och 35 000 med narkos. Själva är vi flickorna boll. Visst är det fler kända svenska skådisar som gör fillers under ögonen nu? Malin tror att det bara var latmaskar som älskade Claras vinterprat.
2023-01-18
Länk till avsnitt

#31 Det är för lite klasshat mot influencers

Den gulliga, bjussiga stämningen på sociala medier kommer att försvinna i och med lågkonjunkturen. Klassklyftan mellan influencers och följarna kommer bara att växa och egentligen är det konstigt att det inte varit mer klasshat än det varit? Vi är för bjussiga mot folk med pengar, tycker Clara. Malin Wollin har blivit övertygad av Jordan Petersons röst. Han låter ju verkligen som att han vet vad han pratar om. Dessutom avslöjar Clara hur det går till att göra content i verkligheten! Får man verkligen ett gratis kök och en gratis Volvo?
2023-01-11
Länk till avsnitt

#30 Hur överlever man döden?

Gå aldrig ut och rulla vagn när barnet sover! Eller diska. Eller något annat sånt tråkigt. Sminka dig istället. Bada. Eller vad som helst som är kul. När barnet äntligen sover ska du passa på att roa dig. Det är ett av de riktigt goda råden vi levererar när vi nu svarar på lyssnarnas svåraste frågor. Famförallt pratar vi om döden. Om hur man klarar sig igenom sorgen och smärtan när man förlorat någon nära. Det är som gröt. Tänk på gröt. Och så berättar vi hur man vet att man duger. Eller snarare när man vet det.
2023-01-04
Länk till avsnitt

#29 Tom Ford får göra vad han vill med mig

Vi svarar på frågor! Vilka parfymer har vi? Varför skriker vi? Vad gör man med jobbiga vänner? Tv? Livet? Är vi så lättsamma som vi verkar? Vad hände med huset? Gillar vi varandra? Varför? Här får du veta allt du skulle vilja veta om Wollin & Clara och inte varit för rädd att fråga om.
2022-12-29
Länk till avsnitt

#28 Känslan av att gilla cat calling

Är det här en podd som handlar om killar vi ha oss eller inte? Kanske det, kanske. Clara blev i alla fall helt sorglöst, rodnande glad när någon visslade åt henne på stan. Och Malin har förvandlats från ett rådjurskid till Kåta Gun på bara tio år. Vi irriterar oss på att Linnea Claesson skryter om hur snygg hon är när hon klagar på sexistiska påhopp och så försöker vi minnas dick picks vi sett. Hursomhelst är det hemskt att vara ung. Och snart kommer det i alla fall någon som är yngre och snyggare än du.
2022-12-21
Länk till avsnitt

#27 Cissi Wallin, du kan inte pyssla

Sluta klaga på prestationsprinsessorna! Ingen har någonsin blivit utbränd av julpyssel, det är din dåliga arbetsgivares fel. Vi slår tillbaka mot alla som tycker det är antifeministiskt att klippa girlanger och göra nissedörrar. Ni fattar ingenting. Den åsikten är bara lättplockad feministisk frukt på Instagram. För övrigt har alla utom Malin Wollin varit utmattade, för de har riktiga jobb.
2022-12-14
Länk till avsnitt

#26 Rättegångspodden utnyttjar människor

Får man styva bröstvårtor av att vara horny? Det är en myt, säger Clara. Vi pratar försvunna barn och varför True crime-poddar borde förbjudas. Åtminstone borde alla skämmas över att de lyssnar. De utnyttjar människors svåraste stunder som underhållning. Clara har en bekant som hamnade i Rättegångspodden och det var vidrigt. Nåt annat som är minst lika vidrigt är hotell. Hotell är så fruktansvärt äckliga. Vi har fått mail från en hotellstädare som berättar vad som EGENTLIGEN finns på ditt hotellrum. Sen berättar Malin något extremt privat och utlämnande. Det handlar om en mörkblå spetsbody, Tracys hämnd, Malins mamma, Malins snygga bikinikropp och ett hotell i Kosta Boda.
2022-12-07
Länk till avsnitt

