Sveriges 100 mest populära podcasts

Fotbollsmorgon

Fotbollsmorgon

Fotbollsmorgon är en livepodcast som sänds måndag - lördag mellan 07:00 till 09:00. Vare sig du är på väg till kontoret, springer till gymmet eller målar om vardagsrummet så kan hänga med oss på dobb.one Lyssna på Fotbollsmorgon i podplay-appen eller på podplay.se - det är självklart helt gratis! 

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/fotbollsmorgon

Avsnitt

523. Fotbollserotik

Dawid, Fabbe och Sean får finbesök i mängder denna torsdagsmorgon. Max Bell var först ut att gästa oss med sin rapport om Mbappés brutna näsa och huruvida det är möjligt att han kan spela längre fram i EM.

Henrik Strömblad, Viaplays stora kommentatorsstjärna, laddar upp inför Copa America och ger oss senaste nytt kring turneringen som drar igång i natt. Det blir även en hel del snack om amerikanska arrangemang och såklart om Brasiliens chanser. Argentina är storfavorit men vilka outsiders finns det?

Myggan festar loss nere i Italien men det hindrar honom inte från att ge oss kupongerna till både Stryktipset och EM-tipset. 

Oliver Ingrosso laddar inför mötet mellan Italien och Spanien i afton och vi gör även en italiensk tillbakablick tillsammans med honom. Det är dessutom dags för honom att ge ut en ny kokbok vilket han själv får berätta om.

Tysklandsgänget har genomfört nya uppdrag nere i Köln och det var bra tryck i grejerna när Skottland spelade igår.

150 minuter från morgonen har ni här!
2024-06-20
Länk till avsnitt

522. Måste Lars-Göran vara med?

I 522:an får vi det allra senaste från Tysklandsgänget där Robin Berglund har provocerat turkiska supportrar med hjälp av döner. Grabbarna upplevde stämningen på plats i ett stormigt Dortmund.

Turkiets motståndare, Georgien, genomgår en politisk kris på hemmaplan där spelarna har tagit ställning mot regeringen. Journalisten Rasmus Canbäck har varit nere i Georgien och följt klubbandet av den nya agentlagen. Han berättar även om eventuella följder och landslagets ställning hos de styrande politikerna.

Henning Berg meddelade sin avgång från AIK i förra veckan. Denna morgon finns sportchefen Thomas Berntsen med oss och förklarar bakgrunden bakom beskedet och hur rekryteringsprocessen runt en ny tränare ser ut.

Myggan befinner sig nere i Italien och smuttar på en härlig Macchiato medan han ger oss sin enastående trippel inför kvällens och torsdagens matcher. 

TV-studios är något som Marcus Leifby har kritiserat under starten av EM. Kritiken har varit stark även från tittarna och Marcus ger sin recension och tänkbara lösningar för SVT och TV4. Var det helt enkelt bättre förr? 

Vår panel tar även upp IFK Göteborgs medlemsmöte där en hel del intressanta punkter diskuterades. Elsa var på plats och ger sin syn på Blåvitts läge.

Onsdagsgänget med nummer 522! 

Programledare: Dawid Fjäll
Panel: Per Frykebrant & Elsa Alm
Gäster på länk: Rasmus Canbäck, Thomas Berntsen, Marcus Leifby, Myggan & Tysklandsgänget
2024-06-19
Länk till avsnitt

521. Voice of Doom

Tisdagen har anlänt ? och så även en ny rapport från våra kära utlandskorrar i Tyskland. Det snackas Pewdiepie, säckpipsteknik och drömmen om att gå på EM-match med 1.Cuz. 

Vi ringer upp Noa Bachner med anledning av det organisatoriska infernot som lamslagit EM-värdlandet. Hur kommer det sig egentligen att transportsystemet är så kaosartat? Och hur länge vågar man hålla ögonkontakt med tyska civilare?

Lamin Sonko från Sneakersnstuff kliver sedan in i studion och pratar fotbollsmode. Varför är intresset av vad spelarna har på sig mer aktuellt än någonsin? Och vem klär sig bäst i fotbollsvärlden? Dessutom visar han upp Sneakersnstuffs limiterade EM-pack inspirerat av legendariska fotbollsskor. 

Slutligen får vi besök av SR:s Ukrainakorrespondent Lubna El-Shanti. Hon berättar om situationen i landet just nu, om sina upplevelser från kriget och hur ukrainarnas kamp för frihet påverkar fotbollen. 
2024-06-18
Länk till avsnitt

520. Världens 54:e bästa kök

Äntligen måndag!

Alexander Axén ger sin syn på EM men det stora fokuset läggs såklart på de senaste nyheterna från Allsvenskan. Ska AIK och IFK Göteborg egentligen vara så missnöjda med sina tränarbyten? Och varför är Fabbe så missnöjd med Djurgården?

Vi får besök av mästerkocken Dante Zia som följer sitt Italien i EM. Självklart blir det också en hel del mat där diskussionen om vilka som har världens bästa kök blossar upp. Dantes kokbok, den bästa italienska rätten och kärleken till Milan hinner vi också med.

Sportstudions Isak Dahlin och Pontus Frostvik tittar förbi och diskuterar den första EM-helgen. Uteblivna skrällar än så länge men kommer det en sådan redan under måndagskvällen? 

Myggans mega-måndags-janne rundar av en fantastisk morgon. För att citera en känd processor:

TUNE IN!
2024-06-17
Länk till avsnitt

519. Bekväm med att vara kossa

Fotbollsmorgon på en söndag? Jajamensan!

Allt om gårdagens EM-matcher ? och vi får en rapport från Tysklandsgänget som var på plats på Westfalenstadion bland den albanska supporterglädjen.

Men det har ju även hänt saker inom den svenska fotbollen. Jens Askou har köpts loss från IFK Göteborg av Sparta Prag. Mikael Stahre kommenterar nyheten och vad hans tidigare arbetsgivare bör göra härnäst. Dessutom planterar vi ett litet transferrykte! Kan Björn Wesström återförenas med sin tidigare poängkung, Nabil Bahoui, i Kerala Blasters?

Och i vår kära superettan har fotbollen börjat rulla igen. Degerfors firade detta med att arrangera en maskeradfest på bussresan ner till matchen i Skövde. Supportergruppen Vulkanernas ordförande, Hamed Parashpar, berättar mer.

Nu hör ju själva ?  tune in!

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/AEMV8gUtXys?si=ADgYtme0Y8DOHbwB

I STUDION: Jesper Hofmann, Sabri Suvakci & Sean Sabetkar
I REDAKTIONEN: Oliver Tommos Jernberg, William Åberg, Otto Jorméus, Carl Hultin, Victor Enberg & Charlie Andersson Lidberg
2024-06-16
Länk till avsnitt

518. Klassisk mittfilsåkning

EM är igång! David Fjäll och Sean Sabetkar går igenom premiärkvällen med allt vad det innebar. Vad får invigningen för betyg egentligen?

Matchen vann Tyskland enkelt och TV4:s expert Olof Lundh avger sin rapport, direkt från Autobahn på väg till Gelsenkirchen. Han berättar om säkerhetsläget och hur Englands landslag laddar upp inför deras premiär imorgon.

Vi hinner dessutom med att avhandla veckans största nyhet från Allsvenskan. Henning Berg avgår från sin roll som tränare i AIK och Sportbladets Daniel Kristoffersson reder ut vad som hänt och spånar kring tänkbara ersättare.

En timme Fotbollsmorgon var det här!

Se programmet här!
https://www.youtube.com/watch?v=gkMhkxG8M_0
2024-06-15
Länk till avsnitt

517. Glad i dansken

Känner ni vibbarna?

Det har blivit dags för EM-premiär ? och man laddar såklart upp inför mästerskapet på bästa sätt med ett rykande färskt avsnitt av Fotbollsmorgon!

Men innan vi riktar fokus mot Tyskland, så stannar vi en stund i Skåne. Där hittar vi vår favoritmalmöit, Jon Nordström, som delar med sig av sina tankar om att Pontus Jansson fråntas lagkaptensbindeln.

Sedan är det ÄNTLIGEN dags att prata med Robin, Axel, Carl och Otto som har anlänt till Leverkusen och EM-festen. Vi får en lägesrapport och får lära oss hur man steker ägg på korrekt sätt.

Dockan Tord är tillbaka i rutan! Det bjuds på EM-tips, avslöjanden, och en hel del skratt

Till sist gästas vi av den ljuvlige Daniel Sundgren som bjuder på sina mästerskapsprofetior. Hör hans tankar om dagens AIK, Zlatan Ibrahimovic och det nya landslaget. 

I STUDION: Jesper Hofmann, Sabri Suvakci & Julia Ekholm
I REDAKTIONEN: Oliver Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, William Åberg, Carl Hultin & Charlie Andersson Lidberg
2024-06-14
Länk till avsnitt

516. Kalmar till Kalmar

Da`n före da´n. Imorgon drar mästerskapssommaren igång med öppningsmatchen i fotbolls-EM mellan Tyskland och Skottland. 

Vi börjar dock med ett samtal till Småland där KFF Supporterunion har startat en insamling för att en argentinsk Kalmar-fantast, vid namn Pablo Kalmar, ska få se allsvensk fotboll och träffa sin stora idol, Rasmus Elm. Martin Ilg från KFF SU gästar och berättar om initiativet.

Sen blir det ett härligt samtal med Nabil Bahoui som berättar ett par galna historier från sina äventyr i Mellanöstern. Kommer han hem till AIK igen eller fortsätter han på annat håll?

Myggan ramlar in i studion med ett par udda minuter som följd då panelens fokus vacklar. Det blir stryktips och ännu mera EM med vår spelguru. Apropå spel, Daniel Domeij från reducering.se berättar om deras EM-tävling där du har chansen att vinna en fotbollsresa.

Den sista halvtimmen avnjuter vi tillsammans med Gustaf Lagerbielke som är hemma i Sverige efter sin första säsong i Celtic. Stannar han kvar där eller blir det en ny flytt för landslagsmittbacken?

516 - TUNE IN!

I panelen: Dawid Fjäll, Fabian Ahlstrand & Sean Sabetkar.
Gäster i studion: Myggan & Gustaf Lagerbielke.
Gäster på länk: Martin Ilg, Nabil Bahoui & Daniel Domeij.
2024-06-13
Länk till avsnitt

515. Korsbefruktning eller världskrig

En onsdag fylld med höjdpunkter!

Max Bell gästar åter Fotbollsmorgon och berättar om hur man behandlar en skadad spelare kort inpå ett mästerskap.

Noa Bachner kommer till studion och ger sin syn på den nya anklagelserna mot Manchester City och vart fotbolls-Europa egentligen är på väg. Efter honom släpper vi lös Bernt Hulsker, vår absoluta favorit i det västra grannlandet. Kritiken mot Ståle Solbakken, norsk friidrott och en uppmärksammad familj är tre brännpunkter i Hulskers körning denna morgon.

David Mitov Nilsson är tillbaka i Peking och berättar om valet att komma hem, vägen framåt och kärleken till Christoffer Nyman. Här har ni 515!

 I studion: Dawid Fjäll, Per Frykebrant & Elsa Alm
Gäster i studion: Noa Bachner & Myggan
Gäster på länk: Max Bell, Bernt Hulsker & David Mitov Nilsson
Se avsnittet här: https://www.youtube.com/watch?v=z1rlbMj6dL4 
2024-06-12
Länk till avsnitt

EM-special: Belgien

[]
2024-06-11
Länk till avsnitt

EM-special: Frankrike

[]
2024-06-11
Länk till avsnitt

514. Musikens Madicken

En dag utan en officiell temadag hade kunnat sluta i katastrof men med lite tur slutade allt i dur.

Först in som gäst var vår småländska favorit och Avantgardets frontman Rasmus Arvidsson som precis blivit med podcast där han ställer sig frågan om det är möjligt att driva ett indieband 2024?