#25 Förljugna influencer-par som gullegullar på Sicilien

Vi har svaret på varför det är farligt för en influencer göra sin partner till en del av varumärket. Det kan ta slut! Vi betar oss igenom alla bekymmer som drabbar paren som säljer in sig själva som just par. Från de värsta Hollywoodäktenskapen till de förljugna influencers som just stött kniven i ryggen på varandra innan de kittlar varandra på en strand. Vi utkorar det minst intressanta paret i historien. Och dessutom det värsta ? Ryan Reynolds och Blake Lively.
2022-11-30
Länk till avsnitt

#24 Ge oss mer true crime i julkalendern

Det ultimata julkalenderavsnittet! Vilka är de sämsta och de bästa genom tiderna? Trolltider, Sunes jul, Jul I Kapernaum. You name it. Varför är castingen så himla dålig nuförtiden? Toppskådisarna försvann. Och varför är det omöjligt att få en julkalender där barn lider? Barn gillar ondskefulla vuxna. De vill också ha true crime.
2022-11-23
Länk till avsnitt

#23 Du kan inte ha fula barn på Östermalm

Malin har varit på Aftonbladets kolumnistmiddag och sett en vegetarian äta kalvkött mot sin vilja. Men mest tänkte hon på hur svårt det är att bete sig i de fina salongerna. Kusinen från landet måste ha gott självförtroende. Clara känner sig alltid helt fel när hon träffar överklassen, hennes arbetarrötter kommer i vägen. De är så trevliga, har så fint hår och artiga, välkammade, fina barn i mini rodini-kläder Vem är den mest överklassiga kvinna vi träffat? Prinsessan Victoria eller Ebba von Sydow?
2022-11-16
Länk till avsnitt

#22 Har Margaux inga vettiga människor runt sig?

Vi pratar om Claras white privilege. Hon kommer undan med nästan allt eftersom hon är blond och har blommiga klänningar. Men framförallt snackar vi om Margaux Dietz haveri när hon filmade en skadad man i trappuppgången. Malin är på väg att försöka förlåta, men Clara är stenhård och tycker att alla influencers tappat kontakten med verkligheten. De förstår inte hur gränslösa de är.
2022-11-09
Länk till avsnitt

#21 Benjamin Ingrosso är en tantfantasi

Är du en sån som tror att alla vill ligga med dig eller en sån som tror att du har mat mellan tänderna när nån kollar in dig? Vi avslöjar vem av oss som är vad när vi pratar om tonårens fantasirelationer som utspelade sig helt och hållet i huvudet på en själv. Clara läser upp sin lista över alla snygga killar och vi slår fast att alla barn är kära i Per Fritzell. Vi snackar om att kännas igen på stan, overkliga tonårsserier, självdestruktiva tjejer som blev ihop med bonnrövar, brådmogna relationer, avancerad otrohet och varför medelmåttorna fick alla killar.
2022-11-02
Länk till avsnitt

#20 Camilla Läckberg äger ett slott

Har Clara gjort högskoleprovet och vad är mitos? Är det bra eller dåligt att Camilla Läckberg inte köper en bostad till sitt barn? Är Lasse Hallström en curlande regissör? Vad är det sjukaste Malin gjort för sina barn och vems sida står Clara på? Clara håller ett brandtal om rika människors ?arbetsmoral? och varför det är så jävla privilegierat att välja bort julklappar. Malin undrar hur svårt det är att bli kristen när man är på botten. Slutligen: årets foundation. Men kan man lita på innehållet i reklamförpackningarna?
2022-10-26
Länk till avsnitt