Arvidsson avlöses av popduon JUNG som i maj släppte sitt tredje album ?The kids are still awake?. De pratar även om hur de överlevt året efter Arsenals 2:a placering, AIKs kräftgång och att Sverige missar EM.

Från en duo till en annan - Hästpojken gästar oss och när Örgryte IS tar emot GIF Sundsvall på Gamla Ullevi den 14 juni så kommer deras nya inmarschlåt ?Himmel röd och blå? att spelas. De berättar om arbetet med låten och deras ringa fotbollskunskaper.

Vi avslutar på topp med Myggan som ger er de bästa tipsen inför mästerskapets första EM-tips.

I studion: Dawid Fjäll, Jesper Hofmann & Robin Berglund
Gäster i studion: Rasmus Arvidsson, Toom & Henrik Ljungqvist, Adam Bolméus och Martin Elisson & Myggan
Se avsnittet här: https://www.youtube.com/live/JKJoBemHF3A?si=M3L66C82LEULupgV
2024-06-11
Länk till avsnitt

EM-special: Nederländerna

[]
2024-06-10
Länk till avsnitt

EM-special: England

[]
2024-06-10
Länk till avsnitt

513. Samla burkar i Västerås

Fotbollsmorgon måndag innebär såklart en halvlek med Alexander Axén. Jon Dahl Tomassonhar fått en tuff start i sin roll som förbundskapten och det blev en ny förlust i lördags. Hyllningen av Zlatan Ibrahimovic, vad tycker egentligen Axén och panelen om den? Dessutom blir det snack om det kommande transferfönstret och de rykten som nu tar fart.

Vi får besök av BP:s tränare Andreas Engelmark som pratar om läget i BP och framtiden för honom och klubben. Vi ställer dessutom frågan om Olof Mellbergs sommar-look, bör fler tränare ta efter?

Ara Mustafa, sparekonom på Nordnet, berättar om sin syn på ekonomin inom fotbollen, både ur ett svenskt och internationellt perspektiv. Han får även berätta om kärleken till Dalkurd och hans inblandning i det som ska bli en väg tillbaka för Uppsala-klubben.

Myggan rundar av avsnittet med sina heta speltips. Nummer 513, varsågoda!
2024-06-10
Länk till avsnitt

EM-special: Portugal

[]
2024-06-09
Länk till avsnitt

EM-special: Italien

[]
2024-06-09
Länk till avsnitt

EM-special: Spanien

[]
2024-06-08
Länk till avsnitt

EM-special: Tyskland

[]
2024-06-08
Länk till avsnitt

512. Spola, spola, spola

 Glad annandag nationaldag!

Vi reder i juridiken kring Pontus Jansson-soppan med Jesper Ekstedt.
Johan Kucukaslan berättar om sitt bästa Zlatan-minne och när Olof Lundh nästan sabbade hans relation med Ibracadabra
Till sist kommer Robinson-vinnaren Olivia Lindegren till studion och avslöjar detaljer om finalen.

2024-06-07
Länk till avsnitt

511. Inringd 23:00

Vår summering av den allsvenska säsongen fortsätter!

Den här gången utser Fabian Ahlstrand och Sean Sabetkar vårens bästa elva och spelare.

Vi ringer Nahir Besara som berättar om varför derbyinsatsen mot Djurgården var en taktisk fullträff, Hammarbys utveckling under säsongen, och rollen han har fått under Kim Hellberg.

Oscar Pettersson delar med sig av sina tankar från sin första vår i IFK Göteborg och kommer ut som en otroligt dålig reseplanerare.

Till sist gästas vi av Fabbes stora drömgäst ? Simon Gefvert. Hör honom berätta om Västerås frustrerande resultat som gått viralt, det allsvenska genombrottet, och den tunga säsongslånga knäskadan.

Se avsnittet på YouTube: https://youtu.be/eDzeCQ2hUwU
2024-06-06
Länk till avsnitt

510. Onsala beach

Det har blivit dags att summera den allsvenska vårsäsongen!

Fabian Ahlstrand och Sean Sabetkar utser det största utropstecknet, de största besvikelserna, vårens tränare ? och siar om vad som kan tänkas hända i klubbarna under uppehållet.

Dessutom pratar vi med GAIS succétränare, Fredrik Holmberg, som berättar om framgångsreceptet under våren och delar med sig av sina semesterplaner och bästa resetips.

Se avsnittet på YouTube: https://youtu.be/eDzeCQ2hUwU
2024-06-05
Länk till avsnitt

509. Veteran-SM

Den tidigare AIK-tränaren Bartosz Grzelak gästar oss och berättar om hans knep för att få ihop sammanhållningen i sitt nya lag Fehérvár FC i Ungern som - tillsammans med Nicolas Stefanellis ankomst -gjorde så laget till slut knep en Europaplats.

Igår hölls den årliga Feminista-galan och årets förebild blev domaren Tess Olofsson som det senaste året skrev historia när hon blev den första kvinnliga domaren i Allsvenskan. Hon berättar om hennes drömmar, hur hon tar sig an gnälliga spelare och hur hon ser på VAR.

Den populära duon Linn Nordström och Erik Niva har släppt sin bok "Fotbollsresan" som samlar alla deras otroliga resor från de senaste åren. Allt från Champions League till spanska division fyra men även stämningen på ett Casablanca-derbyt i Marocko och hur det firas mål i Elfenbenskusten.

Vi pratar såklart även om Ponne-gate, Kylian Mbappés övergång till Real Madrid, Chelseas nya tränare Enzo Maresca och så kommer Myggan med ett speltips till sommarens EM!

I Studion: Dawid Fjäll, Jesper Hofmann & Robin Berglund
Gäster: Bartosz Grzelak, Tess Olofsson, Erik Niva, Linn Nordström & Myggan
Se avsnittet här: https://www.youtube.com/live/sTTxiO0OJLA?si=HqhZC8RvPYWPkY9K
2024-06-04
Länk till avsnitt

508. Köp en säng

Tänk, vilken glädje ? det är måndag!

Som vanligt blir det en halvlek med dartmogulen från Rynninge. Pontus Janssons ord efter turbulensen, derbykungarna från Södermalm, Västkustderbyt, AIK:s nya kollaps, och mycket met. Vi går igenom allt från den allsvenska vårsäsongens avslutande omgång!

Krisen fortsätter i IFK Norrköping. Vi pratar med klubbens tidigare tränare, Glen Riddersholm, som ger sin syn på Pekings tuffa vår och berättar om nya tränaruppdraget i Norwich.

Myggan är såklart också med ? och då vet ni att Måndagsjannen har levererats, men vi pratar även om Jon Dahl Tomassons trebacks-flirt och Real Madrids sjätte Champions League-titel på tio år.

Till sist blir det träning i studion. Programledaren och hälsoprofilen, Stephan Wilson, cyklar i 18 timmar för att uppmärksamma och möjliggöra cykellektioner för flickor i Bangladesh. Hör honom berätta om projektet, och hur cykeln kan vara nyckeln till ett friare och bättre liv.

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/L2TSs4Yd5F4?si=w_hcpHuL7kgdcwR5

I STUDION: Jesper Hofmann, Fabian Ahlstrand & Robin Berglund
I REDAKTIONEN: Oliver Tommos Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-06-03
Länk till avsnitt

507. Tvåplus-tinder

Det är fredag ? ÄNTLIGEN FREDAG ? och det firar vi genom att dyka rätt in i den sjudande Pontus Jansson-soppan.

Sabri var besviken på gårdagsavsnittets snack om Olympiakos Europabragd, men för att trösta honom ringer vi upp klubbens tidigare svenska målmaskin ? Pär Zetterberg. Det blir en trevlig stund om grekisk fotboll och även lite padel.

Artisten och skådespelaren Linus "Kajman" Gustafsson har gjort succé med SVT-serien "Smärtpunkten". Vi pratar om favoritlaget Malmö FF och genombrottet ? samt står för en Tinder takeover i världsklass.

Hallenius Award rullar vidare ? och det har blivit dags för två nya bidrag i tävlingen.

Till sist snackar vi upp Champions League-finalen tillsammans med TV4:s ljuvlige kommentator Lasse Granqvist.

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/gCqT4tG4VrU?si=sS2pXf3zZKx-AMlV
I STUDION: David Hellström, Sabri Suvakci & Robin Berglund
I REDAKTIONEN: Oliver Tommos Jernberg, Otto Jorméus & Victor Enberg

2024-05-31
Länk till avsnitt

506. En riktig rövförening

I dagens avsnitt gästas vi av ingen mindre än Sportbladets Simon Bank som precis släppt sin nya bok "Vem dödade min fotboll?" som är en en bok för alla som älskar fotboll men som fått en klump i magen av utvecklingen av den på senare tid. Han pratar också om sin kärlek till sin älskade rövförening Tottenham och hur Sverige ska ta vara på världens bästa liga, Allsvenskan.

Christian Kouakou är hemma i Sverige igen efter sitt första år som utlandsproffs i Turkiet. Han berättar om träningsmatchen som kunde gjort hans sejour i klubben väldigt kort, att det kan sparkas tränare när som helst och om han vill återvända till Allsvenskan i framtiden.

Vi gästas även av Youtoubern Mohamed "Momo" Alikar som gör succé i humorkollektivet "Fiveish" på Youtube. Han delar även med sig om sin fotbollskarriär, kärleken till Chelsea och vad han vill göra i framtiden.

Degerfors IF lagkapten för damlaget, Lydia Vaggelyr är inte bara bra på fotboll, hon är även väldigt stor på TikTok och så jobbar hon heltid som sjukgymnast. Hon berättar om hur hon får ihop livet och om hennes senaste projekt, att testa lekparker i Sverige som 30-åring.

I studion: Axel Insulander, Fabian Ahlstrand & Sean Sabetkar
Gäster i studion:  Mohamed "Momo" Alikar , Christian Kouakou, Simon Bank & Myggan
Gäster på länk: Lydia Vaggelyr

Se avsnittet här: https://www.youtube.com/live/Nispq2DhqWo?si=fqps1JatcA0XB039
2024-05-30
Länk till avsnitt

505. Backefejden

Henrik Rydström uppges var en av favoriterna till att ersätta Roberto de Zerbi i Brighton. Är det ett rimligt steg och ser vi en trend med fler svenska tränare ute i Europa? Vi diskuterar detta tillsammans med världens bästa Hasse Backe.

Fotbollsmorgons husläkare, Max Bell, reagerar på en av fotbollsvärldens mest häpnadsväckande skador.

Det råder fotbollsfeber i Grekland, när Olympiakos ställs mot Fiorentina i kvällens Conference League-final. Viaplays ljuvlige kommentator, Henrik Strömblad, rapporterar direkt från Aten.

Frej Ersa Engberg är den tidigare Djurgårdsspelaren som gav upp fotbollskarriären för att satsa allt på löpningen. Hör honom berätta om hur ett samtal i en bastu på nyårsafton förändrade allt ? och hur han satsar mot topplaceringarna i helgens Stockholm Marathon.

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/oFu8UxPg_4c?si=MqNfknS7B5c6qUq8

I STUDION: Dawid Fjäll, Per Frykebrant & Elsa Alm
I REDAKTIONEN: Oliver Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-05-29
Länk till avsnitt

504. Yalcouyé mf

Denna morgon får vi besök i studion av både Jonathan Levi och Johan Kücükaslan.

Med Jonathan så pratar vi såklart om hans säsong i Puskás Akadémia, vi ringer som alltid upp en annan Levi och så berättar han om vad han tror IFK Norrköping gör för fel och vad han är sugen på att hitta på framöver.

Med Johan så pratar vi om hans reportage inför sommarens mästerskap "EM-resan med Johan Kücükaslan" där han gått i Bellinghams fotspår i Birmingham, pratat med Chiellini om Italiens EM-uppladdning som regerande mästare och träffat stjärnfrisören som klipper de flesta storstjärnorna i Europa med mera.
Det släpps idag på SVT Play!