#19 Hederskulturen i högstadiet

Malin har köpt en bil och känner ingenting, varför är det så? Clara har läst om sina gamla dagböcker och berättar hur hon ser på unga människors moral. Hon undrar om man törs visa sina True colors för barnen. I slutet läser Malin nästan en dikt, är nära döden och försöker plocka svamp på fel plats.
2022-10-19
Länk till avsnitt

#18 Other stories-tjejernas fina frisyrer

Hur aktar man sig bäst för en lastbil? Ska Clara någonsin vara klar med sina neuroser från storstan? Hur ser en Other stories-tjej ut och har Malin och Clara vad som krävs? (det har de inte) Kim Kardashian, size zero, Bianca Ingrosso, Gina Tricot och en precis liknelse. Fläskigt avsnitt i storlek 36 kommer här.
2022-10-12
Länk till avsnitt

TRAILER: Otrogen! - ny podd från Aftonbladet om det ultimata sveket

Det ultimata sveket. Otrohet. I den här poddserien möter vi personer med erfarenheter av otrohet som berättar sina historier - från olika perspektiv. Både de som bedragit och de som blivit bedragna.
2022-10-07
Länk till avsnitt

#17 Det stinker!

Vem är det som luktar, Tom Ford eller Malin? Clara ska koka tyglappar i linolja och undrar vidare hur man kan berätta för någon att de luktar illa. Skall man ens det? Malin överanalyserar en riktig katastrof till TV-serie och Clara har svårt att komma på vad som är det äckligaste hon sett på film.
2022-10-05
Länk till avsnitt

#16 Vi behöver fler kändiskompisar

Varför är kändisar så ofta vänner med andra kändisar? Och är det för att Malin och Clara tycker svenska kändisar är så tråkiga som de själva saknar kändiskompisar? Dessutom har Claras barn bränt ut sig. Bokstavligen.
2022-09-28
Länk till avsnitt

#15 Om jag skulle göra det - lämna bajs i min brevlåda..

Drama i natten, äta glas och hur många barn kan man älska samtidigt? Valresultatet, ont i magen och vem är det synd om? Och korv.
2022-09-21
Länk till avsnitt

#14 Stockholm - INTE i mitt hjärta!

Både Clara och Malin har varit i Stockholm, olika anledningar, olika känslor. Kognitiv terapi, sorg, Elisabeth, Meghan Jan Guillou och Herr Talman. Vilken klänning vågar gå på fest och vilken mage får stanna hemma? Och vad är grejen med kändismingel undrar Clara?Malin kommer med något slags försvar.
2022-09-14
Länk till avsnitt

#13 Det finns inget tristare än amerikanska feminister.

Någon har fått en bebis, åh! Clara är på krigsstigen och har en lista på saker som gör henne rasande. Malin får inte flika in. Meghan Markle har en ny dyr podd, Malin har lyssnat, Clara har lyssnat mer och blir ännu mer rasande. Malin fortsätter söka bekräftelse från sin far.
2022-09-07
Länk till avsnitt

#12 Jag vill vara en sugga

Clara har fått oväntat besök, Malin adresserar Finngate. Bjuder Bianca på dyra båtar och har Clara sett lika mycket från Depp-Heard-rättegången som Camilla Läckberg? Dessutom har Clara läst en JÄTTEKONSTIG bok.
2022-08-31
Länk till avsnitt

#11 Varför festar Sanna Marin med fula kändisar...?

Hur man botar ett nackskott- Malin har testat en revolutionerande metod! Malin vill veta hur Clara ser på Sanna Marins fest och Clara listar kändisar som Magdalena inte borde synas med. Sidospår: går det att vara gift med någon som har legat med hundra personer?
2022-08-24
Länk till avsnitt

#10 Då förtjänar man att brinna i helvetet!

Clara förstår att Malin vill gå mot ljuset, eller hur är det nu man kommer till döden? Varför vill de stora profilerna inte avslöja var de köpt sin tröja? Förlåt, vi ramlar ner i ett hål, nämner nästan inga namn men älskar Julia Frändfors. Och om man inte hittar vägen mot ljuset så piggar ett dödshot alltid upp.
2022-08-17
Länk till avsnitt

#9 Ungdomar, sluta vara så präktiga!