Vi kör även en Norgekoll med vår favoritnorsk Bernt Hulsker, som får stå till svars för varför Norge alltid missar mästerskapen och så berättar han om vad han tycker om att Friends arena snart byter namn till Strawberry arena.

Till sist pratar vi också med landslagsstjärnan Linda Sembrant inför dubbelmötet mot Irland i EM-kvalet. Hon berättar också om hur hon ser på att vända hem till Damallsvenskan och vilka unga spelare hon är taggad på att se i landslaget.

I Studion: Dawid Fjäll, Jesper Hofmann & Robin Berglund
Gäster i studion: Jonathan Levi & Johan Kücükaslan
Gäster på länk: Pontus Wiktorsson, Bernt Hulsker, Christoffer Levi & Linda Sembrant
Se avsnittet här: https://www.youtube.com/live/ktDCTkZvocU?si=K0V4tpaqT2sJ7esR
2024-05-28
Länk till avsnitt

503. Häng dig i ribban

Leeds missade chansen att spela i Premier League nästa säsong. Vi ringer upp Olof Lundh som delar med sig av sina supportertankar från playoff-förlusten på Wembley ? och skickar en syrlig passning till Southampton-supportern, Alexander Axén.

Och apropå honom... Ingen måndag utan tankar från dartmogulen från Rynninge. Det bjuds som vanligt på 45 minuter+tillägg om helgens allsvenska fotboll.

Mikael Stahre har snart erövrar hela jordklotet ? näst på tur väntar Indien och storklubben Kerala Blasters. Hör honom berätta om tiden i Thailand, indisk fotboll, och sina 100.000 nya följare på Instagram.

Därefter blickar vi mot verksamheten som pågår nere i superettan, där Landskrona BoIS stormar mot allsvenskan efter gårdagens derbyseger mot Helsingborg. Tränaren, Max Mölder, berättar om bakgrunden till succén under vårsäsongen.

Sist, men inte minst, tar vi oss an Hammarbys positiva form och asfaltering av Sirius tillsammans med tränare Kim Hellberg.

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/KB67UJ-9lKo?si=V9PCdAH-fLWyg708

I STUDION: Jesper Hofmann, Fabian Ahlstrand, Robin Berglund & Myggan
I REDAKTIONEN: Oliver Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-05-27
Länk till avsnitt

502. Månadens fördömda lag

Sabris "stukade" fot satte stopp för hans medverkan, Hoffman listar de sämst mående klubbarna i världen, Fabbes analys av hur Arne Slots Liverpool kommer spela, månadens lag i Allsvenskan och spelarna som kommer slå igenom i sommarens EM.

I Studion: Axel Insulander, Fabian Ahlstrand & Jesper Hofmann.
2024-05-25
Länk till avsnitt

501. Alpint i Ängelholm

Komikern, poddaren och djurgårdaren, Martin Soneby, gästar studion och berättar om när han mår som bäst i sitt supporterskap och den omtalade fotbollssketchen från tv-programmet "Ballar av stål".
Vi får även besök av längdlandslagets starkast lysande stjärna på herrsidan, William Poromaa, som delar födelseort med Erik Niva. Vem är egentligen Malmbergets största export? Han berättar om fotbollsintresset för GIF Sundsvall, varför längdskidor och Formel 1 är väldigt lika och om han anser att fotbollsspelare borde träna hårdare.
Dessutom blir det quiz, senaste nyheterna i fotbollsvärlden och ett samtal med mannen som jobbar för att dra in Gyökeres-miljoner till Stockholmsklubben FK Aspudden-Tellus.
2024-05-24
Länk till avsnitt

500. Timon & Baloo

Fotbollsmorgon firar 500 avsnitt denna torsdag och då bjuds det såklart på tårta och en tillbakablick på de bästa minnena från de första 500 avsnitten. Vi gästas av skådespelaren Rabiah Ferchichi som berättar om sin medverkan i Netflix-serien "I Dina Händer" och sin bakgrund som fotbollsspelare.

Pontus Wernbloom pudlar aldrig. Eller? Pudelkulturen växer sig starkare i fotbollsvärlden. Vem/vilka borde pudla för saker de har gjort eller sagt? Fotbollens enda sanningssägare berättar det för oss.

Målvakterna i Allsvenskan har varit ett stort diskussionsämne i början av säsongen och därför tar vi hjälp av HIF-legenden Pär Hansson som berättar hur det är att hantera tunga perioder som målvakt. Dessutom undrar vi vem som är den bästa målvakten han har konkurrerat med.

Till sist hör vi Oscar Wendts tankar kring IFK Göteborgs start på säsongen och om det nu är på väg att vända. Har Borussia Mönchengladbach ringt Oscar och ställt frågan runt Malick Yalcouye? 

Avsnitt 500, varsågoda!

I studion: Axel Insulander, Fabian Ahlstrand och Sean Sabetkar.
Gäst i studion: Rabiah Ferchichi.
Gäster på länk: Pontus Wernbloom, Pär Hansson och Oscar Wendt.
2024-05-23
Länk till avsnitt

499. I Jacksons DMs

Ladda upp inför kvällens Europa League-final tillsammans med oss; Sveriges enda (?) Bayer Leverkusen-supporter, Erik Bolldén; och Dechor Hien ? pappa till Atalantas svenske mittbacksgeneral.

Vi fortsätter på fader-temat! Igår tog vi ett snack med Fotbollskanalens krönikör, Ella Lindvall ? idag ringer vi pappa, tillika Svensk elitfotbolls generalsekreterare, Johan. Detta med anledning av gårdagens möte mellan Sef och regeringen om säkerhetsläget på svenska fotbollsläktare.

My Cato är svensk elitfotbolls yngste lagkapten ? och inte nog med det, hon är även uttagen i den svenska landslagstruppen för första gången. Hör 22-åringen berätta om säsongen i IFK Norrköping och chocken efter Peter Gerhardssons besked.

Till sist ringer vi till Hamburg, där Eric Smith befinner sig. Hör honom berätta om hipster-klubben St. Pauli, uppflyttningen till Bundesliga och lagkamraten Jackson Irvines relation till dubbelgångaren Robin Berglund.

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/yQ1mqmiEGqw?si=DysEsXlg8KnFDT9H

I STUDION: Dawid Fjäll, Per Frykebrant & Filippa Wallén
I REDAKTIONEN: Otto Jorméus, Oliver Jernberg, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-05-22
Länk till avsnitt

498. Den samordnande konjunktion ty

I detta profiltäta avsnitt av Fotbollsmorgon slår vi en tidig pling till Sveriges roligaste Arsenal-supporter, den underbare Anders Jansson. Han berättar om känslorna efter favoritlagets uteblivna Premier League-titel, fnular på hur The Gunners ska kunna bräcka Manchester City nästa säsong, och bjuder på lite gamla "Hipp Hipp!"-minnen. 

Bosse Andersson dyker in i studion och pratar om cykelturen med Janne Andersson och Fabbe, vilka Djurgårdsspelare som borde ta plats i landslaget, samt recenserar lagets säsongsinledning. 

Super-Bo sitter också kvar när vi ringer upp födelsedagsbarnet Björn Ranelid. Allas vår favoritförfattare håller en låång monolog om allt från Malmös match mot Häcken, fotbollens samhälleliga betydelse, till hans nya bok. 

Vidare var Fotbollskanalens stjärnskott Ella Lindvall i går på plats och såg FC Rosengårds seger i det damallsvenska toppmötet med Hammarby. Hon ger sin syn på den uppmärksammade domarinsatsen, Rosengårds starka inledning på säsongen och Peter Gerhardssons stundande landslagsuttagning. 

Vi fortsätter på Rosengård-spåret tillsammans med serieledarnas stjärnmittfältare Olivia Holdt och tränare Joel Kjetselberg. Vilka är nycklarna till uppryckningen jämfört med fjolåret? Och är Momoko Tanikawas genombrott det bästa vi har sett i damallsvenskan sedan Marta?

Programledare: Dawid FjällPanel: Jesper Hofmann & Robin Berglund

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=dhhOUfQAOUo
2024-05-21
Länk till avsnitt

497. Processor Kalkyl

Som vanlig välkomnar vi en ny vecka med måndagstankar från Rynninge. Vi ger er allt från den allsvenska bollen i allmänhet, och Stockholmsderbyt i synnerhet, tillsammans med Alexander Axén.

I allsvenskan hittar vi även ett succélag som har en succétränare. GAIS Fredrik "Fidde" Holmberg berättar om succéstarten på säsongen och får en hälsning av Robinson-Rooble.

Premier League är i mål ? vi sammanfattar säsongen tillsammans med Viaplays eminenta expert, Saga Fredriksson. Dessutom snackar vi upp kvällens stekheta seriefinal i Damallsvenskan.

TUNE IN!

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/YYzjrg-ueaI?si=I9KoULeamkLGsNS-

I STUDION: Jesper Hofmann, Fabian Ahlstrand & Robin Berglund
I REDAKTIONEN: Otto Jorméus, Oliver Tommos Jernberg, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-05-20
Länk till avsnitt

Intervju: Hjalmar Ekdal

Hur länge har du undrat över hur Hjalmar Ekdal har det där borta på öarna? Ja, nu kan du sluta fundera. Svaret ligger i spelaren. 

Jesper och Hjalmar går igenom första året i Burnley, vad han tycker om Kompany, sina landslagschanser, Jon Dahl Tomassons intåg, om kärleken till Djurgården och om Gyökeres petar Richarlison eller inte. 

Lyssna nu! 
2024-05-19
Länk till avsnitt

496. Avgörandet

I lördagens program diskuterar vi om hur det ser ut i Spurs egentligen. Kan de någonsin bli en vinnarklubb?

Hammarbys assisterande tränare. David Selini gästar oss och berättar om uppväxten som Bajare, om sin snabba framfart som tränare och såklart hans tankar inför derbyt mot AIK.

Hofmann summerar Premier League säsongen med en lista på de fem bästa utropstecken från säsongen innan vi avslutar med att kolla på helgens meny av fotbollsmatcher.

I studion: Axel Insulander, Fabian Ahlstrand, Sabri Suvakci & Jesper Hofmann
Gäst i studion: David Selini, Hammarby
2024-05-18
Länk till avsnitt

495. Brand, sprej & onani

Vi firar 17 maj på bästa sätt ? genom att ringa upp den mest karismatiske norrmannen som har burit ett par allsvenska skor! Bernt Hulsker reder ut varför nationaldagen firas så hårt i Norge och berättar om mötet med Julian Alvarez ljuvlige pappa och Erling Haaland.

Maradonas försvunna guldboll från VM 1986 spelar huvudroll i en infekterad tvist. Juristen, livsnjutaren och fotbollsprofilen Jesper Ekstedt reder ut direkt från semestern i Spanien.

Rosengård har tagit revansch från det svaga fjolåret ? full pott hittills! Emma Jansson och Emilia Larsson berättar om säsongsstarten och snackar upp seriefinalen mot Hammarby.

Dessutom, Hallenius Award är tillbaka! Den här gången utser vi förra månadens bästa mål ? och presenterar maj månads första bidrag!

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/DK0IQoobUxE?si=0gg6ljT6e68vsVfA

I STUDION: David Hellström, Sabri Suvakci, Robin Berglund & Julia Ekholm
I REDAKTIONEN: Oliver Tommos Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-05-17
Länk till avsnitt

494. Nån j*vla häst i hagen

Vecko-omgång i Allsvenskan och det slutade med stora segrar för Mjällby och Elfsborg som båda betvingade Stockholmslag i form av Hammarby respektive AIK. Mjällbys Jacob Bergström berättar själv om bjudningen han fick från Bajen-försvaret. Nej, det blev inga mål för Västerås mot Värnamo heller och Häcken har inte vunnit på Örjans Vall sedan 2017. Kevin Walker ansluter på länk från Örebro efter att han meddelat att karriären är slut och att han nu satsar fullt ut på musiken. Vi rundar av programmet med en halvtimmes snack med Rooble Gedi som är en stor Robinson-favorit hos vår panel.