Clara förfasas över hur konstiga dagens ungdomar är efter att ha studerat Ungdomsbarometern. Vad hände med att bara tänka på vilka killar man ville bli ihop med? Malin tror att Clara är en riktig djävul privat som frossar i fast fashion och Clara svarar med en kommentar som är både en käftsmäll och en kram på samma gång. Till slut får vi höra Malins oerhört starka historia om hur det gick till när hon fick in 600 småräkor i sina nedre regioner.
2022-08-10
Länk till avsnitt

#8 Ramlar ner i ett Fröken Sverige-hål

Fåtölj, Fröken Sverige, Gökboet, Fredrik Söderholm och Kropp & Själ. Clara tror nog att Malin är arg och så kanske det är.
2022-08-03
Länk till avsnitt

#7 Hur blir man knullvänlig?

Malins pengar är borta, vad hände? Det är inte det du tror, eller så tror du rätt, men lyssna ändå, det är roligt att ha rätt! Vidare så diskuteras ingående den parisiska kvinnan eftersom Malin har läst en bok om sådana. Vad är det med franska kvinnor, kan vi bli en sådan och viktigast av allt: vilken färg på behån ska man ha under vita skjortan? Clara berättar hur hon känner sig i Paris och vi håller en tyst men pratig minut för den känslan.
2022-07-27
Länk till avsnitt

#6 "Varför är det bara jag som bråkar?!"

Clara vill prata om att se livet från den ljusa sidan, eller den besvikna? Malin är arg på skolan men knyter näven, den här gången. Sedan följer en diskussion om vilken ålder som är den bästa åldern för att fästa sig vid en partner. Vilka är finast mot varandra och vilka vrålar?
2022-07-20
Länk till avsnitt

#5 Skönhetstips - från 40-talet...

Malin ska få dropp och Clara har tagit med sig en bok om skönhet från 40-talet. Är kvinnors bestyr smartare idag, har något förändrats? Malin berättar pedagogiskt om LPG och det kraftigt rabatterade alternativet. Clara tipsar om soppa på ben och sen spårar det ur.
2022-07-13
Länk till avsnitt

#4 Hur skall vi överleva sommaren...?!

Vi pratar om den vidriga känslan i att minnas allt som var hotfullt i ungdomen. Det oväntade temat olika slags chaufförer är en olycklig slump. Troligtvis. Sommaren, hur klarar man den och varför ska den ens behöva klaras? Vad är jobbigast och roligast och vem har ett vanligt jobb? Inte vi!
2022-07-06
Länk till avsnitt

#3. Skål i alkohol...eller läskeblask?

Inför den blöta säsongen som är sommaren: Allt om alkohol. En gillar, en låter bli. Skam, sedlighet och rosé. Romantiseringen av drickandet och hur ska man förhålla sig till de som är nyktra? Är vin medicin? Och vad dricker Clara när det ska göras affärer?
2022-06-29
Länk till avsnitt

#2 Varför skaffade vi barn...?

Varför vill man ha barn? För att addera glädje? Kanske. Är barnen rekvisita? Kanske. Hur känner sig mindre attraktiva barn till världsberömda vackra föräldrar? Och ska summan av komplimanger verkligen vara konstant? I det här avsnittet gräver Malin och Clara djupare i anledningarna till varför de, och andra, egentligen skaffar barn. Och i vanlig ordning har de ofta helt olika uppfattningar..
2022-06-22
Länk till avsnitt

#1 Naked attraction

Malin och Clara diskuterar nya TV-programmet "Naked Attraction" och det står klart att de har helt olika syn på nakenhet - Malin tittar med stort intresse medan Clara tycker idén är så låg att hon vägrar att ens se programmet. Men - skulle Clara ställa upp för rätt summa pengar...?
2022-06-15
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.