Se hela avsnittet på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=nUc2LjvGlG0

Programledare: Axel Insulander 
I studion: Fabian Ahlstrand & Sean Sabetkar 
Gäster i studion: Rooble Gedi & Myggan 
Gäster på länk: Jacob Bergström & Kevin Walker
Redaktör: Otto Jorméus, Carl Hultin & Charlie Andersson-Lidberg
2024-05-16
Länk till avsnitt

493. Stolpe in

Efter kritikstormen kring John Guidettis nya tv-jobb pratar vi med AIK:s VD och klubbdirektör, Fredrik Söderberg, för att höra klubbens syn på att aktiva spelar åtar sig sidouppdrag. På temat pratar vi även med Olof Lundh för att få ett journalistiskt perspektiv på det hela.
Efter förlusten mot Elfsborg är Malmö tillbaka på vinnarspåret igen och tillsammans med Henrik Rydström pratar vi om svårigheten att ha en så bred trupp och hans framtidsvisioner.
Örebro vann igår länsderbyt på Degerfors och med oss finns både lagkapten, Kalle Holmberg, och tränare, Christian Järdler.
Dessutom får vi besök av mannen som  har blivit framröstad till årets manliga programledare hela 6 gånger. Han har lett Melodifestivalen, gjort Sveriges första riktiga talkshow ?Sen kväll med Luuk? och såklart På spåret sedan 2009 med sin vän Fredrik Lindström. Nämligen Kristian Luuk.
2024-05-15
Länk till avsnitt

492. Grekiska nypor

I dagens avsnitt pratar vi om att John Guidetti och Janne Andersson ser ut att bli SVTs experter i sommaren EM-studio, något som studion har delade åsikter om minst sagt.

Alice Stenlöf gästar oss och berättar om hennes två (!) korbandsskador som satte stopp för proffsdrömmarna men som också banade väg för hennes liv idag som en av Sveriges största influencers.

Vi ringer även upp IFK Göteborgs tekniska direktör efter den tunga förlusten mot MFF igår. Han berättar om processen de jobbar med och öser beröm över deras unga spelare Malick Yalcouyé och målvakten Elis Bishesari.

Sirius tog en historisk skalp mot AIK i lördags men mittbacken Henrik Castegren fick en märklig souvenir i form av nypmärken på armen med sig hem. Vem som gav han dem berättar han om i programmet.

Vi pratar även med Bajen Fans ordförande Marcus Beckford om segern mot Norrköping men också om supportergruppernas gemensamma protest mot tillträdesförbudet i Allsvenskan.

Tune in!

I studion: Dawid Fjäll, Sean Sabetkar & Axel Insulander
Gäst i studion: Alice Stenlöf
Gäster på länk: Henrik Castegren, Marcus Beckford & Ola Larsson
Se programmet här: https://www.youtube.com/live/JMawQuYCCys?si=53Gdn7r3nO_mKMoR 
2024-05-14
Länk till avsnitt

491. Garden leave

Denna underbara måndagsmorgon har mycket att erbjuda! Först och främst blir det så klart en låång halvlek med Alexander Axén, med fokus på det senaste från Allsvenskan. 

Vi kommer också in på Comos och St. Paulis uppflyttningar, Kylan Mbappés avsked, och den svenske ytterbackstalangen Matteo Pérez Vinlöfs debut för Bayern München.

Sedan gör Jonas Olsson en högst efterlängtad comeback i Fotbollsmorgon-studion! Han tar ned Premier League-omgången, listar favorittränare från karriären och berättar vem han håller som den bäste mittbackskollega han spelat med. 

På tal om Premier League får vi slutligen en lägesrapport direkt från London ? dit Jesper, Fabbe och Robin farit för den emotsedda Traderaresan. Den förstnämnde berättar om matchupplevelsen på Tottenham Hotspur Stadium, om den överskattade arenaölen och Fabbes blöta utekväll. Jonas passar också på att leverera lite London-tips till gängets sista dag i den engelska huvudstaden.

Programledare: Dawid FjällPanel: Per Frykebrant & Axel Insulander
Redaktionen: Charlie Andersson-Lidberg, Carl Hultin, Victor Enberg, William Åberg
Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=-9G1PdKLudE

2024-05-13
Länk till avsnitt

490. Tre bra brassar bar bert

I dagens klämdagsmorgon till avsnitt så går Sabri emot strömmen och synar Ancelottis karriär, borde italienaren vunnit mer?

Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg gästar oss och berättar om sin senaste kartläggning på vilka som egentligen styr svensk fotboll. Han tror fortfarande på att Blåvitt kommer åka ur Allsvenskan och fingrar redan på vilken restaurang han ska boka bord på för att fira vinsten i han och Fabbes vad.

Robin Berglund är såklart med också och med sig har han en ny lista med fotbollsgrejer han stör sig på.

Till sist avrundar vi hela kalaset med ett superquiz med allsvenskt fokus signerat David Hellström.

Trevlig helg!

I studion: Axel Insulander, Sabri Suvakci, Jesper Hofmann, Robin Berglund & David Hellström
Gäst i studion: Andréas Sundberg
Se avsnittet här: https://www.youtube.com/live/-v0AZGQsyFk?si=whzC6kO5Fyw3099x 
2024-05-10
Länk till avsnitt

489. Tenta på läger

Borussia Dortmund är klara för Champions League-final efter att igår slagit ut PSG. Ikväll avgörs vem finalmotståndaren blir och på plats i den spanska huvudstaden är TV4:s Olof Lundh, som ger oss en rapport inför gigantmötet.
Vi får besök av den tidigare AIK-spelaren, justitieministern och idag stjärnadvokaten, Thomas Bodström, som berättar om en elitkarriär i bagaget gav honom en fördel i maktens korridorer, hans roll i FIFA och vad han tycker och VAR.
För två veckor sedan gästades vi av hälsoprofilen och föreläsaren Joanna Swica ? som delade med sig av sin bild av svensk supporterkultur som macho, stökig och exkluderande. Diskussionen väckte reaktioner och åsikter i studion och på sociala medier. En av de som tog del av samtalet och reagerade är Anja Falck ? djurgårdare och initiativtagare till Blue Striped Ladies, vilket var en mötesplats som arbetade för kvinnors plats i supporterkulturen. Nu gästar Anja studion för att fortsätta samtalet.
2024-05-08
Länk till avsnitt

488. Hunden, katten, mjukglassen

GAIS hade inte vunnit ett allsvenskt derby mot IFK Göteborg sedan 2011 ? men i går blev det ändring på det. Matchhjälten Alexander Ahl Holmström är med oss för att berätta om känslorna efter segern och om målet som punkterade matchen. Vi kollar även läget i Blåvitt-lägret då vi ringer upp Pontus Wernbloom. Hur stor är egentligen krisen i klubben?
Sedan blickar vi fram mot de rafflande Champions League-semifinalerna tillsammans med den eminente Lasse Granqvist.  Slutligen får vi finbesök i studion i form av självaste Anders Svensson. Det bjuds på härliga anekdoter från hans makalösa karriär och en lång diskussion om ungdomsutveckling ? bland mycket annat. 
Programledare: Dawid Fjäll
Panel: Robin Berglund & Jesper Hofmann

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=5uQS7P9REw8&t=7699s

2024-05-07
Länk till avsnitt

487. Matchminut 54

Malmö förlorar, AIK gör sex mål, och dartmogulen från Rynninge befinner sig inte i Rynninge ? ur led är tiden. Trots det är Alexander Axén med och guidar oss genom helgens allsvenska fotboll.

Andreas Almgren är Sveriges hetaste atlet ? och nu även AIK-fanbärare. Hör honom berätta om gårdagen på Friends, sitt sanslösa träningsupplägg, och drömmarna inför sommarens OS.

Det är inte bara i allsvenskan som det har spelats spännande fotboll. Vi går igenom det hetaste från Premier League och damallsvenskan tillsammans med Viaplays expert, Saga Fredriksson.

Till sist ringer vi IFK Värnamos tränare, Anes Mravac, som berättar om gårdagens seger på Tele2 mot den tidigare kollegan Kim Hellberg.

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/Dp2UK13OA4o?si=xBWrdbeiI7Hac87Q

I STUDION: Jesper Hofmann, Fabian Ahlstrand & Dawid Fjäll
I REDAKTIONEN: Oliver Tommos Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg
2024-05-06
Länk till avsnitt

486. Överklassmorgon

Vilket eller vilka grekiska lag håller Sabri på egentligen? Kan ett ihopplockat lag från resten av Allsvenskan slå Malmö FF? Hur ser den Allsvenska drömspelaren ut? Vilken tränare är närmst att få sparken? Vilken svensk spelare är bäst om 5 år och vilken spelare kom till rätt klubb men vid fel tillfälle?
Allt det här får du svar på i dagens avsnitt av Fotbollsmorgon lördag!

I Studion: Axel Insulander, Sean Sabetkar, Sabri Suvakci & Jesper Hofmann
2024-05-04
Länk till avsnitt

485. Trollywood

Det hände grejer i fotbollseuropa under gårdagskvällen. Sabri och Myggan är överens om att Tottenhams säsong är över, Olympiakos skalp på bortaplan mot Robin Olsens Aston Villa och Bayer Leverkusen fortsatt är obesegrade.

Förra veckan stod hon för säsongens kanske snyggaste mål i damallsvenskan, denna veckan är hon äntligen med oss. Linköping FC:s Michelle De Jongh berättar om drömträffen som jämfört med Marco van Bastens klassiska mål.

Går det att satsa på fotboll samtidigt som man slår igenom som skådespelare? Det svaret sitter Solomon Njie på som just nu är aktuell i nya Netflix-serien "I dina händer". Drömmer han om Hollywood eller Allsvenskan?
2024-05-03
Länk till avsnitt

484. Att göra en Sean

Fotbollsmorgon blir musikmorgon när Adam Taal kommer till studion och berättar om sitt nya album, hans första på nio år. Dessutom kommer rapparen Seedy på besök och pratar om sin bakgrund som fotbollsspelare, en karriär som innehåller en märklig historia i Ånge.

Emma Viklund blev stor hjälte när hon avgjorde cupfinalen mot Häcken i den 95:e matchminuten och gjorde Piteå till cupmästare för första gången. Hur går egentligen tankarna när bollen ligger på straffpunkten och allting står på spel?

Programledare: Axel Insulander
Panel: Fabian Ahlstrand & Sean Sabetkar
Redaktionen: Oliver Tommos Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=-Y3TtVe4RnA


2024-05-02
Länk till avsnitt

483. Saudade

Det blir samba i studion när Sveriges mest älskvärda Brasilien-expert gästar. Henrik Brandao Jönsson bjuder på historier från den sydamerikanska fotbollen, intima pissoarmöten med Gary Lineker under VM 2014 ? och berättar om sin nya bok "Saudade".

Inter är italienska mästare och glädjen är total i Milano ? även bland djuren. Farmen-Wincent reagerar på de virala klippen där kossor målats blåsvarta under guldfesten.

Vi snackar upp Svenska cupen-finalen och bjuds på rykande färsk Djurgårdsmusik från supporterbandet Blå Blues.

Och självklart summerar vi allsvenskans sjätte omgång som gick i mål igår kväll.

I studion: Dawid Fjäll, Jesper Hofmann & Robin Berglund
Gäster: Henrik Brandao Jönsson, Hans Wincent & Blå Blues
I redaktionen: Oliver Tommos Jernberg, Otto Jorméus, Victor Enberg, Carl Hultin & William Åberg

Se avsnittet på YouTube: https://www.youtube.com/live/m32-U41PW5I?feature=shared

2024-04-30
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.